Kezdőlap (Rákkeltő)

 Egészség 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Rákkeltő

Egészség  Radiesztézia  Rákkeltő anyag

Rákkeltő anyag
Számtalan ember gondolja, hogy otthon nem érheti baj, nem lehet része a rákkeltő anyagokhoz. Nagy tévedés! Egyre inkább jellemző, hogy otthonunkban mi magunk halmozzuk fel a rákot okozó anyagokat.


Rákkeltő méreg a salátában
Nagy töménységű rákkeltő és idegkárosító méreggel szennyezett salátát talált a Greenpeace az egyik budapesti szupermarketben. A méreg töménysége csaknem a nyolcvanszorosa volt a megengedett határértéknek.
hirdetés ...

Rákkeltő tartósítószerek
A vizsgálatok azt is kimutatták, hogy a vörös húsok szintén növelik a bélrák kialakulásának kockázatát, bár kisebb mértékben.

Rákkeltő anyagok a táplálékban (10)
A táplálkozás során az ember naponta több száz anyagot juttat a szervezetébe, ezeknek csupán egy kisebb hányada hasznosítható a testfunkciók fenntartásához. ...

Rákkeltő a cukrozott gyümölcslé
Sokan kezdik a napot egy gyümölcslével, pedig nem is annyira egészséges. Sőt, káros!
Ausztrál kutatók szerint a gyümölcslevek olyan sok cukrot tartalmaznak, hogy bizonyos daganatok kialakulásának kockázatát megnövelik.

Rákkeltő hatású kémiai anyagok
Sokáig tetvek, szúnyogok ellen alkalmazták, ma a mezőgazdaságban gyomirtószerként használják az ún. klórozott szénhidrogéneket.

Rákkeltő a vöröshús?
Egy közel félmillió nő és férfi bevonásával készített tanulmány eredményei szerint a vöröshúsok nagymértékű fogyasztása megnöveli több daganattípus, főként a vastagbél- és a tüdőrák kialakulásának kockázatát.
Tweet ...

Rákkeltő lehet az altató
Egy szakértő szerint négyszeresére emeli a kockázatot
megosztás ...

Rákkeltő nyelőcső, gyomor és bélbetegségek:
Reflux, gyomorfekély, gyulladásos bélbetegségek (Crohn, Colitis Ulcerosa)
A cseppkőgomba polysaccharida kivonatok szerepe a kiegészítő terápiában ...

Rákkeltő a horkolás közben tartott légzésszünet?
A mellrák korai felismerésére új, hőérzékelő módszert fejlesztettek ki
Legfrissebb cikkek ...

Megbúvó rákkeltők a háztartásunkban
Írta: Horváth Rita
Fotó: blog.kanelstrand.com21. század ide vagy oda, sok rákkeltő anyagot tartalmazó termékkel találkozunk a boltokban. Saját felelősségünk, hogy megszabaduljunk e tartozékoktól.

Mérgek és rákkeltő vegyszerek a narancs héjában
Nemcsak gombákat és élősködőket, hanem a Magyarországon betiltott DDT-t és rákkeltő vegyszereket is tartalmazhat a Magyarországra importált citrusfélék héja.

Nyolc pohár víz és rákkeltő dezodor: bosszantó egészségügyi mítoszok
Írta:
Sándor Alexandra Valéria ...

A konyhakész húsfélék közül a hot dog és egyes felvágottak kevesebbet tartalmaznak a rákkeltő, úgynevezett heterociklusos aminokból, mint a szalonna vagy a sült csirke - állítják a Kansas Állami Egyetem kutatói.

Rákkeltő, mérgező E-számok - mi van abban, amit megeszel?
A híreszteléseknek megfelelően minden adalékanyag káros? Kicsit utánajártunk a dolognak…
hirdetés ...

