Kezdőlap (Kefír)

 Egészség 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Egészség » Kefír


 

Kefír

Egészség  Karotin  Keleti orvoslás

Kefír
Baktériumflórája előnyösen hat a normális bélműködésre, ezért ajánlott rendszeres fogyasztásra. Könnyű, B-vitaminokban gazdag, energiaszegény étel. Energiatartalma hasonló a 0%-os joghurtéhoz.


KEFÍR, JOGHURT
A,D,E,B1,B2,B6,B12 vitamin, karotin, folsav
KELBIMBÓ
B1,B2,C-vitamin ...

Kefír
Natúr változatban is népszerű. Ennek oka egyesek szerint az, hogy némi alkoholt is tartalmaz - általában nem többet 0,8 százaléknál. A kefir ugyanis a joghurttól eltérően nem csupán tejsavbaktériumokat tartalmaz, hanem élesztőgombát is.

Zöldsaláta kefíres öntettel
Hozzávalók 1 személyre: 1 szép érett paradicsom, 75 g sárgarépa, 75 g fejeskáposzta, 75 g uborka, 50 g jégcsapretek, 25 g zeller, 1 dl kefír, cukor, 1 teáskanál mustár, őrölt bors, só ...

Dietetikusok azt tanácsolják a szülőknek, hogy a korai elhízás megakadályozására adjanak gyerekeiknek naponta joghurtot vagy kefírt. Azt állapították meg, hogy a kalciumban gazdag ételek csökkentik az elhízásveszélyt.

Ezt legegyszerűbben úgy érhetjük el, hogy figyeljük az ételek színét és lehetőség szerint minden nap együnk legalább hatféle színt: fehéret (párolt hal, joghurt, kefír, túró, csirkemell, rizs, stb.), sárgát (pl.

A kefír Saccharomyces kefír, Str. lactis, Lactobacillus casei baktérium törzseket tartalmaz. A tejszín és a tejföl mikroflórája megegyezik a tejével.

A diétázás idején: tilos: a kenyér, liszt, tészta, keményítőt tartalmazó ételek, tej, kefír fogyasztása. Ugyanakkor fogyasztható a sajt, hús, tejföl és tej is.

Kefír, tejföl, élesztő, kész salátaöntetek, mártások, szószok, ketchup, majonéz, mustár, sör, bor, pezsgő, fehérlisztből készült termékek, édességek, szárított gyümölcs, szójatermékek, gomba, gyümölcslevek (cukrosak!) ...

A zöldségeket, gyümölcsöket hasznos naponta cukor nélküli tejtermékekkel, túróval, natúr joghurttal/kefírrel, tejjel kiegészíteni. Jó hatású, ha hetente egy-két tojással gazdagítjuk az étrendünket.

A következő anyagok tartalmaznak tejcukrot: tej, tejpor, tejszín, tejföl, joghurt, kefír, sajt, túró, vaj, savó, savópor, citopánpor, bizonyos margarinok.

A kefírgombák és különböző kultúrák között sajnos nem bújik meg semmi ehető.
Így néz ki:
Ruházata azt jelzi, hogy soha nem ér rá szexelni, mert állandóan emészt. Mosás helyett szellőztet - mindent a természetért. Általában jó felépítésű, csontos.

Hozzávalók:
- 2 csésze csökkentett zsírszázalékú kefír (vagy joghurt)
- 1 csésze málna (fagyasztott is jó)
- 1 teáskanál méz
vagy
- 2 csésze frissen facsart narancslé
- 2 evőkanál méz
- 1 evőkanál frissen facsart citromlé
- 2 érett banán ...

javasolt: főzés, párolás, sütés: sütőzacskóban, teflonban, cserépedényben, alufóliában, száraz rántás (a lisztet szárazon hevítjük, és lassan adagolva keverjük hozzá a főzelék levét), egyszerű, vagy kefíres habarás, ...

A savanyított tejtermékek - kefír, joghurt, satöbbi - jótékonyan hatnak szervezetünk mű-
ködésére. Előállításuk során megemelkedik a bioaktív peptidek mennyisége, amelyek ...

A krémleveseket liszt helyett joghurttal vagy kefírrel is sűrítheted, a sós levesekbe pedig tehetsz egy darab krumplit, az ebből kifővő keményítő is kicsit sűrűbbre húzza a levest.

és elfogyott 3 vödrös tejföl, a kefírt, vajat, joghurtot nem is említve. Azt hiszem mi túlteljesítjük az átlagot. Ja! és gyanítom, a mi tejfogyasztásunk nincs is benne a számításban, mert egyenest a tehénből fogy.

A táplálkozásban jó 6B12-vitamin-források az állati eredetű táplálékok (pl. kefír, joghurt, sajtok, húsok, tojás). A növények nem tartalmaznak B12 -vitamint.
A cikk folytatódik - 4/5. oldal
Kapcsolódó anyagok ...

A táplálkozásban fontos helyet kapnak a tejtermékek. A tej, a joghurt, a gyümölcsjoghurt, a kefír és a sajtok. A húsfélék közül kimondottan a baromfifélék és a halak fogyasztása elengedhetetlen.
Rendszeres gyümölcsfogyasztás...

