Kezdőlap (Hold)

 Ezoterika 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Hold

Ezoterika  Hitrendszer  Holdcsomópont

A Hold fázisai és a mágia
Újhold-mágia
Újholdtól három és fél napig tart. Új kezdeményezések, váltások időszaka. (Új szerelem, életreform, új állás) ...


A Hold, a tudat és a tudatalatti
A kvantumfizika szerint a világegyetemben mindennek, így a csillagoknak, a bolygóknak, a mellékbolygóknak és még a Holdnak is megvan a működési frekvenciája.

A Hold és az életóra
Az életóra bizonyos időkben egész életünk során aktiválja a Holdat, azaz az érzelmi ént. Ilyenkor a született adottsághoz képest (Hold háza és jegye, fényszögei) mindig újabb lehetőség nyílik arra, hogy érzelmileg fejlődjünk.

A Hold hatása érzelmeinkre és testünkre
SzJanos
Felhívjuk az olvasó figyelmét, hogy az ezen a lapon található tartalom, nem helyettesíti az orvosi szaktanácsadást, csupán az ön tájékozódását segíti. Konkrét orvosi kérdéseivel, panaszaival forduljon kezelőorvosához! ...

A Hold asztrológiai üzenete
A horoszkópban arra ad választ a Hold, hogy miként érzékeljük a világot s mi az alapvető világnézetünk, hogy milyen képet őrzünk a gyermekkorunkról és anyánkról, hogy mennyire vagyunk készek befogadni az új benyomásokat és szabadjára engedni az érzelmeinket, ...

~
területmérték, általában oly darab föld, mely egy igával egy nap alatt megszántható. A Mária Terézia által kiadott urbéri rendelet szerint egy ~ v. lánc területe 1100, 1200 v.

~
Földterület régi magyar mértékegysége (1600, illetve 1200 négyszögöl).
Egy ma már nem élő, hajnal, reggel jelentésű hol származéka -d kicsinyítő képzővel, ez a szó található holnap szavunkban is, eredetét lásd ott.

A ~ gyógyító ereje
A ~ állását érdemes szem előtt tartanod, ha orvoshoz mész. Videónkból megtudhatod, miért.
Készítette: Femina.hu ...

A hízókúrát mindig növekvő ~, a fogyókúrát mindig fogyó ~ idején kezdjük! Új~ idején iktassunk be életünkbe egy böjtnapot! A test különösen jól méregtelenít ilyenkor, és megelőzhetők a betegségek.
tovább
1 ...

A ~ végül Föld körüli útja felének végére ért, a Nap felé forduló oldala mint teli~, mint fénylő, kerek korong áll az égen. A Nap felől nézve a ~ most a Föld "mögött" található.

~ a jegyekben:
A Holdállás asztrológiai hatása, az asztrológus ajánlása
Kosban: ...

A ~ ma szembenáll a Plútóval: csodálatos üzenete ez az átalakulásnak, a lelki halálnak. Arra buzdít, hogy engedj a benned lévő feszültségnek, engedd, hogy széttépjen, hagyd, hogy a negatív tartalmakban totálisan feloldódj és ezáltal fordulj át! ...

A ~ az összes bolygók közül a leggyorsabb fővilágosító égitest, ezért jelképezi a változásokat és a ritmust.
Az alábbi leírásokhoz segítségül szolgál a havonta frissített ~NAPTÁR (ld. cikkeknél).
~fázisok ...

Búcsú a ~ évétől
Hogy telt az év? Ha a konstellációkat nézzük, ez az év nagyon erősen a lelki folyamatok és a változások körül zajlott. Nem tudom elképzelni, hogy lenne olyan köztünk, aki ne találta volna szemben magát idén a VÁLTOZÁSSAL, vagy ha mégis, akkor nagyon bedugta a fejét a homokba.

A bakban álló ~
Érzelmi jellegzetességei
A bak jegyében elhelyezkedő ~ a személyt ösztönösen tartózkodóvá, óvatossá, zárkózottá teszi érzelmi téren, amit nem egyszer félre értelmeznek.

