Kezdőlap (Fizikoterápia)

 Egészség 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Fizikoterápia

Egészség  Fitoterápia  Fizioterápia

Fizikoterápia otthon! Kedves Margó. Nagyon szívesen felraktam kérésednek engedve. De minek? Mert szerintem még te sem nézted meg. Ezért kár volt. Üdv: Zsó
Válasz
Répásy János üzente 1 éve ...


Fizikoterápia otthon
Mit jelent a "fizikoterápia" Gyógyszer helyett - elektromos áram A mágneses "gyógyító" A gyógyító levegő A sötétség fénnyel ér véget Hideg, hideg, hideg…Meleg! Fél királyságomat, egy pohár vízért ...

Fizikoterápia:
A fizikoterápia jelentése a természet erejének felhasználásával végzett gyógyítás. A hagyományos orvoslás részét képezi, ahol elektromos impulzusokat kibocsátó gépeket, mágneses teret, polarizált fényt, ultrahangot és lézert használnak.

Fizikoterápia
Elektroterápia
- alacsony frekvenciás 0 - 1 000 Hz
o stabil galván-kezelés - fájdalomcsillapítás
o iontoforézis - gyógyszer bejuttatás bőrön át elektromos úton
- közép frekvenciás 1 000 - 100 000 Hz
- nagyfrekvenciás 100 000 - Hz felett ...

Fizikoterápia: olyan gyógyeljárások összessége, amelyeknél fizikai energiákat használnak fel a gyógyítás érdekében. Ide tartozik az elektroterápia, a hidroterápia, az ultrahang, és a fényterápia.

Fizikoterápia, fürdők
A helyi kezelésre különböző fizikoterápiás beavatkozások is szóba jöhetnek. Így heti 3 alkalommal ultrahangos kezelés, 42-45 °C-on 20 percen át, vagy UVB 295-305 nm 2mw/cm2 ultraibolya sugárzás 3 percig heti 3 alkalommal.

Mellkasi fizikoterápia
Az alábbi technikák célja a légutak felszabadítása, a felgyülemlett váladéktól való megszabadítása. Gyógytornász vagy orvos segítségével sajátíthatók el.

Rendszeres fizikoterápia
A jó alvás érdekében Önnek határozottan szüksége van rendszeres fizikoterápiára vagy olyan gyakorlatokra, amelyek a hát és a has izmait erősítik.

Mit jelent a "fizikoterápia" Gyógyszer helyett - elektromos áram A mágneses 'gyógyító' A gyógyító levegő A sötétség fénnyel ér véget Hideg, hideg, hideg.Meleg! Fél királyságomat, egy pohár vízért

...

Két éve tudok osteoporosisomról, amit rheumatológussal konzultálva és therápiás javaslattait követve (gyógyszer, fizikoterápia, gyógytorna) tartom betegségem kontrol alatt. Paramétereim nagy odafigyeléssel, rendszeres ellenőrzés mellett rendben vannak.
Kb.

Néhány tudós egyenesen azt állítja, hogy a mozgás van olyan hatékony, mint a fizikoterápia. Persze, sérülések esetén a depresszióra hajlamos embereknek vigyázniuk kell a különböző fájdalomcsillapítókkal, ezért a tornázás leginkább csak az enyhébb fokozatú depresszió esetén ajánlott.

Sokszor halljuk ezeket a szavakat, fizioterápia, fizikoterápia, de nem igazán tudjuk, mi a különbség közöttük.
A fizioterápia a természetben megtalálható energiákkal próbálja megelőzni a betegségeket, a már kialakultakat pedig gyógyítani.

Magyarországon a germán típusú fizikoterápia volt az elterjedt, inkább a diadinamikus áramformákat a TRABERT-féle áramformákat használták. A TENS első próbálkozásai nem voltak eredményesek. Az első TENS típusú készülék, a Pain-Killer nem aratott sikert sem a szakmában, sem a betegek között.

