Kezdőlap (Kopogó szellem)

 Ezoterika 

  » »
 
   

Kopogó szellem

Ezoterika  Konstelláció  Korall

Kopogó szellem
A kopogó szellem az élőkkel tartott kapcsolatban játssza a legaktívabb, legmozgalmasabb szerepét. Gyakran megjelenik ilyenkor hangos dörömböléssel, kopogással, tárgyak hajigálásával, szétzúzásával hívja fel magára a figyelmet.


Kopogó szellemek
tetszik
Nagyon régóta megy már a vita arról, hogy léteznek-e szellemek vagy nem.

Kik a kopogó szellemek?
Számtalanszor hallottuk, olvastuk már, hogy egyes házakban szellemek kísértenek.

Kopogó szellemek: Igen kellemetlenek. Néhány kutató szerint, a "másik oldalon" lévő, rosszindulatú lényekről van szó, akik örömüket lelik az ártatlan, emberek zaklatásában, mások viszont úgy vélik, hogy nyilvánvalóan olyan jelenségről van szó, ...

Kopogó szellem
Ők hangoskodnak és pusztítanak. Tárgyakat dobálnak, tőrnek, zúznak. Sokan meg tudnak birkózni az ilyen szellemek keltette zajokkal, pedig azok olyan hangosak lehetnek, hogy az őrületbe kergetik az élőket.

Általános megegyezés szerint a kopogó szellem lehet (de csak lehet) nem tudatos pszichokinézis (azaz gondolattal tárgyak mozgatásának) eredménye.

A Poltergeist (német szó, jelentése "kopogó szellem") általában furcsa elektromos hatások és egyes tárgyak megmagyarázhatatlan elmozdulásai formájában jelentkezik.

Az elnevezés két német szóból ered: a "polter" a népnyelvben zajt, a "geist" pedig szellemet jelent; magyar megfelelője: kopogó szellem. A parapszichológia az elmúlt száz év során új mozaikszót vezetett be az angol nyelvbe: az RSPK-t.

Lásd még: Lásd még: Szellem, Médium, Asztrológia, Kristály, Ezotéria

Ezoterika  Konstelláció  Korall

 
RSS Mobile