Kezdőlap (Intuíció)

 Ezoterika 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Intuíció

Ezoterika  Inspiráció  Isten

Intuíció és megérzés - az energiák érzékelése
Földi Gábor
A legtöbb ember szeretne minél több mindent érzékelni, felfogni és megismerni múltjáról, jelenéről és jövőjéről. Nagy valószínűség szerint Te is szeretnéd jobban ismerni és érteni gondolataid, érzelmeid, saját magad.


intuíció
Ösztönös megérzés, felismerés, képesség az igazság élményszerű felismerésére.
Latin lélektani szakszó az intueri, intuitus (megszemlél, megfontol) alapján, a nyomósító szerepű in- előtagból és a tueri (megfigyel) igéből.

Az intuíció jó tanácsadó
Nem kell szégyenkeznie annak, aki a döntéshozatal vagy valaminek az elbírálása előtt egyszerűen "a hasára üt".
.

INTUÍCIÓ, MÚLT-, és JÖVŐKÉP
Színe: indigókék
Elhelyezkedése a testen:a homlokon, a két szemöldök között ...

INTUÍCIÓ
Az okkultistáknak sohasem volt szándékában, hogy a komoly és határozott tanulmányozó előtt igazán elrejtsék azt, amit írtak, csak inkább a biztonság kedvéért zárták be felvilágosításaikat jól záródó, biztonságos dobozba, amelynek kulcsa az intuíció.
K.H.

Az ~inkba vetett bizalomért felelős: áfonya, kékszőlő, szilva, lilakáposzta, levendula, szőlőlé, bor, lilahagyma, padlizsán
Torok csakra:
Az igazság kifejezéséért felelős: általában a folyékony dolgok - víz, gyümölcslevek, gyümölcsturmixok, húsleves, tea, jeges nyalókák, kókuszvíz ...

Top3: ~
Nevezhetjük megérzésnek, vagy hatodik érzéknek, vagy ahogy akarjuk: mindnyájan megtapasztaltuk már egyszer-másszor.

~
Érzéseinkkel nagyon szoros kapcsolatban állnak az intuitív megérzések. Ezek vajon az őrangyalunk üzenetei? Nagy a valószínűsége, hogy igen. Néha úgy fogjuk fel ezeket a megérzéseket, hogy nem is vagyunk annak tudatában.
Ima, vagy könyörgés ...

~juk erősen fejlett, és mihelyt némi tapasztalatot szereznek benne, többnyire feltétel nélkül rábízzák magukat. Segítségével csakugyan úrrá tudnak lenni a legtöbb problémán és helyzeten, főleg azért, mert ~jukhoz kreatív és eredeti szellemiség is társul.

~s képességük kiváló, de miután kigondoltak valamit, hamar ráunnak. Nagyszerő mesemondók, humorérzékük miatt a Zodiákus legkedveltebb személyiségei. Becsületességük, ıszinteségük tiszteletreméltó, de könnyen elfogadják,hogy mások is ugyanolyan becsületesek és őszinték, mint ők.

'~: Kapcsolódás Isteni Énedhez' ciklusomban a Mennyei Akarat Harmonizáló Akarat nevű minőségével fogsz dolgozni - és sok magas lénnyel - hogy megnyisd Isteni Éned felé kommunikációd összes csatornáját.

Az ~ eddig olyan misztikus képességnek tűnt, melynek létezését csak maga a megérzés igazolhatta, ám a tudósok olyasmit találtak, ami biológiai szinten is alátámaszthatja a hatodik érzék létezését.

Az ~ fokozására
Egy egyszerű módszer a siker eléréséhez
  Mindenki szeretne valami elérni életében; sikert megbecsülést, vagy éppen boldogságot. Bár néha teljesen kilátástalannak tűnik egy-egy elhatározás, semmi sem megvalósíthatatlan, minden a döntésen múlik. 
A siker öt lépése: ...

Az ~ az egy olyan érzékelés, amely lehetővé teszi, hogy elfogjunk különböző féle információkat, amelyet különben nem tudnánk megszerezni az elménkből vagy az 5 érzékszervünkből. Ez egy képesség, amit a kurzuson megtanulhatunk, és nagyon fontos ezt tudni.

