Kezdőlap (Víz)

 Ezoterika 

  » »
 
   

Víz

Ezoterika  Virtuális valóság  Víz jegyek

Víz jegyek
A nyugati asztrológia 12 állatövi jegyét négy különböző elemre osztjuk fel. Tűz, Föld, Levegő, Víz. A jegyek elemi minősége így követi egymást rendbe, minden harmadban egyszer képviseltetve magát.


Víz
A víz, az egyik fő elem, számos nép hitvilágában a föld az ősóceánból emelkedett ki, és meghatározó anyaga a világ megépítésének.

A víz jegyű férfiak jellemzői
A víz jegyek - annak ellenére, hogy éppen ellentettei a tűz jegyeknek - éppannyira kiforrt személyiséggel bírnak, mint társaik.

A víz egy olyan információ-hordozó, amely minden rezgést, rezdülést felvesz, és azt eljuttatja a szervezet minden egyes sejtjéhez.

Víz elem
Négy őselemet bemutató sorozatunk második részében a víz következik. A nőies, befogadó elem nagy szerepet játszik az érzelmi életünkben! ...

VÍZ ELEM

Hajózás, kommunikáció, wellness, gyógyfürdők, italgyártás vendéglátás ...

A Víz-elem jellemzője
A víz elemre elsősorban az érzékenység és a változékonyság jellemző, érzelmei és hangulatai uralják, lételeme a gondoskodás, a biztonság. Empatikus és fanzáziadús, ráérez mások érzéseire, vágyaira.

VÍZ
A temperamentumok
Hogyan képzelhetjük el az ember lelkét, majd külső fizikai megnyilvánulásait? Az elemek mutatják meg, milyen ismérvek alapján lehet a tizenkét asztrológiai jegyet négy csoportba osztani.

A Víz elemet a kínaiak a jóléttel és a gazdagsággal társítják, ugyanakkor az utazással, a kommunikációval és a művészetekkel kapcsolatos rezgéseket is képviseli. A mozgásban lévő víz (patak, folyó, csobogó, szökőkút) rengeteg energiát (chi-t) termel.

A víz és a víz szellemei
A víz a természet minden síkján az egyetemes oldószer.

A víz jegyűekre alapvetően jellemző, hogy képesek magukat maximálisan átadni az érzelmeknek, amik gyakran irányítják is őket, ha nem figyelnek oda.

A víz megszabadít minket a negatív rezgésektől, amelyeket másoktól veszünk át. A hideg víz becsukja a csakrákat, a meleg kinyitja.
A meleg vízben való fürdés lehetősége az egyik legmagasabb rendű ajándék, amit az ember a természettől kapott.

Ásvány(kő)víz
Az ásványvíz és a gyógyfürdő közismert. A hagyományos orvoslás is elismeri, hogy szervezetünk számára létfontosságúak az ásványi anyagok és a nyomelemek. Ezekből különböző fajták kaphatók gyógyszertárakban és gyógynövényboltokban.

VÍZ ELEM
Víz elemű jegyek: RÁK, SKORPIÓ, HALAK
Az érzelmek embere. Mindent az érzelmeken keresztül közelít meg. Befogadó és elfogadó, archetipikusan nőies értékekkel rendelkezik.
Az azonos elemű jegyek jól harmonizálnak egymással.

Víz elemű jegyek: Rák, Skorpió, Halak
Levegő elemű jegyek: Ikrek, Mérleg, Vízöntő
Föld elemű jegyek: Bika, Szűz, Bak ...

Víz elem
A víz az ötödik elem.
Bolygója: Merkúr
Iránya: Észak
Évszaka: tél
Napszaka: éjjel
Színe: fekete, kék
Folyamata: raktározás
Formája: hullámos, változó, aszimmetrikus ...

Víz
Az érzelem és a tudatalatti elementálja. A szerelem, megtisztítás, intuíció, önmagunk rejtélyei, együttérzés, család. A testi képességek.

