Kezdőlap (Reformtáplálkozás)

 Egészség 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Reformtáplálkozás

Egészség  Reflexmasszázs  Rehabilitáció

A reformtáplálkozás hívei az egészséges táplálkozás alapelemeiként tartják számon a biocsírákat. A magvakban lévő enzimek csírázáskor felszaporodnak, fogyasztásukkor, a szervezetet életadó, a különféle biokémiai folyamatokat gyorsító fehérjékkel látják el.


A reformtáplálkozást hirdető mozgalmaknak köszönhetően a karob igen népszerű élelmiszer lett. Elsősorban a kakaó pótlására használják, fogyasztásával leküzdhető a csoki-függőség. A karob zsírtartalma sokkal alacsonyabb a kakaóéhoz viszonyítva. Hiányzik belőle az izgató hatású koffein és teobromin.

A reformtáplálkozások virágkorát éljük, vannak, akik a vegetarianizmus elkötelezettjei, mások lakto- vagy szemi vegetáriánusnak mondják magukat, de akadnak, akik a nyers koszt vagy a makrobiotika hívei, ám ha az egészségünkről van szó, mind közül a vegán étrenddel érhetjük el a legnagyobb sikereket.

A reformtáplálkozás hangsúlyozása természetesen itt sem maradhat el.
Fontos tudni, hogy a helyes testtartás szintén javítja a nyirokkeringést. A lógó vállak, a mélyen előrehajtott fej és hajlott gerinc ezzel szemben kedvezőtlenül befolyásolják azt, ráadásul gátolják a rekeszizom mozgását.

A reformtáplálkozással kapcsolatban sokan ugyanis csak a teljes kiőrlésű búzaliszteket említik, ami önmagában még nem jelent valódi reformot. Hiszen nem építhetjük a táplálkozásunkat csak a búzára - még ha koptatott a mag, és teljes kiőrlésű lisztből sütjük a péksüteményeket, akkor sem.

Mindezek mellett az a megtiszteltetés érte, hogy meghívta tagjai közé a NASA ~sal foglalkozó bizottsága. Jelenleg a Puerto Rico-i Egyetem és a Puerto Rico-i Diabetes Központ által szervezett kutatási projektben dolgozik, az I. és II. típusú cukorbetegség lehetséges gyógymódján.

Az orthorexia veszélye éppen abban rejlik, hogy a betegek meg vannak róla győződve: mindent megtesznek az egészségük érdekében, sőt néhányan hisznek abban, hogy ideális ~uk segítségével kúrálják ki magukat.

Okvetlen át kell állni teljes értékű, ~ra, mert az kevesebb zsiradékot tartalmaz, nagyobb része friss zöldségekből, gyümölcsökből áll, több emésztést is segítő enzimet tartalmaz.

A biopiacok, bio- és ~sal kapcsolatos üzletek kínálata egyre bővül. Nem minden csíra bio, ezt ne felejtsük el! ...

- Európában - mint a ~ egyik kiváló eleme jelent meg - az utóbbi években, főként Németországban és Ausztriában termesztik és fogyasztják liszt és puffasztott amaránt formájában. Termesztési igényeit maximálisan kielégíti klímánk.

Nagyon fontos részen a táplálkozás, a ~, illetve a szépségápolás. Az a cél, hogy ezekben a komplexumokban ezeket a szolgáltatásokat mind, egy helyen vehessék igénybe a vendégek.

Amikor néhány évvel ezelőtt a ~ aktív hívévé váltam, a változtatni akarás lendületében bevonultam a spájzba, és kidobáltam mindent, ami nem volt "kóser". Bevallom legjobban anyukám lekvárjai és befőttjei fájtak, amik hagyományos módon cukorral, no .
Mindenkit elbűvöl a hibiszkusz ...

Divatos téma napjainkban a ~, ám számtalan egymásnak ellentmondó elmélettel szembesülünk. Sokan eljutnak arra a pontra, hogy már szinte semmit sem mernek megenni. Ez nem jó, hiszen enni kell! De nem mindegy, hogy mit, mikor, mivel, és milyen alapanyagokból.

zellerszár, zöldség, ~, egészségeséletmód, vaj, füstöltsajt, tej, padlizsán,brokkoli, lestyán, petrezselyem, lencse, sárgarépa, bazsalikom, babérlevél, mustár, olaj
Partnereink ...

A heti kúrát 3-4 hétig kell ismételni, majd áttérni a ~ra. Hétfő, szerda, péntek: száraznap (kenyér, narancs, citrom, aszalt gyümölcs), kedd, szombat: kis ivónap (kevés ebéd, délután fél liter folyadék), csütörtök, vasárnap: nagy ivónap (kenyér, kompót egy liter lé egész nap).

Ám sokkal jobb, ha otthon készítünk olyan ízletes ételféleségeket, amelyek a ~ elveihez is közelebb állnak. A diétával kapcsolatban felmerülő kérdésekkel bátran forduljunk a kezelőorvoshoz, dietetikushoz vagy a témában jártas életmód-tanácsadó szakemberhez! ...

Mindennek már bő tizenöt éve; Magyarországon akkoriban lehetett legelőször ~ról hallani. A szója azóta jóval ismertebb lett - ha más formában nem is, de pikáns szószként a kínai éttermek előszeretettel használják.

A tábor helye Dobogókő, Théry Ödön utca 22., Holisztika Gyógyüdülő

Az elhelyezés 2-3 ágyas, fürdőszobás szobákban, kellemes, kultúrált, családias környezetben történik. A tábor ideje alatt ~t folytatunk, de lehetőséget biztosítunk fogyókúrára, illetve léböjtkúrára is.

Gyanúsak lehetnek: tej, csokoládé, kóla, kukorica, marhahús, hagyma, fokhagyma, búza, citrusfélék, tojás, zöldborsó, gomba, feketetea, kávé, hús cukor, sajt, szalonna, kakaó, mogyoró satöbbi Ha egyedül nem boldogulunk az allergének keresésében, vegyük igénybe a ~ vagy a vércsoport ...

A kúra után fokozatosan térjünk vissza egy ~ra. Folyamatosan bővítsük étrendünket salátákkal, almával, főzelékekkel, főtt krumplival, rizzsel. Ez a befejező szakasz 3-4 napig tartson.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Életmód, Vitamin, Immunrendszer, Ásványi anyag, Kalcium?

◄ Reflexmasszázs   Rehabilitáció ►
 
RSS Mobile