Rákkeltő adalékanyagok (!!!)
E131, E142, E210, E211, E213, E214, E215, E216, E217, E239
Főleg füstölt húsárukban: E249, E250, E251, E252
Felhasznált irodalom: ...

Rákkeltő hatású tartósító és fertőtlenítő szer. Károsítja az örökítő sejteket. A szempillafestéket konzerválják formaldehid származékkal. Azonkívül a spirálokban gyakran az allergiát kiváltó nikkellel és krómmal együtt található meg. A szem épsége érdekében csökkentsük használatát.

Rákkeltő ?
Egyre több adat utal arra, hogy a hintőport használó nőknél jelentősen megnő a petefészekrák kialakulásának valószínűsége.
Egyes becslések szerint az eseteknek akár 10%-ában is szerepe lehet a hintőpornak.

rákkeltő anyagok megkötésében, hatástalanításában.
- Fokozza és gyorsítja az alkohol oxidatív lebomlását.
- Antiketogén, csökkenti az acetonképződést. Csökkenti a vér szabad zsírsavtartalmát.

Rákkeltő, daganatot előidéző.
');" onmouseout="return nd();"
karcinogének okozta hatásoktól, erősítik az
Két részből áll: a velünk született és a szerzett immunitásból.');" onmouseout="return nd();"
immunrendszert, és csökkentik a szívműködési zavarok veszélyét.

Fokozottan rákkeltő
E 330 legveszélyesebb !!!
( konzerv tengeri rák húsában található, konzerv gombában, ...

A dohányfüst rákkeltő radioaktív anyagokat tartalmaz
Ma sokan óvakodnak a radioaktív sugárzástól, sokan törekszenek minimumra csökkenteni a fogorvosi, orvosi röntgenvizsgálatok számát, hogy ne tegyék ki magukat felesleges sugárzásnak.

Fokhagyma, vöröshagyma, póréhagyma és metélőhagyma - megkönnyíthetik a rákkeltő anyagok kiválasztását.
Keresztesvirágú zöldségek (brokkoli, kelbimbó, karfiol, kelkáposzta, fehérrépa) - megakadályozhatják, hogy a rákkeltő anyagok kárt tegyenek sejtjeink genetikai állományában.

Védelmet nyújt a rákkeltő anyagok ellen.
Nagyobb mennyiségben hashajtóként hat.
Csökkenti a vénában képződő vérrögök gyakoriságát.

Ártalmas, káros, rákkeltő? Vagy teljesen ártalmatlanok az adalékanyagok? Az E-számok, amiktől hemzsegnek a bolti kész, és félkész termékek? ...

Az UV-B szintén pigmentképző, de a barnulás, amelyet előidéz, nem tartós, viszont gyulladást, bőrpírt okoz, rákkeltő hatása az, ami miatt különös figyelmet kell fordítanunk a napon tartózkodás szigorú szabályaira.

A rákkeltő hatásuk ma már nem vitatott. Hormonok: egyre növekvő mértékben használatosak az állattenyésztésben, mint fogamzásgátlók újabb szennyezésként és hosszú távú károsító hatásuk még nincs is teljesen feltérképezve. Desztillációval e káros anyagok hatásosan eltávolíthatók.

Fontos ezt hangsúlyozni, mivel az ezerkilenszáz- kilencvenes években rengeteg sajtóközlemény látott napvilágot arról, hogy a szilikon-implantátumok rákkeltőek, bizonyos immunologiai-, kötőszöveti betegségeket okoznak, melyek hatására szakmai berkekben is számos bizonytalanság volt.

Debrecenben (is) A legfőbb rákellenes eredmények 2011-ben Rákgyógyítás a sámánokról, az áttétekről, a halandóság feldolgozásáról Metasztázisok az agyban: a koponyában nincs helye a tumornak Új elnök az onkológus társaság élén Szervátültetés után kétszeres a rák kockázata Megerősítették: rákkeltő a ...

