Kezdőlap (Joghurt)

 Egészség 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Egészség » Joghurt


 

Joghurt

Egészség  Jóga  Kahi Loa

Joghurt rákmegelőzés?
Immunerősítő hatásánál fogva szerepet játszik a daganatok kialakulásának megakadályozásában.


Joghurtos epertorta
Hozzávalók: 1 piskóta-alap, 1/2 liter natúr joghurt, 30 dkg eper (lehet fagyasztott is, ha nem kapsz frisset), kevés cukor, némi fahéj, 1 csomag zselatin (lehetőleg bioboltban vásárold, ...

Joghurtos-túrós szederálom - nyár végi desszert sütés nélkül
Írta:
S. Geri Valéria
Tweet ...

A joghurt és a kefir titka
bulváros.hu
2011 március 26., szombat 08:44 Epres, vaníliás, barackos, málnás, és még számos ízletes joghurtot fogyaszthatunk, amelyek nemcsak finomak, de egészségesek is.

joghurt
Különleges baktériumokkal savanyított aludttej.
A német Joghurt átvétele, forrása az oszmán-török yogurt. Ez a yogur- (ejtsd [jour]), azaz gyúr tőből ered, amely gyúr szavunk előzménye.

A joghurt áldásos hatásai
Az erjesztett tejtermékeket már évezredekkel ezelőtt fogyasztották a Közel-Keleten. A katonákat a 13. században ezzel a tápláló étellel látták el. Ázsiában, Oroszországban, Kelet-Európában az étkezés része volt.

A joghurt nem csak finom ennivaló, remek kalcium- és vitaminforrás, hanem férfiasabbá és nőiesebbé is tesz - bizonyították amerikai kutatók egyelőre csak egereken, de sokan és lelkesen tervezik az emberen történő vizsgálatokat is.
Hirdetés ...

Igyunk joghurtot!
A savanyú tejkészítmények az emberiség legősibb táplálékai közé tartoznak. Azóta fogyasztják, amióta tej áll rendszeresen rendelkezésre.

A joghurt rendszeres fogyasztásával megőrizhetjük emésztőrendszerünk megfelelő működését és egyensúlyát a benne található élő baktériumok segítségével. Sőt, egyes kutatások szerint életünk meghosszabbításához is hozzájárul.

Fogyjunk a joghurt-diétával
Íme, itt egy diéta, amellyel akár 3 kg-tól is megszabadulhatunk, mindössze 5 nap alatt, és még finomságban is van részünk.

Ezek táplálékaink közül elsősorban a joghurtokban találhatók. De az egyes joghurtok esetében nagy kérdés a baktériumszám.

Növelheti a gyerekeknél az asztma és a szénanátha kockázatát, ha a kismama várandósan a zsírszegény joghurtot részesíti előnyben - idézte amerikai kutatók dániai adatokon alapuló megállapítását a BBC hírportálja.

energiát tartalmaz, mint ugyanannyi teljes tej, a legtöbb tápanyag mégis megvan benne, sőt vízben oldódó B-vitaminokat és ásványi sókat valamivel nagyobb mennyiségben tartalmaz. A tejtermékek is értékes táplálékok például Joghurt, ...

Joghurt. A zsírszegény tejtermékek szintén a kalciumtartalmuk miatt támogatják a fogyást.

Joghurtban az igazság
A reklámok azt állítják a mosóporról, hogy intelligens, az instant gulyásról, hogy jobb mint édesanyánk főztje, a szemránckrémről, hogy húsz évvel megfiatalít.

Joghurttal a kandidiázis ellen
Dr. Kristine Barnden nőgyógyász szerint ebben az ügyben még nem született ítélet.

Joghurtos, gabonapelyhes álom
Hozzávalók: 5 dl joghurt, 1 evőkanál zselatin, 4-5 evőkanál Nestlé Fitness gabonapehely, aszalt gyümölcskeverék tetszés szerint.

Joghurt: irritábilis bél szindrómára
Ajánlott adag: napi egy-két doboz ...

Joghurtos meggyleves
Hozzávalók: 1/2 kg meggy, 2 dl natúr joghurt, 1/2 citrom leve, 5 dkg cukor, 1 vaníliás cukor ...

Joghurtos-gyümölcsös masszázs
A kalciumban, lipidekben, vitaminokban és proteinekben gazdag natúr joghurt hatásával nemcsak a fogyás folyamata gyorsítható meg, hanem selymes és lágy lesz a bőr, és felfrissül a test.

Joghurt diéta

Ezt a diétát azoknak ajánlják, akik szeretik a joghurtot és hívei a rövid ideig tartó fogyókúráknak.

