Kezdőlap (Vénusz)

 Ezoterika 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Vénusz

Ezoterika  Végtelen lét  Vertex

Vénusz - A Mérleg csillagjegy bolygója
A Mérleg a Vénusz bolygó gyámsága alatt áll.


Vénusz jegyén és házán kívül meg kell vizsgálni azt is, hogy mely bolygók kapcsolódnak a Vénuszhoz valamely fényszöggel. Az oppozíció (180 fok), quadrát (90 fok) és konjunkció (együttállás 0 fok) nehezítik, gátolják a nőiesség és a női libidó megélését addig, amíg nem lesz tudatos a gátlás.

Ápr.24. Nap- Neptun szextil
Ápr.24. Merkúr- Jupiter szextil
Ápr.24. Vénusz- Plútó trigon
Ápr.22. Vénusz-Szaturnusz szembenállás
Ápr.22. a Föld Napja ...

Vénusz a Bikában:
Kedves, gyengéd, vonzó, passzív, romantikus partner, aki viszont birtokolni akarja kedvesét. Az anyagiak birtoklása is fontos számára, mert biztonságérzetet ad.

Vénusz a jegyekben
Egy, két kulcsszóban összefoglalva: Vágyak és értékvilág.

Vénusz párhoroszkóp
Hol állt a Vénusz, amikor megismerkedtetek?
Eddig tart a kapcsolatotok ...

Vénuszba borulás - Az Istennő visszatérése - A kivételes Vénusz Átvonulás az emberiség változásának kiváltója

A Tizenkettek Tanácsának üzenete Selacián keresztül ...

Vénusz, előről-hátulról
Mindjárt véget ér a Vénusz éve, ideje hát egy cikkel előrukkolni, nem? De nem ez a valódi apropó. Milyenné tesz minket a vénuszunk? Mit befolyásol, miben segít, ha tudjuk hogyan működik bennünk? Milyen analógiákat hordoz-jelez ez a bolygó?

Vénusz A Vénusz jele egy kézitükör, a nőiesség, a szépség jelképe, Vénusz istennő tartozéka.
Föld A Föld jele, azé a bolygóé amin járunk-kelünk, egy kör benne kis kereszttel.
A Hold jele: ...

Vénusz
Vénusz a római mitológiában a kertek istennője. Aphroditéval azonosították, aki görög mitológiában a szépség és a szerelem istennője.
Mars ...

Vénusz
szív
romantikus szerelem, szeretet, békesség, gondoskodás ...

Vénusz
A Vénusz a harmónia, az érzelmek, az élet örömeinek bolygója így mutatja a gyönyör, a művészetek, a zene, a tánc, a szórakozás, s általában a szépség iránti fogékonyságot és érzéket. Női horoszkópban a fiatal nő énképe, a férfiéban a nőideál. "Fortuna minor", kis szerencse.

Vénusz: a társadalomban népi- és nyomatékos lehet, ha hivatását nem hibázza el.
Mars: született jó ember, bizalma van a magasságbeli iránt, hosszú erőlködés után világos gondolatok, - népszerűtlenség.
Jupiter: a béke embere, akiben bizalom él a felső hatalom iránt, - nehéz élet.

Vénusz a Skorpióban
A Vénusz
A Vénusz néhány jegyben sokkal elégedettebb, boldogabb, jobban érzi magát. Ilyenek a Bika, Mérleg, Halak jegyek. A Kos, Szűz, Skorpió jegyekben kellemetlen hatásoknak van kitéve.

VÉNUSZ - száj, nők keble (esztétikai funkció), vénák, mirigyek, női szexus, bőr (esztétikai funkció), torok, hasnyálmirigy, zsírszövetek, vizelet-kiválasztás, hormonháztartás
MARS - bal fül, hüvelykujj, haj, fogak, körmök, férfi nemi szervek, artériák, izmok, vér, vastartalom, mellékvese ...

Vénusz - Gyémánt
A Vénusz kedvező hatású bolygó, amely a szexet, a szexualitást, a szerelmet, a házasságot, az anyagi kényelmet és a luxust képviseli.
A gyémánt és más színtelen kövek az indigókéket hordozzák magukban a kozmikus színek közül.

Vénusz
A Vénusz Földünk legközelebbi szomszédja a Naprendszer bolygói közzel. A Föld és a Mekúr között kering, 225 nap alatt kerüli meg a Napot. A földre nézve a Naptól soha sem távolodik el 48 foknál messzebbre.

