Kezdőlap (Tavaszi fáradtság)

 Egészség 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Tavaszi fáradtság

Egészség  Tartósított étel  Teakeverék

A tavaszi fáradtság - A túl sok alvás kábulttá tesz
Mindannyiunk ismeri az érzést: tavasz közeledtével szellemünk alig várja a felfrissülést és a természet éledését, testünk mégsem képes a környezettel együtt megújulni és üdén, frissen belépni a tavasz körforgásába.


A tavaszi fáradtság a gyermekeket sem kíméli

Állandó fáradtságérzet, kialvatlanság, ingerlékenyég és feszültség? A tünetek alapján ez nem más, mint a tavaszi fáradtság, amely mindannyiunk napjait megnehezíti.

Tavaszi fáradtság
A tavaszi fáradtság jellemzője az aluszékonyság, kedvetlenség, alacsony terhelhetőség. Bizonyos szempontok alapján betegségnek is tekinthető, hiszen kezelendő, tenni kell ellene valamit.

A tavaszi fáradtság első számú oka: Vitaminhiány
Igaz már télen is lehet kapni banánt, narancsot, szőlőt és egyéb finomságokat, de ezek vitamintartalma elmarad a nyári, hazai friss gyümölcsök mögött! ...

Tippek tavaszi fáradtság ellen

A legfontosabb természetesen a megelőzés. A napfény hiányát úgy pótoljuk, hogy mikor lehetőségünk van, tartózkodjunk sokat szabad levegőn. Sok sportformát országunkban kizárólag télen űzhetünk, például a síelést, a szánkózást, a korcsolyázást.

tavaszi fáradtság, kimerültség, fáradtság, levertség, vitaminhiány, tavasz, évszakváltás, zöldségek, gyümölcsök, vitamin, energia, ásványi anyag, sárgarépa, vöröskáposzta, káposzta, gyömbér
Partnereink ...

A tavaszi fáradtságban szenvedők számára ugyanakkor jó hír, hogy ők maguk sokat tehetnek azért, hogy minél hamarabb túl legyenek a levertségen.

A tavaszi fáradtság minden bizonnyal a hosszú téli hónapok hatásának köszönhető, felfogható hiánybetegségnek is. De a tél mely 'áldásos' hatásainak tudható be testünk és szellemünk tavaszi meglassultsága, mélázása?

A tavaszi fáradtság jelei mindenképpen azt sugallják, hogy vitaminpótlásra van szükségünk, ebben az esetben, ahogy már említettem is én a multivitamin készítményeket javaslom, és természetesen az egészséges táplálkozást és a rendszeres mozgást egész évben.

A tavaszi fáradtságot leggyakrabban a télen jelentősen lecsökkent D- és C-vitamin-szint okozza, ha a téli borús időben nem gondoskodtunk a plusz bevitelről - áll az MDOSZ hírlevelében.
Kapcsolódó anyagok:
Tízszeresére emelik a D-vitamin-ajánlást a magyar orvosok ...

Ezért van a tavaszi fáradtság és így tehetsz ellene
Írta:
Sütő Gyöngyi
Tweet ...

Így győzd le a tavaszi fáradtságot!
Makrobiotika: ételeink harmóniája
Így lesz hangulatos az erkélyed, teraszod!
Hat tipp, hogy ne érjen váratlanul a tavasz! ...

Tavaszi fáradtság
A tavaszi fáradtság a szakemberek szerint nem betegség, inkább hiányállapot: tavaszra kimerül a szervezet előző nyáron felhalmozott vitamin- és energiatartaléka.

Tavaszi fáradtság
Amikor a természet éppen felébred téli álmából, s a fák új erőre kapva ontani kezdik a rügyeket, mi sokszor úgy érezzük magunkat, mint akiken átment az úthenger.

Tavaszi fáradtság ellen csapold meg a nyírfát!
ápr21
A medvehagymához hasonlóan a nyírfa nedve is hatékony támogatója a tavaszi méregtelenítő kúrának.

Tavaszi fáradtság
Itt a tavasz! Ezt ha másból nem is, a ránk törő fáradtságból biztosan tudhatjuk.
Igen a sokat emlegetett tavaszi fáradtságról van szó.

Tavaszi fáradtság? Nem betegség!
Megfejtették a stressztűrő emberek titkát
Szinesztézia - színes hangok, illatos betűk ...

Tavaszi fáradtság ellen - segít a böjt!
A betegségeket, a bőr öregedését, a fáradtságot gyakran a szervezetben felgyülemlő méreganyagok okozzák. A tél végéhez közeledve ajánlott kiüríteni a testet terhelő salakanyagokat. Ebben segít a böjt.
Tovább » ...

