Kezdőlap (Megapixel)

 Fényképezés 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Fényképezés » Megapixel


 

Megapixel

Fényképezés  Mattüveg  Megvilágítás

Nagy megapixeles Canon és fullframe Pentax
Tweet
Két pletyka terjeng a neten manapság, mindkettő egy-egy régóta várt gépvázzal kapcsolatos. Az egyik a nagy megapixel számú csúcs-Canon, a másik pedig a fullframe szenzoros csúcs-Pentax.


1474 es kép Obama beiktatásáról - nézegess amerikai fázós embereket!
Frissítve:
08:12 ...

A fényképet készítő fotográfus Megapixel-ekben számol. Teszi ezt akkor is, ha történetesen nem digitális fényképezőgéppel dolgozik. A fényképezőgépek képmérete ugyanis nem változtatható folyamatosan.

Hány millió pixeles egy 12 es fényképezőgép?
Micsoda bolond kérdés, mondhatná bárki, hiszen a gyártók egyértelműen megadják, hogy egy tízenkétmillió pixeles fényképezőgép esetén a ,,képpontok tényleges száma" tízenkétmillió.

12 megapixeles szenzorral szerelt, 4x optikai zoom-mal rendelkező digitális kameránkkal akár 720p felbontású videó felvételeket is készíthetünk. LCD kijelzőnk 2.7 hüvelykes kezelőfelülettel rengetek hasznos funkciót kínál számunkra.

háború
Ez közismert dolog. A gyártók elkezdték azt a hamis illúziót kelteni a vásárlókban, hogy a nagyobb felbontás elsődleges fontosságú, és az a jobb fényképezőgép, amely "több es". Ez a kezdeti időkben talán így is volt.

Megapixelek:
A képérzékelők egyik legfontosabb paramétere a felbontásuk. Korunkban az 1 millió és 5 millió képpont közötti felbontású érzékelővel ellátott gépek a legelterjedtebbek.


Egymillió képpont, a fényképezőgép felbontásának mértékegysége. Egy 2000 x 2000 képpont felbontású képek rögzítésére alkalmas eszköz például 4 es érzékelővel rendelkezik.
Memóriakártya
Lásd: Flash memóriakártya ...

10 megapixel
A 10 megapixeles felbontás jóvoltából a képek poszter nagyságú nyomattá alakíthatók, vagy kreatívan vághatja őket anélkül, hogy a nagyítás közben egyetlen részlet is elveszne.

16 felbontás
A 16 felbontású, hátsó megvilágítású CMOS szenzor által e fényképezőgép kivételesen magas szintű képminőséget biztosít - különösen, ha figyelembe vesszük, hogy ez egy kompakt fényképezőgép! ...

1 Megapixel (megapixel)
Talán a legtöbbször emlegetett jellemző. A kelleténél talán kicsit túl sokat tulajdonítanak neki, sokan azt gondolják, hogy minél nagyobb megapixel számú gépet érdemes venni, ...

Hány ?
Jó lenne erre adni egy rövid és világos választ, de őszintén szólva ez a digitális fényképezőgépek terén az egyik legnehezebben eldönthető kérdés.

Hány megapixel az elég?
Esszék
Most, hogy a Canon bejelentette legújabb félprofi vázát, a 12.8 megapixeles érzékelővel ellátott EOS 5D-t, sokakban felvetődhet a kérdés, hogy mennyi is az elég, ha a megapixelek számáról van szó.


Egy SD kártyára vagy multimédia kártya kompatibilis tárolókártyára felvett képek meghatározott számú pixelből állnak. Minél több pixelt alkalmaznak, annál élesebb és részletgazdagabb a megjelenített kép.

Megapixel-mítosz közelről
A nyáron egyszerre volt nálam négy, nagymértékben különböző évjáratú és pixelszámú fényképezőgép (három kompakt és egy dSLR).