Vénusz jelentése az egyes házakban
1. házban: Fizikai szépség, művészi ízlés. Derüs és boldog élet. Szeretetteljes jellem, erős szexuális élet.
2. házban: Jó fényszögben: Könnyű kereset, sikerek a művészi szakmában. Vagyon növekedése egy nőnek köszönhetően.

A Vénusz a Bak csillagképben tartózkodik 2013. november 5-től 2014. március 5-ig. A Vénusz mozgását tekintve hosszú periódusban visszafogja a túlzott lazaságot, korlátozza a felelőtlen életélvezetet, ráirányítja a figyelmet az önfegyelemre, s a célok érdekében való lemondásra.

A Vénusz becsaphat(ó)!
Az egzakt (megfigyeléseken alapuló) tudományok legnagyobb hibája, hogy lassan reagálnak a változásokra. Az Asztrológia is ilyen. Jó példa erre a Vénusz esete...
Tovább " ...

A Vénusz jele és analógiái
Michelangelo Naddeo, előadásában és könyvében, a rombusz jelet, ha az emberi testet is meg­jeleníthető ábrán jelenik meg, a méhnek azonosította be.
09 - 05. ábra Naddeo könyvének egyik képe nyomán ...

A VÉNUSZ
Asztrológiai szimbóluma egy teljes kör, alul egy kis kereszttel. A Vénusz a négy ősi alapelemnek: a földnek, a víznek, a tűznek és a levegőnek a harmonikus egységét jeleníti meg.

A bika Vénusz:
Én vagyok a tested, és a gyengék vágya,
Minden, ami fontos az anyagi világban.
Elcsábítom azt, ki fogékony a szépre,
Vágyakozva kacsintgatsz így a fehérnépre.
Biztonság, és elfogadás, mind-mind tőlem várod,
Segítek, hogy megérhesd, ezt kívül nem találod.

Vénusz a Szerelem Istennője a római mitológiában, és a Vénusz bolygót Ősidők óta összekapcsolták az Istennővel, benne látták Anahitát, Istárt, Inannát és Íziszt, ezért a varázslat ereje a Vénuszhoz kapcsolódó számokban és szimbólumokban rejlik.

Vénusz nem véletlenül a szépség és a szerelem istennője a mitológiában, ahogyan az sem véletlen, hogy Brigitte Bardot főként az ötvenes-hatvanas évek szex-szimbólumaként írta be magát a filmtörténetbe.

Vénusz az Oroszlánban:Szerelemben is király és a feltételeket is ő szereti diktálni. Rendkívül tüzes, heves, elképesztő az ereje és a kitartása. Nagyvonalú és kényeztető az ágyban is, órákig bír szeretkezni, de utána hagyjuk aludni, mert nagyon harapós tud lenni.

Vénusz.
Ha este, napnyugta után közel egy órával derült az égbolt, nyugaton alacsonyan, fényes "csillagként" azonosíthatjuk az égen.
Tőle két-három arasznyira balra felfelé a halványabb és vöröses ...

Vénusz (Venus): A szerelem római istennőjéről elnevezett égitest jele lényegében a Merkúr szimbólumának szarvatlan változata. Azt mutatja, hogy a teremtésben vannak női típusú (balos) tachionok is, akik az eredeti öreganya okforrás, a Teremtő Anya leszármazottai.

Vénusz
Bhárani (Kos), Purva Phalgúni (Oroszlán), Purva Szadha (Nyilas) - tűzjegyekben
20 év ...

A Vénuszt a köznyelvben Esthajnalcsillagként ismerjük.
Ebben az erőtérben energiák állnak rendelkezésre, hogy birtokba vegyük és körülhatároljuk mindazt, ami a Kos-erőterében elérhetővé vált.

A Vénusz 16-án lép a Nyilas jegyébe. Ez kevésbé jelentős, mint amikor majd a Nap szoros együttállásba kerül a Skorpió 26. fokán a Szaturnusszal. A két égitestet ekkor még a Jupiter kvadrátja is sérti.

A Vénusz és a Mars együttállása a Nappal a csillagképben olyan párkapcsolati minőséget mutat, amelynek alapja a vonzás és a taszítás, afféle macska-egér játék.

A Vénusz bolygó az asztrológiában a kapcsolatok iránti vágyat fejezi ki, ezért a legtöbb Mérleg ritkán marad hajadon. Szinte gyermekkoruktól kezdve szövögetik szebbnél szebb, csodálatosnál csodálatosabb képzeteiket majdani házasságukról.

