Kezdőlap (Retusálás)

 Fényképezés 

  » »
 
   

Retusálás

Fényképezés  Reprodukciós fényképezés  RGB

Retusálás alapfokon
Pontok: 55
avagy a Milói Vénusz esete a Photoshop-pal ...


PORTRÉ RETUSÁLÁS 2
tartalma:
digitális púder és smink
a lágyabb és simább bőr
a bőr lágyítás előnyei és veszélyei
a szemek retusálása ...

Retusáláskor a portréretus elvei az irányadóak a testfestésnél is: a szemöldökhöz hasonlóan ki kell igazítani a vonalakat, mert a bőrön nem lehet mással, mint festékszóróval pontosan dolgozni.

Retusálás - Clone Stamp Tool
Sokszor előfordulhat, hogy a nagy gonddal elkészített felvételeinkbe mégis valami hiba csúszik, valami nem úgy sikerül, ahogy elterveztük, olyan képelemek kerülnek a fotókra, amit nem szeretnénk rajta látni.

Retusálás, javítás elengedhetetlenül szükséges, ha más nem, de egy apró porszem vagy felületi hiba minden képen van, tehát ezeket feltétlenül el kell tüntetni.

Retusálás súgó
A fényképezőgép és szoftvere működését befolyásoló menü, 13 opcióval.

Retusálás - Képek részleteinek megváltoztatása, általában, hibák, sérülések javítása. Alkalmas komolyabb beavatkozásokra is, ahol a kép eredeti tartalmát megváltoztatjuk (például parkoló autók eltüntetése utcaképről).

A retusáláskor beállítom a képkívágást, a színeket, tónusokat, ha kell eltüntetem a bőrhibákat. Kívánságra fehér keretet adok a képekhez.

Ez a retusálás az Adobe Photoshop 7 angol verziójával készült, de ugyanezt a korábbi verziókkal is el lehet végezni, az eltéréseket a szövegben jelzem majd.

Fotóstipp: tájképek retusálása
A Photomatix Pro segítségével egy fénykép árnyékos és a világos területei is részlettelivé válhatnak: segítségével a kék ég a fotón is kéken ragyog, a táj pedig fekete sziluett helyett eredeti színeiben pompázik.

Ha már a retusált fotókról esett szó, a cég szerint az 1100 fotó retusálásával 5000 órát töltöttek. 4,5 óra egy képre.nagyjából stimmel. Aki ott volt a High-Fashion Beauty Retus workshopunkon, már tudja. :) Érdekesség viszont, ...

Videó : Lightroom retusálás
FotóTipp videók
Egy program kezeléséről, lehetőségeinek bemutatásáról igen fáradságos munka cikket írni. Minden lépést képernyő mentésekkel kell illusztrálni és úgy leírni, hogy az olvasó számára is egyértelmű legyen.

A program segítségével könnyen és egyszerűen elvégezhető a digitális fotók retusálása, vágása, a képhibák javítása akár csak a Photoshop-pal. A képek mentésével, vagy exportálásával a különböző fájlformátumok közötti konverzió is végrehajtható.

Az új Healing Brush forradalmasítja a képek retusálását, könnyebbé téve a porszemek, karcok, törések, hibák eltávolítását, míg az árnyalatokat, megvilágítást és más adatokat a fotón változatlanul hagy.

Videónál részletek kivágására vagy képkocka kiemelésére, fotónál különféle retusálások, effektek alkalmazására van lehetőségünk.

Mivel a kompakt gépek legnagyobb része a végfelhasználói célcsoportnak készül, így azokkal a gépekkel készített fotók már átesnek egy - a gép saját szoftverével történő - retusálási folyamaton.

Elements, a népszerű grafikai program, a Photoshop egyszerűsített változata, elsősorban digitális fotók retusálására használható. A szoftver lehetőségei kimagaslóak, kezelése pedig sokkal egyszerűbb, mint a Photoshopé.

A TIFF fájlnál kisebb és alkalmasabb az utólagos retusálásra. Nem minden fényképező támogatja ezt a fájlformátumot, és csak egy speciális szoftver tudja őket olvasni.
TIFF ...

A szerző öt fejezetben végigveszi az arcképeknél és az alakos fotóknál szükséges retusálási témákat. Egy hatodik részben gyakorlati tanácsokat ad a munka szervezéséhez, a műveletek sorrendjéhez, és hasonlókhoz.

Főbb jellemzők: 19,5 mm-es váz, NIKKOR 5x zoom objektív, 14 MP, 6,7 cm-es LCD, 720p video, elektronikus VR, ISO 3200, sorozat fotó, mosoly időzítő, retusálás menü, automatikus program, 18 motívumprogram, EXPEED C2 képfeldolgozó ...

A végső eredménybe jelentős bizonytalanságot vitt a filmelőhívás is. Kínosan gondosan kellett kezelni a negatívokat, hogy azokon porszem, karc ne legyen. Utólagos retusálásra volt szükség (a nagyított képen).

Ha még sincs teljes elégedettség a résztvevők háza tájékán, annak az lehet az oka, hogy a képek feldolgozása, retusálása, módosítása az otthoni számítógépeken történik.

E tárolási és feldolgozási mód előnye, hogy minden egyes képpont külön szerkeszthető, így fényképek feldolgozására, retusálására kiválóan használható, hátránya viszont az, ...

Lásd még: Lásd még: Fénykép, Fényképezőgép, Digitális, Objektív, Fényképezés

Fényképezés  Reprodukciós fényképezés  RGB

 
RSS Mobile