Joghurtból jégkrém
A finom és egészséges dolgokhoz sokszor nem szükséges vagyonokat költeni, csak egy kis kreativitást kell belevinni az alkotási folyamatba.

- Joghurtot: a tejtermékek, így a joghurt és a tej egészséges mértékű kalciumhoz juttatnak. Kutatók szerint a kalcium hiánya okozhatja, ha valakinek nehezen megy az elalvás.

A joghurtok pre- és probiotikum tartalmuknál fogva jótékony hatást gyakorolnak az emésztésre, csökkentik a vastag- és végbélrák előfordulását.

Egyen joghurtot a gyerek!
Gyermek rovat: A magyar nevük kettős cukrok. Ez azt jelenti, hogy két másik cukormolekula összekapcsolódásából jön létre. Legismertebb diszacharid a tejcukor vagy laktóz.

Szőlős joghurtszelet:
Hozzávalók 8 darabhoz: 15 dkg kétszersült, 12 dkg vaj vagy margarin, 4 evőkanál cukor, 1 zacskó vaníliás cukor, 30 g színtelen zselatin, 25 dkg mascarpone, 2,5 dl joghurt, 5 evőkanál citromlé, 1 zacskó (6g) reszelt, ...

KEFÍR, JOGHURT
A,D,E,B1,B2,B6,B12 vitamin, karotin, folsav
KELBIMBÓ
B1,B2,C-vitamin ...

DATOLYA JOGHURTTAL - a legjobb altatószer
A datolya joghurttal jobb, mint bármilyen altatószer.

Tehát a joghurt sok más okból egészséges lehet, de vele fogyni biztosan nem lehet! ...

Gyümölcsjoghurt cukor nélkül
Egy evőkanálnyi, boltban vásárolt natúr kefirt vagy joghurtot öntsünk fel két deci langyos tejjel, keverjük meg, majd tegyük meleg, száraz helyre. Körülbelül másfél nap alatt joghurt lesz belőle.

Joghurtos turmix
15 dkg levétől lecsöpögtetett, enyhén cukros őszibarackot kockázzon fel, adjon hozzá 5 dkg felkarikázott banánt, és az egészet tegye egy pohár hideg joghurttal a turmixba.

Joghurtnap
- Az emésztőrendszer egyik gyógyszere a joghurt. Kíméletes, de alapos tisztítást végez, a felfrissülésről nem is beszélve! Vegyünk öt pohár sovány joghurtot, amit a nap folyamán különféle ízesítéssel elkészíthetünk.

Joghurtos-gyümölcsös finomság
(nem csak fogyókúrázóknak):
Kedvenc gyümölcsízesítésű élőflórás joghurtunkat kiválasztjuk, és belekeverünk egy kávéskanál mézet.

Joghurtok, tejitalok probiotikus adalékanyagaként védekezőrendszerünk erősítését és emésztésünk szabályozását támogatják - halljuk a reklámokban. Digestivum essensisnek vagy Lactobacillus casei defensisnek hívják őket.

Joghurtos padlizsánsaláta pirított rizzsel
Török élmények terén két hét antalyai nyaralást tudok felmutatni, de az évek óta tervezett isztambuli hétvége...
Tejfölös zöldborsó nokedlivel ...

- Joghurt. A kutatók szerint a joghurt olyan organizmusokat tartalmaz, amelyek segítenek a szervezetnek a betegségek elleni harcban.

A joghurtot keverd krémesre, és adagonként add hozzá a céklalevet. Ízlés szerint fűszerezd leheletnyi őrölt szerecsendióval, és tálald jól lehűtve!
Sárgarépatej
Hozzávalók 4 pohárhoz: ...

A joghurt fogyasztása elősegíti a baktériumok szaporodását, ezért joghurt fogyasztásával növelve a baktériumaink számát több K2 vitaminhoz juthatunk.

Joghurt, zabpehely, egy banán és egy csésze gyömbértea. Mindez segít a salaktalanításban és az anyagcsere-folyamatok serkentésében. Ha nem szeretjük a gyömbér ízét, fogyaszthatunk pitypang- (gyermekláncfű-) főzetet is.

Szójajoghurt:
szójatejből egyszerű kefirrel, joghurttal történő beoltással szójajoghurtot, kefirt készíthetünk az aludttej mintájára Loós Ágnes
Celeb fogyás....
Peller Mariann fogyása ...

Delma joghurt
Gyártja: Unilever Magyarország Kft.
Készült: ivóvíz, növényi olaj, hidrogénezett/áteresztett növényi olajok, joghurtpor (1,1%) tejsavópor, emulgeálószer (E471) étkezési só (0,3%), tartósítószer (E202), étkezési sav (E330), ...

