Kezdőlap (Babgulyás)

 Gasztronómia 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Babgulyás

Gasztronómia  Babfőzelék  Babgulyás füstölt csülökkel

Babgulyás elkészítése:
A hagymát felkockázva a zsiradékon megpirítjuk, a kockára vágott húst átforgatjuk rajta, míg kifehéredik. Hozzákeverjük a pirospaprikát, felengedjük húslével, míg éppen csak ellepi és hozzáadjuk a fűszereket.


Babgulyás ahogyan én még jobban szeretem recept
Kedvenc receptek közé
Hozzávalók: ...

Babgulyás
Feltöltő: Domján Mária Kategória: Levesek 0 311 megtekintés
Receptkönyvbe! ...

Babgulyás füstölt hússal
Kőkeményen variálok állandó jelleggel, erre szokták azt mondani a környezetemben, hogy nem unalmas mellettem az élet., de legalább kiszámítható.

Babgulyás füstölt oldalassal!
Olvasóink értékelése: / 15
ElégtelenKitűnő
Igazi magyaros receptet kínálunk önöknek a babgulyás füstölt oldalassal, amely remek választás egy kerti partira! ...

~ recept
Kicsit édes lett, legközelebb kevesebb répát rakok bele.
13999 ...

~ csipetkével
Savanyú káposztás ~ füstölt húsokkal
Tejfölös ~ lángolt kolbásszal ...

A ~t mindig kuktában főzőm. A hagymát , a zöldpaprikát és a hámozott paradicsomot apróra vágom és kevés zsiradékon (én általában libazsírt használok) átforgatom, - de nem pirítom!- és ráteszem a kockára vágott marha, vagy sertés húst.

Itt jársz most: FőoldalReceptLevesek~ bográcsban
Megosztás:
~ bográcsban ...

Jól kifőztem » Receptek » Húsos levesek » ~ok
Alkategóriák
rántott sajtok
grillezett sajtok
egyéb sajtos receptek ...

~
~ elkészítése: A kockára vágott hagymát a zsiradékon megfonnyasztjuk, és a kockákra vágott húst belerakjuk. Ízesítjük paprikával és delikáttal, felöntöm vízzel, és jó sűrű pörköltet készítünk belőle.

~ bográcsban
Balatoni nyaralásunk során készítettük egy baráti összejövetelre ezt a ~t. Pár éve vált szokásunkká, hogy nyaraláskor megfőzzük ezt a finom egytálételt. A húsokat és a babot itthon megvettem előre a piacon, biztos ami biztos.

~ - Baks
A babot előző este vízben beáztatjuk, a kockára vágott füstölt tarját is előző nap vízben beáztatjuk.

~
Még a héten azt terveztük, hogy ha jó idő lesz a hétvégén, bográcsozunk egyet. Az idő ugyan jó volt, viszont én úgy megfáztam, hogy kinti program szóba se jöhetett. Szó szerint ugatok, mint egy kutya, úgy köhögök.

~
Zuramat megfújta a böjti szél - felénk így mondják, ha valaki kissé meghűl. Ráadásul pont böjt van, s tényleg a szél fújta meg szombaton metszés közben :-) ...

Zöld~ recept
Elkészítési idő: több, mint 90 perc
Elkészítés nehézsége:
A recept hozzávalói ...

~ bográcsban ...
~ ...
~ ...
Kattintás a válasz elvetéséhez ...

A ~ elkészítéséhez a száraz tarkababot előző este át kell válogatni, át kell mosni, legalább háromszor, és be kell áztatni egy lábasba két és félszer annyi vizet kell rá önteni, mint amennyi a bab. Reggelre a bab kétszeresére meg fog duzzadni.

A ~t felmelegítem és 5-7 nagyobb leveses csészébe (köcsögbe) osztom. A lángostésztából kis lángoskákat csinálok és a csészékre tapasztom. A sütőben addig sütöm, míg szépen meg nem pirul. Próbálja ki egyszer vendégeit elkápráztatni a köcsögös ~sal. A siker garantált.

A ~ füstölt csülökkel az igazi, ez olyan alapvető dolog, mint az, hogy utána már bőven elég egy könnyű desszert, mert a zsíros, sűrű leves rendesen eltelíti az embert.
A főzés végén szaggass bele csipetkét, hogy teljes legyen az élmény.
Laktató egytálételek ...

