Kezdőlap (Bárányhús)

 Gasztronómia 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Gasztronómia » Bárányhús


 

Bárányhús

Gasztronómia  Báránygerinc  Bárányhús c

Bárányhússal töltött pite elkészítése:
A paradicsomokat kimagozzuk, a húsukat összezúzzuk. Az olajban megpirítjuk a zúzott fokhagymát, és hozzáadjuk a húst. Gyorsan megpirítjuk, közben villával apróra nyomkodjuk.


Bárányhúsos falatok
A kis kockákra vágott bárányhúsdarabokat az összevágott sárgarépával és vöröshagymával együtt forró zsírban kisütjük. Ezután paradicsompürét adunk hozzá, sózzuk, borsozzuk, leöntjük vízzel, és felforraljuk.

Bárányhús-gombóckák baracksalátával
Add hozzá ezt a receptet kedvenceidhez! :: 400 :: 15"
A(z) "Bárányhús-gombóckák baracksalátával" című recept megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet: ...

Bárányhús
Finom, egyszerű receptek, amikben szerepel Bárányhús alapanyagként.
Palócleves ...

Bárányhússal rakott cukkinis padlizsán
Minekután a moussakának rengeteg verziója létezik, ezt az ételt is hívhatnám annak. Alig győzöm kivárni, hogy megkezdődjön a padlizsán és. Continue reading »
...

Bárányhús
K.M.
A birkát egyéves koráig nevezzük báránynak. Húsa ízletes, változatosan elkészíthető. Míg a török és az arab konyha általánosan használja, nálunk szinte csupán húsvétkor van szezonja.

40 dkg darált bárányhús
őrölt bors
2 evőkanál koriander levél
2 evőkanál fenyőmag
1 kávéskanál őrölt kömény
1 kávéskanál pirospaprika
8 evőkanál gersli vagy rizs
1 fej vöröshagyma
4 evőkanál vágott petrezselyem ...

Bárányhúsos saláta
Hány személyre: 4
» 40 dkg bárányfilé
» néhány salátalevél
» 1 fej fodros saláta
» 30 dkg cikória
» 1 gránátalma
» 1 gerezd fokhagyma
» 3 ek. olaj
» 20 dkg mélyhűtött ribizli ...

Bárányhús raguban
Egy lábosban füstölt szalonnát pirítunk, hozzáadjuk a báránycsülköt, körbe pirítjuk, fűszercsokrot készítünk kakukkfűből, zsályából, rozmaringból, petrezselyemből. Ezt hozzáadjuk a húshoz.

Sült bárányhús gyümölcsös kuszkuszban csicseriborsó-pürével, sült citromos joghurttal ...

Bárányhúsos-padlizsános pite - 4 személyre
Felhevített olajon megsütjük a felszeletelt padlizsánokat, majd kivesszük a serpenyőből.

Bárányhús citrommal
Főzd meg tehénhús-lévben s ecetben. Pergelj lisztet belé, metélj citromot reá. Csináld meg borssal, gyömbérrel, sáfránnyal.

Párolt bárányhús zöldséggel
Hozzávalók:
4 személyre:
4 szál sárgarépa, 1/2 zellergumó, 6 szál metélő zeller, 3 fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 5 paradicsom, 4 szelet bárányhús (egyenként kb. 300 g), 3 ek. liszt, 3 ek.

Alföldi bárányhús
" onclick="return iwiwshare_click1020()" target="_blank" ...

Cimkék:
bárányhús sütés hússütés főzés sütés recept konyha hús
Felhasználónév: Jelszó: Belépés
Hozza létre saját
MitHogyanKell fiókját.

Vágjuk a bárányhúst kis kockákra és a tűzhelyen, napraforgó olajon pirítsuk meg. Adjuk hozzá a hagymát és pirítsuk a hússal, majd öntsük fel az egészet húslevessel. 2. A hozzávalókat töltsük egy zárt aljú párolóedénybe.