Natúr joghurtba keverek birsalma-koncentrátumot, fahéjjal, mézzel, citromlével ízesítem ízlés szerint.
Kapcsolodó cikkek ...

Sajtok, joghurt, zabpehely, müzli, aszalt füge, tofu, szezámmag, olajos magok, szárazbab, lazac, szardínia, szójabab. Nagy mennyiségű kalciumtartalma van a brokkolinak, a káposztának és vízitormának is.
A napi szükséges kalcium mennyiség ...

Egyél joghurtot a jobb leheletért! A joghurt hatására az úgynevezett jó baktériumok elszaporodnak, kiszorítják a bűzlő baktériumokat.

Élőflórás joghurt
Karban tartja az emésztő rendszert, ahol a probiotikumok 70%-a található, és amik fokozzák az immunrendszer működését.
Ajánlott napi bevitele: 1 pohár (2 dl) ...

Tej és joghurt
A tejtermékek többek között fehérjét, B- és D-vitamint tartalmaznak, melyek az idegrendszer fejlődéséhez elengedhetetlen tápanyagok.

4 teáskanál joghurt
6 csepp kamilla illóolaj (nyugtat, fertőtlenít)
3 csepp verbéna illóolaj (lágyít).

Párolt Lazac joghurttal
A cél: erősitse csontjait
A magyarázat: a kalcium alapvetően fontos az egészséges csontok miatt, de D-vitamin jelenlétére is szükség van ahhoz, hogy feltudjon szivódni a bélből.

A probiotikus joghurt nagyban segíti, hogy a vastagbélben elszaporodjanak azok a baktériumok, melyek a K-vitamin termeléséért felelősek.

A probiotikus joghurt segítve a vastagbélben a szükséges baktériumok elszaporodását, serkenti a szervezet K-vitamin termelését
Felszívódását gátló tényezők: ...

Tízórai: fehér joghurt gyümölccsel és kukoricapehellyel
Ebéd: salátatál az évszaknak megfelelően, három közepes, sütőben sült köménymagos burgonya, fél deciliter vaníliakrém csokoládéöntettel
Uzsonna: diabetikus keksz ...

Vörösbor-por? Joghurtba, csokoládéba, krémekbe való!
Zajos a környezete? Vigyázzon a szívére!
Zöldséggel a rák ellen! ...

Sem ecetes, sem joghurtos. Ha mégis hiányolnád, egy kis citromleves-olívaolajos-fokhagymás öntetet csepegtethetsz rá, vagy egy kis balzsamecetet fújhatsz rá, de szerintem ennél a salátánál kihagyható.
Hozzávalók: ...

' Light' A diétás joghurt mindössze 30%-kal alacsonyabb kalóriatartalmú, mint az átlag. Ha a cukor- és a zsírtartalmat lecsökkentik, az ízt valahonnan máshonnan kell pótolni, például édesítőszerrel, ízfokozóval vagy mesterséges aromákkal.

nap: reggelire gyógytea, kevés joghurt, majd hígított lé (2-3 dl); ebédre és vacsorára alma 2. nap: reggelire gyógytea, kevés joghurtos müzli, ebédre gyümölcsleves (2-3 dl), vacsorára zöldségsaláta 3.

methionin: tojás(sárgája), máj, lencse, joghurt, hal, hús, szárnyas, sajt, olajos magvak, szójatermékek
taurin: hús, máj, páncélos tengeri állatok (osztriga, rákok).

Desszernek mi is fogyasszunk gyümölcsöt, esetleg joghurtot. A jó példa többet ér mint bármilyen okítás, agypuhítás, lelki fröccs.

A mennyiség helyett koncentráljunk a minőségre, ügyeljünk rá, hogy a reggelire szánt falatok egyaránt tartalmazzanak fehérjét (tojás, alacsony zsírtartalmú tej, vagy joghurt formájában) és szénhidrátokat, melyeket gyümölcsökből, ...

Élelmiszereredet: a tejtermékekben fellehető tejsavbaktériumokat évezredek óta használjuk joghurt, sajt és erjesztett tej készítésére.

Míg az erősebbik nem tagjainál nem mutatható ki kedvenc tejtermék, addig a hölgyek a joghurtokat részesítik előnyben. A fiatalabb nők körében ez elsősorban gyümölcsjoghurt, idősebb korban pedig nő a natúr joghurt és a kefir fogyasztása.