VÍZ A LAKÁSBAN ÉS A KERTBEN
A Védikus tudományok (Ayurvéda, Vaszati) 5 alapvető elemet különböztetnek meg, melyekből testünk és a minket körülvevő élő vagy élettelen tárgyak felépülnek. Ez az öt elem pedig a föld, tűz, víz, levegő és az éter.

Víz elem:
Jelenlétével állandóan mozgásban tartja az energiákat, lehet jinesebb és jangosabb megjelenési formája is.
Formái: szabálytalan, hullámos formák ...

Víz - Hosszú tenyér, hosszú ujjak, rengeteg vonal, amik néha nem is tiszták, puha, néha nedves bőr. Az ilyen kezek kreatív, érzelmes embert jelölnek.

VÍZ
A legfontosabb, amit ebből a tájékoztatóból meg kell tanulnia, hogy a testet hidratálni kell, mégpedig lúgosító vízzel. Hasonlóan a talajhoz, amelyen élünk, a testünk 70%-át víz alkotja.

Víz

Különösen azok számára ajánlott, akiknek saját elemük a Víz.
Alkotók, művészek, gondolkodók számára ajánlott forma.

Víz jellegű kéz - érzelemgazdag személyiség
Tenyered a tűz jellegű kézhez hasonlóan téglalap alakú, de annál valamivel keskenyebb. Az ujjak kecsesek, olykor kifejezetten hosszúak is lehetnek.

A víz gyakorlata (II. mágusmeditáció)
Csinálj tócsát olyan sima felületen, amelyik nem issza magába a vizet nézd egy ideig ezt a tócsát.

A víz-jegyek (RÁK, SKORPIÓ, HALAK) nagyon érzékenyek, intuitívak. Kis antennáikkal megérzik a másik ember legkisebb rezdüléseit is. Álmodozás, érzelmek, empátia, intuíció. a hozzákapcsolódó fogalmak ...

Alvó víz
Ettől az elcsúszott téltől mindenki le van lassulva, ki van fáradva, így látom ezekben a napokban a körülöttem élőkön, és magamon is.
Itt van ez a folyó is, amelyik nem folyik sehova.
Alvó víz.
Nem szomorkodik, csak áll, hófehéren.

Kiönt a víz, kevés a szeretet
A Víz elem az érzelmek, a szeretet jelképe. A drámai mértékben olvadó jégsapkák, a kiöntött folyók, az özönvízszerű esőzések jelzik, hogy életünkben az érzelmeinket kellene végre előtérbe helyezni.

Víz Bivaly (1913, és 1973)
Merész, nem fél a kudarcoktól, igaz később megbánja és haragszik magára az esetleges rossz megoldások végett. Energiáival jól gazdálkodik, elosztja és ezért hosszú távon is képes normális teljesítményt nyújtani.

VÍZ: flegmatikus, érzelmes, befogadó vérmérséklet
Ha ismerjük saját vérmérsékletünket, akkor összehasonlíthatjuk azzal, hogy a föld ionoszférájának aktuális minősége mennyire harmónizál velünk.

Víz napokon kerüljük a hajmosást ha lehet, mert Halak napján megmosott haj jobban korpa képződéséhez vezet, a Rák napon pedig nehezen kezelhető lesz a frizura.
Körömápolás: Legjobb, ha a Bak napjait használjuk ki, ekkor vágjuk le körmeinket.

VÍZ
A hullámos, vagy esetleg ovális lezárású ágyak a víz eleműekre hatnak kedvezően. Művészek, zenészek, tervezéssel foglalkozók is ilyen lezárást válasszanak.
TŰZ ...

A víz gyakori szereplője a mítoszoknak és a rituális szertartásoknak. Hármas funkciót tölt be: táplálja, gyógyítja az embert, s egyben a jóslások kelléke is.

