Kezdőlap (Hormon)

 Fogyókúra 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Hormon

Fogyókúra  Hirtelen fogyás  Hormonzavar

hormon
A belső elválasztású mirigyek váladéka, amely serkentő vagy szabályozó szerepet játszik.
Nemzetközi szó, Starling angol fiziológus alkotása a görög hormón (ösztönző) alapján, amely a hormaó (serkent, ösztönöz, siettet) ige folyamatos melléknévi igeneve.


Joseph Proietto, a Melbourne Egyetem professzora, beszámolt róla, hogy az ellenőrzött kilenc hormon egyikének a szintje sem állt vissza az eredeti állapotba a súlycsökkenés kezdetétől számított egy éven belül.

A hormonháztartás és a testsúly
Az ember testsúlyát számos tényező befolyásolja: öröklött tulajdonságok, életmód, nem, felszívódási zavarok, az idegrendszer problémái és nem utolsó sorban a hormonális egyensúly hiánya.

Egy hormon, ami szó szerint MINDEN zsírégetést irányít!
Te is azok közé tartozol, aki a fogyás érdekében már mindent megpróbált?
Szigorúan diétáztál, talán sokszor éheztetted is magad, keményen edzettél, vagy fogyasztó tablettákat szedtél...?

Hízás hormontól
Nem tudsz lefogyni? Ez a hormon áll a háttérben szakértők szerint
Ha túlságosan kívánod a hamburgert és a csokoládét, annak akár hormonális oka is lehet.

Fogyókúra - ~szint - visszaszedett kilók

Egy spanyol tanulmány szerint egyes fogyókúrázók sajátos ~szintjüktől függően nagyobb valószínűséggel szedhetik fel a korábban leadott felesleges kilókat.

Egyél olyan ételeket, melyek nagy löketet adnak a fogyasztó ~oknak, hogy minél hamarabb elérd az álomsúlyt.

~
A ~ok különböző mirigyek által termelt anyagok, melyek pontosan meghatározott biológiai funkciókat... Tovább
Webáruház ...

A ~ok közül elsősorban a katekolaminok és a pajzsmirigy ~jai fokozzák az alapanyagcserét.
Az alapanyagcsere legfőbb humorális szabályozója a trijódtironin (T3) és az adrenalin.

Ennek a ~nak teljesen ellentétes hatása van. Kinyitja a raktárakat, és zsírt éget el, valamint előállítja a szükséges cukrot, amelyre a testnek szüksége van. A helyes táplálkozáshoz és a jó fogyókúrához ezt a ~t kell aktivizálni, és látványos, valamint tartós hatást fejthetünk ki.

~pótló kezelésben részesülök, rendszeresen szedek székletlazítókat, gyógyszereket(vagy vény nélkül kapható szereket) a következők valamelyike miatt:magas vérnyomás, összkoleszterin- vagy triglicerid-, alacsony HDL- vagy magas LDL szint,felnőttkori cukorbetegség, vízvisszatartás, ...

A ~ok közül a testzsír tárolásában a legfontosabb szerepet az inzulin játssza, melyről nyilván te is hallottál már, ha máshol nem, akkor a vércukorszint szabályozásával kapcsolatban.

A ~ előállításához szükséges anyagok megtalálhatók a tejtermékekben, a dióban, a banánban, a halakban és a hüvelyes növényekben.
C-vitamin ...

Női ~ aktiváló hatása van.
');" onmouseout="return nd();"édesköménymag, a
Hatásos fájdalomcsillapító, nagyon jó reuma és izomgörcsök kezelésére. Főleg a hát alsó szakaszán hatásos. Vérkeringésfokozó, jótékonyan hat a visszerekre is.

Ezen ~ok bizonyos agytörzsi központokra hatnak, ezek receptorain keresztül fejtik ki hatásukat. Érdekes, hogy ilyen hatásuk ellenére sem csökkent azon egyének testsúlya, akik ezen készítményeket kapták.

A női ~ok elősegítik a kalóriák zsír formájában történő elraktározódását.
Kevésbé izmosak, mint a férfiak
Állandóan fogyókúráznak (amely elősegíti a hízást)
Gyakran két helyen dolgoznak (munkahelyen és otthon), ezért általában nem végeznek elegendő testmozgást.

Olyan ~okat is tartalmaz, amelyek enyhítik és késleltetik a klimax tüneteit.

A ~ok irányítanak
Az ösztrogén fokozza az édesség utáni vágyat. A peteleválás idején és a kismamáknál különösen magas a szóban forgó ~ szintje. Ugyanilyen "végzetes" az alacsony szerotoninszint, amely röviddel a havi vérzés előtt jellemző.

