Kezdőlap (Újhold)

 Ezoterika 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Újhold

Ezoterika  Új kor  Újjászületés

Bak Újholdkor kitartásunk és szilárdságunk óriási, mert ha elhatározunk valamit, akkor annak valóban érdemes nekifogni, emrt minden megvalósitható ezen Újholdkor! ...


Újhold időszaka (kb. első 3 nap)
Ha az újhold szakában született, gyermekes rácsodálkozással és izgalommal szemléli az életet. Nyílt és közlékeny, aki spontánul gondolkodik és cselekszik. Élénk és vállalkozó kedvű személyiségével lelkesen veti magát a munkába.

Újhold-mágia
Újholdtól három és fél napig tart. Új kezdeményezések, váltások időszaka. (Új szerelem, életreform, új állás)
Telő hold-mágia ...

Újhold-ember: Lobbanékony, impulzív, érzéki természetű. Ha egyszer eldöntötte, mit tesz, rendkívüli biztonsággal és ügyesen véghez is viszi, bármi is legyen a kitűzött cél.

Újhold
Leginkább azoknak érdemes újholdkor szerelmi varázsláshoz folyamodni, akik szeretnék, ha végre felpezsdülne körülöttük az állóvíz. Segít beindítani az eseményeket, új mederbe terelni a dolog alakulását.

Újholdkor tűrjük a legjobban a fájdalmat
Ekkor a legkisebb a gravitáció szintje, a szervezetünk pedig elvileg a pozitív változásokra van felkészülve. Tehát ilyenkor érdemes méregtelenítő- vagy tisztítókúrákba kezdeni, de akár a fogyókúra elkezdésére is alkalmas időszak.

Újhold

Szerencsétlenséget hoz, ha az újholdat először az ablakon át pillantod meg.
Amikor meglátod az újholdat, fordíts meg minden ezüsttárgyat, ami a zsebedben vagy a táskádban van, és így jómódban fogsz élni a következő hónapban.

Újhold:
regenerációs fázis, ilyenkor kell visszavágni a növényeket és ápolni a beteg részeket
A leveles növények ...

Az Újholdról.
Néhány általános érvényű gondolatot szeretnék átadni arról, amikor a Hold látszólag eltűnik az égről, amikor nem érzékelhető fizikai érzékszerveinkkel, csakis egy belső, láthatatlan módon. Ilyen Újhold volt most keddről szerdára virradó éjjelen.

A Kos újhold kiemelt időszak a biogazdálkodást folytatók, illetve mindazok számára, akik tevékenységeikkel kapcsolatosan régóta figyelembe veszik a holdfázisokat. Hiszen erősebb és ellenállóbb növényeket termesztenek, ha a természet ritmusával összhangban végzik tevékenységüket.

Újholdnál, növő holdnál gyújtson meg egy piros gyertyát, és gondoljon arra, hogy már kettesben van szerelmével! Majd készítse elő a kellékeket: Teafőző, méz, csipketea, fahéj, 9 piros rózsaszirom.

- Újhold idején iktassunk be életünkbe egy böjtnapot! A test különösen jól méregtelenít ilyenkor, és megelőzhetők a betegségek.
- A fogorvosnál a koronákat és a hidakat fogyó hold idején csináltassuk!
- Növekvő hold idején tilos az operáció! A műtét napja teliholdkor nem lehet! ...

Az újholdnak, s különösen a holdfogyatkozásnak ismét más kép felel meg. Ennek Hekaté, az éjszaka háromtestű istennője felel meg. Ő az éj, az éjjeli garázdaság, a varázslás, a méregkeverés istennője.

Az újhold után a hold egy része a nap felé fordult, és a növő hold megkezdi erőteljes működését. Itt nem véletlenül használtam az erőteljes szót, hiszen mindaz, ami ebben az időszakban történik, építés, erősítés, érdekében, kétszeres erővel hat.

Tűzön járni csak újholdkor szabad, a lelki felkészüléssel együtt a tűzön való átsétálás és a levezetés körülbelül hat-nyolc órát vesz igénybe a résztvevőktől legtöbbször szabad természetben tartják, például a Pilisben, vagy más erre alkalmas helyszínen szoktak rendezni ilyen programokat.

Holdfázisok
újhold, első negyed, telihold, utolsó negyed. A Földről nézve a Hold különböző fényalakjai, a Hold, a Nap és a Föld egymáshoz való változó állása révén jönnek létre. A holdfázisok képezték a kalendárium egyik alapját. Lásd még Harmóniában a Holddal.

: "Holnap Újhold lesz, nekem az étkezésnél ott kellene ülnöm a király mellett," mondja Dávid Jonathánnak. Még mindig tartott a természeti jelenségek imádása, melyben Dávid nem akar részt venni. Dávid is hasonlóra hivatkozik: a népe évenkénti áldozati lakomájával indokolja a hiányzását.