A víz-jegyekre jellemző érzelmi beállítottság: érzékenység, alkalmazkodóképesség, intuíció, a szétfolyásra való hajlam a Skorpió személyben párosul a fix elem tulajdonságaival: a szilárd kitartással és a határozottsággal.

A víz elem a mély érzések, a lelki, a benső alakulás jelképe is. Növekedése során a rák többször is levedli a páncélját s ilyenkor fenyegetettnek, kiszolgáltatottnak érzi magát, hiszen páncél nélkül teljesen védtelen a veszélyekkel, ...

A víz minősége által a rák mind mélyebbre és mélyebbre vágyik, az érzelmek annyira erősek, hogy mind nagyobb sajnálatra ösztönzik.

A víz pedig tovább emelkedett és lassan-lassan ellepte az imaházat is. A lelkész nem tudván úszni, hamar megtért Urunkhoz.
Miután Szt. Péter beengedte lelkészünket a mennyország kapuján, az kihallgatást kért és kapott az Úrtól.

A víz jegyű halak rendkívül nagy érzelmi élettel rendelkezik. Olykor csak álmodozón maga elé mered, elmélyedve a maga által alkotott külön világban. Könnyen megérzi mások hangulatát, gondolatait.

A víz - az a finoman csacsogó víz - csak azért létezett, hogy táplálja e virágok királynőjét. Magamban azt gondoltam: Te valóban minden elképzelhető virágok Királynője vagy!
A Fehér Lótusz ...

A víz dinamikus körforgása -ami állandó mozgásban van- hatással van a hömérsékletre. Az azóta eltelt időszakban a hőmérséklet sokszor változott. De egyetlen emberi lény sem látott egy egész ciklust, mivel az hosszabb ideig tart.

Pi-víz
Vassy Zoltánt és Barabás Zoltánt az 1999 március 17-i FÓKUSZ-ban láthattuk. A Pi-vizes kisérleteink közül mutattak be néhányat. Már készül a kisérletek eredményeit ismertető leírás ...
Vissza a para lapra, Parajfaló lapra ...

A 'víz' három 'lélekvirág' szülője-tartója. Az életközpontot is a virágok középsőjében ismerhetjük föl. Két osztatú közepe is segít az azonosításban. Egy 'bimbó' koronázza, mintha az előbbi 'halfarok' tükörképe lenne, most inkább madarat formázván! ...

Rák: víz. A forgó, keringő és csavarodó időrendszerek RV-je kisebb E-nél, vagyis egészében tardion (víz) típusúak. A rákok mellesleg döntően vízi állatok.

Mágikus víz
BOSZORKÁNY MÚZEUM
3. RÉSZ
A BOSZORKÁNYSÁG MŰVÉSZETE
A mai világban a boszorkányság erősen divatba jött.

Inkább a Víz-karma témaköréhez tartozik, és ezért csak a helyzet nyomatékos illusztrációjaként említem meg, hogy ezek miatt, az emberi lélek mély tudattalan alvilágában keletkező lelki jelenségek, az ott zajló spirituális és pszichés folyamatok miatt, ...

A rák jegy víz elemű, uralkodó planétája a Hold.
Egy kis mitológia...:
A görög Holdistennő, Szeléné egyben a termékenységnek, minden élő növekedésének, az otthonnak, a családnak, az éjszakának és a halálnak is az istennője.

Nyilvánvaló a víz és a virágok szimbolikus jelentése, hiszen a lány tekintete a vízre irányul, ruhája színe pedig a virágokéval harmonizál.

Nyolc Ház Fényes Tükre / Kelet-Nyugati rendszer / Változó Trigrammok (ĺ…"宅明鏡, Pa Csaj Ming Csing (Bā Zhái Míng JĂŹng) / 東西四ĺ'˝, Tung Hszi Sze Paj (Dōng XÄ" SĂŹ MĂŹng PĂ i) / ç§"卦, Ji Kua (Yí GuĂ ))
Víz metódusok (河洛水ćł-, ...

