Kezdőlap (Mágia)

 Ezoterika 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Mágia

Ezoterika  Ló  Mágikus képesség

Mágia a könyvesboltban
tetszik
A hetem azzal kezdődött, hogy a könyvesboltba, ahová évek óta járok, és ahol a könyvárak miatt egyre ritkábban vásárolok, rám esett egy könyv. ...


A mágia kialakulása

Megpróbálom összefoglalni, hogy hol és mivel kezdődött ez a vallás, és a mágia, vagyis a "MÁGIKUS VALLÁS", mely kezdetleges vallási hitből és szertartásaiból alakult ki.

A mágia
"Mi nem emberek, hanem varázslók vagyunk.
A közönséges emberek nem fizetik meg az árát,
hogy a mi utunkat járhassák."
Soror Het Heru (Shadowrun Grimoire) ...

A mágia a görög-római világban
Ez a cikk 913 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Fritz Graf könyve az antik mágia kutatásának első olyan összegzése, mely szakít a hagyományos mágia-vallás szembeállítással...

A mágia-divat
Napjainkban a mágia tovább él, átvészelte az üldöztetéseket, megerősödött. és kifordult hajdani voltából.

~
az a csodás hatalom, melynél fogva rejtélyes módon, természetfölötti eszközök segítségével, a természet rendjétől eltérő csodás dolgokat vihetni véghez.

~
A természetfeletti hatalmak befolyásolására végzett babonás műveletek, szertartások titkos tudománya. - mágikus: mágiával kapcsolatos, bűvölő, varázsos.

~
A ~ évezredes tudomány. Már a kőkorszaki ember is alkalmazta barlangjában, vadászat előtt a barlangfalára rajzolva az elejtendő vad képét. Megvannak a nyomai az ókorban, Egyiptomban, Mezopotámiában, a középkorban sem tudta a keresztényinkvizíció kiirtani.

MÁGIA ÖNMAGÁBAN CSAK EGY ESZKÖZ ÉS NEM A CÉL,
A MÖGÖTTES SZÁNDÉK A FONTOS
AZ ...

A ~ rövid története
Ismereteink szerint minden nagy kultúra alkalmazta a mágiát. Ez az ókorban a papok kiváltsága volt, ami nem szorítkozott mágikus eljárásokra, hanem minden olyan tudásra használták ezt a szót, ami az élet és a világ törvényeire, összefüggéseire vonatkozott.

A ~ gyakorlatai Egyiptomban
Egyiptomról szinte mindenkinek a hatalmas piramisok, a Szfinx, a Nílus és a szent templomok jutnak eszébe! Mindenkit lenyűgöz az a monumentalitás, amit Egyiptom képvisel.

~
"Mágus. Félelmetes szó. Vonz és taszít, rémít és elbűvöl. S reményt ad azoknak, akiknek nincs hová fordulniuk."
A mágusnak visszavonultan, megközelíthetetlenségben kell élnie, mielőtt/miután erre a visszafordíthatatlan útra lép.

~ ötvenezerért, társkeresés negyvenért
Majd' negyedszázados házasság után egy fiatalabb nőért hagyta el Magdolnát a férje. Az asszony kétségbeesett, félt a magánytól, ezért mindent bevetett, hogy párra leljen: mágus és társkereső irodák segítségét vette igénybe.
Tovább » ...

A ~ a köznapi nyelvben varázslást jelent, sot néha buvészeket is a mágus névvel szoktak illetni. Szepes Mária, e témakör egyik szakavatott írónoje szerint a ~ erot jelent. De nemigen találni olyan magyar szót, mely magában hordozná mindazt a jelentést, melyet a ~ tartalmaz.

Fehér ~
Azokat a varázslatokat, amelyek a szerencsétlenségek és a viszontagságok elkerülését szolgálják, a fehér~ egyik, sőt egyetlen formájának tartják.

Újhold-~
Újholdtól három és fél napig tart. Új kezdeményezések, váltások időszaka. (Új szerelem, életreform, új állás)
Telő hold-~ ...

Gyertya~ - a szerelemért
A tél a gyertyák ideje, hangulatot, illatot, fényt hoznak a lakásba. De akár a szerelmet is magadhoz vonzhatod velük! Varázsolj gyertyával! ...

