Kezdőlap (Sárkány)

 Ezoterika 

  » »
 
   

Sárkány

Ezoterika  Sámánizmus  Sarokház

sárkány
(kínaiul: long)
A sárkány évezredeken át mindig az első helyen állt az istenként tisztelt kínai állatok sorában (beleértve a mitikus szörnyeket is). Az első Han császártól kezdve a sárkány mindig a császárt szimbolizálta.


A sárkány is és a fiú is felnőttek, s egyszer, amikor a fiú, asszonykeresésre indult s az erdőn lovagolt át, találkozott ikertestvérével, aki tudatta vele, hogy csak akkor találhat magának feleséget, ha előbb ő, a sárkány talál olyan lányt, ...

Sárkány
Szárnyas, karmos, többfejű kígyó mint mondák és mesék szörnye: a hétfejű sárkány, könnyű favázra feszített vászon vagy papír mint játékszer, amely hosszú zsinegen tartva a levegőbe emelkedik.

Sárkány
(Draco), csillagkép az északi pólus közelében, 9h 20m és 20h 40m rektaszcenzió és 66° és 85° északi deklináció között; mintegy 130 szabad szemmel látható csillagból áll, melyek legnagyobbika másodrendü.

Sárkány-Bivaly: Két erős természet, egyik sem enged a maga igazából. Érdeklődésük teljesen különböző. Az elővigyázatos Bivaly nem bízik igazán a Sárkányban.

A Sárkányenergiával együtt dolgozva meg tudjuk mutatni nektek, hogy semmitől sem kell félnetek.

A Sárkány hónapja alapvetően Föld elemű, ezért mindazoknak jó, akik szintén Föld eleműek (a születési napjuk szerint), mert sok baráttal, ismerőssel találkozhatnak de jót tesz a Fém elemű embereknek is.

A Mérleg és a Sárkány
A MÉRLEG jegyében született, valamint a Mérlegben álló
Ascendenssel és Sárkányfarokkal rendelkező emberek betegséghajlamai, ...

Igen. Oroszlán sárkány vagyok minden ízemben. Bár a napi tanácsokat nem tartom fontosnak, az asztrológiát, mint tudományt nagyon érdekesnek, izgalmasnak találom.
Kérjen Ön is horoszkópot asztrológusainktól! ...

SÁRKÁNY
A Sárkány számára a 2007-es év nem fog a legjobbak közé tartozni. Azonban semmiképpen se így kezdj neki, hanem annak tudatában, hogy lesznek a nehézségek ellenére pozitív oldalai is.

Sárkány

A Sárkányoknak az év jelszava az aktivitás. Vegyék át saját sorsuk irányítását, és így nagy eredményeket érhetnek majd el! Ha állást vált, bátran vegye igénybe kapcsolatait, és ne legyen túlságosan válogatós.

sárkány: szellemi erő, nyugaton - alvilági sötét erő, keleten - emelkedett fénylény
szarvas: férfias becsvágy
tehén: anyaság, gondoskodás ...

Sárkány

A vitalitás szülötte, elsöprő lendülete sosem hagy alább. Érzelmeit nem titkolja, őszintesége minden embert megragad. Maximalista, nem tűri meg a buta, rosszindulatú embereket maga körül.

Sárkánykapu Nyolc Törvénye (龍é-€ĺ…"ćł-, Lung Men Pa Fa (Lóng Mén BĂ FÇŽ))
Idő-Tér rendszer (çŽ"ç©şć´ľ, Hszüan Kung Paj (Xuán KĹŤng PĂ i)) ...

Sárkányfej
Felszálló Holdcsomó - lásd a Holdcsomónál
Sárkányfarok ...

Sárkányfej
Caput Draconis, Felszálló Holdcsomópont, a sárkánypont, amelynél a Hold délről közelítve lépi át az ekliptikát észak felé.