A ciklamát és az aszpartám esetében felröppentek olyan hírek, miszerint rákkeltőek lennének, toxikológiai vizsgálatoknak alávetve azonban megállapították, hogy ez csak irreális mennyiségben való fogyasztásuk esetén áll fenn, egyébként veszélytelenek.

A grill és nyárson sütés hatására a kiolvadó zsír rácsöppen a közvetlen lángra, parázsra, sütőlapra és rákkeltő illóanyagok keletkezhetnek belőle, amelyek visszaszállnak a húsra.

Az első 'kiindulási' szakaszban, az egészséges sejt rákkeltő tényező (például vegyszer, vírus, sugárzás vagy speciális étrendi tényezők) hatásának van kitéve. Alapvetően minden, a sejtmembránban vagy a DNS-ben kárt okozó rákkeltő anyag, karcinogénnek vagy mutagénnek tekinthető.

Erős antioxidánsként a kurkumin megvédi sejtjeinket a rákkeltő hatású szabad gyököktől, amelyek a DNS károsításával gyorsítják az öregedést.
Serkenti a zsíranyagcserét, így elősegíti a fogyást
Gyulladás gátló.

Segít a szervezetben képződő rákkeltő, szabad gyökök lekötésében. Amíg a bilirubin termelődése és kiválasztása között teljes az összhang, nincs semmi baj, ha azonban több bilirubin termelődik, vagy a megszokottnál kevesebb választódik ki, ...

A szelén ásványi anyag nagymértékben részt vesz a szervezet ellenálló képességének növelésében, és a stressz csökkentésében, egyben széles körben vizsgálják antikarcinogén (daganat ellenes) és káros sugárzás elleni hatását (egyes rákkeltő anyagok -pl.

A gyomorban a rákkeltő nitrozaminok képződését megakadályozza (gyomorrák)
A HDL koleszterinszintet (jó típusút) emeli
A hisztamin felszabadulását gátolja, ezáltal védelmet nyújt időseknek a légzőszervi megbetegedésekben
A húgyúti gyógyszerek hatását fokozza
Az immunrendszert erősíti ...

Közömbösíti néhány rákkeltő anyag hatását és védelmet nyújt bizonyos daganatos megbetegedésekkel szemben. Fontos a hasnyálmirigy működéséhez és a testszövetek rugalmasságához.

A zöld, az oolong és a fekete tea vizes és/vagy vizes-alkoholos kivonatainak, polifenolfrakcióinak és egyes polifenoljainak (EGCG, EGC, ECG, EC) antoxidáns és a szekunder-aminok rákkeltő N-nitrozo vegyületekké történő átalakulását gátló hatását in vitro és/vagy in vivo igazolták.

A dohányfüst közel 60 rákkeltő kémiai anyagot tartalmaz, és a rák mellett a szívbetegségek és a vetélés kockázatát is jelentősen növeli. Azt már tudjuk, hogy terhes nőknek tilos a dohányzás, de ugyanígy tilos a dohányfüst belélegzése is! ...

Nagyon sok gyógyszerben és gyógyhatású, valamint étrend-kiegészítő készítményben találkozhatunk a kimondottan rákkeltő ASZPARTAM nevezetű édesítő méreganyaggal, vagy fluorral. Ez a vegyszer már Európa legtöbb, míg Amerika összes államából ki van tiltva.

'Most már tudományosan is bizonyítást nyert, hogy a szolárium igenis rákkeltő.

véd a rákkeltő anyagokkal, környezeti mérgekkel, radioaktív sugarakkal szemben,
közömbösíti a sejtmérgeket,
méregtelenít a nehézfémektől (higany, kadmium, ólom),
csökkenti a civilizációs betegségek káros hatásait,
csökkenti a magas vérnyomás és az érelmeszesedés kockázatát, ...

Több bizonyíték is azt támasztja alá, hogy a rákkeltő anyagokra másképp reagál a két nem szervezete. Egyrészt a nők tüdeje általában kisebb, így a rákkeltő anyagoknak kisebb területre kell összpontosítaniuk.