~t főzni művészet. Ez nem csak egy amolyan posztulátum, vagy sejtés, mert ezt a tételt százados tapasztalatok messzemenően igazolják. Próbálja csak mindenki felidézni magában, hogy mikor evett ilyet utoljára! ...

Ez a ~ fantasztikusan szép, látszik, hogy Anyukád nem ma kezdte a "szakmát"! :)
Cöcke
VálaszTörlés ...

Címkék: ~, bográcsban készült ételek, csombor, ebéd, egytálétel, fejtett bab, hagyományos magyar ételek, Hortobágyi bio szürkemarha, kovászos kenyér, leves, tárkony, vacsora
6 megjegyzés: ...

Erdei zöld~
Elkészítési idő: 120 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása: Kicsibors
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Vegyes húsokból ...

Cserepes ~
beküldő: vajdamarta
elkészítési idő: 210 perc
nehézségi fok: könnyű
alkalom: ...

Vörösboros ~ sertéshússal
Vörösboros ~ sertéshússal
Hozzávalók : ...

Showing posts with label görög ~. Show all posts
Magyarországon készített görög ételek ...

Vendégposzt: Újévi ~
.
- Mi az hogy VALÓDI? - kérdezte egy nap a Nyúl.
- Azt jelenti, hogy mindenféle zizegő dolgok vannak benned, és fogantyúd van?
- A valódi nem azt jelenti, hogy hogyan készültél - mondta a Bőrlovacska. - Olyasmi, ami megtörténik veled.

Ha már vagy 40 perce fő a ~, akkor tedd bele a darabolt zöldségeket. (Az óra a még hátralévő időt mutatja.) Most már megsózhatod: 2 fakanál Vegetával és 1 fakanál sóval. Borsozd is meg, ha szereted.

Vörösboros ~ csipetkével
Tormakrém - de mégsem krém
Extra csokis csokoládétorta -csokoládéfüggőknek......
Sertéskaraj tojásos-kefirrel sütve
Meggyes-mákos torta
Jamie-féle gyönge tortaalap
Martinis sertésborda zöldségpürével
Izgalmas kakassült mogyorós kakaóval ...

~ őzből vagy szarvasból
1,5 kg kockákra vágott húst és fél kg beáztatott babot egyszerre odateszek főni. Belekerül még 1-1 felkarikázott répa és gyökér is, valamint egy fej vöröshagyma egészben. Fűszerezem köménnyel, és egy száraz cseresznye- vagy csöves paprika is beleugrik.

~
1 kg fehérbab, 60 dkg sertéslapocka, 2 nagy fej hagyma apróra vágva, 5 gerezd fokhagyma, 2 kanálnyi zsír, 2 kanál
paprika, só.
A babot előző este beáztatom. A hagymát apróra vágom és kuktában a zsírban aranysárgára pirítom. Rászórom a paprikát, rádobom a húst, kicsit pirítgatom, ...

~ bográcsban gazdagon
Hozzávalók
1,6 kg marhalábszár, 10 dkg füstölt szalonna, 3 közepes fej vöröshagyma, 2 paradicsom, 2 paprika, 80 dkg szárazbab, 2 nagy csomag leveszöldség , 90 dkg (lehetőleg) rózsaburgonya, 6 gerezd fokhagyma vagy 1 evőkanál fokhagymakrém, ...

~
60 dkg marhahús (legjobb a lábszárhús), 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, pár szem köménymag, 2 tojásnyi zsír, 1 kávéskanál színes paprika, 2 zöldpaprika, 1 paradicsom vagy egy kanál lecsó, só, 1,5 bögre nagy szemű bab.

~
Először is vásároljuk meg a hozzávalókat. Attól függően, hogy hány személyre főzünk, úgy vegyünk hozzá alapanyagot. Nem árt ha a babot előtte való nap vesszük meg, és beáztatjuk, így hamarabb megfő, és puhább lesz.

~hoz, krumpligulyáshoz tökéletes!
Sok sikert!

Különleges bundáskenyér ...

~ (Mexikó)
Hozzávalók 4 személyre: 1 pár debreceni, 1 kis doboz (425 ml) konzerv fehérbab, 1 kis doboz (425 ml) konzerv vesebab, 1 doboz (850 ml) hámozott paradicsom, 1 kis szál póréhagyma, 15 dkg burgonya, 2 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál olaj, ...

