Kezdőlap (Hörgőtágító)

 Egészség 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Egészség » Hörgőtágító


 

Hörgőtágító

Egészség  Hormonháztartás  Hűléses megbetegedés

A legtöbb hörgőtágító gyógyszer egy olyan készülékben van, amelynek használata lehetővé teszi, hogy a gyógyszert a beteg porlasztott formában közvetlenül a hörgőkbe, a tüdejébe szívja be.


Hörgőtágítók. Ezek a gyógyszerek az asztma tüneteit azáltal csökkentik, hogy elernyesztik a hörgőcskék falában található körkörös simaizmokat. Ezáltal gyorsan képesek tágítani a légutakat, biztosítva a levegő szabad áramlását.

Tipikus inhalációs berendezés (Serevent (salmeterol),hosszú hatású hörgőtágító)
A hörgőtágítók a légutak szűkületét oldják. Hatásuk perceken belül jelentkezik, de nem befolyásolják a gyulladást.

A szülők 92%-a hörgőtágító gyógyszert adott, 17%-uk szájon át szedhető szteroidot, és csak 8%-uk kezelte gyermekét inhalációs szteroiddal.

Az alkalmazott gyógyszerek kétfélék lehetnek: inhalációs szteroidok, amelyek helyileg, az asztma alapjául szolgáló gyulladásra hatnak, vagy hörgőtágítók, amelyek csupán tüneti kezelést nyújtanak, ...

A hörgőtágító gyógyszerek is a légzés fokozását segítik elő, amivel hosszú távon súlyosbítják az asztmát. Magam 20 esztendeig voltam "gyakorló" asztmás. Ez alatt az idő alatt minden lehetséges gyógyszert és módszert kipróbáltam, eredménytelenül.

A gyógyszeres kezelést szakorvos határozza meg a betegség súlyosságának figyelembevételével. Gyors hatású hörgőtágító szert kell alkalmazni minden esetben, ha az előzőekben részletezett tünetek lépnek fel.

áfonyafelvásárlás
étvágynövelö házilak
fahéj jó koleszterin csökkentésre?
fekete áfonya átvevőhely
természetes hörgőtágító teák
termeszetes izomnovelo
természettes lázcsillapító ...

A terápia részei lehetnek a köhögéscsillapítók, a gyulladáscsökkentők, az antibiotikumok, a hörgőtágítók, súlyos esetben az oxigénkezelés. Fontos tudni, hogy az eredményes kezelés alapfeltétele a dohányzás azonnali és teljes abbahagyása! ...

Különféle daganatellenes vegyületeket, bétablokkolókat (vérnyomáscsökkentő), asztmás roham esetén alkalmazott hörgőtágítókat, zsíranyagcsere-szabályozókat, ...

A bostoni kutatók most asztmás betegeknél vizsgálták a placebók hatását: két különböző placebo-kezelés hatását vetették össze az igazoltan hörgőtágító hatású kezelés (albuterol) eredményével.

Kiegészítőként különféle pollencsapdaként működő orvostechnikai eszközök vagy orrnyálkahártya-lohasztó spray, asztma esetén pedig hörgőtágítók segíthetnek.

Terhességi magas vérnyomásban (pre-eclampsia) is hatékony, mert vérnyomáscsökkentő és közvetett módon véralvadásgátló hatása van. Asztmás rohamok esetén is jótékony hatású lehet a magnézium adása, mert hörgőtágító hatása is van.

Mit tehetsz ellene?
A terápia a betegség súlyosságától függően állhat hörgőtágító hatású gyógyszerek szedéséből, valamint gyulladáscsökkentők rendszeres belélegzéséből. A megelőzés, valamint a szűrés döntő jelentőségű.

Lásd még: Lásd még: Gyógyszerész, Koleszterin, Gyógynövény, Koleszterinszint, Klinika

Egészség  Hormonháztartás  Hűléses megbetegedés

 
RSS Mobile