Kezdőlap (Szigorú diéta)

 Fogyókúra 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Szigorú diéta

Fogyókúra  Szétválasztó diéta  Szőlődiéta

Amit a szigorú diéta ideje alatt tilos fogyasztanod: édességek, szárított gyümölcs, élesztő, élesztővel készült termékek, finomított lisztből készült kenyér, tejföl, sajtok, ketchup, majonéz, mustár, készen kapható salátaöntetek, szószok, gomba, sör, bor, pezsgő, gyümölcslevek.


Szigorú diéta esetén a szervezet védekezni kezd, csökkenti az úgynevezett alapanyagcserét, miáltal a csökkent energiabevitel is elegendő, majd amikor újra visszatér az eredeti tápanyagbevitel, ez már többletet fog jelenteni az igényekhez képest, s a többletből előbbutóbb súlyfelesleg lesz ismét.

A szigorú diéta javítja az izmok zsíranyagcseréjét és növeli a fizikai aktivitást, ami jelentősen megnövelheti a várható élettartamot.
Bővebben...
Miért hizlal a diétás üdítő? ...

Sajnos a szigorú diéta idején a legtöbb gyümölcsöt is ki kell vonnunk az étkezésünkből, hiszen még a savanyú gyümölcsfajtákban is van gyümölcscukor. Egyedül a tejcukor az engedélyezett, mivel a laktózt a gombák nem tudják lebontani, így az nem szolgál számukra táplálékul.

Ugyanis túl szigorú diéta esetén a szervezet védekezni kezd, és szinte belekapaszkodik a kalóriákba. A tartalékolás érdekében csökkenti az alapanyagcserét, ennek hatására szegény diétázó eredménytelenül koplal, nem képes fogyni.

A túletetett és emiatt elhízott egerek lefogytak ugyan valamennyit a ~ és az étrend hatására, ám nagyon gyorsan visszaszedtek a leadott súlyból és végig kövérebbek maradtak, mint a soha el nem hízott rágcsálók.

A résztvevők a vizsgálatot megelőzően mind valamilyen ~ következtében addigi testsúlyuk 20 százalékától szabadultak meg. A fehérje markerek, amelyek a csontok lebomlásának és képződésének kísérői, indirekt módon használhatók a csontok újraképződésének megfigyeléséhez.

Kismama vagy, és fogyni szeretnél, de semmi időd tornázni? Imádsz partikra járni ezért képtelen vagy betartani egy ~tervet? Most olyan fogyókúrás módszereket ajánlunk, amelyek a leginkább illenek életedhez és elfoglaltságaidhoz.

Ha ismerjük a módját, hogyan faragjunk le ételeink kalóriatartalmát, ~ nélkül is leadhatjuk a felesleges kilókat.

Ilyen helyzetekben kellemetlen pillanatokat, de legalábbis lelkiismeret-furdalást okozhat a ~, ami nem enged kivételeket.

1982-ben egy páciensének, William Carltonnak a hozzátartozói kártérítési pert indítottak ellene, mert Carlton a kezelés alatt elhunyt és halála összefüggött azzal, hogy a ~ során szervezete legyengült és egy tüdőgyulladás elvitte. A bíróság 873 ezer dollár kártérítést ítélt meg.

Ennek az alacsony zsírtartalmú, megnövelt szénhidrát- és fehérjetartalmú fogyókúrás étrendnek elsősorban a csípőn és combon lerakódó felesleg leadása a célja. Hogyan működik a csípő- és combformáló diéta? Ez a fogyókúrás módszer egyfajta kalóriaszámlálás nélküli, nem túl ~, ...

jelenti, hogy a fogyás mértéke a kezdeti hirtelen megugrást követően lecsökken, másrészt amikor a személy elkezd ismét többet enni, mint azt a koplalás idején tette, testsúlya jóval gyorsabban növekszik, mint amit az elfogyasztott kalória mennyiség indokolna. Ez magyarázza, hogy egy ~ ...

Ezt azután súlyos lelkiismeret-furdalás követi, majd minden kezdődik elölről: ~, evési roham, lelki kiborulás. Az eredmény pedig kudarc, fogyás nincs, esetleg még növekszik is a testtömeg.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Diéta, Étrend, Fogyókúra, Mozgás, Fogyás?

◄ Szétválasztó diéta   Szőlődiéta ►
 
RSS Mobile