Távol-keleti bárányhúsos tekercsek recept
Kedvenc receptek közé
Ezt a receptet már többen keresték honlaponkon. Legyél te az első aki feltölti az elkészített receptet fotóval együtt és nyerj vele (Spar, Penny vagy Tesco) vásárlási utalványt! ...

Hozzávalók: 1 kg bárányhús 3 cm-es kockákra vágva, 3 kis fej hagyma vastagra karikázva, 3 ek olívaolaj, 0,5 dl mentás ecet, 1 gerezd fokhagymapép, 0,5 mk.

Közben kis kockákra vágjuk a bárányhúst, és hozzáadjuk a vöröshagymához. Megtisztítjuk és felaprítjuk a fokhagymát, az egyik répát, mindkét paprikát, és a húshoz adjuk. Hozzáadjuk a paradicsompürét és a fűszereket is.

Növeli a szexuális aktivitást a bárányhús
Nem csak ízletes de nagyon egészséges. A bárányhús egyike azon húsételeknek amelyek igen sokféleképpen hatnak a szervezetünkre.
.

A főzési idő vége felé lobogó sós vízben kifőzöm a gombócokat, melyeket két teáskanál segítségével formázok a bárányhúsos masszából.
A levest a gombócokkal és felezett, kimagozott, hámozott szőlőszemekkel tálalom.

BÁRÁNYHÚSBÓL KÉSZÜLT ÉTELEK
A birkát egyéves koráig báránynak nevezzük. A bárányt változatosan készíthetjük el. Így a fejből és apró csontos részeiből tárkonyos bárányleves készíthető, combjait, gerincét fokhagymával tűzdelve egészben sütik.

Bárányhús kelbimbóval
Hozzávalók: 50 dkg báránylapocka, 10 dkg füstölt szalonna, 1 fej vöröshagyma, só, őrölt kömény, pirospaprika, 2 gerezd fokhagyma, törött bors, 2 dl zöldséglé, 20 dkg mélyhűtött kelbimbó, 20 dkg burgonya, ...

Bárányhúsos tikka recept
Bárányhúsos tikka recept
Hozzávalók 20 darabhoz:
450g bárányfilé,
2 mogyoróhagyma, felszeletelve.

Bárányhúsos muszaka
Ezt az ételt kimondottan ünnepi fogásként, ínyenceknek tálalhatjuk fel. Nagyon sokan nem szeretik a padlizsánt, pedig nagyon egészséges.

Bárányhús aszalt szilvával
március 26, 2013 under -Egyéb hús recept (bárány, birka, strucc, nyúl, kecske), 500-750 kcal, nehézségi fok: 3, több mint 120 perc ...

BÁRÁNYHÚSOS LEPÉNYKÉK
(SFIHA)
Elkészítési idő: fél óra + amíg megkel a tészta
Hozzávalók: ...

Bárányhússal töltött birsalma (Irán)
6 közepes nagyságú birs, 12 ek. darált bárányhús, 3 ek. főtt, passzírozott zöldborsó, 3 ek. reszelt hagyma, só, bors, 2 ek. olaj, 1 ek. méz, 2 ek. vaj, víz.

A bárányhús a világ nagyon sok részén az egyik legfontosabb alapanyag, Magyarországon azonban nem igazán népszerű.

Bárányhúsos cibereleves
Az apróra vágott bárányhúst forrásban lévő vízbe dobjuk. Rövid forralás után a képződő habot leszedjük, majd a zöldjével együtt, ... tovább ...

Bárányhúsos lepény recept
Elkészítésí idő: 280 perc
Elkészítés: A tészta hozzávalóit jól keverjük össze 5 percen keresztül, majd letakarva hagyjuk állni 1 óráig.

bárányhúsos (165), belsőségből készülő (89), birka (15), borjúhúsos (130), hentesáru (68), marhahúsos (295), nyúl (14), sertés (369), szárnyas (587), ürü (4), vad (30)
jellemző összetevő
keresés: ...

Bárányhús wallisi módra
Hozzávalók 4 személyre: 75 dkg báránycomb, 10 dkg angolszalonna, 30 dkg mogyoróhagyma, 20 dkg sárgarépa, 1,5 dl vörösbor, 1 evőkanál liszt, 1 babérlevél, 1 szem szegfűszeg, 2 dkg vaj, só, törött bors, 1 mokkáskanál majoránna.

