Kezdőlap (CF)

 Fényképezés 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

CF

Fényképezés  Ceruzaelem  CF kártya

SiliconPower 600X CF kártya és a csomagolás
A Tomshardware mérései alapján a Silicon Power 600X CF kártyája megelőzve riválisait áll a paletta élén. A gyakorlatban ez 91,5 MB/s-os átlag olvasási tempót jelent (szemben a Transcend szuintén 600X-es kártyájával, ami 'csak' 86MB/s-re volt képes).


CF, cfast, lexar, memóriakártya, sandisk, XQD
Legutóbbi bejegyzések ...

CF (UDMA7)
SD/SDHC/SDXC (UHS-I)
Akku élettartam (egy töltéssel)
~270 kép (keresővel)
~340 kép (LCD-vel)
~65 perc videó (LCD-vel) ...

CF/SD kártyahely, CompactFlash Type I/II (UDMA), SD memóriakártya (SDHC/SDXC kompatibilis) Videofelvételhez Class 6 vagy újabb típus szükséges
Videojel kimenet
Igen NTSC vagy PAL választható ...

Nem a CF kártya okozza, hanem a hotpixel kivonás. Ha több expóból akarod összrerakni a képet, akkor ez a hotpixel kivonás káros, mert ez idő alatt a Föld már elfordul, s az égbolton a csillagok elmozdulnak. Javasolt ilyen esetre a "zajszűrés" kikapcsolása a Custom Functions-ban (02-est Off-ra).

Labels: CF, CFast, CompactFlash, PATA, SATA, SSD
A Memory Stick útja a 2Terabájtos kapacitás felé ...

Compact Flash (CF)
A legelterjedtebb digitális adathordozó (memóriakártya) melyet különböző kapacitással gyártanak. Mérete igen kicsi. Létezik Type I. és Type II. verziója, melyek leginkább csak vastagságukban különböznek egymástól. A Type I. foglalatot használó gépekbe nem illeszthető Type II.

Canon 5D mark II CF kártya
Ahhoz, hogy videó felvételt készítsünk, először be kell kapcsolnunk az élőkép módot menűben, majd a gép bal felső sarkában található gombbal aktiválnunk a funkciót.

- Bármilyen PCMCIA CF kártyaolvasó használható, hogy felfedjük a kártya valódi gyártóját. A hagyományos USB-s kártyaolvasó NEM lesz képes ezen információ megjelenítésére.
- A Lexar 32-bites CardBus olvasót használtuk a gyártó azonosításához a tesztünk alatt.

COMPACT FLASH (CF) - Kisméretű, 3 mm (Type I) ill. 5 mm vastagságú (Type II), adathordozó kártyák digitális fényképezőgépekben, melyeket különböző kapacitással gyártanak, több GB-ig terjedően.
CUSTOM WB - Egy már elkészült kép színeinek átlagát tekinti a fehéregyensúly alapjának.

Leggyakoribb a CF (Compact Flash) és a SM (Smart Media).
Az SM kártya hátránya hogy a kapacitása technikai okokból korlátozott így max 128MByte-os kapható.

KeresŐben megjelenő információk : AF pontok, AE/FE rögzítés, automatikus expozíció sorozat, zársebesség, blende, expozíciós szint/kompenzáció, egy menetben rögzíthetŐ képek száma, AF/ MF élességállítás visszajelzés, CF kártya figyelmeztetések
Mélységélesség ellenŐrzése : Igen ...

Ez a memóriakártya a számítógépeknél hagyományosnak tekinthető ATA felületet alkalmazza, így igen egyszerűen készíthető (és készítenek is) hozzá PCMCIA-CF átalakító. A CF kártyáknak két csoportját lehet megkülönböztetni, a Type I és Type II változatokat.

Különösen a CF kártyáknál tapasztaljuk ezt, ha a kártyanyílás ajtaja nem nyitható ki megfelelő mértékben. Vannak olyan kártyák, amelyek egy kissé szorosan illeszkednek. Ilyenkor csak néhány milliméterre jönnek ki a helyükből.

A kijelző jobb oldalára került a CF foglalatot nyitó és a CF, illetve MS kártyák közti váltáshoz való gomb. Felül a menüt indító gomb, a joystick, a törléshez használható gomb, illetve a paraméterek módosítására szolgáló tekerő kapott helyet.

Három korábbi Hasselblad CF telephoto objektívet - a Macro-Planar T* 120 mm f/4, Sonnar T* 180 mm f/4 és a Sonnar Superchromat 250 mm f/5,6 - fejlesztettek tovább, a sokkal fejlettebb CFE konfigurációra.

Különféle gyártók különböző kapacitással készítik, ma már 1GB nagyságrendű kártyák is kaphatók. Az eredeti CF Type I kártyák 5 mm magasak,míg a CF Type II kártyák és egyéb berendezések 9 mm magasak; ide tartozik például az IBM Microdrive, amelyben kb.

Beépített memória, CompactFlash (CF), Memory Stick, xD-Picture Card, Secure Digital (SD) vagy MultiMedia Card (MMC)
Fájlformátum
JPEG vagy TIFF ...

A Flash alapú memóriakártyák közül jelenleg négy típust érdemes megkülönböztetni: CompactFlash (CF), MemoryStick (MS), xD Picture Card és SecureDigital (SD)
Milyet vegyünk?

A Lexar bejelentette legújabb szériáját a mozgó alkatrész nélküli adathordozóinak, ami minden eddiginél nagyobb adatátviteli sebességeket ígér mind SD, mind CF formátumokban.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Fénykép, Fényképezőgép, Digitális, Objektív, Memória?

◄ Ceruzaelem   CF kártya ►
 
RSS Mobile