Hány százalék a víz aránya a bolygó felszínén?
40%.
Hány milliárdan élnek ott?

És íme, itt áll egy fiatal férfi, aki mindent tud, mindent ismer égen és földön, a csillagokban, a víz parányaiban, a kémiában, a fizikában, a matematikában, és mindennemű művészetben.

Az Analógiák tana szerint például a Yesod szefira megnyilvánulásai a félelmek, a tudatalatti, az álmok, az anyaság, a romantika, a nőiség, a depresszió, az intuíció, a víz, a Hold bolygószféra és így tovább.

Két három csepp víz, amit az arcára fröccsentettek, az agyban (bár kissé késedelmesen) zuhogó zápor képét idézte fel.

Az öt alapelem: föld, víz, tűz, fa, fém - amelyeknek hosszú analógialáncolatuk van. Az elemek egymásra hatásában több viszonyt is megemlítenek. Ezek közül a két legismertebb: az elemek pusztító és teremtő rendje.

A Feng Shui szerint jelentése: szél és víz. Az otthonunk, irodánk harmonikus egyensúlyát több tényező segítségével alakítja ki az, aki szakértője a témának.

A bélmozgások, elsősorban a vastagbél mozgásainak a meglassúbbodása a víz nagyobb fokú felszívódását, a béltartalom besűrűsödését eredményezi székrekedést okozva. Bekövetkezhet egymagában vagy más betegségekkel együtt.

Tudhatjuk, hogy idézzük fel ezt a régebbi példát, hogy ha a víz egy edényből, tartályból, vezetékből kikerül, akkor szétfolyik, mivelhogy folyadék és azt is tudjuk, amennyiben kapcsolatba kerül más tárgyakkal, azok vagy vizesek lesznek, vagy átáznak.

Az anyag is az energia materializálódott formája, tehát testünk, vagy a levegő, a víz és a táplálék, amelyet elfogyasztunk, mind az energia anyagiasult formája. De energia minden gondolatunk is, csak sokkal magasabb, finomabb rezgésű, mint az anyag.

Vannak köztük olyanok, akik a víz alatt élnek. A tündérvilág alapvető jellemzője: az illúzió, vagyis a bűbáj. Alapszabályuk, hogy soha semmi sem az, aminek látszik. A tündérek az illúzió nagy mesterei.

A rózsa illóolajat a rózsafélék családjába tartozó százlevelű rózsa, a damaszkuszi rózsa, és a parlagi rózsa virágszirmaiból víz- vagy vízgőz desztillációval nyerik. Az aromaterápiában széles körben alkalmazott rózsaolajat (ill.

Továbbá, az egészségünket fenyegető légszennyezés, víz és étel csupán az emberi technika legnyilvánvalóbb és legközvetlenebb hatása a természetes környezetre.

Színek: vörös, rózsaszínek (főleg a piros rózsáé) élénk, harsány színek, karmazsinvörös, narancs, arany, sárga, fehér (napszínek), zöld (vegetáció), kék (víz), cserszín
Istenek: minden napisten- és istennő, várandós istennők
NÖVÉNYEK ...

Ahol elérhető közelségben volt, ott a szegényebbek tárgyaikat díszítették velük, egyes kultúrákban edényt készítettek a kövekből, mert úgy tudták, hogy a belőlük elfogyasztott víz vagy étel jótékony hatással bír az egészségükre (vagy az ametiszt ...

Bizonyos Tarot kártyákon kék íriszek nőnek a víz körül. Ezek a virágok a görög írisz istennő után kapták nevüket, akinek szimbóluma a szivárvány volt.

Az anyagszféra az a terület, ahol a tűz, a föld, a levegő és a víz elem megjelenik - az a terület, amelyben anyagi alakunkban élünk; a tükörszféra pedig a látható anyag éterikus mása, az, ...