- Körülbelül 1 millió képpont. A digitális fényképezőgépek CCD érzékelőinek minősítésére használt mérőszám. Az 1 es kép mérete hozzávetőleg 1280x960 pixel, ami fotónyomtatón kinyomtatva 10×15-ös képnek felel meg.

A megapixelháború közepette jó látni, hogy vannak még gyártók, melyek nem kizárólag a minél nagyobb felbontású, nyolc-tíz megapixeles kütyük fejlesztésére koncentrálnak, hanem gondolnak az egyszerűbb igényekkel rendelkező vásárlókra is.

6 es az új Pentax Optio fényképező
A Pentax Optio sorozatának legújabb tagja megőrizte elődje, az Optio 50 előnyeit, könnyű kezelhetősége mellé azonban nagyobb LCD és több képpontot tartalmazó képérzékelő társul.

5,2 megapixeles SCCD érzékelő;
manuális, automata, rekesz-előválasztó, záridő-előválasztó, programautomatika, teljesen automata, bemozdulás elleni, természetes színek, portré, tájkép, éjszakai és videó üzemmódok; ...

4.0 es CCD érzékelő
3.2x optikai zoom (digitálissal kombinálva kb. 11x)
15 fényképezési mód
VGA videó
5-pontos AiAF autofókusz
DIGIC II processzor
Gyors iSAPS technológia
Magyar nyelvű menü ...

5.0 megapixel
Képérzékelö
1/2.5", 5,36 megapixel összképpontszámú CCD Elsödleges színszürö ...

Az 5 es, elegáns és kompakt DMC-FX8 háromszoros zoommal, Mega O.I.S. optikai képstabilizátorral, és (a DMC-FX7-hez mérten) több mint kétszeres akkumulátor-élettartammal rendelkezik.

Az új 9 megapixeles CMOS Exmor CMOS szenzorral felvértezett, 20x-os átfogású lencsével szerelt bridge készülék egyedi szolgáltatást kínál a panorámaképek kedvelői számára.
tovább
Posted by Szoboti at 22:33 ...

Új 14,1 es MOS szenzor a maximális felbontásért és sebességért, fényképezéshez és videózáshoz egyaránt ...

legalább megapixel körüli legyen a képfelbontás
memóriabővíthetőség nélküli készülék szóba se jöhet
próbáld ki a kép- és hangrögzítést
Nem a méret a lényeg.

-Ma már 4 is nevetségesnek tűnik, tehát a családi albumba rakott 10x15 centis képek esetében is BÁRMILYEN ma kapható digitális gép a néhány busmannak hektoliterszám főzött madártej esete.

Egy tipikus 4 megapixeles kompakt és egy 6 megapixeles DSLR pixelmérete
A digitális kép pixelei ...

Jó tanács: a nem minden! A kép minősége sokban függ a gép egyéb paramétereitől, nagymértékben például az optikától.

A Canon 60D új 18 Megapixeles szenzort kapott. Ez akár lehet ugyan az is, mint ami a 7D-ben van, hiszen abban is 18 Megapixeles érzékelő dolgozik. Processzorból szintén a Digic 4 van beépítve, de abból csak 1db.

- A 3 es képek léptetése során az egyes képek továbbléptetését ne kapkodd el. Minden egyes képnél várj 1-2 másodpercet, és csak ezután lépj a következő képre.

- hogy elhisszük-e a reklámok, és fényképezőgép gyártók megapixel mániáját?
Téves döntés, csak megapixelek alapján dönteni. Ma már nem kapunk olyan fényképezőgépet, amely nem felelne meg a felbontása alapján.

A digitális fényképezőgépeknél elterjedt a ben (millió pixelben) meghatározott felbontás. Például 3 .

Egy hat megapixeles gép által készített kép például (kb.) vízszintesen 3000, függőlegesen 2000 pixelt tartalmaz. A kettőt összeszorozva kapjuk meg a gép felbontóképességét.

Lásd még: Lásd még: Fénykép, Fényképezőgép, Digitális, Objektív, Optika

Fényképezés  Mattüveg  Megvilágítás

 
RSS Mobile