Kezdőlap (Amaretto)

 Gasztronómia 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Gasztronómia » Amaretto


 

Amaretto

Gasztronómia  Amaretti  Ambassador

Amaretto süti
Hozzávalók:
2,5 dl finomra darált mandula, 2 tojásfehérje, mandulaaroma, édesítő.


Amaretto felhők
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő
Hozzávalók kb. 40 db-hoz: 3 tojásfehérje, 300 g őrölt mandula, 8 csepp keserűmandula olaj, 300 g cukor, porcukor a szóráshoz.

Amaretto krém
Hozzávalók:
Az Amaretto-krémhez:
50 g étcsokoládé, 3 lap zselatin, 3 db friss tojás, 50 g cukor, 1 cs. vaniliás cukor, 6 cl Amaretto (mandulalikőr), 200 ml tejszín
A borhabmártáshoz:
3 tojássárgája, 50 g cukor,
200 ml fehérbor, 1 tk.

Az egyik legfinomabb adalék, amivel kávét ízesíteni lehet, az az amaretto likőr. Nem kell belőle sok, hiszen csak az ízét szeretnénk érezni, nem a hatását. Mandulás íze remekül passzol egy rövid lattéhoz.

Amaretto cseresznye kompót
Hozzávalók (kb. fél literes üveghez):
30 dkg cseresznye ...

Amaretto-s nyári gyümölcsleves
Ebben a nagy hőségben semmire sem vágyunk jobban, mint valami hűsítő finomságra, aminek az elkészítéséhez nem kell a tűzhely mellett melegedni.

Amarettos csokoládéhabos süti eperrel
Engem is megihletett a Nők Lapja Konyhában lévő babapiskótás alagút, de nálam egy felnőtt süti lett a vége.
Hozzávalók egy őzgerinc formához: ...

Amaretto Tea - 1 személyre
Előmelegített puncspohárba öntjük a cukrot és forró teát, összekeverjük. Hozzáadjuk az Amarettot és a tetejére tejszínhabot teszünk.

Címkék: amaretto, darázsfészek, desszert, kelt csigatorta, kelt tészta, marcipán, marcipános torta, pirított mandula, torta
3 megjegyzés:
Imádom! Mandula, marcipán, amaretto...viszem is a recepted! :-D ...

A következő címkéjű bejegyzések mutatása: amaretto. Összes bejegyzés megjelenítése
Gombóc update ...

Főoldal
»Receptek
»Desszertek
»Almalé Amaretto likőrrel ...

amaretto
Mandulával, barackmag hozzáadásával készült olasz likőr. Az eredeti nevet a Saronnóból származó Amaretto di Saronno hozta be a köztudatba; ma már számos szeszesitalgyártónak van amarettója.

Amaretto kávé
Hozzávalók: 1 l erős kávé 1 l Amaretto 2 tojássárgája 1 ek. méz ...

Amaretto süti
Robotgéppel le kell félig darálni kb. 2,5 dl mandulát, 2 nagy tojás fehérjét fel kell verni. A mandulát óvatosan bele kell forgatni a habba, hozzáadni az édesítőszert és a mandula aromát.

Amaretto étcsokoládéval
Manna étcsokoládéval (aszalt gyümölcsös)
Rózsás étcsokoládéval ...

A amaretto-s csokoládé habhoz
2.5 dl habtejszín
3 evőkanál kakaópor - holland
3 evőkanál porcukor
2 evőkanál likőr - amaretto ...

amaretto likőr
darált mogyoró
Tehát úgy készült, hogy a maradék csokis piskótát felkockáztam apró kockákra. A tejszínbe fehércsokit olvasztottam, majd miután kellőképpen kihűlt, felvertem kemény habbá.

Amaretto almalével - hiába, a Mikulás tudja mi az igazán finom!
Hozzávalók
2 l almalé
10 db fahéj rúd (5 cm)
ujjnyi gyömbér
2 evőkanál méz
15 cl Amaretto likőr ...

Amarettohab csokoládészósszal recept
Hozzávalók 8 személyre:
115 g amaretti/ratafia keksz, vagy mandulás csók,
4 ek. Amaretto di Sarono likőr,
350 g fehér csokoládé kockákra törve,
15 g zselatin, 3 ek. hideg vízben áztatva,
450 ml sűrű tejszín, ...

Amaretto - olasz, fűszeres mandulalikőr, alkoholtartalma 28 % (e kifejezést ma már általánosságban is használják a mandulalikőrök megnevezésére)

Amer Picon - francia, kesernyés aperitif, alkoholtartalma 30 % ...

