Kezdőlap (Ideg)

 Emberi test 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Ideg

Emberi test  Hüvelykujj  Idegdúc

Az ideg a híd elülső részéből egy kis motoros és egy nagy érző gyökérrel ered. Az idegek előre haladva kilépnek a hátsó koponyagödörből, és a középső koponyagödörben a halántékcsont sziklacsonti része csúcsának felső felszínére fekszenek fel.


ideg, agy, izom, műtét, láz, genny.
Per­sze a 40000 szó­ból má­ra ren­ge­teg a fe­le­dés ho­má­lyá­ba ve­szett.

Az ideg- és izomsejtek azonban nemcsak fenntartják az állandó potenciálkülönbséget, hanem inger hatására meg is tudják változtatni.

Érzészavarok, ideg-izom jelátvitel illetve izom működés zavarai miatt izomgörcs, hiperélénk reflexek, tetánia.
Kezelés
Kálcium és D vitamin adása.

A hallás kialakulásában ­ éppúgy, mint a látáséban, s végeredményben minden ideg­ és motoros tevékenységünk kialakulásában ­ az öröklött képességeket tanulással kell kibontani, fejleszteni.

A sósavelválasztást szabályozó ~ a vagus (bolygó~), amelynek átmetszése után az elválasztott gyomornedv mennyisége csökken, de savkoncentrációja nem minden esetben.

(musculi capitis) vannak a koponyán, arcon és állkapcson, az utóbbiakat a háromosztatu ~, amazokat az arcideg látja el mozgató rostokkal.

Mindazonáltal, méretéhez képest, a hímvesszőnél lényegesen nagyobb az ~- és vérellátása. A csiklóban relatíve több a szabad érző idegvégződés, mint a test bármely egyéb részén, ennek megfelelően a legtöbb nőnél ez az erotikusan legérzékenyebb területe a nemi szerveknek.

A két gyökér egyesülésével jön létre a gerincvelői ~, ami KEVERT ~
31 pár gerincvelői ~
8 pár nyaki, ...

Címkék: Ásványi Sók, Bőr, Csont, Csontváz, Csontvázrendszer, Emberi csontváz, Emberi Test, Hormon rendszer, ~ rendszer, Izom rendszer, Ízület, Kiválasztó rendszer, Légző rendszer, Nyirok rendszer, Porc, Szövet, Vérkeringés, Vérsejtképzés
Oldal 2 of 2-12
Hírlevél ...

Míg a DNS-szintű változások az egész szervezet minden sejtjére vonatkoznak, a küldönc RNS-ek sokasága az adott sejtet jellemzi, hiszen értelemszerűen más fehérjékre van szükség egy izomsejtben, mint egy ~- vagy májsejtben.

A borda-ív felső széle tompa, az alsó éles s mellette a belső felszínen barázda (sulcus c.) van a borda között levő ívek és ~ befekvésére. A bordatest belsejében szivacsos csontbél van, melyet kivül vékony tömött kéregréteg fed.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Ember, Idegrendszer, Izmok, Gerinc, Anatómia?

◄ Hüvelykujj   Idegdúc ►
 
RSS Mobile