A Vénusz-dombon, a hüvelykujj tövének közelében lévő anyajegy életszínvonal emelkedést jelez a gyermekek születése után. Ha viszont a hüvelykujj tőpercén az anyajegy láng alakú, és a szívvonalon sziget található, a jelkombináció elektromos áramütés veszélyére utal.

A VÉNUSZ
A maják a férfit látták a Vénusz bolygóban. Gondosan megfigyelték esti és hajnali megjelenésében is. A virágkorban háborúik elindítását gyakran a bolygó állásához igazították.

A Vénusz felsőbb oktávja, a felsőbb rendű szeretet bolygója. Irracionális, szavakba nem önthető. Önfeladás, krisztusi szeretet, az egó feloldódása, empátia. Minden, ami megfoghatatlan, sejtés, fantázia, képzelet, plátói szerelem. Csalódás, csalás, öncsalás.
Szeretnéd megnézni a horoszkópodat?

A Vénusz és az Androméda lényei elkezdenek aktiválni egy-egy erőteljes Fényörvényt ennek a körnek a közepén, egyik az óramutató járása szerint, a másik ezzel ellentétesen mozog, létrehozva a tökéletes egyensúlyt, és kibocsátva a Fény mennyei harmóniájú hangját.

Vénusz-öv
A Vénusz-öv más nevén Vénusz-gyűrű olyan félkörben futó vonal, amely a mutatóujj és a középső ujj tövétől kiindulva a gyűrűsujj és a kisujj alsó ízéig húzódik. (46. ábra).

A Vénusz Urai kb. 16.5 millió évvel ezelőtt érkeztek meg a Földre.
A nemek szétválása a harmadik (lemúriai) gyökérfaj idején, nagyjából 16.5 millió évvel ezelőtt játszódott le. Ám ez a szétválás hosszú, több millió éven át tartó folyamat volt, és a világ más-más részein eltérő időpontban zajlott.

RÁK / VÉNUSZ:
Pénteki napon, a Vénusz órájában végy egy rozsdabarna színű szövetzacskót, és tedd bele a következőket: Nyúlfarok szőrzet, Vadgesztenye héja, malachit, száraz juharhajtás, szitált homok. Miután mindez megvan, szenteld fel. Tedd a zacskót az oltárra és nyújtsd fölé mindkét kezed.

gója a Vénusz, a fizikai és a pszichikai kiegyenlítődési vágyak, a páros kiegé-
szülési kényszerűségek, az érzéki (testi) szerelem és a szexuális harmónia, de
a kényelemkeresés, a felszíni egyensúly és így az esztétika bolygója is.

Avagy a Vénusz és a csillagjegyek A mítoszokban a Vénusz Afroditéhez kötődő bolygó. Tulajdonságainak kulcsszavai: boldogság, harmónia, szeretet. Nem csoda, hogy helyzetét és egyéb bolygókkal alkotott fényszögeit vizsgálva a párkapcsolatban és a házasságban is jó útmutatást kaphatunk.

Szegény Vénusz! Egy rúd szalámiért levágni a kezeit!
A szivembe loptad magad, szeretem a szellemes férfiakat. Nem a rúd szalámiért vágták le a kezét, már előtte is lopott. Tudod vannak ilyen trükkös tolvajok.
Pitt ...

6
A Vénusz bolygó uralma alá tartozik a 6-os. Azoknak a születési számuk, akik bármely hónap 6-odikán, 15-ödikén, 24-edikén születtek, és különösen befolyásolja azokat, akik április 20. és május 20., illetve szeptember 21. és október 27. között születtek.

Bolygó: Vénusz
Spirituális szerepe: A szeretetért felelős. Odaadás, elengedés.
A negyedik, asztrális (Sixtusi) auraréteghez csatlakozik, itt is érzelmek mutatkoznak meg, de sokkal magasabb szinten. Tartós, mély érzelmek helye. Összekötő réteg a a fizikai és a szellemi sík között.

Péntek: Vénusz uralma alá tartozik A pénteki napon végzet mágikus munka segíti a szeretetet, szerelmet, érzékiséget, szelídséget, szépséget, barátságosságot, vonzerőt, kifinomultságot, figyelmességet, ihletet, alkotókészséget, kecses mozgást, jó kapcsolatok kialakítását, családi béke helyreállítását.

A Mars és Vénusz bolygók bevonulnak az Ön életébe, így Ámor és Fortuna egyaránt pártfogásába veszi. Ezért tervei inkább romantikusak és fantáziadúsak lesznek, és nem gyakorlatiasak.