Amikor a ~ok a ludasak
Hipotireózis (a pajzsmirigy csökkent működése) ...

Összefoglalva: ~álisan, metabolikusan és fiziológiailag is lehetetlen a hosszútávú fogyás azáltal, hogy éhezteted a tested.
Ez az első nagy tévhit.
Bármelyik program, ami az extrém alacsony kalóriákra épül működhet rövid távon, de hosszú távon semmiképp.

4. A növekedési ~ mennyiségének csökkenése. Az öregedéssel ez is együtt jár, főként, ha valaki nem tud legalább 90 percet egyhuzamban aludni, mert fel kell kelnie vizelni. Ez is elhízáshoz vezethet. A legjobb természetes módszer a növelésére: az elegendő alvás és a testmozgás.

A növekvő fizikai aktivitás hatására a normál súlyúak többet esznek, de az elhízott emberek nem szükségképpen. ~ok: ritkán ~ális rendellenességek okoznak elhízást. Agykárosodás: ritkán az agyat, főleg a hipotalamuszt ért károsodás eredményez elhízást.

A bór pótolja a ~okat Amerikai tudományos ismeretek szerint bőséges bórutánpótlással meg lehet előzni a csontritkulást. Ez az ásványi anyag ugyanis ki tudja egyenlíteni az ösztrogén~-veszteséget.

Hozza rendbe a ~jait
Julie Daniluk dietetikus: Ha fogyókúrázik, és mégsem tapasztal semmi eredményt, annak a kiegyensúlyozatlan ~háztartás is állhat a hátterében.

Hagyd békén a ~rendszeredet - válassz biztonságosabb megoldásokat!
A fogamzásgátló hossszú távú használata növelheti a mellrák kialakulásának esélyét—az új tanulmányok azt mutatják, hogy a rizikó még évekkel a használat felfüggesztése után is fennáll.

Elhíztam vagy talán ~zavaros vagyok?
Sikeres fogyás rostokkal
Rostok és a fogyás
Koleszterin a "vádlottak padján"
Alacsony szénhidráttartalmú diéta
Vagus ideg - segítség a fogyáshoz és jókedvhez?
BMI-index
Hogyan segíthetnek a rostok az egészséges fogyásban?
Mi a sikeres fogyás titka?

Nagyon sok ember képtelen a fogyásra, aminek több oka is lehet, ~ális; bénán fogyózik és fogalma sincs a dietetika legalapvetőbb szabályairól; nem is fogyózik, mert képtelen rá, nincs hozzá ereje és kitartása; DE a legjelentősebb szerintem (nyilván az egészségügyi, ~ális részén túl) az, ...

A jó minőségű fehérjéket tartalmazó ételek elősegítik a glükagon nevű ~ termelődését a szervezetben. Ez a ~ az inzulin szerves ellentéte, és a fogyás elősegítéséért felelős.

Mindenért a ~ok a felelősek. A génjeim áldozata vagyok, ezért van rajtam a súlyfelesleg. Ismerősen cseng? Testünk összetétele, szervezetünk működése az ősember vadász és gyűjtögető korszaka óta semmit sem változott.

A fogamzásgátló tabletta, és más ~ tartalmú készítmények, sőt egyes gyógyszerek is rontják a kötőszövet állapotát. Nem csak a plusz kilók a narancsbőr fő okozói, tény viszont, hogy a nőiesen teltkarcsú hölgyek hamarabb küzdhetnek ezzel a problémával - mondta lapunknak dr.

Sok esetben pajzsmirigy - vagy ~ális problémák állnak a háttérben, melyeket a diéta nem állít helyre, így eredménytelen lesz. Akkor érdemes elkezdeni a fogyókúrát, ha kizárható, hogy valamely betegség okozza a túlsúlyt.
Általános tévhit, hogy bárki, nyugodtan elkezdhet egy diétát.

Amikor hosszabb ideig aerob mozgást végzel, a kortizol nevű ~ból egyre több termelődik a szervezetedben. Ez a ~ lebontja és zsírrá alakítja az izomszövetet, hogy a szervezet elég energiához jusson.

A fent említett Leptin nevű, néhány évvel ezelőtt felfedezett ~ alapvetően a hipotalamuszon (agytörzsi struktúra) keresztül fejti ki a hatását.

Ne engedje magát félrevezetni, elringatni szívesen hangoztatott kifo­gásokkal; "jóízűen eszem, azért hí­zom", "engem még a víz is hizlal", "apukám és anyukám is ilyen volt, tő­lük örököltem", "nagy csontú vagyok", "a ~jaim miatt van" satöbbi Ezek bizony csak kitalált mentségek.

