Kezdőlap (Futógép)

 Fitnesz 

  » »
 
   

Futógép

Fitnesz  Futás  Gőzfürdő

Szabadban vagy futógépen?
A tévhitekkel ellentétben a szabadban és a futógépen való futás hatása lényegében ugyanolyan. Mindkettőnek megvannak az előnyei.


Futógép:
Utálja a hideget, a szelet és a latyakos időt? A futógépen kényelmesen futhat otthon - sőt mellette akár olvashat is.

Minden testépítőnek ismerős az érzés, hogy amikor a lábedzés napján belép a terembe, már előre tudja, hogy a guggolásnál az utolsó ismétlés közben pokoli kínokat fog kiállni, vagy a futógépen egyszerűen megöli az unalom a kilométerek monoton ...

A kutatócsoport célja azt volt, hogy összehasonlítsa a hagyományos és a vízben használt futógép hatását a testsúlyváltozás és a testösszetétel (izomzat és testzsír aránya) szemszögéből.

Visszatérve a futógép témára: nagyon kellemesen csalódtam, mert egész jó Technogym kardió gépekkel van felszerelve az edzőterem, ahova most járok. Kezdetben 30 perc volt a kardió edzésem, majd ezt felemeltem egészen egy órányira.

Ha a futógépen rendszerint harminc percet gyalogol 7 km/ h-s sebességgel, minden öt percben iktasson be egy harminc másodperces sprintet 9-10 km/ h-s sebességgel. De ne rombolja le a kitűnő edzésmunkát meggondolatlanul.

A futógépek többségén ma már pulzuskontrollos edzés valósítható meg: vagy pulzusmérő övvel, vagy kézi érintésre jelzi ki a pulzust a gép. A gyaloglás és futás az ember legtermészetesebb mozgása, ezért mindenkinek ajánlott.

Van, aki azért esküszik a futógépre, mert megtanít nagyon egyenletesen futni, hiszen a tempó, amit beállítottunk, állandó.

Na jó, a futógépen az 5. kilométer lefutása, vagy a 20. hossz az uszodában valóban kissé monotonnak hathat. De van ellenszer! ...

Ebbe a csoportba tartoznak a futógépek, taposó gépek, ellipszisjárók, szobakerékpárok. A cardiogépek a szív és keringési rendszer erősítését és karban tartását végzik. A cardio edzések során folyamatosan monitorozzák a pulzus- és vérnyomás értékeket.

A következő tippet szintén az unatkozó futóknak tanácsolnánk, pontosabban tanácsolja David Deubelbeiss a futógépes világrekorder.

Manapság már a legtöbb szobakerékpár, elliptikus tréner, futógép beépített pulzusmérővel rendelkezik, ezért elég csupán egy jeladó öv ahhoz, hogy biztonságosan sportolhassunk.

A kutatók megmérték 12 férfi és 12 nő tényleges kalóriafelhasználását, miközben nagyjából egy mérföldet (1600 métert) futottak vagy gyalogoltak a futógépen.

Mindkettő célnak eleget teszel, ha minden tónusfokozó gyakorlatsor után 25-35 percet gyorsgyalogolsz a futógépen, vagy a szabadban. Ha megy a kocogás, akkor hajrá! Tölts a félórából a lehető legtöbbet futással! ...

Az ilyen helyeken mindig van futógép, taposógép, ellipszis-tréner és terembicikli. Váltogasd az eszközöket, amíg van hozzá energiád! Tölts el legalább 20 percet mindegyik gépen!
5. Kickbox aerobic ...

Lásd még: Lásd még: Futás, Gyakorlatok, Súlyzó, Zsírégetés, Aerob

Fitnesz  Futás  Gőzfürdő

 
RSS Mobile