Kezdőlap (Oroszlán)

 Ezoterika 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Oroszlán

Ezoterika  Orbis  Ouija tábla

oroszlán
(kínaiul: shizi)
Az oroszlán nem őshonos állat Kínában, bár igen nagy népszerűségnek örvend. Kínai neve, a shi is idegen származására utal, hiszen a perzsa š"Ür szóból ered.


Oroszlán
Oroszlán (latin neve Leo). Mitológiai rövid története: Az Argosz síkság területén élt a nemeai oroszlán. A vad gyilkos fenevadat senki nem merte és tudta legyőzni. Héraklész úgy döntött, felkeresi és legyőzi.

Oroszlán csillagjegy

Bolygóid ebben a jegyben: Jelentkezz be vagy regisztrálj ingyen az értelmezések megtekintéséhez.
Időszaka: július 23 - augusztus 22., nyár közepe.
Jellemzői: Férfias jegy, megtartó, tűz elem (meleg és száraz).

Oroszlán (július 23-augusztus 22)
Mostanában néhány csúf tréfát uzött Önnel a sors. Ne hadakozzon, ne rendezzen visszavágót! Legyen türelmes ügyes és talpraesett. Sikeres és jelentos változtatásokra lesz képes. Mos valósíthatja meg hosszú távú elképzeléseit.

OROSZLÁN Július 23 - Augusztus 22
Az Oroszlán jegy szülöttei egyidejűleg energikusak és jóságosak, nagylelkűek, misztikusak és parancsolóak.
Hajlamosak a dühre, és sokat kell harcolniuk, hogy, leküzdjék ezt a hibát.

Az Oroszlán
Tudjuk, hogy az évkör négy sarokpontjának egyik fő alakja az Oroszlán, az Ökör/Bika, (ld. Beltane) a Sas (ld. Samhain) és a Szellem (ld. Ostara) társaságában.

Az Oroszlán csillagjegy - Jel és szimbólum
Az Oroszlán az állatöv ötödik jegye. Július 23 és augusztus 22 között, mikor a Nap az Oroszlán jegyén halad át, a nyár második fázisába érünk - utolsó szakasza a Szűzben következik.

Az Oroszlánok számára egészen természetesen összekapcsolódó dolgok jellemzik majd a 2013-as évet, amely történések mind pozitív irányba mozdítják majd el az Oroszlán csillagjegy szülötteit.

Oroszlán
(Felis leo L., l. a mellékelt szines képet), a ragadozó emlősök rendjében a macskafélék családjának egyik és leghatalmasabb tagja. Az Oroszlán Vérrokonaitól főleg rövidebb, zömökebb testével, rövid, lesimuló, egyszinü szőrével és himjének hatalmas nyak- és mellsörényével különbözik.

Oroszlán
A legnagyobb macskaféle ragadozó, mely Afrikában és Dél-Ázsiában él.
Ótörök eredetű szó: oszmán-török arslan, baskír, karakalpak ariszlan, csuvas araszlan, ezek talán egy arsil (vöröses sárga) melléknévvel kapcsolatosak.

A Nap által uralt Oroszlánoknak általában elég erős az egójuk, ami nagyon hasznos lehet, amikor választott hivatásuk élére szeretnének kerülni. Ha azonban nem tartod az ellenőrzésed alatt az egódat a magánéletedben, akkor az problémákat okozhat.

OROSZLÁN július 23-augusztus 23. Aki sokat markol, az keveset fog - tartja a mondás, és jól teszed, ha ebben a hónapban nem téveszted szem elől ezt a régi bölcsességet. Most nem igazán ismered fel a saját lehetőségeidet, illetve korlátaidat.

Oroszlán-principiumhoz tartozik minden őrző-védő állat, az erős oroszlán, a büszke sas, amely gyakran uralkodóházak címerében is szerepel.

Az oroszlánban álló hold
Érzelmi jellegzetességei
Az oroszlán jegyében elhelyezkedő Hold sugárzó, népszerű, vonzó kisugárzással ruházza fel viselőjét. Alapvető jellemvonásai az őszinteség, jóindulat, nagylelkűség.

