Kezdőlap (Amaretto)

 Gasztronómia 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Amaretto

Gasztronómia  Amaretti  Ambassador

Amaretto süti
Hozzávalók:
2,5 dl finomra darált mandula, 2 tojásfehérje, mandulaaroma, édesítő.


Amaretto felhők
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő
Hozzávalók kb. 40 db-hoz: 3 tojásfehérje, 300 g őrölt mandula, 8 csepp keserűmandula olaj, 300 g cukor, porcukor a szóráshoz.

Amaretto krém
Hozzávalók:
Az Amaretto-krémhez:
50 g étcsokoládé, 3 lap zselatin, 3 db friss tojás, 50 g cukor, 1 cs. vaniliás cukor, 6 cl Amaretto (mandulalikőr), 200 ml tejszín
A borhabmártáshoz:
3 tojássárgája, 50 g cukor,
200 ml fehérbor, 1 tk. reszelt citromhéj, 7 tk. ételkeményitő ...

Az egyik legfinomabb adalék, amivel kávét ízesíteni lehet, az az amaretto likőr. Nem kell belőle sok, hiszen csak az ízét szeretnénk érezni, nem a hatását. Mandulás íze remekül passzol egy rövid lattéhoz.

Amaretto cseresznye kompót
Hozzávalók (kb. fél literes üveghez):
30 dkg cseresznye ...

~-s nyári gyümölcsleves
Ebben a nagy hőségben semmire sem vágyunk jobban, mint valami hűsítő finomságra, aminek az elkészítéséhez nem kell a tűzhely mellett melegedni.

~s csokoládéhabos süti eperrel
Engem is megihletett a Nők Lapja Konyhában lévő babapiskótás alagút, de nálam egy felnőtt süti lett a vége.
Hozzávalók egy őzgerinc formához: ...

~ Tea - 1 személyre
Előmelegített puncspohárba öntjük a cukrot és forró teát, összekeverjük. Hozzáadjuk az ~t és a tetejére tejszínhabot teszünk.

Címkék: ~, darázsfészek, desszert, kelt csigatorta, kelt tészta, marcipán, marcipános torta, pirított mandula, torta
3 megjegyzés:
Imádom! Mandula, marcipán, ~...viszem is a recepted! :-D ...

A következő címkéjű bejegyzések mutatása: ~. Összes bejegyzés megjelenítése
Gombóc update ...

Főoldal
»Receptek
»Desszertek
»Almalé ~ likőrrel ...

~
Mandulával, barackmag hozzáadásával készült olasz likőr. Az eredeti nevet a Saronnóból származó ~ di Saronno hozta be a köztudatba; ma már számos szeszesitalgyártónak van amarettója.

~ süti
Robotgéppel le kell félig darálni kb. 2,5 dl mandulát, 2 nagy tojás fehérjét fel kell verni. A mandulát óvatosan bele kell forgatni a habba, hozzáadni az édesítőszert és a mandula aromát. Sütőpapírra kicsi halmokat kell csinálni teáskanállal és 1 órán át pihentetni.

~ étcsokoládéval
Manna étcsokoládéval (aszalt gyümölcsös)
Rózsás étcsokoládéval ...

A ~-s csokoládé habhoz
2.5 dl habtejszín
3 evőkanál kakaópor - holland
3 evőkanál porcukor
2 evőkanál likőr - ~ ...

~ likőr
darált mogyoró
Tehát úgy készült, hogy a maradék csokis piskótát felkockáztam apró kockákra. A tejszínbe fehércsokit olvasztottam, majd miután kellőképpen kihűlt, felvertem kemény habbá. A banán felét pépesítettem és a fehércsokis krémhez kevertem.

~ almalével - hiába, a Mikulás tudja mi az igazán finom!
Hozzávalók
2 l almalé
10 db fahéj rúd (5 cm)
ujjnyi gyömbér
2 evőkanál méz
15 cl ~ likőr ...

