Kezdőlap (Kontaktlencse)

 Egészség 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Egészség » Kontaktlencse


 

Kontaktlencse

Egészség  Komplementer gyógyászat  Köhögéscsillapító
2014.04.19

KONTAKTLENCSETÍPUSOK
A kontaktlencséket típusokra és kategóriákra lehet osztani tulajdonságaik alapján. A legfontosabb azonban két kritérium: rendeltetés, valamint a viselési mód.
Alkalmazás ...


E-vitaminos kontaktlencse a zöldhályog kezelésére
E-vitaminos kontaktlencse a zöldhályog kezelésére
megosztás ...

A dioptria nagysága a szemen lévő stressz nagyságát is jelenti. A szemüveg és a kontaktlencse a dioptriát korrigálja, de a stresszt nem (!).
Este, erős fényben szintén gond van a kontaktlencsével, a szemüveggel.

Kontaktlencse variációk
Színes kontaktlencsével még az eredeti szem színe is megváltoztatható. Az ilyen lencsék üvegként és látáskorrigálókként egyaránt kaphatók. A színes lencse bátran alkalmazható, nem károsítja a szemet, naponta viselhető.

Kontaktlencse előtt...
Ha valaki kontaktlencsét szeretne viselni, előbb egy részletes szemészeti vizsgálaton kell átesnie.

A kontaktlencse nem nyújt elég védelmet?
A kontaktlencsék bár adnak némi védelmet az ultraibolya sugarak ellen, de közel sem olyan erőset, mint egy jó napszemüveg - azonban az igaz, ...

Kontaktlencseviselőknél a másik fontos dolog pedig a strandolás, szemüvegben senki nem szeret strandra járni, tehát ilyenkor még azok is szívesen vesznek fel kontaktlencsét, akik egyébként szemüveget használnak a látáskorrekcióra.

Kontaktlencse nélkül sokan már nagyon rosszul éreznénk magunkat. Főleg mi nők. Egészségünk érdekében azonban vannak időszakok, amikor meg kell tudnunk válni tőle. A She.hu erről kérdezte meg Dr. Maklári Júliát, szemész - kontaktlencse specialistát.

Kontaktlencse gondok
A próbálgatás és a hibázás lehetősége sajnos gyakori velejárója a tökéletes kontaktlencse megtalálásának.

- Kontaktlencse által okozott irritáció
- Allergia
- Újszülötteknél a nem teljesen megnyílt könnycsatorna ...

A kontaktlencse közvetlenül a szemgolyóra helyezhető, kényelmes, nem csúszkál, és nem párásodik. Sportoláshoz ideális, mert nem csökkenti a látóteret, míg a szemüvegkeret zavaró lehet.

A(z) kontaktlencse cimkével ellátott elemek
Szemmunka a monitor előtt
Egyre többen dolgoznak rövidebb-hosszabb ideig, vagy akár egész nap számítógéppel.

Az egynapos kontaktlencse használata különösen ajánlott a fiatal korosztály számára, hiszen ők a nyári szünidőt többnyire aktívan, sportolással töltik, ugyanakkor kevesebb figyelmet fordítanak a higiéniás szabályokra, erre sokszor nincs is módjuk.

A biztonságos és kényelmes kontaktlencse viseletben az oxigénnek
kulcsfontosságú szerepe van. A hagyományos hidrogél lencsék csak annyi oxigént engednek át, amely nappali, átlagosan tizenkét órás viseletet tesz lehetővé.

Anyagilag is kedvező: Bár maga a kezelés nem olcsó, figyelembe kell venni, hogy egyszeri költségről van szó, és egy életre megszabadulhatunk a szemüveg vagy kontaktlencse viselésével járó kiadásoktól.

Hosszan tartó olvasás vagy a számítógép képernyője előtt végzett munka és a kontaktlencse viselése is gyakran váltják ki a szem szárazságát.

Minden gyakorlatot szemüveg és kontaktlencse nélkül kell végezni.
Egy éven át - 1 óra/nap, 5 nap/hét - végzett gyakorlás hoz tartós javulást.
Naponta csak a javasolt mennyiséget végezzük el a gyakorlatokból.

Mindig mossunk kezet étkezés előtt, sérülések, sebek ellátása előtt, kontaktlencse behelyezése/eltávolítása előtt, élelmiszerek - különösképpen nyershús, például szárnyasok - előkészítése után, a mellékhelyiség használata, pelenkacsere után, ...

Erősebb rövidlátónál a szemüvegnél kisebb dioptriaértékű a kontaktlencse, a távollátóknál pedig magasabb lesz a dioptriaérték.

Ilyenkor a betegség fertőző, a beteg szem váladékával szennyezett kézzel, a szem dörzsölésével, kontaktlencse, illetve közösen használt törülköző útján terjed. Néhány típus szexuális úton, valamint uszoda vizével is átvihető.

A vizsgálat előtt kemény kontaktlencse viselése 3 hétig, lágy kontaktlencse ...

Abban a pillanatban eszembe jutott kedvenc szemnyugtató cseppem az Audiron, melyet sűrűn segítségül hívok, amikor egész napi kontaktlencse viselése után fáradt szemeim égnek és érzékenyek már a fényekre is.

A túlerőltetett szem gyakran begyullad, ami száraz, égő, viszkető érzéssel jár. A kontaktlencse használata és a légkondicionáló berendezések tovább fokozzák a gyulladás esélyét.

E szemészeti problémákat eddig csupán szemüveg és kontaktlencse segítségével vagy olyan mesterséges lencse beültetésével tudták kezelni, mely nem volt képes a szem természetes fókuszálását tökéletesen lekövetni.

Kötőszöveti, szemkörnyéki és leírás szerint szemben található gyulladások esetén, továbbá kontaktlencse használatakor fertőtlenítésre.

A hétköznapi életben is használunk enzimeket, például a mosó- és mosogatószerekben zsír- és szénhidrátbontó enzimek teszik könnyebbé a foltok és szennyeződések eltávolítását. A kontaktlencse tisztító folyadékokban enzimek tisztítják meg a lencséket a ...

hiperaktivitás homoktövis homoszexuális horkolás horoszkóp HPV húsvét Ikrek illat immunrendszer influenza intim intimtorna IQ iskola izom izzadás jelmez jóga jótékonyság kalória kamasz kapcsolat kávé kemoterápia kisiskolás kismama kontaktlencse ...

Lásd még: Lásd még: Gyógynövény, Életmód, Gyógyszerész, Klinika, Koleszterin

Egészség  Komplementer gyógyászat  Köhögéscsillapító
2014.04.19

 
RSS Mobile