Kezdőlap (Triglicerid)

 Egészség 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Triglicerid

Egészség  Tornázás  Tui-Na

Trigliceridek
Neturális zsírok. A szervezetben a zsírok főként ebben a formában vannak jelen. Ha vérszintjük túlzottan nő, fokozódik az érelmeszesedés kockázata.
Termékkategóriák ...


Triglicerid
Fogyókúra rovat
A vérben keringő zsírok, a nevük onnan ered, hogy három zsírsavmolekulát tartalmaznak, egy glicerin molekulához kötve. A trigliceridet is a szívinfarktus egyik önálló rizikófaktorának tekintjük.

Trigliceridek
A trigliceridek az elfogyasztott zsiradékokból és szénhidrátokból átalakított, a zsírsejtekben raktározásra kerülő molekulák. Amikor a szervezetnek két étkezés között energiára van szüksége, a zsírszövetből szintén trigliceridek szabadulnak fel.

Triglicerid
Szintén a táplálékkal felvett zsírok alkotóeleme, de a szervezet zsírszövetei is legnagyobb részben trigliceridekből állnak. Tartalék energiaforrást jelentenek a szervezet számára.

Trigliceridek
A zsírsejtek ebben a formában tárolják a zsírokat. Magas trigliceridszintet nemcsak a túl zsíros táplálékok, hanem a túl sok szénhidrát és alkoholfogyasztás is okozhat.

Magas ~szint
Még viszonylag kis mennyiségű alkohol is kiválthatja a ~ek szintjének jelentős emelkedését. {Lábjegyzet:64 } A "~" szó egy szakkifejezés, ami a vérben lévő zsír fő tárolási és szállítási formájára vonatkozik.

~ helyzet
A túlzott zsírfogyasztás következtében a másik szintén fontos vérzsírféleség, a ~ szintje is emelkedett értékeket mutat a lakosság 20%-ánál.
A ~szint 2,3 mmol/L-ig elfogadható
Az LDL nagyságától függő kezelés ...

~ek mozgósításának gátlása (a zsírszövetben)
Sejtek glukózfelvételének és égetésének stimulálása (főleg az izom és zsírszövetben)
Aminosavfelvétel és beépítés fokozása (pl. izomszövetben) ...

A ~ nem más, mint a glicerin három molekula zsírsavval képzett észtere. A zsírok fizikai tulajdonságait a zsírsavlánc hossza határozza meg, melyek alapján a zsírsavak három nagy csoportba sorolhatók: hosszúláncú, középláncú és rövidláncú zsírsavak.

Vérzsírok, ~, koleszterin: mindannyiunk által gyakran hallott kifejezések, amelyeket általában valami titkos, baljós homály vesz körül.

');" onmouseout="return nd();"koleszterin szintet kisebb mértékben, míg a ~szintet jelentősen csökkenti.
A ...

Ha a telített zsírsavakat többszörösen telítetlen fajtákra cseréled az étrendedben, jelentősen csökkentheted a 'rossz', azaz LDL koleszterin és a ~ szintjét a véredben, mérsékelve ezáltal a szív- és érrendszeri panaszok kockázatát.

Többszörösen telítetlen zsírok: főleg növényi eredetű zsírok (olajok), amelyekben a zsírsav-alkotórészek több kettős kötést tartalmaznak. Csökkentik a vér koleszterinszintjét.
~ek: a vér zsírnemű anyagai, a glicerinnek zsírsavakkal (és foszforsavval + kolinnal) alkotott észterei.

A vérben keringő ~ részben a táplálék zsírjából, túlnyomórészt azonban a szervezetben lévő szénhidrátfeleslegből keletkezik. Ezért sem veszélytelen a túl sok édesség fogyasztása.

Csökken a szérum-~-szint
Emelkedik a védő hatású HDL-koleszterin szérumszintje
Hosszú távon csökken a magas vérnyomás ...

A koleszterin- és ~csökkentő hatás elérésének egyik hatékony módja szerint 1-2 evőkanál csicsókaport keverjünk 1-1,5 dl narancsdzsúszba, melyet elfogyasztva nem csak az inulin előnyei válnak hasznunkra, ...

csökkenti a vér ~ (vérzsír) szintjét,
az edzés gyógyszernek tekinthető azok számára, akik az étkezést követően nagy oxidatív stressznek vannak kitéve,
a rendszeres edzés az inzulin hatékonyságát 40 százalékkal képes javítani, ...

A koleszterin és a ~ek szintje szintén a metabolikus szindróma fontos mutatójának számít.

