Kezdőlap (Bárány)

 Gasztronómia 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Bárány

Gasztronómia  Baracktorta  Báránycomb

Bárányegytál bográcsban elkészítése:
1. Mossa meg a báránycsülköt és szárítsa meg.
2. Tegye a bográcsba a zsírt és akassza a tűz fölé.
3. Pirítsa meg benne a nagyobb kockákra vágott hagymát.
4. Kockázza fel a húst és a paradicsomot, a fokhagymát préselje össze.
5.


Bárányhússal töltött pite elkészítése:
A paradicsomokat kimagozzuk, a húsukat összezúzzuk. Az olajban megpirítjuk a zúzott fokhagymát, és hozzáadjuk a húst. Gyorsan megpirítjuk, közben villával apróra nyomkodjuk.

Bárányhúsos étel
A bárányhúst megmossuk, az inakat és a hártyákat lehetőség szerint eltávolítjuk, és 3 dkg-os kis darabokra vágjuk. Lábasban bárányzsírt olvasztunk, beletesszük az összevágott húst, és pirosra sütjük.

Bárányhússal töltött paradicsom csőben sütve, olívabogyós kenyérrel
Add hozzá ezt a receptet kedvenceidhez! :: 400 :: 15"
A(z) "Bárányhússal töltött paradicsom csőben sütve, olívabogyós kenyérrel" című recept megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet: ...

Báránymedalion készítése
Magyarországon általában ritkán került bárányból készült étel az asztalokra. ha mégis, legtöbbször a hentessel végeztetjük el a medalion készítés munkáját.

~gulyás
Ennek a gulyásnak a különlegessége természetesen a ~húsban rejlik. Mindenféleképpen érdemes megkóstolni, mert azoknak is ízleni fog, akik a markánsabb birkagulyást nem kedvelik.
Elkészítési idő
1 h 30 min
Nehézségi fok ...

~bélszín sült zöldségekkel
A ~ legnemesebb részéből készült szaftos szeletekhez jól illenek a wokban pirított, ropogós zöldségek
Fotó/illusztráció: Reader's Digest ...

~saláta joghurtos túróöntettel
Főoldal â-ş Főfogás â-ş Húsos étel â-ş Zöldségesétel â-ş ~saláta joghurtos túróöntettel
Idő: 15 perc alatt - Hozzávalók: 4 személyre ...

~fasírt
1 1 1 1 1 (0 Votes)
Habár a ~hús egész évben beszerezhető, igazi szezonja tavasszal, főleg húsvétkor van. Íze igen zamatos és viszonylag kevés előkészületet kíván, készíthetjük roston, grillezve vagy akár sütve is.

~korma - Receptek
~korma
Elkészítési idő: 75 perc
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: közepesen olcsó ...

~hús
Finom, egyszerű receptek, amikben szerepel ~hús alapanyagként.
Palócleves ...

~sült korianderes-zsályás meggyel, édesköményes kuszkusszal
Az eddigi legjobb meggyes ragu. Nem viccelek.
Tudom, hogy az édes-sós meggyes, cseresznyés ragukkal, csatnikkal, salsákkal immáron Dunát lehetne rekeszteni. Lehet.

~ receptek
Alföldi ~comb pirított vegyes zöldség körettel - recept
~korona zöldségtoronnyal, paradicsom raguval - recept ...

BÁRÁNY ASZALT SZILVÁVAL
Hozzávalók: 1 kg ~hús, 50 dkg aszalt szilva, 2 fej vöröshagyma, 1 pohár cukor, 2 dkg vaj, fél pohár étolaj, 1 darab egész fahéj, 1 kávéskanál őrölt fahéj, só, őrölt bors, 1 csipet egész sáfrány, 1 csipet őrölt sáfrány, gyömbérpor.

~hússal rakott cukkinis padlizsán
Minekután a moussakának rengeteg verziója létezik, ezt az ételt is hívhatnám annak. Alig győzöm kivárni, hogy megkezdődjön a padlizsán és. Continue reading »
...

~comb - mustárban pácolva
Forrás: Kulináris Világ
hány főre szól a recept: 8 fő
elkészítés nehézsége: közepesen nehéz
elkészítés ideje: 3 óra
árkategória: 5.000 - 10.000 között ...

~borda kakukkfüves mustármártással
Miele recept
gyerekjáték ...

~ torta
Feltöltő: Vicuska1 Kategória: Torták, Ünnepi ételek 0 359 megtekintés
Receptkönyvbe! ...

