Kezdőlap (Parapszichológia)

 Ezoterika 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Parapszichológia

Ezoterika  Parajelenség  Párhoroszkóp

A "parapszichológia" jelentése: Az emberi tapasztalással kapcsolatos szokatlan jelenségek természettudományos és bölcseleti vizsgálata.


Parapszichológia és tudomány viszonya az ezredfordulón
Vassy Zoltán
(Utószó Várkonyi Nándor "Varázstudomány" című könyvéhez, Széphalom Könyvműhely, Budapest, 1998 - 2000.) ...

Parapszichológiai módszerekkel, transzlégzéssel és a Bach - virágterápiával
megteremthető a szellemi - lelki - testi egyensúly !
Ehhez kapcsolódó oldalak
Segítséget és megoldást kínálok
Szellemi - lelki - testi egyensúly
Káros stresszhatások
Allergia ...

Parapszichológiai kísérletekhez nem könnyű elkészíteni a megfelelő véletlenszám-generátort, mivel maga a mért hatás igen kicsi, és így a generátor kis hibája is kísérleti műtermékhez vezet.

A parapszichológia rohamos fejlődésével újabb és újabb fogalmak kezdtek el terjedni többek között olyanok is mint a poltergeist-jelenség. Szerencsére egy igen ritkán előforduló jelenségről van szó, amely leginkább nyugodt békés családi környezetben kezdődik.

A ~ folyamatosan keresi a magyarázatokat az olyan jelenségekre, mint a nyelveken szólás, a telepátia vagy éppen a távgyógyítás.
Jézus azt mondja a hívőkre: 'Azokat pedig, akik hisznek, ilyen jelek követik: az én nevemben ördögöket űznek; új nyelveken szólnak' (Márk 16,17).

A ~ alapos kutatásnak vetette alá az ezzel összefüggő jelenségeket. Az 'automatikus írás"-nál vagy az 'automatikus festésinél a transzban időző médium tudatának részvétele nélkül szövegeket vagy képeket alkot, legtöbbször átlagon felüli sebességgel, mintegy külső kényszer alatt.

A ~i képességek egy idő után úgy is ki fog­nak alakulni bennünk, de csak akkor, amikor már megér­tünk rá, amikor az auránkat alkotó szubatomi energiarészecskék rezgésfrekvenciája az állandó fejlődés következtében oly mértékben megnövekedik, ...

A ~i jelenségeknél ugyanis a logika, a materialista gondolkodás csődöt mond.

Paulinyi Tamás
~i kutató
SZINTÉZIS Szabadegyetem
06 1 220-57-38 ...

Michéle Curcio: ~ A-tól Z-ig, 1991.
Spiritualizmus
Spiritizmus
Nemzetközi katalógusok ...

"A jövőérzékelés, a tudományos ~ érzékszerveken túli észleléseknek (ESP) nevezett csoportjába tartozik. A pontos definíció szerint a prekogníció olyan jövőbeli információk észlelését jelenti, amelyekhez logikai következtetés útján nem juthatunk.

Richard Cavendish A mágia, okkultizmus és ~ lexikonja című alapművében mindenféle belső pszichikai kényszert a megszállottság kategóriájába sorol, bár maga is elismeri, hogy ezzel 'sok tudósnak és sarlatánnak ad kenyeret'.

~i kutatásait 1944-ben kezdte meg az Egyesült Államokban, Texas-ban. Majdnem 30 éven át végzett kísérleteket, elsősorban az intelligencia szintjének növelésére törekedett Később ráébredt, hogy módszere ennél sokrétűbb, s az élet minden területére kiterjed.

Ez a változat már bizonyos mértékig a ~ fogalomkörébe tartozik.

A modern kutatások folytatják az ember természetének és felépítésének mélyebb megértésére szolgáló vizsgálatokat, és azok a legutóbbi időkben a pszichológia és a ~ területén olyan fejlődésről számolnak be, amelyek megalapozzák az itt megfogalmazott figyelmeztetést.

A mentalista tehát éppúgy lehet médium, tisztánlátó, gondolatolvasó, vagyis bármely, a ~ témakörébe utalt jelenség képviselője.

~i kutatásait 1944-ben kezdte meg Texas-ban. Mintegy 28 éven át végzett kísérleteket, melyek elsődleges célja az intelligencia növelése volt. Később ráébredt, hogy módszere ennél sokrétűbb, s az élet minden területére kiterjed.

Tevékenységeim területei: kártyajóslás (cigánykártya, tarot-kártya, Lenormand kártya, angyalkártya) tenyéranalízis, ~, reinkarnációs időutazás, 4 dimenziós szellemgyógyászat, pszichoanalízis, egyéni és csoport terápia, álomfejtés, stresszoldás, energiaátvitel és médium írás.

'A TM-Sziddhi képességfejlesztő program három hónapos meditálás alatt tanulható meg. Ennek során agyfrekvenciánk olyan mélyre csökken, hogy képessé válunk különféle ~i jelenségek előidézésére is.'
Fölösen! Ami magától jön létre, az rendben, de minek előidézni?

A program megígéri, hogy 'elménk kihasználatlan erejével bármit elérhetünk, amit kívánunk'* A program José Silva(1914-1999) szellemi terméke, aki polgári foglalkozását tekintve villanyszerelő volt, és szinte falta a pszichológiai, ~i és vallásos könyveket, ...

elméleteinek egyesítését, a holografikus paradigmaként emlegetett megközelítést sok kutató szkeptikusan fogadta, másokat viszont felvillanyozott. Néhányan egyenesen azt gondolják, hogy ez a modell képes lehet megoldani tudományosan eddig le nem írható rejtélyeket, sőt általa a ~i ...

A dobókocka egyébként is a tudományos ~ egyik legkedveltebb eszköze. Joseph Banks Rhine például több évtizedet fordított életéből kutatásokra, hogy rájöjjön, vajon hogyan lehet a dobás eredményét szellemi úton befolyásolni.

A ~ és általában az okkultizmus tanulmányozásához kedvező.
9. házban: Újító szellem, amely új utakat keres az önkifejezodéshez. Rendkívül fejlett képzelőerő. Ezek a személyek megakarják változtatni a világot. Nagyon sok kalandos utazás.
10. házban: Váltakozó szerencse.

Nem véletlen például, hogy nálunk egy fizikus kezdett el foglalkozni a gömbvillámok kérdésével, s ezen keresztül hovatovább a ~i jelenségek egyik szakértőjévé növi ki magát, még ha a megállapításai mégoly óvatosak is.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Tudat, Szellem, Varázs, Ezoterikus, Vallás?

◄ Parajelenség   Párhoroszkóp ►
 
RSS Mobile