Az Oroszlán társas élete nagyon mozgalmas, az állatok királyát a Nap-jegyének megfelelően a társaság középpontjává teszi. Önbizalmat sugároz és napfényt, képes minden ellenfelét túlragyogni, szereti önmagát és az életet és azt, ha őt imádják. Az Oroszlán tüzes jegy.

Az Oroszlán
Ő a Hold mellett a másik fővilágító által uralt jegy. Ez a két bolygó a többiekkel ellentétben csak egy jegyet uralnak. Az oroszlánt, naprendszerünk központja maga a Nap uralja.

AZ OROSZLÁN KAPU
Augusztus 8-án egy rendkívüli kedvező idő nyílik, átjutni egy másik csillagkapun a Felgyorsult Ébredés Kapuján, a 8:8-as Oroszlán kapun, amely belül, sejtszintű emlékezést hoz minden létezőnek.

Az Oroszlán szülötteknek főként a szívüket és a gerincüket kell kímélniük. Ezen kívül érzékenyek a hátukra, a hátizmaikra. Megelőzésként olyan életmódtól és helyzetektől kell óvakodniuk, amelyek főleg ezeket a testrészeket veszélyeztetik.
Carysma ...

6 remek recept Oroszlánoknak
A horoszkópjegy rengeteg dologra rámutat, itt az idő, hogy az egyes jegyeknek komplett menülistát állítsunk össze...
Fincsi ételek - kifejezetten Oroszlánoknak, vagy az Őket meglepni vágyóknak...

Kos Bika Ikrek Rák Oroszlán Szűz Mérleg Skorpió Nyilas Bak Vízöntő Halak
;

Oroszlán (Leo) ...

- Telihold az Oroszlán jegyében
Ma van az idei év első Teliholdja. Lehetőség szerint ma tedd szabaddá magad, aktiváld a kikapcsoló gombodat. ezek a napok őseink életében mindig is pihenőnapok voltak, mert érezték és tudták, hogy ma minden kétszeres erővel hat.

A szépséges színésznő 1964. július 26-án született. Oroszlán létére igencsak megfontolt teremtés, aki magánéletét mindig is igyekezett óvni a nyilvánosságtól, válásáról azonban sokat lehetett olvasni.
Galéria értékelése:
Értékeld a galériát: ...

Oroszlánosíts!
Ugye te is szeretnél menő, sikeres lenni; olyan, akinek a háta mögött összesúgnak az emberek, sőt ki is fejezik nyíltan is az elismerésüket: ' Micsoda nő', ' Micsoda pasi!'. Mindannyian erre vágyunk! Az Oroszlán az állatöv siker-jegye, de nem születhetünk mindannyian Oroszlánnak.

Oroszlán
(július 23. - augusztus 23.)
Az Oroszlán legtöbbször igen hiú, és szereti, ha mások is dicsérik, mennyire jól néz ki. A legszebb rajta legtöbbször a szeme és a folyton mosolygó szája, de szépséges 'sörényére' is büszke lehet: az Oroszlán jegyűeknek gyakran van göndör vagy hullámos haja.

Oroszlán
Az oroszlán jegy tűz elemű, uralkodó planétája a Nap.
Egy kis mitológia...:
Héliosz, a Nap és a fény istene. Nappal keletről nyugat felé egy kocsival szeli át az eget, melyet négy tüzes ló húz.

OROSZLÁN
Az Oroszlán nagyvonalú és nyitott, alkotó módon viszonyul az élethez. Gyakran születnek eredeti ötletei, szereti a monunemtális, feltűnő dolgokat, és nem veti meg a luxust sem. A ház, amelyben él, világosan árulkodik erről: a tele van drága és dekoratív bútorokkal.

Oroszlán (VII.23-VIII.23)
Tüzes jegy, rendkívül aktív. Akárcsak az oroszlán, akit az állatok királyának tartanak, e jegy szülötte is igyekszik kitűnni környezetéből. Próbál többnek látszani mint társai; ez már külső megjelenésén, beszédén is látszódik. Rendkívül figyelmes és nagylelkű.

