Kezdőlap (Tavaszi fáradtság)

 Egészség 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Egészség » Tavaszi fáradtság


 

Tavaszi fáradtság

Egészség  Tartósított étel  Teakeverék

A tavaszi fáradtság - A túl sok alvás kábulttá tesz
Mindannyiunk ismeri az érzést: tavasz közeledtével szellemünk alig várja a felfrissülést és a természet éledését, testünk mégsem képes a környezettel együtt megújulni és üdén, ...


A a gyermekeket sem kíméli

Állandó fáradtságérzet, kialvatlanság, ingerlékenyég és feszültség? A tünetek alapján ez nem más, mint a , amely mindannyiunk napjait megnehezíti.

Tavaszi fáradtság
A tavaszi fáradtság jellemzője az aluszékonyság, kedvetlenség, alacsony terhelhetőség. Bizonyos szempontok alapján betegségnek is tekinthető, hiszen kezelendő, tenni kell ellene valamit.

A első számú oka: Vitaminhiány
Igaz már télen is lehet kapni banánt, narancsot, szőlőt és egyéb finomságokat, de ezek vitamintartalma elmarad a nyári, hazai friss gyümölcsök mögött! ...

Tippek tavaszi fáradtság ellen

A legfontosabb természetesen a megelőzés. A napfény hiányát úgy pótoljuk, hogy mikor lehetőségünk van, tartózkodjunk sokat szabad levegőn.

, kimerültség, fáradtság, levertség, vitaminhiány, tavasz, évszakváltás, zöldségek, gyümölcsök, vitamin, energia, ásványi anyag, sárgarépa, vöröskáposzta, káposzta, gyömbér
Partnereink ...

A tavaszi fáradtság minden bizonnyal a hosszú téli hónapok hatásának köszönhető, felfogható hiánybetegségnek is. De a tél mely 'áldásos' hatásainak tudható be testünk és szellemünk tavaszi meglassultsága, mélázása?

A jelei mindenképpen azt sugallják, hogy vitaminpótlásra van szükségünk, ebben az esetben, ahogy már említettem is én a multivitamin készítményeket javaslom, ...

A tavaszi fáradtság egyik alapvető oka a kimerültség, amely ellen az egyik leghatékonyabb módszer természetesen az, ha rendesen kialusszuk magunkat.

A ot leggyakrabban a télen jelentősen lecsökkent D- és C-vitamin-szint okozza, ha a téli borús időben nem gondoskodtunk a plusz bevitelről - áll az MDOSZ hírlevelében.
Kapcsolódó anyagok: ...

Így győzd le a tavaszi fáradtságot!
Makrobiotika: ételeink harmóniája
Így lesz hangulatos az erkélyed, teraszod!
Hat tipp, hogy ne érjen váratlanul a tavasz! ...


A a szakemberek szerint nem betegség, inkább hiányállapot: tavaszra kimerül a szervezet előző nyáron felhalmozott vitamin- és energiatartaléka.

Tavaszi fáradtság
Amikor a természet éppen felébred téli álmából, s a fák új erőre kapva ontani kezdik a rügyeket, mi sokszor úgy érezzük magunkat, mint akiken átment az úthenger.

ellen csapold meg a nyírfát!
ápr21
A medvehagymához hasonlóan a nyírfa nedve is hatékony támogatója a tavaszi méregtelenítő kúrának.

Tavaszi fáradtság
Itt a tavasz! Ezt ha másból nem is, a ránk törő fáradtságból biztosan tudhatjuk.
Igen a sokat emlegetett tavaszi fáradtságról van szó.

? Nem betegség!
Megfejtették a stressztűrő emberek titkát
Szinesztézia - színes hangok, illatos betűk ...

