Kezdőlap (Víz)

 Ezoterika 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Ezoterika » Víz


 

Víz

Ezoterika  Virtuális valóság  Víz jegyek
2014.04.18

Víz jegyek
A nyugati asztrológia 12 állatövi jegyét négy különböző elemre osztjuk fel. Tűz, Föld, Levegő, Víz. A jegyek elemi minősége így követi egymást rendbe, minden harmadban egyszer képviseltetve magát.


Víz
A víz, az egyik fő elem, számos nép hitvilágában a föld az ősóceánból emelkedett ki, és meghatározó anyaga a világ megépítésének.

A víz jegyű férfiak jellemzői
A víz jegyek - annak ellenére, hogy éppen ellentettei a tűz jegyeknek - éppannyira kiforrt személyiséggel bírnak, mint társaik.

A víz egy olyan információ-hordozó, amely minden rezgést, rezdülést felvesz, és azt eljuttatja a szervezet minden egyes sejtjéhez.

Víz elem
Négy őselemet bemutató sorozatunk második részében a víz következik. A nőies, befogadó elem nagy szerepet játszik az érzelmi életünkben! ...

VÍZ ELEM

Hajózás, kommunikáció, wellness, gyógyfürdők, italgyártás vendéglátás ...

VÍZ
A temperamentumok
Hogyan képzelhetjük el az ember lelkét, majd külső fizikai megnyilvánulásait? Az elemek mutatják meg, milyen ismérvek alapján lehet a tizenkét asztrológiai jegyet négy csoportba osztani.

A Víz elemet a kínaiak a jóléttel és a gazdagsággal társítják, ugyanakkor az utazással, a kommunikációval és a művészetekkel kapcsolatos rezgéseket is képviseli. A mozgásban lévő víz (patak, folyó, csobogó, szökőkút) rengeteg energiát (chi-t) termel.

A víz és a víz szellemei
A víz a természet minden síkján az egyetemes oldószer.

A víz jegyűekre alapvetően jellemző, hogy képesek magukat maximálisan átadni az érzelmeknek, amik gyakran irányítják is őket, ha nem figyelnek oda.

Ásvány(kő)víz
Az ásványvíz és a gyógyfürdő közismert. A hagyományos orvoslás is elismeri, hogy szervezetünk számára létfontosságúak az ásványi anyagok és a nyomelemek. Ezekből különböző fajták kaphatók gyógyszertárakban és gyógynövényboltokban.

VÍZ ELEM
Víz elemű jegyek: RÁK, SKORPIÓ, HALAK
Az érzelmek embere. Mindent az érzelmeken keresztül közelít meg. Befogadó és elfogadó, archetipikusan nőies értékekkel rendelkezik.
Az azonos elemű jegyek jól harmonizálnak egymással.

Víz elemű jegyek: Rák, Skorpió, Halak
Levegő elemű jegyek: Ikrek, Mérleg, Vízöntő
Föld elemű jegyek: Bika, Szűz, Bak ...

Víz elem
A víz az ötödik elem.
Bolygója: Merkúr
Iránya: Észak
Évszaka: tél
Napszaka: éjjel
Színe: fekete, kék
Folyamata: raktározás
Formája: hullámos, változó, aszimmetrikus ...

Víz
Az érzelem és a tudatalatti elementálja. A szerelem, megtisztítás, intuíció, önmagunk rejtélyei, együttérzés, család. A testi képességek.

VÍZ A LAKÁSBAN ÉS A KERTBEN
A Védikus tudományok (Ayurvéda, Vaszati) 5 alapvető elemet különböztetnek meg, melyekből testünk és a minket körülvevő élő vagy élettelen tárgyak felépülnek. Ez az öt elem pedig a föld, tűz, víz, levegő és az éter.

Víz elem:
Jelenlétével állandóan mozgásban tartja az energiákat, lehet jinesebb és jangosabb megjelenési formája is.
Formái: szabálytalan, hullámos formák ...

Víz - Hosszú tenyér, hosszú ujjak, rengeteg vonal, amik néha nem is tiszták, puha, néha nedves bőr. Az ilyen kezek kreatív, érzelmes embert jelölnek.

VÍZ
A legfontosabb, amit ebből a tájékoztatóból meg kell tanulnia, hogy a testet hidratálni kell, mégpedig lúgosító vízzel. Hasonlóan a talajhoz, amelyen élünk, a testünk 70%-át víz alkotja.

Víz

Különösen azok számára ajánlott, akiknek saját elemük a Víz.
Alkotók, művészek, gondolkodók számára ajánlott forma.

Víz jellegű kéz - érzelemgazdag személyiség
Tenyered a tűz jellegű kézhez hasonlóan téglalap alakú, de annál valamivel keskenyebb. Az ujjak kecsesek, olykor kifejezetten hosszúak is lehetnek.