Ezen a héten a Vénusz és a Merkúr is átlép a Halak jegyébe. A függőben levő jogi ügyeit érdemes lenne lezárni végre - ezt most a merkúri energiák is támogatják. Érzelmi téren fontos periódus kezdődik ezekben a napokban.
A hónap feladata: Élvezni az élet örömeit.
Még több a velveten ...

A tűz elem és a Vénusz által uralt délkelet is nagyon fontos az "otthon melege" megőrzése szempontjából. Köztudottan a Vénuszhoz kapcsolható a szerelem, a szeretet, ezért nagyon fontos, hogy a lakás délkeleti részét megfelelően használjuk.

Egy mozaikszóval lehet a legjobban megjegyezni: Na-Ve-Me-Ho-Szat-Ju-Ma - értsd: Nap, Vénusz, Merkur, Hold, Szaturnusz, Jupiter, Mars. Kiszámítása úgy történik, hogy elosztjuk a keresett év számát héttel, s a maradék sorszámának megfelelő bolygó lesz az évre jellemző.

A bikák ezért vénuszi és szerelmes természetűek. A szerelemben nagyon szeretnek, és nagy csalódásokon mennek keresztül.
A bikák jámborak és szorgalmasak, mint az ökör, amely jellemzi ezt a csillagképet, de ugyancsak, néha 'agresszívak' is, mint a bika.

A Vénusznál, mint boldogság-képek, jólét-ideák, amelyeknek semmilyen kapcsolatban nem állnak egy igazán kiegyensúlyozott élettel. A Marsnál megjelenik, mint erőszak, a Jupiternél megjelenik, mint hamis moralitás, az igazság elkenése, elfolyósítása, édessé, cukrossá tétele.

Uralkodó bolygója a Vénusz!IkrekA legkíváncsiskodóbb és a legbarátságosabb természetű az összes Ascendens közül, ugyanakkor képes folyton aggályoskodni önmaga miatt. Általában nagyon intelligens, és érdeklődő. Óriási igénye van a verbális kommunikációra.

Ebben a modern kapcsolatteremtési formában a Gólem igyekszik ötvözni a kapcsolódás igényét (Vízöntő-Vénusz, mint születési társuralkodó) a kommunikáció kényszerével (Mérleg-Mars trigon Jupiter-Merkúr-Uránusz a Vízöntőben), ...

A Vénusz szférája INANNA 8. A Merkúr szférája NEBO 9. A Hold szférája NANNA 10. Az Elemek szférája KIA 11. Levegő ANNA 12. Merkúr GUDUD 13. Hold SIN 14. Vénusz DLIBAT 15. Aries AGRU ( XUBUR ) 16. Bika ( Taurus ) KAKKAB U ALAP SHAME ( KINGU ) 17. Ikrek ( Gemini ) RE'U KINU SHAME U 18.

eleme a föld, uralkodó bolygója a Vénusz
Ikrek (Gemini) május 21.-június 21. / indiai neve Mithuna június 14.-július 16. eleme levegő, bolygója Merkúr
Rák (Cancer) június 22.-július 22. / indiai neve Karka július 17.-augusztus 16. eleme a víz, uralkodó bolygója a Hold
Oroszlán (Leo) július 23.

Ezek a földönkívüli Lények ezen a piramison keresztül érkeztek a Sziriuszról, Marsról, a Plejádokról, az Andromédákról, Nibiru, Orion, Lyra, Arcturus, Vega, Vénusz, Jupiter és sok más általatok is ismert bolygóról.

Gauquelin (1955) az emberek foglalkozása, valamint a Merkur, a Vénusz, a Mars, a Jupiter, a Szaturnusz és a Hold szerinti születési állatövi jegyei között keresett összefüggést. Nem talált korrelációt.

További jelentős felfedezésük, hogy a Merkúr és Vénusz bolygókat a Nap körül keringő égitestekként határozták meg, igaz azt is hozzáteszik, hogy a Nappal együtt ezek a bolygók a Föld körüli pályán mozognak, ami nyilvánvaló tévedés, de az előbbiek alapján megállapíthatjuk, ...

Szerelem: Sugárzó Vénusz, harmonikus Merkúr és összekötoként a Jupiter: optimális csillagkonstelláció az elmaradt nyári szerelmek pótlására. Mindenki az Oroszlán no kegyeit keresi, neki csak ki kell választania a hódolók közül álmai hercegét.

