Kezdőlap (Gonoszság)

 Ezoterika 

  » »
 
   

Gonoszság

Ezoterika  Gonosz lény  Gömbvillám

A gonoszsággal vagy a pajkossággal párosíthatják értelmüket: de akármilyen nagy az értelmi fejlettségük, gondolataik nem igen emelkedettek, érzéseik pedig többé-kevésbé aljasak.


A gonoszság erejével sok mindenre képesek voltak, de a halál rajtuk is fogott. Többségük már túl öreg volt, és hamarosan megint hatan maradtak. Elian volt a legfiatalabb. Kiadták neki, hogy lány gyermeket kell szülnie, hogy megint heten legyenek.

Ha Gonoszság vagy Gyűlölet zárja el utunkat, arra kell gondolnunk, hogy a Szeretet a Teremtés alapja, s hogy minden élő lélekben van valami jó és a legjobbakban is van rossz.

Fekete: gonoszság, veszteség, viszály, fejetlenség
Ezüst és szürke: felbontás, semlegesség, holtpont
Narancs: bátorítás, alkalmazkodás, ösztönzés, vonzás ...

A gonoszság az ellenszegülés következménye. Ahol több akarat van, ott ütközés van és konfliktus, háború és szenvedés, bűn és bűnhődés. A mennyországban egy akarat van, az Istené, és nincs más. Ezért nincs konfliktus, szenvedés, bűn és gonoszság.

A gonoszságot, a vétket, a bűnt egyaránt felfogásbeli hibának minősíti. Az illúziók világában, ahol csupán a testi szemünkkel látunk, mindennek van ellentéte, van ára, és semmi sem bizonyos, semmi sem állandó, semmi sincs nyugalomban.

'A világban gonoszság és zűrzavar uralkodik, mert az emberek elfelejtették, hogy minden egyetlen forrásból áramlott ki. Térj vissza ehhez a forráshoz, és hagyj el minden önző gondolatot, kicsinyes vágyat és haragot! ...

: "A gonoszság elkövetőjét kövezd halálra." A mai világban ezt hogyan kell érteni? Hiszen ma is követünk el bőséggel gonoszságokat!
TSZ: Semmi esetre sem úgy, ahogyan ez itt betű szerint le van írva.

4Itt: a bűn és gonoszság fogalma. (A Ford.)
5A hetedik, azaz a korona csakra szanszkrit neve. (A ford.)
6Mély transz, melyben az ezt elérő teljesen ura lénye mind testi mind lelki összetevőinek. A jóga legmagasabb szintű állapota. (A ford.) ...

13.istentelenség, gonoszság 52. akadályok, kudarc, földrengés
14.áldozat, megtisztulás, feloldozás 60. özvegység
15. önképzés, áhítat 70. tudomány, jóindulat, könyörületesség ...

Drudzs, a Hazugság és a Gonoszság megtestesülése. Jelképe: kígyó. Ahura Mazda az idők végezetén vívott csatában legyőzi. 2.) A Gonosz Szellem. 9999 betegség ura, a Sötétség Istene; az Alvilágban él. Szimbóluma a kígyó. 3.) A mitraizmusban és a ...

Gonoszsága mindenki előtt lelepleződik. Gyermekeim, ti már ismerni fogjátok munkálkodásait! Azzal fogja kezdeni, hogy titeket gyűjtőtáborokba kényszerít, és úgy bánik majd veletek, mint az állatokkal.

Az istenek tiszteletét, minden gonoszságtól való tartózkodást és a harci bátorságot istápolta. Hitte a lélek hallhatatlanságát, még pedig lélekvándorlással.

Igazság-harcosnak lenni annyit jelent, mint a titkolózó, intrikáló, hazudozó, széptevő gonoszságtól egyáltalán nem félni és azzal, vagy az azt szolgáló naivitással, soha ki nem egyezni és ennek ellenére megnyugodni annak a tudatában, ...

Káró és treff dáma, kőr lapokkal körülvéve: gonoszság és ármány, ami hamarosan be fog következni.
Káró és treff dáma pikk lapokkal körülvéve: nők, akik ártani akarnak.
Káró dáma treff bubi mellett: árulás.

Kevésbé kialakult személyiségű emberek esetében ez gonoszságban, szadizmusban és ellenségeskedésben nyilvánul meg, egy kiteljesedett Skorpió személyiségben azonban ezen tulajdonságjegy inkább pozitív hatást jelent.

