Kezdőlap (Álmok)

 Ezoterika 

  » »
 
   

Álmok

Ezoterika  Állatövi jegyek  Álmoskönyv

Álmok, melyek jelentése nem mindig egyértelmű!
Furcsaságok és a kérdés, vajon mit jelentenek?
Néha az ember hajlamos furcsa dolgokat produkálni! Álmok....


Az álmok jelentése
Az álmok jelentése mindegyikünket foglalkoztat, hisz minden ember álmodik, még akkor is, ha van, aki egyáltalán nem emlékszik reggel rá.

Az álmok jelentősége a betegségek megelőzésében, diagnózisában
Tagadhatatlan tény, hogy a fiziológiai körülmények, az élettani feltételek nemcsak a közérzetünkre, de gyakran az álmainkra is hatással vannak.

A legcsekélyebb változás a vérellátásban most nagy szabálytalanságot okoz a működésben, ezért fordul elő, hogy a rossz emésztés, ami megzavarja a vér áramlását, olyan gyakran okoz nyugtalan alvást, vagy rossz álmokat ...

Rémálmok
Kevés felszabadítóbb érzés van, mint egy rémálomból felébredni, és azt mondani, hogy de jó, csak álmodtam! ...

Az álmok inspirációs forrásként szolgálhatnának, ha másnap emlékeznél az éjszakai előadásra. Sajnos azonban hiába bosszankodsz, az ember mindössze heti egy-kétszer képes felidézni ezeket.

Ezek az álmok annyira mélyen vannak bennünk, hogy sokan pontosan ezért nem is törekednek megvalósításukra. Néha pedig - a számok segítségével - ezek az álmok is valóra válhatnak.

Szellemek, álmok, hipnózis
Abraham Lincoln szelleme
Lincoln szelleméről először az 1924-ben megválasztott elnök,
Calvin Coolidge felesége, Grace tett említést.
Mrs. Coolidge többször látta Lincoln magas és ösztövér alakját, ...

Mit jelentenek az álmok?
Az álomfejtés érdekes, misztikus, rejtélyes dolog, és meglehetősen egyéni. Azonban vannak olyan álmok, melyek legtöbbünk elméjében legalább egyszer megfordulnak.

Ez voltaképpen nem is sorolható az álmok közé, mert azt jelenti, hogy az Egó maga lát meg valamit a természet felsőbb világának tényei közül, vagy egy fel­sőbbrendű lény adja át neki annak a ténynek a benyomását.

Hekaté és leányai, a rémálmok
Az újholdnak, s különösen a holdfogyatkozásnak ismét más kép felel meg. Ennek Hekaté, az éjszaka háromtestű istennője felel meg. Ő az éj, az éjjeli garázdaság, a varázslás, a méregkeverés istennője.

10 érdekes tény az álmokról - Óriás képgalériával
Tudod hány évet töltesz álmodással az életed során? És azt gondoltad volna, hogy csakis olyan emberekkel álmodhatsz, akikkel már legalább egyszer találkoztál?

Álmok
Swedenborg maga is hangoztatta későbbi leveleiben az 1743-as év fontosságát életében. Ez az az év - mondja Swedenborg - amikor az Úr felnyitotta szemét, megmutatta neki a spirituális világot.

Az álmok és tettek lapjai:
XVIII Hold: elképzelés, lassú változás, személyiségváltozás, álmaink, rossz hangulat<> titkos ellenség, nehezen megfogható erők ...

Női álmok - férfiálmok
Az álmoknak is megvannak a sajátos különbségeik, melyek csak a férfiakra, illetve csak a nőkre jellemzőek.
Tovább » ...

AZ ÁLMOK TAROT-JA
Egy kocsihajtó bukkan fel a tenger habjaiból. Egy csuklyát viselő fa-asszony egy ragyogó csecsemőt tart a kezében. Egy uralkodó egy valószínűtlennek tűnő város felett magasodva két fénynyalábot tart a kezében.

Különös álmok
Plutarkhosz görög történetíró így írja le a Nagy Sándor fogantatása körüli mendemondákat: ...

Álmok
A tudatalatti a következőképpen hozza létre az álmokat: alvás közben az asztrális dimenzióba érkezünk. A tudatalatti itt bármilye "forgatókönyvet" létrehozhat.

Álmok...
"Ha igazán látni akarod magad, a három vonatkozást együtt kell szemlélned: küldő, fogadó és közvetítő. Sok változat lehetséges: te vagy a kívánság, a kívánó és a kívánság teljesítője.