~vagdalttal töltött tortilla recept
Elkészítési idő: nem ismert
Elkészítés nehézsége:
A recept hozzávalói ...

~steak laskagombával, fehérboros sajtmártással
Azt sajnos nem tudom megmondani, hogy a ~nak pontosan melyik részét sütöttem meg, illetve az is kérdéses, hogy ~ volt-e valójában, vagy már egy idősebb birka, ...

~máj Bari módra, anyázással spékelve...
Vendégposzt - BariKarika ...

~sült grillzöldségekkel
Húsvét előtt olcsóbban lehet beszerezni azokat a húsokat, amelyeknek egyébként egész évben magas ára van. Ilyen a ~hús is. Érdemes legalább évente egyszer kipróbálni, megkóstolni ezeket a finomságokat.
Hozzávalók 4 főre : ...

~ és csirke Kuszkusz recept
Olvasóink értékelése: / 2
ElégtelenKitűnő
Különleges egyiptomi receptet mutatunk be a csirkés és ~os kuszkusz receptjét! ...

BÁRÁNYCOMB FOKHAGYMÁS
TÖLTELÉKKEL (French Cookery 60-61)

Szükséges: ...

~pástétom - Drob de miel
Recept forrása: Hideg-meleg előételek, büféasztal
Hozzávalók ...

A ~üröm vagy római üröm, kis üröm, olasz üröm (Artemisia pontica) a őszirózsafélék (Asteraceae) családjába tartozó növényfaj. Dél-Európában őshonos, alacsony, 25-30 cm-es növésű, szárazságtűrő, évelő növény. Levelei szürkészöldek, virágai zöldek és aprók.

A ~leves készítése:
Először 1 liter vízben kifőzzük a csontokat, vagy a húsleveskockából levest főzzünk.

BÁRÁNYGERINC ERDÉLYIESEN
~gerinc sütve Gombapép Pecsenyelé készítése Kakastaréj készítése Párolt rizs Mogyoróburgonya Ajánlott anyaghányad ~gerinc 2,50 kg Paradicsompüré 0,03 kg Zsír 0,10 kg Vaj 0,05 kg Só 0,03 kg Tárkonylevél 0,01 kg Füstölt szalonna 0, ...

~
1. Ágoston író, született Miskolcon 1798., megh. Makón 1849. 1825-ben Torontálba költözvén, uradalmi ügyész, majd megyei levéltáros lett.

~tagine csicseriborsóval
Elkészítési idő: 140 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Edina
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Egyéb négylábúak ...

~
Fiatal juh.
Szláv eredetű, a baran a legtöbb szláv nyelvben megtalálható, leginkább kos jelentésben. Az átadó nyelv a szlovák lehetett, mert ott van a szónak fiatal juh jelentése is.

~borda levendulás páclében recept
Elkészítésí idő: 140 perc
Elkészítés: Vágjuk fel finomra a mogyoróhagymát. Dolgozzuk össze az ecetet, citromlevet, olajat, aprított mogyoróhagymát, levendulaszirmokat, borsot majd a sót. Borítsuk be a ~t a páccal, és hag...

~csülök vaníliás fehérrépapürével
A Vásárcsarnokban, Gál Józsi hentesnél szereztünk gyönyörű ~csülköt, érdemes előre megrendelni, de legalább előző nap felhívni, hogy van-e. Nagyon szépen elő is készítik, otthon az embernek nincs vele más dolga, mint megfőzni.

~comb vadasan, cserépedényben
" onclick="return iwiwshare_click1089()" target="_blank" ...

~karaj leveles tésztában
Hozzávalók:
6 személyre 150 g hagyma, 200 g sárgarépa, 1/4 zeller, 1500 g ~csont, 60 ml olaj, 2-2 ágacska kakukkfű és rozmaring,
300 g spenót, 2 gerezd fokhagyma, só, bors, ételsürítő, 4 ek.

A ~ a húsvét egyik klasszikus fogása. Szerencsére rengetegféleképp elkészíthető. Próbáld ki egyiket-másikat! :)
Lazac szezámbundában
Néhány hozzávalóból szenzációs lazacos ebédet-vacsorát rittyenthetsz.

~sült céklapürével

A legfinomabb fűszer a ~húshoz a fokhagyma és a rozmaring. Érdemes kipróbálni a levendula virágját és a zsályalevelet. Pácoláshoz használjatok pár evőkanál natúr joghurtot, meglátjátok, mennyire omlós és puha lesz tőle a hús.