Valószínűleg már Te is tudod, hogy 2013 a ~ éve. A ~ új kapukat nyit meg, és sosem hagy cserben. Ráadásul ez az időszak épp egybeesik a Kígyó évével.

Az anyaság mágikus hatalma - ~ és Neptunusz
Sok - sok személyi horoszkópértelmezés, és az egyre szélesedő baráti és ismerősi köreinkben elért pozitív eredményeink bizonyítják és visszaigazolják, hogy azok, a genetika által kimutatható rendellenességek, ...

Fák tanítása avagy Ölelő ~ Női Kör
A fák régi barátaink, néha megfeledkezünk hatalmas erejükről, jóságos, bölcs, változatos energetikájú tanításaikról.

~ jelentése az egyes házakban
1. házban: Az okkultizmushoz való vonzalom. Elsosorban a lelkiállapotot befolyásolja: állatlanságra, szeszélyességekre, akaratosságra, ellentmondásos természetre utal.
2.

~-agytudat
Ősi tudat, mely a plexus solarisban (a napfonatban) lakozik, s a főszentélynek csak néhány központjában talál támaszpontot, amelyeket a ~ irányít. Ez volt az atlantiszi emberiség tudata az atlantiszi korszak közepéig.

~
A ~ az érzelmek, szimpátia, ösztönök, lélek, belső rezdülések, tudattalan állapot jelképe, jelzi a gyermeki vágyakat és a leki otthont. A Holdhoz kapcsolódik a termékenység, alkotókészség, kreativitás, elfogadás, passzivitás.

~ a kertművelésben
Cikkek
Hogyan használjuk a ~naptárt a kertművelésben? ...

~: sikeres lehet olyan dolgokkal, amit mások figyelemre sem méltatnak.
Merkúr: ismeretlenségben olyan állást ér el, amivel vetélytársai nem versenyezhetnek, jólelkű, elnéző, az élete bizonyítás.
Vénusz: a társadalomban népi- és nyomatékos lehet, ha hivatását nem hibázza el.

~: Elindulva az álmokból kifelé..
Repülés: Valójában sosem éltem igazán a testben,
Mindig felette jártam mint a madár, ...

~
Legközelebbi szomszédunk a ~. Ezért majdnem olyannak látjuk, mint a Napot, bár valójában Földünknél is jóval kisebb.
A ~ a Föld körül kering viszonylag gyorsan.28-29 nap alatt tesz meg egy teljes kört, és vonul át az összes állatövi jegyen ...

~: vágy, álmodozás, nőiség - anyaság
Hóember :játékosság, kreatív energia
Kristályok:: tisztaság, tökéletesség, a célok határozottá válása ...

~
Ez a kártya a ~ sötétséget és félelmet sugárzó oldalával ismertet meg. Olyan lelkiállapotot jelöl, amikor a tudattalan sötét árnyai ellepnek bennünket, és nem látunk kiutat kétségbeesett helyzetünkből. Készen kell állnunk arra, hogy félelmeinkkel szembenézzünk.

~ szertartás
Először is keress egy nyugodt helyet, ahol figyelmedet teljesen önmagadnak és a szertartásnak szentelheted.

A ~ asztrológia
Az asztrológia képletünkben nagyon fontos szerepet tölt be a Holdjegyünk is, de ennek ellenére sokkal nagyobb hangsúlyt fektetünk a Napjegyre, és így háttérbe szorul, egyre kevesebb szó esik Holdjegyről.

A ~ mágikus hatása az emberekre, és minden élőlényre.
Évmilliók óta kering Földünk körül ez a kopasz, kerek golyó, magányosan és rendíthetetlenül.

A rák ~:
Én vagyok a befogadó, nem kell nekem csillogás,
Te adod az én fényemet, nem kell nekem semmi más.
Bárhová mész, visszatérhetsz, vár a kandallótűz melege,
Nekem mindig gyermek leszel, létem minden értelme.
Én vagyok, ki lágyan ringat, vagy elnyel, ha nem érted, ...