Amaretto pannacotta, grilled peach, almond brittle
Amarettos (mandulás) panna cotta, grillezett őszibarackkal és mandula ropogóssal ...

Amaretto kekszek
Hozzávalók kb. 150 darabhoz:
300 g hámozott, darált mandula
1-2 evőkanál Amaretto likőr (mandulalikőr)
2 friss tojásfehérje
500 g porcukor ...

4 cl Amaretto likőr
4 csésze friss dupla eszpresszó
12 cl olasz brandy
1 tk tejszínhab csészénként
barna cukor ...

4-5 ek amaretto likőr
A csokoládékat összetördeltem és egy tálba helyeztem, amihez hozzáadtam a kisebb darabokra vágott vajat. Vízgőz felett felolvasztottam. A tojásokat szétválasztottam.

Előbb az Amarettot töltjük a hőálló pohárba, rá a csokoládélikőrt, majd a kávét, s a tetejére kakaóporral megszórt tejszínhabot teszünk.
Egy finom almond chocolate coffee ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel! ...

Szepyke, Amaretto liköröm van, a kekszet nem leltem sehol, amerre jártam. Mindenesetre a likőr valóban gazdaságos. Kávéval is isteni : )))
Megjegyzés küldése
...

- 3 kupaknyi amaretto likőr
- 35 g hámozott mandula, pirítva, darálva
- 55 g liszt ...

Amarettos kókuszmousse-hoz: 300 g kókusztej, 10 ml amaretto (mandulalikőr), 360 g fehércsokoládé, 9 g lapzselatin, 300 g hűtött tejszín, 5 dkg kókuszreszelék
Gyümölcspüréhez: Ízlés szerinti málna vagy áfonya ...

200 g magas kakaótartalmú étcsokoládé
75 g olvasztott vaj
1 db tojás
2 ek (vagy ízlés szerint) fruktóz vagy nádcukor
1/2 rúd vanília kikapart belseje
2 ek amaretto vagy rum
0,5 dl tej ...

A csokoládébomba Amaretto helyett dió-, kávé- vagy kakaólikőrrel elkészítve is finom.
Talán ezek is ízlenének:
Bombajó focilabda torta ...

Cappuccino mousse amaretto mártással
Vaníliás pudingot készítünk, egyötödéhez hozzáadjuk a habbá vert tejszínt és a vízben megfőzött zselatint.

Cafe PucciHozzávalók: 2 cl rum2 cl Amaretto1...
Kukorica, a nyár csemegéjeA főtt kukoricát minde...
Flying DutchmanHozzávalók: 4 cl gin2cl trip...
Gentlemen's clubHozzávalók: 2 cl gin2 cl bra...

Fehércsokoládés mandulafagylalt amaretto-öntettel
Gumimaci-fagylalt
Sárgadinnyefagylalt
Banánfagylalt
Aszaltszilva-fagylalt
Túrós kajszifagylalt
Túrós citromfagylalt
Mákos marcipánfagylalt
Szerecsendiós fagylalt
Mascarponés áfonyás fagylalt ...

A tészta hozzávalóit a kenyérsütő gép formájába rakom: alólra a langyos víz, konyhahőmérsékletű tojás, amaretto likőr, olvasztott, kicsit visszahűtött vaj.
A folyékonyakra szórom a lisztet, tejport.

A trüffel receptjét az Ízvarázs című könyvből vettem, és marcipánnal és amarettoval ízesítettem. A konkrét elkészítéshez pedig ez a videó nyújtott segítséget.

A kávéhoz öntöttem egy kis tejet+ cukrot is adtam hozzá (féltem, hogy túl keserű lesz), és Amaretto helyett rumaromával turbóztam fel, majd ebbe mártóztak meg a cukrozott babapiskóták.

Di Saronno Originale Amaretto
A cég reklámszövege szerint a recept a reneszánsz Itáliából ered, 1525-ben Bernardo Luini, Leonardo da Vinci tanulóinak egyike egy korábban elkezdett freskósorozat befejezésén tevékenykedett, ...

A puha vajat simára keverjük, hozzáadjuk a porcukrot, őrölt mandulát, majd hozzákeverjük a tojást és az amaretto likőrt. A leveles tésztát két részre vágjuk (a linkelt receptből egy kb. negyed darab elég egy 18 cm-es galette-hez).

R ismét egy Affogato-t (vanília fagylalt amarettivel megszórva, forró eszpresszóval és amaretto likőrrel tálalva, affogato = fullad) kért én pedig Panna Cotta with Berry Compote-ot (a legfinomabb panna cotta (főzött krémm), amit valaha kóstoltam!!).

