Kezdőlap (Orrcsepp)

 Egészség 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Egészség » Orrcsepp


 

Orrcsepp

Egészség  Nyugtatók  Öngyógyító folyamat

Az orrcsepp "feladatai"
javítja az orr nyálkahártyájának állapotát: elősegíti az orrüregben lévő váladék, gyulladásos mediátor (közvetítő) anyagok eltávolítását, lelohasztja a gyulladás miatt duzzadt orrnyálkahártyát.


Sajnos az hosszas használata valóban tönkreteheti az orr nyálkahártyáját, ráadásul egy idő után már nem is használ. Mindenképpen abba kellene hagynia a rendszeres használatot.
HasznosÖn szerint ez a válasz hasznos volt ...

Orrcsepp helyett: élettani sóoldat
A gyógyszertárban kapható élettani (fiziológiás) sóoldatból (0,9%-os konyhasóoldat) néhány cseppet mindkét orrlyukba csöppentve, eltávolíthatjuk az orrnyálkahártyán és a melléküregekben letapadt allergéneket, ...

-
(először fellazítani a váladékot például tengervízzel, kamillateával,
fiziológiás oldattal, aztán leszívjuk és utána cseppentünk el)
- nyáron naptej ...

Az orrcsepp csak ront az orrfolyáson?
Lehet, hogy túl gyakran használja az orrdugulás elleni cseppet.

et házilag is készíthetünk
Himalája vagy tengeri só felhasználásával enyhén sós oldatot kell készíteni. Ez 1 deci vízhez körülbelül egy késhegynyit jelent.

Orrcseppként az eldugult, náthás orrot teszi szabaddá.
A savas víz külsőleg, a bőrre gyakorol jótékony hatást.
Tovább az RO víztisztítókhoz.

Az el vigyázzunk, soha ne használjunk többet, mint amennyit az orvos megenged, mert a túlzott használat káros lehet. A túlzott alkalmazása köhögést és félrenyelést okozhat.

Az orrcseppek összehúzzák az orrnyálkahártya ereit, csökkentve ezzel annak duzzanatát. Alapos orrfújás után alkalmazzuk, naponta háromszor. Enyhén döntsük hátra fejünket, majd cseppentsünk mindkét orrjáratba.

Szem- és ekkel erősíthet
Szemcseppekkel és orröblítővel (orrmosó / neti kanna) egészítheti ki a szénanátha elleni arzenált.

Orrcseppként a következő keverék vált be: 30 ml konyhasóoldathoz 3-3 csepp iszalagot, katángkórót és vadalmát adunk. Borogatáshoz fél liter vízhez 5 csepp eszenciát adunk.

Dönthetünk a hagyományos gyógyszer, , szemcsepp megoldások mellett, vagy ha hosszú távú megoldást szeretnénk, választhatjuk az immunterápiát.

Bánjunk óvatosan az orrcseppekkel!
Az említett panaszok súlyosságából adódóan az allergiások érthető módon azonnali és tartós megoldást keresnek a tünetek enyhítésére.

Adtam neki toroköblögetőt, et, Panadolt a lázcsillapításra, és mivel már ismerte az Energy termékeit, és jó tapasztalatai voltak, elkezdtük a Drags imun szedését is (3 x 10 cseppet naponta).

100 fölött volt az egyféle homeopátiás szerrel (Aconitum napellus, Apis mellifica, Belladonna, Capsicum, Chamomilla, Kalium bichronicum, Lachesis, Lycopodium, Mercurius solubilis, Okoubaka) kezelt gyermekek száma, míg 28-an különféle orrcseppeket, ...

Fontos a nyálkahártyák kiszáradásának megakadályozása, ez bőséges folyadékbevitellel és ek használatával oldható meg. A nem túl gyakran jelentkező és nem túl magas láz csillapítására is szükség lehet.

A modern terápiás alkalmazások közül első helyen a légzőszervi betegségek említhetők meg, inhalálószerként orrcseppben, orrkenőcsökben és mellkasi kenőcsökben alkalmazva enyhítik a légúti panaszokat.

Fontos, hogy az arcüreggyulladás terápiáját orvos határozza meg, ugyanis szükség lehet antibiotikumokra, speciális ekre, helyi kezelésekre vagy esetenként az arcüreg átöblítésére /felszúrására/.

