Kezdőlap (Iontoforézis)

 Egészség 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Iontoforézis

Egészség  Inulin  Íriszdiagnosztika

Megoldás lehet még az úgynevezett fogászati, fluoridos iontoforézis, amely 6 éves kor felett fogszuvasodás megelőzésére, felnőtteknél-fogínysorvadás következtében szabaddá vált fognyaki felszínek érzékenységének megszüntetésére, valamint erősen érzékeny rágófelületek, ...


A hatóanyagot iontoforézissel mélyebbre is lehet juttatni. A hegszövetbe adott injekció lazítja a plakkot. Az utóbbi időben extrakciós kezelést is alkalmaznak, amelyhez úgynevezett vákuumpumpát használnak.

Elektromos kezeléssel (interferencia, diadynamik, iontoforézis) az izomfájdalmak csökkenthetők.
Jégpakolással a fájdalmas, gyulladt területek jól kezelhetők, vigyázva arra, hogy a pakolás ne a csont, hanem az izmok felett legyen.

Alternatív kezelési lehetőség az ún. vezetékes víz iontoforézis, melynek során a verejtékmirigyeket gyenge elektromos ingerrel bénítják meg.
Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt ...

természetes eredetűekkel), és különféle procedúrákkal segítjük őt ebben: masszázs-, és manuálterápia, akupunktúra ásványi olajokkal és gyantákkal, növényi kivonatokkal történő borogatások, gyógytorna, légzésgyakorlatok, jóga, ultrahangos kezelés, gyógyhatású készítményekkel történő iontoforézis, ...

Gyermeke tenyér- illetve lábizzadására panaszkodott egy chatelő: bőrén folyamatosan apró kis kiütések vannak, amióta nyár van. Gyógyszertárban kapható izzadásgátló oldat, ha ez nem elég, a tenyerén ~ kezelést tudnak alkalmazni - javasolta a bőrgyógyász.

Megoldást nyújthat a gyógyszertárakban kapható alumínium-klorid ecsetelő oldat vagy a metenaminoldat, de olykor az ~ (gyenge egyenárammal való kezelés) is segíthet, valamint a verejtékmirigy-eltávolítás zsírleszívással és a botoxinjekció is egyfajta kezelési lehetőség.

érdemes a bandázs alá az említett gyulladáscsökkentő gyógynövényekből pakolást készíteni, és a fásli levételéig okvetlen fent hagyni.
A homeopátiás szerek közül a Ruta graviolens és az Arnica a legtöbbet ajánlott szer.
Eredményesnek bizonyulhat a magnetoterápia, az ~ és a ...

Fizikoterápiával erősíthetők a nagyon legyengült, szinte bénult izmok és ~sel bevihetők különböző fájdalomcsillapítók, vagy például a csontátépülést segítő kálcium közvetlenül a sérülés helyére.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Terápia, Gyulladáscsökkentő, Vitamin, Elhízás, Életmód?

◄ Inulin   Íriszdiagnosztika ►
 
RSS Mobile