Kezdőlap (Jóslás)

 Ezoterika 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Jóslás

Ezoterika  Jóga  Jóslat

Jóslás Francia kártyából
Ha szeretne jósolni és a kérdéseire választ kapni, de nincs otthon semmilyen jóskártya, akkor vegyen elő egy pakli egyszerű, Francia kártyát. Ezzel a kártyával is ugyanúgy ki lehet fürkészni a jövő titkait, mint a Tarot vagy a Magyar kártyával. A [...] ...


Jóslás cigánykártyával
A cigánykártya és a cigánykártya jóslás fogalma az 1700-as években jelent meg először nyomtatásban Magyarországon, azóta többször változtak a lapok ábrázolásai. Az 1920-as...
7436 megtekintés ...

Jóslásról
Részletek Megtekintve: 6726
Kínában a jóslás a régmúlttól kezdve napjainkig igen nagy jelentőséggel bír.

A jóslás értelmezése kétféleképpen közelíthető meg: az egyik magyarázat szerint a jóslás egy problémára adott megoldási javaslatot jelent, melyet a jósok, vagy javasok dolgoznak ki. Egy másik értelmezés szerint a jóslás szó megegyezik a jövő kiderítésére irányuló tevékenységgel, a jövendöléssel.

jóslás
v. jövendőmondás, jövendölés. A J. szó eredetéről l. a Javas szót, amelynek összevont jós alakja a jövő titkaiba belátó s azokat előre megmondani tudó egyént jelent, vagy legalább olyant, aki valami varázslás (l. o.) utján bizonyos jelekből a bekövetkezendő dolgokat ki tudja olvasni. A J.

~ és Edgar Cayce "olvasásai" - Hét prófécia, amely igaznak bizonyult
1. Cayce lőre látta az 1929-es értéktőzsde összeomlását ...

~ok: ismét elővehető a régi gombócfőzős trükk. Ekkor a lányok kis papírokra felírnak 13 fiúnevet, ezeket gombócokba gyúrják, és forró vízbe dobják főni.

Szín-~
Fekete
A fekete mindig határhelyzetet jelez az életünkben. Az idő kérlelhetetlenségét tükrözi, miszerint bizonyos dolgoknak visszavonhatatlanul lejár az idejük.

Kártya~
A szinasztria (két fél kapcsolatának összehasonlítása) segítséget nyújt abban, Kártya~ hogy a két ember jobban megismerje egymást.

Viasz~
A szerelmi viaszjósláshoz egy sötét színű gyertya és egy tál kell, tele hideg vízzel. Gyújtsd meg a gyertyát, és nézd a lángot pár percig, amíg a viasz kissé megolvad.

~i módszerek a folyamközben
A Tigris és az Eufrátesz által közrefogott területen alakultak ki azok az alapvető ~i technikák, amelyek jelentős eltérésekkel ugyan, de később a római birodalomban is felbukkantak.

~ és terápia?
'Mihaela // Jós és ezoterapeuta' - olvasom egy könyvbolt pultján hagyott névjegykártyán.

Asztro-Tarot kártya~
Kronobiologia
Biotérkép
Numerologia Kismamáknak
Kiscsoportos számisztikai tanfolyam indul
Mit üzennek a csillagok 2014 évben
2014- általános asztrológia előrejelzés
Asztrológiai, numerologiai tanácsadás!
Számolj egyedül
Hogyan áramlik feléd a pénz ...

Tojás~
Fessetek tojásokat, fessetek rá különböző rúnákat, aztán rejtsétek el őket a kertben vagy ahol a szertartást rendezitek.

Kártya~ Tarot-kártyával
Lényegtelen, hogy ezek a kártyák "mindössze" 500 évesek, vagy sokkal hosszabb múltra tekintenek vissza.

Tenyér~: tartós lesz a szerelmetek?
A hűtlenség sok szívfájdalmat okozott már az idők során.

A kártya~

Későbbi korok folyamán terjedtek el a különféle kártyák és a kártya~, illetve nőttek ki a Tarot ősi kártyalapjaiból. Vannak teljesen hétköznapi játékkártyák, amiket ~ra is lehet használni. Legismertebb a francia Römi kártya és a Magyar kártya.

~ anyajegyből
A bőröd apró foltjai megmutatják, mi vár rád
Az okkultisták szerint értő szemek előtt nem titok, mit hoz a sorsunk - csak ránk kell nézni. A makulomancia, azaz az anyajegyekből, szeplőkből való sorselemzés a különleges, ritka ~ok egyike, csak kevesen ismerik.

~, vízprogramozás, reinkarnáció, fényadás,
étertest, agykontroll, halottlátók, kanálhajlítás,
időalagút, aura, emberek öngyulladása, talizmán, ...