A Víz jegyek közé tartozik, uralkodó bolygója a Plútó. Gyakorlatilag kiismerhetetlenek.
Általában bizalmatlanok másokkal szemben és távolságtartóak. Felszínes ismeretség útján nem kötnek barátságot.

A víz jegyűek otthona
Sorozatunk folytatódik, most bemutatjuk a vízjegyűeket és azok otthonát. Hogy milyen lakás illik a Rák, a Skorpió, illetve a Halak képviselőihez? Cikkünkből megtudhatod!
A tűz jegyűek otthona ...

A víz gyakorlata (II. mágusmeditáció)
Csinálj tócsát olyan sima felületen, amelyik nem issza magába a vizet nézd egy ideig ezt a tócsát.

A víz-jegyek (RÁK, SKORPIÓ, HALAK) nagyon érzékenyek, intuitívak. Kis antennáikkal megérzik a másik ember legkisebb rezdüléseit is. Álmodozás, érzelmek, empátia, intuíció. a hozzákapcsolódó fogalmak ...

Alvó víz
Ettől az elcsúszott téltől mindenki le van lassulva, ki van fáradva, így látom ezekben a napokban a körülöttem élőkön, és magamon is.
Itt van ez a folyó is, amelyik nem folyik sehova.
Alvó víz.
Nem szomorkodik, csak áll, hófehéren.

Kiönt a víz, kevés a szeretet
A Víz elem az érzelmek, a szeretet jelképe. A drámai mértékben olvadó jégsapkák, a kiöntött folyók, az özönvízszerű esőzések jelzik, hogy életünkben az érzelmeinket kellene végre előtérbe helyezni.

Víz Bivaly (1913, és 1973)
Merész, nem fél a kudarcoktól, igaz később megbánja és haragszik magára az esetleges rossz megoldások végett. Energiáival jól gazdálkodik, elosztja és ezért hosszú távon is képes normális teljesítményt nyújtani.

VÍZ: flegmatikus, érzelmes, befogadó vérmérséklet
Ha ismerjük saját vérmérsékletünket, akkor összehasonlíthatjuk azzal, hogy a föld ionoszférájának aktuális minősége mennyire harmónizál velünk.

Víz napokon kerüljük a hajmosást ha lehet, mert Halak napján megmosott haj jobban korpa képződéséhez vezet, a Rák napon pedig nehezen kezelhető lesz a frizura.
Körömápolás: Legjobb, ha a Bak napjait használjuk ki, ekkor vágjuk le körmeinket.

VÍZ
A hullámos, vagy esetleg ovális lezárású ágyak a víz eleműekre hatnak kedvezően. Művészek, zenészek, tervezéssel foglalkozók is ilyen lezárást válasszanak.
TŰZ ...

A víz gyakori szereplője a mítoszoknak és a rituális szertartásoknak. Hármas funkciót tölt be: táplálja, gyógyítja az embert, s egyben a jóslások kelléke is.

A víz-jegyekre jellemző érzelmi beállítottság: érzékenység, alkalmazkodóképesség, intuíció, a szétfolyásra való hajlam a Skorpió személyben párosul a fix elem tulajdonságaival: a szilárd kitartással és a határozottsággal.

A víz elem a mély érzések, a lelki, a benső alakulás jelképe is. Növekedése során a rák többször is levedli a páncélját s ilyenkor fenyegetettnek, kiszolgáltatottnak érzi magát, hiszen páncél nélkül teljesen védtelen a veszélyekkel, ...

a víz szintje emelkedik a növényekben, intenzívebb növekedést mutatnak a levelek, kedvezően hat a virágzás folyamatára, nemesedési és szaporodási folyamatok zajlanak.

A víz minősége által a rák mind mélyebbre és mélyebbre vágyik, az érzelmek annyira erősek, hogy mind nagyobb sajnálatra ösztönzik.

A víz pedig tovább emelkedett és lassan-lassan ellepte az imaházat is. A lelkész nem tudván úszni, hamar megtért Urunkhoz.
Miután Szt. Péter beengedte lelkészünket a mennyország kapuján, az kihallgatást kért és kapott az Úrtól.

A víz jegyű halak rendkívül nagy érzelmi élettel rendelkezik. Olykor csak álmodozón maga elé mered, elmélyedve a maga által alkotott külön világban. Könnyen megérzi mások hangulatát, gondolatait.

A víz - az a finoman csacsogó víz - csak azért létezett, hogy táplálja e virágok királynőjét. Magamban azt gondoltam: Te valóban minden elképzelhető virágok Királynője vagy!
A Fehér Lótusz ...

A víz dinamikus körforgása -ami állandó mozgásban van- hatással van a hömérsékletre. Az azóta eltelt időszakban a hőmérséklet sokszor változott. De egyetlen emberi lény sem látott egy egész ciklust, mivel az hosszabb ideig tart.

Pi-víz
Vassy Zoltánt és Barabás Zoltánt az 1999 március 17-i FÓKUSZ-ban láthattuk. A Pi-vizes kisérleteink közül mutattak be néhányat. Már készül a kisérletek eredményeit ismertető leírás ...
Vissza a para lapra, Parajfaló lapra ...

