Kezdőlap (Vízöntő)

 Ezoterika 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Vízöntő

Ezoterika  Vízkereszt  Vízöntő kora

VÍZÖNTŐ Január 22 - Február 17
A Vízöntő jegyűek függetlenek és nagy akaraterővel rendelkeznek; intuitívak és szeretnek sokat utazni, szeretik a Tudományt és a Bölcsességet.
Vonzódnak a Természettudományok iránt.


A Vízöntő mitológiája
A Vízöntő csillagjegyhez, a különböző civilizációkban fellelhető számos mítosz köthető, elsősorban a vízözön mitológiája vagy megannyi tengeri istenség szerelmi mitosza, de nekem itt is egy görög mítosz a kedvencem: ...

A Vízöntő (Aqarius) jellemzése:
Az állatöv 11. jegye a nap január 21 és február 19 között halad keresztül.

A vízöntő számára egy igazán pörgős és impulzusokban gazdag évet jósolnak a csillagok, amelyben a szerelemben és a munkában is egy új sebességre kapcsolnak a jegy szülöttei. Felbukkanó régi dolgok, karrieredben tavaszi nehézségek és mindent elsöprő szenvedély, ami vár.

A Vízöntő Tervnek csupán kettő másolata létezik, és a célmeghatározása csupán a MJ12 számára ismert. Ezt a dokumentumot az eligazítás után meg fogják semmisíteni. Semmilyen jegyzet, fényképfelvétel, illetőleg hangfelvétel nem készíthető az eligazításról.

VÍZÖNTŐ január 21-február 19. Meglehetősen sok tennivaló zúdul a nyakadba. Bár igyekszel megfelelni az elvárásoknak, olykor úgy érezheted, hogy összecsapnak a fejed fölött a hullámok.

A ~ idealista. Mélyen hisz a nagy eszmékben, gondolatokban, isteníti az igazságot, ám értetlenkedve áll az emberi természet esendősége előtt. A ~ jelképe a vízhordó. Ellátja a vízzel az emberiséget, miközben saját keze száraz marad.

A ~
E jegy energiái azért különösen fontosak napjainkban, mert mint gondolom sokat hallani, a ~ korában élünk. Azok, akik ilyen energiákkal bírnak kétélű fegyvert tartanak a kezükben.

A ~ Sugárzás folytatása következik
És így valóban a Kozmikus Sugárzás olyan előnyöket kínálnak fel számotokram melyek javatokra lehetnek, de valójában felelősséget, és kötelezettséget is jelent, azoknak közületek, akik az útjukat járják.

A VÍZÖNTŐ-KOR fogalmát, azt hiszem - nem kell külön megmagyarázni. Azt már annál inkább - mert ez a szakmai körökben is vita tárgya - , hogy a 2160 éves világhónapok közül a Halak korszak már bealkonyult, s beköszöntött a ~ kor hajnala.

A ~ mitológiai rangját még abban az időben nyerte, amikor a Közel-Kelet földművelői az időszámítás alapjait megvetették.

Kos Bika Ikrek Rák Oroszlán Szűz Mérleg Skorpió Nyilas Bak ~ Halak
;

~ (Aquarius) ...

~-sugárzások
Az Aquarius-csillagév folyamán a Föld a ~ állatövi jegyének befolyási körzetébe lépett, ami többek között azt hozza magával, hogy egy gyorsan fokozódó erejű sugárzás kezd megnyilatkozni, ami mindenbe kijavítóan avatkozik be, ami nem működik együtt Isten nagy, ...

~-taktika
Elhatározni könnyű, megtenni nehéz. Nemcsak a fogyókúra működik ezen az elven, hanem minden változás. Könnyebb lépni, ha gyakorlati, hétköznapi és énazonos módszereket is ismerünk a változás megvalósításához. Ötletek következnek ahhoz, hogy a ~ szintet ugorjon.

~
2008. a pozitív változások éve lesz a ~k számára, legalábbis a munka terén. Egészen új utak nyílnak majd meg előttük, és ezek a sikerhez vezetnek. Idén az utazások éve is lesz, használják ki a lehetőségeket! ...

~
A ~ jegy a levegő elemhez tartozik, uralkodó bolygója az Uránusz.

~
- Alaptétele: Tudni
- Cselekedeteinek jellemzői: Kitűnni a tömegből, önbizalomhiány, kiszámíthatatlanság jellemzi.
- Gondolkodásának jellemzői: Ötletes, humoros, objektív, hosszú távon gondolkodó.