Az ~s készség, a hatodik érzék egy kapu a legvégtelenebb világra, hogy onnan mindig erőt meríthessünk, tudást az életre, a szükséges tennivalókhoz.

Kövesd ~idat, mert most nem vezetnek félre, sőt! Belső hangod nagyszerűen fog súgni neked, minden nehéznek tűnő pillanatban keresd lelked hangját, mert nem fogsz csalatkozni önmagadban. Légy szabad, most ne kötelezd el magad semmilyen kellemetlennek tűnő dolog vagy ügy mellett.

Új könyv! ~
Reiki
A Reiki egyetemes energia
A Reiki lehetőség az önmegvalósításra
A Reiki a gyógyulás és a gyógyítás útja ...

Lássuk az ~ öt leggyakoribb megjelenési formáját!
1. Megérzés
Egy érzés valami vagy valaki iránt. A külvilág jelzéseire elsőként testünk reagál, az elménk csak később.

- Erős az ~juk.
- Véletlenszerű viselkedési minták vagy gondolkodási mód - (az ADD tünetei): problémájuk lehet a kijelölt feladatokra való összpontosítással, beszélgetés közben elkalandozhatnak.

Elemzés és ~

Beáta miután átnézi az írott oldalt, egy előre egyeztetett időpontban leül beszélgetni az emberrel. Azt mondja, hogy ilyenkor a felszínre kerülhetnek újabb kérdések, ezért jobb ez a módszer, mintha írásban elemezne.

Uránusz az ~ képessége arra, hogy észre vegyük a jó lehetőségeket, és dinamikusan váltsunk.
Neptun a káoszt, a bizonytalanságot növeli, és a realitásérzéket csökkenti.
Plútó hatalmas változásokra teszi az embert képessé, illetve az anyagiak hatalmát jelzi.

Természetes ~juk van. Szívesen hagyják, hogy mások vezessék őket. Együttérzőek, érzelmesek, és könnyen saját érzelmeik befolyása alá kerülnek. Túlteng a pszichikumuk, szellemük pedig profetikus jellegű.

Így működik az ~. A megérzésnek ezekben a pillanataiban egy kapcsolódási pontnál tartotok - egy idő csomópontban - amikor át tudtok ugrani egy másik idővonalra és egy másik végkifejletre.

Felerősödhet az ~nk, jó megérzéseink lehetnek, érdemes rá hallgatni. Gazdag, színes fantáziáról tehetünk tanúbizonyságot. Ezoterikus, okkult érdeklődésünk is jobban előtérbe kerül.

Az energia és az ~ forrása: buddhista pszichoterápia
Tűzoltó vagy katona - mi voltál előző életedben? Videó!
Asztrális utazás - te is képes vagy rá!
Por és hamu: az újjászületés misztériuma
Létezik sírig tartó szerelem? A reinkarnáció válasza
Nézd ingyen a Dalai Láma előadását! ...

A moralitásban egy benső ~nak kell működnie és intuitív döntéseknek, amelyekkel kapcsolatban tájékozódást, tájékoztatást bizonyos, egészen leredukált elvek jelenthetnek.

~jával alázatosan merült bele az evangélium tengerének tiszta vizébe, és sikerült is onnan néhány igazgyöngyöt felszinre hozni. Mesterünk jellemébe így beleérezni, ahogy Fosdick azt tette, csak nagyon kevesen tudtak. Ehhez lelki-szellemi és jellembeli felkészülés szükséges.

Mégsem teljesen így, mert mindenkibe szorult valamennyi spontán metafizikai tudás, amolyan ráérzés- vagy ~szerűen és legalább a végzetes ütközéseket el tudja kerülni úgy, ahogy.

Fodor György 1997-ben lett Usui Shiki Ryoho tanító, avatásakor misztikus ~kat kapott a Reiki valódi történetével, Mikaomi Usui Mesterrel kapcsolatban, és egy hegy is megjelent előtte, ami hívta.