~
Hozzávalók: kb.30 kg.marha- vagy sertéscomb (vagy lapocka),füstölt hús (lehet csülök,oldalas..),3 db sárgarépa,2-3 db fehérrépa, 50 kb.barna- vagy tarkabab, 1 nagy,vagy 2 kicsi vöröshagyma, kevés zsír vagy olaj,p.paprika,ízlés szerit ő.kömény,ő.bors,delikát,1-2 babérlevél.

~ füstölt csülökkel


Hozzávalók: 1 db füstölt csülök (kb. 80-100 dkg), 50 dkg tarka száraz bab, 3 szál sárgarépa, 2 szál petrezselyemgyökér, 1 zeller, 1 csomó zöldség zöldje, 25 dkg burgonya.

~, szójakockából
Hozzávalók: fél kg szárazbab, fél csomag Soja-vita szójakocka, fél kg burgonya, 3 fej hagyma, 1 fej fokhagyma, csipetnyi pirospaprika, 1 evőkanál liszt, 1 teáskanál só, csipetnyi cukor, 1 evőkanál olaj, vegeta.

~
A hétvégén, Fóton, családi körben ünnepeltünk. Természetesen nem csak Dobostortát ettünk az előző posztból kiindulva :) hanem sok más finomságot is. Ha már szabadtér, akkor csak grill vagy bogrács jöhetett szóba.

~ 2.
Hozzávalók: 20 dkg nagy szemű szárazbab, 40 dkg marhalábszár, 25 dkg vegyes leveszöldség (sárgarépa, petrezselyemgyökér, kis darabka zeller és karalábé), 2 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1 nagy fej vöröshagyma, 3 evőkanál olaj, 2 gerezd fokhagyma, 1 púpozott teáskanál piros fűszerpaprika, ...

~ belsőséggel recept
Elkészítésí idő: 30 perc
Elkészítés: A babot előre megfőzzük. A belsőségeket felkockázzuk. A hagymát megpirítjuk a zsírban, majd hozzáadjuk a fokhagymát, paprikát, paradicsomot, fűszereket, és tovább pirítjuk. A belsőségeket a ...

~ belsőséggel...
A babot előre megfőzzük. A belsőségeket felkockázzuk. A hagymát megpirítjuk a zsírban, majd hozzáadjuk a fokhagymát, paprikát, paradicsomot, fűszereket, és tovább pirítju
Bácskai (szerb) rizses hús...

~ gazdagon
Rakott spagetti
Kapcsolódó receptek (címke szerint)
Gordon Blue palacsinta a'la S.ke
Lazaccal töltött palacsinta
Francia Palacsinta
Sajtos gombás palacsinta
Igazi amerikai palacsinta ...

~
Flickr by nc hiker
Kép forrása: Flickr by QuintanaRoo" class="akcios_link"
Bableves
Flickr by QuintanaRoo ...

~sal indítani nagyon is ér, mi is így tettünk, ha már vitrin mögött és a hely előtti táblán is kitüntetett helye van. Okkal: ez az a típusú, amire ha farkaséhesen repül rá a gyomor meggondolatlan tulajdonosa, könnyen félfulladás lehet a vége.

~ 2
A babot (jó, ha előző nap beáztatjuk) bőséges vízben, főni teszem, 2-3 babérlevéllel, majd sózom. Ha félig puha, más, mert tapasztalatok szerint,...
4 személyre
90 perc
Részletek ...

~ hús nélkül
Előételek
Töltött tojás lengyel módra (Bundás tojás) ...

~ recept
Írta: nagyi
Hozzávalók: 30 dkg szárazbab, 25 dkg füstölt csülök, 10 dkg füstölt szalonna, 1 fej vöröshagyma, liszt, pirospaprika, őrölt bors. Tovább a teljes receptre.

BABGULYÁS KICSIT "KÖNNYEBBEN" by Trinity:
Hozzávalók:
40 dkg pulyka vagy csirkemell kockákra vágva (jelenleg pulykából készült) ...

A ~ a férfi szívéhez vezető út. Igazi magyar, kiadós ételről van szó.
Tovább
Gyömbéres sütőtök leves ...

1 ~-szójakockából
1.2 Barna rizses leves
1.3 Cukkínikrémleves
1.4 Édes sütőtökpüré-leves
1.5 Édes-paradicsomos sárgaborsóleves
1.6 Fehér burgonyaleves
1.7 Francia hagymaleves
1.8 Hideg uborkaleves
1.9 Kapros tökpüréleves
1.10 Kapros-joghurtos sárgaborsóleves
1.

