Kezdőlap (Amaretto)

 Gasztronómia 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Gasztronómia » Amaretto


 

Amaretto

Gasztronómia  Amaretti  Ambassador
2014.04.18

Amaretto süti
Hozzávalók:
2,5 dl finomra darált mandula, 2 tojásfehérje, mandulaaroma, édesítő.


Amaretto felhők
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő
Hozzávalók kb. 40 db-hoz: 3 tojásfehérje, 300 g őrölt mandula, 8 csepp keserűmandula olaj, 300 g cukor, porcukor a szóráshoz.

Amaretto krém
Hozzávalók:
Az Amaretto-krémhez:
50 g étcsokoládé, 3 lap zselatin, 3 db friss tojás, 50 g cukor, 1 cs. vaniliás cukor, 6 cl Amaretto (mandulalikőr), 200 ml tejszín
A borhabmártáshoz:
3 tojássárgája, 50 g cukor,
200 ml fehérbor, 1 tk.

Az egyik legfinomabb adalék, amivel kávét ízesíteni lehet, az az amaretto likőr. Nem kell belőle sok, hiszen csak az ízét szeretnénk érezni, nem a hatását. Mandulás íze remekül passzol egy rövid lattéhoz.

Amaretto cseresznye kompót
Hozzávalók (kb. fél literes üveghez):
30 dkg cseresznye ...

Amaretto-s nyári gyümölcsleves
Ebben a nagy hőségben semmire sem vágyunk jobban, mint valami hűsítő finomságra, aminek az elkészítéséhez nem kell a tűzhely mellett melegedni.

Amarettos csokoládéhabos süti eperrel
Engem is megihletett a Nők Lapja Konyhában lévő babapiskótás alagút, de nálam egy felnőtt süti lett a vége.
Hozzávalók egy őzgerinc formához: ...

Címkék: amaretto, darázsfészek, desszert, kelt csigatorta, kelt tészta, marcipán, marcipános torta, pirított mandula, torta
3 megjegyzés:
Imádom! Mandula, marcipán, amaretto...viszem is a recepted! :-D ...

A következő címkéjű bejegyzések mutatása: amaretto. Összes bejegyzés megjelenítése
Gombóc update ...

amaretto
Mandulával, barackmag hozzáadásával készült olasz likőr. Az eredeti nevet a Saronnóból származó Amaretto di Saronno hozta be a köztudatba; ma már számos szeszesitalgyártónak van amarettója.

Amaretto kávé
Hozzávalók: 1 l erős kávé 1 l Amaretto 2 tojássárgája 1 ek. méz ...

Amaretto süti
Robotgéppel le kell félig darálni kb. 2,5 dl mandulát, 2 nagy tojás fehérjét fel kell verni. A mandulát óvatosan bele kell forgatni a habba, hozzáadni az édesítőszert és a mandula aromát.

Amaretto étcsokoládéval
Manna étcsokoládéval (aszalt gyümölcsös)
Rózsás étcsokoládéval ...

amaretto likőr
darált mogyoró
Tehát úgy készült, hogy a maradék csokis piskótát felkockáztam apró kockákra. A tejszínbe fehércsokit olvasztottam, majd miután kellőképpen kihűlt, felvertem kemény habbá.

Amaretto almalével - hiába, a Mikulás tudja mi az igazán finom!
Hozzávalók
2 l almalé
10 db fahéj rúd (5 cm)
ujjnyi gyömbér
2 evőkanál méz
15 cl Amaretto likőr ...

Amarettohab csokoládészósszal recept
Hozzávalók 8 személyre:
115 g amaretti/ratafia keksz, vagy mandulás csók,
4 ek. Amaretto di Sarono likőr,
350 g fehér csokoládé kockákra törve,
15 g zselatin, 3 ek. hideg vízben áztatva,
450 ml sűrű tejszín, ...

Amaretto - olasz, fűszeres mandulalikőr, alkoholtartalma 28 % (e kifejezést ma már általánosságban is használják a mandulalikőrök megnevezésére)

Amer Picon - francia, kesernyés aperitif, alkoholtartalma 30 % ...

Amaretto pannacotta, grilled peach, almond brittle
Amarettos (mandulás) panna cotta, grillezett őszibarackkal és mandula ropogóssal ...

Amaretto kekszek
Hozzávalók kb. 150 darabhoz:
300 g hámozott, darált mandula
1-2 evőkanál Amaretto likőr (mandulalikőr)
2 friss tojásfehérje
500 g porcukor ...

4 cl Amaretto likőr
4 csésze friss dupla eszpresszó
12 cl olasz brandy
1 tk tejszínhab csészénként
barna cukor ...

4-5 ek amaretto likőr
A csokoládékat összetördeltem és egy tálba helyeztem, amihez hozzáadtam a kisebb darabokra vágott vajat. Vízgőz felett felolvasztottam. A tojásokat szétválasztottam.