A Szaturnusz tehát mindig ott fog minket korlátozni, ahol " elaltatjuk" lelkünket, ~nkat, amit igazi lényünk / felsőbb énünk / sugallna! Itt történetesen, hogy " végy végre TISZTA levegőt! " azaz ÉLETET, életerőt és szellemi táplálékot magadhoz.

Ez az ősi szimbólumnyelv feltehetően inspirálóan hat a tudatalattira, és ezzel felébreszti a kártyát olvasó ember ~ját.

Mi is az a "mágikus" kép, amit a logikus és racionális gondolkozását a misztikus ~jával együtt használó asztrológus kiolvas egy személyi horoszkóprajzból, vagyis egy személy asztrogrammjából?

Nem azt kell meglátnunk a szellemi ~nk segítségével, hogy a lottón nyerünk-e, vagy hogy két hét múlva sírig tartó, boldogságot hozó, házasságot vagy bő haszonnal járó üzletet kötünk-e, hanem azt, ...

Ökológiai tudatosság tehát csak akkor jön létre, ha egyesítjük racionális tudásunkat környezetünk nem-lineáris természetének ~jával.

Később, amikor a tarot kártyajátékká vált, az eredeti sorselemzés értelmét vesztette, a jóslás a merő primitív ~ eszközeivel teljesen megbízhatatlan.
A tarot huszonkét képe közül huszonegy számozott, a huszonkettedik számozatlan. A huszonegy számozott kép a háromszor hétnek felel meg.

A teljes világ ezentúl két ellentétes, fizikailag homályos, de érzés, ~ segítségével élesen elkülöníthető részre szakad, ezek dinamikus egymásba alakulása építi, mozgatja.

Ez a tisztán szellemi ~, ami nélkül nincs igazi metafizika, semmiképpen sem azonosítandó egyébként a némely modern filozófus emlegette ~val, mert az ezzel éppen ellentétben racionálison inneni.

A homlokcsakra erősödését akkor érezzük, amikor ~inkra, hatodik érzékünkre támaszkodunk. Ilyenkor a belső látásunk és érzékelésünk működik.
A homlokcsakránál a felsőbb énünk jelentkezik, ki az önmagunkért való felelősségre emlékeztet.

Elem a hiányzó elem, akkor kevés benne az ~, az empátia, érzelmileg nagyon nehéz hatni rájuk. Ezek a gyerekek felnőttkorukra hideggé, zárkózottá, érzéketlenné válnak. Saját érzelmeikkel sincsenek tisztában ezért érzelmi függetlenségre vágynak.

Az ember hallgat szellemi segítőire, amit a hétköznapokban úgy élünk meg, mint ~t, bizalmat, reményt. Az erővesztés legszembetűnőbb tünete a bizalom hiánya, ami nem egyenlő a félelemmel. Az erővesztés manifesztálódhat abban, hogy "rosszul mennek a dolgok", vagy "ma semmi nem sikerül".

~jával és valóságismeretével igyekszik segítségére lenni a Szilfa. Többnyire mégis inkább a vesztébe rohan a Kőrisfa, minthogy meghallgassa a Szilfa okos tanácsait. Szabadidejükben a Szilfa inkább otthonát szeretné szépíteni, a kertjét gondozni, a Kőrisfa viszont már a bőröndöket csomagolja.

Hagyatkozzon a természetes ~ira, mert megérzései rendkívűl jók.Írja le a céljait és naponta vizualizálja, hogy már megvan a jelenben és a mostban az, kétséget ki nem záró módon, makacs hittel.30 éves koráig nem is voltak rázós ügyei.

A hétköznapi szóhasználatban a hatodik érzéket gyakran párosítjuk azzal, hogyha valakinek ~ja, megérzése van vagy telepatikusan képes az öt érzékszervén túl további tudatátvitelre. Ez azonban nem ennyire egyszerű és nem csak erről van szó.

Albert Einstein is azt nyilatkozta, hogy : "Az életben az egyet­len igazán értékes dolog az ~." Ez ugyanis nem tőlünk származik. Isteni eredetű. Olyasmi, amivel mi nem rendelkezünk, de ajándékként megkapjuk.