Íze hasonlít a tejfölre és, a sűrűbb joghurtra.
A joghurt kissé besűrített, 5% zsírtartalmú tejből egyedi baktériumkultúrával való beoltás és alvasztás után készül. Csontfehér színű, aromája jellegzetes, gazdagabb a közönséges aludttejénél.

Az arckrémek hatását jól kiegészítő bőrradírt is készíthetünk házilag a következő módon: 2 evőkanál joghurthoz adjunk 1,5 kávéskanál zabpelyhet. Előbbi baktériumölő hatású, utóbbi mechanikai dörzsöléssel tisztítja a bőrt, és simává teszi.

Fagyi és jégkrém helyett válassz sörbet, jeges joghurt vagy joghurtitalt nyári jeges rágcsának
Salátaöntetből mindig az alacsony zsírtartalmúakat válasszd. Majonéz helyett joghurt, olivaolaj, citrom satöbbi ...

A joghurt pasztőrözött tejbe oltott Lactobacillus bulgaricus és Str. thermophilus törzsből áll, kevés élesztővel keverve (lásd. még: pro- és prebiotikumok, szimbiotikumok).
A kefír Saccharomyces kefír, Str.

Joghurt: enzimeket, probiotikumokat tartalmaz, és tökéletes természetes hajmosószer. Segít megőrizni az arcbőr és a hajas fejbőr egészségét, szabályozza a pH-t.

Tejtermékek: tejszín, joghurt, lágy sajt, zsíros túró, camembert, kemény sajt, ömlesztett sajt. Magvak: mogyorókrém, földimogyoró, pisztácia. Húsok: sertéshús, kacsa, tyúkhús, borjúhús, pulykahús, májas hurka, pisztráng, szalámi, liba, sertésmáj.

Ezután egy természetes pakolást is felrakhatunk, amelyhez nincs is másra szükségünk, mint egy kis pohár natúr joghurtra és egy kivire, amelyet összetörünk és belekeverünk. A masszát fölkenjük az arcunkra és negyedórán át hagyjuk hatni.

Reggelire ehetünk lekvárt, mézet, natúr joghurtot, kefirt, sovány vagy félzsíros túrót. A túróból készíthetünk ízesített túrókrémet is. A sajtok közül válasszuk a zsírszegényebbeket és a light kockasajtot. Reggelire ehetünk könnyű müzlit is.

Burgonya, vaj, nyers tej, tejszín, író, joghurt, édes- és vöröskáposzta, kelkáposzta, karfiol, paprika, hagyma, petrezselyem, metélőhagyma, zsázsa, sampinyon, vargánya, rókagomba, zöldborsó, fehérbab, tök, alma, körte, eper, áfonya, ribizli, uborka, ...

Tejjel és tejtermékekkel (joghurt, kefir, túró, sajt ) minden fiatal elegendő kalciumot építhet be szervezetébe. Más táplálékban, például egyes gyümölcsökben a vitamin mellett (narancs) is sok kalcium van.

Ezen idő alatt reggelikre fogyasszunk joghurtokat, teljes kiőrlésű gabonából készült müzliket, 1-2 tojást, zöld teát, pirítóst és természetes lekvárokat. Tízóraira kizárólag gyümölcs: alma, narancs satöbbi ajánlott.

Továbbá ne dőljön be a reklámoknak, melyek szerint az élőflórás-probioticum tartalmú joghurtok, kefirek ezt képesek pótolni. Gondoljanak csak bele, hogy milyen erős a gyomorsavunk (PH 1-2,8)! Képes szétmarni mindent, még a vasat is.

Adjuk hozzá a joghurtot, egy kevés citromlevet és a juharszirupot. Joghurt helyett használhatunk frissen facsart narancslevet vagy egy kis fehérbort (vagy cukrot a juharszirup helyett).
Szórjuk meg mandulával vagy fahéjjal.

Azért, hogy aztán a kedvelt aromát olcsó termékekbe is (édességek, fagylaltok, sütemények, péksütemények, joghurtok és sok egyéb) lehessen keverni, kifejlesztették a szintetikus vanillint. Ennek az ára a valódi vanília árának kb.

Jobb, ha magunk állítunk elő joghurtot, de ez manapság egyáltalán nem egy egyszerű feladat, a friss tej beszerzési lehetőségét figyelembe véve. Sokkal célravezetőbb és hatékonyabb, ha modern táplálék kiegészítők segítségét vesszük igénybe.

A cink pótlásáról gondoskodhatunk pulyka, csirke, bab, csicseriborsó, joghurt, barna rizs és teljes kiőrlésű kenyér fogyasztásával. Kalciumban gazdag tápanyagforrás a tej, joghurt, sajt, brokkoli, tofu és mogyoró.

