Kezdőlap (Sárkány)

 Ezoterika 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Ezoterika » Sárkány


 

Sárkány

Ezoterika  Sámánizmus  Sarokház

sárkány
(kínaiul: long)
A sárkány évezredeken át mindig az első helyen állt az istenként tisztelt kínai állatok sorában (beleértve a mitikus szörnyeket is). Az első Han császártól kezdve a sárkány mindig a császárt szimbolizálta.


A sárkány is és a fiú is felnőttek, s egyszer, amikor a fiú, asszonykeresésre indult s az erdőn lovagolt át, találkozott ikertestvérével, aki tudatta vele, hogy csak akkor találhat magának feleséget, ha előbb ő, a sárkány talál olyan lányt, ...

Sárkány
Szárnyas, karmos, többfejű kígyó mint mondák és mesék szörnye: a hétfejű sárkány, könnyű favázra feszített vászon vagy papír mint játékszer, amely hosszú zsinegen tartva a levegőbe emelkedik.

Sárkány
(Draco), csillagkép az északi pólus közelében, 9h 20m és 20h 40m rektaszcenzió és 66° és 85° északi deklináció között; mintegy 130 szabad szemmel látható csillagból áll, melyek legnagyobbika másodrendü.

Sárkány-Bivaly: Két erős természet, egyik sem enged a maga igazából. Érdeklődésük teljesen különböző. Az elővigyázatos Bivaly nem bízik igazán a Sárkányban.

A Sárkányenergiával együtt dolgozva meg tudjuk mutatni nektek, hogy semmitől sem kell félnetek.

A Sárkány hónapja alapvetően Föld elemű, ezért mindazoknak jó, akik szintén Föld eleműek (a születési napjuk szerint), mert sok baráttal, ismerőssel találkozhatnak de jót tesz a Fém elemű embereknek is.

A Mérleg és a Sárkány
A MÉRLEG jegyében született, valamint a Mérlegben álló
Ascendenssel és Sárkányfarokkal rendelkező emberek betegséghajlamai, ...

Igen. Oroszlán sárkány vagyok minden ízemben. Bár a napi tanácsokat nem tartom fontosnak, az asztrológiát, mint tudományt nagyon érdekesnek, izgalmasnak találom.
Kérjen Ön is horoszkópot asztrológusainktól! ...

SÁRKÁNY
A Sárkány számára a 2007-es év nem fog a legjobbak közé tartozni. Azonban semmiképpen se így kezdj neki, hanem annak tudatában, hogy lesznek a nehézségek ellenére pozitív oldalai is.

Sárkány

A Sárkányoknak az év jelszava az aktivitás. Vegyék át saját sorsuk irányítását, és így nagy eredményeket érhetnek majd el! Ha állást vált, bátran vegye igénybe kapcsolatait, és ne legyen túlságosan válogatós.

sárkány: szellemi erő, nyugaton - alvilági sötét erő, keleten - emelkedett fénylény
szarvas: férfias becsvágy
tehén: anyaság, gondoskodás ...

Sárkány

A vitalitás szülötte, elsöprő lendülete sosem hagy alább. Érzelmeit nem titkolja, őszintesége minden embert megragad. Maximalista, nem tűri meg a buta, rosszindulatú embereket maga körül.

Sárkányfej
Felszálló Holdcsomó - lásd a Holdcsomónál
Sárkányfarok ...

Sárkányfej
Caput Draconis, Felszálló Holdcsomópont, a sárkánypont, amelynél a Hold délről közelítve lépi át az ekliptikát észak felé.

Sárkány
Jegyed névadója a szerencse szimbóluma, és a kínaiak szerint isteni tulajdonságokkal rendelkezik. A mítoszbeli sárkányhoz méltóan erős és ambiciózus vagy. Energiáid kifelé irányulnak, senki és semmi nem állíthat meg utadon.

A Sárkány
A sárkány jelentését nem ismerjük, az emberi képzeletnek azonban mindig ismerős volt. Alakja mitológiáról mitológiára eltolódhat a “jó' vagy a “rossz' irányba.

Híres sárkányok:
Zu (vagy Anzu)
A sumér mitológia sárkánya, körülbelül i.e. 5000-ből. A legrégebbi ránk maradt sárkánylegenda.

Sárkány
A világ legnagyobb szívtiprói, legnagyobb kurtizánjai a Sárkány-nők, de a Sárkány-férfiak is nagyszerű szeretők. Messzemenőn nagyvonalúak, főleg, ha vendéglátásról van szó.

Sárkányerő
Térkép a boldog élethez
A kiegyensúlyozott élettér kialakításához egy úgynevezett báguá térképre van szükség.

Sárkány
A Kígyó éve nagyon kedvező kilátásokkal kecsegtet - az ez idő alatt szerzett tapasztalatok komoly távlatokat nyithatnak meg számodra. Sokat javíthatsz jelenlegi helyzeteden, több sikerélménnyel is gazdagodhatsz.

Sárkány
Tulajdonképpen sárkány pár, melyek egymással szemben állnak.
11 - 55. ábra Mérleg-sárkány egy nanaj női, esküvői ruháról (Okladnikov: Ancien Art of the Amur region 66. ábra) ...

A Sárkányfarok-Sárkányfej tengely az életutat jelöli, amit meg kell tegyen az illető személy.

A sárkányról például helyesen állapítják meg hogy természetében a szárazság dominál, lehellete viszont olyan maró és szörnyűséges, hogy amikor kibocsájtja, az azon nyomban lángra lobban. Az embereket általában nem szereti. Hogy miért?

A Sárkány jegyében születtél, ha születési éved egyike a következőknek: 1916, 1928, 1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000, 2012 ...

A Sárkányfej tehát, csak egy jövőbeni virtuális kiegyenlítődési (megváltódási: egészségi, boldogulási) lehetőségeket megtestesítő pont, aminek a szellemisége a horoszkópnak a megismerése után, ...

A 'Sárkány' egyszerűen a ciklus szimbóluma, benne a 'Man­vantarai Örökkévalóság Fiaival', akik lejöttek földünk egy bizo­nyos formateremtő periódusában. A 'füstfelhők' geológiai jelen­ségek.

Nyúl-sárkány
: Ez már ideális kapcsolat lehet, hiszen a Nyúl csodálja a Sárkány eredetiségét, eleganciáját, és igazán jó lehet közöttük a szexuális egyetértés is.

Ezüst sárkányfejes, nyers varázspálca. Még nem használták. Ajándékozta a Szövetség Oktatási Központja.

Volt a sárkány istállójában egy girhes-görhes, sánta ló, s a sárkány azt parancsolta Jánosnak, hogy csak kúrálja ezt a lovat, de úgy kúrálja, hogy ha valamit kér tıle, mindég egyebet adjon neki,máskülönben az életével játszik.

A kínai sárkány nem segít?
Otthonunk és környezetünk testünk és lelkünk folytatása, megmutatja, milyenek vagyunk, és általa mi is megmutathatjuk másoknak saját személyiségünket.

Érzékeny típus, részben ezért is olyan fontos számára a biztonság. Nem szereti munkahelyét vagy partnereit váltogatni. Hangulatember, olykor kissé sértődékeny, mivel minden megjegyzés mögött összeesküvést lát.

Sárkány ...

Ez folyton így folytatódik ahhoz a mesebeli hétfejű sárkányhoz hasonlóan, amelynek ha egy fejét levágják, hét másik nő helyébe.

Lásd még: Lásd még: Isten, Szellem, Asztrológia, Kígyó, Föld

Ezoterika  Sámánizmus  Sarokház

 
RSS Mobile