Kezdőlap (Telihold)

 Ezoterika 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Telihold

Ezoterika  Teleportálás  Tenyérelemzés

A telihold felveszi annak a jegynek az alaprezgését, amelyikben létrejön. Minden hónapban más-más állatövi jegyben jön létre. 2012. december 28-án a telihold a Rák jegyében lesz, pontosan 11 óra 21 perckor (Budapesten) a Rák 8. fokán.


Teliholdkor Földünk a Nap és a Hold közé kerül, azaz a Nap és a Hold szemben állnak egymással. A Nap ekkor tisztán képes közvetíteni felénk annak a jegynek a minőségeit, amelyen éppen áthalad, mivel a Hold - érzelmi világunk szimbóluma - elállt a Nap útjából.

Szigeti Anti telihold meditációra invitál benneteket...
Idei második tavaszi telihold ...

Azt álmodtam, hogy az összes PAT tag(Bolygó Felemelkedési Csapat) keresztülmegy az úgynevezett “Telihold' közös portálon, amely a holnapi teliholdfogyatkozást (június 4.) és a Vénusz tranzitot (június 5-6., attól függően, hogy hol élsz) foglalja magába.

A Kék Hold akkor tűnik fel, amikor egy hónapban kétszer is van telihold, a 28 napos holdciklusok ellenére. Sokan a Kék Holdat tartják a legalkalmasabbnak arra, hogy megfogalmazzuk jövőbeli céljainkat.
Fekete Hold
Változó ...

~kor szakítunk

A hold hatása az élet számos területén érződik. Miért ne befolyásolná épp a szerelmet?

~szertartás- csak nőknek!!!
Kivételesen nem én írtam a bejegyzést, hanem vendéget hívtam, méghozzá egy nálam autentikusabb szertartás-szakértőt. A szerző -aki régi kedves barátnőm- egy szép ~ rítussal ajándékozott meg minket. Olvasd, kövesd, töltődj! ...

~-mágia
Újhold utáni tizennegyedik naptól három és fél nap. Extra erőt igénylő feladatokhoz. Jóslás, bajelhárítás. Álláskeresés, gyógyítás. Szerelem, tudás, pénz, álmok.
Fogyó hold-mágia ...

~-ember: Teljesen ellentétesen közelít a különböző dolgokhoz, mint az Újhold-ember. Nehezebben köt barátságokat, vagy kezd új szerelmi kapcsolatba, és ritkábban kötelezi el magát bármilyen ügy vagy egy személy mellett. Viszont széles látókörű, érdeklődik a gondolatiság rejtelmei iránt.

~
Ez a holdállás elsősorban azoknak kedvez, akik szeretnék intenzívebbé tenni, elmélyíteni az érzelmeket. Ügyelj arra, hogy csak akkor vesd be az alábbiakat, ha a dolgok alapvetően is rendben zajlanak, mindössze egy kis rásegítésre van szükség.

~ (az újhold beálltától számított kb. 14. nap + 1-2 nap) ...

A ~ éjjele: az elengedés éjszakája

Amikor a Hold teljesen megtelik, adjunk oda neki bármit, amiről úgy érezzük, hogy el szeretnénk engedni. Ezt többféleképpen megtehetjük. Leírhatjuk, hogy mit szeretnénk elengedni, majd a ~ fényében elégetjük, illetve eltemetjük a papírost.

A ~ fázisa a hetedik napon kezdődik. A Hold ereje ebben az időszakban érezhető hatással van az emberre, állatra, növényre egyaránt. A holdkórosok sétára indulnak ezen az éjszakán, az emberek nagy részét álmatlanság gyötri, a sebek erősebben véreznek.

Az évi tizenhárom ~ szent energiáit a Nagy Istennővel és a Holddal társítják. Hagyományosan a ~ megjelenésekor, évente tizenhárom alkalommal tartják meg az Esbatokat. Mostanában vannak, akik hetente, de legalább havonta kétszer rendezik a szertartást.