Bárányhús, tárkony,2 sárgarépa, 1 petrezselyem, 2 evőkanál liszt, só, 1 bögre rizs, ecet, fél evőkanál cukor.
Elkészítés: ...

bárányhús darált marhahús darált sertéshús fekete bors fokhagyma hegyes erős paprikavöröshagyma zöldpaprika
receptjellemzők ...

Bárányhús helyett készíthetjük csirkéből vagy nyúlból is.
Csípős, fűszeres, szaftos, omlós, puha és zamatos hús, ropogós salátalevelekkel, párolt lédús spenóttal és hűvös krémes joghurttal. Mi kellhet még?

Bárányhús és egyéb hús sajnos éppen nem volt raktáron, de számos finomságot cipeltem haza. Este a szokásos távirányítós kapcsolgatás közben egy szír fickót fedeztem fel a Paprikán, amint éppen a konyhában tevékenykedett.

Bárányhúsos padlizsántekercs nyárson
Báránykenyér marinált laskagombával
Francia pireneusi báránygerinc, fehérbabraguval ...

A bárányhúst egy éjszakára bepácoljuk: fogunk egy üvegtálat, abba tesszük a húst, majd sóval, borssal megszórjuk, beletesszük a babérlevelet, a rozmaringot, a felaprózott vöröshagymát, fokhagymát, hozzáöntjük a bort, és így a hűtőben állni hagyjuk.

A bárányhúst mossuk meg és töröljük szárazra papír kéztörlővel. Sóval és őrölt fekete borssal dörzsöljük be.
A húsba éles késsel több helyen vágjunk nyílást. 1 fej fokhagymát vágjunk negyedekbe, 1-2 rozmaring ágat 2 cm-es darabokra.

A bárányhúst bevagdossuk, megtűzdeljük megtisztított, szeletekre vágott fokhagymával. Megolvasztjuk a vajat, elkeverjük benne a finomra vágott rozmaringot, kakukkfüvet, megkenjük vele a bárányhúst, meglocsoljuk citromlével.

A bárányhúst kezelhető darabokra vágjuk. A forró zsíron megpirítjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát, majd hozzáadjuk a sózott, borsozott húsdarabokat. Folyamatosan kevergetve kicsit átpirítjuk.

A bárányhúst megdaráljuk, vagy előzőleg megkérjük a hentest, hogy darálja meg. A hagymát megpároljuk, majd a húst hozzáadva, fehéredésig pirítjuk. Beletesszük a paradicsomszószt és a zöldfűszereket is, majd sózzuk, borsozzuk.

A bárányhúst nagy kockára vágjuk, megmossuk, és 2 liter aaplében a megtisztított hagymával puhára főzzük. A vajból és a lisztből világos rántást készítünk, egy kevés vízzel felöntjük, a húshoz keverjük és felforraljuk.

A bárányhúst vékony szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, egy kicsit besózzuk. A sertésvelőt megtisztítjuk, és turmixgépben az apróra vágott fokhagymával, vöröshagymával, sóval, borssal, köménnyel, gyömbérrel összeturmixoljuk.

A bárányhús éppen az újburgonya megjelenésének időszakában a legízletesebb. A füstöltsonka-szeletek és a fűszerek hozzáadásával készülő tekercseknek ígérjük, még a legerősebb jellemek sem tudnak majd ellenállni.

A bárányhúst megmossuk, feldaraboljuk, kevés olajon megpároljuk, majd a sóval, a borssal és a paprikával fűszerezzük.

A bárányhúst helyettesíthetjük marhahússal, vagy szűzérmével is. Ha fagyasztott zöldségeket használunk, az elkészítési idő lerövidíthető.
Értékelje a receptet:
(1.0)
Egyszerű ételek, egytálételek ...

A bárányhúson nem is érződött, hogy bárány (bár az ír bárányon ritkán érződik, ráadásul ez is organic volt, comb, és a fehér zsírt most is leszedtem), a magyar füstölt oldalas megadta az ugyancsak magyar savanyú káposztához illő ízt, ...

