Kezdőlap (Víz)

 Ezoterika 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Ezoterika » Víz


 

Víz

Ezoterika  Virtuális valóság  Víz jegyek

Víz jegyek
A nyugati asztrológia 12 állatövi jegyét négy különböző elemre osztjuk fel. Tűz, Föld, Levegő, Víz. A jegyek elemi minősége így követi egymást rendbe, minden harmadban egyszer képviseltetve magát.


Víz
A víz, az egyik fő elem, számos nép hitvilágában a föld az ősóceánból emelkedett ki, és meghatározó anyaga a világ megépítésének.

A víz jegyű férfiak jellemzői
A víz jegyek - annak ellenére, hogy éppen ellentettei a tűz jegyeknek - éppannyira kiforrt személyiséggel bírnak, mint társaik.

A víz egy olyan információ-hordozó, amely minden rezgést, rezdülést felvesz, és azt eljuttatja a szervezet minden egyes sejtjéhez.

Víz elem
Négy őselemet bemutató sorozatunk második részében a víz következik. A nőies, befogadó elem nagy szerepet játszik az érzelmi életünkben! ...

VÍZ ELEM

Hajózás, kommunikáció, wellness, gyógyfürdők, italgyártás vendéglátás ...

A Víz-elem jellemzője
A víz elemre elsősorban az érzékenység és a változékonyság jellemző, érzelmei és hangulatai uralják, lételeme a gondoskodás, a biztonság. Empatikus és fanzáziadús, ráérez mások érzéseire, vágyaira.

VÍZ
A temperamentumok
Hogyan képzelhetjük el az ember lelkét, majd külső fizikai megnyilvánulásait? Az elemek mutatják meg, milyen ismérvek alapján lehet a tizenkét asztrológiai jegyet négy csoportba osztani.

A Víz elemet a kínaiak a jóléttel és a gazdagsággal társítják, ugyanakkor az utazással, a kommunikációval és a művészetekkel kapcsolatos rezgéseket is képviseli. A mozgásban lévő víz (patak, folyó, csobogó, szökőkút) rengeteg energiát (chi-t) termel.

A víz és a víz szellemei
A víz a természet minden síkján az egyetemes oldószer.

A víz jegyűekre alapvetően jellemző, hogy képesek magukat maximálisan átadni az érzelmeknek, amik gyakran irányítják is őket, ha nem figyelnek oda.

A víz megszabadít minket a negatív rezgésektől, amelyeket másoktól veszünk át. A hideg víz becsukja a csakrákat, a meleg kinyitja.
A meleg vízben való fürdés lehetősége az egyik legmagasabb rendű ajándék, amit az ember a természettől kapott.

Ásvány(kő)víz
Az ásványvíz és a gyógyfürdő közismert. A hagyományos orvoslás is elismeri, hogy szervezetünk számára létfontosságúak az ásványi anyagok és a nyomelemek. Ezekből különböző fajták kaphatók gyógyszertárakban és gyógynövényboltokban.

VÍZ ELEM
Víz elemű jegyek: RÁK, SKORPIÓ, HALAK
Az érzelmek embere. Mindent az érzelmeken keresztül közelít meg. Befogadó és elfogadó, archetipikusan nőies értékekkel rendelkezik.
Az azonos elemű jegyek jól harmonizálnak egymással.

Víz elemű jegyek: Rák, Skorpió, Halak
Levegő elemű jegyek: Ikrek, Mérleg, Vízöntő
Föld elemű jegyek: Bika, Szűz, Bak ...

Víz elem
A víz az ötödik elem.
Bolygója: Merkúr
Iránya: Észak
Évszaka: tél
Napszaka: éjjel
Színe: fekete, kék
Folyamata: raktározás
Formája: hullámos, változó, aszimmetrikus ...

Víz
Az érzelem és a tudatalatti elementálja. A szerelem, megtisztítás, intuíció, önmagunk rejtélyei, együttérzés, család. A testi képességek.