Fontos a megfelelő táplálkozás, az aktivitás megőrzése. Fizikoterápia, beszédterápia, foglalkozásterápia, környezet átalakítása a könnyebb mozgás érdekében, tanácsadás. Új eljárás az agyba ültethető stimulálóeszköz, mely szintén tüneti kezelést jelent.
Meggyógyult:
igen ...

A hagyományos orvosi ellátás a gerincgyógyászat vonatkozásában főleg a gyógyszerek és fizikoterápia alkalmazásából áll. A gerincdiagnosztika területén divatossá vált CT és MRI vizsgálatok túl gyakran adják a gerincsérv leletét, amely - helytelenül - a gerincműtétek felé irányítják a beteg sorsát.

A hagyományos módszerek mellett az orvos javaslata és a beteg kérése alapján szóba jöhet akupunktúra, fizikoterápia, masszázs és iszappakolás egyaránt. Ha a választott terápia három-négy héten belül nem hoz egyértelmű javulást, akkor nem érdemes további módszereket próbálgatni.

Fizikoterápia, galván, ultrahang kezelés következett. A farizom fájdalma átmenetileg megszűnt, de a kéz ujjaim igen erősen fájtak. Reggel sem kinyújtani, sem behajlítani nem tudtam. Az orvos kezdődő kisizületi gyulladásra, vagy vírusfertőzésre gondolt.

Feltétlenül javallt a fizikoterápia, a gyógytorna, a stretching (nyújtás) begyakorlása. Manapság több szakember végez bizonyos rugalmas, ragasztásos tehermentesítő (kineziotape) technikát.

A hátfájás csökkentésére hatékonyabb az akupresszúra, mint a fizikoterápia...
Részletekért KLIKK IDE
Párkapcsolatok 2. rész ...

Krónikus, vissza-visszatérő nyakfájás esetén az előbb említett gyógymódok mellett gyógytorna, helyi pakolás, fizikoterápia (torna, masszázs, súlyfürdő), habszivacs nyakgallér viselése javasolt.

Kipróbálhatjuk az alternatív fájdalomcsillapítási lehetőségeket. Ilyen lehet az akupunktúra, az akupresszúra, a homeopátia, a masszázs, a fizikoterápia, az életmódváltás vagy a különböző relaxációs technikák.
Gyógyszerek ...

Richard Berger, a módszert kifejlesztő sebész –, könnyebb a fizikoterápia, gyorsabb és egyáltalán nem fájdalmas a felépülési folyamat. Azt, hogy „gyors”, itt szó szerint kell venni. A betegek a műtét után csupán néhány órát töltenek a kórházban, majd hazamehetnek.

A svédmasszázs tulajdonképpen a fizikoterápia és a gyógymasszázs részét képező mozgásterápiás módszer. A keleti típusú energiamasszázs technikákkal szemben a svédmasszázs az anatómiai ismeretekre épül.

A gyógyulás azonban várhatóan hosszú ideig eltart majd: a műtéti seb igen nagy, és könnyen elfertőződhet. Többszöri bőrátültetésre és korrekciós sebészeti műtétekre is szükség lesz, ami több hetes intenzív ellátást jelent, és ezt több hónapos fizikoterápia követi majd, ...

Műtét csak kimutatott súlyos ideggyöknyomás esetén javasolt. Egyébként rögzítő gallér, helyi vagy epidurális injekció, majd az akut tünetek megszüntetése után tablettás gyógyszerezés segíthet. Rendszeres fizikoterápia és gyógytorna javasolt.

Ebben a két napban naponta háromszor kell fertőtleníteni az arcot, hogy az esetleges befertőződés elkerülhető legyen. Hat hétig tilos kozmetikai krémek használata, két hónapig kerülendő az arcmasszázs, a fizikoterápia vagy egyéb bőrmanipuláció, egy hónapig pedig tanácsos a gőzfürdőt, ...

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Terápia, Masszázs, Diéta, Akupunktúra, Homeopátia?

◄ Fitoterápia   Fizioterápia ►
 
RSS Mobile