Kezdőlap (Bárány)

 Gasztronómia 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Gasztronómia » Bárány


 

Bárány

Gasztronómia  Baracktorta  Báránycomb
2014.04.17

Bárányegytál bográcsban elkészítése:
1. Mossa meg a báránycsülköt és szárítsa meg.
2. Tegye a bográcsba a zsírt és akassza a tűz fölé.
3. Pirítsa meg benne a nagyobb kockákra vágott hagymát.
4.


Bárányhúsos étel
A bárányhúst megmossuk, az inakat és a hártyákat lehetőség szerint eltávolítjuk, és 3 dkg-os kis darabokra vágjuk. Lábasban bárányzsírt olvasztunk, beletesszük az összevágott húst, és pirosra sütjük.

Báránymedalion készítése
Magyarországon általában ritkán került bárányból készült étel az asztalokra. ha mégis, legtöbbször a hentessel végeztetjük el a medalion készítés munkáját.

Báránygulyás
Ennek a gulyásnak a különlegessége természetesen a bárányhúsban rejlik. Mindenféleképpen érdemes megkóstolni, mert azoknak is ízleni fog, akik a markánsabb birkagulyást nem kedvelik.
Elkészítési idő
1 h 30 min
Nehézségi fok ...

Báránygerinc tésztában sült zöldbabbal
Add hozzá ezt a receptet kedvenceidhez! :: 400 :: 15"
A(z) "Báránygerinc tésztában sült zöldbabbal" című recept megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet: ...

Báránybélszín sült zöldségekkel
A bárány legnemesebb részéből készült szaftos szeletekhez jól illenek a wokban pirított, ropogós zöldségek
Fotó/illusztráció: Reader's Digest ...

Báránysaláta joghurtos túróöntettel
Főoldal â-ş Főfogás â-ş Húsos étel â-ş Zöldségesétel â-ş Báránysaláta joghurtos túróöntettel
Idő: 15 perc alatt - Hozzávalók: 4 személyre ...

Bárányfasírt
1 1 1 1 1 (0 Votes)
Habár a bárányhús egész évben beszerezhető, igazi szezonja tavasszal, főleg húsvétkor van. Íze igen zamatos és viszonylag kevés előkészületet kíván, készíthetjük roston, grillezve vagy akár sütve is.

Báránykorma - Receptek
Báránykorma
Elkészítési idő: 75 perc
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: közepesen olcsó ...

Bárányhús
Finom, egyszerű receptek, amikben szerepel Bárányhús alapanyagként.
Palócleves ...

Báránysült korianderes-zsályás meggyel, édesköményes kuszkusszal
Az eddigi legjobb meggyes ragu. Nem viccelek.
Tudom, hogy az édes-sós meggyes, cseresznyés ragukkal, csatnikkal, salsákkal immáron Dunát lehetne rekeszteni. Lehet.

Bárány receptek
Alföldi báránycomb pirított vegyes zöldség körettel - recept
Báránykorona zöldségtoronnyal, paradicsom raguval - recept ...

BÁRÁNY ASZALT SZILVÁVAL
Hozzávalók: 1 kg bárányhús, 50 dkg aszalt szilva, 2 fej vöröshagyma, 1 pohár cukor, 2 dkg vaj, fél pohár étolaj, 1 darab egész fahéj, 1 kávéskanál őrölt fahéj, só, őrölt bors, 1 csipet egész sáfrány, ...

Báránycomb - mustárban pácolva
Forrás: Kulináris Világ
hány főre szól a recept: 8 fő
elkészítés nehézsége: közepesen nehéz
elkészítés ideje: 3 óra
árkategória: 5.000 - 10.000 között ...

Bárányhússal rakott cukkinis padlizsán
Minekután a moussakának rengeteg verziója létezik, ezt az ételt is hívhatnám annak. Alig győzöm kivárni, hogy megkezdődjön a padlizsán és. Continue reading »
Kövess minket ...

Bárány gerinc krumpli galuskával és kökénymártással - recept
A régió különlegessége Kelet Morvaország
Odeslat pohlednici ...

Bárány torta
Feltöltő: Vicuska1 Kategória: Torták, Ünnepi ételek 0 359 megtekintés
Receptkönyvbe! ...

Bárányvagdalttal töltött tortilla recept
Elkészítési idő: nem ismert
Elkészítés nehézsége:
A recept hozzávalói ...

Báránysteak laskagombával, fehérboros sajtmártással
Azt sajnos nem tudom megmondani, hogy a báránynak pontosan melyik részét sütöttem meg, illetve az is kérdéses, hogy bárány volt-e valójában, vagy már egy idősebb birka, ...

Báránymáj Bari módra, anyázással spékelve...
Vendégposzt - BariKarika ...

