Kezdőlap (Fizikoterápia)

 Egészség 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Fizikoterápia

Egészség  Fitoterápia  Fizioterápia

Fizikoterápia otthon! Kedves Margó. Nagyon szívesen felraktam kérésednek engedve. De minek? Mert szerintem még te sem nézted meg. Ezért kár volt. Üdv: Zsó
Válasz
Répásy János üzente 1 éve ...


Fizikoterápia otthon
Mit jelent a "fizikoterápia" Gyógyszer helyett - elektromos áram A mágneses "gyógyító" A gyógyító levegő A sötétség fénnyel ér véget Hideg, hideg, hideg…Meleg! Fél királyságomat, egy pohár vízért ...

Fizikoterápia:
A fizikoterápia jelentése a természet erejének felhasználásával végzett gyógyítás. A hagyományos orvoslás részét képezi, ahol elektromos impulzusokat kibocsátó gépeket, mágneses teret, polarizált fényt, ultrahangot és lézert használnak.

Fizikoterápia
Elektroterápia
- alacsony frekvenciás 0 - 1 000 Hz
o stabil galván-kezelés - fájdalomcsillapítás
o iontoforézis - gyógyszer bejuttatás bőrön át elektromos úton
- közép frekvenciás 1 000 - 100 000 Hz
- nagyfrekvenciás 100 000 - Hz felett ...

Fizikoterápia: olyan gyógyeljárások összessége, amelyeknél fizikai energiákat használnak fel a gyógyítás érdekében. Ide tartozik az elektroterápia, a hidroterápia, az ultrahang, és a fényterápia.

~ segítségével a merev izmok nyújtása, erősítése oldható meg, javulhat az egyensúlyozó képesség, a beszéd és a mozgás is pozitívan reagál a rendszeres, szakember közreműködésével végzett munkára.

A ~ Inger- és magnetoterápiás készülékkel (Myostim, Diadynamic, TENS, Pulsotron, Nervostát, infravörös- és quarckészülék, rövidhullám, mikrohullám, ultrahang, négyrekeszes galvánfürdő, vákuum interferátor) szakképzett asszisztensek végzik.

Mellkasi ~
Az alábbi technikák célja a légutak felszabadítása, a felgyülemlett váladéktól való megszabadítása. Gyógytornász vagy orvos segítségével sajátíthatók el.

Mit jelent a "~" Gyógyszer helyett - elektromos áram A mágneses 'gyógyító' A gyógyító levegő A sötétség fénnyel ér véget Hideg, hideg, hideg.Meleg! Fél királyságomat, egy pohár vízért

...

Rendszeres ~
A jó alvás érdekében Önnek határozottan szüksége van rendszeres fizikoterápiára vagy olyan gyakorlatokra, amelyek a hát és a has izmait erősítik.

Két éve tudok osteoporosisomról, amit rheumatológussal konzultálva és therápiás javaslattait követve (gyógyszer, ~, gyógytorna) tartom betegségem kontrol alatt. Paramétereim nagy odafigyeléssel, rendszeres ellenőrzés mellett rendben vannak.
Kb.

Sokszor halljuk ezeket a szavakat, fizioterápia, ~, de nem igazán tudjuk, mi a különbség közöttük.
A fizioterápia a természetben megtalálható energiákkal próbálja megelőzni a betegségeket, a már kialakultakat pedig gyógyítani.

Magyarországon a germán típusú ~ volt az elterjedt, inkább a diadinamikus áramformákat a TRABERT-féle áramformákat használták. A TENS első próbálkozásai nem voltak eredményesek. Az első TENS típusú készülék, a Pain-Killer nem aratott sikert sem a szakmában, sem a betegek között.

Néhány tudós egyenesen azt állítja, hogy a mozgás van olyan hatékony, mint a ~. Persze, sérülések esetén a depresszióra hajlamos embereknek vigyázniuk kell a különböző fájdalomcsillapítókkal, ezért a tornázás leginkább csak az enyhébb fokozatú depresszió esetén ajánlott.