VÍZÖNTŐ
Alkalmas: lábszár és bokaízület, idegrendszer vizsgálatára, gyógyítására, lelki terápiára.
Nem alkalmas: a fenti területeken végzett műtéti beavatkozásra.
HALAK ...

VÍZÖNTŐ
A lábszár, vénák, mirigyrendszer állapotát befolyásolja a Hold, amikor a ~ csillagképen halad keresztül!
HALAK ...

~ (01.21. - 02.19.)
Gyermekét nem annyira gyermeknek, mint inkább barátnak tekinti. Nem akarja akadályozni semmiben, de biztosít számára mindent. Engedékeny szülő, s gyermeke is inkább barátnak tekinti. Szeret beszélgetni, és gyermeke mellet már nem türelmetlen.
Halak (02.20. - 03.20.) ...

VÍZÖNTŐ 01.21.-02.18.
Nő: A családi összejövetelek szervezésében is kiváló vagy, és most itt az idő, hogy összehozz egy kellemes találkozót a rokonaid számára. Az izgalmakat a szerelemben élheted át, most a kedvesed gondoskodik erről a pozitív élményről.

~
A habozást, az agyalást felváltja a lelkesedés, és minden helyrerázódik. Ha tisztában vagy a vágyaiddal és az igényeiddel, a szexualitás elképesztő szintjeit tapasztalhatod meg az újévben.
Ne gondold túl a párkapcsolatokat, mert minden kialakul majd magától! ...

~: Nem szereti a korlátokat és ha kell bárkivel harcba száll. Érvei olyannyira
meggyőzőek lesznek, hogy nincs ember aki akadályozná Önt.
Halak: Ha tehetné inkább lenne most egy lakatlan szigeten, mint nyüzsgő családja ...

~
Legyetek barátok, majd barátok, akik néha csókolóznak!
Nehéz meghatározni a ~ ízlését, főleg, ha a barátkozás és a kapcsolatosdi között rekedtek meg.

VÍZÖNTŐ: Fitt és erős leszel minden kihívással szemben, ha AMAZONITOT akasztasz a nyakadba. Inspirál a KÉK TOPÁZ, amely felébreszti az eddig csak szunnyadó képességeidet. A világoskék ZAFÍR feszültség esetén ellazít.

VÍZÖNTŐ -lábszár, viszerek, idegrendszer
HALAK -sarok, lábfej, nyirokrendszer

Jegyek és gyógynövények, fűszerek ...

~
Az ön szerencseszáma a 6. Fontos döntések előtt számoljon el lassan 6-ig. Ez nyugodt hónapnak ígérkezik. Ha akad tisztázatlan ügye, érdemes a felszínre hozni. Munkájában remek kilátások várhatók. Hosszú távú tervek szövögetésére is alkalmas ez a hónap.

VÍZÖNTŐ Január 21 - Február 19.
Uralkodó bolygója a Szaturnusz és az Uránusz, otthona a tizenegyedik ház.

~ (I. 21 - II. 19.)

Fantasztikus inspirációkat kapsz ahhoz, hogy nagy dolgokat vigyél véghez. Sok éve nem kapott igazán jelentős égi segítséget, most viszont fog. Gondolja át, mik a leggyengébb pontok pillanatnyilag az életedben, és sürgősen változtass is azokon.

~
január 21 - február 19
A ~ a forradalmárok és a művészek jegye. Számára fontos a függetlenség, az őszinteség és a kifinomultság. Az illatok terén is ezt keresi mindig és gyakran az ezek indítják be a fantáziáját.

~ (I. 21 - II. 19.)
Különleges jegy a ~é, szülöttjét érdekli a spiritualitás, az egyediség, az egyszeriség. A ~ férfi szabad szellem, és a kapcsolatokat, így a házasságot is béklyónak tarthatja.

A ~ kora és az Uránusz
Mostanában sokszor és jogosan esik szó a "~ korszak"-ról. Ezért gondoltam, úgy, hogy érdemes ezt a témát egy kicsit körüljárni.

A ~ jellemzése
Önfejűséged akár Önmagad feláldozásáig is elmehet csakhogy érvényre jusson mindaz, amiben hiszel. Így alapvonásod az a makacsság, amellyel az elveidhez és az eszméidhez ragaszkodsz...
Tovább " ...

