Kezdőlap (Fizikoterápia)

 Egészség 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Egészség » Fizikoterápia


 

Fizikoterápia

Egészség  Fitoterápia  Fizioterápia

Fizikoterápia otthon
Mit jelent a "fizikoterápia" Gyógyszer helyett - elektromos áram A mágneses "gyógyító" A gyógyító levegő A sötétség fénnyel ér véget Hideg, hideg, hideg…Meleg! Fél királyságomat, egy pohár vízért ...


:
A jelentése a természet erejének felhasználásával végzett gyógyítás.

Fizikoterápia: olyan gyógyeljárások összessége, amelyeknél fizikai energiákat használunk fel a gyógyítás érdekében. Ide tartozik az elektroterápia, az ultrahang, és a fényterápia.


Elektroterápia
- alacsony frekvenciás 0 - 1 000 Hz
o stabil galván-kezelés - fájdalomcsillapítás
o iontoforézis - gyógyszer bejuttatás bőrön át elektromos úton
- közép frekvenciás 1 000 - 100 000 Hz ...

Fizikoterápia, fürdők
A helyi kezelésre különböző fizikoterápiás beavatkozások is szóba jöhetnek. Így heti 3 alkalommal ultrahangos kezelés, 42-45 °C-on 20 percen át, vagy UVB 295-305 nm 2mw/cm2 ultraibolya sugárzás 3 percig heti 3 alkalommal.

Mellkasi
Az alábbi technikák célja a légutak felszabadítása, a felgyülemlett váladéktól való megszabadítása. Gyógytornász vagy orvos segítségével sajátíthatók el.

Rendszeres fizikoterápia
A jó alvás érdekében Önnek határozottan szüksége van rendszeres fizikoterápiára vagy olyan gyakorlatokra, amelyek a hát és a has izmait erősítik.

Mit jelent a "" Gyógyszer helyett - elektromos áram A mágneses 'gyógyító' A gyógyító levegő A sötétség fénnyel ér véget Hideg, hideg, hideg.Meleg! Fél királyságomat, egy pohár vízért

...

Néhány tudós egyenesen azt állítja, hogy a mozgás van olyan hatékony, mint a fizikoterápia.

csont cukor cukorbetegség daganat demencia depresszió Detego diéta divat dohányzás drog edzésterv egészség egészséges étkezés ekcéma élelmiszer előítélet epe érzelem esküvő ételallergia fájdalom fáradtság fehérnemű fertőzés fitness fog ...

Sokszor halljuk ezeket a szavakat, fizioterápia, fizikoterápia, de nem igazán tudjuk, mi a különbség közöttük.
A fizioterápia a természetben megtalálható energiákkal próbálja megelőzni a betegségeket, a már kialakultakat pedig gyógyítani.

Magyarországon a germán típusú volt az elterjedt, inkább a diadinamikus áramformákat a TRABERT-féle áramformákat használták. A TENS első próbálkozásai nem voltak eredményesek.

A hagyományos orvosi ellátás a gerincgyógyászat vonatkozásában főleg a gyógyszerek és fizikoterápia alkalmazásából áll.

A hagyományos módszerek mellett az orvos javaslata és a beteg kérése alapján szóba jöhet akupunktúra, , masszázs és iszappakolás egyaránt.

Fontos a megfelelő táplálkozás, az aktivitás megőrzése. Fizikoterápia, beszédterápia, foglalkozásterápia, környezet átalakítása a könnyebb mozgás érdekében, tanácsadás.

, galván, ultrahang kezelés következett. A farizom fájdalma átmenetileg megszűnt, de a kéz ujjaim igen erősen fájtak. Reggel sem kinyújtani, sem behajlítani nem tudtam.

Feltétlenül javallt a fizikoterápia, a gyógytorna, a stretching (nyújtás) begyakorlása. Manapság több szakember végez bizonyos rugalmas, ragasztásos tehermentesítő (kineziotape) technikát.

A hátfájás csökkentésére hatékonyabb az akupresszúra, mint a ...
Részletekért KLIKK IDE
Párkapcsolatok 2. rész ...

Krónikus, vissza-visszatérő nyakfájás esetén az előbb említett gyógymódok mellett gyógytorna, helyi pakolás, fizikoterápia (torna, masszázs, súlyfürdő), habszivacs nyakgallér viselése javasolt.

Kipróbálhatjuk az alternatív fájdalomcsillapítási lehetőségeket. Ilyen lehet az akupunktúra, az akupresszúra, a homeopátia, a masszázs, a , az életmódváltás vagy a különböző relaxációs technikák.
Gyógyszerek ...

Richard Berger, a módszert kifejlesztő sebész –, könnyebb a fizikoterápia, gyorsabb és egyáltalán nem fájdalmas a felépülési folyamat. Azt, hogy „gyors”, itt szó szerint kell venni.

A svédmasszázs tulajdonképpen a és a gyógymasszázs részét képező mozgásterápiás módszer. A keleti típusú energiamasszázs technikákkal szemben a svédmasszázs az anatómiai ismeretekre épül.

Többszöri bőrátültetésre és korrekciós sebészeti műtétekre is szükség lesz, ami több hetes intenzív ellátást jelent, és ezt több hónapos fizikoterápia követi majd, hogy a férfi visszanyerje erőnlétét és egészségét.

Műtét csak kimutatott súlyos ideggyöknyomás esetén javasolt. Egyébként rögzítő gallér, helyi vagy epidurális injekció, majd az akut tünetek megszüntetése után tablettás gyógyszerezés segíthet. Rendszeres és gyógytorna javasolt.

Hat hétig tilos kozmetikai krémek használata, két hónapig kerülendő az arcmasszázs, a fizikoterápia vagy egyéb bőrmanipuláció, egy hónapig pedig tanácsos a gőzfürdőt, szaunát és a megerőltető sportokat mellőzni.

Lásd még: Lásd még: Terápia, Masszázs, Gyógymód, Diéta, Jóga

Egészség  Fitoterápia  Fizioterápia

 
RSS Mobile