~ek, neutrális zsírok) növényi és állati táplálékokból egyaránt származhatnak.

almaecet ~, almaecetes tinktúra, almaecethol kapható, almaecetkeszitese, aminosavak, arak, ásványi anyagok, az alma felhasznalasa, az alma felhasználása a gyógyításban?, az alma ipari felhasznalasa, baktériumölő, cache:dch3tmknyaej:zoldujsag.

A folyamat monoglicerideket, diglicerideket vagy ~eket is eredményezhet, de a zsíroknak 99%-át általában ~ek alkotják. Minden zsír gliceridek elegye, amelyek vegyület-alkotórészei igen változatosak és még ugyanabban a ~ben is találhatunk különböző savgyököket is.

Segédanyagok: aszkorbinsav, nátrium-citrát, citromsav, maltodextrin, közepes szénláncú zsírsavak ~- jei, kukorica-keményítő, glicerin, zselatin, szilicium-dioxid, aceszulfám-kálium, magnézium-sztearát, kolloid szilicium-dioxid, kálcium-hidrogénfoszfát-dihidrát, sztearinsav, ...

A 40 napon át rendszeres fahéj tartalmú tabletta szedésének köszönhetően a vérben lévő ~ és a glükóz, illetve a káros LDL koleszterin szint egyaránt közel 30 százalékkal csökkent a résztvevők körében. A fahéj tartalmaz antioxidánsokat.

Kutatási eredmények bizonyítják, hogy a rendszeres mozgás jelentősen csökkenti a ~ (vérzsír) szint mellett a CRP-szintet is. Mindkét nemnél igaz az, hogy minél magasabb az edzettségi szint, annál alacsonyabb a CRP.

~ek és a koleszterin nemcsak a táplálékkal jut be a szervezetünkbe, hanem a májban is szintetizálódnak. A májsejtekben létrejött ~eket és koleszterinésztert egy másik lipoprotein szállítja, a VLDL (very low density lipoprotein).

a legújabb vizsgálatok bebizonyították, hogy a jóga csökkenti a ~eket, így csökkentve annak kockázatát, hogy szívbetegségek alakuljanak ki és szívelégtelenség jöjjön létre,
fokozza a belek működését, -jóga növeli az endokrin rendszert és kiegyensúlyozza a hormon kiválasztódást, ...

csökkenti a koleszterint-és ~szintet
hatékony testsúlyszabályozó, testsúlycsökkentő
csökkenti a táplálék glikémiás indexét
szabályozza a cukorszintet
szabályozza a gyomor-és bélműködést
tisztítja a vastagbelet
szabályozza a májfunkciókat
segít a vérnyomás szabályozásában ...

Most voltam vérvizsgálaton és cukorterhelésen, a cukrom jó, a vérképemen, a kolesztein szintem jó, a ~em kissé magas, de nem kell aggódnom, azt mondta a hĂ zi orvos, hogy ez még normális keretek között van.

Semlegesíti a veszélyes szabadgyököket, megakadályozza olyan zsírok károsodását, amelyek például az agysejtek jelentős részét alkotják, vagy amelyek a véráramban keringenek, mint a koleszterin és a ~, vagy amelyek a sejtmembránt alkotják.

Ekkor ismerték fel, hogy az ezekben a zsírokban nagy mennyiségben előforduló omega-3 zsírsavak csökkentik a ~ szintet, a pulzus számot, a vérnyomást és az érelmeszesedést, ezáltal csökkentve a koszorúér-betegségek veszélyét.

Jó irányban befolyásolják a koleszterin- és ~ szintet. Nagyon fontos szempont, hogy a zsírszövet mennyiségét is csökkentik. Nem véletlen, hogy a rendszeresen zöld teát iszogató japánok között olyan ritka az elhízás.

A hordozóolajok közül a jojobaolaj nem ~, hanem viaszos észter, tehát nem is olaj, hanem folyékony viasz, és akárhogyan készítik is el, nem avasodik, ezért az illatszergyártók kedvence.

A 2-es típusú (időskori) diabétesz pontos oka ismeretlen, rizikótényezőnek számít az életkor, a magas vérnyomás, csökkent glukóztolerancia, alacsony HDL, illetve magas ~ szint, terhességi diabétesz, a családban már előfordult cukorbetegség, ülő életmód, egészségtelen étrend, és a túlsúly.

Gyakran használják az arteriográfot (érrendszer állapotfelmérése), COPD szűrést, koleszterin, ~, vércukor mérést. Az orvosi vonatkozások mérlegelését követően egyénre szabott programot kell kialakítani, amely életünk minden területére jótékony hatással lehet.

