Kezdőlap (Vénusz)

 Ezoterika 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Vénusz

Ezoterika  Végtelen lét  Vertex

Vénusz - A Mérleg csillagjegy bolygója
A Mérleg a Vénusz bolygó gyámsága alatt áll.


Vénusz jegyén és házán kívül meg kell vizsgálni azt is, hogy mely bolygók kapcsolódnak a Vénuszhoz valamely fényszöggel. Az oppozíció (180 fok), quadrát (90 fok) és konjunkció (együttállás 0 fok) nehezítik, gátolják a nőiesség és a női libidó megélését addig, amíg nem lesz tudatos a gátlás.

Ápr.24. Nap- Neptun szextil
Ápr.24. Merkúr- Jupiter szextil
Ápr.24. Vénusz- Plútó trigon
Ápr.22. Vénusz-Szaturnusz szembenállás
Ápr.22. a Föld Napja ...

Vénusz a Bikában:
Kedves, gyengéd, vonzó, passzív, romantikus partner, aki viszont birtokolni akarja kedvesét. Az anyagiak birtoklása is fontos számára, mert biztonságérzetet ad.

Vénusz a jegyekben
Egy, két kulcsszóban összefoglalva: Vágyak és értékvilág.

~ párhoroszkóp
Hol állt a ~, amikor megismerkedtetek?
Eddig tart a kapcsolatotok ...

~ba borulás - Az Istennő visszatérése - A kivételes ~ Átvonulás az emberiség változásának kiváltója

A Tizenkettek Tanácsának üzenete Selacián keresztül ...

~, előről-hátulról
Mindjárt véget ér a ~ éve, ideje hát egy cikkel előrukkolni, nem? De nem ez a valódi apropó. Milyenné tesz minket a ~unk? Mit befolyásol, miben segít, ha tudjuk hogyan működik bennünk? Milyen analógiákat hordoz-jelez ez a bolygó?

~ A ~ jele egy kézitükör, a nőiesség, a szépség jelképe, ~ istennő tartozéka.
Föld A Föld jele, azé a bolygóé amin járunk-kelünk, egy kör benne kis kereszttel.
A Hold jele: ...

~
~ a római mitológiában a kertek istennője. Aphroditéval azonosították, aki görög mitológiában a szépség és a szerelem istennője.
Mars ...

~
szív
romantikus szerelem, szeretet, békesség, gondoskodás ...

~
A ~ a harmónia, az érzelmek, az élet örömeinek bolygója így mutatja a gyönyör, a művészetek, a zene, a tánc, a szórakozás, s általában a szépség iránti fogékonyságot és érzéket. Női horoszkópban a fiatal nő énképe, a férfiéban a nőideál. "Fortuna minor", kis szerencse.

~: a társadalomban népi- és nyomatékos lehet, ha hivatását nem hibázza el.
Mars: született jó ember, bizalma van a magasságbeli iránt, hosszú erőlködés után világos gondolatok, - népszerűtlenség.
Jupiter: a béke embere, akiben bizalom él a felső hatalom iránt, - nehéz élet.

~ a Skorpióban
A ~
A ~ néhány jegyben sokkal elégedettebb, boldogabb, jobban érzi magát. Ilyenek a Bika, Mérleg, Halak jegyek. A Kos, Szűz, Skorpió jegyekben kellemetlen hatásoknak van kitéve.

VÉNUSZ - száj, nők keble (esztétikai funkció), vénák, mirigyek, női szexus, bőr (esztétikai funkció), torok, hasnyálmirigy, zsírszövetek, vizelet-kiválasztás, hormonháztartás
MARS - bal fül, hüvelykujj, haj, fogak, körmök, férfi nemi szervek, artériák, izmok, vér, vastartalom, mellékvese ...

~ - Gyémánt
A ~ kedvező hatású bolygó, amely a szexet, a szexualitást, a szerelmet, a házasságot, az anyagi kényelmet és a luxust képviseli.
A gyémánt és más színtelen kövek az indigókéket hordozzák magukban a kozmikus színek közül.

~
A ~ Földünk legközelebbi szomszédja a Naprendszer bolygói közzel. A Föld és a Mekúr között kering, 225 nap alatt kerüli meg a Napot. A földre nézve a Naptól soha sem távolodik el 48 foknál messzebbre.