Visszanyert szabadságA július 3-i Bak ~dal együtt a Mars ugyan ezek a napon maga mögött hagy egy közel 8 hónapos szakaszt, ami sok ember életében nagy változásokat eredményezett (2011.november-2012. június).

Lelki méregtől, nehezteléstől, irigységtől, féltékenységtől, illetve bármilyen emberekkel kapcsolatos negatív érzéstől vagy önmagad negatív érzéseitőlvaló megszabadulásra ~kor a legerősebb.
I. módszer
Eszközök: papír, toll, gyufa, egy vízzel teli edény, fogó.
1.

A ~ mindig lenyűgözte a kínaiakat, ilyenkor szokás volt a szabadban sétálgatva gyönyörködni a fényes Holdban, különösen a 8. holdhónap 15. napján, ami a Holdünnep. Ilyenkor általánosan elterjedt szokás a jellegzetes holdsütemény fogyasztása.

Ennyi ~ van egy évben, s egykoron holdhónapokban mérték az évet, akárcsak az ókori Egyiptomban, amely időszakhoz számos mai babona fűződik.

Úgy látszott minden rendben megy, ám a gyermek túl hamar érkezett, még ~ előtt. Az újszülött kislány lett. Ruten volt az. Marjam majd szétrobbant a dühtől. Valaki, valamit elrontott.

27 1/3 nap alatt tér vissza (~tól ~ig, illetve újholdtól újholdig.). Ezen kívül a Hold pályája némileg szabálytalan, vagyis egyes jegyekben-naksatrákban kicsit tovább tartózkodik, mint másokban.

Minden jegy első két hetének szülötteit az újhold befolyásolja, ezért őket "Újhold-embereknek" is nevezik, míg a hónap második felében születetteket a ~, majd a fogyó hold befolyásolja, ezért is nevezik őket "~-embereknek".

Amikor a Hold a következő 7 nap után szembe kerül a Nappal, bekövetkezik a ~ . Több nyugtalanságot és feszültséget hoz főleg érzékenyebb embereknél.

Ne fésüljük vagy keféljük a hajunkat a ~ fényénél - ezzel felhívjuk magunkra az ártó szellemek figyelmét, és könnyen betegek lehetünk. Fésülködésnél jól fogjuk meg a fésűt, mert ha véletlen elejtjük, hamarosan csalódás ér bennünket.

Köztudott, hogy földművelő őseink a Hold mozgásához igazították a vetés idejét, a favágók pedig sosem vágtak fát ~kor. A bolygók ránk és otthonunkra gyakorolt hatásait a Vaszati információs törvényei tartalmazzák.

A ~at szimbolizálják. Seprűvel és a villával azonos helyet foglal el a néphitben a boszorkánysággal kapcsolatban. Ezekkel a lapátokkal húzták ki a kemencéből a növényes cipót, melynek forró belét a beteg testrészre helyezték. Főként gyengébb szélütésnél a fejre tették.

A március végén látott ~ ugyancsak elindított egy érzelmi folyamatot az emberi én-ben, a belső valóságban. Ez az erő a kapcsolati hálót hivatott tisztítani és 'újraszőni'.
Kryon javasol a fénymunkásoknak ...

Ahogy a fogyó Holdat követi a ~, úgy lehet biztos abban egy jó képességű Rák, hogy életében a háttérbe szorítottság, a visszaesés korszakát követi az elismertség, a fellendülés időszaka- csak talán egy másik foglalkozási ágban. De még ez is belefér az örökös változás fogalmába.

- Növekvő hold idején tilos az operáció! A műtét napja ~kor nem lehet!
- Mindig péntekenként vágjuk le kéz- és lábkörmeinket, hogy erőteljesen és egészségesen növekedjenek!
- Regeneráló anyagokat, hidratáló maszkokat, csakis növekvő hold idején alkalmazzunk! ...