A laurinsav az egyik legerőteljesebb közepes láncú ~, ami a kókuszolajban 43%-ban meg is található. Az emberi szervezetben a laurinsav monolauránná alakul át, egy olyan monogliceriddé, melynek legjellemzőbb tulajdonsága, hogy megöli a vírusokat, baktériumokat és protozoákat.

- Csökkenti a koleszterin- és a ~ szintet,
segít megelőzni a szív és érrendszeri problémákat, csökkenti a vérnyomást.
- Elhízás esetén segít visszaállítani az ideális testsúlyt,
kiüríti a szervezetből a felesleges zsírt.
- Erősíti az immunrendszert.

A zsírok az emberi szervezet mintegy 12-20%-át alkotják, melynek legnagyobb része ~, ezek a zsírszövet- "raktár" zsírjai.

Egy kísérletben magas ~ szintű és rossz koszorúérrel rendelkező betegek napi 4 gramm EPA-DHA készítményt kaptak. A kísérlet során a betegek ~ szintje átlagosan felére csökkent, koleszteriszintjük pedig több, mint a felére.

Az útifűmaghéj csökkenti a ~szintet és a teljes koleszterinszintet, de közben a jó koleszterin, a HDL szintjét nem befolyásolja. E tulajdonságának köszönhetően a cukorbetegek számára is előnyös lehet, mivel javítja a glükóztoleranciát is.

[Életmód]
A mexikói csodanövény segít csökkenteni a koleszterin-, a ~- és a vércukorszintet.
Az étcsoki távol tartja az orvost?
[Táplálkozás]
A szívroham és az agyvérzés kockázata is csökkenthető mindennapi étcsokoládé-fogyasztással egy friss ausztrál tanulmány szerint.

Mit árul el a vérkép?
A vérzsírok, a lipidek, a HDL, az LDL és a ~, a sejt fontos építőanyagai és energiaszállítói. Ha azonban túl sok kerül belőle a vérbe, elszűkíti a vérereket, és lerakódások keletkeznek. Tehát a zsírok megfelelő arányára kell figyelni.

A sok cukor fogyasztása hozzájárul az érrendszeri megbetegedések a diabétesz, a magas vérnyomás, a szívbetegségekkialakulásához, megemeli a rossz koleszterin szint a ~ valamint az apoliprotein-B fehérje (érelmeszesedéshez és szívbetegséghez vezetnek) szintjét, ...

A széleskörű szakorvosi vizsgálatok ajánlásai alapján felépített rendszer segít megelőzni többek közt a derékfájdalmakat, a fejfájást, a magas vérnyomást, az érelmeszesedést, a cukorbetegséget, csökkenti a vér koleszterin- és ~ szintjét és a testsúlyt.

B3-vitamin (niacin) hiánya:
Emésztőrendszer zavarai; migrénes fejfájás; hasmenés, magas koleszterin- és ~szint kialakulása; magas vérnyomás
B5-vitamin (pantoténsav) hiánya:
Nyombélfekély; vér- és bőrpanaszok; anyagcsere és hormonháztartás problémái ...

A kicsinyeken tapasztalt negatív egészségügyi hatások között a lista elején - nem meglepő módon - a vérképben mért, égbe szökött koleszterin-, glükóz-, inzulin és ~-értékek szerepeltek, amelyek a szív- és érrendszeri megbetegedést vetítették elő.

Viszont ezzel együtt a D-vitaminos csoport vérének vérzsír (~) szintje 13,5%-al csökkent, míg a D-vitamin nélkül fogyókúrázóké átlagosan 3 százalékkal nőtt! ...

B5-vitamin: Kimutatták, hogy napi 600mg B5-vitamin 6-9 hónapon keresztül szedve 37,7%-kal csökkenti a ~eket. Javítja a stresszhez való alkalmazkodási képességet, hogy közben nem meríti ki a mellékvese-erőforrásait.

A zöldtea elősegíti a testtömeg-csökkentő étrend eredményességét, gyorsítja a zsírok oxidációját. További előnyös tulajdonsága, hogy csökkenti az összkoleszterin, az LDL és a ~ szintet.

Egy 2002-ben megjelent tanulmány szerint a cukorbetegség szövődményei lehetnek a májbetegségek, a magas ~ szint, a lipidperoxidáció és az alacsony természetes antioxidáns tartalékok. Ha viszont jobb a májfunkció, akkor jobban hasznosul a szervezetben a glükóz és a lipidek is.

- Csökkenti a vér koleszterin- és ~ szintjét, segít megelőzni az érelmeszesedést (a jobb vérkeringési viszonyoknak köszönhetően nő a koncentrálóképesség és a vitalitás, javul a végtagok keringése).Rendszeres fogyasztásával már két hét után normálisra csökkenthetjük a magas vérnyomást.

