Kezdőlap (Talizmán)

 Ezoterika 

  » »
 
   

Talizmán

Ezoterika  Szűz  Táltos

talizmán
Apró tárgy, amely a babonás hit szerint minden bajtól megóvja azt, aki magánál hordja.


talizmán
a középkori görög nyelvből (to telesmo) az arab nyelvbe átültetett szó, természetfeletti óvóeszköz értelmében. A keleti néptől vették át e szót az európaiak is. Rokon szó az amulet (l. o.).

Talizmánok
Az amulettek és talizmánok olyan tárgyak, amelyeknek sokan bűvös erőt tulajdonítanak, jelentésüktől függően védelmet, gazdagságot, lelki nyugalmat, erőt, boldogságot, egészséget hoznak.

Talizmánok és kozmikus térképek. A talizmánok a hagyományos kozmikus ábrák (Hetu, Luoshu) apokrif értelmezésére épülnek, melyek már a Lingbao iskola legkorábbi irányzatánál is megtalálhatók.

A talizmán elkészítése
Gyújtsuk meg a gyertyát. Fontos, hogy a gyertyának mindvégig égnie kell, amíg a talizmánt készítjük. A pergamenből vágjunk ki egy négyszögformát, majd a piros ceruzával rajzoljunk rá két szívet.

A talizmánok mágikus ereje
Hányszor derült már ki, hogy a tudás, a tehetség önmagában kevés. Szerencse is kell a boldoguláshoz. De hogy a szerencse ránk találjon, kell hozzá egy mágnes: ez a talizmán.
Tovább » ...

Kis talizmános zacskók. Szerelem, védelem, egészség, gazdagság (vagy pénz) bevonzására valók. A lényeg, hogy napjában többször is a kezünkben legyen, hogy segítsen a pozitív gondolatok felidézésében.
vissza a címoldalra
Istenségek ...

Talizmánként viszont bármi megfelel - drágakő, ékszer, vagy bármilyen kedvenc kabbalánk, (mütyürkénk), amelyek nem túl nagy méretűek.
A talizmánt mások tekintetétől védetten kell, ill.

A talizmán a mágikus "nekitulajdonítás" révén működik, ezért szerintem bármi lehet varázslatos, amiről azt el tudjuk hinni.

A talizmán középkori görög nyelvből átültetett arab szó, amelynek értelme természetfeletti csodás óvószer. Az ősrégi hit szerint ez a titokzatos véderő különféle, anyagokban halmozódhat fel és ez az anyag szolgáltatta az amulettet.

A talizmánt sokféle célra lehet felhasználni. Így például egy talizmánt fel lehet tölteni az erkölcsösség gondolataival, amelyek meghatározott rezgési frekvenciákon fejeződnek ki az asztrális és a mentális anyagban.

Míg a pénisz talizmánok valós képet adnak a falloszról, az anatómiailag korrekt vagina talizmánok meglehetősen ritkák, ugyanis a női genitáliák formája, ...

Az Izraeli föpap talizmánja
Megadom most nektek az Izraeli föpap talizmánjának a rendszerét abból a számozásból kiindulva, amit János apostol adott meg a Jelenések könyvében:
16 09 18
13 14 11
12 16 10 ...

egyes részein vadon nő, és amivel tudatlanul tüzet gyújtottam a szikla előtt, 􀁄 5 􀁅 azzal a fűvel, amely a szellemnek nagy hatalmat ad, hallatlan távolságokat áthidalni az egekhez és a poklokhoz, megkaptam az amulettek és talizmánok ...

A test mágiája az amulettek és talizmánok készítésétől egészen a harcművészek acélos edzettségéig elég széles skálán mozog, de jól művelni csak a lélek megismerésével lehetséges.

Az amulettet gyakran összekeverik a talizmánnal, és alapvetően nincs is sok különbség közöttük, mert a talizmán is apró, szerencsét hozó tárgyat jelent, az egyiptomiak korában volt nagy jelentősége.

Patkóutánzatokkal tele a világ - talizmán karkötőn, kulcskarikán, esküvői tortán, üdvözlőlapon, autók belsejében. Vidéken még a valóságos patkókat szegezik kapukra, istállóajtókra.

Eszük ágába sincs pénzt adni a csillagjegyükhöz passzoló talizmánért, amiért mi, nők, olyan gyakran lelkesedünk.

Ha valaki nem ért a kristályokhoz, ránézésre ő is érzi, ez a rózsaszínű kő a szerelem talizmánja. Pontosabban minden olyan problémát orvosol, amely a szívhez kapcsolódik, tehát szakítás, csalódás, fájdalom esetén segít begyógyítani a sebeket.

Nap: jósággal telített ember, természete jó befolyásokkal teli, békebarát, élő talizmán, barátságos, siker mások kezdeményezésének köszönhető.
Hold: sikeres lehet olyan dolgokkal, amit mások figyelemre sem méltatnak.

időalagút, aura, emberek öngyulladása, talizmán,
Egregor, levitáció, Necromikon, tűzönjárás,
torinói lepel, testenkívüliség.

Tyúkhúr: szerelemébresztő, szerelemerősítő talizmán
Katángkóró: szintén Nap-növény, nehézségek leküzdésére
Lóhere: Véd, tisztít ...

Én is szeretnék egy szerencse hozó talizmánt hátha a szerencse hozzám áll!
Erika ...

A kövek ősidők óta különleges szerepet játszanak az emberiség életében. Használták, mint fizetőeszközt, vagy védelmező talizmánt, sőt a hatalom jelképeként is viselték ezeket.
tovább
Van halhatatlanság?

A Mérleg jellemzése
A Mérleg jegy szerelmi horoszkópja
Korall és gyöngy, a MÉRLEG talizmánja
Sárga, a Mérleg csillagjegy színe ...

A kitakarított lakásban talizmánokat helyezhetünk el. A szerencsepatkót a bejárati ajtó fölé, de belülről tegyük föl. Takarításkor a küszöböt ne tisztítsuk meg, hanem rajzoljunk rá védőcsillagokat.

Amulett - Terebess Ázsia Lexikon
Amulett (rostae-books.com) (magyarul)
Tudományos és köznyelvi szavak magyar értelmező szótára
Amulettek és talizmánok
Hétköznapi mágia - Az amulettek hatalma ...

tenyérjóslás,
kártyavetés,
kristálygömbjóslás,
rúna jóslás,
számmisztika (numerológia),
gyermek nemének előre történő meghatározása,
radiesztézia (inga),
személyre szóló talizmánok felerősítése,
kártyavetés, ...

Pi víz, elementálok, asztráltest, reiki, teleportáció, jóslás, vízprogramozás, reinkarnáció, fényadás, étertest, agykontroll, halottlátók, kanálhajlítás, időalagút, aura, emberek öngyulladása, talizmán, Egregor, levitáció, Necromikon, tűzönjárás, ...

Achát: segíti a kitartást, bátorságot és hosszú életet ad, szerelmet ad és vonz, oltalmaz, gyógyulást hoz, elhárítja az irigy gondolatokat, megsemmisíti a rosszindulatot, igazságtalizmán ...

Ezek a gyógynövényes talizmánok, melyeket az alsóruházat alatt viselnek, vagy pedig speciális nyakláncként, ...

Lásd még: Lásd még: Varázs, Isten, Szellem, Halál, Vallás

Ezoterika  Szűz  Táltos

 
RSS Mobile