Kezdőlap (Iontoforézis)

 Egészség 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Iontoforézis

Egészség  Inulin  Íriszdiagnosztika

Megoldás lehet még az úgynevezett fogászati, fluoridos iontoforézis, amely 6 éves kor felett fogszuvasodás megelőzésére, felnőtteknél-fogínysorvadás következtében szabaddá vált fognyaki felszínek érzékenységének megszüntetésére, valamint erősen érzékeny rágófelületek, ...


A hatóanyagot iontoforézissel mélyebbre is lehet juttatni. A hegszövetbe adott injekció lazítja a plakkot. Az utóbbi időben extrakciós kezelést is alkalmaznak, amelyhez úgynevezett vákuumpumpát használnak.

A tenyér és a talp túlzott izzadását iontoforézissel lehet kezelni. Az elektromosan töltött részecskék blokkolják a verejtékmirigyek túlzott aktivitását. 10-15 kezelés után várható javulás, ezután heti 1-2 fenntartó kezelés elegendő.

Elektromos kezeléssel (interferencia, diadynamik, iontoforézis) az izomfájdalmak csökkenthetők.
Jégpakolással a fájdalmas, gyulladt területek jól kezelhetők, vigyázva arra, hogy a pakolás ne a csont, hanem az izmok felett legyen.

Alternatív kezelési lehetőség az ún. vezetékes víz iontoforézis, melynek során a verejtékmirigyeket gyenge elektromos ingerrel bénítják meg.
Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt ...

természetes eredetűekkel), és különféle procedúrákkal segítjük őt ebben: masszázs-, és manuálterápia, akupunktúra ásványi olajokkal és gyantákkal, növényi kivonatokkal történő borogatások, gyógytorna, légzésgyakorlatok, jóga, ultrahangos kezelés, gyógyhatású készítményekkel történő ~, ...

Járt reumatológiai szakrendelésen, ahol ízületi kopással magyarázták a tüneteit, szedett porcregeneráló készítményt, gyulladáscsökkentőket, részt vett fizikoterápiás kezeléseken, kapott ultrahangkezelést, ~t, semmi javulás nem következett be.

Gyermeke tenyér- illetve lábizzadására panaszkodott egy chatelő: bőrén folyamatosan apró kis kiütések vannak, amióta nyár van. Gyógyszertárban kapható izzadásgátló oldat, ha ez nem elég, a tenyerén ~ kezelést tudnak alkalmazni - javasolta a bőrgyógyász.

Megoldást nyújthat a gyógyszertárakban kapható alumínium-klorid ecsetelő oldat vagy a metenaminoldat, de olykor az ~ (gyenge egyenárammal való kezelés) is segíthet, valamint a verejtékmirigy-eltávolítás zsírleszívással és a botoxinjekció is egyfajta kezelési lehetőség.

Manikűr
Pedikűr
Gyógyszolgáltatások: orvosi vizsgálat, vízi gimnasztika, pakolások (iszap,flour), galvánfürdő, elektromos kádfürdő, ultrahang, inhaláció, bioptron lámpa, ~, mágneskezelés, tangentor...stb.)
Kerékpárkölcsönzés ...

A lézerterápia valamint az ~ is hatékony szokott lenni. A másik lehetőség az ín húzódása. Itt is a nyugalom és a gyulladáscsökkentés a megoldás. Napközben bemelegítő krémmel is segíthet a helyzeten. Lassú javulás várható.

Fizikoterápiával erősíthetők a nagyon legyengült, szinte bénult izmok és ~sel bevihetők különböző fájdalomcsillapítók, vagy például a csontátépülést segítő kálcium közvetlenül a sérülés helyére.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Terápia, Gyulladáscsökkentő, Vitamin, Elhízás, Életmód?

◄ Inulin   Íriszdiagnosztika ►
 
RSS Mobile