Kezdőlap (Kardinális jegy)

 Ezoterika 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Kardinális jegy

Ezoterika  Kapcsolatok házai  Kardinális jegyek

Kardinális jegyek: Kos, Rák, Mérleg, Bak
Fix Jegyek: Bika, Oroszlán, Skorpió, Vízöntő
Labilis jegyek: Ikrek, Szűz, Nyilas, Halak
A tűz jegyek: Kos, Oroszlán, Nyilas
A föld jegyek: Bika, Szűz, Bak
A levegő jegyek: Ikrek, Mérleg, Vízöntő
A víz jegyek: Rák, Skorpió, Halak ...


Kardinális jegyek
a zodiákus négy jegye Kos, Rák, Mérleg és Bak. A kardinális jegyek akkor mutatnak változást, amikor uralkodóak. A felosztásuk kardinális, változó és állandó jegyekre, megfelel a legősibb asztrológiai hagyományoknak.

A kardinális jegyek (KOS, RÁK, MÉRLEG, BAK) a cselekvéshez kapcsolódnak, jellemző rájuk a kezdeményező erő.
A fix jegyek (BIKA, OROSZLÁN, SKORPIÓ, VÍZÖNTŐ) energiáikat gyűjtik és igyekeznek megtartani, elért eredményeiket állandósítani.

Kardinális jegyek a kardinális házak csúcsánál tetterőt, ambíciót és hatalom-
vágyat jelölnek.
Szilárd jegyek a kardinális csúcsokon a stabilitást, a biztonsági igényt és
a gazdasági célok erősségét jelzik.

Kardinális jegyek
A Kos, a Rák, a Mérleg és a Bak. Ezek a jegyek a zodiákus kardinális pontjaira esnek. Az első ilyen jegy a Kos, helye a
'Vernal Equinox', (vagy a Tavasz pont, vagy a zodiákus kezdete). Ezek a jegyek a cselekvésre, a kezdetekre utalnak.

A ~ek (KOS, RÁK, MÉRLEG, BAK) képviselői az állatöv válságmenedzserei. Az ilyen aszcendenssel rendelkezők remek belátási képességgel bírnak és nem hagyják magukat földbe döngölni egy zsákutca helyzet által.

A ~ekben létrejövő újhold (Rák) és telihold nagyon erős hatásúak, kardinális változásokat ígérnek és az egész hónap tartogat kiszámíthatatlan eseményeket és furcsa, agresszív reakciókat, különösen a Rák, Bak, Mérleg és Kos jegyűek számára.

Az idei első kvartal horoszkóp Ascendense ~be esik (Rák) így megint, hasonlóan az elmúlt évhez, a mundán előrejelzések csak egy-egy negyedévig fognak szólni. A mostani tavaszi előrejelzés szerint ugye eleve a Rák ascendens egy csapadékosabb, vizesebb tavaszt jelöl.

A változásokat, megújulást egészen keresik például a ~ek, megtűrik a labilis jegyek, és kifejezetten lassan fognak hozzá a szilárd csillagképek birtokosai.
Az elemek esetében ez szintén megnyilvánul.

~ lévén hatalmas erőket képesek mozgósítani, melyek az érzelmi töltésnek köszönhetően vehemensek és elsöprőek. Igaz, könnyebb őket megtörni, hiszen a fellelkesült érzelmek valódi erőt nem képviselnek. Az igazi erejük, akárcsak a vízé.'Lassú víz partot mos'.

A zodiákus egy éven belüli körforgásában sarokpontoknak, illetve ~eknek azok vannak kijelölve, amelyek idejére a napéjegyenlőségek, napfordulók esnek. Vagyis tavasszal a Kos, nyáron a Rák, ősszel a Mérleg, télen a Bak. Tehát biztosan nem erről van szó, máshol kell keresgélnünk.

Azt, hogy a Kos a kezdet, a kezdeményezés, a vállalkozás, az elindulás, az úttörés, s hogy minőség szerint ~, elem szerint a tűznek felel meg, uralkodó bolygója a Mars és életterülete az Aszcendenssel kezdődő egyes ház, nos, ezt senkinek sem jut eszébe elvitatni, ...

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Mérleg, Horoszkóp, Bolygó, Rák, Asztrológia?

◄ Kapcsolatok házai   Kardinális jegyek ►
 
RSS Mobile