2,5 dl sovány tej
5-10 dkg sovány sajt
1 pohár savanyított tejterméknek (kefír, joghurt)
Fehér húsok, halak és tojásból naponta vagy kétnaponta egy alkalommal az egyik: ...

Jó, de mi van a kumisszal? És az ezt fogyasztó hosszú életű népekkel?
És a kefír, az aludtej meg a tejsavó?
Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Régebben a tejsavbacilusok pótlására - több-kevesebb sikerrel - aludttejjel, kefírrel, joghurttal, satöbbi próbálkoztak. Ma már ezek a kiváló baciluspótló készítmények birtokában nem javasoltak.

Csukamájolaj, melasz, kelkáposzta, paraj, kelbimbó, brokkoli, vízitorma, fejes saláta, karfiol, zöldbab, uborka, cukkini, paradicsom. Napközben ideális a joghurt vagy a kefír, mert elősegíti a K-vitamin termelést.

kefírek, joghurtok) is megtalálható. Szintén fontos probiotikum a laktobaktérium, melyet a Nestlé kutatói már 1964-óta vizsgálnak.

1. A zabkorpa vízben oldódó rostjai gyorsítják az anyagcserét, és szinte kisöprik az emésztőrendszerből a lerakódni készülő salakanyagokat. Tejben, kefírben naponta 3-4 evőkanál kúraszerűen bevethető. Sűríthetünk vele főzelékeket is.

R: gyümölcstea, magvas kenyér pirítva, mozarellasajt, paradicsom
T: müzli naranccsal
E: almaleves, rakott kelkáposzta barna rizzsel
U: szezámos kefír
V: natúr tengerihalfilé, lilahagymás tört burgonya, fokhagymamártás ...

Kerüljük a tej fogyasztását, a tejtermékek közül válasszuk inkább a joghurtot, kefírt! ...

Rántás, illetve habarás helyett alkalmazza a teljes kiőrlésű lisztek pelyheit, a natúr kefírt és a joghurtot, és bátran fűszerezzen zöldfűszerekkel! ...

Ha húsféléhez szeretnénk, akkor lehet a kiinduló anyag a joghurt, vagy kefír és ezt ízesítsük tetszés szerint.

Az eredeti recept szerint 0,5 dl tejbe kell a kivonatot csöpögtetni. Egy kardiológus főorvos szerint a tejet nem kedvelő (pl. mert egyeseknek hasmenést okoz, vagy akármilyen egyéb ok miatt) kúrázók kefírben vagy joghurtban vegyék be.

Ezen kívül gyümölcsöt levesnek, salátának, mártásnak, húsokkal, gabonapelyhekkel, tejtermékekkel is fogyaszthatunk. Készítsünk magunknak salátaöntetet: joghurt, kefír, aludttej, jogonéz, zöld fűszerek, ...

- kisétkezésként fogyasztható önmagában is vagy gyümölccsel, egy pohár kefírrel, joghurttal vagy friss salátával is,
- fel lehet tölteni a kamrát vele,
- nem penészedik,
- nem morzsálódik a szeleteléskor,
- bármikor elővehető a szekrényből.

A százéveseknek csak 3-4%-a eszik húst, viszont sok mézet, savanyú káposztát és napraforgót fogyasztanak. Bőséggel vesznek magukhoz joghurtot és kefírt.

a kovászos uborka, a koreaiak nemzeti ételének számító kimchi (csípős savanyított káposzta) vagy a kombucha tea mind természetes probiotikum-források, amelyek elősegítik a hasznos baktériumok szaporodását. Szintén jótékony hatású a joghurt és kefír ...

Gyerekek esetében különösen fontos a rendszeres fogyasztása. A tej mellett az ízesített tejitalok (karamellás tej, kakaó), valamint a különféle kefír- és joghurtitalok szintén alkalmasak a folyadékpótlásra.

felszívódási zavarral járó hosszan tartó bélgyulladás esetén vagy erős antibiotikumokkal történő kezelés után, amikor a vitamintermelő baktériumok elpusztulnak. Ezen baktériumok pótlása történhet természetes forrásból, joghurt vagy kefír ...

Tejtermékek. Sajtfélék, kefír, joghurt, író, tej, túró, tejföl, tejszín.
Tojás. Szintén nagyon tápláló, sok módon készíthető.
És persze a kenyér. Igen változatosan süthetjük, a böjt alapköve.

Hosszabb távon legjobb az olívaolaj, de joghurt, kefír, aludttej is fogyasztható. Olajos magvakat is keverhetünk hozzá, pirított napraforgómag dió, mogyoró, mandula, lenmag, szezámmag, fenyőmag.

Azt hittem, sokkal könnyebb lesz: délelőtt gyümölcsöt ettem, ebéd a Nemsütivel, de pár nap múlva vágyakozva néztem a gyerek kefírjét a vacsoránál.

Tehén tejtermékek, tej, sajt, joghurt, vaj, túró, kefír, tejföl
Ecet, mustár, ecetes savanyúság
Ne fogyassz 6 hétig
Szója, minden formában: szójatej, tofu, tempeh
Rizs minden formában: fehér, barna
Kukorica minden formában: kukoricaliszt , dara ...

Lásd még: Lásd még: Vitamin, Joghurt, Vitaminok, Életmód, Alkohol

Egészség  Karotin  Keleti orvoslás

 
RSS Mobile