A maják nagyra tartották a Majom-szülötteket, mert szórakoztató személyiségnek tartották őket, de humoruk mellett ~ikat is becsülték. Felnéztek rájuk pozitív gondolkodásukért, nyitott elméjükért és éles eszükért.

Amit teszünk, a józan észen, egészséges környezetet teremtő építészeti megoldásokon, ~n földrajzi, ökológiai meteorológiai, csillagászati ismereteken, belsőépítészeten, ősi kínai filozófián és kínai népi hiedelmeken alapszik.

Fejlett lehet az ~s képessége. Kitartó és szívós tud lenni céljai elérésében. Hűséges emberekhez, eszmékhez. Képes szélsőségesen reagálni helyzetekre, de meg is tud újulni, ha akar. Nagyon erős a regenerálódási képessége. Büszke és bátor, akár az önfeláldozásig is.

Érdeklődik a titokzatos, rejtett dolgok iránt, gyakran kiváló ~s képességei vannak. Teliholdkor a Rák jegyű szülöttek között található a legtöbb holdkóros, de ilyenkor fokozottan képes használni mediális képességeit is. A realitásokhoz nincs igazán érzéke, inkább gyakorlatias.

Ahelyett, hogy ~jára vagy magasabb szellemére hagyatkozna, folytonosan keresgél tények és részletek után abban a reményben, hogy ezekkel az információkkal könnyebb lesz döntenie. Jelenlegi életét olyan sok kapcsolat bonyolítja, hogy nem elkerülhetők a felsebzett érzelmek.

Legfőbb kincsed az ~d, ám még 'sokan mások' is mozgósíthatóak például belső tartás, szorgalom és kötelességtudat. E trió révén igazán szárnyalhatsz, kerüljön eléd akár magánéleti, akár munkahelyi megoldanivaló.

Nehezen képes alávetni magát érzéseinek és ~jának, mert intellektusa állandóan a logikus választ keresi. Sokoldalú, tehetséges, memóriája kitűnő, de a kitartása nem elegendő. Kiválóan fogalmaz, színes egyéniség. Az 5-ös vibrálás szellemi túlterhelést, idegkimerültséget okozhat.

A szerelem, megtisztítás, ~, önmagunk rejtélyei, együttérzés, család. A testi képességek. Szükséges a barátság, házasság, boldogság, termékenység, gyógyítás, gyönyörűség és fizikai képesség rituáléknál és varázslatoknál. Nőies elem és a tükröt használó varázslatokat irányítja.

Kedvez minden tevékenységnek, ahol az ~ szerepet kap. Hiszen a 33-as maga az érzékekenfelüliség, a költészet, a lélek rezdülésére való ráhangolódás. A 33-as házszám jó esetben egy menedékhellyé válhat, ahol a hétköznapok gondjai fölé emelkedhet bárki.

Harmadik szem csakra
Ez a csakra a lélek helye. A meditáció, ~ ide tartozik, ennek segítségével teremthetünk kapcsolatot más emberek lelkével, spirituális világokkal. A megérzések, minden érzékelés és az érzelmi intelligencia is ide kötődik. Színe az indigókék.

Az okkult jelentése az Oroszlánnak az ~.
A jegy fémje az Arany és köve a Gyémánt.
Az Oroszlán jegy szülöttei parancsolóak és csak rendelkezni akarnak.

Légy óvatos, nehogy a munkahelyeden megharagudjanak a csacsogásért és a szókimondásért. ~d nagyon erős, ha rá hagyatkozol időt és energiát spórolhatsz meg. A hazugságok keverhetnek bajba a héten, azt nem tudni, légy óvatos a tódításokkal és mások gyanús megjegyzéseit is figyeld kritikusan.

Az ember érzékszerveken kívüli észlelésre vonatkozó veleszületett képessége ( ide tartozik az ~ és a radiesztézia -i észlelés képessége is ) fejleszthető meditációval, melyben a mentális tevékenység elcsendesedik.

Lelki hatások: depresszió, erény, fegyelem, félelem, ~, önbizalom, szorongás.
SMARAGD
Zöld berill, színadó anyaga a króm.

