Kezdőlap (Barna rizs)

 Gasztronómia 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Gasztronómia » Barna rizs


 

Barna rizs

Gasztronómia  Barna rántás  Barna süti

Barna rizses leves elkészítése:
Alaposan megmossuk a rizst, lecsepegtetjük. Az olajon megpirítjuk a lisztet, majd beletesszük a pirospaprikát. A pirospaprikával vigyázunk, rögtön felöntjük vízzel, hogy meg ne égjen.


Hozzávalók: 20 dkg brokkoli, 5 dkg barna rizs (a rizst főzés előtt 15 percre forró vízbe kell áztatni, majd lecsöpögtetés után lehet a recept szerint elkészíteni), 1 db 3 perces lágy tojás, só, őrölt fehér bors, ...

Most itt vagy: Kezdőlap / Bejegyzések: barna rizslisztes
Kovásztalan laposkenyér (Matzo) ...

1 db zellerlevél
1 kávéskanál szárított borsika
1 kávéskanál őrölt kömény
1 teáskanál pirospaprika
1 evőkanál liszt
1 evőkanál olaj
1 db zöldpaprika
1 db paradicsom
1 marék barna rizs ...

Barna rizs
A rizs a legkevésbé allergiát kiváltó gabona.
Ha csupán a rizsszem legkülső rétegét (csuhé) távolítják el, barna rizst kapunk, ha a korpát és a csíra réteget is, akkor a keményítőtartalmú magbél (endospermium) marad csak, ...

Bár a barna rizs fogyasztása után is bekövetkezik valamelyes vércukorszint-ingadozás (és ez nagyobb mértékű, mint ami például az árpa vagy a zab után lép fel), a vércukorszint szempontjából a barna rizs mégis messze jobb választás, ...

Barna rizs
A barnarizst forrásban levő sós vízben a tésztákhoz hasonlóan kifőzzük (lassan, alaposan átfőzve!), majd leszűrjük, és alaposan lecsepegtetjük, és hozzákeverjük az apróra vágott petrezselyem zöldet... Részletek
Basmati rizs ...

Barna rizs:
Attól barna, hogy a hántolás után nem koptatják le róla a pelyvás héj alatti 'ezüsthártyát' (korpa és csíra), emiatt nagyobb a tápértéke, viszont lassabban fő, s keményebb marad.

Barna rizsből vagy...
Szia!
Barna rizsből vagy rizslisztből készíted a rizstejet?

A barna rizs sokak szerint a legkiegyensúlyozottabb táplálékunk az anyatej után. Korpatartalma révén egyszerre táplál, méregtelenít és gyógyít, így kiváló diétaalap.

20 dkg barna rizsliszt
1,5 csomag szárított élesztő (7g/csomag)
csipet só ...

Barna rizs: A barna rizs attól barna, hogy a hántolás után nem fényezik, emiatt nagyobb a tápértéke, viszont lassabban fő, s keményebb marad.

barna rizst sóval, őrölt fehérborssal és kevés apróra vágott vöröshagymával puhára pároljuk. A reteksalátához a legyalult vagy felszeletelt retket megsózzuk, borsozzuk, majd
kevés almaecettel és kukoricacsíra-olajjal összekeverjük.

Barna rizs zöldségekkel
1. A feldarabolt zöldbabot sós vízben 3 percig előfőzzük.
2. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a karikára vágott póréhagymát. Hozzáadjuk a csíkokra vágott szalonnát, a kockára vágott hagymát, ...

Barna rizs: Hántolás után a szemeket nem fényezik, vagyis nem távolítják el a héj alatti "ezüsthártyát", így ennek a fajtának magas a tápértéke, viszont lassabban fő. Emiatt célszerű főzés előtt előáztatni, és kb. 45 percig főzni.

barna rizs
Elkészítés:
A hagymát és a gombát tisztítás után összevágjuk. A csirkemellet kockákra vágjuk.

