Kezdőlap (Gyöngy)

 Ezoterika 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Gyöngy

Ezoterika  Gyógyító erő  Halak

Gyöngy
néhány, különböző családokba tartozó kagylónak terméke; szine rendesen kékesfehér, alakja gömbölyded. A legszebb, legnagyobb és legbecsesebb Gy.-öket a valódi Gy.-termelő kagyló (Meleagrina margaritifera) termi (l. Avicula), de a folyami kagylók között is akad Gy.


Ezt az idézetet Sofia bölcsesség-blog-tárházából másoltam ide, mert annyira illik a mostani tevékenységemre. Éppen ez történik velem mostanában. Felfedezem a boldogság-gyöngyszemeimet :)
Köszönöm akik szívükkel velem tartanak e folyamatomban!
« azért..

A gyöngy
A tengerek és édesvizek mélyén, kagylókban képződik az igazgyöngy, mely évezredeken át csak a legvagyonosabbak sátusz-szimbóluma volt.

Európai fagyöngy
Zöld színű, kicsi, sárga virággal és fehér, ragadós bogyókkal. Általában almafákon, vagy tölgyfákon láthatod.
Tradíció ...

Gyöngyvessző, bakszakáll: szerelmi varázslatokban használják, és menyasszonyi csokrok gyakori alkotóeleme.

Gyöngy: egyszerűség, természetes harmónia
Házikó: otthon, meghittség, családi béke
Hold: vágy, álmodozás, nőiség - anyaság ...

3. Gyöngyvirág: ártatlan és kecses nő lehetsz, akárcsak a törékeny gyöngyvirág. E tulajdonságaid valóságos mágnesként vonzzák a férfiakat.

A fagyöngy jelentőséggel bír, mivel ilyenkor nyílik. A druidák ezen az éjszakán arany sarlóval gyűjtötték és vigyáztak rá, nehogy a földre essen. Úgy hitték, a fagyöngy kinyit minden zárat, meggyógyít minden betegséget és elvezeti a villámokat.

A fagyöngy vérnyomás szabályozó, hideg vízben kell áztatni, de amellett, azok az anyukák, nők, akiknek nem sikerül a baba, tessék a fagyöngyöt használni.

Székely Gyöngyvér
MAXIMA
Horoszkóp 11.27.-12.03. »
Horoszkóp 11.20.-11.26. »
Horoszkóp 11.13-11.19. »
Horoszkóp 11.06-11.12. »
Horoszkóp 10.30.-11.05. »
Horoszkóp 10.23.-10.29. »
Alakítsd át A SORSODAT! »
Mit jövendölnek a madarak? » ...

Gyöngy
Bélrendszer, bőr, emésztés, fekélyek, gyomor, lép, mellékvesék, vérsejtek, rák 1. stádium, növeli a kezdeményezést.
Hegyikristály ...

Gyöngy: a gyöngy bizonyos fajta kagylók megszilárdult terméke, melyeknek anyaga ugyan az, mint a kagylóhéjé. Amikor a kagylóba idegen test kerül, ezek a kagylóhéjat építő sejtek védekező reakcióként működésbe lépnek, és körülveszik az idegen testet.

Gyöngyi vagyok 40éves .Szeretném megkérdezni,hogy K.Attila40 éves férfival és köztem és F.Attila38éves férfival és köztem mi várható ebben az évben?Lesz kapcsolat valamelyik férfival (esetleg együttélés/?Köszönöm.
Válasz ↓ ...

A 'gyöngysor' szín tagolása nyolcas egységű. A keretező kis 'homok órák' szintén színnel, hetes tagoltságúak. (Elég munka lehetett csak a számolás is! Vagy nem kellett számolni, 'magától' alakult így?) A mérleg alatti éksor 2x12-es számosságú. (Ez bizony a Nappal összefüggő szám! ...

Igazgyöngy nyaklánc - Szeretet (jegesmedvés)
Féldrágaköves ajándék ékszer szett - Pozitív energia
A rovat szakértői ...