Tavaszi fáradtság ellen - segít a böjt!
A betegségeket, a bőr öregedését, a fáradtságot gyakran a szervezetben felgyülemlő méreganyagok okozzák. A tél végéhez közeledve ajánlott kiüríteni a testet terhelő salakanyagokat. Ebben segít a böjt.

ellen való orvosság
Tél végén a szervezet energiatartalékai kezdenek kiapadni.

Tavaszi fáradtság - hogyan töltődhetünk fel újra energiával?
Izgalmas, új módszer: a Butejko-légzés
Vissza az oldal tetejére
Partnereink ...

lap.hu
DR. ERIC PEARL - KAPCSOLATTEREMTŐ GYÓGYÍTÁS : Gyógyulj meg és gyógyíts másokat is! (Édesvíz Kiadó), bővebb leírást lásd.

Tavaszi fáradtság...vagy mégsem???
Megérkezett a várva-várt TAvaSz...!-Kicsi Zúzmara!-
Szakértői blog
Danny Blue ...

A

A tél akár hideg, akár enyhe, a menetrendszerűen jelentkezik.

A tavaszi fáradtság hava, ekkora többnyire kimerülnek vitaminraktáraink, az elfogyasztható gyümölcsök pedig már csak nagyon kevés értékes bioaktív anyagot tartalmaznak.

A annak a jelzése, hogy májunknak ilyenkor sok dolga van. A szervóra szerint az epehólyag 23-1 óráig, máj 1-3 óráig a legaktívabb, amikor alszunk. Fontos este 11 óra előtt ágyba kerülni.

Mi is a tavaszi fáradtság? A Neander-völgyi ember még egyáltalán nem tudta: a telet barlangokban vészelte át, alig volt aktív, szinte végigaludta a hideg évszakot, úgyhogy tavasszal fitten jött elő.

Talán a gal éljük meg mélyebben azt a szomorú tényt, hogy mennyire eltérően élünk természetes ritmusunktól, hogy a modern pörgés és a vele járó erőfeszítések, felesleges stresszek, az idegeskedés, ...

Persze a tavaszi fáradtságtól nem tudunk teljesen megszabadulni - épp azért, mert „belénk van programozva”. De tehetünk óvintézkedéseket, felkészülhetünk, hogy jobban álljuk a tavaszi terhelést.

A ellen a csalán a legjobb orvosság, ivókúrák nélkülözhetetlen alapanyaga. Méregtelenít, serkent, segít 'felébredni a téli álomból'. Egy púpozott teáskanál csalánteát forrázunk le negyed liter vízzel.

A tavaszi fáradtság legjobb megelőzése, ha télen sem hanyagoljuk el a testmozgást, odafigyelve étkezünk, étrendünkbe beiktatva a jó vitaminmegtartó képességű, ősszel betárolt zöldség- és gyümölcsféléket, C-vitaminban gazdag citrusféléket, ...

Télvégi depresszió? ? Mindegy, minek nevezzük, de könnyedén oldhatjuk ezt az állapotot, ha az aromaterápiát hívjuk segítségül. Nem kell hozzá más, mint néhány üveg illóolaj, egy-két aromalámpa, aromakő.

Hogyan győzzük le a tavaszi fáradtságot?
Hatékonyabb az áfonyalé, mint a kivonat
"Légből kapott" szívinfarktus: a szmog korai halálhoz vezethet
Éjjeli dialízis - jobbak az eredményei!
Gyűjtsük a vasat! ...

Ajánlott még ödéma, húgyúti gyulladás és esetén is. Tartós fogyasztása - különösen vesebetegeknek - tilos! ...

Természetes módszerekkel a tavaszi fáradtság ellen
A hideg téli hónapokban szervezetünk kívánja a magas zsírtartalmú, nehéz ételeket. Ebben az időszakban keveset tartózkodunk a szabadban, akkor is jól felöltözve.

Lásd még: Lásd még: Életmód, Vitamin, Vitaminok, Wellness, Stressz

Egészség  Tartósított étel  Teakeverék

 
RSS Mobile