A szerelmi életedben viszont ez egy kifejezetten jó időszak lesz, a Vénusz most különösen kegyes hozzád. Boldog vagy, motivált, és kreatív, és egy romantikus kiruccanás sincs kizárva! ...

A Kelyhek sorozata Vénuszhoz, a római szerelem istennőhöz van társítva; a Botok, Freyja-hoz, a kreativitás és szépség skandináv istennőjéhez; a Kardok Isishez, a hatalmas egyiptomi istennőhöz, aki a mágiát, veszteséget és visszaszerzést jelképezi; és az Érmék Lakshmihoz, a jólét hindu istennőjéhez.

De vannak egészen meglepő méretűek is, mint például a Vénusz nevű, de nem a Vénusz bolygóról származó, rácsszerű kozmikus sugárzás, mely a 16. helyen áll. Észak-déli irányban kb. 100 méteres, valamint kelet-nyugati irányban is kb. 100 méteres hálót alkot, de 1,3 méteres(!) falvastagsággal.

A planéták alapvető ideákat jelképeznek, és a klasszikus asztrológia hét ilyen ideával dolgozik: a Nap, a Hold, a Merkúr, a Mars, a Vénusz, a Jupiter és a Szaturnusz. Ezek az ősi képek megjelennek a szellemi hierarchia minden síkján, így egy-egy planétának rendkívül sok analógiás megfelelője van.

Ezekhez a folyamatokhoz társul hozzá segítő szándékával a Vénusz, a szerelem bolygója. Teszi mindezt úgy, hogy mindenki számára tartogat boldogságot, megújulást, előrelépést, változtatási lehetőséget! ...

A Hold és a Merkúr, valamint a Merkúr és a Vénusz között félhangnyi (kis szekund), míg a Vénusz és a Nap között másfél hangnyi a távolság. A Nap és a Mars között egy hang, míg a Mars és Jupiter, illetve a Jupiter és a Szaturnusz között egy-egy félhang van.

A belső bolygók csoportjába tartozik a Nap, a Hold, a Merkúr, a Vénusz, a Mars, a Jupiter, a Chiron, és a Szaturnusz. A külső bolygók csoportjába sorolhatjuk az Uránuszt, a Neptunuszt, és a Plútót. A belső bolygókról úgy tartják, személyes, jelenlegi életünkre vannak hatással, ezért igen fontosak.

Égitest - Nap, Hold, Merkúr, Vénusz
A szent térben hívd magadhoz a ggyógyítás angyalát és a saját őrangyalodat. Tisztítsd meg, szenteld be az ajándék angyalt, ruházd fel hatalommal a gyógyítás nevében.

- Belső bolygók
A Merkúrt és a Vénuszt nevezik belső bolygónak. Azok a bolygók, amelyek messzebb vannak a Naptól, mint a Föld, tehát a Mars, Jupiter, Szaturnusz, Uránusz, Neptunusz, Plutó - külső bolygók.

Bika: ápr. 20 - máj. 21-ig, uralkodó bolygója a Vénusz.
Földes, szilárd, nőies jegy.
A birtoklást, az állandóságot, a kitartást jelöli. Amit a Kos meghódított, azt a Bika körbekeríti, megőrzi, felvirágoztatja.

Pozitív aspektusa az egyensúly, a kiegyenlítettség, az ellentétek egyesítése, negatív aspektusa a tompaság. Asztrológiai analógiája a Vénusz és a Szaturnusz együttállása, illetve a Mérleg jegye. Ji King trigramja a Tó, ásványa az ametiszt, növénye a rizs, állata a hal.

A bolygók és más égitestek erejét a drágakövek hordozzák: a rubin a Nap erejét, a gyémánt a Vénuszét, a korall a Marsét. Az igazgyöngyök a Holdat, a nőiséget jelképezik.

Alkata, testfelépítése harmonikus, arányos mennyiségű izom és zsírszövet, kecses tartás és mozgás, görög szépségideál, határozott körvonalú, de lágyan ívelt orr és ajkak, vénuszi arc, légies, kifinomult, szép bőr, vonzó és flörtölő tekintet, harmonikus megjelenés, öltözet.

Az ókori római mitológiában például a szerelem istennőjének, Vénusznak volt gyönyörű szőke hajkoronája, melyet ha megpillantott egy férfi, azonnal halálosan beleszeretett a szépségbe.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Nap, Asztrológia, Szaturnusz, Jupiter, Merkúr?

◄ Végtelen lét   Vertex ►
 
RSS Mobile