A tésztát megfelezzük, egyik feléhez az étcsokoládés tejet és a rumot, a másik feléhez a fehér csokoládés tejet és az Amarettot adjuk. (Ha gyerekeknek készítjük a süteményt a likőr és a rum helyett mandula és rum aromát használjunk.) Egy kb.

Hozzávalók: 1 doboz mascarpone, 3 tojás, 10 dkg cukor, fekete ribizli lekvár, piskóta, gyümölcs, (szeder, áfonya.) citromlikőr, vagy rum, amaretto keksz.

a darált mandulát összekevertem a porcukorral, a fahéjjal, a kandírozott narancshéjjal, és az amarettóval (lehet rózsavízzel, vagy narancsvirágvízzel is ízesíteni, de az amaretto nagyon jót tett neki!). ráfacsartam a narancs levét, majd összegyúrtam.

Ízesítőként: konyak vagy likőr, rum esetleg amaretto (kb 20 gramm)
10 g puha vaj
15 dkg minimum 60% kakaótartalmú étcsokoládé
Bevonáshoz
15 dkg étcsokoládé (min. 60% kakaótartalommal) vagy simán kakaóporba hempergetve.

Nekem nem volt otthon Amaretto likőröm, viszont volt Anyu által készített isteni finom házi narancslikőröm (azt látjátok a fotón is:)))), így azt tettem bele. A mascarpones masszába még tettem fél kis üvegnyi Dr. Oetker vanília aromát.

A tojás sárgáját és fehérjét kettéválasztjuk, a sárgáját 2 kanál cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a mascarpone-t, a vaníliás cukrot, és ízlés szerint rumaromát, vagy rumot, amaretto-t.

A porcukrot egy kevés amaretto likőrrel kikeverjük. A megmosott, leszárogatott szilvát kettévágjuk, magját kiemeljük, a helyére pedig egy mokkáskanálnyi amarettós cukrot rejtünk.

Amiben az enyém talán más, hogy tojás nincsen benne, amaretto viszont van. A mascarponét vaníliával és porcukorral habosra keverem, tejszínhabbal összeforgatom. Ezt rétegezem amarettos tejben megforgatott babapiskótával és sok-sok eperrel.

fél dl Amaretto likőr (más is jó),
50 dkg mascarpone,
3 vagy 4 tojás (ha a mennyiséget növelni akarjuk 4, ha sűrűbb krémet akarunk akkor 3 és mindkét variáció jó és finom), ...

20 szelethez: 4 narancs 3 evőkanál Amaretto (mandulalikőr, ízlés szerint) 30 dkg fagyasztott leveles tészta 12, ...

Az alkohol is jó partnere a forró csokinak: rummal, whisky-vel, amarettoval is kombinálhatjuk, és nagyon finom a forró csoki akkor is, ha narancs vagy citromhéjjal ízesítjük.

A kávéhoz tejet, cukrot és Amaretto-t adunk, majd a babpiskótákat megmárjuk benne. Ezután egy tálba rendezzük őket, megkenjük egy réteg Mascarponés krémmel, kakaót szórunk rá, majd újra egy réteg babapiskóta következik.

Hozzávalók:
2cl Kahlua(kávélikőr)
2cl kókuszlikőr
2cl Amaretto
tej
Elkészítés:
Egy koktélos poharat megtöltünk jégkockával,ráöntjük a Kahluát,a kókuszlikőrt és az Amarettot,végül felöntjük tejjel!!! ...

2 cl kávélikőr
2 cl amaretto likőr
tej
jég
Elkészítés
A poharat megtöltjük jéggel, ráöntjük a kávélikőrt és az amarettót. és felengedjük tejjel. Jól összerázzuk.

1 ek Amaretto likőr (vagy 1 tk mandulaaroma)
1 tk szódabikarbóna
1 tk sütőpor (nálamfoszfátmentes)
1 csapott tk só
10 dkg őrölt mandula
2 tojás
30 dkg finomliszt
6 dkg tejcsokoládé vagy csokicsepp (lehet ét- vagy fehér csoki is) ...

Beleöntjük a vaníliakivonatot és az amaretto likőrt.
Egy hőálló tálat (vagy négy kicsit) kivajazunk.
A meggyet lerakjuk a tálba.
Közé szórjuk a durvára vágott pirított mandulát.
Ráöntjük a masszát és 180 C fokos sütőben kb.

A tojás sárgákat a cukor felével, a vaníliával és az amarettoval összekeverjük, és a tejjel összefőzzük.

