Kezdőlap (Nyirokdrenázs)

 Egészség 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Nyirokdrenázs

Egészség  Nyaralás  Nyirokkeringés

Nyirokdrenázs: dr. Emil Vodder dán masszázsterapeuta és felesége fejlesztette ki az 1930-as években. Gyengéd, finom, ismétlődő mozdulatokra épül.
Drén: elvezetést jelent.
Hatása: ...


A nyirokdrenázs alkalmazási területei:
a nyirokmasszázs alkalmas a nyirokmirigy duzzanatok megszüntetése, nyirokpangás (ödéma) eloszlatása,
alkalmazható fizikai sérülések következtében, a szövetekben felgyülemlett folyadékok eltávolítása, ...

Nyirokdrenázs
A nyirokdrenázs masszázs megalapítója Emil Vodder dán orvos. A módszer lényege, hogy serkentse illetve normalizálja a nyirok folyását a kötőszövetekben, aktivizálja az anyagcsere folyamatokat. A nyirokdrenázs biztosítja a sejtek tápanyagokkal történő akadálytalan ellátását.

- nyirokdrenázs
ellenállóképesség csökkenése
- immuntréning: szauna hetente, váltott zuhany naponta- rendszeres életvitel ...

Masszírozás és nyirokdrenázs

A szokásos gyúrás (klasszikus masszázs) és a sajátkezű masszírozás természetesen tilos a vénagyulladás és a trombózis esetén. A visszértágulatokat legfeljebb a szív irányában finoman, felületesen simogatva lehet néhanapján megmasszírozni.

Az első fázisban a duzzanat csökkentése a cél a folyadékmennyiség eltávolításával, amely részei: manuális ~ (speciális fogástechnikával fokozza a nyirokerek befogadó kapacitását, úgy hogy ne fokozza a nyiroktermelést), rugalmas pólya viselése, gyógytorna, ...

A ~ során köröző nyomással végez masszázst a szakember, hogy a nyirok- és vérkeringésre gyakoroljon jótékony hatást. Az eljárás aktivizálja az immunrendszert, csillapítja a fájdalmat, csökkenti a duzzanatokat, eltávolítja az ödémákat stb.

Kerüljük a forró fürdőt!
Masszírozzuk gyengéden!
Naponta legfeljebb egyszer, alulról felfelé masszírozzuk át finoman lábainkat. A pezsgőfürdő és a ~ is jelentősen hozzájárulhat a vénás- és nyirokkeringés javításához.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Lávaköves masszázs, Svéd masszázs, Kínai masszázs, Hátmasszázs, Testmasszázs?

◄ Nyaralás   Nyirokkeringés ►
 
RSS Mobile