A ~ AC változékony, emberbarát, excentrikus
A Halak AC romantikus, sejtelmes, önfeláldozó
Az említett AC közeli bolygó árnyalja, színezi az 1.ház kihívására adott személyes választ.

~
Hát ez sem állat! Állapotnak azonban nem akármilyen! Jele hullámtermészetű ára-dást idéz. Asztrális jelölése (a kettős hullámvonal) megjelenik képjelként, főleg kazet-tás mennyezeteken, mint az a 11 - 16. ábrán, a 'szőlőfürt' alatt látható, de pásztorfa-ragásokon szintúgy megtalálható.

~
(Denzel Washington képlete)
Amikor az adatok rögzítése után már látjuk a Radix (gyökér) képletet, látjuk a szülött személyiségét. Alaposan megvizsgáljuk. Azután különböző prognózismódszerekkel még részletesebb adatokhoz jutunk.

VÍZÖNTŐ (01. 21 - 02. 18.)
Amazonit Ametiszt Aventurin Borostyán Fluorit Hematit Karneol Lazurit Obszidián Ónix Opál Sólyomszem Topáz Türkiz Zafír
HALAK (02. 19 - 03. 20.)
Akvamarin Ametiszt Amazonit Hegyikristály Heliotrop Hematit Holdkő Jade Jáspis Lazurit Opál Smaragd Szodalit Türkiz Zafír ...

~
Elsődleges kő: sólyomszem
hegyikristály, akvamarin, ametiszt, berill, jáspis, kék zafír, kalcedon, ólom, opál, obszidián, türkiz, uránium ...

VÍZÖNTŐ / SZATURNUSZ:
Szombati napon, a Szaturnusz órájában végy egy szürke színű szövet zacskót, és tedd bele a következőket: obszidián, moha, kecskebak szőr, mákszirom. Miután mindez megvan, szenteld fel. Tedd a zacskót az oltárra, és nyújtsd fölé mindkét kezedet.

~ (aquarius): A transzcendens téridő vízszerű közege egy olyan modulált hullámtér, ami több, egymással párhuzamos téresszenciából áll. Akár szögletes fűrészfogas, akár hullámos alakú a jel, mindig három csúcsot-púpot látunk egymás mellett.

VÍZÖNTŐ:
E jegy szülöttje melegszívű, emberbarát, és jó modorú. Kitűnő emlékezőtehetséggel rendelkezik, és felfogóképessége is átlagon felüli. Lételeme a függetlenség, ezért még házasemberként is szüksége van egy fajta szabadságra, különben képes különválni kedvesétől.

~
20.01 - 18.02
A ~ jegy szülöttének következő hete a cselekvés hete lesz. Mivel senki sem vigyázhat Önre saját maga helyett, így ezt
Tovább ...

A ~ havában vagyunk, ahol az intellektuális eszmecserék, a különc és a progresszív látásmód mellett természetesen az ideák és eszmék, a lángelmék vagy azoknak tűnők, valamint a lázadni vágyók és tudók virágkora ez, pontosabban hónapja.

A ~-hívek körében népszerű parajelenségek vizsgálatai, mint a 4. fejezetben részleteztem, egymással összhangban azt a képet sugallják, hogy itt tisztán illúziókról, rosszabb esetben szándékos csalásokról van szó.

A ~ és a Halak konstellációk által megtestesített spirituális erőterek személyiség-változtató tulajdonságai és természete jelzik, hogy az állatokkal ellentétben, az ember szellemét nem béníthatja le, és nem határozhatja meg egy életre, sem a genetikai, sem a spirituális öröksége (karmája), ...

A ~-hívek logikája szerint minden mérés egy-egy létező zónát mutatott ki, tehát az ágyat úgy célszerű elhelyeznünk, hogy egyik se menjen rajta át.

A ~k általában nagyon szkeptikusan állnak hozzá az angyalokkal kapcsolatos kérdésekhez, mivel nagyon tudományos és elemző a gondolkodásmódjuk.

A ~, az Ikrek, a Mérleg. Ezek a jegyek a levegővel állnak kapcsolatban. A levegő-jegyek a kommunikációval és az intellektussal kapcsolhatók össze.
Medium Coeli ( Med Coeli, MC) ...

A ~ szangvinikussá tesz. Uralkodik a csontokon, lábikrákon. A Halak hidegvérűvé tesznek, az ő testrészük a láb.
Nagy vonalakban ilyen befolyást gyakorol az állatöv csillagzata az emberre.