~hab csokoládészósszal recept
Hozzávalók 8 személyre:
115 g amaretti/ratafia keksz, vagy mandulás csók,
4 ek. ~ di Sarono likőr,
350 g fehér csokoládé kockákra törve,
15 g zselatin, 3 ek. hideg vízben áztatva,
450 ml sűrű tejszín,
A csokoládéöntethez:
225 g étcsokoládé kockákra törve, ...

~ - olasz, fűszeres mandulalikőr, alkoholtartalma 28 % (e kifejezést ma már általánosságban is használják a mandulalikőrök megnevezésére)

Amer Picon - francia, kesernyés aperitif, alkoholtartalma 30 % ...

~ pannacotta, grilled peach, almond brittle
~s (mandulás) panna cotta, grillezett őszibarackkal és mandula ropogóssal ...

~ kekszek
Hozzávalók kb. 150 darabhoz:
300 g hámozott, darált mandula
1-2 evőkanál ~ likőr (mandulalikőr)
2 friss tojásfehérje
500 g porcukor ...

4 cl ~ likőr
4 csésze friss dupla eszpresszó
12 cl olasz brandy
1 tk tejszínhab csészénként
barna cukor ...

4-5 ek ~ likőr
A csokoládékat összetördeltem és egy tálba helyeztem, amihez hozzáadtam a kisebb darabokra vágott vajat. Vízgőz felett felolvasztottam. A tojásokat szétválasztottam. A sárgájához hozzáadtam a mézet és az amoretto likőrt és jól elkevertem.

Előbb az ~t töltjük a hőálló pohárba, rá a csokoládélikőrt, majd a kávét, s a tetejére kakaóporral megszórt tejszínhabot teszünk.
Egy finom almond chocolate coffee ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel! ...

Szepyke, ~ liköröm van, a kekszet nem leltem sehol, amerre jártam. Mindenesetre a likőr valóban gazdaságos. Kávéval is isteni : )))
Megjegyzés küldése
...

- 3 kupaknyi ~ likőr
- 35 g hámozott mandula, pirítva, darálva
- 55 g liszt ...

Hozzávalók:
Kekszes aljhoz: 250 g kakaós keksz, 130 g olvasztott vaj
~s kókuszmousse-hoz: 300 g kókusztej, 10 ml ~ (mandulalikőr), 360 g fehércsokoládé, 9 g lapzselatin, 300 g hűtött tejszín, 5 dkg kókuszreszelék
Gyümölcspüréhez: Ízlés szerinti málna vagy áfonya ...

kb.190 g keksz (teljes kiőrlésű gabona /Albert / vajas)
200 g magas kakaótartalmú étcsokoládé
75 g olvasztott vaj
1 db tojás
2 ek (vagy ízlés szerint) fruktóz vagy nádcukor
1/2 rúd vanília kikapart belseje
2 ek ~ vagy rum
0,5 dl tej ...

A csokoládébomba ~ helyett dió-, kávé- vagy kakaólikőrrel elkészítve is finom.
Talán ezek is ízlenének:
Bombajó focilabda torta ...

Cappuccino mousse ~ mártással
Vaníliás pudingot készítünk, egyötödéhez hozzáadjuk a habbá vert tejszínt és a vízben megfőzött zselatint. A massza 2/3-át összekeverjük a kávéval, majd tetszőleges formába öntjük, először a fehér, majd ha megkötött, a kávés réteget. Kb. 1 órát hűtőben tartjuk.

Cafe PucciHozzávalók: 2 cl rum2 cl ~1...
Kukorica, a nyár csemegéjeA főtt kukoricát minde...
Flying DutchmanHozzávalók: 4 cl gin2cl trip...
Gentlemen's clubHozzávalók: 2 cl gin2 cl bra...
Ebéd után egy jó kávé (capucino) és egy cognac Eg...
Spenót levesHozzávalók: 50 dkg spenót4 dcl .