~ jelentése az egyes házakban
1. házban: Fizikai szépség, művészi ízlés. Derüs és boldog élet. Szeretetteljes jellem, erős szexuális élet.
2. házban: Jó fényszögben: Könnyű kereset, sikerek a művészi szakmában. Vagyon növekedése egy nőnek köszönhetően.

A ~ a Bak csillagképben tartózkodik 2013. november 5-től 2014. március 5-ig. A ~ mozgását tekintve hosszú periódusban visszafogja a túlzott lazaságot, korlátozza a felelőtlen életélvezetet, ráirányítja a figyelmet az önfegyelemre, s a célok érdekében való lemondásra.

A ~ becsaphat(ó)!
Az egzakt (megfigyeléseken alapuló) tudományok legnagyobb hibája, hogy lassan reagálnak a változásokra. Az Asztrológia is ilyen. Jó példa erre a ~ esete...
Tovább " ...

A ~ jele és analógiái
Michelangelo Naddeo, előadásában és könyvében, a rombusz jelet, ha az emberi testet is meg­jeleníthető ábrán jelenik meg, a méhnek azonosította be.
09 - 05. ábra Naddeo könyvének egyik képe nyomán ...

A VÉNUSZ
Asztrológiai szimbóluma egy teljes kör, alul egy kis kereszttel. A ~ a négy ősi alapelemnek: a földnek, a víznek, a tűznek és a levegőnek a harmonikus egységét jeleníti meg.

A bika ~:
Én vagyok a tested, és a gyengék vágya,
Minden, ami fontos az anyagi világban.
Elcsábítom azt, ki fogékony a szépre,
Vágyakozva kacsintgatsz így a fehérnépre.
Biztonság, és elfogadás, mind-mind tőlem várod,
Segítek, hogy megérhesd, ezt kívül nem találod.

~ a Szerelem Istennője a római mitológiában, és a ~ bolygót Ősidők óta összekapcsolták az Istennővel, benne látták Anahitát, Istárt, Inannát és Íziszt, ezért a varázslat ereje a ~hoz kapcsolódó számokban és szimbólumokban rejlik.

~ nem véletlenül a szépség és a szerelem istennője a mitológiában, ahogyan az sem véletlen, hogy Brigitte Bardot főként az ötvenes-hatvanas évek szex-szimbólumaként írta be magát a filmtörténetbe.

~ az Oroszlánban:Szerelemben is király és a feltételeket is ő szereti diktálni. Rendkívül tüzes, heves, elképesztő az ereje és a kitartása. Nagyvonalú és kényeztető az ágyban is, órákig bír szeretkezni, de utána hagyjuk aludni, mert nagyon harapós tud lenni.

~.
Ha este, napnyugta után közel egy órával derült az égbolt, nyugaton alacsonyan, fényes "csillagként" azonosíthatjuk az égen.
Tőle két-három arasznyira balra felfelé a halványabb és vöröses ...

~ (Venus): A szerelem római istennőjéről elnevezett égitest jele lényegében a Merkúr szimbólumának szarvatlan változata. Azt mutatja, hogy a teremtésben vannak női típusú (balos) tachionok is, akik az eredeti öreganya okforrás, a Teremtő Anya leszármazottai.

~
Bhárani (Kos), Purva Phalgúni (Oroszlán), Purva Szadha (Nyilas) - tűzjegyekben
20 év ...

A ~t a köznyelvben Esthajnalcsillagként ismerjük.
Ebben az erőtérben energiák állnak rendelkezésre, hogy birtokba vegyük és körülhatároljuk mindazt, ami a Kos-erőterében elérhetővé vált.

A ~ 16-án lép a Nyilas jegyébe. Ez kevésbé jelentős, mint amikor majd a Nap szoros együttállásba kerül a Skorpió 26. fokán a Szaturnusszal. A két égitestet ekkor még a Jupiter kvadrátja is sérti.

A ~ és a Mars együttállása a Nappal a csillagképben olyan párkapcsolati minőséget mutat, amelynek alapja a vonzás és a taszítás, afféle macska-egér játék.

A ~ bolygó az asztrológiában a kapcsolatok iránti vágyat fejezi ki, ezért a legtöbb Mérleg ritkán marad hajadon. Szinte gyermekkoruktól kezdve szövögetik szebbnél szebb, csodálatosnál csodálatosabb képzeteiket majdani házasságukról.

