Kezdőlap (Talizmán)

 Ezoterika 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Talizmán

Ezoterika  Szűz  Táltos

talizmán
Apró tárgy, amely a babonás hit szerint minden bajtól megóvja azt, aki magánál hordja.


talizmán
a középkori görög nyelvből (to telesmo) az arab nyelvbe átültetett szó, természetfeletti óvóeszköz értelmében. A keleti néptől vették át e szót az európaiak is. Rokon szó az amulet (l. o.).

Talizmánok
Az amulettek és talizmánok olyan tárgyak, amelyeknek sokan bűvös erőt tulajdonítanak, jelentésüktől függően védelmet, gazdagságot, lelki nyugalmat, erőt, boldogságot, egészséget hoznak.

Talizmánok és kozmikus térképek. A talizmánok a hagyományos kozmikus ábrák (Hetu, Luoshu) apokrif értelmezésére épülnek, melyek már a Lingbao iskola legkorábbi irányzatánál is megtalálhatók.

Talizmánok ártó szándék ellen
Rossz szellemektől, de átkoktól is megóvhatnak az alábbi talizmánok. Nézd meg a képeket a galériában!
12 ősi talizmán ártó szándék ellen ...

A ~ elkészítése
Gyújtsuk meg a gyertyát. Fontos, hogy a gyertyának mindvégig égnie kell, amíg a ~t készítjük. A pergamenből vágjunk ki egy négyszögformát, majd a piros ceruzával rajzoljunk rá két szívet.

A ~ok mágikus ereje
Hányszor derült már ki, hogy a tudás, a tehetség önmagában kevés. Szerencse is kell a boldoguláshoz. De hogy a szerencse ránk találjon, kell hozzá egy mágnes: ez a ~.
Tovább » ...

Kis ~os zacskók. Szerelem, védelem, egészség, gazdagság (vagy pénz) bevonzására valók. A lényeg, hogy napjában többször is a kezünkben legyen, hogy segítsen a pozitív gondolatok felidézésében.
vissza a címoldalra
Istenségek ...

~ként viszont bármi megfelel - drágakő, ékszer, vagy bármilyen kedvenc kabbalánk, (mütyürkénk), amelyek nem túl nagy méretűek.
A ~t mások tekintetétől védetten kell, ill.

A ~ a mágikus "nekitulajdonítás" révén működik, ezért szerintem bármi lehet varázslatos, amiről azt el tudjuk hinni. Saját tapasztalatom van arról, hogy egy teljesen jelentéktelen kis kövecskét is fel lehet tölteni olyan szellemi tartalommal, amitől az már gyógyító erejűvé válik.

A ~ középkori görög nyelvből átültetett arab szó, amelynek értelme természetfeletti csodás óvószer. Az ősrégi hit szerint ez a titokzatos véderő különféle, anyagokban halmozódhat fel és ez az anyag szolgáltatta az amulettet. Az amulett használata nálunk messze a pogány korba nyúlik vissza.

A ~t sokféle célra lehet felhasználni. Így például egy ~t fel lehet tölteni az erkölcsösség gondolataival, amelyek meghatározott rezgési frekvenciákon fejeződnek ki az asztrális és a mentális anyagban.

Míg a pénisz ~ok valós képet adnak a falloszról, az anatómiailag korrekt vagina ~ok meglehetősen ritkák, ugyanis a női genitáliák formája, mintázata sokkal bonyolultabb a férfiak kúp vagy henger alakú hímvesszőinél és gömb alakú heréinél.

Az Izraeli föpap ~ja
Megadom most nektek az Izraeli föpap ~jának a rendszerét abból a számozásból kiindulva, amit János apostol adott meg a Jelenések könyvében:
16 09 18
13 14 11
12 16 10
17 08 19, kde 16 je Smaragd, 09 je Topáz, 18 je Rubín (karneol), 13 a Jáspis ...

és egy furcsa fű segítségével, amely a MASSHU egyes részein vadon nő, és amivel tudatlanul tüzet gyújtottam a szikla előtt, 􀁄 5 􀁅 azzal a fűvel, amely a szellemnek nagy hatalmat ad, hallatlan távolságokat áthidalni az egekhez és a poklokhoz, megkaptam az amulettek és ~ok ...

A test mágiája az amulettek és ~ok készítésétől egészen a harcművészek acélos edzettségéig elég széles skálán mozog, de jól művelni csak a lélek megismerésével lehetséges.

