Kezdőlap (Tavaszi fáradtság)

 Egészség 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Egészség » Tavaszi fáradtság


 

Tavaszi fáradtság

Egészség  Tartósított étel  Teakeverék

A tavaszi fáradtság - A túl sok alvás kábulttá tesz
Mindannyiunk ismeri az érzést: tavasz közeledtével szellemünk alig várja a felfrissülést és a természet éledését, testünk mégsem képes a környezettel együtt megújulni és üdén, ...


A tavaszi fáradtság a gyermekeket sem kíméli

Állandó fáradtságérzet, kialvatlanság, ingerlékenyég és feszültség? A tünetek alapján ez nem más, mint a tavaszi fáradtság, amely mindannyiunk napjait megnehezíti.

Tavaszi fáradtság
A tavaszi fáradtság jellemzője az aluszékonyság, kedvetlenség, alacsony terhelhetőség. Bizonyos szempontok alapján betegségnek is tekinthető, hiszen kezelendő, tenni kell ellene valamit.

A tavaszi fáradtság első számú oka: Vitaminhiány
Igaz már télen is lehet kapni banánt, narancsot, szőlőt és egyéb finomságokat, de ezek vitamintartalma elmarad a nyári, hazai friss gyümölcsök mögött! ...

Tippek tavaszi fáradtság ellen

A legfontosabb természetesen a megelőzés. A napfény hiányát úgy pótoljuk, hogy mikor lehetőségünk van, tartózkodjunk sokat szabad levegőn.

tavaszi fáradtság, kimerültség, fáradtság, levertség, vitaminhiány, tavasz, évszakváltás, zöldségek, gyümölcsök, vitamin, energia, ásványi anyag, sárgarépa, vöröskáposzta, káposzta, gyömbér
Partnereink ...

A tavaszi fáradtságban szenvedők számára ugyanakkor jó hír, hogy ők maguk sokat tehetnek azért, hogy minél hamarabb túl legyenek a levertségen.

A tavaszi fáradtság minden bizonnyal a hosszú téli hónapok hatásának köszönhető, felfogható hiánybetegségnek is. De a tél mely 'áldásos' hatásainak tudható be testünk és szellemünk tavaszi meglassultsága, mélázása?

A tavaszi fáradtság jelei mindenképpen azt sugallják, hogy vitaminpótlásra van szükségünk, ebben az esetben, ahogy már említettem is én a multivitamin készítményeket javaslom, ...

A tavaszi fáradtságot leggyakrabban a télen jelentősen lecsökkent D- és C-vitamin-szint okozza, ha a téli borús időben nem gondoskodtunk a plusz bevitelről - áll az MDOSZ hírlevelében.
Kapcsolódó anyagok: ...

Ezért van a tavaszi fáradtság és így tehetsz ellene
Írta:
Sütő Gyöngyi
Tweet ...

Így győzd le a tavaszi fáradtságot!
Makrobiotika: ételeink harmóniája
Így lesz hangulatos az erkélyed, teraszod!
Hat tipp, hogy ne érjen váratlanul a tavasz! ...

Tavaszi fáradtság
A tavaszi fáradtság a szakemberek szerint nem betegség, inkább hiányállapot: tavaszra kimerül a szervezet előző nyáron felhalmozott vitamin- és energiatartaléka.

Tavaszi fáradtság
Amikor a természet éppen felébred téli álmából, s a fák új erőre kapva ontani kezdik a rügyeket, mi sokszor úgy érezzük magunkat, mint akiken átment az úthenger.

Tavaszi fáradtság ellen csapold meg a nyírfát!
ápr21
A medvehagymához hasonlóan a nyírfa nedve is hatékony támogatója a tavaszi méregtelenítő kúrának.

Tavaszi fáradtság
Itt a tavasz! Ezt ha másból nem is, a ránk törő fáradtságból biztosan tudhatjuk.
Igen a sokat emlegetett tavaszi fáradtságról van szó.

Tavaszi fáradtság? Nem betegség!
Megfejtették a stressztűrő emberek titkát
Szinesztézia - színes hangok, illatos betűk ...