A ~-dombon, a hüvelykujj tövének közelében lévő anyajegy életszínvonal emelkedést jelez a gyermekek születése után. Ha viszont a hüvelykujj tőpercén az anyajegy láng alakú, és a szívvonalon sziget található, a jelkombináció elektromos áramütés veszélyére utal.

A VÉNUSZ
A maják a férfit látták a ~ bolygóban. Gondosan megfigyelték esti és hajnali megjelenésében is. A virágkorban háborúik elindítását gyakran a bolygó állásához igazították.

A ~ felsőbb oktávja, a felsőbb rendű szeretet bolygója. Irracionális, szavakba nem önthető. Önfeladás, krisztusi szeretet, az egó feloldódása, empátia. Minden, ami megfoghatatlan, sejtés, fantázia, képzelet, plátói szerelem. Csalódás, csalás, öncsalás.
Szeretnéd megnézni a horoszkópodat?

A ~ és az Androméda lényei elkezdenek aktiválni egy-egy erőteljes Fényörvényt ennek a körnek a közepén, egyik az óramutató járása szerint, a másik ezzel ellentétesen mozog, létrehozva a tökéletes egyensúlyt, és kibocsátva a Fény mennyei harmóniájú hangját.

~-öv
A ~-öv más nevén ~-gyűrű olyan félkörben futó vonal, amely a mutatóujj és a középső ujj tövétől kiindulva a gyűrűsujj és a kisujj alsó ízéig húzódik. (46. ábra).

A ~ Urai kb. 16.5 millió évvel ezelőtt érkeztek meg a Földre.
A nemek szétválása a harmadik (lemúriai) gyökérfaj idején, nagyjából 16.5 millió évvel ezelőtt játszódott le. Ám ez a szétválás hosszú, több millió éven át tartó folyamat volt, és a világ más-más részein eltérő időpontban zajlott.

RÁK / VÉNUSZ:
Pénteki napon, a ~ órájában végy egy rozsdabarna színű szövetzacskót, és tedd bele a következőket: Nyúlfarok szőrzet, Vadgesztenye héja, malachit, száraz juharhajtás, szitált homok. Miután mindez megvan, szenteld fel. Tedd a zacskót az oltárra és nyújtsd fölé mindkét kezed.

gója a ~, a fizikai és a pszichikai kiegyenlítődési vágyak, a páros kiegé-
szülési kényszerűségek, az érzéki (testi) szerelem és a szexuális harmónia, de
a kényelemkeresés, a felszíni egyensúly és így az esztétika bolygója is.

Avagy a ~ és a csillagjegyek A mítoszokban a ~ Afroditéhez kötődő bolygó. Tulajdonságainak kulcsszavai: boldogság, harmónia, szeretet. Nem csoda, hogy helyzetét és egyéb bolygókkal alkotott fényszögeit vizsgálva a párkapcsolatban és a házasságban is jó útmutatást kaphatunk.

Szegény ~! Egy rúd szalámiért levágni a kezeit!
A szivembe loptad magad, szeretem a szellemes férfiakat. Nem a rúd szalámiért vágták le a kezét, már előtte is lopott. Tudod vannak ilyen trükkös tolvajok.
Pitt ...

6
A ~ bolygó uralma alá tartozik a 6-os. Azoknak a születési számuk, akik bármely hónap 6-odikán, 15-ödikén, 24-edikén születtek, és különösen befolyásolja azokat, akik április 20. és május 20., illetve szeptember 21. és október 27. között születtek.

Bolygó: ~
Spirituális szerepe: A szeretetért felelős. Odaadás, elengedés.
A negyedik, asztrális (Sixtusi) auraréteghez csatlakozik, itt is érzelmek mutatkoznak meg, de sokkal magasabb szinten. Tartós, mély érzelmek helye. Összekötő réteg a a fizikai és a szellemi sík között.

Péntek: ~ uralma alá tartozik A pénteki napon végzet mágikus munka segíti a szeretetet, szerelmet, érzékiséget, szelídséget, szépséget, barátságosságot, vonzerőt, kifinomultságot, figyelmességet, ihletet, alkotókészséget, kecses mozgást, jó kapcsolatok kialakítását, családi béke helyreállítását.

A Mars és ~ bolygók bevonulnak az Ön életébe, így Ámor és Fortuna egyaránt pártfogásába veszi. Ezért tervei inkább romantikusak és fantáziadúsak lesznek, és nem gyakorlatiasak.