Fokozott működés észlelhető az agyalapi mirigy növekedési ~ és ACTH termelése, a mellékvesekéreg kortizol-szekréciója, a tüsző ~-produkció és a tesztoszteron-kötődés vonatkozásában is. Létrejön a metabolikus X-szindróma, amely már klinikai kórképek formájában nyilvánul meg.

A leptin azonban nem csoda~, hiszen nem az egyedüli tényező az elhízás kialakulásában.

Aztán fontos szempont az is, hogy melyik a domináns ~termelő mirigyed, hiszen az elhízásnak gyakran ~ális okai vannak. Megvizsgáljuk azt is, hogy az idegrendszered melyik oldala van túlsúlyban: a szimpatikus vagy paraszimpatikus oldal.

Úgy tűnik, hogy bizonyos ételeinkben előforduló ~hatású anyagok, illetve az étrend, életmód hatására létrejövő, fokozott ~termelődés (például inzulin) a szervezeten belül is állhat az aknék megjelenése mögött.

Az inzulin az a ~, amelyik a glükózt szállítja a sejtekbe. Ha a szénhidrát GI-je magas, nagy mennyiségű glükóz árasztja el a testet, válaszképpen rengeteg inzulin termelődik, s ez a ~mennyiség idővel méginkább növeli a vércukorszintet.

A nők érintettebbek, és a betegség sok esetben ~változást, például szülést vagy menopauzát követően alakul ki.

Valószínűleg a boldogság~ termelése a szervezet természetes válasza a mozgásra, hiszen a mozgással jót teszünk magunknak, természetes, hogy ez örömet okoz.

A táplálék-felvételt a szervezet a zsírsejtek és egyéb sejtek által termelt ~ok, fehérjék segítségével a központi idegrendszerben levo központokon keresztül szabályozza. Eddigi ismereteink szerint mintegy 40 fehérje vesz részt valamilyen módon a testsúly állandóságának fen­ntartásában.

a lúgosítás eredményeként megnövekedik a ~szint, ami jelentősen javíthatja a memóriát, a keringést és a kognitív funkciókat ...

Könnyen bezavarhat a a ~háztartásodba is, talán nem lesznek olyan szép melleid.

A módszer abból indul ki, hogy szervezetünk megfelelő működése a ~ok egyensúlyától függ. Az egyik legfontosabb ~ a vércukorszintet szabályozó inzulin. A diéta célja, hogy ezt a ~t a zónán belül tartsa, azaz ne legyen a szintje se túl magas, se túl alacsony.

Mint köztudott az idősebb férfiak szervezetében sokkal kevesebb nemi ~ termelődik, így lehetőség van a tesztoszteron pótlására. A tesztoszteron normális szintre való visszaállításával akár 16 kiló súlyfeleslegtől is megszabadulhatnak a páciensek - számol be egy tanulmány, amelyet a 19. Európ...

Ezt a leptin nevű ~ segítségével éri el: az agy a leptin hatására érzékel éhséget vagy jóllakottságot - ami nagyban befolyásolja a testsúly alakulását. Ám van, akinek a szervezete túl kevés leptint termel, mások pedig érzéketlenné váltak erre a ~ra.Vajon miért? A válasz: a DNS tehet róla.

Gyakori nézet, hogy a testsúlygyarapodás hátterében ~ális okok állnak. Kétségtelen, hogy az elhízottaknál megfigyelhetők ~ális zavarra utaló gyanús eltérések, mint például a korán jelentkező pubertás, a menstruációs zavar vagy a fokozott szőrösödés.

A szervezet megindítja az inzulin termelését, amely az egyetlen vércukorszintet csökkentő ~unk. A várt energia azonban nem érkezik meg, a vércukorszint viszont a termelt inzulin következtében valamelyest csökken, így nem sokkal a light termék fogyasztása után éhségérzet alakul ki.

A testünk összes szabályozó mechanizmusa (ideértve a légzést, a keringést, az emésztést és a ~termelést) azon dolgozik, hogy kiegyensúlyozza ezt a finom, belső sav-bázis szintet. A korai szakaszban még kisebb tünetekben mutatkozik meg, mint például a megfázás, allergia, fejfájás és kiütések.

A narancsbőr kialakulása nem korfüggő, hiszen oka a ~okban rejlik, melyet nem csak a fogamzásgátló tabletták tartalmaznak, hanem a ~ kezelt élelmiszerek is.