Nap és ~ egymást kiegészítő erők, amelyek felváltva engednek teret a másiknak.
Kommentek(0)
Könyvjelző ...

XVIII. ~ - szellemi sötétség, káprázat
XIX. Nap - szellemi arany
XX. Végítélet - újjászületés, átalakulás ...

~ Nap Csillag
energiaszint szellemi szint fizikai szint
Testi és szellemi-lelki ...

~ (Luna): Égi kísérőnk sarlója a teremtményeket jelképezi. Minden teremtmény végső soron időhurkokból áll, amik oldalról nézve időkiflinek látszódnak. A témával kapcsolatban érdemes elolvasni a Bétaterek az alfatérben (2009) című írást az Eseményhorizonton.

A ~ párhuzamos együttállásba kerül 4-én az Uránusszal. A konjunkciót támadja a Mars és a Plútó. Tartanunk kell a közlekedésben kaotikus helyzetektől, bár a világban szinte minden téren nő a felszültség, az agresszióhajlam. Előfordulhatnak tömegszerencsétlenségek is.

A ~ is rosszkor jön
Eközben amerikai felhasználók arra az állítólagos csalásra hívják fel a figyelmet, hogy a 90-es évek eleje előtt készített öröknaptárakban az előre kiszámított ~fázisok ideje most már napokkal van elcsúszva a valóságoshoz képest.

A ~ angyalai az érzelemmel, az érzékenységgel és az érzékiséggel állnak szoros kapcsolatban. Segíthetnek, megszabadulni rossz szokásainktól vagy negatív érzelmektől. Nagy hatással vannak a tudatalattinkra és az asztrális világra.

A ~ jelenleg olyan, mint egy óriási salakdarab, kemény, de porózus, kicsit olyan, mint a habkő, bár annál keményebb. Felszínén szinte semmilyen fizikai tevékenység nem történik.

A ~ hideg és nedves természetű. Az ő idejében született gyermek flegmatikus lesz, rossz nedvekben és nyálban bővelkedik; korán hal el. Az ember fejére van hatással. Alája tartoznak az éjjeli foglalkozást űzők, színészek, kocsmárosok.

Mivel a ~ DISZHARMONIKUS fényszöget alkot a SZATURNUSSZAL, ez végképp arra utal, hogy az Uta fizikai fogantatása időszakában, az édesanyja önkéntelen mentális, illetve képzeleti ellentmondások közepette élt, ...

A dagadó ~ és a felhő arra figyelmeztet, hogy hamarosan fény derül az eseményre, de egyben attól óv, hogy túlzott gyanakvással szemléljük szeretteinket.
Összefoglalva: ...

* A Nap, a ~ és a csillagok minden irányban fényt sugároznak, miközben szüntelenül járják körpályálukat.

A Nap és a ~ valószínűleg a Szellem és az Anyag neve, nem az aranyé és az ezüsté.
A Nap a Szellem, a ~ a Lélek.

Bolygólya: ~.
A hetedik auraréteghez (Okozati Test) kapcsolódik. A tudat integrálódik a fizikai és a spirituális tudat között. A gyógyítók innen kérik és kapják a gyógyításhoz szükséges energiákat.


Csandra - a ~ irányító félistene, illetve maga a ~ bolygó

csolák - dél-indiai kormányzók, Tamil Nadu területén ...

: "A ~ és a csillagok előtt ne borulj le... azokat... a többi népeknek hagyta meg az Úr."
TSZ.: Nagyon sokféle és szerteágazó volt a bálványimádás és annak tárgya. Imádták a csillagokat, az égitesteket, mint a sorsukat befolyásoló, velük rendelkező istenített eszméket.

Ahogyan a Nap, ~ és a bolygók keringenek pályájukon, s a Földről szemlélt látszólagos haladásuk idejét megállapíthatjuk, úgy a Holdcsomó-párnak is megvan a maga keringési ideje.