OROSZLÁN
Kedvező: Nagy kreativitást igénylő tevékenységek végzésére, szórakozásra, flörtölésre, kapcsolatteremtésre, különösen olyan emberek esetében, akiknek előkelő társadalmi rangja van.

OROSZLÁN 07.23.-08.22.
Nő: Amennyiben a foglalkozásod kapcsolatban áll a nyilvános szerepléssel ez a hét kiemelkedő sikereket hoz ezen a téren, ha viszont nem akkor is nagy hatással leszel az emberekre, akik ezt pozitív visszajelzéssel igazolják majd neked.

OROSZLÁN (07.23-08.23)
Szerelem: Sugárzó Vénusz, harmonikus Merkúr és összekötoként a Jupiter: optimális csillagkonstelláció az elmaradt nyári szerelmek pótlására. Mindenki az Oroszlán no kegyeit keresi, neki csak ki kell választania a hódolók közül álmai hercegét.

OROSZLÁN
A szív, hát, rekeszizom, vérkeringés, verőerek és az érzékszervek érdekében tegyen valamit, amikor a Hold az Oroszlán csillagképen halad keresztül!
SZŰZ ...

Oroszlán
- Alaptétele: Alakítani
- Cselekedeteinek jellemzői: Nyugodt, határozott, magabiztos, öntelt, hiú.
- Gondolkodásának jellemzői: Optimista, nem bírja a kritikát.
- Érzéseinek jellemzői: Jóindulatú, nagyvonalú, humoros.

oroszlán: büszkeség, hatalom, erő, védelem
őz: szelídség, gyengédség
patkány: alantas rosszindulat ...

Oroszlán
Kiegyensúlyozott év elé nézel, ami rád is fér, hiszen az utóbbi 2-3 esztendőben bőven kijutott a drámából.
A nehéz időszakon azonban sikeresen túlléptél, tehát nyugodtan learathatsz néhány babért.

Oroszlán
Nem bírsz meglenni egyedül, egyfolytában társaságra vágysz a hét elején. Szerdán munkáddal kapcsolatos bizonytalanság uralkodik el rajtad. Az önbizalomhiány tovább súlyosbítja a helyzetet, de péntekre megtalálod a választ a kérdéseidre és magabiztosságod is visszatér.

OROSZLÁN: A zöldes HELIOTROP tetőtől talpig megvéd. Ez a kő biztosítja az egészségedet és a könnyedségedet. A HEGYIKRISTÁLY a fiúk érdeklődésének középpontjába emel, ugyanis különlegessé teszi az aurádat. A TOPÁZ, pedig erőt ad.

OROSZLÁN Július 23 - Augusztus 23
Uralkodó bolygója a Nap, otthona az ötödik ház: gyermekek, önkipróbálás, kreativitás.

Oroszlán csillagkép (január 27.) - A teremtő erő szférája, dolgok létrehozója a szellemi akaratban ...

OROSZLÁN
Uralkodó bolygó: Nap
Eleme: Tűz
Minősége: Szilárd
Foglalkozásai: Színész, rendező, ékszerész, vállalkozó, tanár, bármilyen magas beosztású vezető ...

Oroszlán a méltóságos tempót.
Szűz pedig az aprólékos alaposságot jelenti. Talán a Szűz rész mozdul ebből a hármasból leginkább, de ő is pusztán azért, mert úgy érzi, snassz, ha nem tesz valamit.

Oroszlán
július 24 - augusztus 23
Az oroszlán egy igazi romantikus lélek. Nagyon érzéki és néha nagyon szexi. A szerelemben és az illatokban nem ismer mértéket. Számára még egy parfüm csomagolása önmagában is sokat jelent. Különösen, ...

Az Oroszlán jellemzése
Mivel nézni sem bírod a lustaságot és a tétlen koválygást, mások irányítása létfontosságú a számodra. Így alaptermészeted az uralkodás, végtére is főnöknek születettél...
Tovább " ...

Az Oroszlán AC büszke, naiv, jószívű, életvidám
A Szűz AC alázatos, szolgáló, pontos, rendszerető, kritikus
A Skorpió AC óvatos, bizalmatlan, bosszúálló, féltékeny ...