Sült ~gerinc burgonyalángossal és egresszósszal
Szüreti sült ~comb
Tárkonyos, sörös ~ragu ...

Hozzávalók: 2 ~comb A páchoz: 2 dl oliva olaj 2 csokor újhagyma 1 csokor petrezselyem 1 csokor zeller 1 kiskanal rozmaring 1 fej fokhagyma 1 kanál szemesbors 5-6 babérlevél A sütéshez: 2-3 kanál ételízesítő őrölt bors 1 kanal őrölt rozmaring 1 kanál bazsalikom 1 kanál mentalevél 2-3 gerezd ...

Elkészítés: A ~comba beszurkáljuk a félbe vágott fokhagyma gerezdeket,bekenjük a vajjal vagy az oliva olajjal,majd
egy tűzálló tálba tesszük és behelyezzük a 200 fokon
előmelegített sütőbe 50 percre.Idönként meglocsoljuk.

Itt vagyok jelenleg Címoldal Recept ~sült szalonnás kelbimbóval
Küldj receptet!
Legújabb receptek
Receptek A-tól Z-ig
Véletlen recept ...

~burger
Hozzávalók:
3 db ~burger (készen vett)
Mezei Elmiránál olvastam a Mészársteak nevű helyről, a vásárcsarnok alsó szintjén találhatóak és borjúhús, érlelt marhasteakek, ~burger, házi készítésű alaplé található náluk.

~ kapama
Mi kell hozzá? 1 kg ~hús, 1 kg spenót, 2 csomag újhagyma, 1 fej hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál liszt, 4 evőkanál olaj, só, bors.
Hogyan készül? A húst nagyobb darabokra vágjuk és a felforrósított olajon minden oldaláról megpirítjuk.

~csülök rozmaringmártással
Hány személyre: 4-6
» 4 ~csülök
» 20 dkg házi sonka
» 2 vöröshagyma
» 1 fokhagyma
» 2 dl tejszín
» 2 dl bor
» 1 tyúkhúsleves kocka
» 2 csipetnyi só, néhány szem egész bors
» 1-2 babérlevél, 1 ág rozmaring ...

BÁRÁNYSZELETEK ELKÉSZÍTÉSE:
Egy forró serpenyőbe tesszük a ~szeleteket, és mindkét oldalát szép barnára sütjük. Amikor megfordítjuk, hozzáadjuk a rozmaringot, és a ~hússal együtt sütjük.
TÁLALÁS ...

~-borjú burger
Hozzávalók (kb. 6 nagyobb koronghoz):
7-800 gr darált hús (fele ~, fele borjú vagy marha) ...

~lapocka turbolyás krumplipürén
savanyított sárgarépával és borókakaramellel
Hozzávalók ...

~comb egészben, magyarosan sütve
június 27, 2013 under -Egyéb hús recept (~, birka, strucc, nyúl, kecske), 500-750 kcal, nehézségi fok: 3, több mint 120 perc ...

~vagdalttal töltött tortilla
Erről az ételről még nincs kép :(
Küldj be fotót, ha Te elkészítetted!
Hozzávalók ...

~aprólék leves
Erről az ételről még nincs kép :(
Küldj be fotót, ha Te elkészítetted!
Hozzávalók ...

~sült recept
Ínycsiklandó karácsonyi ~sültrecept, ünnepi borajánlóval
A karácsony többek között a gasztronómia ünnepe is, készítsd el ezt a szaftos fogást! ...

~gulyás

Hozzávalók 4-5 személyre: 60 dkg fiatal ~hús (csontosabb fajta is jó), 1 kg krumpli, 2 nagy sárgarépa, 2 nagy hagyma, 1 csapott evőkanál pirospaprika, só, bors, zsiradék, petrezselyemzöld.

~ steak mentás zöldborsópürével
Ritkán készítek ~húsból ételeket, pedig nagyon szeretem. Sajnos nálunk nem nagyon kapni jó minőségű, friss ~húst, ráadásul "aranyárban" mérik, ezért nem túl gyakran kerül az asztalra.

~burger
A minap említett, Mészársteak nevű hentesüzletből származó ~burgereket ebédre ettük meg. Köretnek először megpároltam a kelbimbót, majd előfözött, egész gesztenyékkel együtt kicsit átpirítottam azon a zsíron, ami a burgerekből kisült.