Az égen az ekliptikától kétoldalt 16°-nyira lévő terület, amelyen belül a Nap, a ~ és minden bolygó (a Plútó kivételével) látszólagos pályáján mozog. Tizenkét állatövre (egyenlőtlen hosszúságban) és tizenkét egynevű jegyre osztják, 30°-os hosszúságban.

Tippünk: Amikor a ~ a te jegyedben jár, még hatásosabb a palástfűtea a nőgyógyászati gondokra.
Folytatás a Maximában!

MAXIMA ...

Az égitestek (Nap, ~, csillagok), az időjárási jelenségek és az időszerűség energiája jelenti az Égi Csí (Qi) (夊氣, tien csi (tiān qĂŹ)), amely napfény, holdvilág, villámok, csapadék, kozmikus sugárzások formájában jut le a földre.

Fűz (Salix alba): A ~ hatása alatt áll, és a Fehér Hölgy fája. A fűzligeteket annyira szentnek tartották, hogy a papok, papnők és kézművesek ide járultak, hogy ékesszólásra, látnoki képességekre, tehetségre és ihletre tegyenek szert.

A Napjegyen kívül érdemes elolvasni a ~ és az aszcendens jegyére leírtakat is.KOS Életszemléletedben merj új utakra térni, a mai világban olyan gyorsan változik minden, nem csak körülöttünk, bennünk is. Az, amit még pár hónapja jónak gondoltál, mert újragondolni.

A rezonancia törvényének asztrológiai, alkímiai megfelelései, a ~, illetve a szolúció, vagyis az oldás művelete. Az asztrológiai megfelelésben érthető a ~ idetartozása, hiszen ez az első valóságtükör, vagyis a teremtői képzeletünknek első, legközelebbi megjelenése, amit látunk és átélünk.

~: Betegnek halál.
Hinta: Röpke öröm. Hintaló: ellenséget jegyez.
Hízni: Gazdagodás.
Hüvelykujj: Boldog élet.
Ibolya: Minden magyarázat szerint szerencse a szerelemben.
Ikra: Pénz. Vízöntő havában: nagy ebéd.
Ima: Jó vigasz. Imádkozó lány: jó remény.
Inas: Kis kellemetlenség.

Hitük szerint ennek a világnak két ajtaja is volt, egy keleti és egy nyugati, amelyeken át a Nap, a ~ és a csillagok megérkeznek, majd eltávoznak.

Ráhu elrejtőzött a Nap és a ~ közé, gondolván, hogy Mohini-murti az Úr Visnu inkarnációja nem veszi majd észre a csalást, és neki is ad a nektárból. Mohini-murti persze észrevette a csalást, de nem szólt semmit és neki is adott az örök életet adó nektárból.

Uralkodó bolygója a ~, melynek egymást követő, örökké változó fázisai híven tükrözik a Rák folytonosan változó érzelmeit, vágyait és hangulatát. A Rák nem harcol, nem agresszív. Sokáig eltűri, hogy lökdössék, tologassák.

'Magdolna naplója' 1 könyv - Részlet - -A ~ hatalma - Talán. Bevezetés Napjainkban ' Tehát ön azt mondja, hogy ezek a kéziratok hitelesek és, hogy .minimum 2000 évesek!? ' 'Igen uram, meggyőződésem, már amennyire ilyen esetben ez lehetséges.

Gauquelin (1955) az emberek foglalkozása, valamint a Merkur, a Vénusz, a Mars, a Jupiter, a Szaturnusz és a ~ szerinti születési állatövi jegyei között keresett összefüggést. Nem talált korrelációt.

A rák jegy víz elemű, uralkodó planétája a ~.
Egy kis mitológia...:
A görög Holdistennő, Szeléné egyben a termékenységnek, minden élő növekedésének, az otthonnak, a családnak, az éjszakának és a halálnak is az istennője. Testvérei Héliosz, a Napisten, és Eos, a Pirkadat.

