Kezdőlap (Sárkány)

 Ezoterika 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Sárkány

Ezoterika  Sámánizmus  Sarokház

sárkány
(kínaiul: long)
A sárkány évezredeken át mindig az első helyen állt az istenként tisztelt kínai állatok sorában (beleértve a mitikus szörnyeket is). Az első Han császártól kezdve a sárkány mindig a császárt szimbolizálta.


A sárkány is és a fiú is felnőttek, s egyszer, amikor a fiú, asszonykeresésre indult s az erdőn lovagolt át, találkozott ikertestvérével, aki tudatta vele, hogy csak akkor találhat magának feleséget, ha előbb ő, a sárkány talál olyan lányt, aki szeretni fogja.

A sárkány itt a nyers erő szimbóluma, amelynek számos kifejeződési módja (fej) van. A zabolázatlan formája miatt ördögi és ellenállhatatlan. De a táltos, a sámán és a garabonciás diák éppen ezekkel a lényében tomboló erőkkel küzd meg.

Sárkány
Szárnyas, karmos, többfejű kígyó mint mondák és mesék szörnye: a hétfejű sárkány, könnyű favázra feszített vászon vagy papír mint játékszer, amely hosszú zsinegen tartva a levegőbe emelkedik.
Ótörök vendégszó a csuvasos rétegből: kun, kipcsak szazagan, oszmán-török sazagan (sárkány, kígyó).

Sárkány
(Draco), csillagkép az északi pólus közelében, 9h 20m és 20h 40m rektaszcenzió és 66° és 85° északi deklináció között; mintegy 130 szabad szemmel látható csillagból áll, melyek legnagyobbika másodrendü.

~-Bivaly: Két erős természet, egyik sem enged a maga igazából. Érdeklődésük teljesen különböző. Az elővigyázatos Bivaly nem bízik igazán a ~ban.

A ~energiával együtt dolgozva meg tudjuk mutatni nektek, hogy semmitől sem kell félnetek. Sokan félnek még viszont azok közül, akik még alszanak, akik nem mernek kapcsolódni a ~ energiákkal, de velük másfajta módon dolgoznak a ~ok.

A ~ hónapja alapvetően Föld elemű, ezért mindazoknak jó, akik szintén Föld eleműek (a születési napjuk szerint), mert sok baráttal, ismerőssel találkozhatnak de jót tesz a Fém elemű embereknek is.

A Mérleg és a ~
A MÉRLEG jegyében született, valamint a Mérlegben álló
Ascendenssel és ~farokkal rendelkező emberek betegséghajlamai, ...

Igen. Oroszlán ~ vagyok minden ízemben. Bár a napi tanácsokat nem tartom fontosnak, az asztrológiát, mint tudományt nagyon érdekesnek, izgalmasnak találom.
Kérjen Ön is horoszkópot asztrológusainktól!
Pályád során előfordult-e valaha, hogy égi segítséget kaptál döntésed meghozatala előtt?

SÁRKÁNY
A ~ számára a 2007-es év nem fog a legjobbak közé tartozni. Azonban semmiképpen se így kezdj neki, hanem annak tudatában, hogy lesznek a nehézségek ellenére pozitív oldalai is. A 2007-es év inkább tanulásra, tapasztalatszerzésre alkalmas.

~

A ~oknak az év jelszava az aktivitás. Vegyék át saját sorsuk irányítását, és így nagy eredményeket érhetnek majd el! Ha állást vált, bátran vegye igénybe kapcsolatait, és ne legyen túlságosan válogatós.

~: szellemi erő, nyugaton - alvilági sötét erő, keleten - emelkedett fénylény
szarvas: férfias becsvágy
tehén: anyaság, gondoskodás ...

~

A vitalitás szülötte, elsöprő lendülete sosem hagy alább. Érzelmeit nem titkolja, őszintesége minden embert megragad. Maximalista, nem tűri meg a buta, rosszindulatú embereket maga körül.

~kapu Nyolc Törvénye (龍é-€ĺ…"ćł-, Lung Men Pa Fa (Lóng Mén BĂ FÇŽ))
Idő-Tér rendszer (çŽ"ç©şć´ľ, Hszüan Kung Paj (Xuán KĹŤng PĂ i)) ...

~fej
Felszálló Holdcsomó - lásd a Holdcsomónál
~farok ...