A cigarettafüsthöz hasonlóan a szoláriumokban tapasztalható UV sugárzást is rákkeltőnek és veszélyesnek minősítette két jelentős szervezet: a The United States Department of Health and Human Services és a World Health Organization's International Agency for Research on Cancer.

Az élelmiszerekben vannak olyan rákkeltők, amelyek az elkészítés során, a főzés és sütés hatására keletkeznek. Kimutatható, hogy a felmelegített fehérjék mutagén hatásúak, a hevített aminosavak karcinogének (rákkeltők) lehetnek.

A rostok védőhatásukat úgy fejtik ki, hogy megnövelik a béltartalom térfogatát, felhígítják a keletkező káros (rákkeltő) anyagok koncentrációját, és mivel lerövidítik a tranzitidőt, a béltartalom áthaladásának idejét, ezek az anyagok rövidebb ideig érintkeznek a bélfallal.

Ebből adódik, hogy vannak olyan adalékanyagok, amelyeket hosszú időn keresztül használtak, majd egyszer csak kiderült, hogy például rákkeltők, és akkor betiltották.

Megelőzi, gátolja bizonyos rákos megbetegedések kialakulását (tüdő-, prosztata-, vastagbél-, végbélrák, kivéve bőrrák), terjedését, közömbösíti bizonyos rákkeltő anyagok hatását
Nélkülözhetetlen a növekedéshez ...

A vizsgálatok kiderítették, hogy több forgalmazott növényi készítmény hepatitiszt okozhat, vagy különböző rákkeltő anyagokat tartalmaz. Az alapvető probléma ezekkel a szerekkel kapcsolatban az, hogy hiányzik az érdemleges klinikai vizsgálatuk.

Elhíresztelték, hogy a szaharin rákkeltő hatású. A szaharinról azóta sem sikerült bebizonyítani, hogy rákkeltő hatású lenne. Nem úgy, mint az aszpartámról, mely bizonyítottan rákkeltő és rengeteg egyéb más betegség okozója.

Rákkeltő aflatoxint tartalmaz, amely megmagyarázza, hogy a mogyorótermesztéssel foglalkozó földművesek esetében miért olyan aránytalanul magas a rák kialakulása. Tele van gombával és gyakran rovarölő szerrel. Nem tartalmaz omega-3-at, viszont így felboríthatja az omega-6 - omega-3 arányt.

Ezek, a bizonyos növényi eredetű élelmiszerekben előforduló anyagok képesek a sejtpusztító, rákkeltő szabadgyököket semlegesíteni és elősegítik a káros anyagok szervezetből való kiválasztását. A legfontosabb bioaktív anyagok a karotinoidok (pl. a paradicsomban lévő likopin), a terpének (pl.

A mikotoxinok (emberben és állatban) rákkeltőek (aflatoxin, ochratoxin, fumonisinek), emellett immungyengítő hatásúak (ochratoxin, trichotecének), mutagének (DNS-károsítók: aflatoxin, zeralenon), teratogének (magzatkárosítók: aflatoxin, ochratoxin), szív- és érkárosítók (ergot alkaloidok), ...

hidegen sajtolt olajok hevítése nem jó, mert a bennük maradt mechanikai szennyezések (mag és héj darabkák, törmelékek) és emulgeált anyagok (fehérjék, nyálkaanyagok) hő hatására rákkeltő anyagként viselkednek és a többszörösen telítetlen kötések is könnyen oxidálódnak.

A mellékfüst, vagyis a nem közvetlenül a tüdőbe jutó füstféleség sokkal több irritáló, rákkeltő és mérgező anyagot tartalmaz.

Többségük rákkeltő. Légzési zavart, bőrirritációt, satöbbi okozhatnak magasabb koncentráció esetén. A cianid és az arzén erős méreg, a kadmium vesekárosodást okoz, a króm és a szelén nagy adagban kedvez a rák kialakulásának, a fluorid a csontokat károsítja, a higany idegméreg ...

