Kezdőlap (Telihold)

 Ezoterika 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Telihold

Ezoterika  Teleportálás  Tenyérelemzés

A telihold felveszi annak a jegynek az alaprezgését, amelyikben létrejön. Minden hónapban más-más állatövi jegyben jön létre. 2012. december 28-án a telihold a Rák jegyében lesz, pontosan 11 óra 21 perckor (Budapesten) a Rák 8. fokán.


Teliholdkor Földünk a Nap és a Hold közé kerül, azaz a Nap és a Hold szemben állnak egymással. A Nap ekkor tisztán képes közvetíteni felénk annak a jegynek a minőségeit, amelyen éppen áthalad, mivel a Hold - érzelmi világunk szimbóluma - elállt a Nap útjából.

Szigeti Anti telihold meditációra invitál benneteket...
Idei második tavaszi telihold ...

Azt álmodtam, hogy az összes PAT tag(Bolygó Felemelkedési Csapat) keresztülmegy az úgynevezett “Telihold' közös portálon, amely a holnapi teliholdfogyatkozást (június 4.) és a Vénusz tranzitot (június 5-6., attól függően, hogy hol élsz) foglalja magába.

A Kék Hold akkor tűnik fel, amikor egy hónapban kétszer is van telihold, a 28 napos holdciklusok ellenére. Sokan a Kék Holdat tartják a legalkalmasabbnak arra, hogy megfogalmazzuk jövőbeli céljainkat.
Fekete Hold
Változó ...

Teliholdkor szakítunk

A hold hatása az élet számos területén érződik. Miért ne befolyásolná épp a szerelmet?

Teliholdszertartás- csak nőknek!!!
Kivételesen nem én írtam a bejegyzést, hanem vendéget hívtam, méghozzá egy nálam autentikusabb szertartás-szakértőt. A szerző -aki régi kedves barátnőm- egy szép telihold rítussal ajándékozott meg minket. Olvasd, kövesd, töltődj! ...

Telihold-mágia
Újhold utáni tizennegyedik naptól három és fél nap. Extra erőt igénylő feladatokhoz. Jóslás, bajelhárítás. Álláskeresés, gyógyítás. Szerelem, tudás, pénz, álmok.
Fogyó hold-mágia ...

Telihold-ember: Teljesen ellentétesen közelít a különböző dolgokhoz, mint az Újhold-ember. Nehezebben köt barátságokat, vagy kezd új szerelmi kapcsolatba, és ritkábban kötelezi el magát bármilyen ügy vagy egy személy mellett. Viszont széles látókörű, érdeklődik a gondolatiság rejtelmei iránt.

Telihold
Ez a holdállás elsősorban azoknak kedvez, akik szeretnék intenzívebbé tenni, elmélyíteni az érzelmeket. Ügyelj arra, hogy csak akkor vesd be az alábbiakat, ha a dolgok alapvetően is rendben zajlanak, mindössze egy kis rásegítésre van szükség.

Telihold (az újhold beálltától számított kb. 14. nap + 1-2 nap) ...

A telihold éjjele: az elengedés éjszakája

Amikor a Hold teljesen megtelik, adjunk oda neki bármit, amiről úgy érezzük, hogy el szeretnénk engedni. Ezt többféleképpen megtehetjük. Leírhatjuk, hogy mit szeretnénk elengedni, majd a telihold fényében elégetjük, illetve eltemetjük a papírost.

A telihold fázisa a hetedik napon kezdődik. A Hold ereje ebben az időszakban érezhető hatással van az emberre, állatra, növényre egyaránt. A holdkórosok sétára indulnak ezen az éjszakán, az emberek nagy részét álmatlanság gyötri, a sebek erősebben véreznek.

Az évi tizenhárom telihold szent energiáit a Nagy Istennővel és a Holddal társítják. Hagyományosan a telihold megjelenésekor, évente tizenhárom alkalommal tartják meg az Esbatokat. Mostanában vannak, akik hetente, de legalább havonta kétszer rendezik a szertartást.

