Kezdőlap (Reformtáplálkozás)

 Egészség 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Reformtáplálkozás

Egészség  Reflexmasszázs  Rehabilitáció

A reformtáplálkozás hívei az egészséges táplálkozás alapelemeiként tartják számon a biocsírákat. A magvakban lévő enzimek csírázáskor felszaporodnak, fogyasztásukkor, a szervezetet életadó, a különféle biokémiai folyamatokat gyorsító fehérjékkel látják el.


A reformtáplálkozást hirdető mozgalmaknak köszönhetően a karob igen népszerű élelmiszer lett. Elsősorban a kakaó pótlására használják, fogyasztásával leküzdhető a csoki-függőség. A karob zsírtartalma sokkal alacsonyabb a kakaóéhoz viszonyítva. Hiányzik belőle az izgató hatású koffein és teobromin.

A reformtáplálkozások virágkorát éljük, vannak, akik a vegetarianizmus elkötelezettjei, mások lakto- vagy szemi vegetáriánusnak mondják magukat, de akadnak, akik a nyers koszt vagy a makrobiotika hívei, ám ha az egészségünkről van szó, mind közül a vegán étrenddel érhetjük el a legnagyobb sikereket.

A reformtáplálkozás hangsúlyozása természetesen itt sem maradhat el.
Fontos tudni, hogy a helyes testtartás szintén javítja a nyirokkeringést. A lógó vállak, a mélyen előrehajtott fej és hajlott gerinc ezzel szemben kedvezőtlenül befolyásolják azt, ráadásul gátolják a rekeszizom mozgását.

A reformtáplálkozással kapcsolatban sokan ugyanis csak a teljes kiőrlésű búzaliszteket említik, ami önmagában még nem jelent valódi reformot. Hiszen nem építhetjük a táplálkozásunkat csak a búzára - még ha koptatott a mag, és teljes kiőrlésű lisztből sütjük a péksüteményeket, akkor sem.

Mindezek mellett az a megtiszteltetés érte, hogy meghívta tagjai közé a NASA reformtáplálkozással foglalkozó bizottsága. Jelenleg a Puerto Rico-i Egyetem és a Puerto Rico-i Diabetes Központ által szervezett kutatási projektben dolgozik, az I. és II. típusú cukorbetegség lehetséges gyógymódján.

Az orthorexia veszélye éppen abban rejlik, hogy a betegek meg vannak róla győződve: mindent megtesznek az egészségük érdekében, sőt néhányan hisznek abban, hogy ideális reformtáplálkozásuk segítségével kúrálják ki magukat.

Okvetlen át kell állni teljes értékű, reformtáplálkozásra, mert az kevesebb zsiradékot tartalmaz, nagyobb része friss zöldségekből, gyümölcsökből áll, több emésztést is segítő enzimet tartalmaz.

A biopiacok, bio- és reformtáplálkozással kapcsolatos üzletek kínálata egyre bővül. Nem minden csíra bio, ezt ne felejtsük el! ...

- Európában - mint a reformtáplálkozás egyik kiváló eleme jelent meg - az utóbbi években, főként Németországban és Ausztriában termesztik és fogyasztják liszt és puffasztott amaránt formájában. Termesztési igényeit maximálisan kielégíti klímánk.

Nagyon fontos részen a táplálkozás, a reformtáplálkozás, illetve a szépségápolás. Az a cél, hogy ezekben a komplexumokban ezeket a szolgáltatásokat mind, egy helyen vehessék igénybe a vendégek.

Amikor néhány évvel ezelőtt a reformtáplálkozás aktív hívévé váltam, a változtatni akarás lendületében bevonultam a spájzba, és kidobáltam mindent, ami nem volt "kóser". Bevallom legjobban anyukám lekvárjai és befőttjei fájtak, amik hagyományos módon cukorral, no .
Mindenkit elbűvöl a hibiszkusz ...

Divatos téma napjainkban a reformtáplálkozás, ám számtalan egymásnak ellentmondó elmélettel szembesülünk. Sokan eljutnak arra a pontra, hogy már szinte semmit sem mernek megenni. Ez nem jó, hiszen enni kell! De nem mindegy, hogy mit, mikor, mivel, és milyen alapanyagokból.

zellerszár, zöldség, reformtáplálkozás, egészségeséletmód, vaj, füstöltsajt, tej, padlizsán,brokkoli, lestyán, petrezselyem, lencse, sárgarépa, bazsalikom, babérlevél, mustár, olaj
Partnereink ...

A heti kúrát 3-4 hétig kell ismételni, majd áttérni a reformtáplálkozásra. Hétfő, szerda, péntek: száraznap (kenyér, narancs, citrom, aszalt gyümölcs), kedd, szombat: kis ivónap (kevés ebéd, délután fél liter folyadék), csütörtök, vasárnap: nagy ivónap (kenyér, kompót egy liter lé egész nap).

Ám sokkal jobb, ha otthon készítünk olyan ízletes ételféleségeket, amelyek a reformtáplálkozás elveihez is közelebb állnak. A diétával kapcsolatban felmerülő kérdésekkel bátran forduljunk a kezelőorvoshoz, dietetikushoz vagy a témában jártas életmód-tanácsadó szakemberhez! ...

Mindennek már bő tizenöt éve; Magyarországon akkoriban lehetett legelőször reformtáplálkozásról hallani. A szója azóta jóval ismertebb lett - ha más formában nem is, de pikáns szószként a kínai éttermek előszeretettel használják.

A tábor helye Dobogókő, Théry Ödön utca 22., Holisztika Gyógyüdülő

Az elhelyezés 2-3 ágyas, fürdőszobás szobákban, kellemes, kultúrált, családias környezetben történik. A tábor ideje alatt reformtáplálkozást folytatunk, de lehetőséget biztosítunk fogyókúrára, illetve léböjtkúrára is.

Gyanúsak lehetnek: tej, csokoládé, kóla, kukorica, marhahús, hagyma, fokhagyma, búza, citrusfélék, tojás, zöldborsó, gomba, feketetea, kávé, hús cukor, sajt, szalonna, kakaó, mogyoró satöbbi Ha egyedül nem boldogulunk az allergének keresésében, vegyük igénybe a reformtáplálkozás vagy a vércsoport ...

A kúra után fokozatosan térjünk vissza egy reformtáplálkozásra. Folyamatosan bővítsük étrendünket salátákkal, almával, főzelékekkel, főtt krumplival, rizzsel. Ez a befejező szakasz 3-4 napig tartson.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Életmód, Vitamin, Immunrendszer, Ásványi anyag, Kalcium?

◄ Reflexmasszázs   Rehabilitáció ►
 
RSS Mobile