Kezdőlap (Jóslás)

 Ezoterika 

  » »
 
   

Jóslás

Ezoterika  Jóga  Jóslat

Jóslás Francia kártyából
Ha szeretne jósolni és a kérdéseire választ kapni, de nincs otthon semmilyen jóskártya, akkor vegyen elő egy pakli egyszerű, Francia kártyát.


Jóslás cigánykártyával
A cigánykártya és a cigánykártya jóslás fogalma az 1700-as években jelent meg először nyomtatásban Magyarországon, azóta többször változtak a lapok ábrázolásai. Az 1920-as...
7436 megtekintés ...

Jóslásról
Részletek Megtekintve: 6726
Kínában a jóslás a régmúlttól kezdve napjainkig igen nagy jelentőséggel bír.

A jóslás értelmezése kétféleképpen közelíthető meg: az egyik magyarázat szerint a jóslás egy problémára adott megoldási javaslatot jelent, melyet a jósok, vagy javasok dolgoznak ki.

jóslás
v. jövendőmondás, jövendölés. A J. szó eredetéről l. a Javas szót, amelynek összevont jós alakja a jövő titkaiba belátó s azokat előre megmondani tudó egyént jelent, vagy legalább olyant, ...

Ilyen esetben jut eszünkbe a jóslás és horoszkópkészítés. Nagyon sok lehetőség tárul elénk, ha jóslást választjuk.

Jóslások: ismét elővehető a régi gombócfőzős trükk. Ekkor a lányok kis papírokra felírnak 13 fiúnevet, ezeket gombócokba gyúrják, és forró vízbe dobják főni.

Szín-Jóslás
Fekete
A fekete mindig határhelyzetet jelez az életünkben. Az idő kérlelhetetlenségét tükrözi, miszerint bizonyos dolgoknak visszavonhatatlanul lejár az idejük.

Tenyérjóslás: a sorsvonal
Életünket a sors irányítja. A sorsvonal a csuklónál kezdődik, és a középső ujj legalsó ízének irányában halad felfelé.

Kártyajóslás
A szinasztria (két fél kapcsolatának összehasonlítása) segítséget nyújt abban, Kártyajóslás hogy a két ember jobban megismerje egymást.

Tenyérjóslás
Veled is előfordult már, hogy a körúti napsütésben sétálva megragadta egy öregasszony a kezedet, és mindenáron szerelmi életedről akart jósolni?

Jóslási módszerek a folyamközben
A Tigris és az Eufrátesz által közrefogott területen alakultak ki azok az alapvető jóslási technikák, amelyek jelentős eltérésekkel ugyan, de később a római birodalomban is felbukkantak.

Jóslás és terápia?
'Mihaela // Jós és ezoterapeuta' - olvasom egy könyvbolt pultján hagyott névjegykártyán.

Asztro-Tarot kártyajóslás
Kronobiologia
Biotérkép
Numerologia Kismamáknak
Kiscsoportos számisztikai tanfolyam indul
Mit üzennek a csillagok 2014 évben
2014- általános asztrológia előrejelzés
Asztrológiai, numerologiai tanácsadás! ...

Tojásjóslás
Fessetek tojásokat, fessetek rá különböző rúnákat, aztán rejtsétek el őket a kertben vagy ahol a szertartást rendezitek.

Kártyajóslás Tarot-kártyával
Lényegtelen, hogy ezek a kártyák "mindössze" 500 évesek, vagy sokkal hosszabb múltra tekintenek vissza.

Tenyérjóslás: tartós lesz a szerelmetek?
A hűtlenség sok szívfájdalmat okozott már az idők során.

A kártyajóslás

Későbbi korok folyamán terjedtek el a különféle kártyák és a kártyajóslás, illetve nőttek ki a Tarot ősi kártyalapjaiból. Vannak teljesen hétköznapi játékkártyák, amiket jóslásra is lehet használni.

Jóslás anyajegyből
A bőröd apró foltjai megmutatják, mi vár rád
Az okkultisták szerint értő szemek előtt nem titok, mit hoz a sorsunk - csak ránk kell nézni.

jóslás, vízprogramozás, reinkarnáció, fényadás,
étertest, agykontroll, halottlátók, kanálhajlítás,
időalagút, aura, emberek öngyulladása, talizmán, ...