Tavaszi fáradtság ellen való orvosság
Tél végén a szervezet energiatartalékai kezdenek kiapadni. Menetrendszerűen jelentkezik a tavaszi fáradtság, reggel sokan kimerülten ébrednek, egyfolytában fáradtnak, kevesebb munka után is túlterheltnek érzik magukat.

Tavaszi fáradtság ellen
Szervezetünkben ilyenkorra már felhalmozódik a salakanyag, ami miatt fáradékonyabbak vagyunk. Egyre nehezebben tudjuk kivédeni a megújuló vírusos influenzatámadásokat. Krónikus fáradtság?

Tavaszi fáradtság - hogyan töltődhetünk fel újra energiával?
Izgalmas, új módszer: a Butejko-légzés
Vissza az oldal tetejére
Partnereink ...

Tavaszi fáradtság lap.hu
DR. ERIC PEARL - KAPCSOLATTEREMTŐ GYÓGYÍTÁS : Gyógyulj meg és gyógyíts másokat is! (Édesvíz Kiadó), bővebb leírást lásd. még a honlapon: bioenergetikai Kapcsolatteremtő " Gyógyítás" (Reconnective Healing®) és Kapcsolatteremtés folyamata (The Reconnection® folyamat).

Tavaszi fáradtság...vagy mégsem???
Megérkezett a várva-várt TAvaSz...!-Kicsi Zúzmara!-
Szakértői blog
Danny Blue ...

A tavaszi fáradtság

A tél akár hideg, akár enyhe, a tavaszi fáradtság menetrendszerűen jelentkezik.

A tavaszi fáradtság hava, ekkora többnyire kimerülnek vitaminraktáraink, az elfogyasztható gyümölcsök pedig már csak nagyon kevés értékes bioaktív anyagot tartalmaznak.

A tavaszi fáradtság annak a jelzése, hogy májunknak ilyenkor sok dolga van. A szervóra szerint az epehólyag 23-1 óráig, máj 1-3 óráig a legaktívabb, amikor alszunk. Fontos este 11 óra előtt ágyba kerülni. Aki ilyenkor felébred, annak kiegyensúlyozatlan az epehólyagja és a mája.

Mi is a tavaszi fáradtság? A Neander-völgyi ember még egyáltalán nem tudta: a telet barlangokban vészelte át, alig volt aktív, szinte végigaludta a hideg évszakot, úgyhogy tavasszal fitten jött elő.

Talán a tavaszi fáradtsággal éljük meg mélyebben azt a szomorú tényt, hogy mennyire eltérően élünk természetes ritmusunktól, hogy a modern pörgés és a vele járó erőfeszítések, felesleges stresszek, az idegeskedés, mennyi pozitív energiát vesz el tőlünk.

Persze a tavaszi fáradtságtól nem tudunk teljesen megszabadulni - épp azért, mert „belénk van programozva”. De tehetünk óvintézkedéseket, felkészülhetünk, hogy jobban álljuk a tavaszi terhelést.

Győzzük le a tavaszi fáradtságot!
A hosszú tél próbára tette a szervezetünket. A borús napok a hangulatot is kedvezőtlenül befolyásolják, s a friss zöldségek és gyümölcsök bőséges választéka is várat még magára. Nem meglepő, ha némely tápanyag hiánya miatt ilyenkor .

A tavaszi fáradtság ellen a csalán a legjobb orvosság, ivókúrák nélkülözhetetlen alapanyaga. Méregtelenít, serkent, segít 'felébredni a téli álomból'. Egy púpozott teáskanál csalánteát forrázunk le negyed liter vízzel. Hagyjuk állni, majd kortyonként fogyasszuk el.

A tavaszi fáradtság legjobb megelőzése, ha télen sem hanyagoljuk el a testmozgást, odafigyelve étkezünk, étrendünkbe beiktatva a jó vitaminmegtartó képességű, ősszel betárolt zöldség- és gyümölcsféléket, C-vitaminban gazdag citrusféléket, megismerjük a csíráztatott magvak jótékony hatásit, ...

Télvégi depresszió? Tavaszi fáradtság? Mindegy, minek nevezzük, de könnyedén oldhatjuk ezt az állapotot, ha az aromaterápiát hívjuk segítségül. Nem kell hozzá más, mint néhány üveg illóolaj, egy-két aromalámpa, aromakő.

Hogyan győzzük le a tavaszi fáradtságot?
Hatékonyabb az áfonyalé, mint a kivonat
"Légből kapott" szívinfarktus: a szmog korai halálhoz vezethet
Éjjeli dialízis - jobbak az eredményei!
Gyűjtsük a vasat! ...

Ajánlott még ödéma, húgyúti gyulladás és tavaszi fáradtság esetén is. Tartós fogyasztása - különösen vesebetegeknek - tilos!
Százszorszép - bőrbetegségek csodaszere: Bevált szer különböző, viszketéssel, égő érzéssel és hólyagosodással járó bőrgyulladásoknál.