ÁLMOK
Figyelj az álmaidra. Legyenek azok éjjeli álmok vagy nappali álmodozások. Minden fontos, ami megtalál. Gondolkodj el rajtuk, miért jönnek azok a képek. Mire figyelmeztetnek? Ha valamilyen ötleted támad, hirtelen gondolat, figyelj oda rá.

Álmokban
Őrangyalunkat álmunkban is megismerhetjük. Ez a legáltalánosabb jelenség, ugyanis az álmaink segítenek értékelni életünk történéseit.

Álmok
Honnan erednek? A tudatos álmodás Egy kis ÁLOMFEJTÉS Álmaink üzenetet rejthetnek
Egy kis filozófia ...

Álmok csoportomon, azt vizsgáljuk, hogy vajon a helyünkön vagyunk-e, s mit tehetünk, hogy oda kerüljünk?
Szívünk megnyitását nem kerülhetjük el, a változások úgyis utolérnek, jobb ha elébe megyünk s önként adjuk át a régit, hogy jöhessen az ÚJ!! ...

Az álmok lehetőséget adnak nekünk, hogy belepillantsunk a tudatalatti elménkbe, és lehetővé teszik éber életünk személyes pszichológiai átalakulásának mélyebb megértését.

Az álmokkal kapcsolatos legnagyobb félreértés, hogy mindig a külvilágban, konkrét eseményekben keressük értelmüket, holott leginkább önmagunk- ról, belső változásainkról vagy aktuális élethelyzetünkről szólnak.

Az álmok világa nekem maga a rejtély. Miért álmodunk? Hogy tud az álom előre megmutatni eseményt? Mert meg tud. Hogy tud olyan érzéseket produkálni, amelyek a Földön nappal nincsenek?

Az álmok a Léleknek egy kulcsmódszere, hogy az által beszélni tudjon velünk. A tudatos elme legtöbbször túl elfoglalt és zaklatott ahhoz, hogy meghallja amit a lélek mond. Ezért a tudatalattit kell használnia helyette.

Nagy álmokat kerget, amikért igyekszik mindent megtenni, de a kitűzött cél sokszor jóval nagyobb, mint az ereje. Ennek ellenére pozitívan áll a dolgokhoz, néha talán túlságosan is optimista.

Rossz álmokat gerjesztenek. A kisgyerekek éjszaka félálomban vigasztalhatatlanul sírnak, hiszen látják a szellemeket, akik rémisztgetik őket. Hajnalonként a lakók mellkasára nehézkednek, légszomjat okoznak.

A szép álmok-, és a meditációs párnák tölteléke biotermesztett tönkölyhéj. Még a tisztított héj is tartalmazhat pollent és port. Allegriásoknak javasolt a huzat és a töltelék (külön) kézmeleg vízben való mosása.

Csoportálmok : Haladóbb szellemi szinteket elérők közt alkalmanként előfordul, hogy többen ugyanazt álmodják, vagy ugyanarról álmodnak. Ilyenkor a felek egymáshoz igen közeli szellemi vagy érzelmi hullámhosszon élnek.

Voltak más álmok is. Újra látta az első találkozását furcsa érzékenységével - és persze átélt újabb tapasztalatokat is. Mindig egyre több részlet ragadta meg figyelmét, ismerkedett önmagával is új látásának fényében.

Egyiptomi álmok
Az álmokról és magyarázataikról szóló egyik legkorábbi feljegyzés egy Kr. e. 1250-ből származó papirusz, amely mintegy 200 álmot és megfejtésüket tartalmazza a sólyom fejű Hórusz isten papjainak tanai szerint.

Kergetni az álmokat.[6]
Megélni az álmainkat.[136]
Olyanra fordítani, ami halálunk utáni is tovább él.[137]
Tartalommal bírni: számítani, valamiért kiállni, valami különlegeset alkotni, amiért éltél.[137]
Kiterjeszteni életünk lehetőségeit[136] ...

Tudatalatti, álmok, élénk fantázia, érzékenység, harmónia felbontása, kiábrándulás, szeszélyesség
Nap - 19
Nyitottság, siker, tudatosság, életöröm, fiatalság, új szerelem, sikerorientáltság, nagyképűség ...

csak csacska álmok álmodói. Ködország ködlényei, pántlikás ködevők.
Nem a dolgokról való tudás gyarapszik, csak a fecsegés. Olyanok leszünk,
mint manapság Velencében a politika. Térjünk vissza a fejhez.