Báránysült grillzöldségekkel
Húsvét előtt olcsóbban lehet beszerezni azokat a húsokat, amelyeknek egyébként egész évben magas ára van. Ilyen a bárányhús is. Érdemes legalább évente egyszer kipróbálni, megkóstolni ezeket a finomságokat.

Bárány és csirke Kuszkusz recept
Olvasóink értékelése: / 2
ElégtelenKitűnő
Különleges egyiptomi receptet mutatunk be a csirkés és bárányos kuszkusz receptjét! ...

BÁRÁNYCOMB FOKHAGYMÁS
TÖLTELÉKKEL (French Cookery 60-61)

Szükséges: ...

Báránypástétom - Drob de miel
Recept forrása: Hideg-meleg előételek, büféasztal
Hozzávalók ...

A bárányleves készítése:
Először 1 liter vízben kifőzzük a csontokat, vagy a húsleveskockából levest főzzünk.

BÁRÁNYGERINC ERDÉLYIESEN
Báránygerinc sütve Gombapép Pecsenyelé készítése Kakastaréj készítése Párolt rizs Mogyoróburgonya Ajánlott anyaghányad Báránygerinc 2,50 kg Paradicsompüré 0,03 kg Zsír 0,10 kg Vaj 0,05 kg Só 0,03 kg Tárkonylevél 0, ...

bárány
1. Ágoston író, született Miskolcon 1798., megh. Makón 1849. 1825-ben Torontálba költözvén, uradalmi ügyész, majd megyei levéltáros lett.

Báránytagine csicseriborsóval
Elkészítési idő: 140 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Edina
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Egyéb négylábúak ...

bárány
Fiatal juh.
Szláv eredetű, a baran a legtöbb szláv nyelvben megtalálható, leginkább kos jelentésben. Az átadó nyelv a szlovák lehetett, mert ott van a szónak fiatal juh jelentése is.

Bárányborda levendulás páclében recept
Elkészítésí idő: 140 perc
Elkészítés: Vágjuk fel finomra a mogyoróhagymát. Dolgozzuk össze az ecetet, citromlevet, olajat, aprított mogyoróhagymát, levendulaszirmokat, borsot majd a sót.

Báránycsülök vaníliás fehérrépapürével
A Vásárcsarnokban, Gál Józsi hentesnél szereztünk gyönyörű báránycsülköt, érdemes előre megrendelni, de legalább előző nap felhívni, hogy van-e.

Báránycomb vadasan, cserépedényben
" onclick="return iwiwshare_click1089()" target="_blank" ...

Báránykaraj leveles tésztában
Hozzávalók:
6 személyre 150 g hagyma, 200 g sárgarépa, 1/4 zeller, 1500 g báránycsont, 60 ml olaj, 2-2 ágacska kakukkfű és rozmaring,
300 g spenót, 2 gerezd fokhagyma, só, bors, ételsürítő, 4 ek.

A bárány a húsvét egyik klasszikus fogása. Szerencsére rengetegféleképp elkészíthető. Próbáld ki egyiket-másikat! :)
Lazac szezámbundában
Néhány hozzávalóból szenzációs lazacos ebédet-vacsorát rittyenthetsz.

Báránysült céklapürével

A legfinomabb fűszer a bárányhúshoz a fokhagyma és a rozmaring. Érdemes kipróbálni a levendula virágját és a zsályalevelet.

Sült báránygerinc burgonyalángossal és egresszósszal
Szüreti sült báránycomb
Tárkonyos, sörös bárányragu ...

Elkészítés: A báránycomba beszurkáljuk a félbe vágott fokhagyma gerezdeket,bekenjük a vajjal vagy az oliva olajjal,majd
egy tűzálló tálba tesszük és behelyezzük a 200 fokon
előmelegített sütőbe 50 percre.Idönként meglocsoljuk.

Hozzávalók: 1 kg bárányhús (lapocka, vagy comb), 10 dkg füstölt szalonna, 2 dkg só, 3 g őrölt feketebors, 10 dkg hagyma, 3-4 ek olaj, 3 gerezd fokhagyma.

Itt vagyok jelenleg Címoldal Recept Báránysült szalonnás kelbimbóval
Küldj receptet!
Legújabb receptek
Receptek A-tól Z-ig
Véletlen recept ...

sárgarépa petrezselyem petrezselyemzöld zeller répa bab tojás főtt tojás oldalas máj bárányhús báránycomb leves bors só gyümölcs só tej tejföl liszt liszt ...

Bárányburger
Hozzávalók:
3 db bárányburger (készen vett)
Mezei Elmiránál olvastam a Mészársteak nevű helyről, a vásárcsarnok alsó szintjén találhatóak és borjúhús, érlelt marhasteakek, bárányburger, házi készítésű alaplé található náluk.

