Kezdőlap (Tabletta)

 Egészség 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Egészség » Tabletta


 

Tabletta

Egészség  Szülés  Tai Chi Chuan

tabletta
Lapos, kerekre préselt gyógyszeradag.
A francia tablette átvétele német közvetítéssel, latinosított szóvéggel. Kicsinyítő forma a table (asztal, tábla) szóból, a latin tabula (deszka, tábla, asztal) folytatójából.


A tabletta összetétele
A tabletta valamennyi komponensének lejárt már a szabadalma, ezért szabadon és olcsón lemásolhatók.

Jód-tabletta
A Japánban történt földrengés és a fukusimai atomreaktor-baleset következtében radioaktív jód került ki az erőműből. Felmerült a kérdés, hogy kell-e, érdemes-e most jód-tablettát szedni az egészségkárosodás megelőzése érdekében?

EasyFit tabletta hatékonysága
Az EasyFit fogyasztószert hatalmas hírnév övezi, és hazánkba is úgy jutott el, mint egy olyan forradalmian új fogyasztószer, amely biztos, hogy beválik, eredményt hoz, és ez az eredmény tartós is marad.

Vörösbortabletta a szívinfarktus és a rák ellen
A napi egy fontba (kb. 315 forintba) kerülő vörösboros "csodatabletta" a feltalálói szerint elűzi a rákot, a szívinfarktust és a cukorbetegséget is.
Tweet ...

A tabletta "nyújtott hatású", hatóanyagainak felszabadulása fokozatosan megy végbe, a szervezetet folyamatosan látja el a megfelelő vitamin-mennyiséggel, ezáltal felszívódása is hatékonyabb.

Túl sok a tabletta?
Az idősek gyakran többféle gyógyszert szednek. Sokszor túlzottan sokfélét. Hogyan kerülhetik el ezt az érintettek?
Írta dr. Vásárhelyi Barna (Alan Cassels cikke nyomán) ...

A tabletta fő összetevői között található a női fogamzásgátlók egyik alapvető komponense, a progesztin, valamint a férfi nemi hormon, a tesztoszteron. A progesztin a kutatók szerint szabályozza a spermatermelés mennyiségét és idejét.

Ilyenkor esetekben alacsony hormontartalmú tabletta javasolt és legalább évente ellenőrizni célszerű a hormonszinteket.

Depresszió ellen cukortabletta?
Írta: Auranka
Ezernyi tanulmány, százmilliónyi felírt recept és tímilliárd dollárnyi eladás után két dolog bizonyos a depresszió elleni pirulákról: az antidepresszánsok - mint a Paxil és a Zoloft - működnek.

A korallok rejthetik a hatásos fényvédő tabletta titkát
Brit kutatók azt remélik, hogy megismerve a korallok természetes nap elleni védelmének titkát, amellyel azok megelőzik az ibolyántúli sugarak ártalmait, ...

Tabletta-kapszula: A 0,3% hipericint tartalmazó engedélyezett kivonat napi háromszori bevételre ajánlott adagja 300 mg. Léteznek azonban olyan készítmények is, amelyek 450 mg kivonatot tartalmaznak, ezekből na­ponta két adagot vegyen be.

Tabletta és injekció
A kórelőzmény felvétele és a probléma feltárása után az orvos elmond minden lehetőséget. A műtéti eljáráson kívül ez gyógyszeres, illetve injekciós kezelést jelent.

Hüvelytabletta
A szeretkezés előtt 10 perccel a hüvelybe kell helyezni, majd 3 órán át biztosít védelmet.

Nem a tabletta a megoldás
Betegségeink jó része az elégtelen emésztés következménye.

90 rágótabletta. Összetétel:

C-vitamin (csipkebogyóból és más természetes forrásból) ...

Édesítő tabletta
T.Doktorúr/nő! Évek óta rendszeresen használok édesítőszereket,ill. light üdítőt ittam(cola) közel 10 évig, napi 3-4 literrel. Az üdítőt sikerült elhagynom,most főzött teát iszom,de abba is kb.