Zöld~
15 dkg hús, 20 dkg vékonyra szeletelt zöldbab, 1 fej hagyma, 1 kanál olaj vagy zsír, pirospaprika, babérlevél, 1 mokkáskanál egész bors, 1-2 szem szegfubors és borókabogyó, só. Ízlés szerint egy-egy szál sárga- és fehérrépát is karikázhatunk bele.

Niki,
~t még soha nem készítettem. De már a terveim között szerepel.
Láttam én is:))))
Bianka írta... ...

Ne! A ~ marad! :-)
oké:) holnap Anyukámmal is azt főzünk, gondolok Rád!
Virág ...

LEVESEK ~ Becskei módra karalábéleves Betyárgulyás Borleves Brokkoli krémleves Brokkolileves Buzsáki tányéros Céklaleves Egresleves Eperleves Erdélyi fokhagymaleves Erdélyi krumplileves Erőleves Finom zellerkrémleves Fokhagyma-krémleves Fokhagymás joghurtleves hidegen Franci bableves Franci ...

Csülkös babgulyás
Hozzávalók:
1 hátsó füstölt csülök (1,5-2 kg), 70 dkg bab, 20 dkg zsiradék, 3 gerezd fokhagyma, 50 dkg vöröshagyma, 50 dkg burgonya, 4 pirospaprika, 40 dkg vegyes zöldség, cseresznyepaprika, piros arany, liszt a rántáshoz, liszt, tojás, só a csipetkéhez ...

Feleségemnek ~t rendeltünk, ami valamilyen érdekes meggondolásból kis bográcsban érkezett.Fél deci zsírt kanalaztunk le a tetejéről, sós is nagyon, öreg lehetett a bab is (itt/ott nem főtt meg), viszont nagyon jó íze volt.

Többségében a ~, a gulyásleves dívik, nagyjából annyi esetben kerül pörköltféle is a tányérba. Újabban örömmel fedeztük fel, hogy a palócleves is felkerült az étlapra, de a tárkonyos ragu is felütötte a fejét. Örvendetes fejlődés! ...

Először készítettem ~t, de nagyon finom lett. A csülköt kicsontozva felkockázom. A hagymát felkockázom, a fokhagymát összezúzom.

Hadgyakorlatos - ~
Hagyma - cseresznyepaprika, zöldparadicsom (mesterhármas)
Hagyma - kenő
Hagyma - karamellizált (Cipolle in Agrodolce)
Hagyma - karikák, rántott
Hagyma - kovászolt
Hagyma - leves (Sogan Çorbasi)
Hagyma - paprikás
Hagyma - saláta, ecetes
Hagyma - sült
Hagyma - zsírban ...

Készítsünk egy adag híg babfőzeléket a Szójás ~nál leírt módon, de most 2 evőkanál liszttel rántsuk be, és a sűrítés során ne keverjünk hozzá szójatepertőt. Amíg a bab puhul, meleg vízben, körömkefével súrolva alaposan mossunk meg 4 tojást, és rakjuk a félig megfőtt főzelékbe.

Amikor megismerkedtünk, többször próbálkoztunk, de a sok kudarc következtében, és főleg mert a hosszú távollét után bizony nagyobbra értékelek egy buji, bográcsban főtt ~t mint egy garnélás rizottót. Persze, ha otthon élnénk, akkor biztos én is vágynék valami újra.

*A "feijoada" (ejtsd fezsoáda) a brazil nemzeti eledel, amit magyarosan ~nak is nevezhetnénk, csak kicsit nagyobb a felhajtás a tálalása és a fogyasztása körül.

Láttam én már kiéhezett kollegistákat percek alatt eltüntetni két kondérnyi sűrű ~t és mellé öt kiló kenyeret, de hát ez a természet rendjéhez tartozik, aki kollegista, szinte mindig éhes.

~
Borjúmáj málnával
Borjútekercs zsájával
Borjútekercs zöldségekkel
Borscs
Fűszeres marhaegytál
Gazda asszony háromhúsos levese
Grillezett marhahús gombával, kásával
Grillezett marhahús konyakos mártással
Kecskesajtos borjúsült ribizlivel
Majoránnás aprópecsenye ...

Tegnap nagyon fini ~t főztem cserépedényben. Érződik rajta, hogy nem hagyományosan lábasban főtt.