Sárkány
Jegyed névadója a szerencse szimbóluma, és a kínaiak szerint isteni tulajdonságokkal rendelkezik. A mítoszbeli sárkányhoz méltóan erős és ambiciózus vagy. Energiáid kifelé irányulnak, senki és semmi nem állíthat meg utadon.

A Sárkány
A sárkány jelentését nem ismerjük, az emberi képzeletnek azonban mindig ismerős volt. Alakja mitológiáról mitológiára eltolódhat a “jó' vagy a “rossz' irányba.

Híres sárkányok:
Zu (vagy Anzu)
A sumér mitológia sárkánya, körülbelül i.e. 5000-ből. A legrégebbi ránk maradt sárkánylegenda.

Sárkány
A világ legnagyobb szívtiprói, legnagyobb kurtizánjai a Sárkány-nők, de a Sárkány-férfiak is nagyszerű szeretők. Messzemenőn nagyvonalúak, főleg, ha vendéglátásról van szó.

Sárkányerő
Térkép a boldog élethez
A kiegyensúlyozott élettér kialakításához egy úgynevezett báguá térképre van szükség.

Sárkány
A Kígyó éve nagyon kedvező kilátásokkal kecsegtet - az ez idő alatt szerzett tapasztalatok komoly távlatokat nyithatnak meg számodra. Sokat javíthatsz jelenlegi helyzeteden, több sikerélménnyel is gazdagodhatsz.

Sárkány
Tulajdonképpen sárkány pár, melyek egymással szemben állnak.
11 - 55. ábra Mérleg-sárkány egy nanaj női, esküvői ruháról (Okladnikov: Ancien Art of the Amur region 66. ábra) ...

A Sárkányfarok-Sárkányfej tengely az életutat jelöli, amit meg kell tegyen az illető személy.

A sárkányról például helyesen állapítják meg hogy természetében a szárazság dominál, lehellete viszont olyan maró és szörnyűséges, hogy amikor kibocsájtja, az azon nyomban lángra lobban. Az embereket általában nem szereti. Hogy miért?

A Sárkány jegyében születtél, ha születési éved egyike a következőknek: 1916, 1928, 1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000, 2012 ...

A Sárkányfej tehát, csak egy jövőbeni virtuális kiegyenlítődési (megváltódási: egészségi, boldogulási) lehetőségeket megtestesítő pont, aminek a szellemisége a horoszkópnak a megismerése után, ...

A 'Sárkány' egyszerűen a ciklus szimbóluma, benne a 'Man­vantarai Örökkévalóság Fiaival', akik lejöttek földünk egy bizo­nyos formateremtő periódusában. A 'füstfelhők' geológiai jelen­ségek.

Nyúl-sárkány
: Ez már ideális kapcsolat lehet, hiszen a Nyúl csodálja a Sárkány eredetiségét, eleganciáját, és igazán jó lehet közöttük a szexuális egyetértés is.

Ezüst sárkányfejes, nyers varázspálca. Még nem használták. Ajándékozta a Szövetség Oktatási Központja.

Volt a sárkány istállójában egy girhes-görhes, sánta ló, s a sárkány azt parancsolta Jánosnak, hogy csak kúrálja ezt a lovat, de úgy kúrálja, hogy ha valamit kér tıle, mindég egyebet adjon neki,máskülönben az életével játszik.

A kínai sárkány nem segít?
Otthonunk és környezetünk testünk és lelkünk folytatása, megmutatja, milyenek vagyunk, és általa mi is megmutathatjuk másoknak saját személyiségünket.

Érzékeny típus, részben ezért is olyan fontos számára a biztonság. Nem szereti munkahelyét vagy partnereit váltogatni. Hangulatember, olykor kissé sértődékeny, mivel minden megjegyzés mögött összeesküvést lát.

Sárkány ...

