Kezdőlap (Retusálás)

 Fényképezés 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Retusálás

Fényképezés  Reprodukciós fényképezés  RGB

A retusálás egy képjavítási módszer. Már a fényképezés kezdetétől alkalmazzák, akkoriban elsősorban a technikai hibákat igyekeztek eltüntetni a képről.
Manapság a reklámokban, plakátokon azt a célt szolgálja, hogy a modell megjelenését idealizálja, kozmetikai hibáit eltüntesse.


Retusálás alapfokon
Pontok: 55
avagy a Milói Vénusz esete a Photoshop-pal ...

PORTRÉ RETUSÁLÁS 2
tartalma:
digitális púder és smink
a lágyabb és simább bőr
a bőr lágyítás előnyei és veszélyei
a szemek retusálása ...

Képek retusálása
Bár a magyar nyelvű menü egyelőre kissé félreérthető módon 'retusálás törlése' címszó alatt szerepelteti ezt a funkciót, az angol menü Clear Retouch elnevezése talán könnyebben emészthető.

Retusálás - Clone Stamp Tool
Sokszor előfordulhat, hogy a nagy gonddal elkészített felvételeinkbe mégis valami hiba csúszik, valami nem úgy sikerül, ahogy elterveztük, olyan képelemek kerülnek a fotókra, amit nem szeretnénk rajta látni.
Tovább a teljes cikkhez » ...

~, javítás elengedhetetlenül szükséges, ha más nem, de egy apró porszem vagy felületi hiba minden képen van, tehát ezeket feltétlenül el kell tüntetni. A trükközés más kérdés, ha valaki jól használja ezeket az eljárásokat sok szép és érdekes képet tud kihozni belőle.

~ - Képek részleteinek megváltoztatása, általában, hibák, sérülések javítása. Alkalmas komolyabb beavatkozásokra is, ahol a kép eredeti tartalmát megváltoztatjuk (például parkoló autók eltüntetése utcaképről).

A ~kor beállítom a képkívágást, a színeket, tónusokat, ha kell eltüntetem a bőrhibákat. Kívánságra fehér keretet adok a képekhez.
Az esküvő utómunkálatain legalább 25 órát dolgozom, ezért az általam kínált szolgáltatás valójában rendkívül olcsó.

Ez a ~ az Adobe Photoshop 7 angol verziójával készült, de ugyanezt a korábbi verziókkal is el lehet végezni, az eltéréseket a szövegben jelzem majd.

Fotóstipp: tájképek ~a
A Photomatix Pro segítségével egy fénykép árnyékos és a világos területei is részlettelivé válhatnak: segítségével a kék ég a fotón is kéken ragyog, a táj pedig fekete sziluett helyett eredeti színeiben pompázik.
TOVÁBB >>> ...

Ha már a retusált fotókról esett szó, a cég szerint az 1100 fotó ~ával 5000 órát töltöttek. 4,5 óra egy képre.nagyjából stimmel. Aki ott volt a High-Fashion Beauty Retus workshopunkon, már tudja. :) Érdekesség viszont, hogy a modellekről nem ritkán félakt fotókat készítettek, ...

Videó : Lightroom ~
FotóTipp videók
Egy program kezeléséről, lehetőségeinek bemutatásáról igen fáradságos munka cikket írni. Minden lépést képernyő mentésekkel kell illusztrálni és úgy leírni, hogy az olvasó számára is egyértelmű legyen.

Az új Healing Brush forradalmasítja a képek ~át, könnyebbé téve a porszemek, karcok, törések, hibák eltávolítását, míg az árnyalatokat, megvilágítást és más adatokat a fotón változatlanul hagy.

A TIFF fájlnál kisebb és alkalmasabb az utólagos ~ra. Nem minden fényképező támogatja ezt a fájlformátumot, és csak egy speciális szoftver tudja őket olvasni.
TIFF
Nagyméretű fájlok, amiknek a feldolgozása lasabb, de nincsen tömörítés miatti minőségromlás.

Videónál részletek kivágására vagy képkocka kiemelésére, fotónál különféle ~ok, effektek alkalmazására van lehetőségünk.

Mivel a kompakt gépek legnagyobb része a végfelhasználói célcsoportnak készül, így azokkal a gépekkel készített fotók már átesnek egy - a gép saját szoftverével történő - ~i folyamaton.

Elements, a népszerű grafikai program, a Photoshop egyszerűsített változata, elsősorban digitális fotók ~ára használható. A szoftver lehetőségei kimagaslóak, kezelése pedig sokkal egyszerűbb, mint a Photoshopé. Egyetlen hátránya a viszonylag nagy méret.

A szerző öt fejezetben végigveszi az arcképeknél és az alakos fotóknál szükséges ~i témákat. Egy hatodik részben gyakorlati tanácsokat ad a munka szervezéséhez, a műveletek sorrendjéhez, és hasonlókhoz.

Főbb jellemzők: 19,5 mm-es váz, NIKKOR 5x zoom objektív, 14 MP, 6,7 cm-es LCD, 720p video, elektronikus VR, ISO 3200, sorozat fotó, mosoly időzítő, ~ menü, automatikus program, 18 motívumprogram, EXPEED C2 képfeldolgozó
További információk: a gyártó hivatalos weboldalán ...

A végső eredménybe jelentős bizonytalanságot vitt a filmelőhívás is. Kínosan gondosan kellett kezelni a negatívokat, hogy azokon porszem, karc ne legyen. Utólagos ~ra volt szükség (a nagyított képen).

Ha még sincs teljes elégedettség a résztvevők háza tájékán, annak az lehet az oka, hogy a képek feldolgozása, ~a, módosítása az otthoni számítógépeken történik.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Fénykép, Digitális, Fényképezőgép, Objektív, Fényképezés?

◄ Reprodukciós fényképezés   RGB ►
 
RSS Mobile