VÍZ A LAKÁSBAN ÉS A KERTBEN
A Védikus tudományok (Ayurvéda, Vaszati) 5 alapvető elemet különböztetnek meg, melyekből testünk és a minket körülvevő élő vagy élettelen tárgyak felépülnek. Ez az öt elem pedig a föld, tűz, víz, levegő és az éter.

Víz elem:
Jelenlétével állandóan mozgásban tartja az energiákat, lehet jinesebb és jangosabb megjelenési formája is.
Formái: szabálytalan, hullámos formák ...

Víz - Hosszú tenyér, hosszú ujjak, rengeteg vonal, amik néha nem is tiszták, puha, néha nedves bőr. Az ilyen kezek kreatív, érzelmes embert jelölnek.

VÍZ
A legfontosabb, amit ebből a tájékoztatóból meg kell tanulnia, hogy a testet hidratálni kell, mégpedig lúgosító vízzel. Hasonlóan a talajhoz, amelyen élünk, a testünk 70%-át víz alkotja.

Víz

Különösen azok számára ajánlott, akiknek saját elemük a Víz.
Alkotók, művészek, gondolkodók számára ajánlott forma.

Víz jellegű kéz - érzelemgazdag személyiség
Tenyered a tűz jellegű kézhez hasonlóan téglalap alakú, de annál valamivel keskenyebb. Az ujjak kecsesek, olykor kifejezetten hosszúak is lehetnek.

A víz gyakorlata (II. mágusmeditáció)
Csinálj tócsát olyan sima felületen, amelyik nem issza magába a vizet nézd egy ideig ezt a tócsát.

A víz-jegyek (RÁK, SKORPIÓ, HALAK) nagyon érzékenyek, intuitívak. Kis antennáikkal megérzik a másik ember legkisebb rezdüléseit is. Álmodozás, érzelmek, empátia, intuíció. a hozzákapcsolódó fogalmak ...

Alvó víz
Ettől az elcsúszott téltől mindenki le van lassulva, ki van fáradva, így látom ezekben a napokban a körülöttem élőkön, és magamon is.
Itt van ez a folyó is, amelyik nem folyik sehova.
Alvó víz.
Nem szomorkodik, csak áll, hófehéren.

Kiönt a víz, kevés a szeretet
A Víz elem az érzelmek, a szeretet jelképe. A drámai mértékben olvadó jégsapkák, a kiöntött folyók, az özönvízszerű esőzések jelzik, hogy életünkben az érzelmeinket kellene végre előtérbe helyezni.

Víz Bivaly (1913, és 1973)
Merész, nem fél a kudarcoktól, igaz később megbánja és haragszik magára az esetleges rossz megoldások végett. Energiáival jól gazdálkodik, elosztja és ezért hosszú távon is képes normális teljesítményt nyújtani.

VÍZ: flegmatikus, érzelmes, befogadó vérmérséklet
Ha ismerjük saját vérmérsékletünket, akkor összehasonlíthatjuk azzal, hogy a föld ionoszférájának aktuális minősége mennyire harmónizál velünk.

Víz napokon kerüljük a hajmosást ha lehet, mert Halak napján megmosott haj jobban korpa képződéséhez vezet, a Rák napon pedig nehezen kezelhető lesz a frizura.
Körömápolás: Legjobb, ha a Bak napjait használjuk ki, ekkor vágjuk le körmeinket.

VÍZ
A hullámos, vagy esetleg ovális lezárású ágyak a víz eleműekre hatnak kedvezően. Művészek, zenészek, tervezéssel foglalkozók is ilyen lezárást válasszanak.
TŰZ ...

A víz gyakori szereplője a mítoszoknak és a rituális szertartásoknak. Hármas funkciót tölt be: táplálja, gyógyítja az embert, s egyben a jóslások kelléke is.

A víz-jegyekre jellemző érzelmi beállítottság: érzékenység, alkalmazkodóképesség, intuíció, a szétfolyásra való hajlam a Skorpió személyben párosul a fix elem tulajdonságaival: a szilárd kitartással és a határozottsággal.

Lásd még: Lásd még: Szellem, Isten, Tudat, Angyal, Varázs

Ezoterika  Virtuális valóság  Víz jegyek

 
RSS Mobile