Nem is csoda, hogy a víz fölött köröző madarak néha rászálltak megpihenni, vagy csak tollászkodni egy kicsit. Egy darabig úszkált velük, mint egy nyájas vitorlás, de aztán hirtelen kimutatta valódi, sunyi természetét.

Hiszen semmilyen más magyarázatunk nem lehet arra, hogy valaki, akinek a Halak- Napját "frontálisan támadja az Uránusz, a Plútó és a Lilith, valamint a Hold, mitől lehet ennyire víz- és állatimádó, hogy egy óriásteknős megfigyelése, lefilmezése, ...

Jellemzése: Szilárd-víz jegy, tehát, jég. Két alakja van: sas (keresztény templomokban), kígyó (a földhöz ragadva). Leginkább a titkok foglalkoztatják, az élet és halál, a szexualitás, a tabuk. Az állatöv legellentmondásosabb jegye.

Az álmorf azurit-malachit víz, sav és forrósággal szemben érzékeny.
Gyógyhatások: általános erősítő, agyféltekék, alultápláltság, asztma, ájulás, emésztés, fájdalmak, fekély, fertőzések, garat, gombák, görcsök, gyerekbetegségek, gyomorfekély, ...

Mindegyik sorozat valamelyik őselemhez tartozik - föld, levegő, víz, tűz - valamint egy bizonyos istennőhöz.

A tervezés hiányossága folytán az ötös válaszfal nem volt olyan magas mint a többi, így a víz ezen keresztül a többi kamrákba áramolhatott, ami végül is a hajó elsüllyedéséhez vezetett.

Kiver a víz, elönt a pánik. Hatalmasra növekszik a hasam egy pillanat alatt. 90 fokos derékszögben hajlok az anyósülésre. A férjem talál végül egy patikát a kis vidéki városban forgatás közben. Kapok pirulát.

Mivel az ember 70%-a víz és a víz és a vízba minden információ bevihető, akár pozitív, akár negatív, így az embei szervezet jelentősen tud károsodni a földsugárzások negatív programiozásától.

Jellemzői: Nőies jegy, megtartó, víz elem (hideg és nedves).
Kulcsszavak: Én kívánom, szürke eminenciás, kezdeményezés, ezotéria, okkultizmus, titkok, behatolás, alapos önvizsgálat, kritika, boncolás, intuíció, belső erő, vasakarat, ambíció, ...

A négy elem (tűz, föld, levegő, víz) és a három minőség (kardinális, fix, labil) szerinti kategóriákat vesszük figyelembe, s azon belül azt, hogy a horoszkóp egyes bolygói milyen jellegű jegyekben vannak.

A Vénusz-sorozat első és második része után a víz elem három csillagjegyének -RÁK, SKORPIÓ, HALAK- Vénuszait vesszük szemügyre. Velem tartasz?

A test összes sejtjének tiszta táplálék-, víz- és levegőfelvételét a Pitta-dosha szabályozza.

Például a túl sok Tűz elpárologtatja a - normális esetben - őt fékező Vizet, és így tovább: a túl sok Víz elárasztja, elmossa a Földet, a túl sok Föld eltemeti a Fát, a túl sok Fa kicsorbítja a fejszét, vagyis tönkreteszi a Fémet.

Lábával nagyot taszított a vödrön, kifröccsent a víz. Rossz kedve lehetett. Igyekeztem elfelejteni. Nyáron újabb jelzés érkezett. Összetalálkoztam az utcán azzal a hajléktalan asszonnyal, aki többnyire a mi házunk előtt tanyázik társaival.

Színekkel feltöltött energiadús víz
A napfény hatásainak kitett ivóvíz energiaszintje megnő. Ha ilyen vizet iszunk, szervezetünk energiaszintje is megemelkedik. A színterápiát alkalmazó gyógyítók nagyra becsülik az ilyen vizet.