Fehércsokoládés mandulafagylalt ~-öntettel
Gumimaci-fagylalt
Sárgadinnyefagylalt
Banánfagylalt
Aszaltszilva-fagylalt
Túrós kajszifagylalt
Túrós citromfagylalt
Mákos marcipánfagylalt
Szerecsendiós fagylalt
Mascarponés áfonyás fagylalt
Nugátfagyi
Írós kókuszfagylalt (Cocolala) ...

A tészta hozzávalóit a kenyérsütő gép formájába rakom: alólra a langyos víz, konyhahőmérsékletű tojás, ~ likőr, olvasztott, kicsit visszahűtött vaj.
A folyékonyakra szórom a lisztet, tejport. A forma egyik sarkába teszem a cukrot, másik sarkába a sót, középre a szárított élesztőt.

A trüffel receptjét az Ízvarázs című könyvből vettem, és marcipánnal és ~val ízesítettem. A konkrét elkészítéshez pedig ez a videó nyújtott segítséget. Viszont nem golyóztam, hanem Chiliihez hasonlóan nyomózsákból kerültek a kis finomságok a mini papírkapszlikba.

A kávéhoz öntöttem egy kis tejet+ cukrot is adtam hozzá (féltem, hogy túl keserű lesz), és ~ helyett rumaromával turbóztam fel, majd ebbe mártóztak meg a cukrozott babapiskóták. Fél órát nem állt a hűtőben a krém, de az összeállítás után aludt egy éjszakát a tiramisu.

Di Saronno Originale ~
A cég reklámszövege szerint a recept a reneszánsz Itáliából ered, 1525-ben Bernardo Luini, Leonardo da Vinci tanulóinak egyike egy korábban elkezdett freskósorozat befejezésén tevékenykedett, ...

A puha vajat simára keverjük, hozzáadjuk a porcukrot, őrölt mandulát, majd hozzákeverjük a tojást és az ~ likőrt. A leveles tésztát két részre vágjuk (a linkelt receptből egy kb. negyed darab elég egy 18 cm-es galette-hez).

R ismét egy Affogato-t (vanília fagylalt amarettivel megszórva, forró eszpresszóval és ~ likőrrel tálalva, affogato = fullad) kért én pedig Panna Cotta with Berry Compote-ot (a legfinomabb panna cotta (főzött krémm), amit valaha kóstoltam!!).

A tésztát megfelezzük, egyik feléhez az étcsokoládés tejet és a rumot, a másik feléhez a fehér csokoládés tejet és az ~t adjuk. (Ha gyerekeknek készítjük a süteményt a likőr és a rum helyett mandula és rum aromát használjunk.) Egy kb.

Hozzávalók: 1 doboz mascarpone, 3 tojás, 10 dkg cukor, fekete ribizli lekvár, piskóta, gyümölcs, (szeder, áfonya.) citromlikőr, vagy rum, ~ keksz.

a darált mandulát összekevertem a porcukorral, a fahéjjal, a kandírozott narancshéjjal, és az amarettóval (lehet rózsavízzel, vagy narancsvirágvízzel is ízesíteni, de az ~ nagyon jót tett neki!). ráfacsartam a narancs levét, majd összegyúrtam.

Ízesítőként: konyak vagy likőr, rum esetleg ~ (kb 20 gramm)
10 g puha vaj
15 dkg minimum 60% kakaótartalmú étcsokoládé
Bevonáshoz
15 dkg étcsokoládé (min. 60% kakaótartalommal) vagy simán kakaóporba hempergetve. De készülhet bevonat bármi másból.

Közben lefőzünk két nagy adag feketekávét, mikor kihűlt, hozzáadunk kevéske ~ likőrt. Ebben fogjuk a babapiskótákat megmártani. A meggybefőttet lecsöpögtetjük. A krémhez a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a mascarpone sajtot, majd a végén a tojások felvert habját.

Nekem nem volt otthon ~ likőröm, viszont volt Anyu által készített isteni finom házi narancslikőröm (azt látjátok a fotón is:)))), így azt tettem bele. A mascarpones masszába még tettem fél kis üvegnyi Dr. Oetker vanília aromát.