Az orrszívás után érdemes a patikákban kapható orrcseppek valamelyikét használni. De ha nem akarunk egyből a gyógyszertárba rohanni, megpróbálkozhatunk az anyatejjel is. Sőt. Ez a legtermészetesebb orrcsepp, ami szoptatás előtt és után alkalmazandó.

A nyálkahártyaduzzanat lelohasztásához orrspray vagy használata ajánlott.

Szemcsepp, orrcsepp, fülcsepp
Herpesz elleni készítmények
Rovarcsípés, szúnyogcsípés
Fogíny ecsetelők, szájápolók
Körömgomba és lábgomba
Szemölcs, tyúkszem, pattanás
Sebkezelők és fertőtlenítők
Kézfertőtlenítők
Rándulás, ficam, ízületek ...

Xylometazolin és orrspray, legfeljebb 0,05%-os töménységű
32. Nátrium-kromoglikátot tartalmazó és orrspray, legfeljebb 2%-os töménységű és 10 ml-nyi, adagolt gyógyszerforma esetén legfeljebb 3 mg/adag ...

Igaz-e az állítás, hogy az orrcseppek károsak, hogy hozzájuk lehet szokni, és ha igen, mi egyebet tehetsz a szabad légzésért? Tovább
hirdetés
Tetszett a cikk? Ide kattintva kedvenceid közé teheted az Ötvenentúl.hu-t! ...

Az orrdugulás megszüntetésére és az orrfolyás mértékének csökkentésre alkalmasak az ek, ezek általában gyógyszertárakban kaphatók. A száraz köhögés esetén a párásítás sokat javíthat a tünetek enyhítésén.

napgomba kezelése házi praktika
horkolás elleni orrcsepp
Megosztás:
Kategória: Vitaminok Címkék: antioxidáns védelmi rendszer, ásványi anyagok, nyomelemek, oxidatív károsodás, oxidatív stressz, szabadgyökök, vitaminok ...

Ilyenkor hatásos lehet, ha az orrbemenetbe el átitatott vattát helyeznek és az orrszárnyakat a vattára nyomják 5 percig, könnyedén előrehajtott fej mellett. A tarkóra helyezett hideg borogatás vagy ún.

Az orrnyálkahártya-lohasztó orrcseppeket és spray-ket azonban ajánlatos elkerülni. Az orr nyálkahártyája pár nap után hozzászokik a szerhez, és az nem hogy segítene, inkább csak tovább ront a helyzeten.

Kerülendő a nyálkahártyalohasztó ek használata, mert huzamos kezelés esetén ezek hozzászokáshoz veszetnek, károsítják a nyálkahártyát, és épp olyan tünetet (orrdugulás) okoznak, mint ami ellen használjuk.

Számos gyorsan felírt orrcsepp, szemcsepp, allergia elleni gyógyszer sem szüntette meg a tüneteket, a panaszok fennállása pedig nemcsak az ő, de párja életét sem könnyítették meg.

Mire jók ezek a téli esték azon kívül, hogy a szeretteinkre figyelünk? Hát arra, hogy végre magunkra is jusson időnk! Egy szabad hétvége pont elég egy átfogó immunerősítésre - ek és pirulák helyett.
Miért jó a D-vitamin?
  ...

Ki kell kényszeríteni, hogy az asztmás, allergiás, tojásfehérje érzékeny emberek hozzájuthassanak a nekik megfelelő oltóanyaghoz. Ha kis gyermekeket kívánnak oltani, akkor be kell hozatni az orrcsepp formátumot (Amerikában egész jól bevált).

De ezektől függetlenül is nagymértékben lecsökkenhet a negatív gondolkodásmód, a zaklatott életvitel, túlhajszoltság vagy stressz miatt. Vizsgáld meg a dolgok lelki hátterét is, mielőtt egyből a gyógyszerekhez, ekhez nyúlnál! ...

Az orrnyálkahártya duzzanatát homeopátiás orrcseppel, vagy Apis mellificaval csökkenthetjük.

Lásd még: Lásd még: Gyógyszerész, Vitamin, Vitaminok, Elsősegély, Köhögéscsillapító

Egészség  Nyugtatók  Öngyógyító folyamat

 
RSS Mobile