Oroszlán: júl. 23 - aug. 23-ig, uralkodó bolygója a Nap.
Tüzes, szilárd, férfias jegy.
A mindenkire egyformán ragyogó, kiáradó fény. Uralkodik a világon, amit a Kos hódított meg.

Vörös Oroszlán: regényből monodráma

A négy évvel ezelőtt 99 éves korában elhunyt író-tanító és spirituális gondolkodó tiszteletére a Vígszínház külön előadással készül. Venczel Vera színésznő a Vörös Oroszlán monodrámaként való feldolgozásával méltóképpen koronázza meg az emlékhónapot.

OROSZLÁN:
E jegy szülöttje bátor, erős, nagyvonalú, kezdeményező, és sokszor lusta, zsarnokoskodó. Szereti az életet, éppen ezért erős életerő jellemzi. Szeret szerepelni, és középpontban lenni, lételeme, hogy elismerjék, és felnézzenek rá. Társaságban általában kedvelt személy, és sokan szeretik.

Oroszlán alsóteste van farokkal, valamint sas felsőteste sasszárnnyal, -lábbal, -karmokkal és sasfejjel, rajta oroszlánszerű fülekkel (miáltal a griff-fej jól megkülönböztethető a sasfejtől). Szokványos helyzete az ágaskodó.
Aa griff kedveli a barátságtalan, kopár, sziklás hegyoldalakat
Állítólag : ...

OROSZLÁN július 23 - augusztus 22
Méltóságuknak megfelelően olyan feladatokat kapnak az élettől, ami igazán nagy kihívás. Tanulmányok területén kimagasló lehetőségek. Magas szintű tudás elérése többféle szakmai keretek között. Akár külföldi munka, akár külföldi tanulmányok.

Oroszlán (leo): Az időhurokból kiáradó spirálgömbi időhullámtér, a téridő nem egyszerűen forog és kering, hanem valójában csavarodik, órairányban a forrásától kifelé haladva. Itt természetesen a téresszencia pozitív taszítási vektorú rétegeiről van szó, ugyanúgy, mint a szvasztikánál.

OROSZLÁN / NAP:
Vasárnapi napon, a Nap órájában végy egy aranysárga színű szövet zacskót, és tedd bele a következőket: korbunkulus kő, majoránna, sastoll, napraforgó mag. Miután mindez megvan, szenteld fel. Tedd a zacskót az oltárra, és nyújtsd fölé mindkét kezedet.

OROSZLÁN (07. 23 - 08. 22.)
Aventurin Borostyán Citrin Gránát Hegyikristály Jáspis Karneol Kékkvarc Lazurit Rubin Rutilkvarc Szodalit Tigrisszem
SZŰZ (08. 23 - 09. 22.)
Achát Ametiszt Akvamarin Borostyán Citrin Howlit Jáspis Kalcedon Karneol Lazurit Lápisz Szodalit Tigrisszem Zafír ...

Oroszlánfejű viharistennő.
Ptah
Memphisz fő istensége, a kézművesek és a művészek pártfogója.

Oroszlán
23.07 - 22.08
Az Oroszlán jegy szülöttének következő hete a magánéleté és a családé. Ezt tartsa szem előtt, amikor tervezget! Mindazonáltal készüljön fel
Tovább ...

OROSZLÁN Július 23 - Augusztus 22
Az Oroszlánt a Nap uralja, szimbóluma az oroszlán. Tőz jegy, kreatív és nagyvonalú. A Naphoz hasonlóan az élet középpontjának tekintik magukat. A zodiákusban nincs büszkébb és királyibb jegy.

Oroszlánként igazi határozott karakter vagy, aki tudja, mit akar, ugyanakkor érzékeny lélek is, aki könnyen esik szerelembe, ez által pedig könnyen sebezhetővé válik.

Oroszlán
Maga az állat a Nap kapcsán kerül ide, mivel sörénye a sugárzást jelképezheti és színe is társítható a Nappal.
11 - 41. ábra Szilágylompért 'Oroszlánja'.

Az oroszlán legyőzése az ösztönös vágyakkal való megbékélést jelenti - felszabadulnak az árnyékba bezárt energiák, melynek eredményeképpen a tudatosság újra rátalál a belső központhoz vezető régen elfelejtett ösvényekre.