A tojás sárgáját és fehérjét kettéválasztjuk, a sárgáját 2 kanál cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a mascarpone-t, a vaníliás cukrot, és ízlés szerint rumaromát, vagy rumot, ~-t.

A porcukrot egy kevés ~ likőrrel kikeverjük. A megmosott, leszárogatott szilvát kettévágjuk, magját kiemeljük, a helyére pedig egy mokkáskanálnyi amarettós cukrot rejtünk.

Amiben az enyém talán más, hogy tojás nincsen benne, ~ viszont van. A mascarponét vaníliával és porcukorral habosra keverem, tejszínhabbal összeforgatom. Ezt rétegezem ~s tejben megforgatott babapiskótával és sok-sok eperrel. Kell neki 1 éjszaka, hogy összeérjen-puhuljon.

fél dl ~ likőr (más is jó),
50 dkg mascarpone,
3 vagy 4 tojás (ha a mennyiséget növelni akarjuk 4, ha sűrűbb krémet akarunk akkor 3 és mindkét variáció jó és finom),
27-30 darab babapiskóta (az az olasz, aminek az egyik oldala cukormázas és 4-szer 12 db van egy nagy csomagban), ...

Az eper felét szeletekre vágjuk, és az ~ likőrrel, porcukorral összekeverjük.
A másik felét kockára vágjuk, összekeverjük a friss sajttal, majd hozzáadjuk a két citrom héját, porcukrot, és persze a durvára vágott pisztáciát - ez utóbbi remek kombinációt fog alkotni az eperrel! ...

20 szelethez: 4 narancs 3 evőkanál ~ (mandulalikőr, ízlés szerint) 30 dkg fagyasztott leveles tészta 12,5 dkg marcipánmassza 10 dkg porcukor 5 evőkanál narancslekvár 10 maraschino meggy vagy rumos meggy liszt a kidolgozáshoz A narancsot meghámozzuk, a fehér héjat is eltávolítjuk.

150 g cukor, 50 ml víz, 30 ml ~ likőr
Egy kis serpenyőben főzzük a vizet a cukorral, amíg sűrűbarnás nem lesz. Vegyük le a tűzről és adjuk hozzá az ~t, majd hagyjuk kihűlni.
A habot adagoljuk hideg tányérra, öntsük rá a szószt és szórjuk meg a mandula szeletkékkel.

Az alkohol is jó partnere a forró csokinak: rummal, whisky-vel, ~val is kombinálhatjuk, és nagyon finom a forró csoki akkor is, ha narancs vagy citromhéjjal ízesítjük. Ezt úgy érdemes, hogy a felmelegített cukros-vizes-citrusos tejet leszűrjük, mielőtt a csokit hozzáadnánk.

A kávéhoz tejet, cukrot és ~-t adunk, majd a babpiskótákat megmárjuk benne. Ezután egy tálba rendezzük őket, megkenjük egy réteg Mascarponés krémmel, kakaót szórunk rá, majd újra egy réteg babapiskóta következik. A rétegezést addig folytatjuk, amíg el nem fogynak a hozzávalók.

Hozzávalók:
2cl Kahlua(kávélikőr)
2cl kókuszlikőr
2cl ~
tej
Elkészítés:
Egy koktélos poharat megtöltünk jégkockával,ráöntjük a Kahluát,a kókuszlikőrt és az ~t,végül felöntjük tejjel!!! ...

2 cl kávélikőr
2 cl ~ likőr
tej
jég
Elkészítés
A poharat megtöltjük jéggel, ráöntjük a kávélikőrt és az amarettót. és felengedjük tejjel. Jól összerázzuk.

A lefőzött kávéba öntsük bele a rumot és az ~ likőrt, majd a piskótákat egyenként egy pillanatra mártsuk bele. Úgy csináljuk, hogy a piskótát mindenhol érje a kávé, de azért ne ázzon el. Egy szögletes edény aljára rakjunk egy sor piskótát, majd öntsük rá a krém felét.