A 'víz' három 'lélekvirág' szülője-tartója. Az életközpontot is a virágok középsőjében ismerhetjük föl. Két osztatú közepe is segít az azonosításban. Egy 'bimbó' koronázza, mintha az előbbi 'halfarok' tükörképe lenne, most inkább madarat formázván! ...

Rák: víz. A forgó, keringő és csavarodó időrendszerek RV-je kisebb E-nél, vagyis egészében tardion (víz) típusúak. A rákok mellesleg döntően vízi állatok.

Mágikus víz
BOSZORKÁNY MÚZEUM
3. RÉSZ
A BOSZORKÁNYSÁG MŰVÉSZETE
A mai világban a boszorkányság erősen divatba jött.

Inkább a Víz-karma témaköréhez tartozik, és ezért csak a helyzet nyomatékos illusztrációjaként említem meg, hogy ezek miatt, az emberi lélek mély tudattalan alvilágában keletkező lelki jelenségek, az ott zajló spirituális és pszichés folyamatok miatt, ...

A rák jegy víz elemű, uralkodó planétája a Hold.
Egy kis mitológia...:
A görög Holdistennő, Szeléné egyben a termékenységnek, minden élő növekedésének, az otthonnak, a családnak, az éjszakának és a halálnak is az istennője.

Nyilvánvaló a víz és a virágok szimbolikus jelentése, hiszen a lány tekintete a vízre irányul, ruhája színe pedig a virágokéval harmonizál.

Hány százalék a víz aránya a bolygó felszínén?
40%.
Hány milliárdan élnek ott?

- Olvassz fel forró víz felett 1-1 tábla jó minőségű és tortabevonó étcsokit, vedd le a gőzről, keverj hozzá 2 kávéskanál vajat, hogy szép fényes legyen, aztán spatulával kenegesd rá a püspökkenyérre.

És íme, itt áll egy fiatal férfi, aki mindent tud, mindent ismer égen és földön, a csillagokban, a víz parányaiban, a kémiában, a fizikában, a matematikában, és mindennemű művészetben.

Az Analógiák tana szerint például a Yesod szefira megnyilvánulásai a félelmek, a tudatalatti, az álmok, az anyaság, a romantika, a nőiség, a depresszió, az intuíció, a víz, a Hold bolygószféra és így tovább.

Két három csepp víz, amit az arcára fröccsentettek, az agyban (bár kissé késedelmesen) zuhogó zápor képét idézte fel.

Az öt alapelem: föld, víz, tűz, fa, fém - amelyeknek hosszú analógialáncolatuk van. Az elemek egymásra hatásában több viszonyt is megemlítenek. Ezek közül a két legismertebb: az elemek pusztító és teremtő rendje.

A Feng Shui szerint jelentése: szél és víz. Az otthonunk, irodánk harmonikus egyensúlyát több tényező segítségével alakítja ki az, aki szakértője a témának.

A bélmozgások, elsősorban a vastagbél mozgásainak a meglassúbbodása a víz nagyobb fokú felszívódását, a béltartalom besűrűsödését eredményezi székrekedést okozva. Bekövetkezhet egymagában vagy más betegségekkel együtt.

Tudhatjuk, hogy idézzük fel ezt a régebbi példát, hogy ha a víz egy edényből, tartályból, vezetékből kikerül, akkor szétfolyik, mivelhogy folyadék és azt is tudjuk, amennyiben kapcsolatba kerül más tárgyakkal, azok vagy vizesek lesznek, vagy átáznak.

Például a túl sok Tűz elpárologtatja a - normális esetben - őt fékező Vizet, és így tovább: a túl sok Víz elárasztja, elmossa a Földet, a túl sok Föld eltemeti a Fát, a túl sok Fa kicsorbítja a fejszét, vagyis tönkreteszi a Fémet.

Lábával nagyot taszított a vödrön, kifröccsent a víz. Rossz kedve lehetett. Igyekeztem elfelejteni. Nyáron újabb jelzés érkezett. Összetalálkoztam az utcán azzal a hajléktalan asszonnyal, aki többnyire a mi házunk előtt tanyázik társaival.

Jól illik hozzá a többi víz jegy, a Skorpió és a Rák A Skorpió azonban erőfölényben lehet vele szemben, a Rák pedig túlságosan ragaszkodó. Míg a Bak túlságosan korlátozott és földön járó a Halak képzeletének, a Bika minden bizonnyal pontosan megfelel.

Nagyon sok földrész víz alá fog kerülni. Ataisz és Atlantisz, pedig kiemelkedik a vízből. Azok a földrészek semmisülnek meg, amiknek lakói nem rendezték a csoport karmájukat.

Lásd még: Lásd még: Szellem, Isten, Tudat, Angyal, Varázs

Ezoterika  Virtuális valóság  Víz jegyek
2014.04.18

 
RSS Mobile