Barna rizs helyett rizskeveréket használtam hozzá; ebben előgőzölt, barna és vad rizs van. Kevés olajon megfuttattam egy bögrényit, majd kétszeres mennyiségű vizet öntöttem rá. Megvártam, míg felforr, majd lefedve, kis lángon 30 percig főztem.

A barna rizs és a vadrizs rengeteg jótékony hatással rendelkezik: táplál, gyógyít, méregtelenít, ráadásul csekély a tápértéke. Rostokban és vitaminokban gazdag, mert hántolatlan. Tehát sokkal egészségesebb mint a fehér rizs.

A barna rizst kifőzzük. Az apróra vágott vöröshagymát vízen megpároljuk, majd beletesszük az apróra vágott gombát. Majorannával, sóval és köménnyel ízesítjük. Kevés olajat is öntünk hozzá és puhulásig pároljuk.

A barna rizst sós vízben megfőztem. A kelkáposztát laskákra vágtam és az olívaolajon a fűszerekkel és az apró kockákra vágott másfél fej vöröshagymával megpároltam.

A barna rizst egy éjszakára beáztatjuk. Én ezt általában elfelejtem, de ekkor sincs nagy baj, csak így a rizst tovább kell főzni. Bő, 4-5-szörös vízben feltesszük főni. Hozzáadjuk a sót, a mazsolát és a nyírfacukrot.

A barna rizst megfőzzük, a zöldségeket fűszerezzük, kevés vízben megpároljuk. A vajat serpenyőben felforrósítjuk, a zöldségeket megforgatjuk benne, majd ugyanabban a serpenyőben szintén vajon megsütjük a halfiléket.

A barna rizst elkészítem, és rákanalazva tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése ...

A barna rizst egy éjszakára vízbe áztatjuk, utána átmossuk, majd olajon megfuttatjuk. Forró vizet adunk hozzá, majd fél óra alatt megfőzzük.
Ha előzőleg nem áztattuk be, akkor olajon megfuttatjuk, vizet adunk hozzá, és 40 perc alatt puhára főzzük.

200 g barna rizs
200 g csökkentett zsírtartalmú (12%-os) tejföl
kevés só ...

1/2 kg barna rizs,
víz.
Az elkészítés menete:
A fél kiló rizst feltesszük főni, körülbelül 2-3 szoros mennyiségű vízzel takarék lángon, hiszen az a cél, hogy a rizst jól elfőzzük, és jó sok leve maradjon.

1 pohár barna rizs
fekete bab (lehet konzerv)
1 kaliforniai paprika
fél póréhagyma
1 konzervparadicsom / pár szem paradicsom
olívaolaj, petrezselyem, római kömény ...

150 dkg barna rizst megmosunk, forró sós vízbe tesszük, lassú tűzön kb. fél óráig főzzük.

Barna: A barna rizs lehet rövid vagy hoszú szemű. A barna rizsnek csak a héját távolítják el, minden más réteg marad (nem koptatják le a korpát és a csírát), és nem is fényezik, mint a fehér rizst.

Köretnek barna rizst készítettem, az új kedvencemet. Mázli, mert egészséges is.

Tipp: barna rizs helyett készíthetünk sült sajtkockát a leveshez. Ehhez 20 dkg sütéshez való sajtot kisebb kockákra vágunk, a kockákat megforgatjuk 2 evőkanál kukoricalisztben, majd bő, forró olajban megsütjük.

Zöldséges barna rizs padlizsánkrémmel
Rendkívül egyszerű, húsmentes étel: zöldséges barna rizs padlizsánkrémmel és vega baconnel, azaz aszalt, pácolt padlizsánnal.

kelkáposzta, barna rizs, tofu, olaj, fokhagyma, vöröshagyma, szójaszósz, köménymag, kapormag, koriander, natúr vegamix,borsikafű.

Lásd még: Lásd még: Rizs, Zöldség, Tojás, Paradicsom, Hagyma

Gasztronómia  Barna rántás  Barna süti

 
RSS Mobile