Kezdőlap (Parapszichológia)

 Ezoterika 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Ezoterika » Parapszichológia


 

Parapszichológia

Ezoterika  Parajelenség  Párhoroszkóp

A "parapszichológia" jelentése: Az emberi tapasztalással kapcsolatos szokatlan jelenségek természettudományos és bölcseleti vizsgálata.


Parapszichológia és tudomány viszonya az ezredfordulón
Vassy Zoltán
(Utószó Várkonyi Nándor "Varázstudomány" című könyvéhez, Széphalom Könyvműhely, Budapest, 1998 - 2000.) ...

Parapszichológiai módszerekkel, transzlégzéssel és a Bach - virágterápiával
megteremthető a szellemi - lelki - testi egyensúly !
Ehhez kapcsolódó oldalak ...

Parapszichológiai kísérletekhez nem könnyű elkészíteni a megfelelő véletlenszám-generátort, mivel maga a mért hatás igen kicsi, és így a generátor kis hibája is kísérleti műtermékhez vezet.

A parapszichológia rohamos fejlődésével újabb és újabb fogalmak kezdtek el terjedni többek között olyanok is mint a poltergeist-jelenség.

A parapszichológia alapos kutatásnak vetette alá az ezzel összefüggő jelenségeket.

A parapszichológiai képességek egy idő után úgy is ki fog­nak alakulni bennünk, de csak akkor, amikor már megér­tünk rá, ...

A parapszichológiai jelenségeknél ugyanis a logika, a materialista gondolkodás csődöt mond.

Paulinyi Tamás
parapszichológiai kutató
SZINTÉZIS Szabadegyetem
06 1 220-57-38 ...

A parapszichológiai jelenségek - mint a kopogó szellem is - működésének nem ismerjük a magyarázatát. Mivel ez a jelenség azonban jól látható, hallható, érzékelhető, a megfigyelők szerint legjobban a garázdálkodáshoz hasonlítható.

Richard Cavendish A mágia, okkultizmus és parapszichológia lexikonja című alapművében mindenféle belső pszichikai kényszert a megszállottság kategóriájába sorol, bár maga is elismeri, hogy ezzel 'sok tudósnak és sarlatánnak ad kenyeret'.

Parapszichológiai kutatásait 1944-ben kezdte meg az Egyesült Államokban, Texas-ban.

Ez a változat már bizonyos mértékig a parapszichológia fogalomkörébe tartozik.

A modern kutatások folytatják az ember természetének és felépítésének mélyebb megértésére szolgáló vizsgálatokat, és azok a legutóbbi időkben a pszichológia és a parapszichológia területén olyan fejlődésről számolnak be, ...

A mentalista tehát éppúgy lehet médium, tisztánlátó, gondolatolvasó, vagyis bármely, a parapszichológia témakörébe utalt jelenség képviselője.

Tevékenységeim területei: kártyajóslás (cigánykártya, tarot-kártya, Lenormand kártya, angyalkártya) tenyéranalízis, parapszichológia, reinkarnációs időutazás, 4 dimenziós szellemgyógyászat, pszichoanalízis, egyéni és csoport terápia, álomfejtés, ...

Alternatív Természettudományi Szabadegyetem, Parapszichológiai Kar
Elérhetőség:
Kérdezd szakértőnket » ...

'A TM-Sziddhi képességfejlesztő program három hónapos meditálás alatt tanulható meg. Ennek során agyfrekvenciánk olyan mélyre csökken, hogy képessé válunk különféle parapszichológiai jelenségek előidézésére is.' ...

A program megígéri, hogy 'elménk kihasználatlan erejével bármit elérhetünk, amit kívánunk'* A program José Silva(1914-1999) szellemi terméke, aki polgári foglalkozását tekintve villanyszerelő volt, és szinte falta a pszichológiai, parapszichológiai ...

emlegetett megközelítést sok kutató szkeptikusan fogadta, másokat viszont felvillanyozott. Néhányan egyenesen azt gondolják, hogy ez a modell képes lehet megoldani tudományosan eddig le nem írható rejtélyeket, sőt általa a parapszichológiai ...

A dobókocka egyébként is a tudományos parapszichológia egyik legkedveltebb eszköze. Joseph Banks Rhine például több évtizedet fordított életéből kutatásokra, hogy rájöjjön, vajon hogyan lehet a dobás eredményét szellemi úton befolyásolni.

A parapszichológia és általában az okkultizmus tanulmányozásához kedvező.
9. házban: Újító szellem, amely új utakat keres az önkifejezodéshez. Rendkívül fejlett képzelőerő. Ezek a személyek megakarják változtatni a világot.

Nem véletlen például, hogy nálunk egy fizikus kezdett el foglalkozni a gömbvillámok kérdésével, s ezen keresztül hovatovább a parapszichológiai jelenségek egyik szakértőjévé növi ki magát, még ha a megállapításai mégoly óvatosak is.

Lásd még: Lásd még: Tudat, Szellem, Ezotéria, Ezoterikus, Spirituális

Ezoterika  Parajelenség  Párhoroszkóp

 
RSS Mobile