A Turbó-diéta® fehérje turmixpor magas fehérjetartalma biztosítja, hogy a pajzsmirigy által termelt nagy mennyiségű T4 ~ optimális szinten tartsa a zsírégetést.

Az arginin és taurin nevű aminosavak kizárólag halakban, valamint a tenger gyümölcseiben találhatók meg, és a szomatropin nevű növekedési ~t szabályozzák. Ez a ~ felelős azért, hogy a zsírsejtek, zsírszövetek zsírtartaléka az éjszaka folyamán energiává alakuljon át.

Taurin: Kiindulási anyaga azoknak a ~oknak, melyek a szervezetben a zsírraktárak kiürítését szabályozzák. A taurin hiánya gyakran fordul élő nőknél, mert a női nemi ~ok gátolhatják ezen aminosav képződését. Főbb forrásai a tenger gyümölcsei (kagyló, rák) és a hal.

Ez dönt ugyanis a test sorsáról: kövér lesz vagy sovány - a ~ok a testben lévő zsírt elégetik, vagy még inkább felhalmozzák. A káposztaleves kapszula egész nap alacsonyan tartja az inzulinszintet, a kilók csak úgy olvadnak le, mert esélyt kap a glükagonnak nevezett fogyást segítő ~.

A stressz miatti alváshiány és az evési-kényszer hatással lehet a pajzsmirigyünkre is, amely olyan ~okat termel, melyek szabályozzák az anyagcserét, a testhőmérsékletet, a szívritmust és számos szervet. Innen pedig egyenes az út a súlygyarapodáshoz és /vagy a depresszióhoz.

9. Aludj eleget! A karcsúsító ~ok éjszaka dolgoznak. Napi 8 óra alvás a legideálisabb.
10. Ha felvetted a harcot az elhízás ellen, akkor hagyd el a nassolást, mint rossz szokást!
Ha nem megy azonnal, akkor zöldséget, gyümölcsöt nassolj! ...

A pajzsmirigy működésének hatására szervezetünk a lerakódott zsírtartalékot fogja elégetni a szükséges energia felszabadításához; a pajzsmirigy ~termelése pedig segít meggátolni a szabadgyökök káros hatásait.

Néhányan gyomorproblémákra, emésztési zavarokra, a széklet elmaradására panaszkodnak a kúra alatt,
Nőknél a ~háztartást zavarhatja meg,
Ha sokszor ismételjük, alultápláltságot okozhat,
A leadott súly általában hamar visszajön, ...

Nőknél a fogamzás előtt kifejezetten hátrányos lehet a szénhidrátok drasztikus csökkentése, mert a teherbe eséshez szükséges megfelelő ~működést akadályozza.

Az "inzulin" jelentése: A vércukorszintet csökkentő hasnyálmirigyi ~.

A hús alapú étrend savas, és ezért jobb, ha marha- és sertéshús helyett inkább halakat és kis mennyiségben csirkét fogyasztunk. A húsok vágóállat-antibiotikumokat, növekedési ~okat és parazitákat is tartalmazhatnak, amelyek mindegyike ártalmas, különösen a rákban szenvedők számára.

A válasz az, hogy nem egyszerűen fogyókúráról, hanem a tudatos táplálkozás elsajátításával, megfelelő testmozgás beiktatásával -életmód váltásról van szó. Az elhízás nem egy gyógyítható betegség (hacsak nem ~ális okai vannak, bár ez nagyon ritka).

~ok és az elhízás
Lúgosító italok
Candida diéta - mit szabad és mit nem?
Norbi Update pékáruk candida diéta alatt
Migrénes fejfájás és a savtúltengés
Tápanyag pótlás léböjt diétánál
Christina Aguilera fogyókúra
Fizikai megterhelés esetén
Milyen pékáru javasolt?

Ritkán fordul elő, hogy valamilyen endokrin (endokrin rendszernek a belső elválasztású mirigyek rendszerét nevezzük, melyek fő funkciója a ~ok termelése és véráramba juttatása) betegség következtében válik a gyermek túlsúlyossá, elhízottá.

Rák, kagyló, homár - a legjobb fehérje- és cinkforrás. Hatása: A zsírégetéshez pantotén-sav szükséges. Energiával tölt fel és segíti a zsírok leépítését. Magas fehérjetartalma pedig lehetővé teszi, hogy a szervezet elegendő zsírfaló ~t termeljen. És akkor beindul a fogyás...

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Fogyás, Fogyókúra, Diéta, Mozgás, Túlsúly?

◄ Hirtelen fogyás   Hormonzavar ►
 
RSS Mobile