Koszta Gyöngyi
Kapcsolataink erőközpontja. Energiái 7 éves kor körül kezdenek el pulzálni, hiszen a gyermek ebben az életkorban kezd el a szülőktől függetlenebbül, az otthon határain kívül is más gyermekekkel és felnőttekkel kapcsolatot kialakítani.

Sárga fagyöngy.
Druida = "tölgyember", " a tölgy tudója": fontos feladatuk volt a fagyöngygyűjtés
(a magyal párja)
Litha (Midsummer)
június 21.

Ami kell: gyöngyház
Töltsünk fel egy gyöngyház darabot mágikus pénzszükségünkkel. Tegyük rá pénzvonzó olajat, pacsulit, vagy cédrus kivonatot. Rakjunk rá bármilyen ezüstöt, és csomagoljuk őket egy zöld színű papírba, és kössük át zöld madzaggal.

tengerzöld, gyöngyház, rózsaszín
Kedvezőtlen színek: Szürke, fekete, piros
Zöld szín: ...

Ha nem tudtam gyöngyöt felfedezni egy vagy két alámerüléssel, ne hibáztassam az óceánt. A hibát az alámerülésemben kell keresnem.
Nem merültem elég mélyre! ...

Karácsonykor fagyöngy alatt csókolózni szerelmet jelent. Szerelemgerjesztő hatását kihasználva az angolok úgy vélik, hogy a fagyöngy alatti csók megpecsételi két ember szerelmét, és ebből házasság lesz.

gyöngyvirág: vidám csilingelés, szeretet
ibolya: remény, szerénység, megújulás
liliom: tisztaság, de bódulat is
lótusz: lélek, felülemelkedés
margaréta: sugárzó erő
napraforgó: sugárzás, nagyság, bőkezűség, táplálás, de arra fordul amerről a legtöbb fényt kapja ...

A lányom szedte a gyöngyvirágot, szép kis csokrot szedett össze nekem.
Odajött és elém állt.....
- Anya, Te mi leszel a következő életedben? - kérdezte...
- Én, most vagyok itt, nem lesz következő. - válaszoltam azonnal.
Jó ég, mi van most?

Ez a Sűtrâtman, az ezüst 'fonál', amely 'inkarnálódik' a Manvantara elejétől a végéig, felfűzve magára az emberi életek gyöngyszemeit, más szóval, minden személyiség spirituális aromáját, amelyet élete zarándokútján keresztül követ.

Hamarosan elérsz egy gyöngyből készült átjárót. Állj meg, amikor odaértél. Ez a gyöngykapu a bejárat az Akasha feljegyzések felsőbb világába. A szent könyvtárban tárolt információ lehet, sőt biztos, [hogy] örökre meg fogja változtatni az életedet, megvan ez a lehetősége.

Illetve elnyelné, ha tudna így működni, és mint egy "gyöngysor", csigolyánként mozdulni. Sajnos az esetek többségében nem tud, mivel a blokkolódott, vagy többé-kevésbé beszűkült mozgáspályák nem tudnak ebben a munkában részt venni.

Általában gyöngyökön, illetve imafüzéren történik a mantrázás, mert ez elősegíti a koncentrációt. Vannak olyan szádhuk, szent személyek, akik naponta több mint 100 000-szer ismétlik el Isten neveit.

Yin, ezüst, tojáshéjszín, hasas, lekerekített, befogadó, lágy tejszerű, vízillat, sós ízű, gyöngy, esőerdő, barlangok, tengerpart, gazdag élővilág, nedves és enyhe időjárás, otthon, csendes tó, óvoda, gombafélék, paradicsom, vanília, dinnye, körte, védelemre szoruló, termékeny, ...

Ide tartozik a pemetefű, a szúrós gyöngyajak, a kakukkfű, a cickafarkfű- virág és a vérehulló fecskefű: A vérehulló fecske fűnél a biztonság érdekében feltétlenül szükséges betartani az adagolást! Naponta csak két szer szabad fogyasztani 1 kávéskanálnyi mennyiséget a szárított növényből.

