Kezdőlap (Karma törvénye)

 Ezoterika 

  » »
 
   

Karma törvénye

Ezoterika  Karma  Karmikus

A karma törvénye
Ki felelős sorsunkért? Előre meg van írva minden, vagy csakis tőlünk függ életünk alakulása?
.


Karma törvénye
Az említett tanulmányok folyamán a karma szót azoknak a törvényeknek a megjelölésére használtuk, ami által minden cselekedet, érzés és gondolat pontos eredménye végül is visszatér ahhoz az egyénhez, ...

A karma törvénye szerint nincsenek véletlenek: előre meg van írva a sorsod. Születésed pillanatában elrendeltetett az életfeladatod, mely alól nem bújhatsz ki.
15 nő, aki Nobel-díjat kapott
15 nő, aki Nobel-díjat kapott ...

Amikor mint szerszámot tartja a kezében, hogy a segítségével valamit kihozzon magából, akkor tudja a karma törvénye a legtöbb jót végrehajtani. Nem egy kívülről kapott, elfogadott valami, amivel nem sokat tud kezdeni és fél tőle, hogy mi következik.

Igazságtalanság tehát azt hirdetni, hogy a nagyon szegényeket - a karma törvénye ítélte egytől-egyig arra -, hogy nyomorogniuk keljen. A nagy szegénység a Földön mindig annak a következménye, hogy a kevesek halmozzák fel a felesleget.

Ilyen törvény például a karma törvénye, a hatás-visszahatás, amelyet mindnyájan jól ismerünk.

Az angyaloknak be kell tartaniuk a karma törvényeit

Ha megpróbálsz angyalokkal dolgozni, és odaadóan kérsz tőlük, akkor valamennyire képesek csökkenteni életed karmikus hatásait, de törölni soha nem lehet őket.

A bűnre bűnhődés vár. A karma törvénye, mely szerint minden tettünk, sőt minden gondolatunk visszavonhatatlan következménnyel jár, még akkor is, ha ez csak nemzedékekkel később következik be. Tetteink következményei elől soha nem menekülhetünk.

Szó volt arról, hogy a Karma Törvénye (az Ok-Okozat Törvénye) intelligensen választja meg azt az Állatövi Jegyet, ami létezésünket fogja vezetni: így ebban az Állatövi Jegyben születünk, ami 30 napig uralkodik egy évben.

A kapcsolatok törvénye - a karma törvénye?
Teremts harmonikus kapcsolatot a Forrásoddal! Nem azért vagy itt, hogy megtaláld azt, ami tökéletes. Azért vagy itt, hogy megteremtsd vagy magadhoz vonzd a tökéletest.
Tovább ...

Az ember az etika szempontjából szabadon akar és cselekszik, de öröklött és fejlesztett hajlamaiból alakult a jelleme s a kauzalitás, vagy a teozófusok hite szerint a karma törvényei­nek tekintetbevételével cselekszik és gondolkozik.

Megbocsátjuk most ezeket a tapasztalatokat, és felismerjük a karma törvénye által, hogy minden olyan tapasztalatunk, amelyben hatalmunktól megfosztottak voltunk, egy karmikus kiegyenlítő energia visszatérése volt hozzánk olyan időkből, életeinkből, ...

Az Univerzum egy törvényekre és rendezettségre épülő világ, melyben semmi nem történik véletlenül. Halhatatlan lelkünk a karma törvényeinek megfelelően újra és újra visszatér, így érhető, ...

Az emberi kapcsolatok emiatt lehetnek harmonikusak vagy ellentmondásosak. A karma törvénye szerint az utóbbi esetében valószínűleg mindkét félnek arra van szüksége, hogy feloldódjanak korábbi ellentéteik, és továbblépjenek lelki fejlődésük útján.

Persze, hogy minden tett beleszámít ebbe, minden gondolat, hiszen a karma törvénye is kimondja ezt.

A sokat hallott megvilágosodás nem más, mint a karmaedény teljes kiürítése e földi életben. A karmikus tennivalók nélkül távozó lélek így nem fog újra leszületni, ha mégis, akkor már nem a karma törvénye szerint fog itt élni.

Ez a karma törvénye: szembenézni azzal, amit tettünk és vállalni a következményeket. Magyar közmondások ezt így fogalmazzák meg: "Ki mint veti ágyát, úgy alussza álmát." "Ki mint vet úgy arat.

Ebben az esetben a karma törvényeinek érvé­nyesítésével gondoskodnak róla, hogy célirányosan kiszabott szenvedések által felülemelkedhessen korábbi jellembeli fogyaté­kosságain, és tovább fejlődhessen.

A karma törvényei szerint életről életre, újra meg újra ugyanazokkal az emberekkel találkozunk azért, hogy ismét együtt dolgozzunk azokon a feladatokon, problémákon, melyek miatt testet öltöttünk.

Tananyag volt még például: a számmisztika, az angyalok, az aura soma, az aromaterápia, a karma törvénye, a légzésterápia, az önismeret, a meditáció, a jóga, satöbbi Ezekben van egy közös pont: egytől-egyig az ember egészségét tartják szem előtt.

A bűnre bűnhődés vár (a karma törvénye) még akkor is, ha ez csak nemzedékekkel később következik be (pl. megátkozlak "hetedíziglen"). Skóciában és Angliában az ilyen fajta átkokat számos történelmileg igazolható esetek bizonyítják.

Lásd még: Lásd még: Karma, Tudat, Szellem, Isten, Fejlődés

Ezoterika  Karma  Karmikus

 
RSS Mobile