Visszanyert szabadságA július 3-i Bak teliholddal együtt a Mars ugyan ezek a napon maga mögött hagy egy közel 8 hónapos szakaszt, ami sok ember életében nagy változásokat eredményezett (2011.november-2012. június).

Lelki méregtől, nehezteléstől, irigységtől, féltékenységtől, illetve bármilyen emberekkel kapcsolatos negatív érzéstől vagy önmagad negatív érzéseitőlvaló megszabadulásra teliholdkor a legerősebb.
I. módszer
Eszközök: papír, toll, gyufa, egy vízzel teli edény, fogó.
1.

A telihold mindig lenyűgözte a kínaiakat, ilyenkor szokás volt a szabadban sétálgatva gyönyörködni a fényes Holdban, különösen a 8. holdhónap 15. napján, ami a Holdünnep. Ilyenkor általánosan elterjedt szokás a jellegzetes holdsütemény fogyasztása.

Ennyi telihold van egy évben, s egykoron holdhónapokban mérték az évet, akárcsak az ókori Egyiptomban, amely időszakhoz számos mai babona fűződik.

Úgy látszott minden rendben megy, ám a gyermek túl hamar érkezett, még telihold előtt. Az újszülött kislány lett. Ruten volt az. Marjam majd szétrobbant a dühtől. Valaki, valamit elrontott.

27 1/3 nap alatt tér vissza (teliholdtól teliholdig, illetve újholdtól újholdig.). Ezen kívül a Hold pályája némileg szabálytalan, vagyis egyes jegyekben-naksatrákban kicsit tovább tartózkodik, mint másokban.

Minden jegy első két hetének szülötteit az újhold befolyásolja, ezért őket "Újhold-embereknek" is nevezik, míg a hónap második felében születetteket a Telihold, majd a fogyó hold befolyásolja, ezért is nevezik őket "Telihold-embereknek".

Amikor a Hold a következő 7 nap után szembe kerül a Nappal, bekövetkezik a TELIHOLD . Több nyugtalanságot és feszültséget hoz főleg érzékenyebb embereknél.

Ne fésüljük vagy keféljük a hajunkat a telihold fényénél - ezzel felhívjuk magunkra az ártó szellemek figyelmét, és könnyen betegek lehetünk. Fésülködésnél jól fogjuk meg a fésűt, mert ha véletlen elejtjük, hamarosan csalódás ér bennünket.

Köztudott, hogy földművelő őseink a Hold mozgásához igazították a vetés idejét, a favágók pedig sosem vágtak fát teliholdkor. A bolygók ránk és otthonunkra gyakorolt hatásait a Vaszati információs törvényei tartalmazzák.

A teliholdat szimbolizálják. Seprűvel és a villával azonos helyet foglal el a néphitben a boszorkánysággal kapcsolatban. Ezekkel a lapátokkal húzták ki a kemencéből a növényes cipót, melynek forró belét a beteg testrészre helyezték. Főként gyengébb szélütésnél a fejre tették.

A március végén látott telihold ugyancsak elindított egy érzelmi folyamatot az emberi én-ben, a belső valóságban. Ez az erő a kapcsolati hálót hivatott tisztítani és 'újraszőni'.
Kryon javasol a fénymunkásoknak ...

Ahogy a fogyó Holdat követi a telihold, úgy lehet biztos abban egy jó képességű Rák, hogy életében a háttérbe szorítottság, a visszaesés korszakát követi az elismertség, a fellendülés időszaka- csak talán egy másik foglalkozási ágban. De még ez is belefér az örökös változás fogalmába.

- Növekvő hold idején tilos az operáció! A műtét napja teliholdkor nem lehet!
- Mindig péntekenként vágjuk le kéz- és lábkörmeinket, hogy erőteljesen és egészségesen növekedjenek!
- Regeneráló anyagokat, hidratáló maszkokat, csakis növekvő hold idején alkalmazzunk! ...