A ~ nem fehér, vagy fekete, saját célja mindig függő a mögötte álló egyén céljaitól. Fehérnek hívja a szakirodalom a segítő, pozitív indíttatású mágikus praktikákat, míg az öncélú, sokszor komoly anyagi hátterű, erőszakos és negatív mágiát feketének.

A szerelmi ~ például a fekete mágiához tartozik, mert valakit akarata ellenére láncolunk magunkhoz, de ezzel boldogtalanságra ítéljük egymást. Már az ősemberek is alkalmazták a mágiát a sikeres vadászatért. Eljátszották a rituálék során a vadászatot.

Megtisztító ~ angyalokkal
Ezt a varázs szertartás magam is alkalmaztam, és azt vettem észre, hogy nagyon jól oldja a mentális blokkokat! Ezért nyugodt szívvel ajánlom neked is, ha úgy érzed, segítségre van szükséged egy bizonyos problémában.
80 ...

Most nyissátok meg a teljes szervezeteteket, hogy befogadhassátok a Forrás végtelen bőségét, mert ez a ~, a csodák és a manifesztáció energiája. Ez a kvantumkozmosz ereje és a tiétek, rácsatlakozhattok, a tiétek, elvehettek belőle, mivel az utánpótlás állandó állapotában létezik.

A szavak erejének, a ~ hatalmának és az érzékelés megannyi fajtájának fejlesztése várt ott a neofitákra.
Denderában, Hathor templomában foglalkoztak a csillagászattal, az asztrológiával, a gyógyítással és itt kapták meg a legmagasabb rangú beavatásokat a főpapok.

Egyesek szerint a füstölés elengedhetetlen a gyertya~ során. A füstölő fajtáját előírhatja egy különleges varázsige, de használhatsz más illatokat is. Van, aki a Háromkirályok illatait használja, van aki a herbénát.
A füstölő a LEVEGŐT szimbolizálja.

~, csoda és kereszténység


Sok keresztény gondolja úgy, hogy Harry hatása nem kedvező. És mégis, a Harry Potter könyvek mindegyikében, a jó és a gonosz közötti harc és a mágikus erők megfelelő használatának témaköre van kivesézve, a történet metaforáin keresztül.

MÁGIA
Az okkult erők gyakorlati alkalmazása, felhasználása. Ezen erők megismerése és ellenőrzése, irányítása csak szigorú önfegyelem és mérsékletes élet által lehetséges.


~
A mágiáimnál a természeti erőket használom. Minden energiámat belerakom, hiszen annyit kapok vissza, amennyit adok, de ez így van az élet az élet minden területén is. Úgy gondolom, hogy lényegesen hatékonyabb, ha egyetlen ember hajtja végre, fontos elem ugyanis az egyéni átérzés.

A ~ mindkét félt köti
Sokan azonban alapvető tévedésben vannak a szerelmi kötéssel kapcsolatban.

- ~: A ~ idotlen idok óta arra törekszik, hogy kapcsolatot teremtsen az ember számára hasznos energiákkal. Ez nem csak külso eroforrásokat jelenthet, hanem belso eroinket is. A célkituzés rokon az ezoterikáéval: a személyiség kibontakozása és önmegvalósítás.

Angyalmágia
Az angyalmágia az angyalokkal való kapcsolatfelvételt jelenti. Az angyalokkal való komunikációnak rengeteg formáját ismerjük. A legelterjedtebb az atlantiszi anygalpecsétek készítése és az atlantiszi anygalok megidézése.

~JóslásFeng shuiHoroszkópSzámmisztika
Célod megvalósításához legfontosabb a hit. Ha nem hiszel a szerencsehozó tárgy eredményességében, akkor ne is várj változást, felesleges egyáltalán belekezdened az elkészítésébe.

A ~, mint pszichológiai eszköz
A vadász felrajzolja vágyott zsákmányállatát a barlang falára, mielőtt az elejtésére indul, vagy az állat maszkjában eljár egy megszabott koreográfiájú, rituális táncot. Tudja: így a szellemvilággal való rejtélyes kapcsolat révén a vadászatát sikeresebbé teheti.