~
Ha ~ a jegyed, számodra az ideális férj egy Kígyó, egy Kecske, egy Majom vagy egy Nyúl. Kaphatsz hideget is, meleget is azonban a házasságodban, ha párod Disznó, Kakas vagy Nyúl.

A ~
A ~ jelentését nem ismerjük, az emberi képzeletnek azonban mindig ismerős volt. Alakja mitológiáról mitológiára eltolódhat a “jó' vagy a “rossz' irányba.

Híres ~ok:
Zu (vagy Anzu)
A sumér mitológia ~a, körülbelül i.e. 5000-ből. A legrégebbi ránk maradt ~legenda.

~
A világ legnagyobb szívtiprói, legnagyobb kurtizánjai a ~-nők, de a ~-férfiak is nagyszerű szeretők. Messzemenőn nagyvonalúak, főleg, ha vendéglátásról van szó. Nyíltszívűek; utolsó ruhájukat odaajándékozzák, de nem az utolsó fillérüket.

~erő
Térkép a boldog élethez
A kiegyensúlyozott élettér kialakításához egy úgynevezett báguá térképre van szükség. A báguá 9 négyzetből áll, mindegyik az élet valamelyik területét jelképezi: tudás, karrier, pártfogók, egészség, középpont, gyerekek, gazdagság, hírnév és szerelem.

~
A Kígyó éve nagyon kedvező kilátásokkal kecsegtet - az ez idő alatt szerzett tapasztalatok komoly távlatokat nyithatnak meg számodra. Sokat javíthatsz jelenlegi helyzeteden, több sikerélménnyel is gazdagodhatsz.

A ~farok-~fej tengely az életutat jelöli, amit meg kell tegyen az illető személy.

A ~ról például helyesen állapítják meg hogy természetében a szárazság dominál, lehellete viszont olyan maró és szörnyűséges, hogy amikor kibocsájtja, az azon nyomban lángra lobban. Az embereket általában nem szereti. Hogy miért? - mert ördögi álnokság lakozik benne.

A ~fej tehát, csak egy jövőbeni virtuális kiegyenlítődési (megváltódási: egészségi, boldogulási) lehetőségeket megtestesítő pont, aminek a szellemisége a horoszkópnak a megismerése után, ...

A '~' egyszerűen a ciklus szimbóluma, benne a 'Man­vantarai Örökkévalóság Fiaival', akik lejöttek földünk egy bizo­nyos formateremtő periódusában. A 'füstfelhők' geológiai jelen­ségek.

Nyúl-~
: Ez már ideális kapcsolat lehet, hiszen a Nyúl csodálja a ~ eredetiségét, eleganciáját, és igazán jó lehet közöttük a szexuális egyetértés is.

Ezüst ~fejes, nyers varázspálca. Még nem használták. Ajándékozta a Szövetség Oktatási Központja.
Két működőképes, feltöltött varázspálca. Mind kettőnél jól látható a hegyikristály, amely a pozitív pólust képviseli. Használta és adományozta, Binger Vilmos, Aszód.

Volt a ~ istállójában egy girhes-görhes, sánta ló, s a ~ azt parancsolta Jánosnak, hogy csak kúrálja ezt a lovat, de úgy kúrálja, hogy ha valamit kér tıle, mindég egyebet adjon neki,máskülönben az életével játszik.
'Hiszen ez könnyő dolog!' ...

A kínai ~ nem segít?
Otthonunk és környezetünk testünk és lelkünk folytatása, megmutatja, milyenek vagyunk, és általa mi is megmutathatjuk másoknak saját személyiségünket. Ezért nem mindegy, milyen szimbólumokat választunk lakásunkban, milyen tárgyakkal jelenítjük meg magunkat.

A döglött ~ kutyái új gazdát találnak!
Még ötvenöt-hatvan!
Az íjfeszítő sarja lukas hajóra száll. Az ő ingével-gatyájával tömik a rést. Messze jutottak a parttól, már nem tud kiszállni.

számára mindig a család az első, de rengeteg barátot tudhat maga mellett. Érzékeny típus, részben ezért is olyan fontos számára a biztonság. Nem szereti munkahelyét vagy partnereit váltogatni. Hangulatember, olykor kissé sértődékeny, mivel minden megjegyzés mögött összeesküvést lát.