Ez folyton így folytatódik ahhoz a mesebeli hétfejű sárkányhoz hasonlóan, amelynek ha egy fejét levágják, hét másik nő helyébe.

javíthatóság fejlődőképesség csőd élmény Szinay Balázs tulipán jelkép szimbólum folklór népművészet díszítőművészet motívum életszakaszok jelleg hello kitty hannah montana menekülés alkohol csokoládé cukorka mókuskerék Holdcsomó sárkányfej ...

Egy Wang Jirong nevezetű udvari hivatalnok, aki a régi kínai írásjelek tudósa volt, nem érezte jól magát, és kiküldte a szolgálóját, hogy hozzon már a patikából "sárkánycsontot".

Nem elég, hogy a Vízöntőben (És a IX házban: az egyetemes törvények megismerésének és személyközti alkalmazásának a házában!) álló Sárkányfarka "be van terhelődve két" negatív tűzbolygóval, Hanem a Vízöntővel szemben álló konstellációban, ...

Tan-ku ősatya öt testrészéből lett az öt szent hegy, s Fu-hszi ősatya jelképezte ötös: a tavasz, a zöld szín, a sárkány, a lép és a szekerce.

-1 sárkány pikkely(zöld)
-a kiszemelt áldozat egy hajszála
- egy csepp vér ami a készitöjé
FŐZÉS:
-Tegyünk fel egy lábasba vizet forrni,ha már forr a víz akkor tegyük bele a friss mandragora gyökért,majd ezt lassan keverjük és a kővetkezőt mondjuk: ...

Ha egy sárkányrajzra figyelek, nem olyan egyszerű megszabadulni a hozzá kötődő beépített gondolatsoroktól, mintha egyetlen pont lenne előttem.

Ez az egy kivétel volt Ráhu, akit az indiai asztrológia könyvek néha Sárkánynak is neveznek. Ráhu elrejtőzött a Nap és a Hold közé, gondolván, hogy Mohini-murti az Úr Visnu inkarnációja nem veszi majd észre a csalást, és neki is ad a nektárból.

De felül ül a sárkány a karddal, készen arra, hogy amint a halál végleg elengedte testétől, újra visszalökje a leszálló kerékre, egy új testetöltésbe.

Egyik népszerű ábrázolásán azt láthatjuk, amint a lábával egy sárkány fejére/testére lép, ezzel mutatva, hogy uralja azt. Ez a Kundalini Nagy Istennő aspektusára utal, akinek segítségével a tudat kijut a szamszárából.

A horoszkópban a sárkány dupla, egy kis- és egy nagytehetséget hordoz. A kistehetség a kis kék háromszög és annyit jelent, hogy fejleszteni Kell, hogy valódi, elismerést is kiváltó tehetség legyen belőle.

A régebbi történetekben két sárkány szerepelt, de Apollón csak az egyiket ölte meg. Apollón tulajdonképpeni ellensége nőnemű volt, egy nőstény sárkány, görögül 'drakaina', a Delphyné nevezetű.

Az ünnepségeken gyakran megjelennek az óriások és a sárkányok.
Tüzeket gyújtottak, hogy a Nap előtt tisztelegjenek és energiával járuljanak hozzá, így talán tovább ég a Nap tüze. Hagyományosan kilenc féle növényt égetnek a tűzben.

A vízöntő és az autók: A sárkányrepülő és a nyitott sportautók illenek hozzá. Vezetési stílusában is nagyon kiszámíthatatlan, ő az aki az utolsó percben vált sávot, ezzel kisebbfajta sokkot okozva a mögötte jövőnek.

Először is megfelelő tűzszínű kendővel takard le az oltárt, tegyél rá megfelelő figurát, például szalamandrát, sárkányt vagy mást, gyertyákat, a Nap vagy a Mars alá tartozó növényeket, virágokat, tűzköveket, a Tűzistennő megnyilvánulásait, ...