Jóslás
Ami kell: hematit
Sötét szobában gyújtsunk meg egy piros gyertyát. Fogjuk kezünkbe egy nagyobb darabka hematitot, úgy, hogy a gyertya lángja visszatükröződjön benne, s képzeljük el a kérdést, s meglátjuk rá a választ.

jóslás
néhány lehetőség jóslára, bölcs tanácshoz, csak klikkelj a képekre:
köszönet a felhasznált forrásoknak: dudus.hu, ezo.hu, nlc, női portál, ...

jóslás, asztrológia, karrier, pénz, egészség, kapcsolat, partner,
Partnereink ...

A jósláshoz csupán három pénzérmére van szükség, melyeket hatszor kell feldobni. Minden egyes dobásnál kapunk egy Jin- vagy Jang jelet, melyekből végül összeáll a jósjel. Ennek jelentését egyszerűen kiolvashatjuk a könyvből.

A jóslás művészete több ezer éves, de napjainkban is bámulatba ejtő. Ez a közérthető zsebkönyv a legkedveltebb jóslások, köztük a tarot, az asztrológia, a rúnák, a földjóslás (geomantia), a számmisztika (numerológia), ...

tenyérjóslás,
kártyavetés,
kristálygömbjóslás,
rúna jóslás,
számmisztika (numerológia),
gyermek nemének előre történő meghatározása,
radiesztézia (inga),
személyre szóló talizmánok felerősítése,
kártyavetés, ...

Kártyajóslás
Érdekes, hogy ahány jós annyi magyarázat, annyi jelentés, és annyi végeredmény. Ritka ma már az igazán megbízható jós.

Tenyérjóslás -
a sors vonalai és rajzolatai
A chiromantia mágikus jóslási technikájából alakult ki a tenyérjóslás művészete, a chirológia, amelyet ma elsősorban jellemelemzésre és betegségek diagnosztizálására használnak, ...

A legtöbb jóslás is erre alapoz. A jósnő belénk beszéli a jövőt. Elmondja és mi úgy irányítjuk, hogy úgy legyen (a jó), vagy ne legyen (a rossz).
Ezzel kapcsolatban is van érdekes megfigyelésem. Ez tényleg érdekes és nem dőlhet el az agyban.

A szerelemjóslás mellett egyéb jövendölésre is alkalmas Borbála ünnepe. Lengyelországban Szent Barbara napja (Dzien Swietej Barbary) időjósló nap.

A rúnákat jósláson kívül alkalmazhatjuk:

Otthonunk megtisztítására a szellemektől.
Szerelmi bájolásra.

12. ábra
Jóslás módja a tenyér vonalaiból.
(Metszet a XVI. századból.)
13. ábra
Pitagoras. (Fametszet 1530-ból.) ...

(Bár a csillagjóslás eredetileg a papok tudománya volt, jómagam nem szívesen kapcsolom össze mindezt a vallásos érzülettel, melyet kizárólag személyes, intim szférának tartok az ember szellemi-lelki világában, de itt, a szép hasonlat miatt, megérte.

A kínai csillagjóslás ősidőkig visszavezethető, éppen ezért művészein űzik a jövőbelátás efajta művészetét. Tavaly a Patkány évével újrakezdődött a kínai asztrológia ciklusa, idén pedig a Bivaly évébe érkeztünk.

Az asztrológia vagy csillagjóslás (görögül ισĎ"ροÎ"ογίι) kifejezés a görög asztron, 'csillag' és logosz, 'szó, tudomány' szavakból ered.

Konkrét, pontos jóslást nyújtok a tarot kártyák segítségével, anyagi helyzetén pedig a bőség titkával segítek... Tovább
Jósaink kérdezéséhez regisztráljon!
Felhasználónév: ...

Mireisz László, a jóslás rovat mentora egy szertartás keretében nyeri a Jóslás rovatának Ji King és Táró képeit.