~
Ami kell: hematit
Sötét szobában gyújtsunk meg egy piros gyertyát. Fogjuk kezünkbe egy nagyobb darabka hematitot, úgy, hogy a gyertya lángja visszatükröződjön benne, s képzeljük el a kérdést, s meglátjuk rá a választ.

~, asztrológia, karrier, pénz, egészség, kapcsolat, partner,
Partnereink ...

A ~hoz csupán három pénzérmére van szükség, melyeket hatszor kell feldobni. Minden egyes dobásnál kapunk egy Jin- vagy Jang jelet, melyekből végül összeáll a jósjel. Ennek jelentését egyszerűen kiolvashatjuk a könyvből. A megfejtéshez nincs használati utasítás; hallgatnunk kell a megérzéseinkre.

A ~ művészete több ezer éves, de napjainkban is bámulatba ejtő. Ez a közérthető zsebkönyv a legkedveltebb ~ok, köztük a tarot, az asztrológia, a rúnák, a föld~ (geomantia), a számmisztika (numerológia), valamint néhány kevésbé ismert módszer titkait tárja fel.

tenyér~,
kártyavetés,
kristálygömbjóslás,
rúna ~,
számmisztika (numerológia),
gyermek nemének előre történő meghatározása,
radiesztézia (inga),
személyre szóló talizmánok felerősítése,
kártyavetés, ...

Kártya~
Érdekes, hogy ahány jós annyi magyarázat, annyi jelentés, és annyi végeredmény. Ritka ma már az igazán megbízható jós. Az olyan, akinek esetleg képessége is van, és nem csak kereseti lehetőséget lát abban, hogy naiv, kétségbe esett emberek keserűségét és hinni... » ...

Tenyér~ -
a sors vonalai és rajzolatai
A chiromantia mágikus ~i technikájából alakult ki a tenyér~ művészete, a chirológia, amelyet ma elsősorban jellemelemzésre és betegségek diagnosztizálására használnak, de az önmegismerés módszereként is.

A legtöbb ~ is erre alapoz. A jósnő belénk beszéli a jövőt. Elmondja és mi úgy irányítjuk, hogy úgy legyen (a jó), vagy ne legyen (a rossz).
Ezzel kapcsolatban is van érdekes megfigyelésem. Ez tényleg érdekes és nem dőlhet el az agyban. Hogy akkor hol és mitől van így?

A szerelem~ mellett egyéb jövendölésre is alkalmas Borbála ünnepe. Lengyelországban Szent Barbara napja (Dzien Swietej Barbary) időjósló nap.

A rúnákat ~on kívül alkalmazhatjuk:

Otthonunk megtisztítására a szellemektől.
Szerelmi bájolásra.

12. ábra
~ módja a tenyér vonalaiból.
(Metszet a XVI. századból.)
13. ábra
Pitagoras. (Fametszet 1530-ból.) ...

(Bár a csillag~ eredetileg a papok tudománya volt, jómagam nem szívesen kapcsolom össze mindezt a vallásos érzülettel, melyet kizárólag személyes, intim szférának tartok az ember szellemi-lelki világában, de itt, a szép hasonlat miatt, megérte.

A kínai csillag~ ősidőkig visszavezethető, éppen ezért művészein űzik a jövőbelátás efajta művészetét. Tavaly a Patkány évével újrakezdődött a kínai asztrológia ciklusa, idén pedig a Bivaly évébe érkeztünk. Hogy mit tartogat számunkra ez az esztendő, most megtudhatod! ...

Az asztrológia vagy csillag~ (görögül ισĎ"ροÎ"ογίι) kifejezés a görög asztron, 'csillag' és logosz, 'szó, tudomány' szavakból ered.

Konkrét, pontos ~t nyújtok a tarot kártyák segítségével, anyagi helyzetén pedig a bőség titkával segítek... Tovább
Jósaink kérdezéséhez regisztráljon!
Felhasználónév: ...


Ide tartozik a ~ képessége is.
Különböző személyeknek az előrejelzése, megjövendölése, akik magukról meghatározott dolgokat állítanak. Olyan jóslatok ezek, amelyek az előző, illetve a következő inkarnációt prognosztizálják.

Csillag~.
Nemzetközi szócsalád a görög asztron (csillagkép) és logosz (vélemény, tanulmány) elemekből. aszter, aszteroida, asztronauta, asztronómia.
asztronauta űrhajós, tkp. csillaghajós.
Nemzetközi tudományos szó a görög asztron (csillagkép) és nautész (hajós) elemekből.

