Kezdőlap (Rákkeltő)

 Egészség 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Egészség » Rákkeltő


 

Rákkeltő

Egészség  Radiesztézia  Rákkeltő anyag
2014.04.17

Rákkeltő anyag
Számtalan ember gondolja, hogy otthon nem érheti baj, nem lehet része a rákkeltő anyagokhoz. Nagy tévedés! Egyre inkább jellemző, hogy otthonunkban mi magunk halmozzuk fel a rákot okozó anyagokat.


Rákkeltő lehet a fekete fehérnemű

Egy Németországban végzett teszt eredménye szerint a fekete fehérneműk csábítóak ugyan, de sajnos nem egészségesek, mert a bennük lévő festékkoncentráció sok esetben túl nagy.

Rákkeltő méreg a salátában
Nagy töménységű rákkeltő és idegkárosító méreggel szennyezett salátát talált a Greenpeace az egyik budapesti szupermarketben. A méreg töménysége csaknem a nyolcvanszorosa volt a megengedett határértéknek.
hirdetés ...

Rákkeltő tartósítószerek
A vizsgálatok azt is kimutatták, hogy a vörös húsok szintén növelik a bélrák kialakulásának kockázatát, bár kisebb mértékben.

Rákkeltő hatású kémiai anyagok
Sokáig tetvek, szúnyogok ellen alkalmazták, ma a mezőgazdaságban gyomirtószerként használják az ún. klórozott szénhidrogéneket.

Rákkeltő a cukrozott gyümölcslé
Sokan kezdik a napot egy gyümölcslével, pedig nem is annyira egészséges. Sőt, káros! ...

Rákkeltő a vöröshús?
Egy közel félmillió nő és férfi bevonásával készített tanulmány eredményei szerint a vöröshúsok nagymértékű fogyasztása megnöveli több daganattípus, főként a vastagbél- és a tüdőrák kialakulásának kockázatát.
Tweet ...

Rákkeltő lehet az altató
Egy szakértő szerint négyszeresére emeli a kockázatot
megosztás ...

Rákkeltő a horkolás közben tartott légzésszünet?
A mellrák korai felismerésére új, hőérzékelő módszert fejlesztettek ki
Legfrissebb cikkek ...

Megbúvó rákkeltők a háztartásunkban
Írta: Horváth Rita
Fotó: blog.kanelstrand.com21. század ide vagy oda, sok rákkeltő anyagot tartalmazó termékkel találkozunk a boltokban. Saját felelősségünk, hogy megszabaduljunk e tartozékoktól.

Mérgek és rákkeltő vegyszerek a narancs héjában
Nemcsak gombákat és élősködőket, hanem a Magyarországon betiltott DDT-t és rákkeltő vegyszereket is tartalmazhat a Magyarországra importált citrusfélék héja.

A konyhakész húsfélék közül a hot dog és egyes felvágottak kevesebbet tartalmaznak a rákkeltő, úgynevezett heterociklusos aminokból, mint a szalonna vagy a sült csirke - állítják a Kansas Állami Egyetem kutatói.

Rákkeltő, mérgező E-számok - mi van abban, amit megeszel?
A híreszteléseknek megfelelően minden adalékanyag káros? Kicsit utánajártunk a dolognak…
hirdetés ...

Rákkeltő adalékanyagok (!!!)
E131, E142, E210, E211, E213, E214, E215, E216, E217, E239
Főleg füstölt húsárukban: E249, E250, E251, E252
Felhasznált irodalom: ...

Rákkeltő hatású tartósító és fertőtlenítő szer. Károsítja az örökítő sejteket. A szempillafestéket konzerválják formaldehid származékkal. Azonkívül a spirálokban gyakran az allergiát kiváltó nikkellel és krómmal együtt található meg.

Rákkeltő ?
Egyre több adat utal arra, hogy a hintőport használó nőknél jelentősen megnő a petefészekrák kialakulásának valószínűsége.
Egyes becslések szerint az eseteknek akár 10%-ában is szerepe lehet a hintőpornak.