Október 19-én hajnalban: '~' félárnyékos HOLDFOGYATKOZÁSSAL (Klikk a mondatra!).
Október 21-én délben a Merkúr a Skorpió jegyében hátráló mozgásba kezd, melyet november 10-én éjszaka fejez be.

Themisz azt tanácsolta a vetélkedő testvérpárnak, hogy adják Thetiszt egy halandóhoz, a jámbor Péleusz héroszhoz, egy ~as éjszakán. - Itt is van olyan változat, mely szerint Zeusz, haragból az istennő ellenkezése miatt, megesküdött, hogy halandóhoz adja.

Holdfázisok
újhold, első negyed, ~, utolsó negyed. A Földről nézve a Hold különböző fényalakjai, a Hold, a Nap és a Föld egymáshoz való változó állása révén jönnek létre. A holdfázisok képezték a kalendárium egyik alapját. Lásd még Harmóniában a Holddal.

A holdkő az egyik ásvány, amely öntisztuló, és saját magát tölti fel. ~kor ne használjuk, mert ilyenkor tisztul, de a holdfényre nyugodtan kitehetjük, segítve a töltődését.
Vélemények:
Nincsenek megjegyzések: ...

A baba készíthető papírból is. Ilyenkor hét papírbabát kell készíteni ~kor, tűvel átszúrni, napnyugtakor egy dobozban elégetni. Ezt Wangának nevezik, az áldozat rövid időn belül meghal.

A fekete üröm mágikus kisugárzása akkor a legnagyobb, ha ~ idején gyűjtik össze. Áztassanak negyed uncia (kb. 30 g) fekete ürmöt egy üveg borban hét napig, kezdjék a műveletet újholdkor.

Hániel aurája kékesfehér, mint a ~ ragyogása. A hozzá társított kristály a holdkő, amelynek varázslatos, tápláló energiát tulajdonítanak.

Daya Chocron egyik drágakő-rituáléja például így fest: 'A ~ kiválóan alkalmas egy kis kristály-ceremónia elvégzésére. Egy indián hagyományról van szó, amelyet magam is nagyon szívesen végzek.

Kerekded alkat, laza, lágy szövetek (narancsbőr, zsírpárnák), nyugodt, passzív testtartás, lágy kontúrok nélküli arcvonások (~ arc), vágyakozó, romantikus, rajongó tekintet, várakozásteljes, szeretetre éhes arckifejezés.

A távolban két torony látható, melyek mintegy kaput alkotnak a mögöttük elterülő titokzatos táj felé. Felül a kerek ~ látható, amint a sötét éjszakában világét. A levegőben vércseppek lebegnek, mintha a hold ereje felfelé húzná őket.

Húsvét nem rögzített, hanem mint a zsidóknál, a tavaszi napéjegyenlőséget követő ~ utáni vasárnap. Hozzá igazodik a böjt időszaka (40 nap) áldozócsütörtök, pünkösd (7 hét), szentháromság vasárnap (8 hét) és az utána következő csütörtökön úrnapja.

szabadban 5,5 (É-D) x 1,6 (K-NY) méter, zárt vagy különleges helyeken ennél kisebb 4,5 x 1,4 méterre is összenyomódhat. Térhálós energiamezőből nyeri energiáját. Az É-D sáv kb. 3.5 -ször erősebb a K-NY-i összetevőnél. Erősségének alakulása korrelációt mutat a hold ciklusaival, ami ~kor éri el ...

Legalkalmasabb erre a tiszta forrásvíz. A tisztítás után a követ tegyük napra, hogy regenerálódjon a Nap energiájától. Ez alól kivételt képez a Holdkő és egyéb, a Hold uralma alatt álló kövek (pl. szelenit), ezeket a ~ fényénél célszerű "tölteni".

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Föld, Nap, Asztrológia, Isten, Tudat?

◄ Teleportálás   Tenyérelemzés ►
 
RSS Mobile