~történet
Sok régi monda beszél elsüllyedt városokról, amelyek most a tenger fenekén fekszenek. Holdfényes éjszakákon néha lelátni a tengeralatti palotákra, márvány terekre; és végzetes órán a tengermélyi harangok hangját is lehet hallani. Egy ilyen elsüllyedt várost hord magában minden ember.

A ~ szerint minden - a földön lévő - kőrakás az erő helye. Ezek a kövek ugyanis összpontosítják, összeadják az energiát. Mivel a földről az ég felé mutatnak, jelképezik a fizikai és a spirituális világ egymásra hatását. A kőrakások mágikus erejét is használhatjuk tehát varázslatainkhoz.

A ~ visszatérve csak az ártatlanság visszatértével valósulhat meg.
A varázsló lényege az átalakítás.
A varázsló figyeli, ahogy a világ lót-fut, de lelke a fény birodalomban lakozik.

A ~ kellékei a megfelelő tűztartók.
Egy stúdió előtere:
Egy stúdió előtere (váróterme), a háttérben a varázseszközök tárolására szolgáló vitrinnel.

Tér~.
Most csak röviden annyit, hogy a feng shui legalább annyira ~, mint amennyire egzakt! Akár így gondoljuk, akár nem, módszerei, "finomságai" alkalmazásra kerülhetnek a tiszta térben.

- Ez az a ~ technika, amit a buddhista imamalmoknál csinálnak a szerzetesek. Hogy teletömik az imahengert papírtekercsekkel, amikre ráírták az imákat. És amikor megforgatod, akkor a hullám doppler miatt lesugározza az anyagába beleírt gondolatokat.

Imagináció és ~.
Az imagináció helyes, indokolt használatához fontos tisztázni a szó jelentését, jelentőségét.

Szaturnusz: ~, szertartások kedvelője, könnyen hívő, tanulás iránt vonzódás, szellemi foglalkozás.
Uránusz: reménytelen fok, gyógyító lélek, kellemetlen helyzetekből kimenekül, a sikerhez nincs energiája, elhamarkodás, hevesség fordul elő.

száműzés, banya ~, meditáció, önmegtartóztatás, nőies istenségek
Megjegyzés: a különböző fajta mágiák általában azt jelölik, hogy elsődlegesen mit használnak a varázslatnál.
Díszítés: Enchanting Designz & Amy Brown ...

Azték krisztusi ~
Halottaskönyv
Az élet és a halál misztériumai
A tűz misztériumai
Karácsonyi üzenet 1962-1963 ...

Az asztal sarkán az elmaradhatatlan emberi koponya, mindenkit figyelmeztetve elkerülhetetlen sorsára; vagyis, félreérthetetlenül a ~ kellékei, melyek mindig is az elmélyült tudást szimbolizálták vagy helyettesítették.

egészség életmód érték éberség Egység Egyetemes Rend Törvények Abszolut Szellem Hamvas Béla asztrológia arany alkímia Értékrend Isten Rendeltetés sorsnehézségek mikrotheosz imagináció szó teremtő ~ teljesség újjászületés Megváltás Szathmári Faragó determináció szabadság választás döntés ...

E törvény kapcsán és a Teremtés-~ törvénye kapcsán is szóba került, a mágikus úton történő könnyű és gyors meggazdagodási, és más, ugyancsak mágikus úton, de legalább is misztikus úton történő boldogságszerzési lehetőségről szóló Titok című, bestseller-lista vezető film, ...

Éveken át próbálkoztam magam is a fogaim javításával, többféle ~ technikával, de gyakorlatilag eredmény nélkül.
Van viszont egy cseles módszer, ami elvileg segíthetne, és megoldható, csak még nem jöttünk rá, hogy kéne csinálni.

Mivel a nyári napfordulót ezután is a ~ és a misztérium idejének tartották, a gonosz szellemek elűzéséhez füveket és virágokat gyűjtöttek. Az egyik leghatásosabb 'szelleműző' növény - melynek főzetét italként fogyasztották, virágjából girlandokat fontak - Szent János füveként ismert.

~. segítség. pénz. siker. szerencse. bőség. szerelem. egészség. tarot. cigánykártya. számmisztika. asztrológia. numerológia. kártyajóslás. kristálygömb. astroworld. bennünk a jövőd. abed. máté. gabriella. gabi. gergő. kártyajóslás. kristálygömb. astroworld. bennünk a jövőd. abed. máté.