Az Oroszlánokkal és a Nyilasokkal egyetemben, a Bakra is jellemző a hosszú élet. A Bakok csontjai, ízületei, és térdei azonban hajlamosak lehetnek a reumára, az ízületi gyulladásra, a neuralgiára, az ízületek bemerevedésére, és egyéb ortopédiás problémákra.

Az Oroszlán kolerikus természetet ad. Uralkodik a szíven, májon, oldalakon, háton.
A Szűz melankolikussá tesz. Uralkodik a hason, derékon, bélen.
A Mérleg melankóliát idéz elő. Övé a köldök, has, ágyék. A jegyében született gyermek fog, száj, szem, fülbajokban fog szenvedni.

az Oroszlánnak az analogikus megfelelője. Mindet szép és gyönyörű, de épp azért tárgyaltam oly nagy részletességgel a Rák karmát az Oroszlán tulajdonságok ellenében, mert az I.

Oroszlán vagyok a fiam apja ikrek. Jó volt a sex és a barátnak is jo volt, bár kicsit nekem megbizhatatlan. A lányom apja skorpió miután meg tudtunk barátkozni egymás hülyeségével már 22 éve együtt vagyunk, bár mint már irtam másfél év után elváltunk- én akartam. Azóta párkapcsolatban élünk.

Ötödik rész - Oroszlán
A beavatandó kiemelkedett a mélyből és most a magasságba, a levegőbe vitetik.

Egy nagyon szép hölgy képéhen jelenik meg oroszlánok kíséretéhen, és finom, asztrális módon részesül a Holdistenben NANNA-ban. Ha ők összhangban vannak egymással - akkor, ha mindkét planéta kedvezően áll az égen -, mintha két héj futna össze a mennyben, hogy az istenek édes borát hullajtsa a Földre.

OroszlánSok esetben olyannak mutatkozik, mint aki erőlködik, hogy a legjobb énjét mutassa kifelé. Uralkodási hajlama kevésbé intenzív, mint az Oroszlán-Nap esetében. Őszinte módon fejezi ki érzelmeit, gondolatait. Nagylelkű, megbízható, és nagyon vágyik a tekintélyre.

Oroszlán felszálló, Vizöntö leszálló
1888.8.1.-1890.2.17. Rák felszálló, Bak leszálló
1890.2.18.-1890.9.7. Ikrek felszálló, Nyilas leszálló
1891.9.8.-1893.3.26. Bika felszálló, Skorpió leszálló
1893.3.27.-1894.10.13. Kos felszálló, Mérleg leszálló
1894.10.14.-1896.5.2.

Oroszlán Sárkányfarok által jelzett determinációkat mennyiben tudja az illető meghaladni? Nincs tehát, amiért a felszálló holdcsomópont Konstellációval foglalkoznunk, mert azt csak 14 - 21 év múlva tudjuk elérni esetleg.

Nem csak a rengeteg szembenállás és negyed-szembenállás, illetve a sok egyértelműen negatív fényszög ötlik elsőnek a szemünkbe, a krokivadász sorsképlete vizsgálatakor, hanem mindezzel együtt, és ez által, a Vízöntő - Oroszlán, Vízöntő - Szűz, a Halak - Szűz és Vízöntő-Mérleg sors-motívumok fél, ...

Az oroszlán a babiloni kaldeus és perzsa királyok csillagképe volt. Palotáik bejáratát általában szárnyas oroszlánok szobrai őrizték. A Szűz legfényesebb csillagát Kalásznak (Spica) nevezték el, amelyet az Ég Királynéja tart a jobbjában, mint a jólét és aratás jelképét.

A leviták négyszer vettek részt istentiszteleten, Ezékiel próféta látomásában tűz és füstgomolyagban egy szekér formájú jelenség tűnt fel előtte, Jahve tüzes trónja, amelyet négy négyarcú (oroszlán, sas, bika, ember) élőlény hordozott.

Tiszta nyerserő kultusz, amely az asztrológiában a Mars ősereje alá tartozik, meg kalandkeresés és helyzeturalom, itt az Oroszlán analógia lép előtérbe. A motor tulajdonképpen a lónak a gépesített változata, a lónak, a lovaglásnak az utóda.