Csillagjóslás.
Nemzetközi szócsalád a görög asztron (csillagkép) és logosz (vélemény, tanulmány) elemekből. aszter, aszteroida, asztronauta, asztronómia.
asztronauta űrhajós, tkp. csillaghajós.

Az inga tehát nem jóslásra való, mert téves válaszokat ad a jövővel kapcsolatban. Lengésével, mozgásával csak tudatos vagy tudat alatti vágyainkat, kívánságainkat fejezi ki.
Teleradiesztétika a gyakorlatban ...

Nem értik, hogy az idők folyamán az asztrológiával azért lehetett mindent elkövetni, jóslásokra használni, pszichologizálni, üzérkedni vele, mert a metafizikai alapokról levált (az emberiség elszellemtelenedése miatt) és ma már ott tartunk, ...

Később ezt a sorselemzést devalvált alakjában jóslásnak nevezték. A csillagokból, a kártyából, a tenyérből való jóslás alapja az archaikus aritmológia, ...

Eszerint működik minden jóslásra használt kódrendszer is, mint a Ji-King, a Tarot kártyák, vagy a Symbolon: a választ kérő kapcsolatért folyamodik a mindenséghez, hogy annak egy kicsi részéről tájékoztatást kaphasson.

Ezért a jóslási logikát elhagyni képtelen asztrológusok ma azzal áltatják az 'igényesebb' híveiket, hogy ha nem is jósolnak meg holtbiztos jó vagy rossz sors-eseményeket, ...

Az általunk művelt - kauzális - asztrológia tehát, elveti a jóslást, mint a teremtés eredeti rendeltetésével (funkciójával) és céljával nem egyező tevékenységet.

A tarot-ból nem érdekel a jóslás. Nem érdekel a hókuszpókusz.
Egy többszáz éves európai hagyomány érdekel. Vajon mit mondanak az embernek ezek a sorozatok, ez a rendszer?

A csillagászati ismeretek és a sors megjövendölése (jóslás) a csillagok és más égitestek, égi jelenségek alapján régtől fogva ismeretes Kínában. Már az Írások könyvében (Shu ji) esik szó a csillagok és az égitestek megfigyeléséről.

nem-anyagelvű, nem-technikai és nem-racionális világfelfogás felé, mint amilyet nyújtanak például a távol-keleti vallások és az európai okkultizmus ágazatai, az utóbbiak közül mind az ősiek (asztrológia, természetmágia, szellemi gyógyászat, jóslás ...

Az asztrológus tehát figyelmeztethet valakit a kö­rülményekre, amelyek közé adott időben kerülhet, de minden határo­zott jóslás arról, hogy hogyan fog viselkedni azokban a körülmé­nyekben, csupán valószínűségeken alapulhat.

Tükörfordításban csillagtan, népszerű nevén: csillagjóslás. Tulajdonképpen egyik sem fedi azt a fogalmat, ahogyan a komolyan vehető asztrológiát műveljük.

Azt szokták mondani, hogy nehéz jóslásokba bocsátkozni, különösen a jövőt illetően.

A mezopotámiai kultúrkör összes civilizációjában elsőrendű fontosságot tulajdonítottak a jóslásnak, azonban nem az egyes emberek sorsa volt a legfontosabb számukra, hanem országuk jóléte, illetve a rá leselkedő veszélyek.

az Ószövetségben, mely az álmok jentősségéről szól, arról a tényről, hogy az emberi szellem valójában egy olyan közegben él, még ha a földi otthonában is, ami az ő igazi léte, ahonnan ő értesüléseket, figyelmeztetéseket, mondhatni akár még jóslásokat ...

Eltekintve attól, hogy átszűrjük az összes lehetséges magyarázatot, a tudományos teóriáknak még egy fontos tulajdonságuk is van - olyan jóslásokat kell végezzenek, melyek tesztelhetőek és esetleg megcáfolhatóak.

A tarot egy 78 lapból álló pakli, melyet szórakozásra, inspirációra, véletlenszerű jóslásra, és személyes fejlődésre használnak.

Apollón: Zeusz és Létó fia, Artemisz ikertestvére, a fény, a költészet, a zene, a jóslás, az igazságosság és az íj istene, a tizenkét főisten egyike. Pártfogolja a költőket, a dalnokokat, ő a Múzsák karvezetője (Muszagetész) is.

