Kezdőlap (Álmoskönyv)

 Ezoterika 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Álmoskönyv

Ezoterika  Álmok  Álomelemzés

Álmoskönyv
Az álomfejtés időszámításunk előtti időből létezik, mégpedig az egyiptomiak voltak az elsők akik ezzel foglalkoztak.


Az álmoskönyvek számos megfejtést adnak a fogakról. A kihulló fog álma a kínaiak számára valamelyik szülő: az apa vagy az anya közeli halálát jelzi. A hazai álomfejtők szerint viszont a fogfájós álom jelenti egy közeli hozzátartozó elvesztését.

Az egyiptomi álmoskönyv szerint nem mindegy, mely napon tüsszentesz:

‹ Hétfőn
A terveid sikerülnek, a gondokat elfújja a szél, és baráti segítségre is számíthatsz.
‹ Kedden
Peches időszakod következik, nehezen érteted meg magad másokkal.
‹ Szerdán ...

költségeit, korán keletkeztek álmoskönyvek, melyekben az egyes álmok jelentősége meg van állapítva. A legrégibb álmoskönyv töredékeit Ninivében találták téglaköveken. A görögöknél Artemidóros álmoskönyve (Oneirokritika) állott nagy tiszteletben.

Manapság egyre több és álmoskönyvvel találkozhatunk, melyek azon a hiten alapulnak, hogy az álmok nem csupán a múlt és jelen, de a jövő kérdéseire is választ adnak.

A legrégibb részletes álmoskönyvet az ephézoszi Artemidorosz készítette a 2. évszázadban. A 17. században lefordították angolra, és 1800-ig 32 újabb kiadást ért meg; Freud is használta kutatásaihoz, és ma is alkalmas segédeszköz az álmoskönyvek összeállításánál.

Segítségével közvetlen válaszokat kaphatunk tudatalattinkból életünk fontosabb kérdéseire, anélkül, hogy álmoskönyv segítségével próbálnánk megfejteni álmaink furcsa, ködös szimbólumait.

A jóslásnak ez a változata állítólag már az egyiptomi álmoskönyvekben is szerepelt. Ennek alapján megfejthetjük, hogy melyik napon mit jelent egy- egy tüsszentés?
A tervek sikerülnek, a gondokat elfújja a szél, baráti segítségre számíthatunk.

Én azt álmodtam,hogy egy teherautó narancs rámdőlt. Kerestem az álmoskönyvben,nem sok jót jelent.:(
2.
Na ez az írás volt még egy nagy büdös semmi... legalább is információhordozás szempontjából......:( röstelkedem helyettetek...:( ...

Ez az album illusztrált formában tartalmaz egy álmoskönyvet, de ennél még sokkal többet is. Bevezet minket Freud és Jung álomelméletébe, megtudhatjuk belőle, hogy miért is vannak álmaink, és megtanulhatunk belőle álomnaplót vezetni.

14.) Az örökkévalóság pillanatai Csend Edgar Cayce a reinkarnációról Értekezés a Fehér Mágiáról vagy A Tanítvány Útja Ezoterikus körkép Feng-shui Grandpierre Attila írásai Gyógyulás és szabadulás Hamvas Béla ezoterizmusa Határ Győző: A fény megistenülése India titkai Krúdy Gyula: ~ : ...

Már a gyors szem-mozgás (REM) állapotában látott álmaink is szimbolikus képekben szólnak hozzánk, de ezeket hellyel-közzel le tudjuk fordítani testi életünk nyelvére (álmoskönyvek, álomszótár, mélylélektani álommagyarázatok stb.), azonban a mély alvás szintje, a szellemi sík, ...

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Álmok, Vallás, Álomfejtés, Isten, Varázs?

◄ Álmok   Álomelemzés ►
 
RSS Mobile