Köztük rákkeltő szennyeződésekkel: korommal, káros szerves anyagokkal, nehézfémekkel, azbeszttel. A szennyező anyagok rátapadnak a növényi pollenek felületére, és azokat is rendkívül agresszívvá, allergénekké teszik.

A kutatók azonban megvizsgálták, hogy a dezodorok és izzadásgátlók valóban tartalmaznak-e rákkeltő méreganyagokat, illetve megakadályozzák-e a méreganyagok távozását a szervezetből, ám egyik állításra sem találtak bizonyítékot.

Hát nem a rákkeltő anyagokat tartalmazó naptejek használata. A leghatásosabb a szervezet saját védekező mechanizmusa mégpedig a superoxid dismutase-nak (SOD) hívott antioxidáns enzim, mely nem csak a szabadgyökök által okozott káros hatások ellen óv meg bennünket, ...

Fontos tudnunk, hogy a fényvédő krémek amellett, hogy maguk is rákkeltő méreganyagokból készülnek, teljesen megakadályozzák a bőrünket a D-vitamin termelésben. Egy nyolcas fényvédő faktorú (SPF=8) védelem a D-vitamint előállítani képes UVB fény 95%-át szűri meg.

Bár nem tudni, pontosan miért rákellenes a CLA, de úgy tűnik, hogy sok esetben a rákkeltő anyagokkal lép közvetlen reakcióba, csökkentve ezzel rákkeltő potenciájukat.

A probléma ott kezdődött, hogy az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerellenőrző Hivatal, az FDA nem óhajtotta engedélyezni a felhasználását, lévén az anyag bizonyítottan rákkeltő, és az idegeket is károsítja.

Jó, ha tudjuk, hogy a táplálék maga is tartalmazhat rákkeltő anyagokat, például gombatoxinokat, ezért a penészes élelmiszert inkább dobjuk ki. Ételkészítés során is keletkezhetnek egészségre ártalmas vegyületek, ezért ritkábban együnk grillezett, füstölt ételeket.

- közömbösít bizonyos rákkeltő anyagokat
- semlegesíti a savakat, erősen lúgosít
- jótékony hatású a reumás ízületi betegségekben
- enyhíti a torokfájást
- megszünteti a kellemetlen testszagot
- ellenállóbbá teszi a sejteket a baktériumokkal szemben
- szabályozza a bélműködést, az emésztést ...

Nem szeretjük őket, mert bizonyítottan rákkeltőek. Mégis sok élelmiszerben megtalálhatók, és sokszor mi magunk is segítjük őket abban hogy kialakuljanak.
A transz zsírsavak keletkezhetnek:
- növényi olajok keményítésével (hidrogénezés) lsd. margaringyártás ...

A citrom feltehetően serkenti egy olyan enzim - a glutation S-transzferáz - működését, amely a rákkeltő anyagok közömbösítésében játszik szerepet.

A C-vitamin küzdeni képes a rákos sejtek ellen is
A C-vitamin antioxidáns hatásánál fogva véd a szervezetet fenyegető rákkeltő anyagok káros hatásától. Az antioxidáns kifejezés azt jelenti, hogy az aszkorbinsavnak kémiailag olyan a szerkezete, hogy a rákkeltő anyagok szabadgyökeit megköti.

A C-vitamin antioxidáns hatásánál fogva véd a szervezetet fenyegető rákkeltő anyagok káros hatásától. Az antioxidáns kifejezés azt jelenti, hogy az aszkorbinsavnak kémiailag olyan a szerkezete, hogy a rákkeltő anyagok szabadgyökeit megköti.

A káposztafélék fogyasztásakor felszabaduló glukózinolát ugyanis képes semlegesíteni a húsok sütésekor keletkező káros, rákkeltő vegyületeket, így akár egy egyszerű káposztasaláta is egészségvédő hatású lehet.