A bárányhúst lehártyázom, kb 1,5-2 cm-es kockákra vágom. Az olivaolajat felforrósítom egy nagy serpenyőben, és két menetben megpirítom benne a húsdarabokat minden oldalról, így bezáródnak a pórusai.

A bárányhúst (bármilyen jó hozzá) meg kell párolni. Végülis ugyanúgy fűszerezzük, készíjük, mintha sült lenne belőle, csak nem kell teljesen lefőzni a levét és nem kell lepirítani a tetejét.

6. Bárányhús - szeretem de nem vagyok az a nagybetűs rajongó
7. Barátfüle - Most megenném, szilvalekvárost
8. Békacomb rántva - "Annyira ez sem volt különleges", direkt bent hagytam Ági kommentjét, mert egyezik a véleményünk, nem estem tőle hasra ...

6. Bárányhús - Eddig még csak pörköltként ettem, azt bármikor újra, de kíváncsi vagyok arra is, miylen lehet sütve.
7. Barátfüle - Vagy lekvárosan vagy túrósan. A lekvár persze ezeréves, jó kemény szilva legyen.

Finom bárányhús recept.
Kategória:bárány húsok Ország:magyar Főre:4
Hozzávalók
bárány mell
zsemle
zsír ...

Főleg bárányhúst, kovásztalan kenyeret, keserű salátaféléket, burgonyát, burgonyalisztet, savanyú céklát és különféle macesz őrleményeket fogyasztanak. Bab, borsó, lencse fogyasztása tilos. Külön erre az alkalomra készített bort isznak.

50 dkg bárányhús
25 dkg búzadara
5 dkg csiperkegomba
só, bors
Vágjuk a bárámyhúst kisebb darabokra, és pépesítsük mozsártörővel, közben sózzuk, borsozzuk. Utána tisztítsuk meg a csiperkegombát, szeleteljük fel vékonyan, Vagdalt hús arab módra» ...

Darált bárányhús, tabascó, tojás, paradicsomkocka, cukkíni, paprika, reszelt sajt.
Elkészítés: ...

Egytál bárányhússal és zöldséggel.
[szerkesztés] Aromás
Erős illatú, és ízű friss fűszer (például fokhagyma), melyet sütéskor a hús / hal mellé tesznek, de később a pecsenyeléből eltávolítanak.
[szerkesztés] Arrak ...

Habár a bárányhús egész évben beszerezhető, igazi szezonja tavasszal, főleg húsvétkor van. Íze igen zamatos és viszonylag kevés előkészületet kíván, készíthetjük roston, grillezve vagy akár sütve is.
Bővebben...
Bográcsgulyás ...

Imádom a bárányhúst (és persze a birkát is), ezért kitaláltam pár éve, hogy báránycombot fogok készíteni. Ismét Jamie nagymestert hívtam segítségül és remekül bevált a receptje.

8 szelet bárányhús
25 dkg mandula, apróra törve
1 fej fokhagyma, összezúzva
3 evőkanál va
4 evőkanál zsemlemorzsa
2 evőkanál liszt
4 nagyobb db paradicsom
2 evőkanál petrezselyem zöld, apróra vágva
kevés extra szűz olívaolaj
só, bors ...

mártások, bárányhús, vada és szárnyas sültek, zsíros ételek, töltelékek, gombás ételek
Sáfrány:
húsleves, tészták, vaj, sajt, sütemény színezésére ...

1 kg darált bárányhúst elkeverve 1 fej reszelt vöröshagymával, curry-vel, sóval, 2 tojássárgájával, apró pogácsákat formálunk belőle. 2 fej vöröshagymát apróra vágva 1-2 gerezd fokhagymával, 5 dkg vajon megpároljuk.

Elkészítés: A bárányhúst megmossuk, megkenjük olajjal, és mindkét oldalát megszórjuk a fűszerkeverékkel. Forró sütőrostélyra helyezzük, és mindkét oldalán kb. 5 percig sütjük. A bagettet hosszában bevágjuk.

