Kezdőlap (Kardinális jegy)

 Ezoterika 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Ezoterika » Kardinális jegy


 

Kardinális jegy

Ezoterika  Kapcsolatok házai  Kardinális jegyek

Kardinális jegyek: Kos, Rák, Mérleg, Bak
Fix Jegyek: Bika, Oroszlán, Skorpió, Vízöntő
Labilis jegyek: Ikrek, Szűz, Nyilas, Halak ...


ek
a zodiákus négy jegye Kos, Rák, Mérleg és Bak. A ek akkor mutatnak változást, amikor uralkodóak. A felosztásuk kardinális, változó és állandó jegyekre, megfelel a legősibb asztrológiai hagyományoknak.

Kardinális jegyek: Kos, Rák, Mérleg, Bak
A kardinális személyiség maga a vezető. Állandóan mozgásban van, pontosan tudja, hogy mit akar, és azt is, hogyan érje el célját.

A ek (KOS, RÁK, MÉRLEG, BAK) a cselekvéshez kapcsolódnak, jellemző rájuk a kezdeményező erő.

Kardinális jegyek a kardinális házak csúcsánál tetterőt, ambíciót és hatalom-
vágyat jelölnek.
Szilárd jegyek a kardinális csúcsokon a stabilitást, a biztonsági igényt és
a gazdasági célok erősségét jelzik.

ek
A Kos, a Rák, a Mérleg és a Bak. Ezek a jegyek a zodiákus kardinális pontjaira esnek. Az első ilyen jegy a Kos, helye a ...

A kardinális jegyekben létrejövő újhold (Rák) és telihold nagyon erős hatásúak, kardinális változásokat ígérnek és az egész hónap tartogat kiszámíthatatlan eseményeket és furcsa, agresszív reakciókat, különösen a Rák, Bak, ...

, ráadásul a Bak ellentétpárja, ezért pontosan tudja, hogy mit akar és el is éri. Csak nem azonnal és nem közvetlenül. Ő a lassú víz partot mos elvére esküszik.

Az idei első kvartal horoszkóp Ascendense kardinális jegybe esik (Rák) így megint, hasonlóan az elmúlt évhez, a mundán előrejelzések csak egy-egy negyedévig fognak szólni.

A változásokat, megújulást egészen keresik például a ek, megtűrik a labilis jegyek, és kifejezetten lassan fognak hozzá a szilárd csillagképek birtokosai.
Az elemek esetében ez szintén megnyilvánul.

Kardinális jegy lévén hatalmas erőket képesek mozgósítani, melyek az érzelmi töltésnek köszönhetően vehemensek és elsöprőek. Igaz, könnyebb őket megtörni, hiszen a fellelkesült érzelmek valódi erőt nem képviselnek. Az igazi erejük, akárcsak a vízé.

A zodiákus egy éven belüli körforgásában sarokpontoknak, illetve eknek azok vannak kijelölve, amelyek idejére a napéjegyenlőségek, napfordulók esnek. Vagyis tavasszal a Kos, nyáron a Rák, ősszel a Mérleg, télen a Bak.

Azt, hogy a Kos a kezdet, a kezdeményezés, a vállalkozás, az elindulás, az úttörés, s hogy minőség szerint kardinális jegy, elem szerint a tűznek felel meg, uralkodó bolygója a Mars és életterülete az Aszcendenssel kezdődő egyes ház, nos, ...

Lásd még: Lásd még: Bolygó, Horoszkóp, Mérleg, Rák, Asztrológia

Ezoterika  Kapcsolatok házai  Kardinális jegyek

 
RSS Mobile