Rákkeltő édesítőszerek
Az, hogy az édesítőszerek hizlalnak, régen bebizonyították.

rákkeltő anyagok megkötésében, hatástalanításában.
- Fokozza és gyorsítja az alkohol oxidatív lebomlását.
- Antiketogén, csökkenti az acetonképződést. Csökkenti a vér szabad zsírsavtartalmát.

Rákkeltő, daganatot előidéző.
');" onmouseout="return nd();"
karcinogének okozta hatásoktól, erősítik az
Két részből áll: a velünk született és a szerzett immunitásból.');" onmouseout="return nd();" ...

Fokozottan rákkeltő
E 330 legveszélyesebb !!!
( konzerv tengeri rák húsában található, konzerv gombában, ...

A dohányfüst rákkeltő radioaktív anyagokat tartalmaz
Ma sokan óvakodnak a radioaktív sugárzástól, sokan törekszenek minimumra csökkenteni a fogorvosi, orvosi röntgenvizsgálatok számát, hogy ne tegyék ki magukat felesleges sugárzásnak.

Fokhagyma, vöröshagyma, póréhagyma és metélőhagyma - megkönnyíthetik a rákkeltő anyagok kiválasztását.

Védelmet nyújt a rákkeltő anyagok ellen.
Nagyobb mennyiségben hashajtóként hat.
Csökkenti a vénában képződő vérrögök gyakoriságát.

Az egyesek szerint rákkeltő akrilamid számos élelmiszeripari termékben, ezen kívül pelenkában és kozmetikumokban is megtalálható. Nagy dózisban bizonyítottan bőrirritációt, szemviszketés és felsőlégúti zavarokat okoz.
9. Biszfenol A ...

Az UV-B szintén pigmentképző, de a barnulás, amelyet előidéz, nem tartós, viszont gyulladást, bőrpírt okoz, rákkeltő hatása az, ami miatt különös figyelmet kell fordítanunk a napon tartózkodás szigorú szabályaira.

A rákkeltő hatásuk ma már nem vitatott. Hormonok: egyre növekvő mértékben használatosak az állattenyésztésben, mint fogamzásgátlók újabb szennyezésként és hosszú távú károsító hatásuk még nincs is teljesen feltérképezve.

Fontos ezt hangsúlyozni, mivel az ezerkilenszáz- kilencvenes években rengeteg sajtóközlemény látott napvilágot arról, hogy a szilikon-implantátumok rákkeltőek, bizonyos immunologiai-, kötőszöveti betegségeket okoznak, ...

A ciklamát és az aszpartám esetében felröppentek olyan hírek, miszerint rákkeltőek lennének, toxikológiai vizsgálatoknak alávetve azonban megállapították, hogy ez csak irreális mennyiségben való fogyasztásuk esetén áll fenn, egyébként veszélytelenek.

A grill és nyárson sütés hatására a kiolvadó zsír rácsöppen a közvetlen lángra, parázsra, sütőlapra és rákkeltő illóanyagok keletkezhetnek belőle, amelyek visszaszállnak a húsra.

Az első 'kiindulási' szakaszban, az egészséges sejt rákkeltő tényező (például vegyszer, vírus, sugárzás vagy speciális étrendi tényezők) hatásának van kitéve.

Erős antioxidánsként a kurkumin megvédi sejtjeinket a rákkeltő hatású szabad gyököktől, amelyek a DNS károsításával gyorsítják az öregedést.
Serkenti a zsíranyagcserét, így elősegíti a fogyást
Gyulladás gátló.

Segít a szervezetben képződő rákkeltő, szabad gyökök lekötésében. Amíg a bilirubin termelődése és kiválasztása között teljes az összhang, nincs semmi baj, ha azonban több bilirubin termelődik, vagy a megszokottnál kevesebb választódik ki, ...

