Kezdőlap (Kontaktlencse)

 Egészség 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Egészség » Kontaktlencse


 

Kontaktlencse

Egészség  Komplementer gyógyászat  Köhögéscsillapító

KONTAKTLENCSETÍPUSOK
A kontaktlencséket típusokra és kategóriákra lehet osztani tulajdonságaik alapján. A legfontosabb azonban két kritérium: rendeltetés, valamint a viselési mód.
Alkalmazás ...


E-vitaminos a zöldhályog kezelésére
E-vitaminos a zöldhályog kezelésére
megosztás ...

A dioptria nagysága a szemen lévő stressz nagyságát is jelenti. A szemüveg és a kontaktlencse a dioptriát korrigálja, de a stresszt nem (!).
Este, erős fényben szintén gond van a kontaktlencsével, a szemüveggel.

variációk
Színes vel még az eredeti szem színe is megváltoztatható. Az ilyen lencsék üvegként és látáskorrigálókként egyaránt kaphatók. A színes lencse bátran alkalmazható, nem károsítja a szemet, naponta viselhető.

Kontaktlencse előtt...
Ha valaki kontaktlencsét szeretne viselni, előbb egy részletes szemészeti vizsgálaton kell átesnie.

A nem nyújt elég védelmet?
A k bár adnak némi védelmet az ultraibolya sugarak ellen, de közel sem olyan erőset, mint egy jó napszemüveg - azonban az igaz, ...

Kontaktlencseviselőknél a másik fontos dolog pedig a strandolás, szemüvegben senki nem szeret strandra járni, tehát ilyenkor még azok is szívesen vesznek fel kontaktlencsét, akik egyébként szemüveget használnak a látáskorrekcióra.

nélkül sokan már nagyon rosszul éreznénk magunkat. Főleg mi nők. Egészségünk érdekében azonban vannak időszakok, amikor meg kell tudnunk válni tőle. A She.hu erről kérdezte meg Dr. Maklári Júliát, szemész - specialistát.

Kontaktlencse gondok
A próbálgatás és a hibázás lehetősége sajnos gyakori velejárója a tökéletes kontaktlencse megtalálásának.

- által okozott irritáció
- Allergia
- Újszülötteknél a nem teljesen megnyílt könnycsatorna ...

A kontaktlencse közvetlenül a szemgolyóra helyezhető, kényelmes, nem csúszkál, és nem párásodik. Sportoláshoz ideális, mert nem csökkenti a látóteret, míg a szemüvegkeret zavaró lehet.

A(z) cimkével ellátott elemek
Szemmunka a monitor előtt
Egyre többen dolgoznak rövidebb-hosszabb ideig, vagy akár egész nap számítógéppel.

Az egynapos kontaktlencse használata különösen ajánlott a fiatal korosztály számára, hiszen ők a nyári szünidőt többnyire aktívan, sportolással töltik, ugyanakkor kevesebb figyelmet fordítanak a higiéniás szabályokra, erre sokszor nincs is módjuk.

A biztonságos és kényelmes viseletben az oxigénnek
kulcsfontosságú szerepe van. A hagyományos hidrogél lencsék csak annyi oxigént engednek át, amely nappali, átlagosan tizenkét órás viseletet tesz lehetővé.

Anyagilag is kedvező: Bár maga a kezelés nem olcsó, figyelembe kell venni, hogy egyszeri költségről van szó, és egy életre megszabadulhatunk a szemüveg vagy kontaktlencse viselésével járó kiadásoktól.

Hosszan tartó olvasás vagy a számítógép képernyője előtt végzett munka és a viselése is gyakran váltják ki a szem szárazságát.

Minden gyakorlatot szemüveg és kontaktlencse nélkül kell végezni.
Egy éven át - 1 óra/nap, 5 nap/hét - végzett gyakorlás hoz tartós javulást.
Naponta csak a javasolt mennyiséget végezzük el a gyakorlatokból.

Mindig mossunk kezet étkezés előtt, sérülések, sebek ellátása előtt, behelyezése/eltávolítása előtt, élelmiszerek - különösképpen nyershús, például szárnyasok - előkészítése után, a mellékhelyiség használata, pelenkacsere után, ...

Erősebb rövidlátónál a szemüvegnél kisebb dioptriaértékű a kontaktlencse, a távollátóknál pedig magasabb lesz a dioptriaérték.

Ilyenkor a betegség fertőző, a beteg szem váladékával szennyezett kézzel, a szem dörzsölésével, , illetve közösen használt törülköző útján terjed. Néhány típus szexuális úton, valamint uszoda vizével is átvihető.

A vizsgálat előtt kemény kontaktlencse viselése 3 hétig, lágy kontaktlencse ...

Abban a pillanatban eszembe jutott kedvenc szemnyugtató cseppem az Audiron, melyet sűrűn segítségül hívok, amikor egész napi viselése után fáradt szemeim égnek és érzékenyek már a fényekre is.

A túlerőltetett szem gyakran begyullad, ami száraz, égő, viszkető érzéssel jár. A kontaktlencse használata és a légkondicionáló berendezések tovább fokozzák a gyulladás esélyét.

E szemészeti problémákat eddig csupán szemüveg és segítségével vagy olyan mesterséges lencse beültetésével tudták kezelni, mely nem volt képes a szem természetes fókuszálását tökéletesen lekövetni.

Kötőszöveti, szemkörnyéki és leírás szerint szemben található gyulladások esetén, továbbá kontaktlencse használatakor fertőtlenítésre.

A hétköznapi életben is használunk enzimeket, például a mosó- és mosogatószerekben zsír- és szénhidrátbontó enzimek teszik könnyebbé a foltok és szennyeződések eltávolítását. A tisztító folyadékokban enzimek tisztítják meg a lencséket a ...

hiperaktivitás homoktövis homoszexuális horkolás horoszkóp HPV húsvét Ikrek illat immunrendszer influenza intim intimtorna IQ iskola izom izzadás jelmez jóga jótékonyság kalória kamasz kapcsolat kávé kemoterápia kisiskolás kismama kontaktlencse ...

Cimkék: védőszemüveg, tévénézés, számítógép, szemszárazság, szembetegség, szaruhártya, könnytermelés, könnymirigy, ...

Lásd még: Lásd még: Gyógynövény, Életmód, Gyógyszerész, Klinika, Koleszterin

Egészség  Komplementer gyógyászat  Köhögéscsillapító

 
RSS Mobile