Tartalmazzák a kozmetikai szerek, fogkrémek, samponok és hajfestékek. Allergiás bőrreakciókat válthatnak ki és rákkeltő hatásuk is ismert.
Formaldehid
Olyan piperecikkekben használatosak, mint például dezodorok vagy körömlakk. Asztmát válthat ki és potenciális rákkeltő.

Antioxidánsai védik a szervezetet a rákkeltő szabad gyököktől, erősítik a szervezet immunrendszerét, lassítják az öregedés folyamatát.
Enzimgarnitúrája segíti az anyagcsere és az emésztés egyensúlyának fenntartását.

A mesterséges napfény nem rákkeltő
A tudomány fejlődésének köszönhetően a szolárium-technika mára képessé vált a megfelelő erejű és összetételű, kontrollált fény előállítására.
Élettani tények ...

- Csökkenti a rákkeltő anyagokat mint pl..: a benzol!
- Csökkenti a dohányzás okozta bőrproblémákat!
- Csökkenti a nikotinfüggőséget!
- Csökkenti a torokfájást!
- Csökkenti a haj és a ruházat dohány szagát!
- Eltünteti a zárt terekben keletkező dohány szagot! ...

A hüvelyesek rendszeres fogyasztásával olyan növényi alkotórészek is szervezetünkbe kerülnek, melyek képesek megakadályozni egyes rákkeltő anyagok aktivizálódását. A bab és lencse csírája koncentráltan tartalmaz ilyen összetevőket.

Ezenkívül az aszkorbinsav semlegesíti a rákkeltő anyagokat és fokozza az immunrendszer aktivitását. A vérben cirkáló fehérvérsejtekben százszor több C-vitamin van, mint egyéb szövetekben. Ez azt bizonyítja, hogy kellő számú jelenlétükhöz és aktivitásukhoz nagy mennyiségű C-vitaminra van szükségünk.

Felfedezte, hogy a cigarettafüstben lévő egyik rákkeltő anyag, a benzopyrin A-vitamin-hiányt okoz.

A Földön élő hat leghosszabb életű népcsoport egyikének fiai, a hunzák napi 7-10 órát töltenek a tűző napon. Bőrükön mégsem jelennek meg káros elváltozások, mert, a napsugárzás akkor lehet rákkeltő, ha az ásványi anyagok és vitaminok hiányától legyengült szervezetet éri az ultraibolya sugárzás.

Ez a hatás már bizonyított, a rákkeltő ultraviola sugarak, a röntgensugarak, a különleges rövidhullámú gammasugarak esetében. Így azon az elven elindulva, hogy jobb félni, mint megijedni, nem szabad kézlegyintéssel elintézni azt, aminek az ellenkezőjét nem bizonyították még be.

A mesterséges édesítőknek lehet keserű mellékíze, allergiás reakciókat, puffadást válthatnak ki, és bár eddig még nem igazolták, sokan rákkeltő hatást is tulajdonítanak nekik.

a rákkeltő hatással bíró UV-B sugárral) bombázza bőrünket, így károsítva azt. A napallergia Aki napallergiás az tudja, hogy a probléma már az első napsugarakkal feltűnik.

Ellágsav-tartalmából adódóan pedig a rákkeltő anyagokat is semlegesíti.
Rengeteg C-, B1- és B2-vitamint tartalmaz. Ahogy a legtöbb bogyós gyümölcsben, így a málnában is megtalálható egy kempferol nevű, jótékony hatású vegyület.
Koleszterincsökkentő hatású.

Tényleg annyit számítana a helyes táplálkozás és a rendszeres mozgás a mellrák megelőzésében? Igen, az eddigi kutatások ezt bizonyították. Sőt, ha ezeket a kockázatcsökkentő szokásokat még azzal is kombináljuk, hogy elkerüljük a rákkeltő anyagokkal való érintkezést, ...