Jól illik hozzá a többi víz jegy, a Skorpió és a Rák A Skorpió azonban erőfölényben lehet vele szemben, a Rák pedig túlságosan ragaszkodó. Míg a Bak túlságosan korlátozott és földön járó a Halak képzeletének, a Bika minden bizonnyal pontosan megfelel.

Nagyon sok földrész víz alá fog kerülni. Ataisz és Atlantisz, pedig kiemelkedik a vízből. Azok a földrészek semmisülnek meg, amiknek lakói nem rendezték a csoport karmájukat.

10-15 percre kell folyó víz alá helyezni. Azonban azt is figyelembe kell venni, hogy nem minden kristály, drágakő bírja a vizet (pl. lápisz lazuli), a vízzel való érintkezés a kristály mállásához is vezethet.

Mindenkinek. "Mérgezett" a Föld, a víz, a levegő, az étel. Az embernek szüksége van arra, hogy hatékony táplálék-kiegészítőkkel segítsen a szervezetnek a mérgek eltávolításában. Hiánytáplálkozás mellett túlsúlyosak vagyunk.
...

A temperamentumok: tűz, föld, levegő, víz. Ezeket soha sem szabad felcserélni. Még akkor sem, ha minden horoszkóp komponensnek (házak, jegyek, bolygók, aspektusok) van minősége és temperamentuma.

...

Az európai és a kínai asztrológia is kapcsolatot teremt az állatövi jegyek, jellemek és elemek között. Azonban míg Nyugaton négy elemet (Föld, Tűz, Levegő, Víz) ismernek, Kínában ötöt (Föld, Fém, Fa, Víz, Tűz).

A Halak jegyűeket nagyon nehéz megérteni, úgy élnek, mint a hal, mindenhol, de mindentől elválasztva, a víz elem miatt. Mindenhez alkalmazkodnak, de mélyen megvetnek minden földi dolgot.

A kínai horoszkópban nem csak a 12 állatövi jegy, hanem elemek (víz, fa, tűz, föld, fém), órák (12 órás periódusok), irányok, kövek, hónapok, valamint évszakok is szerepelnek.

Dehogyhari!! :-)
bár funny lett volna, ha jössz és isteni volt a víz.
de lesz még rá alkalom bőven!!
9 valaki ...

ADJ IDŐT MAGADNAK, hogy felzárkózz az új energiához. A körülötted lévő energia megváltozott, mint az iménti példa során a fürdő hőfoka. S a fagyos víz után a forrót is jegesnek érezzük, pedig már beindult a felmelegedés. Csak adj időt magadnak.

A víz felveszi a kőben évmilliók alatt felhalmozott energiát, majd a kb. 100-120 cm átmérőjű helyen közömbösíti a geológiai terhelést. Két éjszakánként a vizet cserélni kell, hiszen az ekkorra már negatív sugárzással telített.

A kínai naptári év nem azonos az Európában kezdődő újévvel és a kínai horoszkóp 12 jegyének is más elnevezése van. A holdújév 2013. február 10-ére esik, a kínaiak innen számolják az új évet, amely idén a Kígyó (Víz Kígyó vagy [...] ...

A MAGyar nyelv, mint már többször megállapítást nyert eme oldalakon, CSODÁLATOS!
A nyelv a türelmet az alapelemek közé emeli, mint FÖLD elem, TŰZ elem, VÍZ elem,
TŰR -elem.....

Egy adott bolygóhelyzetet vizsgálva az állatövben figyelembe vesszük az adott jegyet és annak uralkodóját, az elemet (föld, levegő, tűz víz), az adott naksatrát, valamint a szemben levő jegyet, annak urát és elemét, ...

Lásd még: Lásd még: Föld, Asztrológia, Isten, Szellem, Tudat

Ezoterika  Virtuális valóság  Víz jegyek

 
RSS Mobile