Megszületett a legenda, mely szerint létezik egy hatalamas űrhajó, amit egy óriási oroszlán alá temettek, az jelzi hol található. Hasonló kö jelzéseket hagytak minden olyan helyen a mennyben, mely kapcsolódik a matrixhoz.

" Az 1919-20-as Versailles-i, békeszerződésnek álcázott, konc feletti éhes oroszlánok és dühös kis sakálok marakodása nem is torkolhatott semmi másba, mint a II. világháborúba, és az azt követő még gyászosabb jaltai, potsdami "békébe".

Valentinus gnosztikus evangéliumából, a Pistis Sophiából átvett fogalom, amelyet oroszlánfejű erőnek is neveznek; az anyagszülte ember istentelen akaratát, azaz - általánosságban - az én-ember szentségtelen tombolását jelölik vele.

Előbb-utóbb fel fog nőni, és akkor majd használnia kell, hogy lelője az oroszlánt, ami fel akarja falni vacsorára.
- Felteheted a kérdést, miért fontos megőrizni a tudást, ha egy mester simán letöltheti magának az akashából, a világéterből bármikor, bárhol.

Ezt a helyzetet jelöli az asztrológia úgy, hogy például a Hold a Nyilasban vagy a Mars az Oroszlánban áll.

Asztrológiai megfelelője: oroszlán-vízöntő tengely
Illóolajai: Bazsalikom, rózsa, jázmin, ibolya, kömény
Tanulási feladata: szeretet, hűség, ömbizalom, odaadás, együttérzés, önfeláldozás, szolgálat.

Hogyan bulizik a Szűz a Bikával? Vajon az idén hová lövi ki szerelem-nyilát a Nyilas, és kit hódít meg az Oroszlán? Játékos horoszkóp a Szilveszteréjszakára a 12 csillagjegynek ezen a különleges napon, hiszen az év utolsó napja mágikus nap, a világok közötti ajtó talán szélesebbre nyílik ma.

A ragadozó ösztönű állatok bevonása a vámpír-mitológiába érthető, hiszen bárki láthatott vért nyalogató macskát, kutyát, oroszlánt, vagy más fenevadat. Annál érdekesebb azonban, hogy hogyan vonhattak be olyan állatokat, mint a ló, a tehén, és más, alapvetően növényevő állatok.

Krittika (Kos-Bika), Uttara Phalgúni (Oroszlán-Szűz), Uttara Szadha (Nyilas-Bak) - tűzjegyből földjegybe
6 év
Hold ...

Egy erősen és jól ható bolygóról azt mondjuk, méltóságban van, a gyengén és előnytelenül ható planétáról azt, hogy "rangvesztett" helyzetben van. Ha egyikben sem, akkor semleges, azaz peregrin. Pl a Nap az oroszlán ura, ebben a jegyben jól és erősen hat, "otthon" van.

Csakra: gyökér csakra (1.), illetve szex csakra (2.)
Ásványcsoport: szilikátszerkezetű oxidok
Mohs-keménység: 7
Tömörség: 2,7
Előfordulási helyei: USA, Skócia, Brazília, India, Ausztrália, Uruguay
Kapcsolódó csillagjegyek: ikrek, oroszlán, szűz ...

A vágy néha megmarad, de csak annyi a hatása, mint a festett oroszlánnak. Ha pedig közelebbről is megismerek valakit, akkor a barátság érzése jóval erősebb annál, hogy szükségét érezzem más jellegű közeledésnek. Vágyok a másik ember bizalmára, szellemi kitárulkozására.

transzcendens bolygóval is kapcsolódik: a Neptunusz quadrat Uránusz a nyers logikán túlfekvő kérdések tanulmányozását, a hit és a meztelen realitások ihletet szintézisét hozhatják, melyet viszont az egyensúlyvesztés minden veszélye fenyeget, míg a Neptunusz sextil Jupiter-Plútó közel az Oroszlán-M.C.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Skorpió, Nyilas, Mérleg, Ikrek, Halak?

◄ Orbis   Ouija tábla ►
 
RSS Mobile