A Rák másik köve az igazgyöngy: ez, a legenda szerint, megmutatja, milyen egészségi állapotban van viselője - minél kiegyensúlyozottabb az illető, annál gyönyörűbben ragyog a gyöngy. A gyöngy békét és tisztaságot adományoz a tulajdonosának, és minden esetben megnyugtatja.

Kedvence a gyöngyház fényben csillogó rózsaszín, valamint a sok-sok pasztell árnyalat. A berendezést illetően képes a kompromisszumra, de egy puha, meleg párnákkal kibélelt ülőgarnitúráról semmi áron sem mondana le. Stílusa a romantika, meleg, barna árnyalatú bútorokkal, puha szőnyegpadlóval.

Koh Lipe, Thaiföld napbarnított gyöngyszeme a Dél-Andamán tengerben az elmúlt évek során a tengerpartot kedvelő utazók listáján az első helyeken szerepel.

Gyöngyös, drágaköves zöld ruhát viselnek, a tavaszi hónapok állatövi jegyeivel (Kos, Bika, Ikrek). Antik hagyományból eredően a tavasz Flora és Venus évszaka. A virágok általában és a zöld szín a tavaszi földet megszemélyesítő Flora attribútuma, a mirtusz és a gyöngy Venusé.

Ismert egy történet egy indiai királynőről, aki egy nap nem találta értékes igazgyöngy nyakékét. Kétségbe esetten már mindenütt kereste, de feladta a reményt, hogy megtalálja, s ekkor fedezte fel, hogy ott van a nyaka körül.

A Szív Rózsája, amit arany magnak, Jézus magvának vagy a lótuszvirág gyöngyének is neveznek, egy teljesen új mikrokozmosz csírája, az isteni mag, amit a kegyelem ígéreteként őriztek meg a bukott emberben, hogy egyszer eljöhessen a pillanat, amikor emlékeztethetik eredetére, ...

*Az olajak felhasználása kizárólag illóolaj párologtatóban történik, használat előtt rázza fel míg az olaj gyöngyökké nem változik, ezek után töltse a párologtatóba és min. 20 percet relexáljon a célszemélyre az adott problémára összpontosítva.

A vízöntő köve a zafír és a fekete gyöngy, amit bizonyosan nagyon nehéz megtalálnui, ha nem lehetetlen.
A vízöntő jegyűek nagyon hajlanak a Természettudományok, Orvoslás, Kémia, Botanika, Asztrológia, Biológia, Asztronómia felé satöbbi stb.

Mindössze pár perc elteltével "gyöngyözni" - "izzadni" - látjuk az átvágás helyét. Ez a lassan szivárgó víz a föld rétegeivel való súrlódás eredményeként állítja elő azt a kb. 4-7 Hz körüli frekvenciát, mely rendkívül káros az emberi szervezetre.

Megjelenik a pénz először cseretárgy: arany, gyöngy, drágakő, de akár kagylók formájában. Általában azt mondjuk, hogy azért vezették be, hogy a kereskedelmet megkönnyítse. Így igaz: könnyebben szállítható, a valós igényektől függetlenebb értéket csináltunk.

RÁK: A kapcsolataidban a harmóniáért az IGAZGYÖNGY (ami szintén drágakőnek számít) gondoskodik. A mágikusan fénylő HOLDKŐ felerősíti a kisugárzásodat és a védettség érzését. Szerencsét hoz még a JADE és az AVENTURIN.

HOLD
Napja: hétfő
Féme: ezüst
Száma: 2
Színe: ezüstfehér
Köve: holdkő, opál, gyöngy
Állata: rák, nyúl, macska, csiga, béka
Növénye: uborka, burgonya, tök, kamilla, nád
Helyisége: konyha, hálószoba, gyerekszoba
Testrésze: gyomor, mell, méh, férfi bal, női jobb szem ...