Fontos a megfelelő táplálkozás, az aktivitás megőrzése. ~, beszédterápia, foglalkozásterápia, környezet átalakítása a könnyebb mozgás érdekében, tanácsadás. Új eljárás az agyba ültethető stimulálóeszköz, mely szintén tüneti kezelést jelent.
Meggyógyult:
igen ...

A hagyományos orvosi ellátás a gerincgyógyászat vonatkozásában főleg a gyógyszerek és ~ alkalmazásából áll. A gerincdiagnosztika területén divatossá vált CT és MRI vizsgálatok túl gyakran adják a gerincsérv leletét, amely - helytelenül - a gerincműtétek felé irányítják a beteg sorsát.

A hagyományos módszerek mellett az orvos javaslata és a beteg kérése alapján szóba jöhet akupunktúra, ~, masszázs és iszappakolás egyaránt. Ha a választott terápia három-négy héten belül nem hoz egyértelmű javulást, akkor nem érdemes további módszereket próbálgatni.

~, galván, ultrahang kezelés következett. A farizom fájdalma átmenetileg megszűnt, de a kéz ujjaim igen erősen fájtak. Reggel sem kinyújtani, sem behajlítani nem tudtam. Az orvos kezdődő kisizületi gyulladásra, vagy vírusfertőzésre gondolt.

Krónikus, vissza-visszatérő nyakfájás esetén az előbb említett gyógymódok mellett gyógytorna, helyi pakolás, ~ (torna, masszázs, súlyfürdő), habszivacs nyakgallér viselése javasolt.

Kipróbálhatjuk az alternatív fájdalomcsillapítási lehetőségeket. Ilyen lehet az akupunktúra, az akupresszúra, a homeopátia, a masszázs, a ~, az életmódváltás vagy a különböző relaxációs technikák.
Gyógyszerek ...

Richard Berger, a módszert kifejlesztő sebész –, könnyebb a ~, gyorsabb és egyáltalán nem fájdalmas a felépülési folyamat. Azt, hogy „gyors”, itt szó szerint kell venni. A betegek a műtét után csupán néhány órát töltenek a kórházban, majd hazamehetnek.

immunerősítés gyógynövényekkel, vitaminokkal
regeneráló vitamininfúziós kúra
baktériumflóra védelem és rendezés
neurálterápia
akupunktúra
oxygénterápia
speciális fényterápia
~, gyógyfürdők, szauna
masszázs, gyógytorna
kiválasztás fokozása ...

A svédmasszázs tulajdonképpen a ~ és a gyógymasszázs részét képező mozgásterápiás módszer. A keleti típusú energiamasszázs technikákkal szemben a svédmasszázs az anatómiai ismeretekre épül.

A gyógyulás azonban várhatóan hosszú ideig eltart majd: a műtéti seb igen nagy, és könnyen elfertőződhet. Többszöri bőrátültetésre és korrekciós sebészeti műtétekre is szükség lesz, ami több hetes intenzív ellátást jelent, és ezt több hónapos ~ követi majd, ...

Műtét csak kimutatott súlyos ideggyöknyomás esetén javasolt. Egyébként rögzítő gallér, helyi vagy epidurális injekció, majd az akut tünetek megszüntetése után tablettás gyógyszerezés segíthet. Rendszeres ~ és gyógytorna javasolt.

Ebben a két napban naponta háromszor kell fertőtleníteni az arcot, hogy az esetleges befertőződés elkerülhető legyen. Hat hétig tilos kozmetikai krémek használata, két hónapig kerülendő az arcmasszázs, a ~ vagy egyéb bőrmanipuláció, egy hónapig pedig tanácsos a gőzfürdőt, ...

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Terápia, Masszázs, Diéta, Akupunktúra, Homeopátia?

◄ Fitoterápia   Fizioterápia ►
 
RSS Mobile