Kezdőlap (Álmoskönyv)

 Ezoterika 

  » »
 
   

Álmoskönyv

Ezoterika  Álmok  Álomelemzés

Álmoskönyv
Az álomfejtés időszámításunk előtti időből létezik, mégpedig az egyiptomiak voltak az elsők akik ezzel foglalkoztak.


Az álmoskönyvek számos megfejtést adnak a fogakról. A kihulló fog álma a kínaiak számára valamelyik szülő: az apa vagy az anya közeli halálát jelzi. A hazai álomfejtők szerint viszont a fogfájós álom jelenti egy közeli hozzátartozó elvesztését.

Az egyiptomi álmoskönyv szerint nem mindegy, mely napon tüsszentesz:

‹ Hétfőn
A terveid sikerülnek, a gondokat elfújja a szél, és baráti segítségre is számíthatsz.
‹ Kedden ...

A csillagok a régi álmoskönyvek szerint a szerelemhez, kapcsolatokhoz kötődnek. Ha csillagot látsz a vízben, egy régi nagy szerelmed térhet vissza az életedbe - bár nem biztos, hogy ez jól fog elsülni.

költségeit, korán keletkeztek álmoskönyvek, melyekben az egyes álmok jelentősége meg van állapítva. A legrégibb álmoskönyv töredékeit Ninivében találták téglaköveken. A görögöknél Artemidóros álmoskönyve (Oneirokritika) állott nagy tiszteletben.

Manapság egyre több és álmoskönyvvel találkozhatunk, melyek azon a hiten alapulnak, hogy az álmok nem csupán a múlt és jelen, de a jövő kérdéseire is választ adnak.

A legrégibb részletes álmoskönyvet az ephézoszi Artemidorosz készítette a 2. évszázadban. A 17.

Segítségével közvetlen válaszokat kaphatunk tudatalattinkból életünk fontosabb kérdéseire, anélkül, hogy álmoskönyv segítségével próbálnánk megfejteni álmaink furcsa, ködös szimbólumait.

A jóslásnak ez a változata állítólag már az egyiptomi álmoskönyvekben is szerepelt. Ennek alapján megfejthetjük, hogy melyik napon mit jelent egy- egy tüsszentés?
A tervek sikerülnek, a gondokat elfújja a szél, baráti segítségre számíthatunk.

Ez az album illusztrált formában tartalmaz egy álmoskönyvet, de ennél még sokkal többet is. Bevezet minket Freud és Jung álomelméletébe, megtudhatjuk belőle, hogy miért is vannak álmaink, és megtanulhatunk belőle álomnaplót vezetni.

Ha egérrel álmodsz, betegség és szegénység vár, ha viszont hallal, akkor váratlan szerencse érhet... Lapozgatjuk az álmoskönyvet, kételkedünk és kérdezünk. Babona vagy tudomány? És mit szólnak az álomfejtéshez az eltérő szellemi irányzatok képviselői?

Cayce a reinkarnációról Értekezés a Fehér Mágiáról vagy A Tanítvány Útja Ezoterikus körkép Feng-shui Grandpierre Attila írásai Gyógyulás és szabadulás Hamvas Béla ezoterizmusa Határ Győző: A fény megistenülése India titkai Krúdy Gyula: Álmoskönyv : ...

Már az ókori Egyiptomban is használták, később pedig mejelent az első álmoskönyv is.

Már a gyors szem-mozgás (REM) állapotában látott álmaink is szimbolikus képekben szólnak hozzánk, de ezeket hellyel-közzel le tudjuk fordítani testi életünk nyelvére (álmoskönyvek, álomszótár, mélylélektani álommagyarázatok stb.), ...

Lásd még: Lásd még: Álmok, Vallás, Álomfejtés, Isten, Varázs

Ezoterika  Álmok  Álomelemzés

 
RSS Mobile