Ásványa: akvamarin, fekete gyöngy, zafír, borostyán, ametiszt
Féme: alumínium, urán, cink, ólom
Színe: lila, fekete, általában a sötét színek ...

Az amulett jellemzően valamilyen apró tárgy: üreges vagy tömör fém, kő, gyöngy, fonál stb., de amulett tetszőleges tárgyból készíthető, (a mai korban) lehet akár egy közlekedési balesetből származó törmelék is.

 Harmadikszem-csakra: erősítő színe a mélykék, hangja a lá, illata és illóolaja a gyöngyvirág és a levendula, íze a keserű és az édes, ásványi eleme a klór, drágaköve pedig a hegyikristály és az opál.

A Mérleg jellemzése
A Mérleg jegy szerelmi horoszkópja
Korall és gyöngy, a MÉRLEG talizmánja
Sárga, a Mérleg csillagjegy színe ...

A Bika nő nyugodt és harmonikus természetéhez a rafináltan csábító virágillatok vagy gyümölcsös illatok illenek. Ha rátalál az egyéniségéhez illő illatra, hosszú ideig kitart mellette. A frézia, gyöngyvirág, mandula, málna, vanília illatkompozíciók jönnek be nála. Armani -Gio, Clinique - Happy ...

Most nyisd meg a Koronacsakrádat, és engedd, hogy a kozmikus energia, mint egy gyöngyházfehér `folyadék` beáramoljon az aurádba és feltöltse azt. Amikor elkészültél, újra oszlasd el az egészet, hogy felül is összeérjen, majd gondolatban erősítsd meg az aura legkülső rétegét.

Megkönnyítették a szenvedését a Legnagyobbnak, Embertársuknak. Segítették a keresztútján. Vigasztalva őt, terhét egy darabon hordozva, kezét megszorítva, gyöngyöző homlokát megtörölve, imádkozva érte, tudatták vele: itt vagyok, veled vagyok.
...

Asszony, tudtad, hogy egy ősi kód rejlik benned, olyan hatalmas örökség, mellyel paradicsommá lehet változtatni a földet? Egy kirakó darabkája vagy, mely kirakót ha összerakják, valódi utópiát teremt meg. És te vagy az a felbecsülhetetlen értékű gyöngyszem, mely fényt és szeretetet hoz a világra, ...

A kártya pozitív aspektusában a szellem felé fordulást, a kötetlenséget, a gondtalanságot jelöli. Negatív aspektusában felelőtlenséget jelez. Ji King analógiála a Szél trigramja, ásványa az akvamarin, növénye a fagyöngy, állata a pillangó.

A szent szavaknak lehet elvont, mély tartalmuk, lehetnek rövid, bölcs mondások, némelyikük csupán misztikus hangok sorozata, jelentős részükben pedig látszólag nincs semmi logika. Leghíresebb az 'om ma-ni pad-me hum", a hat szent szótag, amelynek jelentése 'igazi gyöngy a lótuszkehelyben".

Ha látom, hogy a mennyezet ázik, mert mondjuk megrongálódott a tető és a tartós esőzések miatt már kezd 'gyöngyöződni' a fejem fölött a fal, akkor majdnem ösztönösen azt nézem, hogy mi van alatta.

Ha világos színekbe öltözködnek, félszegnek tűnnek, és olyan benyomást keltenek, mintha nem lenne velük rendben valami. Szerencsés napjaik a szombat, vasárnap és a hétfő.
Szerencsét hozó köveik az ametiszt és a sötét árnyalatú zafír, valamint a fekete gyöngy vagy a fekete gyémánt.

Több embert ismertem, aki tapasztalatból jött rá, hogy egy bizonyos fajta álma mindig valami baj hírnöke. Mindamellett van egy két dolog, ami minden álmodó szerint ugyanazt jelenti, például a mély víz közelgő baj, a gyöngy könnyek jele.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Isten, Nap, Szellem, Tudat, Arany?

◄ Gyógyító erő   Halak ►
 
RSS Mobile