A szelén ásványi anyag nagymértékben részt vesz a szervezet ellenálló képességének növelésében, és a stressz csökkentésében, egyben széles körben vizsgálják antikarcinogén (daganat ellenes) és káros sugárzás elleni hatását (egyes rákkeltő anyagok ...

A gyomorban a rákkeltő nitrozaminok képződését megakadályozza (gyomorrák)
A HDL koleszterinszintet (jó típusút) emeli
A hisztamin felszabadulását gátolja, ezáltal védelmet nyújt időseknek a légzőszervi megbetegedésekben ...

Közömbösíti néhány rákkeltő anyag hatását és védelmet nyújt bizonyos daganatos megbetegedésekkel szemben. Fontos a hasnyálmirigy működéséhez és a testszövetek rugalmasságához.

A zöld, az oolong és a fekete tea vizes és/vagy vizes-alkoholos kivonatainak, polifenolfrakcióinak és egyes polifenoljainak (EGCG, EGC, ECG, EC) antoxidáns és a szekunder-aminok rákkeltő N-nitrozo vegyületekké történő átalakulását gátló hatását in ...

A dohányfüst közel 60 rákkeltő kémiai anyagot tartalmaz, és a rák mellett a szívbetegségek és a vetélés kockázatát is jelentősen növeli. Azt már tudjuk, hogy terhes nőknek tilos a dohányzás, de ugyanígy tilos a dohányfüst belélegzése is! ...

Nagyon sok gyógyszerben és gyógyhatású, valamint étrend-kiegészítő készítményben találkozhatunk a kimondottan rákkeltő ASZPARTAM nevezetű édesítő méreganyaggal, vagy fluorral.

véd a rákkeltő anyagokkal, környezeti mérgekkel, radioaktív sugarakkal szemben,
közömbösíti a sejtmérgeket,
méregtelenít a nehézfémektől (higany, kadmium, ólom),
csökkenti a civilizációs betegségek káros hatásait, ...

Több bizonyíték is azt támasztja alá, hogy a rákkeltő anyagokra másképp reagál a két nem szervezete. Egyrészt a nők tüdeje általában kisebb, így a rákkeltő anyagoknak kisebb területre kell összpontosítaniuk.

A cigarettafüsthöz hasonlóan a szoláriumokban tapasztalható UV sugárzást is rákkeltőnek és veszélyesnek minősítette két jelentős szervezet: a The United States Department of Health and Human Services és a World Health Organization's International ...

Az élelmiszerekben vannak olyan rákkeltők, amelyek az elkészítés során, a főzés és sütés hatására keletkeznek. Kimutatható, hogy a felmelegített fehérjék mutagén hatásúak, a hevített aminosavak karcinogének (rákkeltők) lehetnek.

A rostok védőhatásukat úgy fejtik ki, hogy megnövelik a béltartalom térfogatát, felhígítják a keletkező káros (rákkeltő) anyagok koncentrációját, és mivel lerövidítik a tranzitidőt, a béltartalom áthaladásának idejét, ...

Ebből adódik, hogy vannak olyan adalékanyagok, amelyeket hosszú időn keresztül használtak, majd egyszer csak kiderült, hogy például rákkeltők, és akkor betiltották.

Megelőzi, gátolja bizonyos rákos megbetegedések kialakulását (tüdő-, prosztata-, vastagbél-, végbélrák, kivéve bőrrák), terjedését, közömbösíti bizonyos rákkeltő anyagok hatását
Nélkülözhetetlen a növekedéshez ...

A vizsgálatok kiderítették, hogy több forgalmazott növényi készítmény hepatitiszt okozhat, vagy különböző rákkeltő anyagokat tartalmaz. Az alapvető probléma ezekkel a szerekkel kapcsolatban az, hogy hiányzik az érdemleges klinikai vizsgálatuk.