~sült tavaszi zöldségekkel
Napok óta gondolkodom, hogy milyen ételt főzzek amibe rengeteg tavaszi zöldséget fel tudok használni. Múlt héten, végre találtam helyi újburgonyát egy farmon.

~ korma (~ kesudiós szószban)
Turmixoljuk a hagymát, majd tegyük félre.
A kesudiót némi vízzel szintén turmixoljuk, és tegyük félre.
Egy wokban, közepes láng fölött, vajon pároljuk meg a hagymapürét.
5 perig kevergessük, míg szép színe lesz.

~comb balzsamos céklával és céklapürével
Ezt az ételt két séf ihlette, Várvizi Péter és Sárközi Ákos. A ~combhoz volt receptem, de változtattam rajta, a céklát pedig kóstoltam és megpróbáltam itthon reprodukálni. Majdnem sikerült.

~-saslik (ШашĐ"ык)
A volt Szovjetunió területén (azerbajdzsán, üzbég konyha), de a legtöbb kelet-európai országban népszerű a saslik, a Kaukázusból, Közép-Ázsiából eredő pácolt hús.

~sült paradicsommal, kapribogyóval és kukoricakásával
Az elmúlt két hónap gyakori bejegyzéseit most egy hosszabb szünet követte - mondtam én, hogy lesz ez még így se! -, így épp itt az ideje, hogy megint írjak valamit.

~ka
Ismét Anyukám remekműve!
Húsvétra készült, aztán mivel nem tudtunk hazamenni, lefagyasztódott. Ez a felengedés utáni állapot, és még így is fincsi volt, miután végre valamelyikünk nem átallott belevágni. Vajjal és lekvárral megkenve- nyamm.

Sült ~borda - paleo
Ez az étel nagyon nagy kedvencem. Görögországban szerettem meg, de a ~nak nagy hagyománya van Törökországban is, így a borda beszerzését általában török élelmiszer boltban tudom megoldani.

Sült ~borda
Azzal vezetném be ezt a bejegyzést, hogy mostanában rengeteg külföldi gasztronómia lapot olvasgatok, pontosabban futok át, hogy részben ihletet merítsek, részben pedig lássak kompozíciókat a fotózáshoz, amiket le lehet koppintani, ...

Sült ~karaj rozmaringgal és fokhagymával recept
Kedvenc receptek közé
Ezt a receptet már többen keresték honlaponkon. Legyél te az első aki feltölti az elkészített receptet fotóval együtt és nyerj vele (Spar, Penny vagy Tesco) vásárlási utalványt! ...

Sült ~hús gyümölcsös kuszkuszban csicseriborsó-pürével, sült citromos joghurttal ...

Mézes ~comb
Hozzávalók (6 személyre):
2 piros paprika (kb. 40 dkg), 2 közepes vöröshagyma (kb. 15 dkg), 1 kis ~comb csonttal (kb. 1,4 kg), 2-3 ek olívaolaj, késhegynyi sáfrányszál, 1/2 tk édesnemes pirospaprika, 1 ek spanyol brandy, 2 dl száraz, spanyol fehérbor, 2 kis ág rozmaring, ...

Omlós ~comb húsvétra
Imádom a ~húst (és persze a birkát is), ezért kitaláltam pár éve, hogy ~combot fogok készíteni. Ismét Jamie nagymestert hívtam segítségül és remekül bevált a receptje.

Az én ~ tagine-em
A fagyasztóban lapult egy jókora 1kg-s ~comb,amit -még mindig-a sógornőmék ajándékoztak nekünk.Petinek készítettem,mivel én nem rajongok a ~húsért,de 2 kanállal azért muszáj volt megkóstolnom.Valami isteni lett! ...

Mentás ~borda borsópürével
Hozzávalók:
12 ~borda szelet,
375g mirelit zöldborsó,
60 ml tejföl,
60 ml extraszűz olívaolaj,
2 ek frissen reszelt parmezán sajt,
2 ek fehérborecet,
2 ek finomra vágott menta,
só, bors,
párolt bébi sárgarépa a tálaláshoz ...

Gombás ~leves
Hozzávalók:
20dkg ~ borda, 1 fej vöröshagyma, 10dkg gomba, 3 gerezd fokhagyma, fél evőkanál erős paprika, fél evőkanál sűrített paradicsom, 4 evőkanál tejszín, 4 evőkanál tejföl, 2 tojássárgája, 1l marhahúsleves, 1 csipetnyi majoránna, só, őrölt bors, olaj, ...