Az alkoholok ételek melletti alkalmazása során a kutatók megállapították, hogy a sörben lévő természetes cukrok gátolják a húsban lévő, vízben oldódó molekulák kiáramlását a felszínre, ezért azok a hő hatására nem alakulnak át rákkeltő anyagokká, ...

A hal legegészségesebb elkészítési módja a párolás, a sütés és a grillezés. Laboratóriumi vizsgálatok arra utalnak, hogy a halak füstölése és pácolása során keletkező vegyületek nagy mennyiségben rákkeltő hatásúak.
Szennyezett vizek ...

Az Egészségügyi Világszervezet nemrégiben kijelentette, hogy semmiféle karcinogén (rákkeltő) anyag nem található egyik glikozidban sem, így biztonságosabb választás a steviával való ízesítés, mint ha szacharint vagy egyéb aszpartám tartalmú édesítőt használnánk.

A túl magas hőmérséklet csökkenti a sütőolaj eltarthatóságát: a füstölési pontot csökkentő és az eltarthatóságot megrövidítő szabad zsírsavakat szabadít fel. Magas hőmérsékleten emellett nagy mennyiségű akrilamid (rákkeltő hatású bomlástermék) keletkezik.

Teája hatékony álmatlanság ellen, mint antibiotikum fertőtleníti az aftás szájüreget, gyógyítja a mandula- és hangszálgyulladást. Segít megszabadulni a candidosistól, és mivel a vastagbélben elszaporodó penészgombák rákkeltő anyagokat is produkálnak, fontos alkotórésze a rákmegelőzésre, ...

ASPCA kifejezetten ebben a témában kezdett kiterjedt vizsgálatokba, amelyeknek eredményeként megállapították, hogy az állatokra a passzív dohányosként beszívott füst számos veszéllyel jár. A nikotin a kutyáknak és macskáknak az idegrendszerét támadja, és csakúgy, mint az embernél, náluk is rákkeltő ...

Más flavonoidok-például a kvercetin és kámforolaj, amelyek nagyon sok növényi élelmiszerben jelen vannak-blokkolják azokat az enzimeket, amelyek az emberi szervezetben rákkeltő anyagokat aktiválnak, vagyis így gátolják a daganatok képződését.

A pektin jelenlétében az elfogyasztott koleszterin mindaddig a bélcsatornában marad, amíg ki nem ürül. Egy alma elfogyasztása főétkezés vagy tejtermék elfogyasztása után, egyfajta védettséget nyújt a koleszterin ellen. A pektin megköti a vastagbélben a rákkeltő anyagokat, ...

Legnagyobb mennyiségben a sárga és narancssárga zöldségekben és gyümölcsökben található, mint a barack, sárgarépa satöbbi A C-vitamin majdnem minden gyümölcsben és zöldségben megtalálható. Szabadgyök-megkötő tulajdonsága mellett erősíti az immunrendszert, és megvéd a rákkeltő anyagoktól, ...

A D-vitamin és a rák összefüggése rendkívül összetett. A bélrák esetében van rá a legtöbb bizonyíték, hogy a D vitamin alacsony szintje összefügg a daganat kialakulásával, de ez nem jelenti azt, hogy a vitaminhiány okozza a betegséget. Valószínűleg nem ez a fő rákkeltő tényező.' ...

A pektin gátolja a zsiradék felszívódását a szervezetbe, ezáltal szerepe van az érelmeszesedés veszélyének csökkentésében, valamint felveszi a vízben oldódó és a szervezetben keletkező, vagy bekerülő mérgező, esetleg rákkeltő anyagokat és kiüríti a széklettel, ...

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Vitamin, Életmód, Rákkeltő anyag, Gyógynövény, Koleszterin?

◄ Radiesztézia   Rákkeltő anyag ►
 
RSS Mobile