Felhasználható bárányhúsok fűszerezésére, nagyon jól illik a libamájhoz és sült zöldségekhez.
Kapcsolódó cikkek:
» Különleges ünnepi dísz a jéggyertya (Hobbim) ...

Padlizsánnal, bárányhússal rakott burgonya
Hozzávalók 4 személyre:
3 evőkanál szűz olívaolaj
2 nagy fej vöröshagyma finomra vágva
5 gerezd zúzott fokhagyma
50 dkg darált báránycomb
3 szál friss oregánó finomra vágva
őrölt feketebors
só ...

Az igazi saslik bárányhúsból készül, és jóval egyszerűbb, mint amit most itt bemutatok. Mentségemre szolgáljon, hogy baráti körömben ez a kitűnő nyársétel ilyen formában ´fejlődött´ ki: ...

Természetesen a bárányhús lenne a legideálisabb, az eredeti változat szinte mindig bárányból vagy birkából készül (illetve borjú vagy marhahúsból).
Beszerzési okokból azonban sertéshús és marhahús keverékéből készítettem.

Hozzávalók: 1kg bárányhús, 20 szál újhagyma, 20 szál új (zöld) fokhagyma, 1 evő­kanál liszt, 5 dkg zsír, 2 evőkanál paradicsom­lé, só, 1 csokor összevagdalt petrezselyemzöld, ecet. Tovább a teljes receptre.

Az apróra vágott bárányhúst, forrásban lévő tárkonyecetes vízben leforrázzuk, lehűtjük, lecsepegtetjük.

Elkészítés:
Darált bárányhúst sóval, tabascóval fűszervezve, tojással, paradicsomkockával, cukkínivel összekeverve tölts paprikába. 200 fokos sütőben süsd 30 percig sütjük. Tálalás előtt szórd meg reszelt sajttal.
Nettó CH: 1 adagban kb. 7 gramm.

Minipizza darált bárányhússal és joghurttal
Gyerekzsúrra elengedhetetlen finomság a minipizza! ...

Hozzávalók: 1 kg bárányhús, 10 dkg füstölt szalonna, 2 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 kk pirospaprika, só, 3 kk törött bors, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, fél dl olaj.

Gusteau - Konfitált bárányhús zempléni burgonyalángossal
Borkonyha előtt le a kalappal, a tálalást és az ötleteket tekintve. Az ő nevükhöz fűzödik a számomra legmeglepőbb étek a "Kovászos uborka nyalóka":) Galamb csodás volt, ...

A bárányhús annyira zsíros, hogy annak ellenére, hogy a zsír nagyrésze kicsöpög sülés közben, nem lehet sokat enni belőle egyszerre.

- bárányhús
KEBAB
- azerbajdzsán saslik
KECŐCELEVES VAGY KESZŐCELEVES
- meggyleves, cseresznyeleves
KECSKEMÉTI MÓDRA
- (rendszerint) barackpálinkával vagy sárgabarackkal készült
KEDVESSY MÓDRA ...

(általában kecske vagy bárányhúsból készítik)
2 apróra vágott hagyma
2 csésze kemény reszelt sajt 3 tojás 1 csésze olvasztott vaj
só, bors 1 marok apróra vágott petrezselyemzöld
2 lk paradicsompaszta
3 cikk fokhagyma
1 kiskanál zöldmenta 1 ...

Bevallom nincs nagy tapasztalatom bárányhús téren. Ez a mostani talán a negyedik alkalom, hogy bárányból főztem, de valami azt súgja, hogy ebben nem térek el a magyar átlagtól.

Sovány marha-, borjú- vagy nyúlhús, kivéve disznó- és bárányhús. Ezeket a húsokat érdemes grillezve, sütve vagy főzve fogyasztani, de az elkészítésnél ne használjunk se tejszínt, vajat vagy olajat.
2.

2 kerek articsóka, 12 kisebb szelet bárányhús, ribizlizselé, só, frissen őrölt feketebors, 3 tojássárgája, 1 citrom leve, 17 dkg sótlan vaj, 1 kg burgonya, petrezselyemzöld ...

