Kezdőlap (Súlyfürdő)

 Egészség 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Egészség » Súlyfürdő


 

Súlyfürdő

Egészség  Súlyfelesleg  Svéd masszázs

Súlyfürdő kezelés
A kezelés gyógyvizes medencében, testsúlytól függően nyaki felfüggesztéssel vagy hónalj megtámaszkodással történik.


: id. Dr. Moll Károly (1889-1982) hévízi orvos találmánya, aki 1953-ban ismertette a gerinc porckorong kopásos betegségeknek ezen igen hatásos kezelési módját.

Súlyfürdő: a kezelés során egy egyszerű szerkezettel vízbe merítik a pácienst. Kezdetben csak a gravitáció húzza lefelé, majd egyre nagyobb súlyokat helyeznek el rajta. A súlyfürdő nagyszerű kezelési lehetőség gerincbántalmak esetén.


Vízben végzett speciális kezelés, melynek során a fürdővendég egy speciális szerkezet segítségével függ a vízben. Kezdetben a test súlya húzza a pácienst, majd fokozatosan súlyokat helyeznek fel a deréktájon lévő övre.

Mire való a súlyfürdő?
Egy másik, nagy hagyományokkal rendelkező hévízi különlegesség az úgynevezett súlyfürdő-kezelés. Dr.

- A víz alatti húzókezelést jelent, melynek során a víz felhajtóerejét is felhasználják. A pácienst egy speciális tartószerkezet segítségével függesztik a medencébe.

A létesítménynek van szaunája, jacuzzi-medencéje, gőzkabinja, a létesítményben igénybe vehető több, az egészségpénztár által támogatott szolgáltatás: súlyfürdő, maszszázs, víz alatti gyógytorna, gyógyúszás és vízsugármaszszázs.

Nagyon jó hatásúak a tangentoros (vízsugár-masszás) kezelések, k, iszappakolások. Reumatológiai szakrendeléseken a panaszoknak és a betegségnek megfelelően különböző kezeléseket javasolhatunk.

Kiírhat gerinctornát, víz alatti tornát, súlyfürdőt, speciális akasztást, amin vagy napi rendszerességgel, vagy heti két-három alkalommal kell megjelenni.

A Magyarországon kifejlesztett lényege, hogy a vendég nyaknál vagy karok alatt függesztve van a vízben, így a csigolyák eltávolodnak egymástól annyira, hogy a közülük kifutó idegek felszabaduljanak a nyomás alól.

Hidroterápia: a víz módszeres felhasználását jelenti. Borogatások, pakolások, fürdőkezelések (gyógy- /balneoterápia/, súlyfürdő, fürdő fürdőadalékokkal, bélfürdő), ivókúra.
Gyógyfürdőink néhány alkalmazási területe: ...

Krónikus, vissza-visszatérő nyakfájás esetén az előbb említett gyógymódok mellett gyógytorna, helyi pakolás (ritex, iszap), fizioterápia (torna, masszázs, vagy elektroterápia), habszivacs nyakgallér viselése javasolt.

A télen-nyáron működő gyógyászati részlegen reumatológus, fizioterápiás és sportszakorvosi felügyelet mellett isszappakolás, magneoterápiás kezelés, rekeszes galván, szénsavas fürdő, súlyfürdő, tangentor kezelés, orvosi és frissítő masszázs, ...

A fordított állapotú nyújtás segítségével visszaáramlik a csigolyatest belsejébe a folyadék, amitől rugalmasabbá válik, megakadályozható a porckorongok folyadékvesztése, így a leépülési folyamatok késleltethetőek. Hatását tekintve a terápia ...

Lásd még: Lásd még: Masszázs, Gyógymasszázs, Iszappakolás, Cukorbetegség, Terápia

Egészség  Súlyfelesleg  Svéd masszázs

 
RSS Mobile