Hívhatnám őket álmoknak, de nem azok. Hívhatnám őket látomásoknak, de nem azok. Úgy látok és élek meg minden eseményt, mintha itt és most történne velem. Előző életeim vándorlásaiba tekintek ilyenkor vissza.

Elgondolkodtató álmok...
Minden ember szokott álmodni, ezért gondoltam azt, hogy ez a témakör sokak fantáziáját megmozgathatja. Két álmomról írtam bővebben, amik eléggé érdekesek számomra.

Álomfejtés - Álmok könyve
Az álomfejtés ősi tudománya valójában határterület a pszichológia és az ezotéria között. Ez az album illusztrált formában tartalmaz egy álmoskönyvet, de ennél még sokkal többet is.

a szimbolikában, minden szimbólumrendszerben úgy az egyéniben (álmok,fantáziák...), mint a kollektívekben
(vallások...)a teljesség szimbóluma. Ez a teljesség az egyszerű teljesség és nem egy bonyolult mindent
magába foglaló halmaz.

A kollektív tudattalan a tudattalannak az a rétege, amely nem individuális, hanem általános lényegű, vagyis olyan viselkedésmódokat hoz létre, amelyen többé-kevésbé az egész világon hasonlóak; a mítoszokban, mesékben, álmokban gyakran jelennek ...

az álom képeinek magyarázata, ama föltevés alapján, hogy az álmok "jelentenek valamit, hogy álmainkban felsőbb hatalmakkal közlekedünk, melyek ilyenkor akaratukat, tanácsaikat mintegy képben nyilvánítják.

Zsákocska pszichikus álmokhoz: fekete üröm, babérlevél levendulaszínű, kék vagy sárga zsákocskába, piros fonallal varrd össze. Tedd a párnád alá.
Napkerék: pálmából, szőlőből koszorút fonunk. Legyenek küllői is.

Tehát teret kapnak az eszmék és az új kapcsolat formák, az álmok segítségével.
A legfontosabb dolog, amit december ki fog nyilatkozni nektek az, hogy a tűkröt pontosan elétek helyezték.

ház: magasabb végzettség, hosszabb utazások, ideálok,álmok

A továbbtanulás, a kommunikációs képességek, a szellemi látóhatár tágulásának lehetősége áll a középpontban.

A hetedik tudatszint a hétköznapi ember számára legjobban az álmokban, és annak
szimbolikájában nyilvánul meg. Ugyanis amikor alszunk, nem működik a hatodik tudatszint, így
az "alatta" levőt megfigyelhetjük.

De ugyanígy a belső világunkban felmerülő emlékek, álmok, gondolatok, testi érzések is érzelmeket, feszültségeket vagy éppen megnyugvást ébresztenek.

Mivel gyakran olyan álmokat kerget, melyek megvalósítására kevés a reális lehetősége, sokszor csalódik. Mégis ezekből az álmokból meríti az erőt, hogy a rideg valóságban helyt tudjon állni. Jó barát és társ.

Pszichológiai szempontból ő a szimbóluma a tudatos és a nem tudatos tudatszférák oszlopait összekötő hídnak, az álmok és víziók inspirálójának, melyek a tudatosság határokon túli folytonosságának titkát leplezik le.

Az ötletek, tudás, álmok és vágyak. Az új élet, új lehetőségek elementálja és olyan varázslatoknál használható, melyek az utazással, tanácsokkal, elveszett tárgyak megtalálásával szabadsággal kapcsolatosak. Használni lehet még bizonyos jóslatoknál.

Az ablak gyakori szimbólumként szerepel az álmokban. Általában pozitívnak értelmezzük, mert nyitottságot jelent az újra, hisz az ablak a külvilággal áll kapcsolatban. Az ajtó is hasonló jelentéssel bír, ami a változás lehetőségét mutatja meg.

Itt képes agyunk képszerű álmokat és elképzeléseket előhívni. A théta a kreativitást, a tudatalattihoz való hozzáférést, az inspirációt, a fantáziát, a plasztikus emlékezést segíti.

Kulcsszavak: Én hiszem, határozatlanság, oldódás, zavartság, párhuzamosságok, illúziók, álmok, képzelőerő, intuíció, befelé fordulás, befolyásolhatóság, érzékenység, érzékiség, együttérzés, szenvedés, áldozat, befogadás, szolgaság, gátlás, ...

A Ráknak túl élénk a fantáziája, túlságosan elmerül az álmok, a vágyak és az érzelmek finom hullámzásának világában. Ennél a vízjegynél a biztonság utáni vágy dominál. A vágy az ismert, a biztonságot nyújtó, a meleget adó dolgok után.