150 g cukor, 50 ml víz, 30 ml Amaretto likőr
Egy kis serpenyőben főzzük a vizet a cukorral, amíg sűrűbarnás nem lesz. Vegyük le a tűzről és adjuk hozzá az Amarettot, majd hagyjuk kihűlni.

7/10 skót whisky
3/10 Amaretto
A hozzávalókat jéggel töltött pohárba öntjük és megkeverjük.
A recept ajánlója ismeretlen.

CÍMKÉK: recept sütemény recept kávés recept amaretti amaretto keksz desszert édesség poharas desszert puding recept
Előkészítési idő: 15 perc + a hűtés
Elkészítési idő: 50 perc ...

A tiramisu tette ismerté, selymességének a kávé, az amaretto és a piskóta kiváltképp jól áll. De képzeljük most el, teljesen más "köntösben".

Tovább » ...

A következő főételünket megbolondítjuk egy kis Amarettoval. Érdemes kipróbálni az új ízvilágot.
Tovább
Gombapörkölt petrezselymes burgonyával ...

3 evőkanál porcukor
csipetnyi őrölt fahéj
2 evőkanál amaretto likőr
A rétegezéshez
3 dkg durvára darált dió
2 evőkanál jó minőségű, magas gyümölcstartalmú sárgabaracklekvár
5 dkg csokoládé
2 evőkanál víz vagy tejszín ...

Készítsünk egy bögre kávét. Adjuk hozzá a vodkát, amaretto-t és a forró csokit. Keverjük össze. Öntsük rá a forró tejet.
Feltöltötte
Miele ...

MASCARPONE SAJTTAL TÖLTÖTT ALMA
Hozzávalók: 4 alma, 100 g mascarpone sajt, 6 Amaretto sütemény vagy más kesernyés keksz, 60 g mazsola, 1 üveg Marsala bor, 50 g mandula, 30 g dió ...

Hozzávalók 4-6 főre 4 dl tejszín, 1 dl mandulalikőr (Amaretto), 2 tojás, 4 tojás sárgája, ízlés szerint 10-15 dkg porcukor ...

Ennek ellenére a sárgabarack magból készítenek sütésre szánt olajat, használják sütemények ízesítésére, és ez az egyik alapanyaga a híres olasz likőrnek, az amarettonak.

Az eper felét szeletekre vágjuk, és az amaretto likőrrel, porcukorral összekeverjük.

A tojásokat az édesítővel habosra kevertem, belekevertem a tejet, a sót, az olivaolajat, a narancshéjat, az amarettot, és a lereszelt marcipánt. Ekkor jött hozzá a liszt és a sütőpor. Elég lágy massza lett.

Hozzávalók 2 személyre
6 db tojássárgája - 11 dkg cukor - 50 dkg mascarpone - 3 db tojásfehérje - 2,5 dl erős presszókávé - 2 dl Amaretto vagy Marsala likőr - 30 db savoiardi (vagy más babapiskóta) - 20 dkg étcsokoládé - 4 evőkanál kakaópor ...

60 db babapiskóta
kb. 3 dl hosszú kávé
6 cl Marsala bor vagy amaretto likőr
5 db tojássárgája
5 ek porcukor
hintéshez kakaópor ...

Hozzávalók kb. 25 darabhoz: 5 dkg barna csokoládés keksz, 20 dkg marcipánmassza, 2 evőkanál Amaretto (mandulalikőr), 5 dkg mogyoró, 5 dkg tej tortabevonó.

3 tojás 1 csipet só 90 g cukor 50 g liszt 40 g étkezési keményítő 1 tk sütőpor
A töltelékhez:
60 ml kávé 75 ml amaretto likőr 500 g mascarpone krémsajt 250 g túró 50 g cukor 1 tasak színtelen zselatin 250 ml tejszín 1 cs vaníliás cukor kakaó ...

3 tojás sárgáját, a mascarponéval habosra kavarjuk. A felvert, édes tejszínt lassanként hozzáadagoljuk. A kávét Amarettoval (esetleg rummal)...
4 személyre
35 perc
Részletek ...

75g porcukor,
175g hideg, földarabolt vaj,
2 közepes tojás sárgája,
820g kompót,
2 citrom reszelt héja,
2 ek Amaretto (mandula) likőr,
1 ek porcukor a kelesztéshez,
12 db-os muffinsütő, papírformával bélelve ...

1. Öntse az almalevet egy lábosba.
2. Tegye a fűszereket az almalébe.
3. Melegítse gyöngyözésig, de ne forralja fel.
4. Ízesítse mézzel és Amaretto likőrrel.
5. Forrón csészéken tálalja.