Október 19-én hajnalban: 'telihold' félárnyékos HOLDFOGYATKOZÁSSAL (Klikk a mondatra!).
Október 21-én délben a Merkúr a Skorpió jegyében hátráló mozgásba kezd, melyet november 10-én éjszaka fejez be.

Themisz azt tanácsolta a vetélkedő testvérpárnak, hogy adják Thetiszt egy halandóhoz, a jámbor Péleusz héroszhoz, egy teliholdas éjszakán. - Itt is van olyan változat, mely szerint Zeusz, haragból az istennő ellenkezése miatt, megesküdött, hogy halandóhoz adja.

Holdfázisok
újhold, első negyed, telihold, utolsó negyed. A Földről nézve a Hold különböző fényalakjai, a Hold, a Nap és a Föld egymáshoz való változó állása révén jönnek létre. A holdfázisok képezték a kalendárium egyik alapját. Lásd még Harmóniában a Holddal.

A holdkő az egyik ásvány, amely öntisztuló, és saját magát tölti fel. Teliholdkor ne használjuk, mert ilyenkor tisztul, de a holdfényre nyugodtan kitehetjük, segítve a töltődését.
Vélemények:
Nincsenek megjegyzések: ...

A baba készíthető papírból is. Ilyenkor hét papírbabát kell készíteni teliholdkor, tűvel átszúrni, napnyugtakor egy dobozban elégetni. Ezt Wangának nevezik, az áldozat rövid időn belül meghal.

A fekete üröm mágikus kisugárzása akkor a legnagyobb, ha telihold idején gyűjtik össze. Áztassanak negyed uncia (kb. 30 g) fekete ürmöt egy üveg borban hét napig, kezdjék a műveletet újholdkor.

Hániel aurája kékesfehér, mint a telihold ragyogása. A hozzá társított kristály a holdkő, amelynek varázslatos, tápláló energiát tulajdonítanak.

Daya Chocron egyik drágakő-rituáléja például így fest: 'A telihold kiválóan alkalmas egy kis kristály-ceremónia elvégzésére. Egy indián hagyományról van szó, amelyet magam is nagyon szívesen végzek.

Kerekded alkat, laza, lágy szövetek (narancsbőr, zsírpárnák), nyugodt, passzív testtartás, lágy kontúrok nélküli arcvonások (telihold arc), vágyakozó, romantikus, rajongó tekintet, várakozásteljes, szeretetre éhes arckifejezés.

A távolban két torony látható, melyek mintegy kaput alkotnak a mögöttük elterülő titokzatos táj felé. Felül a kerek Telihold látható, amint a sötét éjszakában világét. A levegőben vércseppek lebegnek, mintha a hold ereje felfelé húzná őket.

Húsvét nem rögzített, hanem mint a zsidóknál, a tavaszi napéjegyenlőséget követő telihold utáni vasárnap. Hozzá igazodik a böjt időszaka (40 nap) áldozócsütörtök, pünkösd (7 hét), szentháromság vasárnap (8 hét) és az utána következő csütörtökön úrnapja.

szabadban 5,5 (É-D) x 1,6 (K-NY) méter, zárt vagy különleges helyeken ennél kisebb 4,5 x 1,4 méterre is összenyomódhat. Térhálós energiamezőből nyeri energiáját. Az É-D sáv kb. 3.5 -ször erősebb a K-NY-i összetevőnél. Erősségének alakulása korrelációt mutat a hold ciklusaival, ami teliholdkor éri el ...

Legalkalmasabb erre a tiszta forrásvíz. A tisztítás után a követ tegyük napra, hogy regenerálódjon a Nap energiájától. Ez alól kivételt képez a Holdkő és egyéb, a Hold uralma alatt álló kövek (pl. szelenit), ezeket a telihold fényénél célszerű "tölteni".

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Föld, Nap, Asztrológia, Isten, Tudat?

◄ Teleportálás   Tenyérelemzés ►
 
RSS Mobile