Kezdőlap (Opál)

 Ezoterika 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Opál

Ezoterika  Ónix  Oppozició

opál
viztartalmú sziliciumdioxid (SiO2); a viz mennyisége benne változó, rendesen 3-9 %, de 21%-ig is emelkedik. Alig egyéb, mint szilikát kőzetekből kilúgozott és azután megkeményedett, beszáradt kovasavas kocsonya, mely több-kevesebb vizet zárt magába.


opál
Több színben játszó, áttetsző ásvány, féldrágakő.
Nemzetközi szócsalád a latin opalus, illetve előzménye, a görög opalliosz nyomán, végső forrása az óind upalah (kő). A magyar szók forrása a német Opal és opalisieren.

Az "opál" jelentése: Különféle színekben előforduló, színjátszó, csillogó vagy áttetsző ásvány, egyes fajtái drágakövek.

A Marson található opál felfedezése az életre utaló bizonyítékot rejthet
A kutatók egy 1,7 grammos opáltöredéket fedeztek fel abban a Marsról származó meteoritban, amit a londoni Természettudományi Múzeumba szállítottak.
...

Opál, Szugilit, Fluorit , Jáde, Holdkő, Hematit, Akvamarin, Ametiszt
Megosztás
Link: ...

~
Különféle színekben csillámló, víztartalmú kovavas-gél. Vulkanikus kőzetrétegződés. Az ~ gyorsan kihűlt gél, ezért nem kristályszerkezetű.

~: segíti az asztráliskivetítést és a pszichizmust, szépséget kölcsönöz, pénzt és szerencsét hoz
Jade: szerelmet ad és hoz, meggyógyít, hosszú életet hoz, bölcsességet ad és oltalmat, segíti a jólétet és pénzt hoz, erősíti a szellemi képességeket, segíti a józan gondolkodást ...

~
Általános erősítő, csontváz, leukémia, máj, depresszió, félelem, intuíció, öröm.

Az ~ és a turmalin a legmegfelelőbbek a Mérleg jegy szülötte számára: segítik abban, hogy megszabaduljon a negatív érzelmektől, a haragtól és az aggodalmaskodó hajlamtól. Egészségügyi szempontból az anyagcserére vannak igen jó hatással.

Szerencseköve az ~, amely segít megszabadulni az érzelmi lerakódásoktól, oldja a depressziót és erősíti a vonzerőt.

Október születési köve a reményt szimbolizáló ~, de csak azoknak, akik ebben a hónapban születtek, mások számára viselése balszerencsét hoz. Az angolok szerint az októberi gyerek szomorúságra született, és megismeri az élet viszontagságait, ám eloszlanak a gondjai, bajai, ha opált visel a mellén.

VÍZÖNTŐ (01. 21 - 02. 18.)
Amazonit Ametiszt Aventurin Borostyán Fluorit Hematit Karneol Lazurit Obszidián Ónix ~ Sólyomszem Topáz Türkiz Zafír
HALAK (02. 19 - 03. 20.)
Akvamarin Ametiszt Amazonit Hegyikristály Heliotrop Hematit Holdkő Jade Jáspis Lazurit ~ Smaragd Szodalit Türkiz Zafír ...

A Halak jellemzése
A Halak jegy szerelmi horoszkópja
~, a Halak ásványa
Opálszín, a Halak csillagjegy színe ...

Azt mondjuk nektek, hogy a piezoelektromos kristályok, drágakövek, mint az ~ rendkívül hasznosak lehetnek, segítően hathatnak a Szaturnusz és a Hold formázza, mintázza a Föld felemelkedésének energiáját.
Zárszóként ...

Hold kedvező színei: Zöld, sárgás-fehér, ezüst, halványkék, ~,
tengerzöld, gyöngyház, rózsaszín
Kedvezőtlen színek: Szürke, fekete, piros ...

S bár sántasága folytán gyakran vált az égiek nevetségének tárgyává, műhelyéből mégis csodálatos fegyverek, pajzsok kerültek ki. Kis túlzással ~ Sándor bioenergetikus is héphaisztoszi utat járt be: annak ellenére rendületlenül gyógyítja a legkülönfélébb betegségeket, ...

testileg:a több víz, zöldséglé és gyógytea fogyasztása, élet vizek, sófürdők vagy tengeri fürdők, leveses, lédús ételek és fokhagyma fogyasztása, drágakövek: turmalin, gyöngy, ~ vagy füstkvarc viselése.

 Harmadikszem-csakra: erősítő színe a mélykék, hangja a lá, illata és illóolaja a gyöngyvirág és a levendula, íze a keserű és az édes, ásványi eleme a klór, drágaköve pedig a hegyikristály és az ~.

Az ásványok kristályszerkezete többféle lehet. Általában szervetlen vegyületek, de vannak szerves eredetűek is. Azok az anyagok, melyek hasonlítanak a természetes ásványokhoz (pl. ~) de nincs belső szerkezetük, mineraloidoknak nevezik.

Mondhatjuk, hogy világhatalom vagyunk az életet biztosító tiszta ivóvíz készletben, olajkészletben, földgázban, aranybányákban, drágakő bányákban (szintén titkolják, például smaragd, itt voltak a legértékesebb ~ bányák egész Európában), gyógyvizekben.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Ametiszt, Szellem, Kristály, Gyöngy, Smaragd?

◄ Ónix   Oppozició ►
 
RSS Mobile