Az amulettet gyakran összekeverik a ~nal, és alapvetően nincs is sok különbség közöttük, mert a ~ is apró, szerencsét hozó tárgyat jelent, az egyiptomiak korában volt nagy jelentősége.

Patkóutánzatokkal tele a világ - ~ karkötőn, kulcskarikán, esküvői tortán, üdvözlőlapon, autók belsejében. Vidéken még a valóságos patkókat szegezik kapukra, istállóajtókra.

Eszük ágába sincs pénzt adni a csillagjegyükhöz passzoló ~ért, amiért mi, nők, olyan gyakran lelkesedünk.

Ha valaki nem ért a kristályokhoz, ránézésre ő is érzi, ez a rózsaszínű kő a szerelem ~ja. Pontosabban minden olyan problémát orvosol, amely a szívhez kapcsolódik, tehát szakítás, csalódás, fájdalom esetén segít begyógyítani a sebeket.

Én is szeretnék egy szerencse hozó ~t hátha a szerencse hozzám áll!
Erika
Hinni bízni akarok az ASZTRO SHOW tanácsadóiban ezért vettem a bátorságot hogy írjak és jelentkezzem a sorsolásra ahol remélem a szerencse mellém áll, és megajándékoz egy szerencse érmével! ...

Nap: jósággal telített ember, természete jó befolyásokkal teli, békebarát, élő ~, barátságos, siker mások kezdeményezésének köszönhető.
Hold: sikeres lehet olyan dolgokkal, amit mások figyelemre sem méltatnak.

időalagút, aura, emberek öngyulladása, ~,
Egregor, levitáció, Necromikon, tűzönjárás,
torinói lepel, testenkívüliség.

Tyúkhúr: szerelemébresztő, szerelemerősítő ~
Katángkóró: szintén Nap-növény, nehézségek leküzdésére
Lóhere: Véd, tisztít ...

A kövek ősidők óta különleges szerepet játszanak az emberiség életében. Használták, mint fizetőeszközt, vagy védelmező ~t, sőt a hatalom jelképeként is viselték ezeket.
tovább
Van halhatatlanság?

A Mérleg jellemzése
A Mérleg jegy szerelmi horoszkópja
Korall és gyöngy, a MÉRLEG ~ja
Sárga, a Mérleg csillagjegy színe ...

A kitakarított lakásban ~okat helyezhetünk el. A szerencsepatkót a bejárati ajtó fölé, de belülről tegyük föl. Takarításkor a küszöböt ne tisztítsuk meg, hanem rajzoljunk rá védőcsillagokat. Ha tehetjük, ezen a napon fizessük ki a tartozásainkat.

Achát: segíti a kitartást, bátorságot és hosszú életet ad, szerelmet ad és vonz, oltalmaz, gyógyulást hoz, elhárítja az irigy gondolatokat, megsemmisíti a rosszindulatot, igazság~
Szalag: oltalmaz, helyreállítja a test energiáit, könnyít a stresszes helyzeteken ...

Amulett - Terebess Ázsia Lexikon
Amulett (rostae-books.com) (magyarul)
Tudományos és köznyelvi szavak magyar értelmező szótára
Amulettek és ~ok
Hétköznapi mágia - Az amulettek hatalma ...

tenyérjóslás,
kártyavetés,
kristálygömbjóslás,
rúna jóslás,
számmisztika (numerológia),
gyermek nemének előre történő meghatározása,
radiesztézia (inga),
személyre szóló ~ok felerősítése,
kártyavetés, ...

Pi víz, elementálok, asztráltest, reiki, teleportáció, jóslás, vízprogramozás, reinkarnáció, fényadás, étertest, agykontroll, halottlátók, kanálhajlítás, időalagút, aura, emberek öngyulladása, ~, Egregor, levitáció, Necromikon, tűzönjárás, torinói lepel, testenkívüliség.

Ezek a gyógynövényes ~ok, melyeket az alsóruházat alatt viselnek, vagy pedig speciális nyakláncként,
Olyan aspektusokra emlékeztetnek, melyeket valaki meg szeretne változtatni, vagy védekezni akar ellenük, valamint olyan pozitív minőségekre, melyeket az ember ki akar fejleszteni.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Varázs, Isten, Szellem, Halál, Vallás?

◄ Szűz   Táltos ►
 
RSS Mobile