Eljegyzés utáni jóslásokra használták, az eljövendő élet minőségének tudakolására. Fejjel lefelé az asztalra állították, ráhúzva a jegy gyűrűt megpörgették és lerántották róla. A dőlési irányból lehetett következtetni az elkövetkezőkre.

Évezredekkel ezelőtt a Yi Jing jóslásra használt jelek gyűjteménye volt, mely 'igen' és 'nem' válaszokra szorítkozott.

szerda 11:00 Nekromancia, azaz szellemidézés, "halottjóslás". A hallott emberek lelkének megidézése egészen a középkorig nyúlik vissza.

Sokan összetévesztik azt a miszticizmuson alapuló különféle jóslási módokkal. Valójában az emberiség egyik legrégebbi tudásrendszere, amelynek hiteles és eredményes alkalmazása nemcsak csillagászati, matematikai, hanem sok egyéb tudást is feltételez.

Volt egyszer egy asztrológus, aki büszkén hirdette, hogy ismeri a csillagjóslás minden csínját-bínját. Olyan gőgös volt, hogy tévedhetetlennek gondolta magát. Hogy megmutassa képességeit, vándorútra indult a fiával együtt.

szerelemkereső vetés, egylapos napi jóslás, önismereti vetés,
személyiségelemzés, egészség a lapokban, párkapcsolati vetés
Lapok összeolvasása ...

Kész recepteket adni, és megoldani helyetted a feladatod.
Jóslásban és válaszolni a 'Hogyan kerülhetem el' kérdésekre.
Harmadik személy kielemzése, kivéve saját gyermek.

Minden kihúzott lapnak jelentősége van. Meglehet, hogy elsőre nem érted meg az összefüggéseket, így jóslás közben légy nyitott, és figyelj oda a megérzéseidre, a gondolataidra és a testi érzeteidre.
Doreen Virtue: Angyalokkal gyógyító jóskártya ...

Amióta ember él a Földön azóta használja a kristályok erejét különböző formákban. Használják jóslásra, mágiára, gyógyitásra.

A jövő megismerésének igénye minden emberben él. Az ókori kultúráktól kezdve a történelem minden szakaszában hódítottak a jóslás különféle módszerei.

Úgy hitték, a fagyöngy kinyit minden zárat, meggyógyít minden betegséget és elvezeti a villámokat. Walesben fagyöngy ágacskákat raktak a párnájuk alá, hogy látnoki álmaik legyenek. Ez jó idő mindenféle jósláshoz.

azonban, hogy a reiki egy teljesen önálló energiagyógyászati rendszer, amelyet ugyan lehet, de nem szükségszerű összetársítani más módszerekkel. Főleg olyanokkal, melyeknek a reikihez semmi közük. Mint például az asztrológia, vagy a kártyajóslás.

mindig volt, ami akkor éppen jobban foglalkoztatta. Virág életében nehéz időszak volt a tavalyi év második fele, amely megviselte őt. Így történhetett, hogy egy forgatás alkalmával, amikor a kártya szerzőjével találkozott, megérintette őt a jóslás.

Így működik gyakorlatilag minden jóslási rendszer, függetlenül attól, hogy milyen eszközöket használ: kártyát, csillagállást, tenyeret, kávézaccot vagy üveggömböt.

Itt kell még megjegyeznem, hogy jóslásra az inga NEM alkalmas (de a pálca sem)! A múltat már megéltük - nyomai elkerülhetetlenül és mérhetően testünk(ön/ben) vannak -, de a jövő történései még előttünk állnak, tehát még nincs mit kimérni.

" - A modern gyógyászatnak és a nem jóslásra, hanem szellemi sorselemzésre és értelmezésére használt asztrológiának egyértelműek az e kérdésre adott válaszai: a gyermekek (nem szokványos!) megbetegedése tökéletes tükre a szülők, a gondozók, az ápolók, ...

Lásd még: Lásd még: Horoszkóp, Varázs, Asztrológus, Tarot, Asztrológia

Ezoterika  Jóga  Jóslat

 
RSS Mobile