Szerelmes ~: A szerelem érzésébe szerelmes, a hódításba, a vadászatba. Mesterfokon űzi a hódítást, észrevétlenül képes behálózni kiszemeltjét. Gyengéje, hogy szeressék, hogy csodálják, ettől esik leginkább szerelembe. Ha szerelmes, akkor nagyon az, se nem lát, se nem hall.

Ez a rejtett ~i tartalmakkal telítet lélek, a tudattalanja (rejtett személyisége) mély rétegeiben “elveszejtő és önromboló módon' diszharmonikusan (negatívan) viszonyult még a saját művészi képességeihez is! ...

hírek hozója. Fogolymadár képében jelenik meg.
ANANCHEL 'Isten Kegye'. Angyal.
ANANIEL A Déli Szél őrzőinek egyike; angyal.
ANARAZEL Démon. Földrengéseket, viharokat gerjeszt, rémálmokat teremt. A föld alatt elrejtett kincsek egyik őrzője, a kísértetek megjelenítője.
ANAUEL 1.) Angyal; a ~ ...

Ebben a modern kapcsolatteremtési formában a Gólem igyekszik ötvözni a kapcsolódás igényét (~-Vénusz, mint születési társuralkodó) a kommunikáció kényszerével (Mérleg-Mars trigon Jupiter-Merkúr-Uránusz a ~ben), ...

~ havában: nagy ebéd.
Ima: Jó vigasz. Imádkozó lány: jó remény.
Inas: Kis kellemetlenség.
Ingaóra: Fáradtságos nap jele.
Íny: Levél.
Iszákos asszony: szerencse.
Izzadtság: Többnyire betegség jegye.
Jácint: A félelem jegye. Nagy megerőltetést jegyez.
Január (hónap): Veszekedést mutat.

~s, meg a marsom is itt áll ám! Nagyon trendi.Nem? Mert, hogy VÍZÖNTŐS!
NEW AGE-es! Vágod?
Szóval, nagyon tanulékony lévén, azonnal felmértem a helyzetet és teljesen TUDATOSAN! Sőt! Előre megfontolt szándékkal - utána mentem! Mit mentem!? Száguldottam! ...

Asztrológiailag a ~, s a neki megfelelő asztrológiai életterület a XI-es házas motívumok ezek, ahol az Uránusz, vagyis a szabadság ki van hangsúlyozva, de tulajdonképpen a művelői, s legfőképpen a motorok megszállottjai a Baknak és a Szaturnusznak a rabjai (lásd a karrierjük rabjait, ...

Utána következik Uruk ősi temploma a sumér Sárkánnyal, aztán Ninive északi tornya a ~ és a Bak jelével. Az ötödik Assur toronytemloma a tavaszi Bikával. A Bika szarva és Assur lándzsája a napéjegyenlőségre mutat, melyet a Nap a Vénusz és az Újhold együttállása jelképezett a középpontban.

Az apokalipszis elkerülése, és az oly sokat emlegetett ~ korszakba való megérkezés után először spirituális vívmányokat kapunk, melyek alkalmazásával képesek leszünk társadalmunkat a normális követelményeknek megfelelően átrendezni.

Nem az a fontos tehát, hogy valakinek a Sárkányfeje a ~ben van például, mivel az csak egy virtuális, jövőbeni állapotnak a jelző pontja, amely kiegyenlített élet- és sorsállapotot vagy sikerül elérni az illető személynek, vagy sem.

Tizenegyedik rész - ~
A beavatott egy síkságon van és azt a parancsot kapja, hogy az előtte feltűnő különös madarat fogja meg és rögzítse le. Kilenc napig kergeti, míg betereli egy vasból készült toronyba, ahol a madár erejét veszti, így szárnyainál a padlóhoz tudja szögezni.

Megtanulja, hogy leszálló Holdcsomójának álmai a ~ uralma alatti 11. házban az emberiség javára kell, hogy szolgáljanak. Minél többet kíván majd másoknak, annál többet fog ő maga is kapni. De ha ezt a folyamatot megfordítja, valódi kaosszá válik élete.

Alshat
nu Capricorni, 04° 26′ ~, állócsillag a Bak csillagképben, a ~ csillagjegyben található. Vénuszi és marsi jellegű.
Alsuhail
lambda Velae, 11° 11′ Szűz, állócsillag a Vitorla csillagképben, a Szűz csillagjegyben található. Szaturnuszi és jupiteri jellegű.

