Kezdőlap (Vérzsír)

 Fogyókúra 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Vérzsír

Fogyókúra  Vércsoportdiéta  Villámdiéta

Vérzsírcsökkentés diétás kezelésének alapelvei
A szív és érrendszeri megbetegedések kockázata csökkenthető! Magyarországon a halálozási statisztikák vezető helyén az érelmeszesedés okozta betegségek állnak.


Csökkenti a vérzsírszintet és a testzsírt
Orosz kutatók patkányokon vizsgálták a zöld teában található antioxidáns anyagoknak, az ún. katekineknek a zsíranyagcserére, valamint a nagymértéku elhízásra gyakorolt hatását.

Csökkenti a vérzsírszintet és a testzsírt - Rendszeres mozgás mellett még jobb a hatás - Zöld tea koffeinnel kombinálva ...

A megfigyelt vérzsírszintváltozás valószínűleg ennek köszönhető. Erre az időszakra 3,5-6 kg fogyást prognosztizál éhségérzet nélkül. Tény, hogy a fehérjében, zsírokban és rostokban gazdag étrend lassítja a gyomorürülést, s így éhségérzet nem alakul ki.

Labor adatok (vérzsír és vércukor):
A koleszterin normál értéke: 5,2 mmol/l alatt van.
A vércukor szint normál értéke: 6,0 mmol/l alatt van.

Megemelkedik a ~ (koleszterin) szinted, s ezért ereidben a keringés lassul, lerakódások képződnek lustább és fáradtabb leszel, bármikor számíthatsz a szív és végtag trombózisra, fulladásos embóliára.

Elhízott férfiakon igen gyakoriak a ~okat szállító fehérjék - a lipoproteinek - anyagcserezavarai is. A hason belüli nagy tömegű zsír mintegy elárasztja a májat a szabad zsírsavakkal és zsírmáj jön létre. A koleszterin- és triglicerid-anyagcsere károsodik, amely további következményekkel jár.

A ritka, nagyobb tömegű étel elfogyasztásával járó étkezések emelik a ~ok szintjét és ezáltal gátolják a fogyást.
Étkezés előtt igyon egy pohár vizet! ...

Számos kutatás nyomán bizonyíthatóvá vált, hogy a zöld tea nemcsak a magas ~ szint, hanem a testzsír szintjének csökkentésére is alkalmas.

Az Egészségügyi Világszervezet az elhízást magát is a krónikus betegségek közé, az Amerikai Kardiológiai Társaság pedig az elsőrendű rizikófaktorok közé sorolta, a magas ~szint, a magas vérnyomás és a dohányzás mellé.

Heden és kollegái nyolc túlsúlyos nő részvételével megvizsgálták, milyen hatással van az étkezések gyakorisága a vércukor- és ~-szintekre. A nőket (akik összesen 1500 kalóriát fogyasztottak a vizsgálati napokon) kétszer 12 órán keresztül tartották megfigyelés alatt két külön napon.

A hagymában lévő szulfidok jótékonyan hatnak a ~ és koleszterin értékére, így jelentősen csökkentik a szívbetegségek kialakulásának kockázatát. Emésztésjavító és salaktalanító hatása révén a hagyma heti egy-kétszeri fogyasztása is jelentősen mérsékli a vastagbélrák kialakulásának rizikóját.

Vizsgálatok bizonyítják, hogy a hagyma baktériumölő és gyulladáscsökkentő hatású, ezen kívül csökkenti a ~szintjét is, de jól bevethető fegyver a magas vérnyomás ellen is. Fehérjék A fehérjék olyan makromolekulák, amelyek felépítésében aminosavak vesznek részt.

Az elhízás káros következményei közé tartoznak a megemelkedett ~szintek miatt kialakuló betegségek. Emelkedik a vér triglicerid szintje, LDL koleszterin szintje és csökken a védő HDL koleszterin szint.

A kitozán képes csökkenteni a szérumkoleszterin- és ~szintet, bár egy lengyel kutatócsoport ezt nem találta szignifikánsnak. A kitozánadagolás attól függ, hogy mennyire zsíros az étel.

A kalóriadús, de táplálékban szegény étrend gyakran vezet az élettani határokon túlmutató étkezés utáni vércukorszinthez és ~értékekhez. Ez az állapot azonnal oxidációs stresszhez vezet, mely közvetlenül emeli a vércukor- és ~szinteket étkezések után.

Az emelkedett trigliceridszint kihatással lehet másik két ~féleségre: mintegy "felhúzza" magával a koleszterinszintet, és elrontja, csökkenti az úgynevezett védőfaktor HDL-koleszterin-szintet.

Hiszen egy elhízott embernek jóval nagyobb az esélye arra, hogy szív- és érrendszeri betegségben szenvedjen (infarktus, magas vérnyomás, érelmeszesedés), hogy ~szintje magas legyen, hogy daganatos megbetegedés vagy 2. típusú cukorbetegség alakuljon ki nála, mint egy normál súlyú embernek.

A zöld tea pozitívan befolyásolja a ~-szintet és a testzsír mennyiségét
Sok tulajdonsága még nem volt ismert, ezért orosz kutatók patkányokon vizsgálták a zöld teában található antioxidáns anyagok, az ún. katekinek hatását a zsír-anyagcserére, valamint a nagymértékű elhízásra.