Mexikói ~comb recept
Mexikói ~comb recept
Hozzávalók:
1 ~comb kb. 2 1/2-3 kilós,
törött bors bőven,
só,
7-8 gerezd fokhagyma,
1 lapos teáskanál majoránna,
1 kissé púpozott teáskanál erős pirospaprika (vagy chili),
1 fej vöröshagyma,
késhegyi darált kömény,
2 evőkanál fehérborecet, ...

Húsvéti ~comb
Ízletes ~comb.
Kategória:~ húsok Ország:magyar Főre:4
Hozzávalók ...

Húsvéti ~comb
Egy isteni ~recept, melyet mindenképpen ki kell próbálnia minden háziasszonynak!
Hozzávalók: ...

~szeletek citrustöltelékes zsebekkel - 4 személyre
Mindegyik ~szelet(25 dkg. szeletenként) oldalába vágjunk egy széles és mély zsebet.

~ formákat szaggatunk belőle, illetve apró füleket készítünk.
A kész formát a ~ szőrének helyén lekenjük felvert tojással, a fülecskét ezzel a helyére ragasztjuk, és és puffasztott amarántot szórunk rá, mintha tényleg gyapjas ~ lenne. A szeme helyére egy kisebb szegfűszeget szúrunk.

~comb zöldségágyon
Hozzávalók: 4 személyre: 1000 g-os ~comb, só, bors, 1 teáskanál aprított zöldfűszer (pl. oregano, rozmaring, kakukkfű), 300 ml fehérbor, 600 g krumpli, 200 g mogyoróhagyma, 600 g sárgarépa, 4 evőkanál olívaolaj, 2 gerezd fokhagyma ...

~leves
Hozzávalók:
2 ev˜kanál olaj,
három fej vöröshagyma szeletelve,
50-60 dkg ~comb,
2 paradicsom darabokra vágva,
2 kávéskanál só,
1/2 kávéskanál törött bors,
5 dkg levestészta ...

~ és galamb
Az olaszok húsvétkor sem feledkeznek meg a közmondásról: "Egy pohár bor többet ér, mint a Tevere minden vize." ...

a ~comb csontja feldarabolva
1 hagyma negyedekbe vágva
1 sárgarépa öt darabra vágva
1 gerezd fokhagyma
1 babérlevél
4 szál friss kakukkfű
4 szál friss petrezselyem
5 szem bors
negyed teáskanál só
1 deci száraz fehérbor
1 evőkanál olívaolaj
Először elkészítjük az alaplét.

A ~húst egy éjszakára bepácoljuk: fogunk egy üvegtálat, abba tesszük a húst, majd sóval, borssal megszórjuk, beletesszük a babérlevelet, a rozmaringot, a felaprózott vöröshagymát, fokhagymát, hozzáöntjük a bort, és így a hűtőben állni hagyjuk.

a ~combot megtisztítjuk a hártyáktól és a faggyú nagy részétől. a hagymát és a fokhagymát is megtisztítjuk, majd a hagymát nagyobb gerezdekbe, a fokhagymát pedig vastagabb csíkokra vágjuk.

A ~sütés bizony nem egy egyszerű dolog. Már maga a megfelelő hús beszerzéséhez is leleményesség kell, mert ilyenkor sokszor megtörtént már, mióta itt élek, hogy húsokat "átneveztek": például bolgár ~okat görögként adtak el, vagy alacsonyabb minőségű húsokat adtak el drágábban, ...

A ~húst kezelhető darabokra vágjuk. A forró zsíron megpirítjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát, majd hozzáadjuk a sózott, borsozott húsdarabokat. Folyamatosan kevergetve kicsit átpirítjuk. Közben lereszeljük az egyik citrom héját, kicsavarjuk a levét.

A ~ és berbécshús jó hatást fejt ki a nők szexuális életének gyakorlásában, ugyanakkor könnyebben esnek tőle teherbe. Tulajdonképpen a kínaiak több ezer éve felfedezték a ~hús eme hatását.

A ~lapockát kicsontozzuk, és nagyobb kockákra vágjuk. A bográcsban vizet forralunk, meglocsoljuk citromlével, megsózzuk, és babérlevéllel fűszerezzük. Beletesszük a húst, öt percig főzzük, majd livesszük és hideg vízben átmossuk. A bográcsot átöblítjük, beletesszük a húst és felengedjük vízzel.

