Kezdőlap (Parapszichológia)

 Ezoterika 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Parapszichológia

Ezoterika  Parajelenség  Párhoroszkóp

A "parapszichológia" jelentése: Az emberi tapasztalással kapcsolatos szokatlan jelenségek természettudományos és bölcseleti vizsgálata.


Parapszichológia és tudomány viszonya az ezredfordulón
Vassy Zoltán
(Utószó Várkonyi Nándor "Varázstudomány" című könyvéhez, Széphalom Könyvműhely, Budapest, 1998 - 2000.) ...

Parapszichológiai módszerekkel, transzlégzéssel és a Bach - virágterápiával
megteremthető a szellemi - lelki - testi egyensúly !
Ehhez kapcsolódó oldalak
Segítséget és megoldást kínálok
Szellemi - lelki - testi egyensúly
Káros stresszhatások
Allergia ...

Parapszichológiai kísérletekhez nem könnyű elkészíteni a megfelelő véletlenszám-generátort, mivel maga a mért hatás igen kicsi, és így a generátor kis hibája is kísérleti műtermékhez vezet.

A parapszichológia rohamos fejlődésével újabb és újabb fogalmak kezdtek el terjedni többek között olyanok is mint a poltergeist-jelenség. Szerencsére egy igen ritkán előforduló jelenségről van szó, amely leginkább nyugodt békés családi környezetben kezdődik.

A parapszichológia alapos kutatásnak vetette alá az ezzel összefüggő jelenségeket. Az 'automatikus írás"-nál vagy az 'automatikus festésinél a transzban időző médium tudatának részvétele nélkül szövegeket vagy képeket alkot, legtöbbször átlagon felüli sebességgel, mintegy külső kényszer alatt.

A parapszichológiai képességek egy idő után úgy is ki fog­nak alakulni bennünk, de csak akkor, amikor már megér­tünk rá, amikor az auránkat alkotó szubatomi energiarészecskék rezgésfrekvenciája az állandó fejlődés következtében oly mértékben megnövekedik, ...

A parapszichológiai jelenségeknél ugyanis a logika, a materialista gondolkodás csődöt mond.

Paulinyi Tamás
parapszichológiai kutató
SZINTÉZIS Szabadegyetem
06 1 220-57-38 ...

A parapszichológiai jelenségek - mint a kopogó szellem is - működésének nem ismerjük a magyarázatát. Mivel ez a jelenség azonban jól látható, hallható, érzékelhető, a megfigyelők szerint legjobban a garázdálkodáshoz hasonlítható.

Richard Cavendish A mágia, okkultizmus és parapszichológia lexikonja című alapművében mindenféle belső pszichikai kényszert a megszállottság kategóriájába sorol, bár maga is elismeri, hogy ezzel 'sok tudósnak és sarlatánnak ad kenyeret'.

Parapszichológiai értelemben két lény közötti személy, aki természetfelettinek tűnő módon képes felfogni és közvetíteni bizonyos dolgokat. A szó klasszikus értemében a médium olyan emberi lény, aki képes kommunikálni a szellemekkel.

Parapszichológiai kutatásait 1944-ben kezdte meg az Egyesült Államokban, Texas-ban. Majdnem 30 éven át végzett kísérleteket, elsősorban az intelligencia szintjének növelésére törekedett Később ráébredt, hogy módszere ennél sokrétűbb, s az élet minden területére kiterjed.

Ez a változat már bizonyos mértékig a parapszichológia fogalomkörébe tartozik.

A modern kutatások folytatják az ember természetének és felépítésének mélyebb megértésére szolgáló vizsgálatokat, és azok a legutóbbi időkben a pszichológia és a parapszichológia területén olyan fejlődésről számolnak be, amelyek megalapozzák az itt megfogalmazott figyelmeztetést.

A mentalista tehát éppúgy lehet médium, tisztánlátó, gondolatolvasó, vagyis bármely, a parapszichológia témakörébe utalt jelenség képviselője.

Parapszichológiai kutatásait 1944-ben kezdte meg Texas-ban. Mintegy 28 éven át végzett kísérleteket, melyek elsődleges célja az intelligencia növelése volt. Később ráébredt, hogy módszere ennél sokrétűbb, s az élet minden területére kiterjed.

Tevékenységeim területei: kártyajóslás (cigánykártya, tarot-kártya, Lenormand kártya, angyalkártya) tenyéranalízis, parapszichológia, reinkarnációs időutazás, 4 dimenziós szellemgyógyászat, pszichoanalízis, egyéni és csoport terápia, álomfejtés, stresszoldás, energiaátvitel és médium írás.

'A TM-Sziddhi képességfejlesztő program három hónapos meditálás alatt tanulható meg. Ennek során agyfrekvenciánk olyan mélyre csökken, hogy képessé válunk különféle parapszichológiai jelenségek előidézésére is.'
Fölösen! Ami magától jön létre, az rendben, de minek előidézni?

A program megígéri, hogy 'elménk kihasználatlan erejével bármit elérhetünk, amit kívánunk'* A program José Silva(1914-1999) szellemi terméke, aki polgári foglalkozását tekintve villanyszerelő volt, és szinte falta a pszichológiai, parapszichológiai és vallásos könyveket, ...

elméleteinek egyesítését, a holografikus paradigmaként emlegetett megközelítést sok kutató szkeptikusan fogadta, másokat viszont felvillanyozott. Néhányan egyenesen azt gondolják, hogy ez a modell képes lehet megoldani tudományosan eddig le nem írható rejtélyeket, sőt általa a parapszichológiai ...

A dobókocka egyébként is a tudományos parapszichológia egyik legkedveltebb eszköze. Joseph Banks Rhine például több évtizedet fordított életéből kutatásokra, hogy rájöjjön, vajon hogyan lehet a dobás eredményét szellemi úton befolyásolni.

A parapszichológia és általában az okkultizmus tanulmányozásához kedvező.
9. házban: Újító szellem, amely új utakat keres az önkifejezodéshez. Rendkívül fejlett képzelőerő. Ezek a személyek megakarják változtatni a világot. Nagyon sok kalandos utazás.
10. házban: Váltakozó szerencse.

Nem véletlen például, hogy nálunk egy fizikus kezdett el foglalkozni a gömbvillámok kérdésével, s ezen keresztül hovatovább a parapszichológiai jelenségek egyik szakértőjévé növi ki magát, még ha a megállapításai mégoly óvatosak is.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Ezoterikus, Tudat, Szellem, Ezotéria, Varázs?

◄ Parajelenség   Párhoroszkóp ►
 
RSS Mobile