Kezdőlap (Nyirokdrenázs)

 Egészség 

  » »
 
   

Nyirokdrenázs

Egészség  Nyaralás  Nyirokkeringés

Nyirokdrenázs: dr. Emil Vodder dán masszázsterapeuta és felesége fejlesztette ki az 1930-as években. Gyengéd, finom, ismétlődő mozdulatokra épül.
Drén: elvezetést jelent.
Hatása: ...


A nyirokdrenázs alkalmazási területei:
a nyirokmasszázs alkalmas a nyirokmirigy duzzanatok megszüntetése, nyirokpangás (ödéma) eloszlatása,
alkalmazható fizikai sérülések következtében, a szövetekben felgyülemlett folyadékok eltávolítása, ...

Mire hat a nyirokdrenázs?
Sokféle hatásmechanizmusa miatt a nyirokdrenázs több területen alkalmazható. A legfontosabbakat szeretném kiemelni. Lazítás: Az 'aktiváló' vegetatív idegünk fő működése a tevékenységre való serkentés.

Nyirokdrenázs
A nyirokdrenázs masszázs megalapítója Emil Vodder dán orvos. A módszer lényege, hogy serkentse illetve normalizálja a nyirok folyását a kötőszövetekben, aktivizálja az anyagcsere folyamatokat.

A nyirokdrenázs technikája
Az alapmozdulatok lényege egy szív felé haladó, pumpáló jellegű mozgás, amely segíti a nyirok elfolyását a kulcscsont feletti területen.

Masszírozás és nyirokdrenázs

A szokásos gyúrás (klasszikus masszázs) és a sajátkezű masszírozás természetesen tilos a vénagyulladás és a trombózis esetén.

Az első fázisban a duzzanat csökkentése a cél a folyadékmennyiség eltávolításával, amely részei: manuális nyirokdrenázs (speciális fogástechnikával fokozza a nyirokerek befogadó kapacitását, úgy hogy ne fokozza a nyiroktermelést), ...

A nyirokdrenázs során köröző nyomással végez masszázst a szakember, hogy a nyirok- és vérkeringésre gyakoroljon jótékony hatást. Az eljárás aktivizálja az immunrendszert, csillapítja a fájdalmat, csökkenti a duzzanatokat, eltávolítja az ödémákat stb.

Ilyenek például a lávaköves masszázs, orosz tibeti mézes masszázs, nyirokdrenázs, svéd masszázs.
Adatvédelmi Irányelv
Gyógyvíz fajták ...

Kerüljük a forró fürdőt!
Masszírozzuk gyengéden!
Naponta legfeljebb egyszer, alulról felfelé masszírozzuk át finoman lábainkat. A pezsgőfürdő és a nyirokdrenázs is jelentősen hozzájárulhat a vénás- és nyirokkeringés javításához.

Lásd még: Lásd még: Masszázs, Immunrendszer, Nyirokkeringés, Idegrendszer, Életmód

Egészség  Nyaralás  Nyirokkeringés

 
RSS Mobile