Kezdőlap (Kopogó szellem)

 Ezoterika 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Kopogó szellem

Ezoterika  Konstelláció  Korall

Kopogó szellem
A kopogó szellem az élőkkel tartott kapcsolatban játssza a legaktívabb, legmozgalmasabb szerepét. Gyakran megjelenik ilyenkor hangos dörömböléssel, kopogással, tárgyak hajigálásával, szétzúzásával hívja fel magára a figyelmet.


Kopogó szellemek
tetszik
Nagyon régóta megy már a vita arról, hogy léteznek-e szellemek vagy nem.

Kik a kopogó szellemek?
Számtalanszor hallottuk, olvastuk már, hogy egyes házakban szellemek kísértenek. Ha az élő személy nagyon ragaszkodott a lakókörnyezetéhez, akkor előfordulhat, hogy annyira kötődik hozzá még halála után is, hogy nem hajlandó azt elhagyni.

Kopogó szellemek: Igen kellemetlenek. Néhány kutató szerint, a "másik oldalon" lévő, rosszindulatú lényekről van szó, akik örömüket lelik az ártatlan, emberek zaklatásában, mások viszont úgy vélik, hogy nyilvánvalóan olyan jelenségről van szó, ami az álommal rokon, gyakran egy éretlen, ...

Kopogó szellem
Ők hangoskodnak és pusztítanak. Tárgyakat dobálnak, tőrnek, zúznak. Sokan meg tudnak birkózni az ilyen szellemek keltette zajokkal, pedig azok olyan hangosak lehetnek, hogy az őrületbe kergetik az élőket.
Pusztító magatartásukat is nehéz elviselni.

Általános megegyezés szerint a ~ lehet (de csak lehet) nem tudatos pszichokinézis (azaz gondolattal tárgyak mozgatásának) eredménye.
A kutatások szerint a kopogtató szellemek áldozatainak nagy része 25 év alatti nő, akik nem is tudnak róla, hogy ők maguk okozzák a zűrzavart.

A Poltergeist (német szó, jelentése "~") általában furcsa elektromos hatások és egyes tárgyak megmagyarázhatatlan elmozdulásai formájában jelentkezik. Ezeket a jelenségeket egy időben szellemeknek tulajdonították, de a kutatók, különösen pedig William G.

Az elnevezés két német szóból ered: a "polter" a népnyelvben zajt, a "geist" pedig szellemet jelent; magyar megfelelője: ~. A parapszichológia az elmúlt száz év során új mozaikszót vezetett be az angol nyelvbe: az RSPK-t. A rövidítés ismétlődő, spontán pszichokinézisre utal.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Szellem, Médium, Asztrológia, Kristály, Ezotéria?

◄ Konstelláció   Korall ►
 
RSS Mobile