Ezen a héten a ~ és a Merkúr is átlép a Halak jegyébe. A függőben levő jogi ügyeit érdemes lenne lezárni végre - ezt most a merkúri energiák is támogatják. Érzelmi téren fontos periódus kezdődik ezekben a napokban.
A hónap feladata: Élvezni az élet örömeit.
Még több a velveten ...

A tűz elem és a ~ által uralt délkelet is nagyon fontos az "otthon melege" megőrzése szempontjából. Köztudottan a ~hoz kapcsolható a szerelem, a szeretet, ezért nagyon fontos, hogy a lakás délkeleti részét megfelelően használjuk.

Egy mozaikszóval lehet a legjobban megjegyezni: Na-Ve-Me-Ho-Szat-Ju-Ma - értsd: Nap, ~, Merkur, Hold, Szaturnusz, Jupiter, Mars. Kiszámítása úgy történik, hogy elosztjuk a keresett év számát héttel, s a maradék sorszámának megfelelő bolygó lesz az évre jellemző.

A bikák ezért ~i és szerelmes természetűek. A szerelemben nagyon szeretnek, és nagy csalódásokon mennek keresztül.
A bikák jámborak és szorgalmasak, mint az ökör, amely jellemzi ezt a csillagképet, de ugyancsak, néha 'agresszívak' is, mint a bika.

A ~nál, mint boldogság-képek, jólét-ideák, amelyeknek semmilyen kapcsolatban nem állnak egy igazán kiegyensúlyozott élettel. A Marsnál megjelenik, mint erőszak, a Jupiternél megjelenik, mint hamis moralitás, az igazság elkenése, elfolyósítása, édessé, cukrossá tétele.

Uralkodó bolygója a ~!IkrekA legkíváncsiskodóbb és a legbarátságosabb természetű az összes Ascendens közül, ugyanakkor képes folyton aggályoskodni önmaga miatt. Általában nagyon intelligens, és érdeklődő. Óriási igénye van a verbális kommunikációra.

Ebben a modern kapcsolatteremtési formában a Gólem igyekszik ötvözni a kapcsolódás igényét (Vízöntő-~, mint születési társuralkodó) a kommunikáció kényszerével (Mérleg-Mars trigon Jupiter-Merkúr-Uránusz a Vízöntőben), ...

A ~ szférája INANNA 8. A Merkúr szférája NEBO 9. A Hold szférája NANNA 10. Az Elemek szférája KIA 11. Levegő ANNA 12. Merkúr GUDUD 13. Hold SIN 14. ~ DLIBAT 15. Aries AGRU ( XUBUR ) 16. Bika ( Taurus ) KAKKAB U ALAP SHAME ( KINGU ) 17. Ikrek ( Gemini ) RE'U KINU SHAME U 18.

eleme a föld, uralkodó bolygója a ~
Ikrek (Gemini) május 21.-június 21. / indiai neve Mithuna június 14.-július 16. eleme levegő, bolygója Merkúr
Rák (Cancer) június 22.-július 22. / indiai neve Karka július 17.-augusztus 16. eleme a víz, uralkodó bolygója a Hold
Oroszlán (Leo) július 23.

Ezek a földönkívüli Lények ezen a piramison keresztül érkeztek a Sziriuszról, Marsról, a Plejádokról, az Andromédákról, Nibiru, Orion, Lyra, Arcturus, Vega, ~, Jupiter és sok más általatok is ismert bolygóról.

Gauquelin (1955) az emberek foglalkozása, valamint a Merkur, a ~, a Mars, a Jupiter, a Szaturnusz és a Hold szerinti születési állatövi jegyei között keresett összefüggést. Nem talált korrelációt.

További jelentős felfedezésük, hogy a Merkúr és ~ bolygókat a Nap körül keringő égitestekként határozták meg, igaz azt is hozzáteszik, hogy a Nappal együtt ezek a bolygók a Föld körüli pályán mozognak, ami nyilvánvaló tévedés, de az előbbiek alapján megállapíthatjuk, ...

Szerelem: Sugárzó ~, harmonikus Merkúr és összekötoként a Jupiter: optimális csillagkonstelláció az elmaradt nyári szerelmek pótlására. Mindenki az Oroszlán no kegyeit keresi, neki csak ki kell választania a hódolók közül álmai hercegét.