50 dkg csontos bárányhús, 25 dkg vegyes leveszöldség, 3 paradicsom, 1 csípős zöldpaprika, 1 nagy fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 2 dl tejföl, 1 babérlevél, ízlés szerint ecet, só, őrölt fekete bors, csipetnyi cukor ...

Fél kg padlizsán 1 centis szeletekre vágva, fél kg paradicsom 1 centis szeletekre vágva, 2 zöldpaprika vékonyan felszeletelve, 25 dkg bárányhús és 25 dkg sertéshús nagyon apróra felkockázva, 1 fej hagyma apróra vágva, 2 gerezd préselt fokhagyma, ...

"Egzokiko" (a neve szó szerint azt jelenti: vidékiesen) - rétestésztából készült kis csomagocskák, melyeket bárányhússal, borsóval, burgonyával, paradicsommal, kaszeri sajttal és petrezselyemmel töltenek, "szuvlasz" - nyárson sült bárány, ...

- fehérborban párolt bárányhús zöldséggel
Kirándulás közben bizony megéhezik az ember, főleg még ha okosodik is, így miután Korfutownban, a sziget fővárosában a régészeti -, ázsiai-, és bizánci múzeumot és a régi erődöt is megnéztük, ...

Sok mai szakácskönyv bárányhúst javasol az ürü helyett, pedig eredetileg az ír gulyás csakis birkahúsból készült, nem bárányból. Igen ritka volt, hogy a szegény ír feláldozta a zsenge húsú bárányát az ír gulyás kedvéért! ...

Rátesszük a kockára vágott bárányhúst, 1 tk. pirospaprikát, a babérlevelet, és fedő alatt kb. 30 percig pároljuk. Ha kell pici vizet adunk hozzá. A bárányhús főzése közben a burgonyát apró kockára vágjuk.

Hozzávalók: bárányhús, csont, vöröshagyma, pirospaprika, vegyes zöldség, burgonya
Bázeli leves
Hozzávalók: olaj, vöröshagyma, szalonna, húsleves, vörös bor, reszelt sajt
Becsináltleves ...

Nagyszentmiklósi bárányüstöny, zöldelény szömörcsöggel: hun áldosgyöket, só, kockára vágott bárányhús, sáfránygyömbér, vöröshagyma, méz, tejföl, friss gyömbér, vöröshagyma, méz, tejföl, friss gyömbér, vörösbor, spenót, káposzta, fokhagyma, ...

Lábosban, olajban szép pirosra sütünk 1 kg sertéshúst, vagy bárányhúst, föleresztjük egy kis vízzel és födővel befödjük, hogy lassan puhára párolódjon. Megsózzuk. Néhány szép almát megtisztítunk és szeletekre vágva, a hús közé rakjuk.

Volt egy darab bárányhúsom, de nem nagyon volt ötletem mit készítsek belőle. Mindenestre marináltam olívaolajban fokhagymával és kakukkfűvel. Gondoltam bármi is lesz belőle, ezzel biztosan nem rontom azt el.

Hogy a gyönge bárányhús és más könnyű húsok valóban népszerűek voltak hazánkban ilyen alkalmakkor, arra utal a középkorban oly népszerű 'tudós' könyv, a Csízió aktuális havi tanácsa: '... a tehénhúsnak békét hagyj, bárányhúst egyél, kecskegödölyét...

Sokan óckodnak a bárányhústól, pedig megfelelően elkészítve egyáltalán nem érezhető rajta a jellegzetes birka-faggyú íz. A lényeg a fűszerekben és az elkészítésben van.

Keverjük össze a bárányhússal, vöröshagymával, fokhagymával, köménnyel, korianderrel, chilipaprikával és a fűszerekkel. Fedjük be, és éjszakára tegyük a hűtőszekrénybe. Olajozzunk meg négy lapos fémnyársat.

Lásd még: Lásd még: Bárány, Tojás, Saláta, Kenyér, Leves

Gasztronómia  Báránygerinc  Bárányhús c

 
RSS Mobile