A március 22-i újhold a Kosban igen különlegesre ígérkezik. Az újhold önmagában is hordozza a megújulást, hát még együttállván a megújulást szimbolizáló Uránusszal.

A Bika csillagait összekapcsolták az Auriga (Kocsis) csillagképével, mert ezer évvel korábban még abban fedezték fel a tavaszi újhold sarlóját. Ezért állt Marduk alakja a Bika fölött a babiloni templomok pecsétjén.

a 11:11 csillagkapu megnyitása és aktivizálása az újhold előtti napon.
A Föld és magasabb dimenziók között megnyíltak a csillagkapuk: sugárzó mennyei szeretet energiái színenergiák formájában jelentkeznek (Starchild) ...

2000 körüli években, Mezopotámiában az újév a tavaszi napéjegyenlőséget követő első újholdnál kezdődött, míg Asszíriában az év első napja az őszi napéjegyenlőség utáni újholddal esett egybe.

Minden jegy első két hetének szülötteit az újhold befolyásolja, ezért őket "Újhold-embereknek" is nevezik, míg a hónap második felében születetteket a Telihold, majd a fogyó hold befolyásolja, ezért is nevezik őket "Telihold-embereknek".

A zsidók még mielőtt Jehovájuk férfi istenné változott - de utána is -, Asztartét ünnepelték, ami Ézsaiást a következő kijelentésre késztette: 'A ti újholdatoknak ünnepét… gyűlöli az én lelkem', (i. 14.) mely mondása nyilvánvalóan igazságtalan volt.

Március 5-én, Újholdkor ugyanis 4 bolygó tömörül a Halak jegyében, ennek következtében mindannyian nagyon Halaknak érezzük e napon magunkat. Márpedig Halaknak lenni jó, a végén kiderül miért.

27 1/3 nap alatt tér vissza (teliholdtól teliholdig, illetve újholdtól újholdig.). Ezen kívül a Hold pályája némileg szabálytalan, vagyis egyes jegyekben-naksatrákban kicsit tovább tartózkodik, mint másokban.

Újhold-ember: Bátorságához és őszinteségéhez nem fér kétség, mégis jól tenné, ha időnként lassítana, és mérlegelné cselekedetei következményét. Határozatlanabb, mint a Telihold-emberek.
Telihold-ember: A leginkább meggyőző jegy.

Nagyon boldog születésnapot! A november 25-én jegyedben lévő újhold segíthet elmélyülni misztikus belső világodban, és felszínre hozni rejtett titkaidat.
" onclick="return fbs_click();" megosztás ...

Héliosz ugyanakkor a férje is, de csak titokban oszthatják meg egymással az ágyukat, ilyen alkalmakkor Szeléné nem látható, ilyenkor van újhold.

Javas szempontból vizsgálva a Főpapnő kártyájának asztrológiai analógiája a Nap-Hold együttállás, az újhold. Pozitív aspektusában olyan rejtett dolgokat jelöl, melyek erőt hordoznak. Jelenti az intuíciót, a böl-csességet, a belső élményeket.

Ennek hagyománya 1600 körülre nyúlik vissza, amikor állítólag egy idegen kereskedő, aki minden éjjel hajójára szállt és tizennégy naponta (telihold és újhold idején) egy jáderákot fogott hálójával.

Áztassanak negyed uncia (kb. 30 g) fekete ürmöt egy üveg borban hét napig, kezdjék a műveletet újholdkor. Ha kis adagot leszűrnek és megisznak belőle, ez megélesíti látnoki képességeiket, többek között a kristályjóslás során. Ha a nyári napforduló idején gyűjtik, szerencsét hoz.

Ezt bizonyítja az 1400-1410-es évekből fennmaradt schlägli-szójegyzék, amelyben a következő csillagászati szavakat olvashatjuk: nap, hold, újhold, holdszegés, félhold, teljeshold, verőfény, húgy (csillag), húgybanéző (asztrológus), fényes húgy (Lucifer), est húgy (Vesperus), szekérhúgy (Plaustrum), ...

A bolygókkal ellentétes irányban haladnak és átlag 18-19 évente érnek ugyanarra a helyre. Amikor Újholdkor a Nap és a Hold éppen valamelyik Holdcsomópontnál találkoznak akkor van Napfogyatkozás. Ha szemben állnak egymással Holdtöltekor a két Holdcsomópontnál, akkor van Holdfogyatkozás.

Vagy rendszertelenül változik át, vagy periodikusan, sajátos időpontban (éjszaka, újhold, holdfogyta, ködös, borús idő; egy, három, hat, kilenc, tizenkét hónaponként). Általában hangtalanul jár; ha hangot hallat, akkor nyög, visít, nevén szólítja bántalmazóját.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Föld, Asztrológia, Nap, Isten, Hold?

◄ Új kor   Újjászületés ►
 
RSS Mobile