Kezdőlap (Napozás)

 Egészség 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Egészség » Napozás


 

Napozás

Egészség  Mozgásszegény életmód  Napozószer

Napozás és az allergia
Napjainkban a barna bőr divatjának hódolók egyenletes barnaságukért szinte mindenre hajlandóak, ám ennek elérése után mégsem vallhatják mindannyian elégedettnek magukat. Az óvatlan és felelőtlen napozásnak ugyanis ára van! ...


Napozás - Mit üzen a bőrünk?
Ma már (remélhetőleg) mindenki tisztában van azzal, miért veszélyes, ha leégünk. A bőrünk azonban más jelekkel is üzen. Vajon tisztában vagyunk-e azzal, melyik folt mit jelent, és hogyan kezelhető? Dr.

Napozás: halálos divat?
Az óvatosság, a megfelelő fényvédelem életet menthet
megosztás ...

A napozásról
Ha a bőrt előzetes szoktatás nélkül érik hosszabb időn át a napfényben lévő ibolyántúli (UV) sugarak, az nemcsak leég, hanem idő előtt öregedésnek is indul., és nagyobb valószínűséggel alakulnak ki benne rákos elváltozások.

A napozás árnyékos oldala
1 . oldal
Bőrünk szerkezete - Napégés - Később jelentkező bőrbántalmak ...

Napozás előtt bőrvizit
A melengető tavaszi napfény mindenkit kicsalogat a szabadba.

A napozás
Hogyan védekezzünk?

Napkultusz régen és ma
A Nap éltető sugarai és a belőle származó energia nélkül nem lenne élet a Földön.

A napozás hasznos is lehet, hiszen szinte mindenki D-vitamin hiányos. Azonban egyáltalán nem mindegy, hogy hogyan tesszük ki magunkat a sugaraknak! ...

Éltető napfény - napozás a babával
Írta: Burján Judit
Nagyon sok jó tanács ismert a napozással kapcsolatban, nézzük hát mit lehet tudni a babák érzékeny bőréről! ...

D-vitamin és a napozás
UV-sugárzás hatására a bőrünkben található koleszterin közvetlenül D-vitaminná alakul át. A szervezetünk számára szükséges D-vitamin több mint 90 százaléka a bőrünkben képződik, ehhez napfényre van szükség.

D-vitamin hiány napozás ellenére?
Küldje tovább ismerősének!
A D-vitamin fontossága mára már köztudottá vált, mostanra leginkább csak a mennyiséggel kapcsolatos viták és a napfény szerepe okoz fennakadásokat.

Ugyanakkor fontos hangsúlyozni, hogy a mértékletes napozásnak számos előnye van. Sőt, szakemberek szerint az ultraibolya sugaraknak a napozás mellőzése miatt fellépő hiánya káros hatással lehet a szervezetre.

Napozás
A kisbabákat csak árnyékban napoztassuk, testüket teljesen fedjük be lenge ruhával, a fejükön legyen kalap, amely árnyékolja arcocskájukat is. Adjunk rájuk leheletvékony zoknit is, a lábfejük nagyon érzékeny.

Napozás, vagy szolárium?
A barna bőr minden nő álma, főként a nyári hónapokban. A világos, apró kis pántos ruhák sokkal szebben mutatnak a szépen lebarnult barna bőrön. Vajon, hogyan érhetjük el a tökéletes barnaságot?

Napozás utáni szerek körképe
A nap erős és káros sugarainak köszönhetően, ma már nem elég, ha naptejjel napozol. Bizony, napozás után is ápolnod kell a bőröd.
hirdetés ...

Napozás
Alapvető dolog, hogy nem szabad sok időt a napon tölteni, valamint magas védőfaktoros krémet használni. A pocakot nem érheti közvetlenül az égető napfény.

Napozás utáni hidratálás
A legóvatosabb napozás mellett is nyugtatásra és hidratálásra lesz szüksége a bőrünknek. A természetes növényi hatóanyagú termékek azonnali megnyugvást jelentenek a bőrnek, hűsítenek, hidratálnak és regenerálnak.

Napozás előtt, gyümölcsöt!
A vitaminokkal nem lehet visszaélni. Népszerű szokás manapság, hogy az emberek valamiféle élelmiszer-kiegészítőt szednek. Pedig Európában mindenki normális napi étrenddel viszi be szervezetébe a szükséges vitaminokat.

Óvatos napozással is kellemes bőrszínt nyerhetünk, a napsugarak eközben szervezetünk D-vitamin pótlásáról is gondoskodnak. Bizonyos bőrbetegségek esetén azonban a napfény többet árt, mint használ.

Jobb a napozás, mint a D-vitamin-pótlás
Bár napjainkban terjed a nézet, hogy tartózkodjunk keveset a napon, szakemberek egy csoportja mégis a mértékletes napozás mellett teszi le a voksát.

Napozás után 
Egész nap a vízparton? Feltölt és megszépít! Egyszerűen úgy érzed, előtör a benned tomboló energia. Nem árt azonban, ha már a nyaralás ideje alatt gondolsz rá, mi lesz később.

Napozáskor az egész télen napfény után vágyakozó, sápadt bőrnek három hétre van szüksége ahhoz, hogy saját védelmi rendszerét kiépítse. Addig nem tanácsos egyszerre húsz percnél tovább tartózkodni a napon.

Napozáskor is védjük!
Lehetőleg 15-ös, vagy 17-es védőfaktorú krémmel kenjük be őket, mielőtt kimennénk a strandra.

Napozás előtt ne használja, mert bőrpirosodást okozhat!
Aromaterápia
Á ...

Napozás.lap.hu »
Bőrrák.lap.hu »
Bőrgyógyász.lap.hu »
További cikkek ...

A napozás elősegíti a D-vitamin szintézist, javítja a vérkeringést és az immunrendszer működését. Kifejezetten jó hatása van közérzetünkre, gyógyszere a depressziónak.

A napozás ártalmai

Tavasszal már alig várjuk, hogy ismét napfürdőzhessünk az első napsugarakban.

A napozás, a kiadós fürdőzés és a pörgős nyári programok lelkileg feltöltenek, ám a szervezetedet alaposan megviselhetik és az arcodon is nyomot hagyhatnak.

A napozás ártalmaira történő figyelmeztetés ellenére sem kell, sőt nem is szabad a napfürdőzés öröméről teljesen lemondanunk - megfelelő fényvédelem mellett.

A napozás soha ne tartson órákig, érdemes több, rövid ideig tartó napfürdőt venni, s bőrtípusunkhoz illő fényvédő terméket használni.

A napozás és a fürdőzés szervesen hozzátartozik a nyári pihenéshez, de...
A rendszeres Piedines ápolás magabiztossá teszi önt
A víz okozta bőrproblémák esetében ismét az Energy készítményei segítettek ...

A napozásra alkalmas idő délelőtt 10-11 óráig tart, és jobban tesszük, ha délután négy előtt vissza sem merészkedünk a napra.
Használjunk fényvédő krémeket, mindenki a bőrtípusának megfelelőt! ...

- Napozás előtt az összes kozmetikumot, parfümöt távolítsuk el bőrünkről.
- Nyáron különösen érvényes, hogy használjunk 100%ban természetes anyagokból készült kozmetikumokat.

Lásd még: Lásd még: Vitamin, Életmód, Vitaminok, Gyógynövény, D-vitamin

Egészség  Mozgásszegény életmód  Napozószer

 
RSS Mobile