Régi, bevált praktikák:
- Minden reggel együnk natúr joghurtban elkevert 1 teáskanál lenmagot, vagy lenmag pelyhet.
- Vagy: Minden nap fogyasszunk el 3 evőkanál szilvalekvárt éhgyomorra, vagy igyunk meg egy rostos szilvalevet.

A csírákat ehetjük nyersen, vajas kenyérre pakolva, salátákba, joghurtba keverve, de egyszerűen csak rászórhatjuk köretekre is. Készíthetünk belőlük szendvicskrémeket, felhasználhatjuk levesek, töltelékek, köretek, savanyúságok, satöbbi formájában.

Mellesleg 30 gramm koncentrátumból 2,5 dl vízzel készült fehérjeitalban 114 kcal van. Ezzel szemben 2,5 dl egyszerű sovány joghurtban 144 kcal van. Tehát, ha az egyszerű sovány joghurttól nem félünk, akkor ettől még kevésbé kell.

Hozzávalók:
- 2 csésze csökkentett zsírszázalékú kefír (vagy joghurt)
- 1 csésze málna (fagyasztott is jó)
- 1 teáskanál méz
vagy
- 2 csésze frissen facsart narancslé
- 2 evőkanál méz
- 1 evőkanál frissen facsart citromlé
- 2 érett banán ...

Vegyes gyümölcskocsonya eperrel, zsírszegény joghurttal, fagylalttal és kevés mézzel.
Aszalt gyümölcskeverék narancsgerezdekkel, zsírszegény aludttejjel vagy sajtkrémmel.
Zabkorpából készült linzer friss gyümölccsel.

Más D vitamin források lehetnek az olyan ételek, mint a tojás sárgája, kardhalolaj, marhamáj, margarin, joghurt, és sajtok.

joghurtot), jobban és tovább bírjuk az edzést, több kalóriát tudunk elégetni.
Meg kell tanulnunk orron át lélegezni, stabilizálja a szívritmusunkat, kitartóbbá tesz.
Nem fogunk lihegni, kapunk elég levegőt.

Ez egyébként teljes mértékben elkerülhető, ha belekeverjük egy kanál joghurtba, s úgy nyeljük le.

Válasszuk az alacsony zsírtartalmú tejtermékeket (pl. sovány sajtok, kefir, natúr joghurt, 1,5% tej)
Törekedjünk a változatosságra!
Húsfélék, Hal, Tojás - Együnk napi 1-2 alkalommal; halat legalább heti kétszer! ...

A tej, a natúr joghurt és a kefir egyaránt 4,7 százalék tejcukrot tartalmaz, a túróban és a sajtokban 1 százalék körüli mennyiségben van jelen. A vércukrot közepes mértékben emeli, ezért tejféleségekből egyszerre 2 dl fogyasztása javasolt.

A táplálkozásban jó B12-vitamin-források az állati eredetű táplálékok (pl. kefir, joghurt, sajtok, húsok, tojás). A növények nem tartalmaznak B12-vitamint. A bélcsatorna baktériumai is termelnek bizonyos mennyiségű B12-vitamint.

A javaslatok szerint minden esetben hasznosabb a natúr termékek vásárlása (tej, túró, natúr joghurt stb.), mivel ezekről általában nem vagy alig használnak adalékanyagot.

a vizet felforraljuk, beletesszük a kukoricát és a fűszereket, majd 10 percig főzzük. A kukoricalisztet összekeverjük a joghurttal és belekeverjük a levesbe. Pár percig tovább főzzük.

A-vitaminban, pontosabban béta-karotinban gazdag táplálék a sárgarépa, brokkoli, zeller, áfonya, csipkebogyó, joghurt, petrezselyem és a máj.

Étkezések között igyál egy pohár citromos vizet.
Este joghurtba keverve
Reggel éhgyomorra
Reggeli citromos víz fogyasztása ...

K-vitamin források: leveles zöldségek, gyermekláncfű, brokkoli, kelbimbó, kelkáposzta, joghurtok, halmájolaj, tojássárgája, spárga, spenót, petrezselyem, szójaolaj, ...

5. Naponta fogyasszunk mintegy fél liter tejet vagy tejterméket (pl. sajtot, túrót, aludttejet, kefirt, joghurtot). A tejtermékek közül a kisebb zsírtartalmúakat válasszuk.

Lásd még: Lásd még: Vitamin, Életmód, Vitaminok, Ásványi anyag, Alkohol

Egészség  Jóga  Kahi Loa

 
RSS Mobile