~ ...

Ez folyton így folytatódik ahhoz a mesebeli hétfejű ~hoz hasonlóan, amelynek ha egy fejét levágják, hét másik nő helyébe.

konzisztencia koherencia koordinálhatóság korrigálhatóság javíthatóság fejlődőképesség csőd élmény Szinay Balázs tulipán jelkép szimbólum folklór népművészet díszítőművészet motívum életszakaszok jelleg hello kitty hannah montana menekülés alkohol csokoládé cukorka mókuskerék Holdcsomó ~fej ...

Ő az Ikrek képviselete, többek közt ezért tud ~on lovagolni, mert az Ikrekben van a felszálló holdcsomópont, amit ~fejként is számontartunk.
A következő fokozat a Szűzben, a tudásszerzés helyén van, őt füvesasszony, füvesember, tudó, halottlátó, javas,.stb.

Egy Wang Jirong nevezetű udvari hivatalnok, aki a régi kínai írásjelek tudósa volt, nem érezte jól magát, és kiküldte a szolgálóját, hogy hozzon már a patikából "~csontot".

Nem elég, hogy a Vízöntőben (És a IX házban: az egyetemes törvények megismerésének és személyközti alkalmazásának a házában!) álló ~farka "be van terhelődve két" negatív tűzbolygóval, Hanem a Vízöntővel szemben álló konstellációban, az Oroszlánban (És a IV.

Tan-ku ősatya öt testrészéből lett az öt szent hegy, s Fu-hszi ősatya jelképezte ötös: a tavasz, a zöld szín, a ~, a lép és a szekerce. A Cse nevű varázserejű gomba ötszínű volt, és a ~ünnepségüket az ötödik hónap, ötödik napján tartották meg.

-1 ~ pikkely(zöld)
-a kiszemelt áldozat egy hajszála
- egy csepp vér ami a készitöjé
FŐZÉS:
-Tegyünk fel egy lábasba vizet forrni,ha már forr a víz akkor tegyük bele a friss mandragora gyökért,majd ezt lassan keverjük és a kővetkezőt mondjuk: ...

Ha egy ~rajzra figyelek, nem olyan egyszerű megszabadulni a hozzá kötődő beépített gondolatsoroktól, mintha egyetlen pont lenne előttem.

Ez az egy kivétel volt Ráhu, akit az indiai asztrológia könyvek néha ~nak is neveznek. Ráhu elrejtőzött a Nap és a Hold közé, gondolván, hogy Mohini-murti az Úr Visnu inkarnációja nem veszi majd észre a csalást, és neki is ad a nektárból.

Persze, sokkal egyszerűbb az élet, ha saját séfünk van, aki minden reggel frissen szeli nekünk a mangót, ~gyümölcsöt, reszeli a kókuszt és süti a gluténmentes, szénhidrát- és zsírcsökkentett palacsintánkat, hogy aztán az organikus kávébabból készített, ...

Egyik népszerű ábrázolásán azt láthatjuk, amint a lábával egy ~ fejére/testére lép, ezzel mutatva, hogy uralja azt. Ez a Kundalini Nagy Istennő aspektusára utal, akinek segítségével a tudat kijut a szamszárából.

A horoszkópban a ~ dupla, egy kis- és egy nagytehetséget hordoz. A kistehetség a kis kék háromszög és annyit jelent, hogy fejleszteni Kell, hogy valódi, elismerést is kiváltó tehetség legyen belőle. A nagy kék háromszög veleszületett, fejlesztés nélküli tehetség, amely nem ismer akadályokat.

Az ünnepségeken gyakran megjelennek az óriások és a ~ok.
Tüzeket gyújtottak, hogy a Nap előtt tisztelegjenek és energiával járuljanak hozzá, így talán tovább ég a Nap tüze. Hagyományosan kilenc féle növényt égetnek a tűzben.

A régebbi történetekben két ~ szerepelt, de Apollón csak az egyiket ölte meg. Apollón tulajdonképpeni ellensége nőnemű volt, egy nőstény ~, görögül 'drakaina', a Delphyné nevezetű.

A vízöntő és az autók: A ~repülő és a nyitott sportautók illenek hozzá. Vezetési stílusában is nagyon kiszámíthatatlan, ő az aki az utolsó percben vált sávot, ezzel kisebbfajta sokkot okozva a mögötte jövőnek.

