Kezdőlap (Szigorú diéta)

 Fogyókúra 

  » »
 
   

Szigorú diéta

Fogyókúra  Szétválasztó diéta  Szőlődiéta

Amit a szigorú diéta ideje alatt tilos fogyasztanod: édességek, szárított gyümölcs, élesztő, élesztővel készült termékek, finomított lisztből készült kenyér, tejföl, sajtok, ketchup, majonéz, mustár, készen kapható salátaöntetek, szószok, gomba, ...


Szigorú diéta esetén a szervezet védekezni kezd, csökkenti az úgynevezett alapanyagcserét, miáltal a csökkent energiabevitel is elegendő, majd amikor újra visszatér az eredeti tápanyagbevitel, ez már többletet fog jelenteni az igényekhez képest, ...

A szigorú diéta javítja az izmok zsíranyagcseréjét és növeli a fizikai aktivitást, ami jelentősen megnövelheti a várható élettartamot.
Bővebben...
Miért hizlal a diétás üdítő? ...

Sajnos a szigorú diéta idején a legtöbb gyümölcsöt is ki kell vonnunk az étkezésünkből, hiszen még a savanyú gyümölcsfajtákban is van gyümölcscukor.

Ugyanis túl szigorú diéta esetén a szervezet védekezni kezd, és szinte belekapaszkodik a kalóriákba. A tartalékolás érdekében csökkenti az alapanyagcserét, ennek hatására szegény diétázó eredménytelenül koplal, nem képes fogyni.

A túletetett és emiatt elhízott egerek lefogytak ugyan valamennyit a szigorú diéta és az étrend hatására, ám nagyon gyorsan visszaszedtek a leadott súlyból és végig kövérebbek maradtak, mint a soha el nem hízott rágcsálók.

A résztvevők a vizsgálatot megelőzően mind valamilyen szigorú diéta következtében addigi testsúlyuk 20 százalékától szabadultak meg.

Kismama vagy, és fogyni szeretnél, de semmi időd tornázni? Imádsz partikra járni ezért képtelen vagy betartani egy szigorú diétatervet? Most olyan fogyókúrás módszereket ajánlunk, amelyek a leginkább illenek életedhez és elfoglaltságaidhoz.

Ha ismerjük a módját, hogyan faragjunk le ételeink kalóriatartalmát, szigorú diéta nélkül is leadhatjuk a felesleges kilókat.

Ilyen helyzetekben kellemetlen pillanatokat, de legalábbis lelkiismeret-furdalást okozhat a szigorú diéta, ami nem enged kivételeket.

1982-ben egy páciensének, William Carltonnak a hozzátartozói kártérítési pert indítottak ellene, mert Carlton a kezelés alatt elhunyt és halála összefüggött azzal, hogy a szigorú diéta során szervezete legyengült és egy tüdőgyulladás elvitte.

szénhidrát- és fehérjetartalmú fogyókúrás étrendnek elsősorban a csípőn és combon lerakódó felesleg leadása a célja. Hogyan működik a csípő- és combformáló diéta? Ez a fogyókúrás módszer egyfajta kalóriaszámlálás nélküli, nem túl szigorú diéta, ...

megugrást követően lecsökken, másrészt amikor a személy elkezd ismét többet enni, mint azt a koplalás idején tette, testsúlya jóval gyorsabban növekszik, mint amit az elfogyasztott kalória mennyiség indokolna. Ez magyarázza, hogy egy szigorú diéta ...

Ezt azután súlyos lelkiismeret-furdalás követi, majd minden kezdődik elölről: szigorú diéta, evési roham, lelki kiborulás. Az eredmény pedig kudarc, fogyás nincs, esetleg még növekszik is a testtömeg.

Az evési zavar általában szigorú diéta után lép fel, az illető többször kórosan aggódik a testsúlya és alakja miatt.

Lásd még: Lásd még: Diéta, Étrend, Fogyókúra, Mozgás, Fogyás

Fogyókúra  Szétválasztó diéta  Szőlődiéta

 
RSS Mobile