Kezdőlap (Súlyfürdő)

 Egészség 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Súlyfürdő

Egészség  Súlyfelesleg  Svéd masszázs

Súlyfürdő kezelés
A kezelés gyógyvizes medencében, testsúlytól függően nyaki felfüggesztéssel vagy hónalj megtámaszkodással történik.


Súlyfürdő: a kezelés során egy egyszerű szerkezettel vízbe merítik a pácienst. Kezdetben csak a gravitáció húzza lefelé, majd egyre nagyobb súlyokat helyeznek el rajta. A súlyfürdő nagyszerű kezelési lehetőség gerincbántalmak esetén.

Súlyfürdő
Vízben végzett speciális kezelés, melynek során a fürdővendég egy speciális szerkezet segítségével függ a vízben. Kezdetben a test súlya húzza a pácienst, majd fokozatosan súlyokat helyeznek fel a deréktájon lévő övre. Kiválóan alkalmas gerincproblémák és csípőizületi bántalmak kezelésére.

Mire való a súlyfürdő?
Egy másik, nagy hagyományokkal rendelkező hévízi különlegesség az úgynevezett súlyfürdő-kezelés. Dr.

Súlyfürdő - A súlyfürdő víz alatti húzókezelést jelent, melynek során a víz felhajtóerejét is felhasználják. A pácienst egy speciális tartószerkezet segítségével függesztik a medencébe.

A létesítménynek van szaunája, jacuzzi-medencéje, gőzkabinja, a létesítményben igénybe vehető több, az egészségpénztár által támogatott szolgáltatás: ~, maszszázs, víz alatti gyógytorna, gyógyúszás és vízsugármaszszázs.

Nagyon jó hatásúak a tangentoros (vízsugár-masszás) kezelések, ~k, iszappakolások. Reumatológiai szakrendeléseken a panaszoknak és a betegségnek megfelelően különböző kezeléseket javasolhatunk.

-~ 34°(beltéri)
-Élménymedence 33° (kültéri és beltéri)
-Gyerekmedence 30° (kültéri és beltéri)
-Strandmedence 28° (kültéri)
-Úszomedence 26°-28°(kültéri és beltéri)
-Thermálmedence 35°(kültéri)
-Gyógytornamedence 34°(kültéri és beltéri)
-Szaunamedence 16°(kültéri és beltéri) ...

Kiírhat gerinctornát, víz alatti tornát, ~t, speciális akasztást, amin vagy napi rendszerességgel, vagy heti két-három alkalommal kell megjelenni. Vannak csoportos, valamint egyéni foglalkozások, ha nagyon súlyos az illető állapota, az esetben gyakoriak az egyéni tornák.

A Magyarországon kifejlesztett ~ lényege, hogy a vendég nyaknál vagy karok alatt függesztve van a vízben, így a csigolyák eltávolodnak egymástól annyira, hogy a közülük kifutó idegek felszabaduljanak a nyomás alól.

A Lukács Fürdőben például használhatjuk a termálgyógymedencéket, az úszómedencét, emellett vehetünk ~t, szénsavas kádfürdőt, kaphatunk vízsugármasszázs-kezelést, gyógyiszapkezelést vagy orvosi masszázst, és itt víz alatti gyógytornát is csinálnak.

Hidroterápia: a víz módszeres felhasználását jelenti. Borogatások, pakolások, fürdőkezelések (gyógy- /balneoterápia/, ~, fürdő fürdőadalékokkal, bélfürdő), ivókúra.
Gyógyfürdőink néhány alkalmazási területe: ...

Járt még ~re, 'királyi' orvosi masszázsra. Nem túl jó eredménnyel. A gyárban műszaki rajzok fölött görnyedt egész nap. Sokszor volt úgy, hogy délutánra már annyira fájt a háta és a mellkasa, hogy majdnem sírt a fájdalomtól. Így teltek-múltak az évek.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Masszázs, Terápia, Életmód, Gyógyfürdő, Gyógytorna?

◄ Súlyfelesleg   Svéd masszázs ►
 
RSS Mobile