Kezdőlap (Nemi hormon)

 Egészség 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Egészség » Nemi hormon


 

Nemi hormon

Egészség  Natto  Niacin

Férfi nemi hormonok
A nők szexuális irányultságát befolyásoló, nem genetikai tényezők közül kiemelkedik az, hogy a magzat az anyaméhben milyen mértékben találkozott férfi nemi (androgén) hormonokkal.


A női ok közül a kutatások leginkább az ösztrogének felé irányulnak. Olyan pszichoaktív molekuláról van szó, amely hatással van a hangulatra, az általános állapotra, az életminőségre.

A nemi hormonális hatások beindulása az izomzat fejleszthetőségét megalapozzák, így 13-14 éves kortól az izmok maximális ereje, tömege is jól fejleszthető.

Női ok betegségei, Férfi ok betegségei, Hipofízis betegségei, ...
Ideggyógyászati megbetegedések
Williams-szindróma, Migrén, Polyneuropathia, ...

A női nemi hormon, az ösztrogén emlőrákban játszott szerepének felfedezését követően a kutatók más daganatok hormonális hátterét is tanulmányozni kezdték.

A ok születésünktől fogva megtalálhatók a szervezetünkben, de először csak kis mértékben. Hét és kilenc év között a lányoknál változik, míg a fiúknál a pubertás, később köszönt be és másfajta törvények szerint zajlik le.

Serkenti a női nemi hormonjaink termelődését. Szabályozza a hormonháztartást, javítja a menstruációt megelőző tüneteket: azaz csökkenti a mellfeszülést, az idegességet (amelyet sajnos nagyobb részt a családtagjainkon töltünk ki), a fejfájást, ...

A koleszterinből a különböző szervek, néha csak csekély módosítással, egymástól egészen eltérő hatású vegyületeket hoznak létre, amelyeket gyűjtő néven szteroidoknak neveznek. Ezek közé tartoznak a hím-és a női ok, ...

Mi a szerepük a nemi hormonoknak és a klimaxnak?
A klimaktériummal a női nemi hormon termelése csökken (ösztrogének, progeszteron), ami fokozza a csontfaló sejtek parathormon-érzékenységét és ezzel a csontleépülést, a csontritkulást, ...

A legfontosabb női t, az ösztrogént - amely szteroid vegyületek kombinációja - már régóta bevetik a prosztatarákkal szembeni hadjáratban.

Vannak kutatók, akik szerint ez az összefüggés a nemi hormon szintjével áll kapcsolatban.
A víz külsőleg való alkalmazása a legkülönfélébb ízületi gyulladások esetében is hatásos lehet.

A prosztata, és nem kis mértékben a belőle kiinduló rák fejlődése is a tesztoszteron és más hím ok (androgének) jelenlététől függő, vagyis hormonfüggő folyamat.

Az ember sejtjei folyamatosan igénylik ezt a molekulát az új sejthártyák szintéziséhez, nélkülözhetetlen továbbá a mellékvesekéreg-hormonok, a hím és női nemi hormonok, a D-vitamin szervezeten belüli bioszintéziséhez.

Ha a vizsgálat fokozott csontleépülést mutat, érdemes elkezdeni a ok szedését (HRT=Hormonal Replacement Therapy).

- A nemi hormonok termelésében.
- Az idegek fejlődésében és működésében.
- A természetes falósejtek aktiválásában.
Mennyit?

Feltehetően minden egyes, a serdülőkor bekövetkezte előtti fizikailag nagyon aktív év, 5 hónappal késlelteti a szintek növekedését (Bernardot, 1989).

A női nemi hormon (ösztrogén) eredendően megvédi a nőket a szívbetegségek ellen, azonban a dohánynak női nemi hormon közömbösítő hatása van, ami tovább rontja a női dohányosok betegségek elleni védelem esélyeit.

A szervezet koleszterinből készíti a D-vitamint, amely alapanyaga a férfi és női oknak, ezek állítólag a fiatalságért is felelnek.

Fontos szerepet játszik a nemi hormonok/testosteron, progeszteron, ösztrogén/, a kortizon, tiroxin, insulin szintézisében. Nélkülözhetetlen a szervezet energia termelésében. Fontos szerepe van a méregtelenítésben.

Az E-vitamin segíti a ok működését, ezért fogyassz sok teljes kiőrlésű lisztből készült pékárut, búzacsírát, sütéshez használj növényi olajokat.
A spontán vetélés leggyakoribb oka a folsavhiány.

Mindkét nemben - többek között - azon nemi hormonokat termelik, amelyeket főként és nagy mennyiségben amúgy az ivarmirigyek bocsátanak ki. A kéreghormonok elválasztását elsősorban a hipofízis elülső lebenye által termelt ACTH termelése befolyásolja.

Az alkohol befolyásolja a ok szintjét: mindkét nemben fokozódik az ösztrogén-aktivitás, ami nőknél fokozott libidót, férfiaknál impotenciát okozhat. Az alkoholista férfiak emlője megnagyobbodik, mivel fokozódik a prolaktintermelés.

A Majálison az érdeklődők megtudhatták továbbá, hogy ugyan a nők szervezetében a menopauzáig termelődő női nemi hormonok valamilyen szintű védettséget adnak a szívinfarktus ellen, ...

A női , az ösztrogén zsírban termelődik és gyors súlyvesztés esetén ez a hormon nem tud megfelelően termelődni. Az extrém kövérséggel, evészavarokkal küzdő lányoknál szintén kimaradhat a vérzés.

Azt javaslom, hogy a nemi hormonokon kívül a pajzsmirigy hormonjait is vizsgáltassa ki.

inzulin, tesztoszteron ), és leginkább a hajban, a szemben, és a férfi nemi szervekben, kisebb mennyiségben a májban, vesékben és az izmokban található.

A kalcium ásávnyi anyag lerakódását a csontokban a nemi hormonok is szabályozzák (szexuálszteroidok), idős korban csökkenő szintjük hozzájárul a csontritkulás kialakulásához. Nők esetében 30-35 éves kortól évente kb.

A jelenlegi álláspont az, hogy a tünetekért a ok és a szerotonin kölcsönhatása a felelős. A pontos patomechanizmus megismerése azonban még várat magára.

Androgén hormonokférfi (hím) nemi hormonok. Elsősorban a herében termelődnek, de a mellékvesékben is megtalálhatók.

Ezt elsősorban a ok termelődésének csökkenése és a gyógyszerek mellékhatásai okozzák. (Nem csak nőknél, férfiaknál is!) Az eredmény: akár egy rossz mozdulat is elég, hogy megtörténjen a baj.

Szerepe a D - vitamin és az ösztrogén (nemi hormon) anyagcserében, és az immunfunkciók szabályozásában van. Csökkenti a kalcium és a magnézium ürülését a vizelettel, ezáltal segíti a csontképzést, akadályozza a csontritkulás kifejlődését.

A szibériai ginszeng a szellemi és a fizikai erő serkentője, a női hiányából eredő tüneteket csökkenti, valamint véd a rákos betegségek ellen. Az édesgyökér segít a depresszió leküzdésében, erősíti az immunrendszert, és védi a májat.

Jázmin: nemi hormonokat serkenti, erotikus illat. Jól harmonizál a bergamottal, rózsával, ilang-ilanggal, muskotályzsályával, szantállal.
Levendula: 'világosságot teremt az életben'.

Lásd még: Lásd még: Egészségügy, Gyógyszerész, Vitamin, Tabletta, Terápia

Egészség  Natto  Niacin

 
RSS Mobile