Mi kell hozzá? 25 dkg mascarpone - tejszínes olasz krémsajt, 3 tojás, 2 csomag babapiskóta, 1 evőkanál azonnal oldódó kávé, 3-4 evőkanál kakaó, 2 evőkanál amaretto likőr vagy rum, 1csomag vaníliás cukor, 3 evőkanál cukor.

Hozzávalók:
3 dl tejszín, 10 dkg étcsokoládé, 2 dkg kakaópor, 3 g zselatin. A marcipánhoz: 3 dl tejszín, 10 dkg marcipán, 3 cl amaretto likőr, 2 g zselatin ...

500 g mascapone, 3 normál méretű tojás ( vagy 4 nagyon pici), 40 g fruktóz (vagy 2 ek porcukor), két (nagyobb) csészényi erős kávé, babapiskóta, kakaópor és lehetőség szerint amaretto likőr (utóbbi hiányában 1 kk vaníliakivonatot adtam hozzá) ...

Hozzávalók: 50 dkg finomliszt, 25 dkg sovány tehéntúró, 6 dkg puha vaj, 3 ek cukor, csipet só, 1 tojás, 5 dkg mazsola, 3 dkg élesztő, 1 dl tej, kevés reszelt citromhéj, 2 ek amaretto likőr ( elhagyható )
Bővebben...
Kókuszos kalács ...

fél kiskanál gluténmentes sütőpor
2 dkg puha vaj vagy ghí (tisztított vaj)
1 tojás
1evőkanál Amaretto likőr
fél citrom reszelt héja
késhegyi fahéj
a megkenéshez:
1 tojássárgája
1 evőkanál biotej vagy rizstej ...

Hozzávalók 4 adaghoz:
25 dkg mascarpone
2 dl tejszín
két darab diónyi homoki szarvasgomba
3 teáskanál akácvirág szirmaiból készített dzsem
10-12 dkg amaretto keksz ...

Hozzávalók:

· 250 g. mascarpone
· 5-6 ek. cukor
· 3 tojás
· 1 ek. vanília kivonat
· 1 csomag/doboz amaretti biscotti (olasz mandulás keksz 250 g.)
· Amaretto likőr (olasz mandula likőr) ...

dkg liszt, 5 dkg étkezési (búza)keményítő, 1 teáskanál sütőpor, 50 dkg meggy vagy 1 üveg (720 ml) befőtt, 75 dkg félzsíros tehéntúró, 75 dkg mascarpone (nem sózott krémsajt), 4 evőkanál frissen kifacsart citromlé, 5 evőkanál mandulalikőr (amaretto), ...

Őszibarack
Áfonya-őszibarack cassis
Camparis őszilekvár gyömbérrel és fahéjjal
Csokis őszibarack-málna
Rozmaringos, fahéjas szilva-őszi lekvár
Sárgadinnye-ribizli-őszibarack zselé
Szeder-őszibarack amaretto ...

4 tojás (1 órával felhasználás előtt kivenni a hűtőből!)
12,5 deka darált dió (vagy mogyoró, esetleg mandula)
1 tk. fahéj
1 tk. sütőpor
20 deka liszt
2 ek. cukrozatlan kakaó
4 borízű alma
3 kanál rum (lehet amaretto is, vagy rumaroma ...

Keverjük bele a cukrot és ha újraforrt, öntsük hozzá az amaretto likőrt, jól keverjük át és töltsük üvegekbe. Lezárva pár percig a tetejére állítva hagyjuk hűlni, majd visszafordítva a teljes kihűlés után, lemosva, tegyük a kamrába.

30 dkg finomliszt, 2 tojás, 1 kis doboz habtejszín, só
a besamelhez:
1 evőkanál vaj, 1 evőkanál liszt, 2,5 dl tej
a töltelékhez:
75 dkg alma, 20 dkg dió, 1 csomag vaníliás cukor, 1 evőkanál fahéj, 3 evőkanál kristálycukor, 3 evőkanál amaretto likőr ...

Édességként pehelykönnyű tejszínes Amaretto-habot kínál. Nigella küldetésének érzi, hogy stresszmentessé tegye a főzést.

Crema agli amaretti (Amarettokrém)
Crema al caffé con pesche (Túrós kávékrém őszibarackkal)
Creme - fraiche
Croissant
Crostatine ai frutti di mare (Crostatine a tenger gyümölcseivel) ...

Lásd még: Lásd még: Cukor, Tojás, Torta, Csokoládé, Citrom

Gasztronómia  Amaretti  Ambassador

 
RSS Mobile