Ez az erőtér bőségével, állandóságával , megbízhatóságával roppant kedvez a termékenységnek(~ exaltál a Bikában) is. Szereti a szerelmet, ez is a termékenységet szolgálja. Az anyag érdekli és megtalálja benne azt, ami önérdekét szolgálja.

A 'nyugati' néven elterjedt (babilóniai) asztrológiában 12 állatövi jegy, 10 bolygó (eredetileg csak hét, melybe szimbolikusan a Nap és a ~ is beletartozott) és 12 úgynevezett horoszkópház van. A 12 állatövi jegy neve egyezik az állatöv 12 csillagképével.

Jellemzése: Mivel a ~ a változékonyság, nőiesség szimbóluma, a Rák nagyon érzékeny, haragtartó, sértődékeny. A múltban él, gyűjtögető típus, mindent elrak, amihez valamilyen emléke fűződik, sajnos a sérelmeit is. Termékeny. Szereti a kényelmes, otthonos lakást. Romantikus, meghitt, ragaszkodó.

A planéták alapvető ideákat jelképeznek, és a klasszikus asztrológia hét ilyen ideával dolgozik: a Nap, a ~, a Merkúr, a Mars, a Vénusz, a Jupiter és a Szaturnusz. Ezek az ősi képek megjelennek a szellemi hierarchia minden síkján, így egy-egy planétának rendkívül sok analógiás megfelelője van.

A "horoszkóp" szó pontos jelentése: "óra-kép", mely alatt a Nap, a ~ és a bolygók egy megadott időpontban a Föld egy megadott pontjáról látható (tehát látszólagos) elhelyezkedését értjük az állatövön.

Néhány általános érvényű gondolatot szeretnék átadni arról, amikor a ~ látszólag eltűnik az égről, amikor nem érzékelhető fizikai érzékszerveinkkel, csakis egy belső, láthatatlan módon. Ilyen Új~ volt most keddről szerdára virradó éjjelen.

nagy részét nem csak az határozza meg, hogy milyen jegyben születtünk, azaz a Nap hol áll a horoszkópunkban, hanem énünk külső és belső összetételében többek között fontos szerepet tölt be az Ascendens és az egyes házban található bolygó(k), a születési uralkodó(az Asc. ura) és a ~ helyzete is.

A belső bolygók csoportjába tartozik a Nap, a ~, a Merkúr, a Vénusz, a Mars, a Jupiter, a Chiron, és a Szaturnusz. A külső bolygók csoportjába sorolhatjuk az Uránuszt, a Neptunuszt, és a Plútót. A belső bolygókról úgy tartják, személyes, jelenlegi életünkre vannak hatással, ezért igen fontosak.

a régészek a Han-korból (i.e. 206 - i.sz. 216) 12-15 cm átmérőjű, hátoldalukon különböző mintákkal gazdagon díszített, csiszolt felületű kerek („Nap tükrör”) és négyszögletes („~ tü ...

Amelyik csillagjegyben a ~ éppen tartózkodik, azon jegyhez hozzárendelt testrészeink érzékenyek mind a pozitív, mind a negatív behatásokra. Minden, ami jót teszünk az adott testrésszel, többszörösen szolgálja egészségét és mindaz, ami kárára van, könnyebben előidézi a betegségét.

Képzeljük el, hogy egy sötét erdőben kószálunk, és utunkat a ~ ezüstös sugarai szinte földöntúli fénnyel világítják meg. Itt az ideje, hogy a megérzéseinket segítségül híva belépjünk a képzelet és az alkotó fantázia világába. Vajon mit üzennek nekünk az álmaink?

: a Naptól kedvező fényszögben helyezkedik el a ~, de a Holdat a Marssal egy kedvezőtlen fényszög éri. Mivel már ismeritek a jegyeket, bolygókat, házakat, tengelyeket, fényszögeket, beszélhetek az asztrológus szerepéről, hiszen mindezek együttes hatását elemzi ki.