Az inga tehát nem ~ra való, mert téves válaszokat ad a jövővel kapcsolatban. Lengésével, mozgásával csak tudatos vagy tudat alatti vágyainkat, kívánságainkat fejezi ki.
Teleradiesztétika a gyakorlatban
És most néhány gyakorlati tanács a teleradiesztetikai feladatok megoldásához.

Nem értik, hogy az idők folyamán az asztrológiával azért lehetett mindent elkövetni, ~okra használni, pszichologizálni, üzérkedni vele, mert a metafizikai alapokról levált (az emberiség elszellemtelenedése miatt) és ma már ott tartunk, ahol tartunk- nézzünk körül. De előbb nézzünk belül körül.

Később ezt a sorselemzést devalvált alakjában ~nak nevezték. A csillagokból, a kártyából, a tenyérből való ~ alapja az archaikus aritmológia, amelynek segítségével az ember sorsának tényezőit bizonyos helyzetben és időpontban számba tudja venni, ...

Eszerint működik minden ~ra használt kódrendszer is, mint a Ji-King, a Tarot kártyák, vagy a Symbolon: a választ kérő kapcsolatért folyamodik a mindenséghez, hogy annak egy kicsi részéről tájékoztatást kaphasson.

Ezért a ~i logikát elhagyni képtelen asztrológusok ma azzal áltatják az 'igényesebb' híveiket, hogy ha nem is jósolnak meg holtbiztos jó vagy rossz sors-eseményeket, de az agykontroll és a többi misztikus tudomány be hozta divatba a bennünk szunnyadó különleges képességek tanát.

Az általunk művelt - kauzális - asztrológia tehát, elveti a ~t, mint a teremtés eredeti rendeltetésével (funkciójával) és céljával nem egyező tevékenységet.

A tarot-ból nem érdekel a ~. Nem érdekel a hókuszpókusz.
Egy többszáz éves európai hagyomány érdekel. Vajon mit mondanak az embernek ezek a sorozatok, ez a rendszer? A képek sokszor változnak, de a motívumok itt is, ott is előbújnak, mint valami búvópatak.

A csillagászati ismeretek és a sors megjövendölése (~) a csillagok és más égitestek, égi jelenségek alapján régtől fogva ismeretes Kínában. Már az Írások könyvében (Shu ji) esik szó a csillagok és az égitestek megfigyeléséről.

a helyzeten, de rokonszenvvel fordulnak minden nem-anyagelvű, nem-technikai és nem-racionális világfelfogás felé, mint amilyet nyújtanak például a távol-keleti vallások és az európai okkultizmus ágazatai, az utóbbiak közül mind az ősiek (asztrológia, természetmágia, szellemi gyógyászat, ~ stb.), ...

Az asztrológus tehát figyelmeztethet valakit a kö­rülményekre, amelyek közé adott időben kerülhet, de minden határo­zott ~ arról, hogy hogyan fog viselkedni azokban a körülmé­nyekben, csupán valószínűségeken alapulhat.

Tükörfordításban csillagtan, népszerű nevén: csillag~. Tulajdonképpen egyik sem fedi azt a fogalmat, ahogyan a komolyan vehető asztrológiát műveljük.

Azt szokták mondani, hogy nehéz ~okba bocsátkozni, különösen a jövőt illetően. A kérdés lényeges: összeomolhat-e a mostani technikai civilizációnk akár részben is úgy, hogy közben százmilliókat, netán milliárdokat ránt magával az éhhalálba vagy a káoszba?

A mezopotámiai kultúrkör összes civilizációjában elsőrendű fontosságot tulajdonítottak a ~nak, azonban nem az egyes emberek sorsa volt a legfontosabb számukra, hanem országuk jóléte, illetve a rá leselkedő veszélyek.

Számos hely van az Ószövetségben, mely az álmok jentősségéről szól, arról a tényről, hogy az emberi szellem valójában egy olyan közegben él, még ha a földi otthonában is, ami az ő igazi léte, ahonnan ő értesüléseket, figyelmeztetéseket, mondhatni akár még ~okat is hoz magával.

Eltekintve attól, hogy átszűrjük az összes lehetséges magyarázatot, a tudományos teóriáknak még egy fontos tulajdonságuk is van - olyan ~okat kell végezzenek, melyek tesztelhetőek és esetleg megcáfolhatóak.

A tarot egy 78 lapból álló pakli, melyet szórakozásra, inspirációra, véletlenszerű ~ra, és személyes fejlődésre használnak. Bölcsességforrásnak is tekinthető, és mély szimbolizmusával, pszichológiai betekintést nyújtó üzeneteivel tulajdonképpen a mai modern kártyajátékok távoli rokona.