Az omega-3 zsírsavak ezenfelül megakadályozzák a szerzett betegségek kialakulását, nagy szerepük van a szív, az érrendszer és az agy egészségének fenntartásában. szerepet játszik a vérnyomás és a magas ~szint csökkentésében.

2. LABORATÓRIUMI VIZSGÁLAT
Kvantitatív vérkép, vércukor, CRP, K, CN, kreatinin, GOT, GPT, GGT, AP, összkoleszterin, HDL koleszterin, ~, vizeletvizsgálat, férfiaknál PSA.

• Segít fenntartani az ideális testsúlyt
• Segít megelőzni a szövődményeket
• Csökken a szérum-~-szint
• Emelkedik a védő hatású HDL-koleszterin szérumszintje
• Hosszú távon csökken a magas vérnyomás ...

Az összkoleszterinszintet a "jó" koleszterinek (HDL) és a "rossz" koleszterinek összege adja meg. Emellett mérik a ~eket (vérzsírokat) is. A vizsgálatot 20 éves kortól kezdve ötévente érdemes végeztetni, magas koleszterinszint esetén fél-egy évente.

Az Omega-3 zsírsavakat tartalmazó halolaj kapszula természetes módon regenerálja az érrendszert, normalizálja a koleszterinszintet és a vérnyomást, szinten tartja a vér ~ szintjét.

Az omega-3 hatásai: folyósítja a vért, csökkenti a vérrög képződést, lazítja az erek falát, csökkenti a ~ szintet, gátolja az érelmeszesedést.

Mint Zeina Makhoul kutatásvezető elmondta, a vizsgálatba bevont elhízott személyek közül azok, akiknek vérében sok omega-3 zsírsavat találtak, csak annyira voltak veszélyeztetettek a szívbetegségektől, mint a normál testsúlyú emberek. A veszélyeztetettség mértékét a vérükben mérhető ~ és ...

Csökkenti a szív oxigénigényét, ami rendkívül fontos a már károsodott, szűkült koszorúerek esetén. Csökkenti a koleszterin és ~szintet.

A vizsgálatok kimutatták a flavonoidok szívet és érrendszert védő, immunerősítő, daganatellenes, gyulladáscsökkentő, allergiaellenes, májregeneráló hatását. Egyetemi klinikán végzett állatkísérletek igazolják a terméknek a szív és érrendszer rizikófaktoraira (~, koleszterin, LDL, HDL), ...

Segít megszüntetni a fekélyes fájdalmakat és gyakran a rossz szájszagot. Segíti az idegrendszer működését, elősegíti a nyugodt alvást, javítja a hangulatot. Csökkenti a koleszterin és a ~ szintet.
Kiszerelés: 100 kapszula ...

Krómhiánynál csökken a glükóztolerancia, emelkedik az inzulin, koleszterin, ~ek, éhgyomori hiperglikémia, csökken a termékenység (kevesebb spermium), szénhidrát és fehérje, anyagcserezavar érzékelhető. Finn adatok szerint, ahol alacsonyabb a víz krómtartalma, ott gyakoribb a szívbetegség.

A különböző, célzott kutatásokból kitűnt, hogy az állattulajdonosoknak alacsonyabb a vérnyomásuk, a koleszterin- és ~szintjük (ez utóbbi az állati zsiradékok fő alkotóeleme), pulzusuk még stresszes helyzetben is kevésbé ugrik fel, és hamarabb felgyógyulnak.

Nagyszerűen érzem magam, és én ezt a SuperGreens-nek, a Ph-nak és a lúgosító táplálkozásnak tulajdonítom. A fentieken kívül cukorbeteg is voltam, magas koleszterin és ~ szintekkel. Ezek mostanra mind normálisak.

A magyarázatnak három fő alapja lehet a tudósok szerint: a cukor miatt növekvő testsúly, a szintén növekvő ~, viszont csökkenő HDL-szint, valamint az a tény, hogy ezek az italok növelik a gyulladást előidéző faktorokat is.

A vérzsírok összetevői az összkoleszterin (káros: LDL, védő HDL koleszterin) és a ~. Az összkoleszterin szint 5 mmol/l alatt normális. Az eddigi vizsgálatok valószínűsítik, de egyértelműen nem bizonyították a magas vérzsírszint és az agyi infarktus kapcsolatát.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Koleszterin, Vitamin, Életmód, Cukorbetegség, Koleszterinszint?

◄ Tornázás   Tui-Na ►
 
RSS Mobile