Egy tartalmasabb leves, konkrétan ~, mellé választottam ma ebédre ezt a rétest.
Sokszor szerepelt már az étlapon és igazság szerint az egyik töltelék mák kellene, hogy legyen.
A gyerekek viszont nem nagyon ugranak a mákért, ezért inkább alma lett a túró és a meggy mellett a harmadik szereplő.

Bohnengulasch mit Spitzbein - (Körmös ~)
Zutaten (Für 4 Personen): 200 g Bohnen, 1 kg Spitzbein, 1 größere Zwiebel, 2 Esslöffel Öl, 1 Teelöffel Delikatesspaprika, Salz, 2 Mohrrüben, 1 Petersilienwurzel, 1/2 Kohlrabi, 4 Kartoffeln, 1 Ei, 1 Esslöffel glattes Mehl, 1 Bund Petersilie, ...

A zsűri ugyan nehezen tudta a kalóriákban könnyű, ám ízekben nagyon gazdag és összetett, egzotikus levesünket elhelyezni a ~ok és pörköltek között, de különdíjjal jutalmazta a bátorságunkat.

A svábok egyik kedvenc kenyér helyetti étele a bableves, ~ és a babfőzelék mellé. Magában is finom. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Wásznerné Mihály Ágnes receptje.
Talán ezek is ízlenének: ...

Zuppa di gulasch con fagioli
(~)
Ingredienti:
100 g di fagioli secchi (lasciati in ammollo per almeno 8-10 ore) ...

A listára ezt követően még olyan ételek kerültek fel, mint a tészta (89%), a pörkölt, a tojásrántotta és tükörtojás (88%), a rizs (86%), főzelékek (85%) valamint a ~ és gulyásleves (85%). Érdekes, hogy hurkát, kolbászt csupán a megkérdezettek kicsit több mint fele készít.

Pedig nincs ebben semmi meglepő, hiszen ezt az ételt is el lehet készíteni egészségbarát verzióban, úgy, hogy még a legnagyobb ~ rajongók se panaszkodjanak. Én nem szoktam rántást, vagy habarást tenni a bablevesbe, mivel a babtól így is elég sűrű lesz a leve. Próbáld ki Te is! ...

Jancsival főztünk bográcsban egy finom ~t, sütöttem pizzát, és persze tortát is. Volt sok rágcsálni való meg innivaló is bőven. Nagyon élvezték a gyerekek, tényleg önfeledten játszottak.

Már rájöttünk arra, hogy a tenger gyümölcseivel meg olaszos, mediterrán ízekkel kecsegtető fogásokat messziről el kell kerülni. Amit itt érdemes enni az a pörkölt, paprikás, ~ és társai. Mert ezek jók. Nagyon jók! ...

Belezúzzuk a fokhagymát, hozzáadjuk a tejet (ettől sűl szép pirosra), a fűszereket és annyi lisztet, hogy középsűrűségű masszát kapjunk. Forró olajba kanalanként rakjuk, szétlapítjuk, mindkét oldalát pirosra sütjük. Tartalmas levesek (pl. ~) után tálalhatjuk.

A sonka csont nélküli részét vágjuk le, csomagoljuk alufóliába, hogy a vágásfelület ne színeződjék el. Húsos tésztától ~on át a sonkás tekercsig sok mindent készíthetünk belőle, de egy tojásos rántottát is feltúrbóz a füstölt sonka.

Talán nem gyalázat az sem, ha azt mondom, hogy az általunk még megkóstolt Életmentő ~ és a Báránygulyás, amit két másik csapat főzött, vizet sem vihetett a mi csilis babunknak, a Sertéspörköltről és a Savanyú csirkeragulevesről pedig nem tudunk nyilatkozni, mert nem kóstoltuk.

Pont olyan volt az íze, mint a menzán, de ezúttal jó értelemben. A péntekeket nem csak a hétvége és a buli miatt vártam, hanem a péntekenként mindig visszatérő ~ (vagy egyéb tartalmas leves) és kelt tésztás menza miatt is. :) ...

Kiborítjuk az edényből és ha jól dolgoztunk szépen szét is válik annyi felé ahány csigát csináltunk.
A svábok egyik kedvenc kenyér helyetti étele a bableves, ~ és a babfőzelék mellé. Magában is finom. Jó étvágyat kívánok hozzá! ...

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Leves, Csirke, Saláta, Tojás, Krumpli?

◄ Babfőzelék   Babgulyás füstölt csülökkel ►
 
RSS Mobile