Bárány kapama
Mi kell hozzá? 1 kg bárányhús, 1 kg spenót, 2 csomag újhagyma, 1 fej hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál liszt, 4 evőkanál olaj, só, bors.
Hogyan készül?

Báránycsülök rozmaringmártással
Hány személyre: 4-6
» 4 báránycsülök
» 20 dkg házi sonka
» 2 vöröshagyma
» 1 fokhagyma
» 2 dl tejszín
» 2 dl bor
» 1 tyúkhúsleves kocka ...

BÁRÁNYSZELETEK ELKÉSZÍTÉSE:
Egy forró serpenyőbe tesszük a bárányszeleteket, és mindkét oldalát szép barnára sütjük. Amikor megfordítjuk, hozzáadjuk a rozmaringot, és a bárányhússal együtt sütjük.
TÁLALÁS ...

Bárány-borjú burger
Hozzávalók (kb. 6 nagyobb koronghoz):
7-800 gr darált hús (fele bárány, fele borjú vagy marha) ...

Báránylapocka turbolyás krumplipürén
savanyított sárgarépával és borókakaramellel
Hozzávalók ...

Bárányvagdalttal töltött tortilla
Erről az ételről még nincs kép :(
Küldj be fotót, ha Te elkészítetted!
Hozzávalók ...

Bárányaprólék leves
Erről az ételről még nincs kép :(
Küldj be fotót, ha Te elkészítetted!
Hozzávalók ...

Bárány steak mentás zöldborsópürével
Ritkán készítek bárányhúsból ételeket, pedig nagyon szeretem. Sajnos nálunk nem nagyon kapni jó minőségű, friss bárányhúst, ráadásul "aranyárban" mérik, ezért nem túl gyakran kerül az asztalra.

Bárányburger
A minap említett, Mészársteak nevű hentesüzletből származó bárányburgereket ebédre ettük meg.

Báránysült tavaszi zöldségekkel
Napok óta gondolkodom, hogy milyen ételt főzzek amibe rengeteg tavaszi zöldséget fel tudok használni. Múlt héten, végre találtam helyi újburgonyát egy farmon.

Bárány korma (bárány kesudiós szószban)
Turmixoljuk a hagymát, majd tegyük félre.
A kesudiót némi vízzel szintén turmixoljuk, és tegyük félre.
Egy wokban, közepes láng fölött, vajon pároljuk meg a hagymapürét.

Báránycomb balzsamos céklával és céklapürével
Ezt az ételt két séf ihlette, Várvizi Péter és Sárközi Ákos. A báránycombhoz volt receptem, de változtattam rajta, a céklát pedig kóstoltam és megpróbáltam itthon reprodukálni.

Bárány-saslik (ШашĐ"ык)
A volt Szovjetunió területén (azerbajdzsán, üzbég konyha), de a legtöbb kelet-európai országban népszerű a saslik, a Kaukázusból, Közép-Ázsiából eredő pácolt hús.

Báránysült paradicsommal, kapribogyóval és kukoricakásával
Az elmúlt két hónap gyakori bejegyzéseit most egy hosszabb szünet követte - mondtam én, hogy lesz ez még így se! -, így épp itt az ideje, hogy megint írjak valamit.

Bárányka
Ismét Anyukám remekműve!
Húsvétra készült, aztán mivel nem tudtunk hazamenni, lefagyasztódott. Ez a felengedés utáni állapot, és még így is fincsi volt, miután végre valamelyikünk nem átallott belevágni.

A báránysütés bizony nem egy egyszerű dolog. Már maga a megfelelő hús beszerzéséhez is leleményesség kell, mert ilyenkor sokszor megtörtént már, mióta itt élek, hogy húsokat "átneveztek": például bolgár bárányokat görögként adtak el, ...

A bárányhúst kezelhető darabokra vágjuk. A forró zsíron megpirítjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát, majd hozzáadjuk a sózott, borsozott húsdarabokat. Folyamatosan kevergetve kicsit átpirítjuk.

A bárány és berbécshús jó hatást fejt ki a nők szexuális életének gyakorlásában, ugyanakkor könnyebben esnek tőle teherbe. Tulajdonképpen a kínaiak több ezer éve felfedezték a bárányhús eme hatását.

A báránylapockát kicsontozzuk, és nagyobb kockákra vágjuk. A bográcsban vizet forralunk, meglocsoljuk citromlével, megsózzuk, és babérlevéllel fűszerezzük. Beletesszük a húst, öt percig főzzük, majd livesszük és hideg vízben átmossuk.

Lásd még: Lásd még: Leves, Saláta, Tojás, Hagyma, Csirke

Gasztronómia  Baracktorta  Báránycomb
2014.04.17

 
RSS Mobile