Hamar tisztáztuk, hogy nem teljesen ugyanazt kell megvalósítani, de az akkori álmoktól nem kell eltávolodnia. Mivel egész életében dédelgette a tánc elvetélt álmát, megvalósíthatja úgy is, hogy másokat tanít meg táncolni.

- Kifejezetten nyugtalan alvás, forgolódás az ágyban, gyötrő álmok, az említett felébredés az éjfélt követő órákban, levertség, depresszió, de akár más panaszok is utalhatnak arra, hogy káros rezgések, sugárzások érik a szervezetünket.

Képes vagy bármire, amit szeretnél elérni! Bőség egészség, álmok, célok, bármi.
Most pedig az eddigi 'nem vagyok képes, és segítség kell, meg még ezt meg kell oldanom előtte' kényelmi eszközök elúsznak! ...

lidérc
-babonás hiedelmekben- bolygó tűzként megjelenő ártó szellem: lidércfény, nyomasztó álmokat okozó gonosz szellem: lidércnyomás. Alakváltozatok: lüdérc, lodovérc, ludvérc stb.
Ismeretlen eredetű szó.

A Tantra nem a gondolatok, az érzelmek, a mozgás, az álmok, hanem a kozmikus világ magasszintű jógája. India titkos filozófiája, a keleti világ misztikumának az áthelyezése, a megvilágosodás ösvénye.

kollektív tudattalan az emberi psyché mélyén rejtőzik, és különböző álmokban, fantáziákban és szimbolikus képekben, kifejezésekben jelentkezik.

De mivel a Nyúl igen takarékos, ez a kényeztetés inkább nyugtalanítja, mint boldogítja. A Kakas szereti a nagy gesztusokat, gavallér, színes álmokat sző. A Nyúl viszont beosztó, pedáns és egyszerű.

Karmája az, hogy megtanulja az álmok jelentőségét és azt, hogy azok miképpen alapozzák meg életét. Fel kell ismernie, hogy egész egzisztenciája azon alapult, hogy álmai szerint igyekezett élni, mígnem saját fantáziájának termékévé vált.

Egyenesen a célod felé haladsz, és csak az akadályozhat meg az elérésében, ha hagyod, hogy mások eltereljék a figyelmedet. Ha kitartó vagy, ebben az időszakban olyan eredményeket érhetsz el, amelyekről korábban azt hitted, legfeljebb csak álmok ...

Gyógyhatások: bőr, csontvelő, epekövek, láz, leukémia, lép, öngyógyító központ, szemek, szív, tejképzés, terhesség, tüdő, verőér-elmeszesedés, vérkeringés, vörösvérsejtek.
Lelki hatások: akaraterő, depresszió, izgatottság, lidércálmok ellen, ...

Ráadásul a párkapcsolat, az önismeret és az asztrológia is olyan trendi téma, amelyekről sokan sok mindent írnak. Nem nehéz melléfogni, mert gyanúsan sok a felhőtlen életet, megvalósult álmokat, tökéletes...

házban: Kétségbevonató örökség, erős személyes vonzerő, profetikus álmok. A parapszichológia és általában az okkultizmus tanulmányozásához kedvező.
9. házban: Újító szellem, amely új utakat keres az önkifejezodéshez. Rendkívül fejlett képzelőerő.

Hasonló volt ehhez, amikor éjszakánként, a néphit szerint ránehezedtek az alvók mellkasára, és ezzel vad álmokat okoztak. Legcsúnyább tulajdonságuk viszont az állandó lopási szenvedélyük lehetett, de nemcsak jószágokat, hanem csecsemőket is loptak.

egyben egy óriási tudati fejlődést is jelent, ami tulajdonképpen egy lemaradás behozása: Kultúránkban jelenleg az ember bal agyféltekéje (a racionalitás, a materializmus) túlfejlett, szemben az igen elhanyagolt jobb agyféltekével (álmok, látomások, ...

Vágyódásaimat és megváltási vágyaimat a barátok, támogatók, vágyak, álmok, illúziók, csalódások (a Neptunusz háza) területén élem meg, valamint mindenben, amit a Neptunusz érint (a Neptunusz fényszögei) - jelen esetben a Nap, a Vénusz, a Szaturnusz, ...

Lásd még: Lásd még: Varázs, Isten, Vallás, Tudat, Halál

Ezoterika  Állatövi jegyek  Álmoskönyv

 
RSS Mobile