1 ek vanília esszencia (vagy 1 tk vanília aroma)
1 ek ~ likőr (vagy 1 tk mandulaaroma)
1 tk szódabikarbóna
1 tk sütőpor (nálamfoszfátmentes)
1 csapott tk só
10 dkg őrölt mandula
2 tojás
30 dkg finomliszt
6 dkg tejcsokoládé vagy csokicsepp (lehet ét- vagy fehér csoki is) ...

Beleöntjük a vaníliakivonatot és az ~ likőrt.
Egy hőálló tálat (vagy négy kicsit) kivajazunk.
A meggyet lerakjuk a tálba.
Közé szórjuk a durvára vágott pirított mandulát.
Ráöntjük a masszát és 180 C fokos sütőben kb. 35-40 perc alatt aranysárgára sütjük, és addig amíg már nem remeg.

A tojás sárgákat a cukor felével, a vaníliával és az ~val összekeverjük, és a tejjel összefőzzük. Hozzáadjuk a reszelt marcipánt, az apró darabkákra tördelt mandulaforgácsot, kis lángon óvatosan kevergetve felforraljuk, és időnként megkevergetve kihűtjük.

7/10 skót whisky
3/10 ~
A hozzávalókat jéggel töltött pohárba öntjük és megkeverjük.
A recept ajánlója ismeretlen.

CÍMKÉK: recept sütemény recept kávés recept amaretti ~ keksz desszert édesség poharas desszert puding recept
Előkészítési idő: 15 perc + a hűtés
Elkészítési idő: 50 perc ...

A tiramisu tette ismerté, selymességének a kávé, az ~ és a piskóta kiváltképp jól áll. De képzeljük most el, teljesen más "köntösben".

Tovább » ...

A következő főételünket megbolondítjuk egy kis ~val. Érdemes kipróbálni az új ízvilágot.
Tovább
Gombapörkölt petrezselymes burgonyával ...

Az alapkrémhez
25 dkg mascarpone
2 dl tejszín
7 dkg darált dió
3 evőkanál porcukor
csipetnyi őrölt fahéj
2 evőkanál ~ likőr
A rétegezéshez
3 dkg durvára darált dió
2 evőkanál jó minőségű, magas gyümölcstartalmú sárgabaracklekvár
5 dkg csokoládé
2 evőkanál víz vagy tejszín ...

Készítsünk egy bögre kávét. Adjuk hozzá a vodkát, ~-t és a forró csokit. Keverjük össze. Öntsük rá a forró tejet.
Feltöltötte
Miele ...

1 evőkanál zselatinpor
1 evőkanál ~ vagy más mandulalikőr, a formák előkészítéséhez (elhagyható)
Az epres szószhoz:
20 dkg mélyhűtött, felolvasztott eper
1 evőkanál méz
1 dl tokaji aszu
1-2 késhegynyi frissen őrölt bors ...

MASCARPONE SAJTTAL TÖLTÖTT ALMA
Hozzávalók: 4 alma, 100 g mascarpone sajt, 6 ~ sütemény vagy más kesernyés keksz, 60 g mazsola, 1 üveg Marsala bor, 50 g mandula, 30 g dió ...

Hozzávalók 4-6 főre 4 dl tejszín, 1 dl mandulalikőr (~), 2 tojás, 4 tojás sárgája, ízlés szerint 10-15 dkg porcukor ...

Ennek ellenére a sárgabarack magból készítenek sütésre szánt olajat, használják sütemények ízesítésére, és ez az egyik alapanyaga a híres olasz likőrnek, az ~nak.

A tojásokat az édesítővel habosra kevertem, belekevertem a tejet, a sót, az olivaolajat, a narancshéjat, az ~t, és a lereszelt marcipánt. Ekkor jött hozzá a liszt és a sütőpor. Elég lágy massza lett.