Szepyke, Amaretto liköröm van, a kekszet nem leltem sehol, amerre jártam. Mindenesetre a likőr valóban gazdaságos. Kávéval is isteni : )))
Megjegyzés küldése
...

- 3 kupaknyi amaretto likőr
- 35 g hámozott mandula, pirítva, darálva
- 55 g liszt ...

Amarettos kókuszmousse-hoz: 300 g kókusztej, 10 ml amaretto (mandulalikőr), 360 g fehércsokoládé, 9 g lapzselatin, 300 g hűtött tejszín, 5 dkg kókuszreszelék
Gyümölcspüréhez: Ízlés szerinti málna vagy áfonya ...

200 g magas kakaótartalmú étcsokoládé
75 g olvasztott vaj
1 db tojás
2 ek (vagy ízlés szerint) fruktóz vagy nádcukor
1/2 rúd vanília kikapart belseje
2 ek amaretto vagy rum
0,5 dl tej ...

A csokoládébomba Amaretto helyett dió-, kávé- vagy kakaólikőrrel elkészítve is finom.
Talán ezek is ízlenének:
Bombajó focilabda torta ...

Cappuccino mousse amaretto mártással
Vaníliás pudingot készítünk, egyötödéhez hozzáadjuk a habbá vert tejszínt és a vízben megfőzött zselatint.

Cafe PucciHozzávalók: 2 cl rum2 cl Amaretto1...
Kukorica, a nyár csemegéjeA főtt kukoricát minde...
Flying DutchmanHozzávalók: 4 cl gin2cl trip...
Gentlemen's clubHozzávalók: 2 cl gin2 cl bra...

Fehércsokoládés mandulafagylalt amaretto-öntettel
Gumimaci-fagylalt
Sárgadinnyefagylalt
Banánfagylalt
Aszaltszilva-fagylalt
Túrós kajszifagylalt
Túrós citromfagylalt
Mákos marcipánfagylalt
Szerecsendiós fagylalt
Mascarponés áfonyás fagylalt ...

A tészta hozzávalóit a kenyérsütő gép formájába rakom: alólra a langyos víz, konyhahőmérsékletű tojás, amaretto likőr, olvasztott, kicsit visszahűtött vaj.
A folyékonyakra szórom a lisztet, tejport.

A trüffel receptjét az Ízvarázs című könyvből vettem, és marcipánnal és amarettoval ízesítettem. A konkrét elkészítéshez pedig ez a videó nyújtott segítséget.

A kávéhoz öntöttem egy kis tejet+ cukrot is adtam hozzá (féltem, hogy túl keserű lesz), és Amaretto helyett rumaromával turbóztam fel, majd ebbe mártóztak meg a cukrozott babapiskóták.

Di Saronno Originale Amaretto
A cég reklámszövege szerint a recept a reneszánsz Itáliából ered, 1525-ben Bernardo Luini, Leonardo da Vinci tanulóinak egyike egy korábban elkezdett freskósorozat befejezésén tevékenykedett, ...

A puha vajat simára keverjük, hozzáadjuk a porcukrot, őrölt mandulát, majd hozzákeverjük a tojást és az amaretto likőrt. A leveles tésztát két részre vágjuk (a linkelt receptből egy kb. negyed darab elég egy 18 cm-es galette-hez).

R ismét egy Affogato-t (vanília fagylalt amarettivel megszórva, forró eszpresszóval és amaretto likőrrel tálalva, affogato = fullad) kért én pedig Panna Cotta with Berry Compote-ot (a legfinomabb panna cotta (főzött krémm), amit valaha kóstoltam!!).

A tésztát megfelezzük, egyik feléhez az étcsokoládés tejet és a rumot, a másik feléhez a fehér csokoládés tejet és az Amarettot adjuk. (Ha gyerekeknek készítjük a süteményt a likőr és a rum helyett mandula és rum aromát használjunk.) Egy kb.

Hozzávalók: 1 doboz mascarpone, 3 tojás, 10 dkg cukor, fekete ribizli lekvár, piskóta, gyümölcs, (szeder, áfonya.) citromlikőr, vagy rum, amaretto keksz.

a darált mandulát összekevertem a porcukorral, a fahéjjal, a kandírozott narancshéjjal, és az amarettóval (lehet rózsavízzel, vagy narancsvirágvízzel is ízesíteni, de az amaretto nagyon jót tett neki!). ráfacsartam a narancs levét, majd összegyúrtam.

Közben lefőzünk két nagy adag feketekávét, mikor kihűlt, hozzáadunk kevéske amaretto likőrt. Ebben fogjuk a babapiskótákat megmártani. A meggybefőttet lecsöpögtetjük.

Nekem nem volt otthon Amaretto likőröm, viszont volt Anyu által készített isteni finom házi narancslikőröm (azt látjátok a fotón is:)))), így azt tettem bele. A mascarpones masszába még tettem fél kis üvegnyi Dr. Oetker vanília aromát.

A tojás sárgáját és fehérjét kettéválasztjuk, a sárgáját 2 kanál cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a mascarpone-t, a vaníliás cukrot, és ízlés szerint rumaromát, vagy rumot, amaretto-t.