1 ~ belsősége (máj, szív, lép, vese)
egy kis ~hús (nyakról, első comb)
~vér
1/2 kg hagyma
olaj
1 marok puliszkaliszt
fűszerek (piros paprika, só, bors)
puliszka (recept az oldalunkon) ...

A ~húst nagy kockára vágjuk, megmossuk, és 2 liter aaplében a megtisztított hagymával puhára főzzük. A vajból és a lisztből világos rántást készítünk, egy kevés vízzel felöntjük, a húshoz keverjük és felforraljuk.

A ~kát kenjük meg 1 felvert tojással.
A szélén megmaradt tésztadarabokból apró golyókat kell formázni (nem kell egyformának lenniük), és kirakni vele a ~ka bundáját. A fej és a lábak kimaradnak.

A ~ sütését akkor kell befejezni, amikor a hús közepe még halvány rózsaszín. fenséges ízt kap a húst, ha éles, hegyes késsel kis mélyedéseket szúrjunk bele, s ezekbe friss rozmaringot és fokhagymaszeletet dugdosunk.

8 ~borda tisztítva
3 ek. olívaolaj
2 nagyobb padlizsán vastag szeletekre vágva ...

A ~combot is megsózzuk, megborsozzuk és a zölségágyra fektetjük. Berakjuk a forró sütőbe, és az első menetben 30 percig sütjük. Ekkor kivesszük, és a sütő hőmérsékletét 120 fokra csökkentjük.

6-8 ~hús szelet ( lehet lapocka, combfilé, gerincfilé stb.)
3 dl olívaolaj
3 ek apróra vágott rozmaring
4-5 gerezd fokhagyma
2-3 egész babérlevél
1 ek méz

őrölt bors ...

Okra ~nyakkal, Kawa barátunk arab receptje
Hozzávalók 4 személyre 80 dkg feldarabolt ~nyak, 1/2 kg mirelit okra (ez egy keleti, kisujjnyi méretű zöldségfajta, török, arab és ázsiai boltokban kapható, például budapesti Nagycsarnok), 4-5 hámozott paradicsom, ...

Zsemlebárány...
Lánykámnak sütöttem ezt a helyes kis Barikát a sonka mellé. Nagyon szereti ő is a Húsvéti finomságokat, és egy ilyen kedves Barika -Zsemlével pedig még jobban fog esni majd az esti falatozás... A tésztája sima kenyértészta, csak a formázása aprólékosabb munka egy kicsit...

A sült ~ nagyon tipikus étel Kasztilia egyes provinciáiban, mint Burgos és Segovia. Karácsonykor is hagyomány a sült ~ készitése. A lágy és egyenletesen finom húsa a ~nak még ünnepibbé tesyi ezt az ételt és emeli az események fénypontját.
Hozzávalók: ...

Rántott ~ gombával
Írta: nagyi
Hozzávalók: 1 kg ~ gerinc, 30 dkg gomba, 2 tojás, só, törött bors; panírozáshoz liszt, tojás, zsemlemorzsa; sütéséhez olaj. Úgy vágjuk fel a húst, hogy minden szeletben legyen egy bordacsont, és alaposan kiverjük, besózzuk.

Citromos ~borda Hozzávalók 4 személyre: 8 hosszú-csontos ~borda 1 kis csípős-hegyes paprika 1 közepes fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 1/2 kávéskanál koriander 1+1 citrom 1 evőkanál méz 2+3 evőkanál olívaolaj 1 paradicsom...
Babgulyás ...

» 1 ~comb
» 4 gerezd fokhagyma
» só, bors
» Fűszerolaj:
» 1 dl olívaolaj
» 3 cm friss gyömbér
» 1 teáskanál őrölt római kömény
» 1 teáskanál őrölt koriander
» ½ teáskanál őrölt fahéj
» 1 dl fehérbor ...

Mennyei ~borda márványsajtos sárgabarack salátával
Hozzávalók: 4 szelet ~borda a csonttal együtt, 1 kg érett sárgabarack, 1 teáskanál worcestershire-szósz, 2 evőkanál olívaolaj, 1 teáskanál vörösborecet, 1 dl fehérbor, 2 gerezd fokhagyma, 3 szál újhagyma, 10 dkg rokfort sajt, ...

Reszelt tészta, ~ reszelt tésztával
« Vissza
A nem túl kemény tésztából nagy lyukú reszelőn csíkokat reszelünk.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Leves, Saláta, Tojás, Hagyma, Csirke?

◄ Baracktorta   Báránycomb ►
 
RSS Mobile