Hozzávalók 2 személyre
6 db tojássárgája - 11 dkg cukor - 50 dkg mascarpone - 3 db tojásfehérje - 2,5 dl erős presszókávé - 2 dl ~ vagy Marsala likőr - 30 db savoiardi (vagy más babapiskóta) - 20 dkg étcsokoládé - 4 evőkanál kakaópor ...

60 db babapiskóta
kb. 3 dl hosszú kávé
6 cl Marsala bor vagy ~ likőr
5 db tojássárgája
5 ek porcukor
hintéshez kakaópor ...

Hozzávalók kb. 25 darabhoz: 5 dkg barna csokoládés keksz, 20 dkg marcipánmassza, 2 evőkanál ~ (mandulalikőr), 5 dkg mogyoró, 5 dkg tej tortabevonó.

A tésztához:
3 tojás 1 csipet só 90 g cukor 50 g liszt 40 g étkezési keményítő 1 tk sütőpor
A töltelékhez:
60 ml kávé 75 ml ~ likőr 500 g mascarpone krémsajt 250 g túró 50 g cukor 1 tasak színtelen zselatin 250 ml tejszín 1 cs vaníliás cukor kakaó ...

3 tojás sárgáját, a mascarponéval habosra kavarjuk. A felvert, édes tejszínt lassanként hozzáadagoljuk. A kávét ~val (esetleg rummal)...
4 személyre
35 perc
Részletek ...

Hozzávalók:
25 dkg mascarpone
ízlés szerint porcukor (kb. 1 púpozott evőkanál)
3 tojás
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg kakaópor (nem cukrozott instant!)
~ ízlés szerint (kb. 2 evőkanál)
3 dl erős kávé
tej
2 csomag babapiskóta ...

Hozzávalók: 250g liszt + egy kevés a kelesztéshez, 60g darált mandula, 75g porcukor, 175g hideg, földarabolt vaj, 2 közepes tojás sárgája, 820g kompót, 2 citrom reszelt héja, 2 ek ~ (mandula) likőr, 1 ek porcukor a kelesztéshez, 12 db-os muffinsütő, papírformával bélelve
Csokoládés fatörzs ...

1. Öntse az almalevet egy lábosba.
2. Tegye a fűszereket az almalébe.
3. Melegítse gyöngyözésig, de ne forralja fel.
4. Ízesítse mézzel és ~ likőrrel.
5. Forrón csészéken tálalja.

Hozzávalók:
3 dl tejszín, 10 dkg étcsokoládé, 2 dkg kakaópor, 3 g zselatin. A marcipánhoz: 3 dl tejszín, 10 dkg marcipán, 3 cl ~ likőr, 2 g zselatin ...

Mi kell hozzá? 25 dkg mascarpone - tejszínes olasz krémsajt, 3 tojás, 2 csomag babapiskóta, 1 evőkanál azonnal oldódó kávé, 3-4 evőkanál kakaó, 2 evőkanál ~ likőr vagy rum, 1csomag vaníliás cukor, 3 evőkanál cukor.

Hozzávalók: 1/2 rész kávélikőr (pl. Kalúha vagy Tia Maria) 1/2 rész ír krémlikőr (pl. Bailey's) 1/2 rész ~ ...

500 g mascapone, 3 normál méretű tojás ( vagy 4 nagyon pici), 40 g fruktóz (vagy 2 ek porcukor), két (nagyobb) csészényi erős kávé, babapiskóta, kakaópor és lehetőség szerint ~ likőr (utóbbi hiányában 1 kk vaníliakivonatot adtam hozzá) ...

Hozzávalók: 50 dkg finomliszt, 25 dkg sovány tehéntúró, 6 dkg puha vaj, 3 ek cukor, csipet só, 1 tojás, 5 dkg mazsola, 3 dkg élesztő, 1 dl tej, kevés reszelt citromhéj, 2 ek ~ likőr ( elhagyható )
Bővebben...
Kókuszos kalács ...