Már ősrégi időben 12 jegyre osztották (minden jegy ennélfogva 30° kiterjedésü), melyek egymásutánja a tavaszi napéjegyenlőség pontjától kelet felé számítva, a következő: kos ^ bika _ kettős ` rák a oroszlán b szűz c mérleg d skorpió e nyilas f bak g ~ h és halak i.

Az Oroszlán önösségét, egoizmusát a vele szemben elhelyezkedő, ~i minőséggel lehet kiegyenlíteni; azzal, hogy az ember szellemi közösségbe tartozik és itt háttérbe szorítja önös érdekeit.
Végezetül Márai Sándor '12 jegy-12 idézet' -ének az Oroszlánokhoz intézett sorait ajánlom: ...

Siker a karrieredben: ~ Havának titkai
12 életterület, 12 jegy, 12 hónap. Tedd rendbe életed! ~ Havának lehetőségeit tárgyaljuk.
Kommentek(2) ...

Asztrológiai megfelelője: oroszlán-~ tengely
Illóolajai: Bazsalikom, rózsa, jázmin, ibolya, kömény
Tanulási feladata: szeretet, hűség, ömbizalom, odaadás, együttérzés, önfeláldozás, szolgálat.

25 000 év alatt ír le egy teljes kört a sziderikus zodiákushoz képest, és ezalatt a tropikus zodiákus is egy teljes fordulatot tesz meg a sziderikushoz képest. A tavaszi napéjegyenlőség napja tehát jelenleg a Halak első dekanátusában (tíz fokában) van, és mintegy nyolcvan éven belül a ~be fog ...

Ebben a cikkünkben a Nyilasok, a Bakok, és a ~k tudhatják meg, kik illenek hozzájuk a legjobban.
Szerelmi kompatibilitás jegyek szerint ...

Bevezetés a Gnózisba
A ~ üzenete
Karácsonyi üzenet 1960-1961
1961 ...

A Kos csillagjegy pl nem a Kos csillagképben van, hanem a ~ben. Az asztrológiai házakhoz külön házszámítási módszerek tartoznak (például Placidus, Regiomontanus, Campanus módszerei). A házak, jegyek és bolygók helyzete illetve egymással bezárt szögkapcsolata alapján végeznek számításokat.

hogy az évkör négy sarokpontjának egyik fő alakja az Oroszlán, az Ökör/Bika, (ld. Beltane) a Sas (ld. Samhain) és a Szellem (ld. Ostara) társaságában. Ez a "teremtés idejére" utal vissza, amikor a Bika volt a tavaszpont, az Oroszlán a nyári napforduló, a Skorpió az őszi napéjegyenlőség és ~ a ...

életében, csak más néven, mégis beszélhetünk az újrafelfedezéséről, a körülbelül az 1960-as évektől kibontakozó "New Age" (Új Korszak) mozgalom keretében. Ennek lényege, hogy a kétezer éve tartó, Jézus megjelenésével elkezdődött Halak-világkorszakot fel fogja váltani az új korszak, a ~ érája.

Egy erősen és jól ható bolygóról azt mondjuk, méltóságban van, a gyengén és előnytelenül ható planétáról azt, hogy "rangvesztett" helyzetben van. Ha egyikben sem, akkor semleges, azaz peregrin. Pl a Nap az oroszlán ura, ebben a jegyben jól és erősen hat, "otthon" van. A vele szemközti ~ben ...

~, Halak, Rák - a nap egy modelljét kapjátok. És e modell, a bolygók állásának tűkröződése a születésetek pillanatában. E modellt, életerőként megtartja DNS-etek, melyről szóltunk tegnap, amikor megemlitettem a látszólagos energia káoszt, egy interdimenzionális arénában.

A Helen Wambach által hipnózisban a megszületésük előttre visszavezetettek közül többen elmondják, hogy azért igyekeztek most megszületni, hogy terjesszék az ezoterikus ismereteket, amelyek iránt rendkívül megnövekszik az érdeklődés mostanában, mivel az emberiség belépett a ~ korszakába .

Tipikusan ~-kori "találmány", mert az ember most éri el azt a szintet, hogy szembenézhessen már ne csak önmagával, hanem Istennel is.
A Kos korszak fizikai, testi, a Halak korszak asztrális, hiten alapuló rendszere egy mentális, tudatosságra törekvő szinttel egészült ki.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Halak, Nyilas, Oroszlán, Kos, Mérleg?

◄ Vízkereszt   Vízöntő kora ►
 
RSS Mobile