A szerelmi életedben viszont ez egy kifejezetten jó időszak lesz, a ~ most különösen kegyes hozzád. Boldog vagy, motivált, és kreatív, és egy romantikus kiruccanás sincs kizárva! ...

A Kelyhek sorozata ~hoz, a római szerelem istennőhöz van társítva; a Botok, Freyja-hoz, a kreativitás és szépség skandináv istennőjéhez; a Kardok Isishez, a hatalmas egyiptomi istennőhöz, aki a mágiát, veszteséget és visszaszerzést jelképezi; és az Érmék Lakshmihoz, a jólét hindu istennőjéhez.

De vannak egészen meglepő méretűek is, mint például a ~ nevű, de nem a ~ bolygóról származó, rácsszerű kozmikus sugárzás, mely a 16. helyen áll. Észak-déli irányban kb. 100 méteres, valamint kelet-nyugati irányban is kb. 100 méteres hálót alkot, de 1,3 méteres(!) falvastagsággal.

A planéták alapvető ideákat jelképeznek, és a klasszikus asztrológia hét ilyen ideával dolgozik: a Nap, a Hold, a Merkúr, a Mars, a ~, a Jupiter és a Szaturnusz. Ezek az ősi képek megjelennek a szellemi hierarchia minden síkján, így egy-egy planétának rendkívül sok analógiás megfelelője van.

Ezekhez a folyamatokhoz társul hozzá segítő szándékával a ~, a szerelem bolygója. Teszi mindezt úgy, hogy mindenki számára tartogat boldogságot, megújulást, előrelépést, változtatási lehetőséget! ...

A Hold és a Merkúr, valamint a Merkúr és a ~ között félhangnyi (kis szekund), míg a ~ és a Nap között másfél hangnyi a távolság. A Nap és a Mars között egy hang, míg a Mars és Jupiter, illetve a Jupiter és a Szaturnusz között egy-egy félhang van.

A belső bolygók csoportjába tartozik a Nap, a Hold, a Merkúr, a ~, a Mars, a Jupiter, a Chiron, és a Szaturnusz. A külső bolygók csoportjába sorolhatjuk az Uránuszt, a Neptunuszt, és a Plútót. A belső bolygókról úgy tartják, személyes, jelenlegi életünkre vannak hatással, ezért igen fontosak.

Égitest - Nap, Hold, Merkúr, ~
A szent térben hívd magadhoz a ggyógyítás angyalát és a saját őrangyalodat. Tisztítsd meg, szenteld be az ajándék angyalt, ruházd fel hatalommal a gyógyítás nevében.

- Belső bolygók
A Merkúrt és a ~t nevezik belső bolygónak. Azok a bolygók, amelyek messzebb vannak a Naptól, mint a Föld, tehát a Mars, Jupiter, Szaturnusz, Uránusz, Neptunusz, Plutó - külső bolygók.

Bika: ápr. 20 - máj. 21-ig, uralkodó bolygója a ~.
Földes, szilárd, nőies jegy.
A birtoklást, az állandóságot, a kitartást jelöli. Amit a Kos meghódított, azt a Bika körbekeríti, megőrzi, felvirágoztatja.

Pozitív aspektusa az egyensúly, a kiegyenlítettség, az ellentétek egyesítése, negatív aspektusa a tompaság. Asztrológiai analógiája a ~ és a Szaturnusz együttállása, illetve a Mérleg jegye. Ji King trigramja a Tó, ásványa az ametiszt, növénye a rizs, állata a hal.

A bolygók és más égitestek erejét a drágakövek hordozzák: a rubin a Nap erejét, a gyémánt a ~ét, a korall a Marsét. Az igazgyöngyök a Holdat, a nőiséget jelképezik.

Alkata, testfelépítése harmonikus, arányos mennyiségű izom és zsírszövet, kecses tartás és mozgás, görög szépségideál, határozott körvonalú, de lágyan ívelt orr és ajkak, ~i arc, légies, kifinomult, szép bőr, vonzó és flörtölő tekintet, harmonikus megjelenés, öltözet.

Az ókori római mitológiában például a szerelem istennőjének, ~nak volt gyönyörű szőke hajkoronája, melyet ha megpillantott egy férfi, azonnal halálosan beleszeretett a szépségbe.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Nap, Asztrológia, Szaturnusz, Jupiter, Merkúr?

◄ Végtelen lét   Vertex ►
 
RSS Mobile