7,5 dkg egész mandula
fél kiskanál gluténmentes sütőpor
2 dkg puha vaj vagy ghí (tisztított vaj)
1 tojás
1evőkanál ~ likőr
fél citrom reszelt héja
késhegyi fahéj
a megkenéshez:
1 tojássárgája
1 evőkanál biotej vagy rizstej ...

Hozzávalók 4 adaghoz:
25 dkg mascarpone
2 dl tejszín
két darab diónyi homoki szarvasgomba
3 teáskanál akácvirág szirmaiból készített dzsem
10-12 dkg ~ keksz ...

Hozzávalók:

· 250 g. mascarpone
· 5-6 ek. cukor
· 3 tojás
· 1 ek. vanília kivonat
· 1 csomag/doboz amaretti biscotti (olasz mandulás keksz 250 g.)
· ~ likőr (olasz mandula likőr) ...

csipetnyi só, 2 zacskó vaníliás cukor, 10 dkg liszt, 5 dkg étkezési (búza)keményítő, 1 teáskanál sütőpor, 50 dkg meggy vagy 1 üveg (720 ml) befőtt, 75 dkg félzsíros tehéntúró, 75 dkg mascarpone (nem sózott krémsajt), 4 evőkanál frissen kifacsart citromlé, 5 evőkanál mandulalikőr (~), ...

(Itt jegyzem meg, hogy a magyar receptek általában valamilyen alkoholt, leginkább rumot és ~ likőrt írnak még a kávéhoz. Úgy is finom, de egyrészt az olasz receptekben ezzel nemigen találkozni, másrészt ha gyerekek is esznek belőle, akkor is célszerű elhagyni.) ...

Őszibarack
Áfonya-őszibarack cassis
Camparis őszilekvár gyömbérrel és fahéjjal
Csokis őszibarack-málna
Rozmaringos, fahéjas szilva-őszi lekvár
Sárgadinnye-ribizli-őszibarack zselé
Szeder-őszibarack ~ ...

20 deka cukor
1 tasak vaníliás cukor
20 deka szobahőmérsékletű vaj
4 tojás (1 órával felhasználás előtt kivenni a hűtőből!)
12,5 deka darált dió (vagy mogyoró, esetleg mandula)
1 tk. fahéj
1 tk. sütőpor
20 deka liszt
2 ek. cukrozatlan kakaó
4 borízű alma
3 kanál rum (lehet ~ is, vagy rumaroma ...

Keverjük bele a cukrot és ha újraforrt, öntsük hozzá az ~ likőrt, jól keverjük át és töltsük üvegekbe. Lezárva pár percig a tetejére állítva hagyjuk hűlni, majd visszafordítva a teljes kihűlés után, lemosva, tegyük a kamrába.

Hozzávalók (4 személyre):
a tésztához:
30 dkg finomliszt, 2 tojás, 1 kis doboz habtejszín, só
a besamelhez:
1 evőkanál vaj, 1 evőkanál liszt, 2,5 dl tej
a töltelékhez:
75 dkg alma, 20 dkg dió, 1 csomag vaníliás cukor, 1 evőkanál fahéj, 3 evőkanál kristálycukor, 3 evőkanál ~ likőr ...

Édességként pehelykönnyű tejszínes ~-habot kínál. Nigella küldetésének érzi, hogy stresszmentessé tegye a főzést. A gyorsan elkészíthető fogásoknak köszönhetően ezentúl bárki fejvesztett kapkodás nélkül dobhat össze szép, különleges, és ami a legfontosabb, ízletes ételeket - minden esetre.

Crema agli amaretti (~krém)
Crema al caffé con pesche (Túrós kávékrém őszibarackkal)
Creme - fraiche
Croissant
Crostatine ai frutti di mare (Crostatine a tenger gyümölcseivel)
Crostini - csirkemájjal és szívvel (Crostini di fegatini al Vinsanto)
Crostini - figurák, fahéjas ...

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Cukor, Tojás, Torta, Csokoládé, Citrom?

◄ Amaretti   Ambassador ►
 
RSS Mobile