Elhíresztelték, hogy a szaharin rákkeltő hatású. A szaharinról azóta sem sikerült bebizonyítani, hogy rákkeltő hatású lenne. Nem úgy, mint az aszpartámról, mely bizonyítottan rákkeltő és rengeteg egyéb más betegség okozója.

Rákkeltő aflatoxint tartalmaz, amely megmagyarázza, hogy a mogyorótermesztéssel foglalkozó földművesek esetében miért olyan aránytalanul magas a rák kialakulása. Tele van gombával és gyakran rovarölő szerrel.

Ezek, a bizonyos növényi eredetű élelmiszerekben előforduló anyagok képesek a sejtpusztító, rákkeltő szabadgyököket semlegesíteni és elősegítik a káros anyagok szervezetből való kiválasztását. A legfontosabb bioaktív anyagok a karotinoidok (pl.

A mikotoxinok (emberben és állatban) rákkeltőek (aflatoxin, ochratoxin, fumonisinek), emellett immungyengítő hatásúak (ochratoxin, trichotecének), mutagének (DNS-károsítók: aflatoxin, zeralenon), teratogének (magzatkárosítók: aflatoxin, ochratoxin), ...

hidegen sajtolt olajok hevítése nem jó, mert a bennük maradt mechanikai szennyezések (mag és héj darabkák, törmelékek) és emulgeált anyagok (fehérjék, nyálkaanyagok) hő hatására rákkeltő anyagként viselkednek és a többszörösen telítetlen kötések is ...

A mellékfüst, vagyis a nem közvetlenül a tüdőbe jutó füstféleség sokkal több irritáló, rákkeltő és mérgező anyagot tartalmaz.

Köztük rákkeltő szennyeződésekkel: korommal, káros szerves anyagokkal, nehézfémekkel, azbeszttel. A szennyező anyagok rátapadnak a növényi pollenek felületére, és azokat is rendkívül agresszívvá, allergénekké teszik.

A kutatók azonban megvizsgálták, hogy a dezodorok és izzadásgátlók valóban tartalmaznak-e rákkeltő méreganyagokat, illetve megakadályozzák-e a méreganyagok távozását a szervezetből, ám egyik állításra sem találtak bizonyítékot.

Hát nem a rákkeltő anyagokat tartalmazó naptejek használata. A leghatásosabb a szervezet saját védekező mechanizmusa mégpedig a superoxid dismutase-nak (SOD) hívott antioxidáns enzim, ...

Fontos tudnunk, hogy a fényvédő krémek amellett, hogy maguk is rákkeltő méreganyagokból készülnek, teljesen megakadályozzák a bőrünket a D-vitamin termelésben.

Alfatoxinok: Mycotoxinok (gombamérgek), amelyek a gombával fertőzött élelmiszerekben bizonyos gombafajok termelnek. Rendkívül mérgezőek lehetnek. Májkárosító, rákkeltő hatásúak lehetnek.

a rákkeltő hatással bíró UV-B sugárral) bombázza bőrünket, így károsítva azt. A napallergia Aki napallergiás az tudja, hogy a probléma már az első napsugarakkal feltűnik.

Ellágsav-tartalmából adódóan pedig a rákkeltő anyagokat is semlegesíti.
Rengeteg C-, B1- és B2-vitamint tartalmaz. Ahogy a legtöbb bogyós gyümölcsben, így a málnában is megtalálható egy kempferol nevű, jótékony hatású vegyület.

Igen, az eddigi kutatások ezt bizonyították. Sőt, ha ezeket a kockázatcsökkentő szokásokat még azzal is kombináljuk, hogy elkerüljük a rákkeltő anyagokkal való érintkezést, akkor a megelőzés még eredményesebb lehet.

Lásd még: Lásd még: Vitamin, Életmód, Vitaminok, Gyógynövény, Rákkeltő anyag

Egészség  Radiesztézia  Rákkeltő anyag
2014.04.17

 
RSS Mobile