Tabletta, kapszula, csepp és spray formában is kaphatók táplálék kiegészítők, így mindenki könnyedén kiválaszthatja a számára legkényelmesebb formát. Ezen belül is több kategóriába sorolhatók e készítmények.

Tabletta javasolt felhasználása
A készítményt minden nap kell szedni, szünetet beiktatni nem célszerű. A tablettát már a kezelések megkezdése előtt, majd ez alatt és azok befejeződése után is folyamatosan, megszakítás nélkül ajánlott alkalmazni.

A tabletta mellékhatásai
Szerencsére elmúlt azon készítmények kora, melyek a magyar köztudatban mint a nőre váró legfőbb rossz megtestesülései voltak (lányom, ne szedjél hormont - mondták az édesanyák rettegve).

A tabletta szedése csak annak ajánlható fel, akinek legalább 1-1,5 éve jelentkezett az első havi vérzése, a menstruációs ciklusok szabályosak és rendszeresek, kimutathatók a peteérés és tüszőrepedés hormonális jelei, és testi fejlettsége - az ún.

Fürdőtabletta
Hozzávalók: 8-10 csepp rózsaolaj, vagy ízlés szerinti aromás olaj, 2 evőkanál borkősav,8 evőkanál szódabikarbóna, 2 evőkanál ibolya gyökerének a pora, és egy kevés alkohol.

Rost tabletta
Az elegendő mennyiségű rost bevitele elengedhetetlen szervezetünk számára a megfelelő emésztéshez.

Napi 1 tabletta a vitamin és ásványi anyag szükséglet biztosításáért.
Men's Arginmax - 90 tabletta
Támogatja a férfi vitalitás megőrzését.

Napi 1 tabletta a magnéziumhiány megelőzésére és kezelésére.
részletek
Trinell Pro
Gyors és hatékony fájdalomcsillapító, három hatóanyag kombinációjával ...

Guarana tabletta
- Vitalizálás
A guarana - amely egy dél-Amrikai kúszönövény - kivonata kiváló minőségű élénkítőszer. Az amazóniai indiánok már régóta használják, hogy javítsák a testi és szellemi állóképességüket.

A pontos tablettaszedésre alapvetően meg van a szándék: a kezdő hölgyek 71%-a igyekszik azonos időpontban bevenni gyógyszerét, további 21%-uk a napszak egyezőségére törekszik, és mindössze 2%-uk esetében hektikus a bevétel.

Flavocel tabletta- a kimerült szervezet C-vitaminnal való erősítésére.
Hibiscus mályva szirom kivonat, illóolajok: eukaliptusz, grapefruit, kardamon, kopaiva, guajava.

Egyetlen tabletta szétrágása után milliárdnyi mikrokapszula szabadul fel, ami pont ott fejti ki a hatását, ahol arra szükség van.
Hogyan adagoljuk?

Van ilyen tabletta, krém, zselé és tea formájában is lehet kapni. Ápolja szépségünket, erősíti immunrendszerünket és méregtelenít. Fő hatóanyaga az acemannan, mely az emberi szervezetekben is előfordul, de csak a pubertás korig termelődik.

Immuníció-tabletta
Ma már kaphatóak helyileg alkalmazható kenőcsök és spray-k is, melyek az allergén-terheltség csökkentésére, az allergia okozta orrnyálkahártya-gyulladás esetén alkalmazandók.

Egyfázisú tabletta
Minden egyes szem gyógyszerben a gyógyszerszedés teljes ideje alatt ugyanaz a hatóanyag.
Kétfázisú tabletta
A 21 vagy 22 napos gyógyszerszedés alatt a tabletták kétféle mennyiségben tartalmazzák a tüsző- és a sárgatesthormont.

Tinktúra, tabletta
Rosmarinus officinalis
(rozmaring - levél)
Antimikriobiális, vérbőséget fokozó,
gyulladáscsökkentő ...

Lásd még: Lásd még: Vitamin, Gyógyszerész, Egészségügy, Életmód, Vitaminok

Egészség  Szülés  Tai Chi Chuan

 
RSS Mobile