Először is megfelelő tűzszínű kendővel takard le az oltárt, tegyél rá megfelelő figurát, például szalamandrát, ~t vagy mást, gyertyákat, a Nap vagy a Mars alá tartozó növényeket, virágokat, tűzköveket, a Tűzistennő megnyilvánulásait, például Amaterasu (japán napistennő), ...

~pontok a Hold és a Nap pályasíkja mindennap két, egymással éppen szemközt elhelyezkedő ponton metszik egymást az égbolton. Ezek az úgynevezett felszálló (vagy északi) és a leszálló (vagy déli) Hold-csomópontok.

A fentieknek legjobban az ún. '~ gyomra' forma felelt, meg, ami leginkább egy karosszékre hasonlított. Ezeken a helyeken emelt épület félkörben hegyekkel, erdőkkel övezett síkságon épült. A homlokzat felőli rész nyitott, a közelben tóval vagy folyóval.
Feng shui ma ...

Ezért van az, hogy a kínai emberek nagyon tisztelik a ~okat és az óriás teknősöket. A teknősszobrok mellett ~okat is mindenütt találunk: a háztetőkön, a falakon, a modern épületek architektúrájában, parkokban. stb..

kínai horoszkóp, kínai asztrológia, kínai horoszkóp 2012, kínai asztrológia 2012, 2012 a ~ éve, ~ éve, kínai horoszkóp Patkány, kínai horoszkóp Bivaly, kínai horoszkóp Tigris, kínai horoszkóp Disznó
Partnereink ...

Kínai horoszkóp a bivaly, a tigris, a nyúl, a ~, és a kígyó jegy szülöttei számára.
Cikksorozatunkban röviden bemutatjuk a kínai horoszkóp alapjait, és sorra vesszük annak jegyeit, illetve azok jellemzőit.

Miben más a kínai horoszkóp?

Patkány Bivaly Tigris Nyúl ~ KígyóKecske Majom Kakas Kutya Disznó
Küldd el ismerősödnek!
Beküldő: Bronco ...

Ezért van egyszer fa-majom, amit a fa-veréb követ vagy víz-egér, föld tigris, tűz tehén és fém kígyó, máskor meg tűz ~, fém veréb, víz disznó, föld kutya és így tovább.

Van kötésmágia, gyertya mágia, Istennő mágia, ~ mágia és még sorolhatnám. Ahány mágus annyiféle mágia van. A mágia átlényegítő hatását mi sem bizonyítja jobban, minthogy kifelé irányul, és mások javára munkálkodik.

Az ugródeszka a szívcsakra: a szív kinyitásának, vagyis a megbocsátásnak a szintje. Ebből megérthetjük: ha legyőzzük önmagunkat (az egót), uraljuk a levegő elemet is, és a ~ már nem képes ártani nekünk.
Jin, jang és az építészet ...

elektronika, számítógép, számítógépes játék, hifitorony, audio-video, digitális fényképezőgép, könyv (kutatásról, feltalálásról, repülésről, galaxisról, csillagászatról, ufókról..), autó, bicikli, de akár ejtőernyő, siklóernyő vagy ~repülő
Halak
Nő: ...

Kifejezetten megpróbáltatásokkal teli év a PATKÁNY számára, nehéz és feszültségekkel terhes év a NYÚL és MADÁR részére, illetve rejtett, belső feszültségekkel számolhat a KÍGYÓ, BIRKA, DISZNÓ és BIVALY. Közömbös éve lesz a SÁRKÁNYNAK, MAJOMNAK.

Elkészítése során rengeteg szimbólumot használhatnak, a kívánt célnak megfelelően:ugyanis míg az elefántok például szerencsét hoznak, a ~ erőt ad. Akár saját kezűleg is elkészíthetjük mandalánkat; s bármely nép szimbólumait felhasználhatjuk a rajzolás során.

Csak akkor állhat vissza az erőegyensúly (felszálló Holdcsomópont a Mérlegben), ha a zavar hullámai, melyet a Gólem gerjesztett a polgári életben elsimulnak, s amelyet a "házi ~ok" nem éppen kitörő lelkesedéssel fogadtak annak idején.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Isten, Szellem, Vallás, Tudat, Asztrológia?

◄ Sámánizmus   Sarokház ►
 
RSS Mobile