A porcukrot egy kevés amaretto likőrrel kikeverjük. A megmosott, leszárogatott szilvát kettévágjuk, magját kiemeljük, a helyére pedig egy mokkáskanálnyi amarettós cukrot rejtünk.

Amiben az enyém talán más, hogy tojás nincsen benne, amaretto viszont van. A mascarponét vaníliával és porcukorral habosra keverem, tejszínhabbal összeforgatom. Ezt rétegezem amarettos tejben megforgatott babapiskótával és sok-sok eperrel.

fél dl Amaretto likőr (más is jó),
50 dkg mascarpone,
3 vagy 4 tojás (ha a mennyiséget növelni akarjuk 4, ha sűrűbb krémet akarunk akkor 3 és mindkét variáció jó és finom), ...

Hozzávalók: 1,5 cl kávélikőr, 1,5 cl amaretto, 1,5 cl Bailey's. Elkészítés leírása: Egy feles pohárba rétegezzük bele az italokat a következő sorrendben: Kávélikőr-amaretto-Bailey's. , Óvatosan öntsük egymásra őket, hogy rétegzett italt ...

Az alkohol is jó partnere a forró csokinak: rummal, whisky-vel, amarettoval is kombinálhatjuk, és nagyon finom a forró csoki akkor is, ha narancs vagy citromhéjjal ízesítjük.

A kávéhoz tejet, cukrot és Amaretto-t adunk, majd a babpiskótákat megmárjuk benne. Ezután egy tálba rendezzük őket, megkenjük egy réteg Mascarponés krémmel, kakaót szórunk rá, majd újra egy réteg babapiskóta következik.

Hozzávalók:
2cl Kahlua(kávélikőr)
2cl kókuszlikőr
2cl Amaretto
tej
Elkészítés:
Egy koktélos poharat megtöltünk jégkockával,ráöntjük a Kahluát,a kókuszlikőrt és az Amarettot,végül felöntjük tejjel!!! ...

2 cl kávélikőr
2 cl amaretto likőr
tej
jég
Elkészítés
A poharat megtöltjük jéggel, ráöntjük a kávélikőrt és az amarettót. és felengedjük tejjel. Jól összerázzuk.

A lefőzött kávéba öntsük bele a rumot és az Amaretto likőrt, majd a piskótákat egyenként egy pillanatra mártsuk bele. Úgy csináljuk, hogy a piskótát mindenhol érje a kávé, de azért ne ázzon el.

A tojás sárgákat a cukor felével, a vaníliával és az amarettoval összekeverjük, és a tejjel összefőzzük.

150 g cukor, 50 ml víz, 30 ml Amaretto likőr
Egy kis serpenyőben főzzük a vizet a cukorral, amíg sűrűbarnás nem lesz. Vegyük le a tűzről és adjuk hozzá az Amarettot, majd hagyjuk kihűlni.

7/10 skót whisky
3/10 Amaretto
A hozzávalókat jéggel töltött pohárba öntjük és megkeverjük.
A recept ajánlója ismeretlen.

CÍMKÉK: recept sütemény recept kávés recept amaretti amaretto keksz desszert édesség poharas desszert puding recept
Előkészítési idő: 15 perc + a hűtés
Elkészítési idő: 50 perc ...

A tiramisu tette ismerté, selymességének a kávé, az amaretto és a piskóta kiváltképp jól áll. De képzeljük most el, teljesen más "köntösben".

Tovább » ...

A következő főételünket megbolondítjuk egy kis Amarettoval. Érdemes kipróbálni az új ízvilágot.
Tovább
Gombapörkölt petrezselymes burgonyával ...

Hozzávalók 4 adaghoz:
25 dkg mascarpone
2 dl tejszín
két darab diónyi homoki szarvasgomba
3 teáskanál akácvirág szirmaiból készített dzsem
10-12 dkg amaretto keksz ...

Hozzávalók:

· 250 g. mascarpone
· 5-6 ek. cukor
· 3 tojás
· 1 ek. vanília kivonat
· 1 csomag/doboz amaretti biscotti (olasz mandulás keksz 250 g.)
· Amaretto likőr (olasz mandula likőr) ...

dkg liszt, 5 dkg étkezési (búza)keményítő, 1 teáskanál sütőpor, 50 dkg meggy vagy 1 üveg (720 ml) befőtt, 75 dkg félzsíros tehéntúró, 75 dkg mascarpone (nem sózott krémsajt), 4 evőkanál frissen kifacsart citromlé, 5 evőkanál mandulalikőr (amaretto), ...

(Itt jegyzem meg, hogy a magyar receptek általában valamilyen alkoholt, leginkább rumot és Amaretto likőrt írnak még a kávéhoz.

Lásd még: Lásd még: Cukor, Tojás, Torta, Csokoládé, Citrom

Gasztronómia  Amaretti  Ambassador
2014.04.18

 
RSS Mobile