Továbbá állítólag a kapszula beszedését követően már 5 perc múlva kiválasztódnak az első ~ok, és 20 perc múlva lezajlik az első átfogó támadás a zsírraktárak ellen. Továbbá 45 perc múlva a felbomlott és elégetett zsírsejtek természetesen úton távoznak a szervezetből.

Az utóbbi években több tanulmány is foglalkozott az emelkedett ~szint és az idült vesebetegségek összefüggéseivel. Úgy tűnik, fontos szerepe van az emelkedett koleszterin- és trigliceridszinteknek a krónikus veseelégtelenség létrejöttében, illetve a folyamat súlyosbodásában.

A metabolikus szindróma egy olyan állapot, amelyre hastájéki elhízás, magas vérnyomás, magas vércukorszint és kóros ~-összetétel jellemző.

Ezek közé a betegségek közé tartozik a magas vérnyomás, szívinfarktus, érelmeszesedés (bár ez a táplálkozás rossz minőségével hozható konkrét összefüggésbe), emelkedett ~szintek. A másik egyre gyakrabban emlegetett probléma, melyet az elhízás szülhet, a cukorbetegség (diabetes).

A három legjobb zsírégető tea
Zöld tea
A zöld tea rendszeres fogyasztása csökkenti a ~-szintet és a testzsír-százalékot. A benne lévő antioxidánsok lebontják a zsírt, polifenol-tartalma segít a fogyásban, így hatékony kiegészítője lehet a testmozgással egybekötött diétáknak! ...

A Glasgow-i egyetem tudósai kutatás nyomán azt találták, hogy a reggeli előtti edzés hatékonyabban fogyaszt, és a ~szintet is jobban csökkenti mint a nap első étkezése utáni mozgás. Éhes gyomor esetén ugyanis, a szervezet kénytelen a zsírraktáraiból aktiválni az energiát.

A magas zsírtartalmú étkezésnek köszönhetően a koleszterinszint illetve a ~ szintje megemelkedhet. Ezért akiknél ezt problémát jelent, fokozottabb odafigyelést igényel.

A vizsgálatoknak ugyanis éppúgy része az anamnézis felvétel és az életvitel felmérése, mint a vércukor- és ~ mérés, a szív-stressz szint megállapítása, az érelmeszesedés szűrése, az EKG, a tüdőfunkció-, a testösszetétel- és a csontsűrűség mérése.

Telített zsírsavak: főként állati származékok, kivéve a kókuszzsír -jelentősen növelik a ~ szintet!
Telítetlen zsírsavak: főként növényi származékok, kivéve a halolaj.

Japánban, illetve a többi ázsiai országban is fogyasztanak bort, sört, illetve más alkoholos italokat, ám csak mértékkel, illetve étkezés közben: ez valószínűleg kedvezőbb hatással van a ~ra, mint a mediterrán étrendben a bor.
Szerző
Legfrissebb bejegyzések
Jelentkezz szakértőnek! ...

');" onmouseout="return nd();"emésztés, helyrehozható a renyhe bélműködés, aktiválható a test thermogén zsírégetése, és csökkenthető a ~ szint és az étvágy is.
Komplex, sportos megoldások ...

És ha már a zsírcsökkentést említettük, akkor ez esetben a zsírégető ételek közé sorolhatók a halfélékből, rákból készült ételek is, hiszen csökkentik a koleszterint, a ~t, és nem hizlalnak.

A csökkentett nátriumtartalmú diéta elsődleges célja a vérnyomás csökkentése és normális szinten tartása, a betegség létrejöttében szerepet játszó, táplálkozással befolyásolható rizikófaktorok csökkentése, mint például az elhízás, az emelkedett ~szint, ...

Mivel telített zsírok kerülnek a szervezetbe növényi olajok helyett, így a ~ szint is jelentősen megemelkedhet.

a szervek, sejtek, testnedvek salaktalanítása, a kóros anyagcseretermékek lebontása
a szervezet, a lélek és a szellemi képesség regenerálása
célja elsősorban nem a fogyás, hanem a feleslegtől való megszabadulás (pl. súlyfelesleg, magas ~ok, magas vércukor, stb.) ...

Az Oolong ugyanis nemcsak meggyorsítja a zsírégetési folyamatot, hanem meg is akadályozza a legkalóriadúsabb élelmi anyagok felszívódását is. Az Oolong Távol-keleten a legkedveltebb készítmény az elhízottak és a magas ~ szinttel küzdők körében.

szív- és érrendszeri eltéréseket, amikor az illető még egy grammot sem fogyott. Így például csökken a vérnyomás, a vércukor szintje, a ~ok is kedvezően változnak satöbbi Eredményes fogyókúra tehát aligha képzelhető el intenzív testmozgás nélkül.

A keringési okból bekövetkező egyéb változásokat tovább súlyosbítják az elhízásból fakadó további következmények: a légzési zavarok, a magas vérnyomás, a ~ok emelkedése, a cukorbetegség, a koszorúér-elmeszesedés szívműködést károsító hatásai.

Vérképen a fogyás a ~on látszik hatásosan a harmada lett, ami nálam nagyon jó, eddig mindig a megengedett határon felül voltam. Pár hónapja, hogy nem szoptatok, így minden este mályvateát iszok, segít az anyagcserében, illetve zsírégető, folyadékelvezető gélt is használok torna előtt.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Diéta, Étrend, Fogyókúra, Fogyás, Mozgás?

◄ Vércsoportdiéta   Villámdiéta ►
 
RSS Mobile