Természetes módszerekkel a tavaszi fáradtság ellen
A hideg téli hónapokban szervezetünk kívánja a magas zsírtartalmú, nehéz ételeket. Ebben az időszakban keveset tartózkodunk a szabadban, akkor is jól felöltözve.

Nem telt el egy hét, s az addigi 8-10 órás alvásszükségletem jóformán megfeleződött, és csupán 4-5 órai alvás mellett is a "tavaszi fáradtság" üzemmódból a "kirobbanó formába" programra kapcsoltam át. Sokkal frissebb, fittebb, energikusabb vagyok, a napi 24 óra máris 48-ra bővült.

Töltsd fel a szervezeted vitaminokkal, erősítsd meg az immunrendszered, és megúszhatod a tavaszi fáradtság kellemetlen tüneteit. Mindezt akár egész olcsón; a leghatásosabb zöldségek-gyümölcsök nem tartoznak a luxuscikkek közé.

Természetes módszerekkel a tavaszi fáradtság ellen
A természetgyógyászati módszerek a népi gyógymódokból alakultak ki, megtartva azokat a módszereket, amelyek hasznosak, elvetve azokat, amik károsak. A hagyományos gyógyításnak gyakran használt eszköze a böjt.

Tél végén a szervezet energiatartalékai kezdenek kiapadni, gyakrabban jelentkezik a tavaszi fáradtság, reggel sokan kimerülten ébrednek, egyfolytában fáradtnak, túlterheltnek érzik magukat. Szakemberek szerint a tavaszi fáradtság nem betegség, hanem hiányállapot, tél végi kimerültség.

Tavaszi fáradtság esetén is érdemes gondolni rá.
Hatékony kiegészítője minden tisztító, salaktalanító kúrának , így léböjt idején is javasolt a fogyasztása.

Ismerjük a tavaszi fáradtság érzését, amikor már mennénk a szabadba, de az alvás folyamatosan el akar csábítani bennünket. Az energizáló tea nem hagy bennünket elcsábítani, tele leszünk életerővel és tettvággyal.

Levert vagy mostanában? Nem csak a tavaszi fáradtság lehet az oka, ha kevés benned az energia - az életmódod és a lelkiállapotod legalább ennyire meghatározó! Lássuk most azt az öt tényezőt, amely a leginkább felelős lehet a fáradékonyságért! ...

Kimerültség-érzés, koncentrációzavar, az emlékezet romlása és álmosság. A tél elmúltával sokan tapasztalhatják ezeket a tüneteket, amit a tavaszi fáradtság okoz. Mint legtöbb esetben, ez ellen is a legjobb védekezés a támadás... Tovább>>
Kinek veszélyes szaunázni ...

A vitaminhiány vezet a jól ismert tavaszi fáradtsághoz, a nehéz, zsíros ételek pedig a kilókat szaporítják. Itt az idő, hogy változtassunk! Egyre több a friss zöldség és gyümölcs, könnyebb és élvezetesebb is egészségesen táplálkozni.

Ha néhány levél pitypang virágját tesszük szokásos salátánkba, a következő nagyon fontos vitaminokhoz és ásványi anyagokhoz jutunk: béta-karotin, B1 - és B2-vitamin, kálium, vas, kalcium, magnézium, foszfor és protein. Tavaszi fáradtság leküzdésére kiváló!
Napterápia ...

A megtört káposztalevélből készített borogatás a migrénnek is régi orvossága. A népi gyógyászatban a zöldséget alkalmazzák még hörghurut, ekcéma, visszérgyulladás és reuma esetén. Savanyított változatát ajánlják vérszegénység, tavaszi fáradtság, megfázás és fertőzések megelőzésére.

A szürke, hideg hétköznapok akár téli depresszióhoz is vezethetnek, mely nemcsak rosszkedvet okoz, de a teljesítőképességet is csökkenti. S ha a téli letargián mégis túlesik valaki, újabb problémával kell megküzdenie: a tavaszi fáradtsággal, mely sajnos még mindig a téli fénytelenség, ...

életkor felett például a kiegyensúlyozatlan táplálkozás, a csökkent felszívódás, illetve a dohányzás és a rendszeres kávéfogyasztás következtében gyakran fellépő hiányállapotok és megszüntethetők a hiányra utaló panaszok (pl. kimerültség, étvágytalanság, gyengeség, fáradékonyság, tavaszi fáradtság).

Sok beteg érkezik a nyár vége felé olyan panasszal, mely 'tavaszi fáradtságra' utal. A fáradtság felhalmozódik, a szervezet kimerül, ezáltal a kezdetben gyanútlan tünetek alvászavart, fejfájást és más szervi betegségeket okoznak.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Életmód, Vitamin, Stressz, Immunrendszer, Gyógynövény?

◄ Tartósított étel   Teakeverék ►
 
RSS Mobile