És tényleg: ha ezt értettek meg a Neptun lényegéből az emberek, a ~ Tőrvénye következtében a Neptun princípiuma mindeddig ilyen kábulatok és szédelgések formájában nyilvánult meg a történelemben.

ábra Alkímiai allegória részlete: az egyszarvú, Abracham Lambsprinck után (Selig¬mann: ~ és okkultizmus az európai gondolkodásban 94. o. 29. ábra)
Vagy szamárként.
11 - 37. ábra Részlet egy másik egyszarvú ábrájáról (Seligmann: ~ és okkultiz-mus... 213. o. 88. ábra) ...

Nemcsak a materiális tudományok érdeklik, de gyakran kutatja a lélek mélységeit, s a ~ tudományát is. Rendkívül elszánt, akaratát minden esetben érvényesíti. Ha egy célt tűz maga elé, mindent megtesz azért, hogy véghez vigye.

Végeztem agykontroll tanfolyamot, angyal- és angyalmágia-, AROLO TIFAR tanfolyamot, szellemgyógyászatot. Reiki mester lettem és voltak tanítványaim is. Megismerkedtem az ősi magyar mágiával is. A cigánykártya és a Tarot kártya rejtelmeinek felfedezése nagy hatással volt rám.

Danu/Dana: Anunak felel meg. Az anya isten. A varázsalók, folyók, kutak védelmezője, bőség, jólét, ~ és bölcsesség istennője.
Diancechit: A gyógyítás, orvoslás, megújulás, varázslat, ezüstművesség istene.

Elment egy igazi fehér mágus .
Elment , dimenziót váltott és nem meghalt.
Aki ennyit tett a tiszta fehér ~ útján soha nem felejtik.
Tovább él műveiben és a rengeteg olvasó szíveiben.

fekete ~, wugu) súroló Han-kori taoista irányzatokhoz kapcsolódjanak. Az i.sz. 190-ben a mai Hubeiben található Jingzhouban összegyűlt több ezer "tudós", akik deklarálták a konfuciánus klasszikusoktól való elfordulásukat, tehát elsősorban éppen ezen intellektuális körből került ki.

Choa Kok Sui: A kristályokkal való prána-gyógyítás ősi művészete
Elke Lopes: Ezoterikus nemeskő-gyógyászat
Scott Cunningham: Kristály-, Kő-, és Fém~ enciklopédia
Chris Pellant: Kőzetek és ásványok (határozó kézikönyv) ...

Latinból átvett kifejezés. Jelentése: természetfeletti, titokzatos erőkben és szellemekben való hit, az ezekkel való foglalkozás és annak elmélete (~, spiritizmus, asztrológia stb.)
Radix
Jelentése: gyökér, s az alaphoroszkópot értjük rajta.

A régi numerológusok a kilenc egyszerű számon kívül ismerték az összetett számok KAR MIKUS rejtélyét is. Összesen ötvenkét számot különböztettek meg, az összetett számok némelyikét képpel, piktogrammal ábrázolták, így lett például a 15-ös a varázsló, a 21-es a ~ koronája.

Nemcsak a tudományok érdeklik, de a lélek, a hit és a ~ rejtelmei is. Annak ellenére, hogy viselkedése, reakciói általában kiszámíthatatlanok, mégis határozott, és akaratát tűzön-vízen keresztülviszi. Kemény és következetes, még akkor sem dobja be a törülközőt, amikor egyértelműen vesztésre áll.

emberekkel teli világ lesz, akik mérgező, pusztító vírusokkal, fertőző csatornákon szerzik be az információkat. Ezeket, a fertőző vírusokat nevezzük mitoté-nak. Ezt úgy érzékelhetjük, mintha sok ezer hang
próbálna beszélni hozzánk egy időben. Még ennél is rosszabbak a gonosz varázslók (fekete ~).

A fekete ~ hívei az étertestet magukhoz is ragadhatják, ezért terjedt el Indiában és a Földön kívüli civilizációk közvetlen segítségével kialakított más kultúrákban a halottak elégetésének szokása, mivel a tűz meggyor­sítja, néhány napra lerövi­díti az étertest feloszlását.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Varázs, Isten, Tudat, Vallás, Szellem?

◄ Ló   Mágikus képesség ►
 
RSS Mobile