'sárkány gyomra' forma felelt, meg, ami leginkább egy karosszékre hasonlított. Ezeken a helyeken emelt épület félkörben hegyekkel, erdőkkel övezett síkságon épült. A homlokzat felőli rész nyitott, a közelben tóval vagy folyóval.

Ezért van az, hogy a kínai emberek nagyon tisztelik a sárkányokat és az óriás teknősöket. A teknősszobrok mellett sárkányokat is mindenütt találunk: a háztetőkön, a falakon, a modern épületek architektúrájában, parkokban. stb..

kínai horoszkóp, kínai asztrológia, kínai horoszkóp 2012, kínai asztrológia 2012, 2012 a Sárkány éve, Sárkány éve, kínai horoszkóp Patkány, kínai horoszkóp Bivaly, kínai horoszkóp Tigris, kínai horoszkóp Disznó
Partnereink ...

Kínai horoszkóp a bivaly, a tigris, a nyúl, a sárkány, és a kígyó jegy szülöttei számára.
Cikksorozatunkban röviden bemutatjuk a kínai horoszkóp alapjait, és sorra vesszük annak jegyeit, illetve azok jellemzőit.

Miben más a kínai horoszkóp?

A kínai asztrológia szerint a jegyek a következők: patkány, bivaly, tigris, nyúl, sárkány, kígyó, ló, kecske, majom, kakas, kutya, disznó.

Patkány Bivaly Tigris Nyúl Sárkány KígyóKecske Majom Kakas Kutya Disznó
Küldd el ismerősödnek!
Beküldő: Bronco ...

Ezért van egyszer fa-majom, amit a fa-veréb követ vagy víz-egér, föld tigris, tűz tehén és fém kígyó, máskor meg tűz sárkány, fém veréb, víz disznó, föld kutya és így tovább.

Van kötésmágia, gyertya mágia, Istennő mágia, sárkány mágia és még sorolhatnám. Ahány mágus annyiféle mágia van. A mágia átlényegítő hatását mi sem bizonyítja jobban, minthogy kifelé irányul, és mások javára munkálkodik.

Az ugródeszka a szívcsakra: a szív kinyitásának, vagyis a megbocsátásnak a szintje. Ebből megérthetjük: ha legyőzzük önmagunkat (az egót), uraljuk a levegő elemet is, és a sárkány már nem képes ártani nekünk.
Jin, jang és az építészet ...

elektronika, számítógép, számítógépes játék, hifitorony, audio-video, digitális fényképezőgép, könyv (kutatásról, feltalálásról, repülésről, galaxisról, csillagászatról, ufókról..), autó, bicikli, de akár ejtőernyő, siklóernyő vagy sárkányrepülő ...

Kifejezetten megpróbáltatásokkal teli év a PATKÁNY számára, nehéz és feszültségekkel terhes év a NYÚL és MADÁR részére, illetve rejtett, belső feszültségekkel számolhat a KÍGYÓ, BIRKA, DISZNÓ és BIVALY. Közömbös éve lesz a SÁRKÁNYNAK, MAJOMNAK.

Elkészítése során rengeteg szimbólumot használhatnak, a kívánt célnak megfelelően:ugyanis míg az elefántok például szerencsét hoznak, a sárkány erőt ad.

A pentagramma, az ötágú csillag minden időkben a gonosztól, és a sötét démoni erőktől óvta meg az embereket. A sárkány a bölcsesség, és megfontoltság szimbóluma, segít legyőzni a nagy akadályokat, megóv a támadásoktól.

Csak akkor állhat vissza az erőegyensúly (felszálló Holdcsomópont a Mérlegben), ha a zavar hullámai, melyet a Gólem gerjesztett a polgári életben elsimulnak, s amelyet a "házi sárkányok" nem éppen kitörő lelkesedéssel fogadtak annak idején.

Lásd még: Lásd még: Asztrológia, Isten, Kígyó, Szellem, Föld

Ezoterika  Sámánizmus  Sarokház

 
RSS Mobile