Tavaszi fáradtság ellen - segít a böjt!
A betegségeket, a bőr öregedését, a fáradtságot gyakran a szervezetben felgyülemlő méreganyagok okozzák. A tél végéhez közeledve ajánlott kiüríteni a testet terhelő salakanyagokat. Ebben segít a böjt.

Tavaszi fáradtság ellen való orvosság
Tél végén a szervezet energiatartalékai kezdenek kiapadni.

Tavaszi fáradtság ellen
Szervezetünkben ilyenkorra már felhalmozódik a salakanyag, ami miatt fáradékonyabbak vagyunk. Egyre nehezebben tudjuk kivédeni a megújuló vírusos influenzatámadásokat. Krónikus fáradtság?

Tavaszi fáradtság - hogyan töltődhetünk fel újra energiával?
Izgalmas, új módszer: a Butejko-légzés
Vissza az oldal tetejére
Partnereink ...

Tavaszi fáradtság lap.hu
DR. ERIC PEARL - KAPCSOLATTEREMTŐ GYÓGYÍTÁS : Gyógyulj meg és gyógyíts másokat is! (Édesvíz Kiadó), bővebb leírást lásd.

Tavaszi fáradtság...vagy mégsem???
Megérkezett a várva-várt TAvaSz...!-Kicsi Zúzmara!-
Szakértői blog
Danny Blue ...

A tavaszi fáradtság

A tél akár hideg, akár enyhe, a tavaszi fáradtság menetrendszerűen jelentkezik.

A tavaszi fáradtság hava, ekkora többnyire kimerülnek vitaminraktáraink, az elfogyasztható gyümölcsök pedig már csak nagyon kevés értékes bioaktív anyagot tartalmaznak.

A tavaszi fáradtság annak a jelzése, hogy májunknak ilyenkor sok dolga van. A szervóra szerint az epehólyag 23-1 óráig, máj 1-3 óráig a legaktívabb, amikor alszunk. Fontos este 11 óra előtt ágyba kerülni.

Mi is a tavaszi fáradtság? A Neander-völgyi ember még egyáltalán nem tudta: a telet barlangokban vészelte át, alig volt aktív, szinte végigaludta a hideg évszakot, úgyhogy tavasszal fitten jött elő.

Talán a tavaszi fáradtsággal éljük meg mélyebben azt a szomorú tényt, hogy mennyire eltérően élünk természetes ritmusunktól, hogy a modern pörgés és a vele járó erőfeszítések, felesleges stresszek, az idegeskedés, ...

Persze a tavaszi fáradtságtól nem tudunk teljesen megszabadulni - épp azért, mert „belénk van programozva”. De tehetünk óvintézkedéseket, felkészülhetünk, hogy jobban álljuk a tavaszi terhelést.

Győzzük le a tavaszi fáradtságot!
A hosszú tél próbára tette a szervezetünket. A borús napok a hangulatot is kedvezőtlenül befolyásolják, s a friss zöldségek és gyümölcsök bőséges választéka is várat még magára.

A tavaszi fáradtság ellen a csalán a legjobb orvosság, ivókúrák nélkülözhetetlen alapanyaga. Méregtelenít, serkent, segít 'felébredni a téli álomból'. Egy púpozott teáskanál csalánteát forrázunk le negyed liter vízzel.

A tavaszi fáradtság legjobb megelőzése, ha télen sem hanyagoljuk el a testmozgást, odafigyelve étkezünk, étrendünkbe beiktatva a jó vitaminmegtartó képességű, ősszel betárolt zöldség- és gyümölcsféléket, C-vitaminban gazdag citrusféléket, ...

Télvégi depresszió? Tavaszi fáradtság? Mindegy, minek nevezzük, de könnyedén oldhatjuk ezt az állapotot, ha az aromaterápiát hívjuk segítségül. Nem kell hozzá más, mint néhány üveg illóolaj, egy-két aromalámpa, aromakő.

Lásd még: Lásd még: Életmód, Vitamin, Vitaminok, Wellness, Stressz

Egészség  Tartósított étel  Teakeverék

 
RSS Mobile