Apollón: Zeusz és Létó fia, Artemisz ikertestvére, a fény, a költészet, a zene, a ~, az igazságosság és az íj istene, a tizenkét főisten egyike. Pártfogolja a költőket, a dalnokokat, ő a Múzsák karvezetője (Muszagetész) is. A lantjátékot Hermésztől tanulta.

Kézi orsók. Eljegyzés utáni ~okra használták, az eljövendő élet minőségének tudakolására. Fejjel lefelé az asztalra állították, ráhúzva a jegy gyűrűt megpörgették és lerántották róla. A dőlési irányból lehetett következtetni az elkövetkezőkre. Gyűjtötte és adományozta: Neményi Zoltán, Szabadka.

Évezredekkel ezelőtt a Yi Jing ~ra használt jelek gyűjteménye volt, mely 'igen' és 'nem' válaszokra szorítkozott. Eleinte teknősbéka hasi páncéljának repedéseiből olvasták ki a választ, később cickafarkkórók vetésével, majd pedig pénzérmék feldobásával döntötték el a két lehetséges kimenetelt.

szerda 11:00 Nekromancia, azaz szellemidézés, "halott~". A hallott emberek lelkének megidézése egészen a középkorig nyúlik vissza.

Sokan összetévesztik azt a miszticizmuson alapuló különféle ~i módokkal. Valójában az emberiség egyik legrégebbi tudásrendszere, amelynek hiteles és eredményes alkalmazása nemcsak csillagászati, matematikai, hanem sok egyéb tudást is feltételez.

Volt egyszer egy asztrológus, aki büszkén hirdette, hogy ismeri a csillag~ minden csínját-bínját. Olyan gőgös volt, hogy tévedhetetlennek gondolta magát. Hogy megmutassa képességeit, vándorútra indult a fiával együtt.

szerelemkereső vetés, egylapos napi ~, önismereti vetés,
személyiségelemzés, egészség a lapokban, párkapcsolati vetés
Lapok összeolvasása ...

Kész recepteket adni, és megoldani helyetted a feladatod.
~ban és válaszolni a 'Hogyan kerülhetem el' kérdésekre.
Harmadik személy kielemzése, kivéve saját gyermek.

Minden kihúzott lapnak jelentősége van. Meglehet, hogy elsőre nem érted meg az összefüggéseket, így ~ közben légy nyitott, és figyelj oda a megérzéseidre, a gondolataidra és a testi érzeteidre.
Doreen Virtue: Angyalokkal gyógyító jóskártya
Kiadja: ...

Amióta ember él a Földön azóta használja a kristályok erejét különböző formákban. Használják ~ra, mágiára, gyógyitásra.

A klasszikus ~i rendszerek egyre elavultabbá válnak, és az útját kereső ember kerül a középpontba. Ezeken a lapokon ő maga áll a középpontban, vele történnek az események. A Tarot egy új fejlődési irány megnyitására képes.

A jövő megismerésének igénye minden emberben él. Az ókori kultúráktól kezdve a történelem minden szakaszában hódítottak a ~ különféle módszerei.

Ne feledjük azonban, hogy a reiki egy teljesen önálló energiagyógyászati rendszer, amelyet ugyan lehet, de nem szükségszerű összetársítani más módszerekkel. Főleg olyanokkal, melyeknek a reikihez semmi közük. Mint például az asztrológia, vagy a kártya~.

hogy közelebb kerüljön valamelyik ágához, de mindig volt, ami akkor éppen jobban foglalkoztatta. Virág életében nehéz időszak volt a tavalyi év második fele, amely megviselte őt. Így történhetett, hogy egy forgatás alkalmával, amikor a kártya szerzőjével találkozott, megérintette őt a ~.

Így működik gyakorlatilag minden ~i rendszer, függetlenül attól, hogy milyen eszközöket használ: kártyát, csillagállást, tenyeret, kávézaccot vagy üveggömböt.

Itt kell még megjegyeznem, hogy ~ra az inga NEM alkalmas (de a pálca sem)! A múltat már megéltük - nyomai elkerülhetetlenül és mérhetően testünk(ön/ben) vannak -, de a jövő történései még előttünk állnak, tehát még nincs mit kimérni.

" - A modern gyógyászatnak és a nem ~ra, hanem szellemi sorselemzésre és értelmezésére használt asztrológiának egyértelműek az e kérdésre adott válaszai: a gyermekek (nem szokványos!) megbetegedése tökéletes tükre a szülők, a gondozók, az ápolók, ...

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Horoszkóp, Varázs, Asztrológus, Kristály, Asztrológia?

◄ Jóga   Jóslat ►
 
RSS Mobile