Képesek befolyásolni és irányítani az álmainkat, testünket megszabadítani a negatív információktól, egyaránt gyógyítani a lelket és a testet, fejleszteni az ~s, telepátiás képességeinket.

Pedig épp ehhez a vitához szolgáltattam magam is tapasztalati anyagot azzal az ~-mérésnek álcázott kísérlettel, amelynek leírásánál ígértem, hogy a céljáról még bővebben beszélek... Így már csak erre az egyetlen kísérletre térek ki, és aztán megpróbálom összefoglalni a tanulságokat.

Időzített ébredés
A stressz levezetése
Fejfájás elmulasztására
Gyorsabb gyógyulás, gyógyítás
A memória javítása
A célok könnyebb elérése
Helyes döntések meghozatala
Az ~ fokozása
Egy egyszerű módszer a siker eléréséhez ...

Ez vezérli a meditációt, az elmélkedés irányát, az ~t. A harmadik szem a nevetést is irányítja. Ezen belül az egyik legnagyobb feladatának tekinti azt, hogy tudjunk nevetni önmagunkon. A színe indigókék, de alkalmanként a vörös és a kék kombinációjaként jelenik meg. Nem tartozik hozzá elem.

Gyakran előre megérzi az eseményeket, nagyszerű az ~ja. Hajlamos illúziókba ringatni magát, akár az önbecsapás szintjéig is. Kitűnő zenei érzéke lehet. A konfliktusokat inkább kerüli, mert nehezen tudja megvédeni magát. Áldozatkész jellem, a szeretteiért mindent megtenne.

A különböző természetes formák hatást gyakorolnak ránk. A hatás alapja valamilyen hasonlóság is lehet, ezért környezetünk vizsgálatakor az ~nkra is szükségünk van, hogy ezeket a kedvező, vagy ártó hatásokat észrevegyük.

A Kelyhek 6, ezzel éppen szemben - tudjuk, érzelmet és nosztalgiát jelent. Hiányzik a kedvesség, az ~k világa, a befelé fordulás. A továbblépés helyen a Botok Ász van.. mit van.. ragyog. Előrelépést találhatok a lelkesedésben és alkotásban - ez lehet éppen ez a blog is persze, de más is.

Sarder és ónixrétegekből rozsdabarna, fekete kalcedon.
Gyógyhatások: csigolyák, garat máj, nyakcsigolya, torok pajzsmirigy.
Lelki hatások: depresszió leküzdése, erény, fegyelem erősítése, félelem, szorongás ellen, ~, önbizalom-növelő.
Smaragd ...

Ez inkább egy transzcendens zen játék, amely a pillanatot tükrözi. Rendíthetetlenül, ítéletek és összehasonlítások nélkül mutatja be, hogy mi van itt és most. Ez a játék egy hajnali kakasszó, mely segít felébreszteni érzékenységünket, ~nkat. Tovább ...

Ösztönös megérzéseink, ~ink persze gyakran segítségünkre vannak a számunkra legkedvezőbb tájolás, berendezés, elhelyezkedés kialakításában, de százszor hatékonyabb és biztosabb az eredmény, ha egyben tudjuk is, hogy mit miért, s miért éppen oda tegyünk.

Kitűnő a logikája, jó az emlékezete. Jó a nyelvérzéke és a beszédkészsége. (gyorsan megtanul beszélni kisgyerekként), több nyelven beszél. Kíváncsi, tanulékony, nagy a fantáziája, ~ja. Fantáziáját gyakran összemossa a valósággal.

A párkapcsolati vetésből kiderül, hogy mit gondol, mit érez és mit tesz a két fél a kapcsolatban. Az egészségről is tudunk tájékozódni, rámutat az aktuális problémákra. És nem utolsó sorban önismeretre is tanít, és fejleszti az ~t.

VÍZÖNTŐ Ezoterikus érdeklődésed és ~d kifejezetten felerősödhet ebben a hónapban. Gondolkodásod is gyors és eredeti, mint mindig, viszont sokkal intenzívebben nyilvánul meg mint szokott.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Tudat, Szellem, Spirituális, Vallás, Isten?

◄ Inspiráció   Isten ►
 
RSS Mobile