Fiatal korában erősebb nála a ~-hatás, bizonytalan, még nem tudja, mit akar. Későbbi éveiben alakul ki benne az igyekezet az anyagi biztonság megteremtésére. Szeretné elkerülni, hogy élete végén anyagi gondjai legyenek, ezért mindig a gazdaságosságot tartja szem előtt, ha pénzzel bánik.

"A SZERETET Nap, amely bevilágítja lelkünk egyik felét.
A BARÁTSÁG ~, amely ragyogóvá teszi lelkünk másik felét.
Nap és ~ mindannyiunk számára fénylik, hogy lelkünket felemelje,
gondolatainkat csillagmagasságokig röpítse." - Tatiosz ...

Az utolsó csoport színe a fekete, mely az akadályozó energiákat mutatják meg életünkben, ilyen lapok a Császárnő, a Főpap, a Mértékletesség, az Erő, a Kiegyenlítődés, az Ördög, a ~.

Kardinális vízjegy, melyet a ~ ural.
A Rák irányítja az érzelmi biztonság és szeretet adásának és kapásának szükségét.
A Rák energiáit harmónia, emberszeretet és gondoskodás jellemzi.

A rák jegy szülöttei egy olyan változó jellemmel rendelkeznek, mint a ~ fázisai.
A rák jegy szülöttei jellemüket tekintve békeszeretőek, de amikor feldühödnek, szörnyűek.
A rák jegy szülöttei hajlamosak kézművességre, gyakorlatias művészetekre.

Alkoholbetegségre 4 bolygó utalhat: a mindig szomjas ~, az eszközt kereső Mars, a minőségválasztó Vénusz és a mértéktelen Jupiter.
Tovább "
Hasznos tanácsok... (ki ne hagyd!) ...

Rajta, balról jobbra: egykezes sámándob, tollas- üveg varázspálca, vörösréz serleg, ~ tőr, hegyikristály rúd, koponyatetőben rituális gyertya, varázsládika, szarvas fejék és kristály-rudas varázspálca.
Egy Házi-oltár részletes leírása: ...

a Hartmann-sugárzáshoz, rácsmérete szabadban 5,5 (É-D) x 1,6 (K-NY) méter, zárt vagy különleges helyeken ennél kisebb 4,5 x 1,4 méterre is összenyomódhat. Térhálós energiamezőből nyeri energiáját. Az É-D sáv kb. 3.5 -ször erősebb a K-NY-i összetevőnél. Erősségének alakulása korrelációt mutat a ~ ...

A megfigyelések szerint ezek a "csöndes" napok a radiesztéza bioritmusának, valamint a ~ állapotának függvényei.

A kristályokat minden alkalommal, használat előtt és után meg kell tisztítani, mivel a kristályok tárolják a negatív energiát is. A kristályok kezelésére több lehetőségünk van (víz, föld, füstölő, nap- vagy ~-fény), azonban a legalaposabban tudati energiával tisztíthatjuk meg őket.

A 2-es szám jegyében született mindenki, aki bármely hónap 2-odikán, 11-edikén, 20-adikán vagy 29-edikén jött a világra, de jellegzetességük sokkal jobban érvényesül, ha június 20. és július 27. között, a ~ Házának nevezet időszakban születtek.

igaz, nem kétséges és bizonyos: ami lenn van, egy és ugyanaz, mint ami fenn van, egy és ugyanaz, mint ami lenn van. Hogy az Egyetlen csodái megvalósuljanak és ahogy minden Egyből keletkezett, az Egy elgondolásából, úgy hasonul minden létező ehhez az Egyhez, amiből származik a Nap az Atyja, a ~ az ...

Sem a nap, sem a ~ nem fog ott uralkodni, sem a nappal, hanem a szent fog ott lakozni mindig, az örök birodalomban, a szent angyalokkal. Nézd, én elmagyaráztam neked a királyság titkait, és tanítottalak a csillagok hibáiról; és [---] elküldi azt [---] a tizenkét eón.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Nap, Asztrológia, Szellem, Föld, Bolygó?

◄ Hitrendszer   Holdcsomópont ►
 
RSS Mobile