A Bellilin az egy Isteni szellő, ami elfújja a gonoszságot. Bellilinnek az előnye, hogy nem kell a kezeket helyezgetni, ezért ez előnyös HA a kezünk foglalt, vagy paralizált. Viszont, a Jupiter előnye, hogy gyorsabb.

Kínában a fekete varjú a gonoszságot és a rosszindulatot testesíti meg, míg a vörös vagy aranyszínű a Napot és a gyermeki kegyességet reprezentálja.

Ebben az Isten kozmikus rendjétől független életben fejlődött ki a gonoszság, ami itt mindent jellemez, s ami ellen ugyanazzal az akaratossággal próbálunk harcolni.

Ebben a szituációban kizárólag az érdekli őket, hogy mi uralkodik bennünk, jóság vagy gonoszság. Ha valakinek a szívét csak gonoszság, gyűlölet tölti ki, akkor a pokolra kerül.

A gonoszságot hiába keresed.
Évről évre forog a kerék,
Szeretettben élj, és soha ne félj.
Ősi bölcsességet mondok most neked,
Tedd amit akarsz, de ne árts senkinek.
A következő törvénnyel is jól vigyázz,
Mindaz amit teszel, vissza tér hozzád.

A kereszténységben elfogadott volt a reinkarnáció eszméje mindaddig, míg Justitianus császár felesége meg nem ijedt attól,hogy gonoszságai,kegyetlenkedései miatt következő életében fizetnie kell.

A kígyó sokoldalú, univerzális szimbólum: a bölcsesség és hatalom szimbólumától kezdve, az alattomosságon, ravaszságon, a sötétségen és gonoszságon át, egész az Uroborosz, a Világkígyó szimbólumáig.

A feketét a halállal és a gonoszsággal társítják, ennek használatát semmiképpen sem javaslom.
Forrás: Ezoterikus.hu
Témában megjelent publikációk ...

Az anyák a gyerekek ruhájára akasztják. Úgy tartják, hogy a kicsik még védtelenek a gonoszsággal szemben.
Az amulett színe azért kék, mert a hit szerint leginkább a kék szemű, szőke hajú emberek ártalmasak.
5/5 Pénzek ...

Vágd le a körmöd vasárnap,
Vágd le, hogy gonoszság szülessen.
Mert a következő héten
Az ördög irányít téged." ...

Aki a gonosz eredetét keresi, annak a forrását keresi, ami nem az. A gonoszság a jó rendetlenség utáni vágya, az ügyetlen akarat meddő próbálkozása.

lelki síkon Földünk már jórészt megtisztult a gonoszságtól! Ezt kellene szellemi és testi síkra emelni, hogy ezen a síkokon is megtörténjen a tisztulás. Ám ez csak akkor sikerül ha minden síkon minden ember megtisztul, és képes ...

Sok gonoszság van most a Földön. Néhányan tagadjátok. Mások pedig félnek tőle. Néhányan megtagadjátok azt mondván : " A világ csodálatos. Mi mindannyian Istenek vagyunk. Mi mind angyalok vagyunk." Nos, ez igaz.

Természetesen nem gonoszság volt akkor benne, ő is sokat szenvedett anyja mellett, de a kettőt e pillanatban nem kapcsolta össze semmilyen mérleg, ami bármit eldönthetett volna, egyetlen serpenyőben gyűlt össze minden, amit másként is tehetett volna, ...

kedves szó, egy szép táj látványa, állatok gondtalan játéka, egy simogatás érzelmi örömöt ad. A szótlanság, goromba szavak, sivár érzelmek, érzelmi gondokat okoznak. A jó gondolatok új távlatokat nyitnak. A rossz gondolatok kilátástalan gonoszságokat, ...

Az analógia alapján, azért szenvednek májpanaszokban egyes emberek, mert vagy igazságtalanul és kegyetlenül (gonoszsággal) ítélkeznek, kritizálnak mindent és mindenkit, ...

Egy biztos: a triquetrának semmi köze a gonoszsághoz és mindazon misztikus elképzelésekhez, amiket a hozzá nem értők belemagyaráznak. Ettől függetlenül használható díszítő motívumként, hisz matematikai objektumként szépnek mondható.

A pénteki nap "gonoszságát" azzal magyarázzák, hogy Jézust is aznap feszítették keresztre, és állítólag ez volt a paradicsomi bűnbeesés napja is. A péntektől való irtózás egy másik gyökere talán az lehet, hogy a XIX.

Lásd még: Lásd még: Isten, Halál, Tudat, Szellem, Angyal

Ezoterika  Gonosz lény  Gömbvillám

 
RSS Mobile